Subiectul in original il gasesti aici ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(3)
Printeaza pagina | Inchide fereastra

ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(3)

De la: Forum DC
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86805
Printat la: 25/04/2024

Mesaj:


Autor: Ioanatugs
Subiect: ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(3)
Trimis la: 25/10/2006 01:13:38
Mesaj:

Va invit sa continuam discutiile incepute in capitolele anterioare:
cap.1: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75321
cap.2: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76901

si ce trebuie facut pentru a nu ne pierde speranta, ca intr-o buna zi vom avea propriul nostru copil!! Sa dea Domnul sa avem cat mai multe reusite si exemple printre noi, sa invingem cat mai multe aceasta boala enigmatica si sa ne vedem fiecare cu cate un bebelus in brate!!


Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.
Diagnosticare: Endometrioza poate fi diagnosticata de catre medicul ginecolog, care examineaza direct zona pelviana cu un mic instrument numit laparoscop. Laparoscopia este o procedura rapida, care permite depistarea endometriozei doar atunci cand este vizibila in zona genitala. In timpul unei asemenea investigatii, ginecologul sesizeaza mici puncte pe vulva, vagin, colul uterin sau intr-o alta sfera genitala. Aceste puncte sau "insule", cum le mai numesc ginecologii, sunt leziunile cauzate de fragmentele de endometru. Daca fragmentele ajung in afara zonei genitale si se depun pe intestine, depistarea lor este mai dificila.
Totusi, mai ales in astfel de cazuri, contactul sexual dureros este unul dintre principalele indicii care denota prezenta endometriozei. Daca ai aceasta problema, nu ezita sa-i spui medicului.
Un alt factor care intarzie depistarea endometriozei este absenta simptomatologiei. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa sau, din contra, poate trece neobservata. Este vorba, mai ales, de persoane care au o forma usoara a bolii.
Care sunt simptomele endometriozei? Multe dintre cazuri sunt asimptomatice. Atunci cand simptomele apar, acestea includ:
Crampe abdominale sau dureri lombare in timpul menstruatiei.
Dureri menstruale severe.
Dureri la defecatie (scaun).
Disurie (dureri in timpul urinarii), in special in timpul menstruatiei.
Dispareunie (dureri la contact sexual).
Infertilitate.
Cine poate face endometrioza? Orice femeie care are menstruatie regulata poate face endometrioza. Aceasta boala afecteaza cu precadere femeile intre 25 si 40 de ani, dar poate afecta si adolescentele si femei mai tinere de 25 de ani. Apare mai frecvent la femeile nulipare (care nu au avut nici o sarcina).
Interventiile chirurgicale In cazurile mai severe de endometrioza, tesutul cicatriceal poate fi excizat in timpul laparoscopiei exploratorie. Excizarea acestui tesut poate ameliora simptomele si poate creste sansele unei sarcini.
Fertilitatea poate fi afectata? Cele mai multe femei care sufera de endometrioza pot avea copii. Sansele de a ramane insarcinata depind de severitatea afectiunii si de raspunsul la tratament. Se recomanda o perioada de observatie fara tratament inainte de a lua in consideratie tratamentul chirurgical.


MODELELE NOASTRE :Fete care au reusit sa ramana gravidute desi au avut endometrioza:
Amely operata laparoscopic(chist endometriozic+endometrioza in zona pelvina), a urmat un tratament naturist, un regim alimentar sanatos si in curand va fi mamica de
Alinaalex -"am avut si eu endometrioza, operata laparoscopic in decembrie 2004 la Timisoara - prof. Munteanu, iar acum am un baietzel!"
Sorina73-"si eu am suferit de endometrioza, am avut un chist endometriozic operat laparoscopic in sept. 2005. Din fericire ovarul mi-a ramas intreg, dar sansele de a avea un copil pe cale naturala mi s-a spus ca sunt destul de mici. Din fericire pt. noi in oct.2005, deci imediat dupa prima menstruatie, am ramas insarcinata, iar acum am o minune de fetita."
Elbi-"si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe aventuri, caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de refacere, iar luna urmatoare am ramas gravida si acum avem 2 baieti."
Tania2"-Numele meu este Tania, am 34 ani, am fost diagnosticata in decembrie 2004 cu endometrioza la ovarul stang.
Dupa ce am consultat mai multi medici am hotarat sa ma operez laparoscopic in 30 mai 2005. In iulie 2005 am ramas insarcinata, am nascut in aprilie 2006 si am cea mai minunta fetita, Bianca"
Tanti:"Eu am fost op clasic de chist endometriozic avea 6 cm pe un ovar(stang)iar pe celelalt erau punctulete mici nu stiu daca erau tot de endometrioza, dupa op. mi sa spus sa incerc 1 an de zile iar daca nu, dupa aceea sa incerc stimulare sau fiv, am incercat si am luat si ceva naturist nu stiu daca a ajutat dar dup 5 luni eu am ramas insarcinata, am luat mastodynon care contine vitex agnus castus."(acum deja a nascut Tanti)
Kim:"am descoperit endometrioza cand s-a nascut fetita mea prin cezariana. Cand incercam sa raman insarcinata am vazut o gramada de dr., toti au dat vina pe un "fibrom" (mare 7 cm- de fapt era chist!), am facut nenumarate ecografii, pana am dat de o dr. care sa ma incurajeze. Dupa vreo 9 luni de incercari si tratamente naturiste si homeopate, am ramas gravida, am avut o sarcina cu risc din cauza "fibromului", aveam dureri noaptea, ma rugam sa ajung pana la 37 de sapt. Sarcina s-a derulat f bine per ansamblu, am vrut chiar sa nasc natural. Pt o monitorizare mai sigura mi-a fost indusa nasterea, am avut un travaliu complet si lung in timpul caruia s-a spart "fibromul" si am intrat in cezariana de urgenta, acolo s-a vazut un chist (nicidecum fibrom) si endometrioza. Acum ea e de parere ca un alt bb ar fi cel mai bun tratament, daca nu, sa intru pe anticonceptionale cand nu mai alaptez."
Alexia27:"Sunt si eu o (fosta) posesoare de endometrioza. Eu de ex nu am avut prolactina marita niciodata si mi-a fost diagnosticata endometrioza de la 25 de ani (acum am 28) cand mi-am pierdut si un ovar din cauza ei. Nu am facut diphereline pentru ca nu am vrut sa mai pierd 6-7-8 luni pana la revenirea ciclului, si imediat dupa o interventie laparoscopica (in octombrie 2005) in care mi-a curatat din nou focarele de endo, am facut o ISA (in noiembrie) in urma careia am ramas ! Singurul tratament pe care l-am facut dupa laparo a fost o luna de homeopat, pe care l-am intrerupt cand am ramas. Deci, se poate, cu perseverenta si noroc, caci recunosc, sa raman fara tratament, doar cu ISA e si o chestie de noroc!"
Monica70:"Am facut laparo in febr. 2004 la Timisoara la dr.Munteanu,mart/apr/mai am luat dipheriline,ciclul mi-a revenit in iunie,in iulie am fost la control si a zis ca e ok totul. Tot atunci i-a iesit si sotzului analiza ok ,52 mil fatza de 1,2 - 10 mil. la inceputuri (dupa 3 luni de branca ursului,vit E forte si laptisor de matca).Din iulie 2004 pana in dec.2004 el a continuat cu branca ursului eu cu...diverse vitamine si auto-monitorizat ovulatia. Abia in 02.05.2005 am avut testul de sarcina pozitiv ,iar in 01.01.2006 am nascut natural."
Terbitza:"Trimise - 23/06/2006: Acum ceva timp v-am povestit de peripetiile mele legate de endometrioza. Dureri cumlite la menstruatie si prolactina care crestea necontrolat m-au determinat sa fac laparo cu dr T in iunie anul trecut, a descoperit f. multe focare de endometrioza, pe cel aflat pe ureterul stang nu l-a putut curata. Au urmat 3 injectii de diphereline si menstruatia mi-a revenit la aproape 7 luni de la ultima injectie. Apoi au urmat cateva luni de monitorizari si am hotarat sa incep stimulari.Intre timp prolactina revenise la normal. Dupa prima luna de stimulare(f puternica) cu clomifen si menogon am ramas insarcinata insa sarcina s-a pierdut imediat. Am facut pauza o luna, am schimbat doctorul si am facut o stimulare simpla cu clomifen, apoi pregnyl si duphaston. Nici nu imi faceam iluzii ca se poate intampla minunea insa....acum sunt insarcinata."
Mushulica_P:"Fetelor, am avut si eu endometrioza, nici nu stiam de fapt ce e asta si ca nu as putea ramine graviduta.Am zis ca dorim, am mers la medic sa ne asiguram ca totul e ok, si el zice: N-o sa puteti ... endometrioza... Dar n-o sa puteti acum, dupa tratament insa o sa fie tot ok! Jumatate de an am primit tratamentul prescris de dr. ... si ... la 2 luni dupa tratament am ramas insarcinata."
Anya: "In noiembrie 2001 am facut laparoscopia in urma careia s-a descoperit endometrioza. Suficient de mare ca sa nu poata fi "rezolvata" laparoscopic. Totusi trompele erau OK. Mentionez ca eram dupa 7 ani de incercari de a avea BB si dupa 5 inseminari artificiale fara rezultat. Am mai facut 2 inseminari =>7 si am trecut la etapa urmatoare FIV. In apr.2002 am facut FIV si nu am ramas insarcinata. Urma o luna de pauza si apoi embiotransferul cu embrionii ramasi la crio. In luna de pauza nu au mai venit rusii. Am zis ca m-am dereglat de la atatea tratamente... nici prin cap nu mi-a trecut ca era cu ochi. Cert e ca in ian.2003 a venit barza. Cand a facut puiul 1 an am lasat "la liber" pt al doilea. Si nimic timp de un an de zile. Incepusem sa ma gandesc iar la cei trei embrioni de la crio...si exact cand a implinit "cel mare" 2 ani a aparut si a doua liniuta. Asa ca in oct.2005 a mai venit o data barza."
Vivighe:"Eu am avut endometrioza foarte intinsa in tot peritoneul"...adik pe langa chisturile alea mari si grase care se vedeau la eco mai aveam si insule mici imprastiate peste tot in burta mea.Laparoscopia asta se intampla in martie 2004.Rezultatul biopsiei vine peste o luna juma' si zice ca n-am nimik...numai aia de la Pantelimon normal ca n-au recunoscut..."n-ai endometrioza...ia si tu 3 luni anticonceptionale".Iau si in noiembrie dau fuga iar la eco...chisturile mele...la fel de multe dar mai mari.De data asta n-am mai ajuns la Herghelegiu ca aveam cam mult de asteptat,dar am ajuns la Corina Neamtzu o doctoritza super.Si ea la fel...nici nu se apuca bine de treaba"endometrioza","domne', da chiar e atat de tipica imaginea asta de suntetzi asa convisa?","da domne',e ca la carte" Eram in baza de date...a comparat cele 2 eco...concluzia...eram mai grav ca inainte...dar hopaaaa..."uite ca ai avut ovulatzie" Intreb io"daca io as face un copil ar disparea chestiile astea","pai ia fa-l ,sa vedem,ramai?Chinuie-te vo' 6 luni si daca nu reusesti vino la mine si mai vedem"(tipa asta e endocrinolog)"Esti maritata","nu...da nu conteaza...ma marit" Din nou zis si facut...in mai 2005 ma maritam(noroc ca am avut cu cine),numai ca din noiembrie pana in mai trecusera deja 6 luni in care eu nu ma starduisem deloc sa fac copii.Eram in ultimul an de facultate,nu prea imi statea mintea la asa ceva.Nu foloseam nici un mijloc contraceptiv dar evitam perioada in care stiam io ca ar fi sa fie ovulatia(intre timp,dupa antibiotice 3 luni si anticonceptionale 3 luni mi se reglase ciclul al 33 de zile).Deci:-iunie-iulie...iau eu cu de la mine putere niste seleniu-o luna si niste zinc-o luna-citisem io undeva ca si lipsa de astea doua minerale ar fi incriminata in endometrioza asta.
-in august imi aduc io aminte ca nu m-am "straduit" deloc sa fac copii,mai ales ca incepusera unii si altii sa ma bata la cap sa incep sa ma caut iar pe la doctori ca nu mai e de stat.Si cum mie mi se cam urase,calculez io cand ar fi sa fie ziua cu pricina si....
-septembrie...imi intarzie ciclul vo 3 zile...zic "hai sa iau un test"...si ce credetzi iese pozitiv...si acum am o minune de fetita...iar endometrioza e toit acolo...asa ca nu va descurajati, ca se poate!"

Luna1:"Pe scurt povestea mea suna asa: aveam 19 ani cand am mers la doctor si mi-a spus ca am un chist imens pe un ovar si endometrioza si numai printr-o minune voi putea avea copii. Nu va spun ce am simtit, sa-i spui unei fete de 19 ani ca e condamnata la o viata fara copii, mai ales ca imi doream copii din totdeauna. Banuiesc ca stiti de fapt ce am simtit. Mi-a dat tratament pentru chist si mi-a spus ca daca scap de el prin tratament discutam si investigam si endometrioza. Dupa 3 luni de tratament am facut o criza de ovare, am ajuns la Urgenta, mi-au facut ecografie si mi-au spus ca acel chist a disparut. Am renuntat la protectie de comun acord cu partenerul meu, am devenit amandoi obsedati de copii si am asteptat. Medical nu am facut nimic in privinta asta. Apoi am avut ocazia sa intalnesc un chirurg care din vorba in vorba i-am spus problema mea si mi-a spus sa iau vitamina B (tot complexul de vitamine B) ca regleaza glandele. Nu pot sa va explic exact ce mi-a spus (era acum 6 ani). Eram deja disperata, nu ne protejam de 3 ani si eu nu ramaneam, cateodata nici nu mai stiam daca doresc un copil atunci, daca e momentul potrivit, sau e doar fructul oprit. Dar il doream nespus! Dupa ce am luat vitamine cam 2 luni s-a intamplat minunea. Nu stiu daca de la vitamine sau nu cert este ca am ramas insarcinata, am avut o sarcina fara probleme, si am acum o mandrete de baiat de 5 ani. Asta este povestea mea de succes.
Salomea proaspata

.......si lista va continua cu siguranta!!!

Exista 287 de raspunsuri la acest topic Pagina: din totalul de 4 pagini
1 2 3 > >>

Raspunsuri:


Autor: Ariana1
Raspuns la: 25/10/2006 16:13:49
Mesaj:

Fetelor, eu incept serios sa ma gandesc la FIV. Cred ca dupa ce termin tratamentul (si sper sa nu imi intarzie prea mult CM-ul) o sa incept pregatirile pentru vitro.

Ariana1


Autor: sabineta
Raspuns la: 25/10/2006 21:23:22
Mesaj:

Mult succes Ariana. Abia astept sa aud ca esti
Mai mult muncesc Ioanatugs. In rest... Am fost la un alt dr (eram la T) si mi-a zis ca daca Dipherelline nu mi-a ajutat ar fi cazul sa-mi procur ceva mai puternic din strainatate. Am uitat in secunda 2 cum se numeste ca am ramas socata. Sa fac un tratament si mai tare???? Nu cred... Am rugat-o sa-mi faca o monitorizare, sa vad daca se sparg foliculii sau se inchisteaza in continuare, ca dupa Dipherelline. Nu a vrut, dar mi-a dat o dozare de progesteron in ziua 14. Din pacate mi-a iesit f mic - 0.58.
Prefer sa cred ca nu ovulasem inca (desi in ziua 10 aveam un folicul de 19x19mm)... Cu ocazia analizei mi-am tinut si un grafic (pe fertilityfriend) si m-am trezit ca nu-mi vine cm. Azi sunt in ziua 31 si nimic... E clar ca trebuie sa ma duc din nou la dr sa vad ce se intampla, ce e cu dereglarea asta... ca alte ganduri nu sunt in situatia sa-mi fac...

Cam atat despre mine. Bafta multa fetele.
Va pe toate


...las' ca ma fac eu mare


Autor: danutza_c
Raspuns la: 25/10/2006 23:18:30
Mesaj:

Fetelor, ma primiti si pe mine in grupul vostru?
Cred ca am nevoie sa fiu printre fete care ma inteleg.
Am tot sperat ca o sa fie bine, o sa se intimple o minune dar simt ca ma lasa puterile si sperantele.
la toata lumea.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
sa nu ne pierdem speranta
danutza


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 26/10/2006 00:00:54
Mesaj:

Buna fetelor,
Incep din nou prin urarea mea de: "un nou capitol plin de gravidute sa avem!!"
Danutza_c bine ai venit printre noi! Te primim cu siguranta, oricine are probleme si vrea sa le discute cu noi e binevenita! Asta facem si noi, discutam problemele noastre si incercam sa gasim solutii pentru a ne implini visul cel mare - bebe!! Tu ce probeleme ai si ce investigatii ai facut pina acum???
Sabineta mi-ar place sa cred ca nu ti-a venit CM-ul din alte motive, mai frumoase, un bebe, ceva??? Cine stie??? Deci acum ai un alt medic si nu a vrut sa-ti faca o monitorizare??? Nu inteleg de ce sa nu-ti faca???
Ariana1 e bine sa te gandesti sa faci ceva imediat cum termini tratamentul, dar de ce nu incerci mai intai cu inseminari, pentru ca sansele de reusita sunt cam aceleasi si daca tu ai o trompita buna, ai sanse! FIV-ul, eu personal, il vad ca pe ultima solutie si sansele de reusita nu sunt mai mari decat la inseminari, sunt tot pe acolo! Nu incerc sa-ti schimb ideea ta, nici sa te influentez in vreun fel, doar i-mi dau cu parerea, oricum e alegerea ta. I-ti doresc sa faci cea mai buna alegere si sa-ti implinesi visul cat mai repepde!






Autor: danutza_c
Raspuns la: 26/10/2006 02:48:48
Mesaj:

Ioanatugs, iti multumesc de primire. Of, povestea mea cu periplul de analiza si mers pe la doctori a inceput cam acum 2 ani si jumate cind am avut un avort spontan dar pentru ca nu am avut nici nu test de urina pozitiv nu m-a crezut nimeni ca am fost insarcinata. Am inceput insa sa fac analize, echografii si atunci am descoperit ca aveam 3 mici firbroame de care nu stiam nimic iar cele 2 chiste de ovar pe care le stiam de ani de zile erau chiste hematice si mi s-a spus ca probabil am endomertioza. Sigur am facut operatie, deschisa nu laparo si diagn de endoemtrioza a fost confirmat, au scos firboamele si mi-au spus ca nu am alta solutie decit fiv.
M-am incapatinat si am sperat ca o sa ramin natural dupa operatie dar dupa vre-o 10 luni in care nu s-a itnimplat nimic am hotarit sa facem fiv. Am venit in tara in toamna trecuta si am facut 2 incercari, nereusite din pacate.
Si acuma, dupa operatie am un fsh mare, peste 20 si a fost si peste 30 si asta e numai urmarea operatiei - cind au scos chistele de pe ovare au scos si ceva mai mult din ovare si m-au bagat in premenopauza indusa chirurgical. Cu fsh-ul asta asa de mare cei de aici nu mai fac stimulare si cind am intrebat ce sa fac mi-au spus ca asta e, pot sa adopt! Am crezut ca vad negru si noroc ca eram la telefon ca daca eram fata-n-fata nu stiu ce as fi facut!

Cam asta e povestea mea, pe foarte scurt. Acuma am inceput un trat nat
cam de o luna cu Maca, Vitex si zmeur. Am incercat sa iau tinct de propolis si am facut alergie acuma am citeva pastile pe care vreau sa le incerc poate nu sunt alergica la pastile. Nu stiu ce as putea lua altceva ca si trat nat pentru endometrioza.

Si mai sper, chiar daca ar putea parea o prostie avind in vedere cam 43. Vai, nici nu-mi vine sa cred cind vad scris citi ani sunt!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
sa nu ne pierdem speranta
danutza


Autor: sabineta
Raspuns la: 26/10/2006 08:00:02
Mesaj:

Tare mult mi-ar placea sa fie cum spui tu Ioanatugs, dar tu si multe fete de aici stiu ca in cazul meu ar fi de-a dreptul o minune la care nici nu-mi permit sa ma gandesc acum.
Mai ales in conditiile in care dupa 2 luni de napraznic si cretisoara mi-a iesit progesteronul 0.58 in ziua 14...

Mult succes danutza_c si bine ai venit printre noi. Prietena unei colege de serv a incercat vreo 10 fivuri in state si canada, iar acum doi ani, dupa cazul Adriana Iliescu, a venit sa incerce si in tara, la Giulesti. Avea 37 de ani, i-a reusit din prima, are o fetita superba. Dupa doar vreo 6 luni de la nastere a mai facut un fiv si acum este insarcinata cu gemeni. Nu dispera, speranta si credinta sunt tot ce ne poate ajuta in astfel de situatii.


...las' ca ma fac eu mare


Autor: Ariana1
Raspuns la: 26/10/2006 09:01:00
Mesaj:

Ai dreptate Ioanatugs cand spui ca FIV este ultima solutie dar imi este frica de endometrioza asta; eu, la o saptamana de la operatie inca mai simt dureri peste tot in burta si mai ales cand urinez, asa aveam si inainte dar acum parca sunt mai intense; imi este frica ca T. nu m-a curatat bine si imi mai este teama ca nu va avea efect tratamentul, de aceea nu vreau sa pierd timpul mai ales ca nu stiu cat de mult imi va intarzia CM dupa diferelin. Nu vreau ca boala asta sa mi se extinda prea repede. Vad ca la Giulesti au fost ceva reusite in privinta FIV-ului, am o prietena care din ianuarie va face FIV tot acolo la Marinescu si cred ca si eu voi opta tot pentru spitalul asta.


Ariana1


Autor: Ariana1
Raspuns la: 26/10/2006 14:41:15
Mesaj:

Buna fetelor,
Am o intrebare la voi, poate ati auzit sau ati fost in situatia mea. Pe langa endometrioza, doctorul a mai gasit un fibrom de 2/2 cm dar nu mi l-a scos. Nu stiu de ce pentru ca am apucat sa vorbesc pe indelete cu el. Am auzit de cazuri cand au fost scoase aceste fibroame.
Voi stiti ceva?

Ariana1


Autor: li69
Raspuns la: 26/10/2006 15:42:32
Mesaj:

ioanatugs,eu atit stiu ca septilin e pt. sistemul imunitar,darcum endometrioza pare strins legata de sist.im. ...eu as incerca,dar dupa vreo 3 luni ,ca acum iau mastodynon...si nu vreau sa le amestec


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 26/10/2006 17:06:00
Mesaj:

Buna fetelor!!
Sabineta minuni s-au mai vazut, iar daca tu ai avut ovulatie, orice e posibil, asa ca eu raman la parera mea ca "e cu ochisori". Deci prin ce zi mai esti???
Danutza_c i-mi pare rau cand ca ai atatea probleme si tu. Dar eu nu inteleg de ce sa nu-ti faca stimulare, nici un medic?? Daca mai ai ovare, chiar si micsorate cum spui tu, eu stiu ca sunt sanse sa mai ai un bebe. Eu in locul tau mi-as schimba medicul, si as gasi unul mai increzator, care sa-mi dea sperante si sa gaseasca alte solutii. Pentru ca nu mai suntem in secolul trecut, unde infertilitatea era vazuta ca o boala ce nu poate fi vindecata. Acum exista atatea tratamente si metode noi incat nu pot sa cred ca nu mai sunt solutii deloc. Despre procedura GIFT ai auzit??? Daca ai cel putin o trompita buna, aceasta procedura ar fi o sansa pentru multe cupluri ce nu pot avea un copil. De curand am auzit de ea si inca ma documentez, nu stiu inca persoane care sa fi facut, dar am auzit ca sansele de obtinere a unei sarcini e mult mai mare, de peste 50%. Tu ai auzit de ea??? Nu te mai gandi la varsta ta, pentru ca-ti provoci singura o trauma in plus, gandeste-te doar ca vrei un bebe si considera-te tanara. Pentru ca atata timp cat esti inca ala varsta procreerii, ai menstruatie, sanse mai sunt. Da, e adevarat ca sansele sunt mai mici decat la 20 ani, sau chiar la 30 ani, dar sa stii ca sunt multe reusite si la peste 40 ani, asa ca trebuie sa crezi si in sansa ta. Numai cu optimism ne vom atinge telul, crede-ma!!!
Li69 din cate am auzit eu se pot combina cele doua, in general e bine sa combini doua sau mai multe medicamente naturiste, se completeaza cumva si dau mai bune rezultate. Mult succes i-ti doresc!!
Ariana1 nu mai fi asa de speriata de ceea ce simti acum, e normal, pentru ca organismul tau inca nu s-a refacut complet. La o spatamana de la operatie, chiar si doua, e normal sa te mai doara din cand in cand cate ceva pe acolo. Cat despre endometrioza, nu se reface ea asa de repede, in cateva zile, nici chiar cateva luni. Eu de ex. am 5 luni de la operatie si vreau sa cred ca endometrioza nu s-a refacut si nici nu se va mai reface asa de usor. Asa sper!!! Cat despre fibrom, eu chiar nu stiu ce sa-ti spun.






Autor: danutza_c
Raspuns la: 26/10/2006 19:21:07
Mesaj:

Ioanatugs, merci mult! Cu schimbatul doctorului aici nu e solutia. Ei lucreaza dupa protocoale stricte si ne se abat de la ele ca sa nu aiba probleme. Si nici nu vreau sa fac ceva aici, mai degraba in Canda ca macar acolo costa mai putin. Din pacate eu nu am avut nici o asigurare ca sa-mi acopere costul la fiv si atunci devine foarte scump totul.


Ariana1, ar trebui sa vorbesti cu doctorul de ce nu ti-a scos fibromul. S-ar putea sa fie plasat in asa fel incit sa nu interfere cu implantarea si atunci probabil ca nu a vrut sa iti lase o cictarice pe uter daca nu era neaparat nevoie. De obicei fibromul daca proemina in afara uterului nu interfera cu nidarea. Si eu am avut 3 mici fibroame si mi le-a scos.
Mai depinde si de cum te-a operat, daca a fost laparo, pentru ca unele fibroame nu pot fi scoase decit la operatie deschisa. Asa a fost la mine, din cele 3 fibroame unul nu putea fi scos decit prin operatie deschisa si atunci asa am facut operatia.


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
sa nu ne pierdem speranta
danutza


Autor: Ariana1
Raspuns la: 27/10/2006 09:52:36
Mesaj:

Fetelor,
Voi cat timp dupa laparo ati mai sangerat?
Eu din ziua operatie am avut scurgeri de sange, si acum mai am cate putin in fiecare zi. Ma gandesc sa nu imi vina CM si sa nu imi dau seama, mai ales ca eu trebuie sa fac diferelin din a doua zi de CM.


Ariana1


Autor: Boo
Raspuns la: 27/10/2006 11:35:37
Mesaj:

Saluti,

E prima oara cand scriu cu toate ca va urmaresc de mult timp si am tot citit diverse subiecte. Eu am facut laparoscopie saptamana trecuta, joi, la dr. Peltecu la Filantropia. Am avut doua chisturi, unul hematic si unul endometric. Ieri am fost la dr si mi-a dat tratament cu Diphereline, 3 fiole. Ar trebui sa incep sa il iau din prima zi a urmatorului CM. Sper sa fie bine, cu toate ca din cate am citit pe forumul asta ma sperie rau diagnosticul de endometrioza ...

Ariana1, eu am avut sangerari vreo 5 zile, dar dr a spus sa nu consider ca am CM. Mi-a spus ca e normal sa imi curga sange. Acum s-au oprit si totul e aproape normal.


Autor: Ariana1
Raspuns la: 27/10/2006 13:30:24
Mesaj:

Boo, eu m-am operat miercurea trecuta, dar tot mai sangerez si imi este teama sa nu fac confuzie cand imi vine CM sa nu imi dau seama, pentru ca si eu trebuie sa iau difereline din a doua zi a CM. Nu stiu cum sa fac.

Ariana1


Autor: daciovi
Raspuns la: 27/10/2006 13:47:56
Mesaj:

Fetelor, eu am facut tratamentul cu Dipherelin si am inceput din a 2-a zi dupa operatie. Am singerat si eu citeva zile dupa laparo si mi-a spus ca este normal si apoi s-a pornit cm-ul care a tinut cam 4-5 zile. Eu am facut laparo in 11 iulie, prin 17 iulie am avut ultimul cm si de atunci pauza. Eu injectiile le-am facut la interval de 30 zile, ultima in 9 septembrie.Daca te iei dupa ce scrie in prospect ar trebui sa ai prima ovulatie dupa 57 zile si cm-ul dupa 70 zile de la ultima injectie. Va doresc succes si sa va inarmati cu multa rabdare. Ce am scris aici nu este ca sa va sperii, ci doar realitatea care este destul de urita din toate punctele de vedere.
Va pup si va doresc multa sanatate.


Autor: pusichet
Raspuns la: 27/10/2006 16:10:56
Mesaj:

salut
si eu am avut endometrioza, am fost operata de 2 ori, am facut diphereline 6 luni, acum am scapat de aceasta boala.
am reusit si am ramas insarcinata pentru prima data dar din pacate am pierdut-o acum citeva zile.
nici nu stiu cind am ramas insarcinata, pentru ca am avut ciclu normal.
Ariana1 si eu am fibrom de 2cm, l-a vazut cind m-a deschis, acum 2 ani, dar a zis ca nu umbla pe uter mai ales ca nu avusesem nici o sarcina.
acum nu stiu daca il mai am.
deocamdata sufar din cauza pierderii de sarcina, dar o sa imi treaca.
pupici


ana maria


Autor: Boo
Raspuns la: 27/10/2006 20:42:58
Mesaj:

Mie mi s-a oprit sangerarea de vreo 2 zile si calendaristic azi ar fi trebuit sa am prima zi de CM. Am avut mereu un ciclu foarte regulat, nu a intarziat niciodata. Mai mult ca sigur ca este din cauza operatiei ca intarzie, dar acum nici nu stiu cand sa ma astept ca o sa vina...
Ariana1 poate ar trebui sa intrebi si doctorul ce spune de sangerarea asta de atatea zile. Cand ar trebui sa ai CM?


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 27/10/2006 21:09:02
Mesaj:

Pusichet i-mi pare sincer rau pentru pierderea ta, nu-mi vine sa cred. Eu nu mai stiu cand ai rams insarcinata si cate saptamani aveai??? Eu am mai auzit de ciclu peste sarcina la fetele cu endometrioza si vreau sa stiu cum a fost CM cand erai gravida?? La fel, sau mai usor??? Acum macar stii ca poti sa ramai si imediat ce i-ti revii sa faci tot posibilul sa ramai din nou, pentru ca ramai mai usor. Si eu am suferit un avort menstrual si a fost foarte dureros, dar am trecut peste, caci altfel nu mai puteam spera! Nu privi mult in urma, mergi inainte cu incredere si ai sa vezi ca soarta o sa-ti surada din nou!
Boo bine ai venit printre noisi nu te speria de acest diagnostic, pentru ca nu e chiar asa de negru cum ni se pare. Fetele scriu din experientele lor, tocmai pentru a sti la ce sa va asteptati, nu ca sa va sperie. Voi puteti sa faceti, sau nu tratamentul, pentru ca practic inca nu s-a inventat un medicament pentru endometrioza, care sa stopeze definitiv evolutia acestei boli. Diferelin, sau oricare alt medicament, doar impiedica pentru ceva timp evolutia bolii si atrofieaza, diminueaza aderentele si punctele, dar nu le stopeaza. Deci e posibil ca dupa tratament aderentele, sau chisturile endometriozice sa revina la forma lor initiala, asa am citit. Si am citit credeti-ma destule articole si de la noi si din strainatate. Deaceea endometrioza este cosiderata "boala enigmatica", pentru ca nu se stie de unde apare si nici nu s-a inventat un medicament care sa o stopeze definitiv. O singura parte buna are aceasta boala - nu inseamna ca cine are endometrioza este infertila - nici un medic nu-ti va spune: "Daca ai acesta boala nu vei putea face copii niciodata". Doar ca sunt sanse mai mici decat la o femeie perfect sanatoasa. Luati partea buna a lucrurilor si va veti simti mai bine, eu asta incerc sa fac!!!






Autor: Boo
Raspuns la: 27/10/2006 21:43:54
Mesaj:

multumesc mult pentru incurajari Ioanatugs, chiar aveam nevoie de cateva cuvinte care sa-mi ridice moralul
eu o sa fac tratamentul cu diphereline. am mare incredere in dr Peltecu si in ce spune el. nu pare deloc ingrijorat si mi-a spus ca totul o sa reintre in normal dupa ce termin cu ultima fiola. oare dupa cat timp vine primul CM ? poate sa-mi spuna cineva? mi-as dori sa vina a doua zi ca sa pot sa incep cat mai repede sa-l "prepar" pe bebe...


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 27/10/2006 23:15:22
Mesaj:

Boo primul CM dupa Difereline am inteles ca vine dupa 3,4 luni, deci in total ar fi vreo 6, 7 luni de asteptari. Cat despre CM dupa laparo mie mi-a venit dupa vreo doua saptamani de la operatie. Mult succes la "preparare"






Autor: pusichet
Raspuns la: 28/10/2006 07:11:39
Mesaj:

Ioanatugs am pierdut sarcina acum citeva zile.
luna trecuta am avut ciclu normal, apoi a venit luna asta la 15 zile, intai maro ca niste pete, apoi mai puternic dupa care s-a schimbat in rosu curat, aveam hemoragie mare. am avut ciclu cum credeam eu ca e 14 zile, cu dureri foarte mari.
cind m-am dus la dr. a vazut uterul marit, ovarul drept mai marisor, si un chist, m-a pus sa fac beta hcg.
prima valoare la beta hcg era de 138 , mi-a dat sa iau clorocalcin cu ergomet, vitamina K si flamexin, la 48 ore m-a pus sa mai fac un beta hcg si valoarea scazuse la 6.3

asta e, asa a fost sa fie, dar macar am ramas o data insarcinata.
am tot citit ca sansa de a ramine insarcinata dupa un avort spontan este foarte mare.
pupici, si sa auzim numai de bine

ana maria


Autor: Ariana1
Raspuns la: 28/10/2006 08:13:50
Mesaj:

Boo mie ar trebui sa imi vina CM saptamana viitoare, cam pe 1 noiembrie, deci mai astept pana atunci; de sangerat mai am cateva picaturi, incerc sa nu ma alarmez si sa astept pana saptamana viitoare cand ar trebui sa imi vina; tu ai inceput sa faci diferelin? Sper sa nu intarzie chiar asa de mult CM-ul pentru ca si eu astept sa vina bebe mai repede. Nu stiu daca o sa am rabdare sa vina pe cale naturala, cred ca voi incerca FIV, ca astept de 3 ani si jumatate sa fac bebe.
Fetele cu diferelin, sper sa imi impartasiti din experienta voastra, starile pe care le aveti de la diferelin.


Ariana1


Autor: Boo
Raspuns la: 28/10/2006 16:19:24
Mesaj:

Inca nu am inceput, dar mi-am cumparat prima fiola. Acum doar astept sa vina CM care intarzie dupa operatie. Ar fi trebuit sa imi vina ieri dar nu da nici un semn.
Asa mult dureaza pana "reintru" in normal dupa diphereline?? Wow ... dar asta e. E pentru o cauza nobila doar


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 28/10/2006 16:54:20
Mesaj:

Pusichet asa trebuie sa gandesti, e bine ca ai ramas odata si acum ai sanse mari sa ramai si a doua oara!! Mult noroc i-ti doresc!!
Boo cat te-a costat o fiola de Difereline?? Era de 3,75 mg??? Cat despre intarzierea ta poate e din alt motiv?? Dupa laparo multe fete au ramas imediat gravi, asa ca poate e cu ochisori!







Autor: Boo
Raspuns la: 29/10/2006 08:17:27
Mesaj:

o fiola de Diphereline costa in jur de 650 ron. Eu am luat-o de la Help Net si pentru ca aveam cardul de reducere m-a costat 608 ron. Un pic cam mult, nu ???
nu prea are cum sa fie cu ochisori din pacate. doctorul mi-a spus sa am grija totusi pe perioada asta, sa fac intai tratamentul si de abia dupa sa incerc sa raman gravi... banuiesc ca e din cauza operatiei si ca am si sangerat dupa cateva zile.
eu nu imi dau seama cam cat de grava este endometrioza la mine, in sensul ca am tot citit de site ca unele fete aveau dureri mari si la ciclu si asa normal. pe mine nu ma durea burta aproape deloc, sau foarte putin in timpul CM. avem doar cateodata niste intepaturi in zona unde era chistul. la contact ma durea cateodata, dar eu am si uterul retrovers si am inteles ca si asta e o cauza. dr dupa laparo nu mi-a spus ca as mai fi avut si alte probleme, in afara ca aveam ovarele aderente si ca asta s-a rezolvat. sper din tot sufletul sa nu fie prea grava situatia si sa nu ma chinui prea mult timp dupa ce termin tratamentul.


Autor: alina.n
Raspuns la: 29/10/2006 14:47:26
Mesaj:

Buna fetelor,
am facut si eu laparoscopie la Elias cu dr. Tutunaru acum 2 saptamani, din pacate mi-a confirmat ca intr-adevar am endometrioza asa cum banuia inainte de aceasta operatie. La mine endometrioza este foarte raspandita la nivelui aparatului genital, mi-a scos 3 chisturi de 3 si 4 cm si a mai cicatrizat dintre leziunile mai mari dar nu a eliminat tot pentru ca ar fi insemnat sa arda totul inauntru .
Eunt extrem de suparata, ma gandesc sa incep un tratament naturist pentru cateva luni,in genul celui pe care l-a tinut Amely. La voi cat de extinsa a fost endometrioza,mai este cineva cu un caz similar? Cum ati procedat in continuare? Ce tratamente mai faceti in afara de tratamentul cu injectii?
Va pup!

Alina


Autor: Ariana1
Raspuns la: 29/10/2006 19:47:21
Mesaj:

Alina parerea mea este ca daca T. ti-a zis ca endometrioza a fpst foarte raspnadita la tine ar trebui sa faci tratamentul.
Si eu o sa il fac, nu stiu cat de raspandita a fost la mine endometrioza, T. mi-a zis ca am la nivelul lig. utero sacrat stang si pe peritoneul vezico-urinar; cred ca a fost destul de extinsa si la mine; eu aveam si dureri la CM si la contactul sexual si vreau cu orice pret sa scap macar pentru o perioada de endometrioza; de aceea zic ca este bine de urmat tratamentul.
Acum, tu faci cum crezi ca este mai bine.

Ariana1


Autor: alina.n
Raspuns la: 29/10/2006 20:35:38
Mesaj:

Ariana1, da si mie mi-a zis despre tratamentul cu Diphereline la mine orium fiolele nu pot elimina detot endometroza.Am vb si cu T si dupa ce i-am zis ca am ramas insarcinata anul acesta chiar si cand aveam chistrurile , a ramas stabilit sa mai incerc natural 3-6 luni si pe urma daca nu ,sa fac fiolele. Eu vreau sa incerc acum ceva naturist pana voi face tratamentul.
Pup!

Alina


Autor: alina.n
Raspuns la: 29/10/2006 20:44:14
Mesaj:

Tu cum te simti dupa laparo? Mai ai durerile pe care le eveai inainte de la endometroza?

Alina


Autor: alinaalex
Raspuns la: 29/10/2006 22:54:10
Mesaj:

fetelor, eu am mai intrat pe la voi mi se pare la cap.1, am avut si eu endometrioza, operata laparoscopic in decembrie 2004 la Timisoara - prof. Munteanu, poate va aduceti aminte de mine, iar acum am un baietzel de 7 luni!
BOO, sa-ti zic cum a fost la mine: deci in dec. m-am operat, trat. cu Diphereline l-am facut in febr.-martie -aprilie, iar la sf. lui mai dr. mi-a recomandat sa iau anticonceptionale (Logest) ca sa-mi vina CM. Care a si venit dupa 28 zile pt. ultima data...ca apoi am si ramas. Dr. a zis ca am fost tare norocoasa.
Intreaba-l si tu pe dr. tau, chiar trebuie sa astepti atatea luni???
Eu stiu ca prof. Munteanu asa procedeaza: astepti o luna dupa ce ai terminat trat., apoi iei ACO sa-ti vina CM.
Iti urez succes si sa fie cat mai repede cu okisori!!!

Va pup pe toate si va tin pumnii sa reusiti in lupta cu boala asta urata!

P.S.: azi am fost la botezul baietzelului prietenei mele, care dupa 2 ani de la laparoscopie si multi ani de lupta cu endometrioza a reusit!!!


Alina si bb Marc - Alexandru (28.03.2006)


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 30/10/2006 00:57:40
Mesaj:

Alinaalex i-mi amintesc de tine, cum sa nu! Mereu ne-ai dat sperante si ne bucuram mereu cand auzim de reusite ale fetelor cu endometrioza. Felicitari prietenei tale!! Interesant tratamentul tau, dupa Difereline sa-ti dea anticonceptionale si uite ca a functionat. Felicitari inca o data!
Alina.n si eu sunt pacienta dr.T si ma mir si in acelasi timp ma bucur ca ti-a dat sperante pentru inca 3-6 luni natural. El nu recomanda la inceput asa ceva, dar au tot venit fete cu reusite desi nu au facut tratamentul si cred ca a inteles ca sunt sanse si asa. Mult noroc i-ti doresc!






Autor: Ariana1
Raspuns la: 30/10/2006 09:47:25
Mesaj:

Alina.n eu am acum o saptamana si jumatate de la operatie; acum ma simt un pic mai bine; cred ca mi-a venit CM-ul deoarece acum sangerez un rosu aprins, m-a durut un pic burta ieri la la CM, deci tind sa cred ca asta este; nu imi dau bine seama daca am scapat de durerile alea pe care le aveam inainte; pe parcurs imi voi da seama; acum trebuie sa fac diferelinul; este bine ca ti-a dat T. sperante sa incerci si fara injectii; eu nu am prea multe intrucat am si o trompa infundata pe care trebuie sa mi-o desfunde prin histeroscopie; daca le aveam bune, poate nu faceam diferelinul si incercam si eu dar in cazul meu am sanse aproape nule.
Exista cumva vreun caz ca al Alineialex printre pacientele dr. T?
Adica a recomandat vreunei paciente dupa tratamentul cu diferelin, anticonceptionale pentru a grabi venirea CM-ului?

Ariana1


Autor: Boo
Raspuns la: 30/10/2006 10:53:52
Mesaj:

Sper sa nu trebuiasca sa astept chiar atat de mult. Dr a spus ca dupa tratament o sa-mi vina CM imediat, nu mi-a spus nimic ca ar trebui sa treaca 70 de zile ... In prospectul medicamentului oricum nu scrie asa ceva.
Ariana1 ai inceput tratamentul cu D ? Mie mi-a spus ca ar trebui facuta prima injectie in prima zi de CM. Voi cum ati procedat ? Oricum tot nu a venit inca ..
alinaalex, ce bine e sa auzi si povesti in care totul s-a terminat cu bine !!! dar dupa ce ai nascut ai facut vreun tratament ca sa nu apara din nou endometrioza ?


Autor: alina.n
Raspuns la: 30/10/2006 11:25:44
Mesaj:

Arianasi eu am avut dureri la CM si la contact,dar si la scaun ,acum inca nu mi-a venit CM(ar trebui sa vina intr-o saptamana)am sa vad atunci cum ma simt.Dupa laparo eu nu am sangerat deloc. Tie trebuia sa-ti vina acum?La cate zile ti-a venit luna asta?
Ioana din cate am inteles nici tu nu faci tratamentul cu injectii , dar acum ce tratament faci(presupun ca faci ceva naturist nu?). Sa nu ne pierdem speranta, nici tu, nici eu, nici una dintre noi ,sunt sigura ca pentru fiecare exista un ingeras care va veni la noi la un moment dat...nu intotdeauna lucrurile se intampla atunci cand vrem noi, trebuie sa avem rabdare si visul ni se va implini.
Va pup, dulce si va doresc turturor o saptamana usoara!
PS: De miercuri incep si eu munca

Alina


Autor: Ariana1
Raspuns la: 30/10/2006 11:40:35
Mesaj:

Fetele, incepe sa imi fie cam frica de tratamentul asta cu diferelin.
Sunt cam in dubii. Chestia e ca maine trebuie sa fac prima fiola.
Ma intreb daca nu cumva ar fi mai bine sa ma apuc de FIV direct.

Ariana1


Autor: alina.n
Raspuns la: 30/10/2006 11:44:27
Mesaj:

Boo eu cred ca daca vei incepe imediat dupa injectii anticonceptionalele, la tine CM va veni imediat dupa ce vei termina pastilele. Poate deaceea dr. tau a spus ca va veni CM imediat.In cazul in care nu se iau AC organismul este lasat singur sa-si revina si poate dura mai mult.

Alina


Autor: Ariana1
Raspuns la: 30/10/2006 11:44:51
Mesaj:

Alina sa stii ca si eu aveam dureri la contact, la scaun si cand urinam, si acum parca mai am, cred ca CM-ul mi-a venit, nu imi dau seama exact intrucat am sangerat mereu de la operatie, dar acum are alta culoare si m-a durut si burta; asa ca maine (daca nu ma razgandesc) am sa fac prima fiola. Sper sa nu ma insel cu CM-ul.

Ariana1


Autor: alina.n
Raspuns la: 30/10/2006 11:49:38
Mesaj:

Iubita da si la mine persista durerile la scaun,dar numai dimineata.
Tu in ce zi esti acum,ar fi trebuit sa-ti vina acum? Eu cred ca ti-a venit (ai simptomele specifice?). Eu zic sa faci tratamentul, sunt sigura ca iti va face bine, nu cred ca trebuie sa-ti fie frica.
Pupici!

Alina


Autor: Amely
Raspuns la: 30/10/2006 11:58:11
Mesaj:

Pup si eu cu drag fetele, si ma bucur ca a mai revenit putin optimismul pe aici! Fetelor, nu trebuie sa va temeti, nici sa disperati, pt. ca endometrioza asta se pare ca afecteaza un numar mult mai mare de femei decat se crede, si marea majoritate au copii natural, si nu doar unul. Este mai problematic atunci cand apar efecte neplacute ca dureri mari la CM, etc sau cand in urma laparo se constata ca au fost afectate grav trompele si ovarele. Dar daca este in faza minora, poate fi contracarata cu succes printr-un regim alimentar echilibrat si tratament naturist specific. Ce vreau sa mai adaug, pentru fetele care au endometrioza in faza mai avansata, nu excludeti din start injectiile cu diphereline, ele au rolul lor si in cazuri mai grave nu e bine sa riscati nimic, la urma urmei e vorba de 6 luni, care trec destul de repede (in afara de bani, care sunt cam multi, recunosc...), dar pt. a avea un bebe nu e un sacrificiu enorm. Puteti totodata sa tineti tratamentul naturist si regimul alimentar, nu cred sa aiba vreo influenta negativa asupra efectelor dipherelinului, din contra, ar trebui sa ajute si mai mult.

Iar dupa diphereline sa nu renuntati la regimul sanatos de viata, este foarte important. Cu tratamentul naturist mai puteti face din cand in cand pauza, ca sa dati timp organismului sa-si revina. Eu de ex. am ramas intr-o luna in care intrerupsesem tratamentul naturist, nu insa si regimul alimentar (nu foarte strict), pe acela l-am tinut permanent, il mai tin si acum partial, desi sunt insarcinata, pt. ca alimente sanatoase precum fibrele, pestele, legumele si fructele proaspete sunt benefice in orice context.

Cresteti-va imunitatea cu capsule omega 3, echinaceea, ulei de catina, vitamina C, antioxidanti naturali etc. NU va sfiiti sa cautati pe net informatii folositoare, chiar pe forumuri straine, daca stiti engleza, sa intrebati, sa puneti cap la cap tratamente testate de alte fete care au avut rezultate foarte bune, sa inventati retete.... credeti-ma, nu este un regim alimentar monoton, cu putina imaginatie puteti manca mult mai gustos decat inainte. Eu de ex. habar nu aveam ca supa de linte poate fi atat de buna, sau pilaful din orez integral (de fapt nici nu stiam ca exista). Uitasem cat de bun este piureul de urzici, sau de spanac, sau salata de leurda si macris (cand e sezonul lor, normal).

Eu sunt sigura ca veti reusi toate sa depasiti aceasta problema (nu-mi place sa o numesc boala) si sa va strangeti bebicii cei scumpi in brate. E o chestiune de timp si de rabdare, nu va dura prea mult si imi veti da dreptate. Aveti incredere!

Va pup cu drag si sunt cu tot sufletul alaturi de voi!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

11+



Autor: Ariana1
Raspuns la: 30/10/2006 14:16:48
Mesaj:

Amely multumim pentru vorbele si sfaturile tale.
Alina.n ieri m-a durut burta ca la CM, astazi imi curge, nu mult, dar rosu curat, inainte imi curgea un rosu negricios; cred ca este CM. Maine ar trebui sa incep diferelinul; si eu aveam dureri la scaun doar dimineata; acum parca mai am ceva, dar parca durerea nu mai este asa intensa; oricum, voi vedea pe parcurs.
Tu faci tratamentul?

Ariana1


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 30/10/2006 17:50:36
Mesaj:

Buna fetelor!!
Amely multumim ca ai venit sa ne dai din nou speranta si sarcina usoara in continuare! In curand o sa fii in trei luni, daca nu ma insel, vezi ce a trecut timpul??? Parca mai ieri ma incurajai si spuneai: "lasa ca o sa avem in curand un bebe al nostru"! Cu optimism si multa rabdare se obtine totul!
Alina.n eu am avut o endometrioza foarte ciudata, fara nici o durere, fara nici un semn de boala, cu CM de 28 zile fix. Nu am vrut sa fac Difereline, mi-am dat singura 6 luni de incercari. In curand se vor implini 6 luni de la operatie si in acest timp, am ramas insarcinata o data, dar din pacate am pierdut-o inainte de a implini 5 saptamani. Am tinut tratamentul naturist pe care l-a luat si Amely si la fel am mancat sanatos. Acum sunt intr-o pauza de orice tratament, vreau sa-si revina cumva organismul de la atatea pastilute naturiste, am luat cred ca prea mult 5 luni in continuu. Si pentru ca se fac 6 luni, iar eu inca nu am un bebe, o sa merg maine la un medic renumit si o sa cer o alta parere, dupa care o sa vad ce voi face in continuare. Poate voi face Diferelinul, poate incerc altceva, inca nu stiu, cert e ca maine voi avea o alta opinie si pe urma o sa vad ce aleg sa fac.







Autor: Boo
Raspuns la: 31/10/2006 09:49:58
Mesaj:

fetelor, e normal ca dupa operatie sa intarzie CM ? mie tot nu mi-a venit si ar fi trebuit sa vina in 27. in mod normal ciclul meu era ca un ceas, nu intarzia niciodata. iar de bebe nu se pune problema pentru ca am avut grija inainte de operatie ..
Am facut laparo joi, in 19 si dupa am sangerat cateva zile. Dar dr a spus ca nu e CM ci doar o reactie normala dupa operatie.
La voi cum a fost ?


Autor: Alissaa
Raspuns la: 31/10/2006 10:10:57
Mesaj:

Buna,

Joi am facut laparoscopie si mi s-a pus diagnosticul endometrioza. Am facut aceasta procedura din cauza ca aveam dureri, nu pentru as fi incercat sa fac un bebe si nu am putut. Acum stiu ca atunci cand o sa incerc o sa ma confrunt cu aceasta boala nenorocita.

Prin urmare ma inscriu in randul vostru, iar atunci cand voi decide sa am un bebe nu o sa ma lupt singura ci cu sprijinul tuturor fetelor de aici, si cu speranta data de cele care au reusit, in ciuda acestei boli.

Am citit ca daca avem boala asta e foarte important sa stimulam sistemul imunitar si sa avem o dieta fara carne, lactate, carbohidrati etc. Ce faceti voi pentru asta? Ce medicamente luati? Ce ceaiuri beti? Ce mancati? As vrea sa va intreb daca se mai stie ceva de acel medicament Centrorelix, care nu are aceleasi efecte secundare neplacute ca Diphereline (nu stiu exact cum se scrie)?

Va pup si va doresc din tot sufletul bafta la bebei si mult curaj.


Alissa


Autor: Ariana1
Raspuns la: 31/10/2006 10:42:50
Mesaj:

Buna Alissaa,
Imi pare rau ca si tu ai aceasta boala.
Tie doctorul ce ti-a recomandat? Eu voi incerca in paralel cu diferelinul sa tin si un regim atat cat voi putea.

Ariana1


Autor: Alissaa
Raspuns la: 31/10/2006 10:59:48
Mesaj:

Inca nu am avut o discutie cu doctorita. Astazi ma duc. Si mi-am facut programare pe 13 noiembrie la dr. Tutunaru pentru ca internetul este plin de numele lui, asociat cu endometrioza. Nu stiu cum este acest doctor, sper sa imi acorde timpul necesar si sa imi raspunda la intrebari.

Eu as fi vrut sa nu fac acum tratamentul cu diphereline, din cauza ca mi-am schimbat serviciul, acum e mult mai solicitant, si efectele secundare ar putea sa imi afecteze exact perioada de proba. Sper sa imi spuna ca pot sa iau doar anticonceptionale o perioada.O sa postez aici toate informatiile pe care le primesc de la doctor.

Eu vreau sa incerc pe toate partile sa tin boala asta in frau. Dieta, ceaiuri (am citit ca ceaiul verde e cel mai bun, fiind antioxidant si imbunatatind sistemul imunitar), vitamine, as vrea sa incerc si bioenergie sau acupunctura dar nu stiu pe nimeni care sa recomande un specialist in asa ceva. Am citit pe site-uri straine ca multe femei au obtinut rezultate f bune cu acupunctura. Poate ne recomanda cineva...

Alissa


Autor: alina.n
Raspuns la: 31/10/2006 12:03:12
Mesaj:

Buna fetelor,
Amely multumim pentru incurajare si sfaturile de la tine, multa sanatate tie si lui bb din burtica.
Ariana si eu astept sa-mi vina CM sa vad cum ma simt,sper sa fie mai bine. Tratamentul momentan nu il voi face.
Boo probabil ca iti intarzie din cauza operatiei, am mai auzit cazuri ,eu zic sa stai linistita ,sangerarile de dupa operatie se datoreaza laparoscopiei si nu CM.
Ioana ai fost la dr.? Ce ti-a recomandat sa faci in continuare?
Alessaai grija ce Ac iei am inteles ca unele dintre ele chiar sunt neindicate in cazul endometriozei.
Pup.

Alina


Autor: lili35
Raspuns la: 31/10/2006 12:32:25
Mesaj:

Salut toate fetele de pe acest forum!
Tocmai m-am operat si eu laparoscopic la dr. T si mi-a descoperit
si mie endometrioza:3 puncte active localizate pe lig. utero-sacrat stang si pe peritoneul vezico-uterin.Trompele le am bune.Eu nu am avut nici o durere la ciclu decat ff. slab in schimb ma durea din cand in cand pe partea stanga.Acum sunt bine , nu am avut scurgeri de sange dupa operatie.Dr. m-a lasat pe mine sa ma decid daca voi face sau nu trat. hormonal mai ales ca la mine mai e si varsta (36 ani).
M-am hotarat sa merg pe trat. naturist si regim alimentar macar trei luni .Deja mi-am si schimbat obiceiurile alimentare si ma simt f.bine.
Alina.n eu te sustin in leg. cu trat. naturist si as vrea sa tinem legatura si sa facem schimb de experienta.Eu cred ca Amely este cel mai bun exemplu si Ioana chiar daca nu a reusit sa pastreze sarcina e o dovada ca se poate.
Amely ti-am trimis un PM , poate ai timp sa-l citesti.Iti multumim pt. incurajari si sustinere.

Lili


Autor: Amely
Raspuns la: 31/10/2006 13:54:02
Mesaj:

Lili, nu am primit inca nik... sa nu-l fi trimis gresit, mai incearca o data

Ioana, ce ai facut la dr? ce ti-a zis?

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

11+



Autor: Alissaa
Raspuns la: 31/10/2006 13:57:26
Mesaj:

Lili, ce mananci? Eu eram o mare mancacioasa si acum nu stiu ce as putea sa mananc? Te rog, da-mi niste idei.

Alissa


Autor: Alissaa
Raspuns la: 31/10/2006 13:59:19
Mesaj:

Lili, pls nu te supara pe mine ca te stresez - inca o intrebare - tratamentul naturist cine ti l-a prescris? Tot dr T?

Alissa


Autor: Alissaa
Raspuns la: 31/10/2006 14:12:24
Mesaj:

Amely, ai zis sa ne crestem imunitatea cu capsule omega 3, echinaceea, ulei de catina, vitamina C, antioxidanti naturali - in ce combinatie ai folosit tu astea? Si ce perioada, cat timp? Se face pauza?

Eu iau imunostim (are echinaceea) si mi-am cumparat si vit.C, dar nu vreau nici sa exagerez.

Alissa


Autor: alina.n
Raspuns la: 31/10/2006 14:44:49
Mesaj:

Lili,imi pare rau ca si tu ai fost diagnosticata cu aceasta boala, sigur ca da vom tine legatura in privinat tratamentului naturist. Trebuie sa invingem aceasta boala!!
Alissaa sa stii ca si eu eram o mare gurmanda, iar de dulciuri nu iti mai spun
Uite eu incerc sa iau medicamentele naturiste pe care le lua Amely voi incepe undeva pe sapt viitoare. Pana atunci am eliminat din alimentatie fainoasele (imi iau paine integrala),carnea de porc si de vita (pap carne de pui si de peste),latatele (cu exceptia iaurtului viu pe care il prepar singura: cumpar lapte pe care il las sa se prinda 2zile si il pap la micul dejun cu cereale),fara oua, am luat din piata fructe si legume de sezon cu care imi fac felurite salate (le combin), deasemenea imi fac sucuri de legume(telina,morcovi,mere etc).
Vreau sa incerc supa de linte despre care zicea Amely ca este buna (chiar Amely ne dai si noua reteta ta? )si pilaful de orez brun (pe care inca nu l-am gasit).Si poate ne mai dau fetele care tin astfel de regim alte retete, eu acum sunt acasa dar cand incep munca ma tot gandesc ce imi pot lua la pachet(probabil salate)fetelor voi ce papati la munca in perioada acestui regim.
Legumele foare importante in dieta pt endometrioza sunt: conopida,brocoli,varza,morcov,telina,fasole uscata sau pastai,gulii,ceapa,usturoi,patrunjel,boabe mustar,mere.

Alina


Autor: Alissaa
Raspuns la: 31/10/2006 14:53:10
Mesaj:

Multumesc Alina de sugestii. Mie mi se par asa putine optiuni la mancare. Bine ca e voie cu carne de pui. O sa caut in partile anterioare sa vad ce medicamente naturiste lua Amely. Sunt si eu numai ochi si urechi la orice tratament naturist si idei de mancaruri.

Alissa


Autor: anka-maria
Raspuns la: 31/10/2006 15:33:59
Mesaj:

Mie mi-au diagnosticat endometrioza la o eco transvaginala. Cica am 2 endometriomi de 1 si 2 cm pe un ovar care sunt acolo chiar si dupa tratament. Doctoritza mea zice ca nu e foarte grav , ca sunt mici endometriomii si ca e foarte posibil sa ramana la dimensiunea asta mai mult timp. Dureri nu mai am.
Este oare posibil sa am si prin alte parti tesut endometric in cantitate importanta si sa nu ma doara nimic? Ca m-as duce sa cer o coelioscopie sa vad clar daca e numai pe ovare, dar doctoritza ma asigura de fiecare data ca nu e cazul, nu e grav.
Nu mai stiu ce sa cred.

---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: lili35
Raspuns la: 31/10/2006 21:24:11
Mesaj:

Salut fetelor!
Referitor la tratamentul naturist , eu am gasit pe internet alimentele interzise la endometrioza adica mari producatoare de estrogeni: telina,mararul,ulei virgin de masline,ulei de floarea soarelui,soia,germenii de grau,mierea,maslinele,condimentele ca :feniculul,anasonul,chimenul,carnea de porc,grasimile,produsele lactate grase,conservele de carne,mezelurile,alimentele prajite,condimentele iuti,otetul,alcoolul,zaharul,cafeaua,ciocolata,coca-cola,morcovii!!!,sfecla rosie.
Eu incerc sa le evit pe toate dar este greu sa faci mancare chiar si o salata fara ulei sau sa faci o ciorba fara morcovi.
Deocamdata sunt abia la inceput cu retetele dar voi cumpara toate legumele si fructele pe care le gasesc si incerc diverse combinatii.
Imi este f. greu sa trec la regimul asta sever mai ales ca eu imi faceam repede o friptura sau ceva prajit si rezolvam cu foamea cand nu aveam timp.Si mai mancam f. multe dulciuri mai ales prajituri.Acum gata s-a terminat.
Alissa , nu mi-a recomandat dr.T regimul dar eu cred ca nu sunt in stare grava ca sa ma apuc de trat. hormonal si in plus nici el nu mi-a sugerat sa-l fac.Decizia e a mea.Daca vad ca nu are efect voi incerca si alte metode(inseminare sau trat.horm.).
Oricum regimul asta alimentar este in stransa legatura cu stresul- cel mai greu de eliminat.
Amely in PM te rugam daca poti sa-mi trimiti si mie regimul alimentar tinut de tine .

Lili


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 01/11/2006 00:22:18
Mesaj:

Buna fetelor!!
I-mi pare rau ca vad tot mai multe fete cu acesta problema si nu inteleg de ce!! Dar acum ce sa facem, trebuie sa gasim solutii, ca sa pacalim cumva endometrioza asta. Ma bucur ca a-ti postat diferite tratamente naturiste gasite de voi, asa mai invatam una de la alta.
Lili35 i-mi pare rau ca si tu ai endometrioza, dar sa stii ca nu e un inamic atat de mare, cum ne sperie pe noi medicii. Trebuie doar sa o tinem in frau cumva, ca sa nu avanseze si mi-a spus mie odata un medic ca: cel mai bun tratament pentru endometrioza este o sarcina!

Deci acum trebuie sa gasim cea mai usoara cale de a ramane gravidute!
Asta incerc si eu sa fac si am tot citit despre noua metoda de fertilizare asistata: GIFT si ZIFT, la care sunt sanse de peste 50% de obtinere a unei sarcini. Dar care din pacate inca nu se practica la noi, in Romania, sau se practica dar nu stiu unde??? Am fost azi la American Medical Center la prof. dr. Banceanu pentru a cere o alta parere despre sansele noastre si cu intentia de a face GIFT (crezand ca se practica acolo asa ceva). Mi-a ascultat intreaga noastra poveste, s-a uitat un pic pe HSG, si rez. de la laparo si apoi cand a citit spermograma, a zis: singura voastra sansa e FIV+ICSI. Nu a zis nimic de endometrioza, de faptul ca am doar o trompita buna, s-a legat doar de faptul ca sotul are doar 7 mil. spermatozoizi. Noi nu ne-am pierdut speranta si nu credem ca doar asta e sansa noastra, pentru ca am ramas acum doua luni gravi, fara inseminare sau FIV (ca nu a fost sa fie, e altceva). Cand l-am intrebat de GIFT, s-a uitat ciudat la mine si m-a intrebat: "inseminare cu sperma donatoare?" La care eu am ramas masca si am inceput sa-i explic ca ma refer la transferul gametilor (ovulul + spermatozoidul) direct in trompa printr-o incizie mica. Dr. a zis: "aaaa...nu stiu nu am auzit sa se faca asa ceva in Romania". Eu cred de fapt ca nu auzise niciodata de aceasta metoda, dupa expresia fetei lui. Asa ca o sa mergem si la dr. Soare, pentru sot sa-i dea un tratament, sa vedem ce spune si pe urma mai cerem si parerea altui medic. Nu ma las eu asa usor convinsa ca nu mai avem alta sansa de a avea un bebe decat FIV+ICSI, mai caut, chiar m-a indarjit si mai tare acest medic, care mai este si director de spital. Nu a fost asa de pesimist dr. Tutunaru, care e foarte sceptic in general, asa ca mai caut si vom vedea ce decizie vom lua. Nu e asa de usor sa iei o decizie acum!






Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 01/11/2006 00:54:05
Mesaj:

Anka-Maria din cate stiu eu endometrioza se instaleaza mai peste tot in aparatul genital feminin, depinde de fapt de cat timp o ai, dar cel mai bine ar fi sa faci laparo, daca esti suspecta de endometrioza, pentru ca nu va trece de la sine si nu poti sa stii unde mai este localizata. Odata cu laparo o sa-ti si cicatrizeze focarele de endometrioza si deci e socotit drept un tratament chirurgical. Propune-i dr. tale acest lucru si insista sa-ti faca laparo! Eu sunt fericita ca am facut laparo, pentru ca altfel nu o depistam, aveam doar un chist de 3 cm, pe un ovar si m-am decis sa fac laparo, ca metoda de investigatii. Dar cu acesta ocazie, mi-au scos si chistul si au si curatat ce nu era in regula pe acolo.
Alissaa din cate situ eu, o alta metoda de tratament e Danazolul, dar nici acesta nici la acest tratament nu-ti garanteaza ca nu se va mai reface endometrioza. De Centrorelix nu am auzit nimic, nu prea stiu ce efcte adverse are si nici daca se gaseste si la noi. Eu am fost operata de primul chist in 2000, cand eram si insarcinata si aveam si un chist de 11 cm, ce ocupa intreg ovarul stang. Mi s-a recomandat chiuretaj, dupa care operatie clasica, ceea ce am si facut si pentru ca eram suspecta de endometrioza mi-a recomandat Danazol. L-am luat timp de trei luni si mi-a venit menstruatia mai putin decat deobicei, ca atunci cand iei anticonceptionale, dar aveam menstra. La analiza de laborator insa, pe care am luat-o dupa doua luni, am constatat ca nu era endometrioza, dar medicul mi l-a dat asa preventiv, sa nu se formeze. Am terminat tratamentul, dupa care mi-a prescris un an si ceva anticonceptionale, ca sa nu raman gravi, pentru ca am avut operatie clasica si organsmul se reface mai greu. Asa am facut, mi-am ascultat medicul in toate, dar dupa ce au trecut si lunile cu interdictie si am inceput sa incerc sa raman insarcinata, bebe nu mai venea. Si la 5 ani de la acea operatie, am constatat ca am iar un chist, mai mic de 3 cm si am facut laparo, acum insa mi-a gasit endometrioza in el. Deci concluzia mea: mai bine ascult instinctul meu, decat orbeste toate recomadarile medicilor. Daca e sa se refaca endometrioza se reface cu orice tratament as lua! O sa merg in continuare pe naturiste si dupa cel tratam si pe sot o sa mai incercam inseminari. Asa ca mult succes in tot ce ti-ai propus!
Lili35 da...pai atunci ce mai mancam?? Prea multe alimente interzise, nu e drept!!!
Amely pup graviduta noastra draga!






Autor: Alissaa
Raspuns la: 01/11/2006 09:31:01
Mesaj:

Ioana, eu nu pot sa am acum un copil... cum tin endometrioza in frau? Cum pot sa imi dau seama daca se extinde sau nu? Exista vreo analiza de laborator pentru asta ?(din ce stiu eu nu exista asa ceva)

Eu aveam dureri de burta din cauza ei, asta a fost motivul pentru care m-am operat si ma gandesc cu groaza ca poate nu a curatat, doar a constatat, pt ca operatia a tinut f putin. Astazi o sa aflu. Dar daca a curatat-o, cum imi dau seama daca se reface sau nu? Sunt ingrozita, o fata spunea pe alt forum ca unei prietene la care endometrioza se fixase si pe colon a trebuit sa ii taie 10 cm de colon. Imi este chiar foarte frica de boala asta si nu stiu cum sa ii monitorizez evolutia.

Alissa


Autor: Anca_B
Raspuns la: 01/11/2006 10:02:46
Mesaj:

Buna fetelor

Si eu am fost la Dr.T si in urma ecografiei mi-i s-a descoperit un chist endometriozic stg. de 5 cm(destul de mare).O sa ma operez in 14 nov.laparoscopic.Nu am dureri deloc citeodata il mai simt dar sincer as putea trai cu chistul asta fara nici o problema.Si nici la ciclu nu am dureri.Dar stiu ca trebuie sa ma operez ca nu pot sa las chistul acela acolo.Acuma sa vedem ce tratament imi va da Dr T.
va pup


Autor: Amely
Raspuns la: 01/11/2006 11:08:11
Mesaj:

Fetele, eu am multe retete din care m-am inspirat in regimul meu, am sa mai postez din cand in cand cate una (spre ex. mancaricade gulii, fasole verde, conopida etc.) daca nu va suparati, bineinteles. Deocamdata incep cu una din supele de linte:

Supa crema de linte
Timp de preparare:
1 h55 min (complexitate medie)
Ingrediente
1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1/2 buc. pastirnac, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 1-2 catei usturoi, 250-300 gr. linte, 80 gr. unt, o crenguta cimbru, sare, 2 l apa, piper, 1 buc. cartof
Mod de preparare
Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topeste 3/4 din grasime in oala, se adauga pireul si se amesteca bine. Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se rastoarna supa in castron si se adauga restul de grasime si verdeata tocata marunt.

Completare: puteti folosi de ex. in loc de unt, ulei de masline

Cat despre naturiste, eu am folosit indicatiile din prospectele de la plafar, iar uleiul de catina se lua parca maxim 2 luni, dupa care se facea pauza. La fel si laptisorul de matca, se ia doar o perioada limitata, dupa care se intrerupe. Omega 3 (flax seed oil) luam 1 capsula dimineat si una seara. Iar extract de suc de orz verde luam maxim: cate 4 capsule de 3 x / zi. Daca cititi prospectele la fiecare, o sa va lamuriti

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

11+



Autor: Tia
Raspuns la: 01/11/2006 13:48:25
Mesaj:

initial postat de gina4gelu

nou venit


Membru din:02/05/2006



Romania
bucuresti
5 Posts
Trimis la - 01/11/2006 : 13:36:12
--------------------------------------------------------------------------------

BUNA FETELOR EU SUNT MAI NOUA SI NU STIU CUM SA INCEP... DORESC FFFF MULT UN BBSI DR MI A GASIT ENDOMETRIOZA SI DE 3 LUNI FAC INJ CU ZOLADEX MAI AM UNA DE FAC SI TERM, SI NU STIU DC O SA MA VINDEC VREAU SI EU MAI MULTE DETALII ......SI DE DR ZGARBURA DE LA SP FILANTROPIA CE ZICETI???????

aliuta gina


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 01/11/2006 14:15:26
Mesaj:

Gina4gelu i-mi pare rau ca si tu ai acelasi diagnostic, dar daca aiu fost operata deja si ai urmat si un tratament, sigur o sa poti avea si un bebe. Am auzit de cazuri, care dupa 2 luni de tratament au ramas gravi, dar si cazuri care au reusit la doi ani dupa, asa ca fiecare cu norocul ei. Despre Zoladex, am auzit doar ca e un tratament homeopat si ca sunt mai multe fete care l-au urmat. Nu stiu foarte multe despre el, dar vei gasi aici multe fete care l-au urmat. Mult noroc i-ti doresc sa-ti implinesti cat mai repepede visul!
Alissaa nu ai mai ramas niciodata insarcinata??? Endometrioza o tii in frau mergand mai des la ecografe performante, unde depisteaza si endometrioza si tinand un regim cat de cat, mancand mai multe legume proaspete si fructe. Am citit undeva ca s-a constatat ca la femeile care mananca mai natural, sunt doar 20 % sanse sa se refaca endometrioza, pe cand la cele care mananca multa carne si grasimi, sansele sunt de peste 50% sa se refaca intr-un timp foarte scurt. Lunad multe vitamine ptr, imunitate, exact ce vorbea Amely. Cat despre cum sa ramai cat mai repede gravi: la noi cele cu endometrioza se recomanda inseminari intrauterine si/sau FIV. Si eu sunt de parere ca nu putem astepta sa vina o minune din cer si sa asteptam ani la rand sa raman gravi, asa ca incerc prin cat mai multe inseminari. Eu de ex. Am facut doua IA pe ciclu natural, ptr. ca am o ovulatie f. buna, dar inainte de operatia de laparo, deci cu endometrioza si nu mi-au reusit. Acum dupa lapro am mai facut una, luna trecuta si la fel nu am reusit, dar sansele la IA, sunt doar de 15%, mai ales pe cilcu natural, nu stimulat. As vrea sa fac acum una si pe ciclu stimulat, dar mi-e cam frica de chisturi sa nu se feraca. Oricum voi incerca! Despre asta vorbeam cand ma refeream la "a ramane cat mai repede gravi".
Amely mi-ai facut o pofta de mor... Mai vreau retete....!






Autor: Alissaa
Raspuns la: 01/11/2006 17:50:09
Mesaj:

Am fost azi la doctorita care m-a operat - a zis ca endometrioza la mine e pe perineu, ca o stropeala, pe peretele vezicii urinare, ca nu era ceva crescut ca sa poata fi curatat, ar fi perforat peretele vezicii daca ar fi curatat ceva. Avand in vedere ca nu vreau imediat bebe, obiectivul e sa nu ma mai doara burta si mi-a dat tratament cu duphaston (initial a vrut cu diphereline, dar am rugat-o sa nu ma bage in stari de menopauza ca nu o sa fiu buna de munca si cum sunt in perioada de proba...).
Acum am cautat informatii despre duphaston si m-am speriat. Sunt fete care spun ca s-au ingrasat, ca le-a crescut parul mai gros si mai negru sau prin zone anormale (coapse, intre sani, in jurul mameloanelor) si mi s-a facut o frica!!!! Daca nu fac tratamentul cum mi l-a dat nu pot sa ma mai intorc la ea si pare o doctorita buna. Sunt in mare dubiu... Voi ce ziceti? Ati auzit de cineva care a luat duphaston si nu a patit nimic rau? Trebuie sa iau din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului - mi se pare asa mult :(((

Alissa


Autor: Ariana1
Raspuns la: 01/11/2006 18:01:54
Mesaj:

Alissaa eu am luat duphaston si nu am avut nici unul din simptomele pe care le-ai spus tu; eu nu cred ca este periculos; cel pu\in pe langa diphereline, cred ca e mic copil.
Asa ca nu te speria.

Ariana1


Autor: Alissaa
Raspuns la: 01/11/2006 19:06:11
Mesaj:

Am mai intrebat o fata de pe forum si la fel mi-a zis. Mi-a mai trecut frica. Multumesc din suflet pentru incurajare.


Alissa


Autor: Boo
Raspuns la: 02/11/2006 10:45:17
Mesaj:

Ariana1 tu ai inceput tratamentul cu Diphereline ? Stiu ca urma sa faci prima injectie ...
Eu tot mai astept CM care nu da nici un semn ca ar aparea


Autor: anka-maria
Raspuns la: 02/11/2006 11:02:44
Mesaj:

Alissaa, eu de cate ori mi se descoperea cate o boala consultam tot internetul sa vad despre ce e vorba. De medicamente nu mai spun, tot ce exista marturie pe net era atent puricata. Si stii unde am ajuns? la o stare de isterie. Ma si vedeam sterila si cu streangul de gat la 26 de ani. Ajunsesem sa manifest chiar unele simptome doar gandindu-ma la ele. Plangeam deja la gandul unei operatii, a imposibilitatii de a avea un bebe, etc.
Sfatul meu este sa te informezi corect dar nu sa-ti asumi toate marturiile gasite pe net. Nu esti un caz disperat, esti tanara, sanatoasa, inca n-ai urmat un tratament anume ca sa poti trage o concluzie legata de evolutia bolii. Asa ca nu dispera.
Iar daca vrei sa-ti ajuti corpul sa lupte cu boala atunci asuma-ti regimul alimentar de care vorbesc fetele (nu neaparat de endometrioza ci de sanatate in general) si lasa naiba stresul asta cu boala-job nou ca nu ajuta la nimic.

---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: MadaS
Raspuns la: 02/11/2006 11:47:42
Mesaj:

Anca B, ti-a spus dr T DOAR pe baza ecografieie ca ai un chist endometriozic? eu stiu ca el nu se pronunta fara laparo...in fine, vada ca au invatat toti sa citesca din prima chisturile la eco

Ioanatugs, Zoladex-ul este ca si Dipherelinul un inhibator al producerii de estrogeni, care actioneaza la nivelul hipofizei. Cred ca e o generatie mai veche decat Diph. Deci, nu e homeopat, are aleleasi efecte adverse
http://www.avantaje.ro/index.php?a=1006&p=2
Ioana, nteresanta marturia ta cu analiza chistului de 10 cm,cel de acum cativa ani, deci rezultatul de laborator spune ca nu era endometriozic? dar cine iti spusese asta,cum ca e endometriozic, doar ecografic, si ce medic?
catdespre CETRORELIX (e scris gresit in mesajele anterioare) am citit studii medicale pe site-uri straine si pare evident de preferat Diphereleinului. Se face o singura injectie, o singura luna-deci avantaj rapiditate, 2 luni castigate. Efectele adverse sunt muult diminuate fata de Diph, chiar si in luna acea unica de trat. Stiu ca sunt fete pe forum care au intrat in programul experimental cu Cetrorelix, numai dupa diagnosticarea laparo a endometriozei.Ar trebui sa facem un apel (subiect reactivat!) sa vedem cum s-au simtit. Se pare ca e medicamentul nu a trecut toate fazele de experimentare, de aceea inca nu e recomandat (oricum o doza costa cat 3 doze de Diph, asa ca finaciar..tot acolo).Asteptam marturiile fetelor care au fost in programul experimantal Cetrorelix al dr T


Autor: Anca_B
Raspuns la: 02/11/2006 12:59:04
Mesaj:

Eu inainte de a merge la dr.T, am fost la un alt medic care mi-a zis ca am chist hematic.Dr.T mi-a spus cind mi-a facut ecografie ca nu-i chist hematic ci endometriozic si nu se poate trata numai prin operatie.
Va pup


Autor: Alissaa
Raspuns la: 02/11/2006 13:40:59
Mesaj:

Anka -Maria - cata dreptate ai!!!!

Alissa


Autor: anka-maria
Raspuns la: 02/11/2006 13:53:06
Mesaj:

Cetrorelix se comercializeaza in Franta, l-am gasit in anuarele de medicamente ca tratament pentru infertilitate.
Din moment ce se comercializeaza cred ca a trecut fazele de teste.
Din ce am citit si eu clar este de preferat tuturor celorlalte tratamente.

---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: Ariana1
Raspuns la: 02/11/2006 18:28:35
Mesaj:

Fetele,
Am inceput tratamentul cu Diphereline, ieri am facut prima injectie.
Boo tu nu ne mai zici nimic? Ai inceput tratamentul?


Ariana1


Autor: Boo
Raspuns la: 02/11/2006 20:16:19
Mesaj:

Eu sunt cam in ceata deocamdata. Nu mai stiu ce sa mai zic. Am tot citit despre "boala" asta. Vad ca se manifesta in multe feluri. Sincer eu daca nu mergeam la eco asa pur si simplu de control nu cred ca as fi descoperit ca aveam ceva. Nu aveam dureri la CM (puteam sa fac sport chiar in zilele alea), doar cateodata aveam niste intepaturi in partea dreapta. Ce-i drept nu am incercat niciodata sa raman insarcinata pana acum.
Eu astept acum... Am 2 saptamani de la operatie si ma simt perfect, nu ma mai doare nimic. Pana si semnele s-au dus aproape de tot si nu se mai vede nimic Doar ca imi intarzie CM care trebuia sa vina in 27. Cred ca nu mi-am dorit niciodata asa mult ca acum sa imi vina. As vrea sa incep tratamentul cu D odata ca sa stiu ca se termina mai repede perioada asta.
Ma intreb eu: daca ramai insarcinata inainte sa faci D nu e cam acelasi lucru ? ma gandeam ca poate scurtam perioada asta de asteptare


Pana atunci fetelor eu va


Autor: MadaS
Raspuns la: 03/11/2006 14:46:56
Mesaj:

Anka-Maria

Iata cateva din site-urile pe care am gasit informatiile referitoare la Cetrorelix.Unul din ele este chiar site-ul producatorului din CAnada, unde se specifica faptul ca este in faza a 3 de teste, dar se comercializeaza pt acele indicatii pt care fazele de testare au fost incheite.Site-ul este si in engleza, intrati prin pagina principala si cautati produse comercializate
http://www.aeternazentaris.com/fr/page.php?p=30


http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=123572
http://www.aeternazentaris.com/fr/page.php?p=31&prod=10

http://pro.gyneweb.fr/Sources/congres/jta/00/gyn/antag-fib-endom.htm
Iar aici se fac referiri la Danazol, cineva vorbea de el intr-un mesaj anteriorLe danazol a pratiquement disparu des prescriptions, en raison de ses effets androg�niques ;il semble cependant garder quelques indications en raison de sa rapidit� d�action.traducere. Danazolul a fost practic retras din prescriptiile medicale, din cauza efectelor secundare andrognice.se pare totusi ca mai este precsris uneori datorita rapiditatii cu care actioneaza
Din tot ce am citit si eu (mai sunt alte link-uri pe care nu le-am retinut)Cetrorelix-ul este net superior ca efecte adverse fata de Diphereline. Din informatiile mele, se comercializeaza si in Romania


Autor: anka-maria
Raspuns la: 03/11/2006 15:44:20
Mesaj:

Am mai cautat si eu intre timp si intr-adevar pt. endometrioza este in faza 3 de teste si nu se prescrie inca.
Din ce am citit eu cam prin 2009 s-ar scoate o varianta de tratament si pentru endometrioza.
Pana una-lata io am intalnire luni cu doctoritza si am de gand s-o scutur putzin sa ma lumineze si pe mine.

---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: Alissaa
Raspuns la: 03/11/2006 19:46:32
Mesaj:

Pai 2009 este fix peste 2 ani, cand am programat eu bebele. Sa vezi ce ma indop cu tratamentul asta minune.

Anka-Maria, sa ne spui si noua tot ce afli. Il intreb si eu pe dr. T pe 13 noiembrie ce mai stie de cetrorelix.

Alissa


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 04/11/2006 19:34:05
Mesaj:

MadaS multumesc pentru informatii despre medicamentele respective. Mie sincer, mi-e fost cam frica sa incerc ceva nou, tocmai pentru ca eu am facut odata un tratament ptr. endometrioza, acum sase ani, desi nu o aveam atunci si acum am endometrioza. Deci normal ar fi fost ca dupa ce am facut tratament cu Danazol, care era si el foarte scump, in 2000 cand il cumparam eu si luam cate o pastiluta la doua zile, timp de trei luni, sa nu mai apara acum. Am fost operata clasic, la Cantacuzino, de dr. Popa Petre MIhail, un medic specializat pe trat. pt. endometrioza, a facut studii in Franta si mi-a garantat ca nu voi mai avea endometrioza niciodata daca fac tratamentul respectiv. Am vazut buletinul de anatomie patologica pe care l-am obtinut la 2 luni dupa operatie si nu scria in el nimic de endometrioza. Dar trat. mi-a spus dr. ca mi l-a dat preventiv, sa nu se formeze endometrioza, cand l-am intrebat. El sustinea ca ar fi un chist hematic cu aspect de endometrioza si pina la operatie crescuse la 14 cm / 15 cm si ocupa ambele ovare, cu evolutie spre abdomen. Deaceea mi s-a propus avortul, am tinut sarcina aceea de cand avea chistul 10 cm, pina aproape de trei luni, cand s-a constatat ca nu da inapoi chistul deloc si ca viata mea ar fi pusa in pericol de acel chist urias, care tot crestea(cica se hranea din sarcina). Sarcina evolua bine, ai batea si inimiora, dar daca chistul s-ar fi spart in mine, as fi putut muri si eu si bebe. Mi-au spus ca pot tine sarcina doar cu semnatura mea, altfel nu si bineinteles ca m-am speriat si mi-au sarit toti in cap: sotul, mama, cum sa risc viata chiar asa! Asta a fost si dupa acel tratament si inca un an de anticonceptionale m-am dereglat pentru inca o perioada de doi ani. Aveam cicluri anovulatorii, la 25 de zile, chiar si 23 si deabia de vreun an mi-am revenit complet. Acum am ovulatie in fiecare luna, lucreaza ambele ovare, mai mult dreptul, dar nu e asta o problema, am endometrul de 10, 10.5, doi trei foliculi maturi care variaza de la 25 pina la 29, deci intr-un cuvant mi-am revenit. Acum as vrea sa fac si eu o stimulare, dar mi-a frica sa nu-mi apara iarasi chisturi.






Autor: MadaS
Raspuns la: 06/11/2006 10:34:40
Mesaj:

Ioana.....
In sfarist, acum aflu cu cine ai facut operatia..dr POPA Mihail deci, Cantacuzino.O ff buna prietena a mea a facut anul trecut o interventie cu el, pt un bizar chist (mai exact spus o excrescenta) de natura endometriozica. Mie mi s-a parut ciudat ca la descoperirea acelei excrestectente (f urat plasata, inaccesibila atat prin abord chuirurgical abdominal (clasic sau laparo) cat si vaginal, a speriat-o de la inceput, inainte sa ia rezultatul biopsiei, ca e de natura canceroasa...nu va zic cum plangea saraca fata in hohote pe umarul meu...la 30 ani o vestea de asta...apoi i-a facut biopsie,zile de framatari,decizia de a face chimioterapie acceptata tacit.. si rezultatul arata ca nu era malign!!!,nici un cancer, a facut tratament 3-4 luni cu Diphereline si s-a retras.
Cred ca e specialitatea lui sa puna diagnostice grave fara analiza de laborator...iar teoria cu endometrioza sigura daca n-ai copii inainte de 30 ani o tine la toate femeile.Am ceva retineri mai in privinta lui, desi prietena mea mi-l recomnada cu caldura (ea e multumita ca in final i-a dat inapoi excrescenta aceea a colului/vaginului...
Tu ce parere ai? ai renuntat si tu sa mai mergi la el? Poti sa-mi dai (fie si pe PM) rezultatul analizei hispotopataologice, sper ca mai tii foaia de observatie, as fi interesata sa vad ce spun ca au gasit.Pe de alta parte, KIM, o fata care scria des la capitolul fibroame, a nascut cu o tumoare de 8-9 cm, care s-a spart in timpul travaliului (au trecut-o rapid pe cazariana, dar dupa ore bune de travaliu, adica a nascut de 2 ori, natural si cezariana...a nascut in Canada si acolo medicii sunt bizari, evita cezariana pana in ultimul moment, desi se stia de tumoareinca inainte de a ramane insarcinata) si nici acum nu stie nici ea prea bine ce a fost cu zisul fibrom (nu prea tb sa se sparga daca era fibrom, logic, nu?) iar medicii spun ca ar fi fost de natura endometriozica, chist..in fine, ea are bebitza acum, nu prea se mai intereseaza ce-a fost monstrul, chist- fibrom...asa ca se pot duce sarcini la termen si cu OZN-uri de astea, de fapt depinde de la caz la caz, al ei nu crestea in sarcina, stagnase.


Autor: anka-maria
Raspuns la: 06/11/2006 16:42:50
Mesaj:

Apropo, de astia cu studii in Franta mie mi-e cam frica. Nu de alta dar m-a diagnosticat unul cu depresie si mi-a dat tratament de schizofrenie. Si medicul roman cand a vazut ce iau erau sa cada de pe scaun. Sper sa avut io ghinion sa fi dat peste unul care a trecut rar pe la cursuri.


---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: Alissaa
Raspuns la: 06/11/2006 21:50:05
Mesaj:

Si pe mine m-a diagnosticat unul cum ca ar fi in capul meu durerea si mi-a dat Xanax, si nu era cu studii in Franta
Noroc ca nu m-am luat dupa el

Alissa


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 06/11/2006 22:59:54
Mesaj:

Buna fetelor!!
MadaS nu mai sunt pacienta lui, am tot schimbat medicii de cand am aflat ca am facut un tratament pentru endometrioza desi nu aveam acum sase ani asa ceva. Eu aveam atunci 26 ani si tot el mi-a facut si chiuretajul si dupa chiuretaj m-am ales si cu o rana pe col, pe care tot mai tarziu am depistat-o. Cand am facut o colposcopie acum 3 ani mi s-a spus clar ca rana e de la chiuretaj si am fost nevoita sa fac o rezectie partiala de col, nu doar cauterizare. Am rezultatul histopatologic de acum sase ani, o sa-l caut acasa si o sa-l scriu. L-am obtinut foarte greu de la Popa, il tinea la el la cabinet si nu vroia sa mi-l dea. Am tot insistat ca-mi trebuiesc toate analizele pentru ca ma marit in strainatate si e posibil sa raman acolo definitiv, abia atunci mi l-a dat. Mi-a citit rezultatul prof. B. Marinescu si a exclamat: aici nu scrie ca a-ti fi avut endometrioza! Asa ca acum trebuie sa-mi iau al doilea rezultat de la laparo, Giulesti, unde mi-a spus Moisa ca am avut clar endometrioza in chistul de 4 cm, dar la fel pina nu vad scris negru pe alb, nu cred. M-a operat dr. Ion Ionut cu Moisa si inca nu am ajuns sa-mi iau buletinul histopatologic, dar el trebuie sa stea acolo in spital in arhiva, normal nu medicii trebuie sa-l ridice, ci pacientii. Am auzit de cazuri care si-au luat rezultatul de la anatomie patologica si dupa 5 ani si era acolo in spital, iar atunci nu existau computere care sa pastreze informatia. La mine tumoarea era mult prea mare, 14 /15 cm, dar trebuie sa recunosc ca si medicul m-a speriat foarte tare, mi-a spus ca e posibil sa duc sarcina pina la capat, dar sa se sparga la nastere, sau dupa si oricum intre nastere si operatia de extirpare a chistului, trebuie sa treaca minim 2 saptamani. Mi-a sugerat chiar ca-mi risc viata foarte mult si aveam 26 ani, eram studenta in ultimul an si-mi doream acel bebe, dar eram prea speriata ca sa lupt pentru el. Ma gandeam ca a venit bine, ca voi naste dupa ce-mi iau licenta, am pastrat si ecografiile cu bebe, unde scrie si DPN-ul si era cam pe 9 septembrie, stiam si ce zodie va fi si ce sa zic mi-a fost foarte greu sa renunt. Am mai cerut o alta parere, am fost la un alt medic si la fel mi-a spus ca mai bine renunt acum si o sa fie o alta sarcina dupa operatie, dar nu a mai fost nimic la fel de atunci. Daca m-as intoarce in timp acum as risca viata mea pentru el, atunci insa nu stiam mai nimic despre diagnostice, medici ginecologi si ce bun ar fi fost forumulatunci, insa nu aveam nici macar computer propriu, era doar cel de la servici si nu aveam internet acolo. Of...daca...daca... acum trebuie sa sper in continuare si sa nu mai inchid usita din sufletul meu, s-o las deschisa, ca poate mai vine o minune! Va doresc din suflet la toate sa fiti optimiste si sa aveti puterea sa sperati chiar si atunci cand credeti ca nu mai e nici o sansa!!!






Autor: Ariana1
Raspuns la: 07/11/2006 08:38:23
Mesaj:

Fetelor,
Mie ieri, la 6 zile de la dipherelin, mi-a venit din nou CM-ul, de data asta mult mai abundent si cu dureri de burta. Am vazut pe prospect ca scria ca poate aparea metroragie in prima luna de tratament.
A mai patit cineva asa de la dipherelin?

Ariana1


Autor: MadaS
Raspuns la: 07/11/2006 11:05:16
Mesaj:

Ioana

Mai mult decat interesanta marturisirea ta. Stii ca in multe studii despre posibilele cauze ale aparitiei endometriozei, dincolo de cause imunitare sunt luate in calcul si posibile obstacole �fizice� ale colului (blocaje) care ar putea duce la refularea fluxului menstrual (prin trompe probabil) catre cavitatea pelvina, unde fragmente de endometru se pot implanta (aici probabil pe fondul unui munitati deficitare) si prolifera. Ma intreb daca o cauterizare de col nu obtureaza putin colul, deci nu creeaza o mica bariera, pentru ca sincer, si eu am suferit o cauterizare de col la varsta de 21 ani, dar te asigur ca nu aveam (si nici nu am pana acum) nici un avort la activ. Pur si simplu am descoperit la varsta aceea rana pe col, am facut o cauterizare (doar cauterizare, fara rezectie, se pare ca la tine a fost mai adanca rana) care a decurs f bine si de atunci nu am mai avut nici o problema. Dar stiam ca in general rana de col poate aparea dupa un chiuretaj, dar nu numai�te asigur ca am alte 2-3 prietene care au facut cauterizare de col pt rana si n-au facut niciodata avort. Si eu mi-am pus problema la un moment dat daca acea rana cauterizata (desi a trecut atata timp, sunt 14 ani !) nu e un mic obstacol al colului si o posibila cauza a endometriozei. De fapt, eu sunt acum in aceeasi situatie ca tine la 26 ani, nu am certitudinea decat a unui chist de posibila natura endometriozica�pana la dovedirea naturii lui mai e !
Cat despremdicul care ti-a dat Danazol fara rezultat evident de endometrioza�ce sa spun, sper ca nu ai ramas cu efecte de androgenizare de la acest medicament�macar atat. Intr-adevar, decizia de a pastra o sarcin acu un chist asa mare era mai mult decat dificila.
Arina, mai sunt fete care se pare ca au patit asta, au fost si alte postari pe forum in sensul asta


Autor: anka-maria
Raspuns la: 07/11/2006 14:50:04
Mesaj:

M-am dus la doctorita sa cer laparo sa vedem cat de intinsa e endometrioza.
Discutie cu doctoritza:
Ea:"Te doare ceva la nivelul abdomenului?"
Eu:"Nu"
Ea "La contact, la baie, te intzeapa ceva pe undeva?"
Eu "Nu"
Ea "Dureri in timpul ciclului ai?"
Eu: "Nu"
Ea:"Atunci ce ti-a venit sa ceri sa faci o operatie?"
Eu:"Pai am citit eu pe net ca uneori endometrioza poate sa nu aiba nici o manifestare si totusi sa atinga mai multe organe si eventual sa duca la infertilitate fara sa stii"
Ea(isi da ochii peste cap): "Deci stai sa vad daca am inteles. Deci ai 2 chisturi minuscule care nu te dor si care sunt in regresie, nu ai nici un fel de alta manifestare dar vrei sa te operezi ca asa te-a sfatuit cineva pe internet"
Eu(cu un zambet larg): "Cam asa ceva".
P-orma a urmat o discutie lunga in care mi-a explicat de ce nu e cazul la mine de operatie si mai ales sa nu mai citesc toate povestile pe net ca-mi provoc stress si asta face mai rau decat endometrioza.
Asa ca vorba proverbului "m-am dus bou si m-am intors vaca".
La final a tinut sa sublinieze ca atunci cand vreau sa fac un copil si n-am reusit timp de macar 6 luni s-o anunt ca ma trimite unde vreau io, chiar si la chirurgie.
Si m-a trimis iar la eco ca cica deocamdata nu trebuie decat sa monitorizam formatiunile astea mici. Daca incep iar sa creasca ne punem intai problema unui tratament si apoi a unui interventii.
Deci n-am rezolvat nimic, decat ca la palpat nu s-a simtit absolut nimic desi acum un an chistuletele le-a simtit si la mana. Ma duc iar la eco.

---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 07/11/2006 17:25:29
Mesaj:

Anka-Maria sunt medici care dau atentie deosebita endometriozei si medici care spun: "e...poti sa ramai gravi si cu endometrioza", foarte adevarat. Parerile sunt impartite, dar daca acele chisturi au mai mult de 3cm, ele nu prea mai dau inapoi. Ti-o spun din proprie experienta, am avut chistul de 3cm, cam doi ani de zile si nu dat deloc inapoi, cu toate tratamentele facute. Asa ca am ajuns la laparo si ma bucur ca am facut asa ceva si ca mi-a curatat acel chist ca sa nu patesc ca acum 6 ani cand m-am trezit cu un chist mare si nu am putut tine sarcina. Daca acele chisturi raman la aceeasi dimensiune, nu e nici o problema, dar daca cresc, inseamna ca numai sunt seroase, devin hematoase si nu pot fi scoase decat prin operatie. Iarasi adevarat e ca sunt multi medici care nu recomanda LAPROSCOPIA pentru ca zic ei: "de ce sa te tai daca nu ai nimic". Acel "nimic" s-a dovedit a fi multe cauze de infertilitate ce s-au rezolvat prin laparo. Ecografia si controlul clasic nu sunt singurele metode de investigare a infertilitatii. Sunt multi medici gen dr. Tutunaru, medicul meu actual si multi altii, care recomanda laparo, ca metoda unica de investigatie si in acelasi timp de tratament. Pentru ca sunt f. multe cazuri care dupa laparo au ramas gravidute la cateva luni dupa. Eu acum nu incerc sa-ti schimb parerea ta sau a medicului tau, i-ti spun doar cum stau lucrurile in realitate si sa intelegi de ce dr. ta a reactionat asa. Tu hotarasti daca mergi inainte cu ea, sau daca vrei sa ceri si parerea altui medic. Eu de ex. acum la orice diagnostic nou primesc intreb 3 medici, ca sa fiu sigura ca e adevarat. "Cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt". Tu faci cum simti tu ca e mai bine, dar sa stii ca eu pe forum am invatat multe lucruri si nu le spun medicului meu, pentru nici un medic nu suporta ideea ca poti sti mai multe decat el, sau ca tu mai ceri si parerea altor persoane decat a lui. Crede ca el e cel mai destept si cum adica sa nu-i urmezi sfaturile, doar a facut o facultate si ar trebui sa stie mai multe decat noi; sau cum: "adica i-mi spui tu ce sa fac eu ca medic, i-ti dau o reteta si aceea e cea mai buna solutie, stiu eu!" Medici ignoranti sunt foarte multi, m-am lovit de curand de un profesor universitar, director la Polizu, care nu stia ce inseamna GIFT si ZIFT, le confunda cu IAD-urile. I-am explicat eu ce e si a zis ca nu a auzit de asa ceva si nici nu crede ca se practica in Romania.(parerea lui)
MadaS ai mare dreptate, am citit si eu de curand un articol despre endometrioza si intr-adevar blocajele din aparatul genital duc la endometrioza. Am inteles ca orice nu e in regula, o trompa obturata, un uter retrovers, sau o sinechie de uter, chiar si o rana mare pe col, un chist, poate produce acea reversie de endometru. Cat despre ranile de pe col, intr-adevar sunt rani care apar pur si simplu din senin, dar sunt si rani facute de un chiuretaj, acele care apar dupa chiuretaj, nu pot fi doar cauterizate, trebuie rezectie. Eu inainte de chiuretaj aveam colul perfect curat, si in 3 ani nu putea sa ajunga atat de adanca acea rana, unei rani ai trebuie multi ani ca sa ajunga sa fie nevoie de rezectie. Deaceea se si cauterizeaza in faza incipienta, ca sa nu se mareasca si sa nu afecteze spermatozoizii care trebuie sa treaca prin col, mai departe. La mine cred ca din cauza obturatiei de pe trompa dreapta s-a produs, pentru ca e si filiforma si partial infundata. Trompa stanga e buna, am macar una buna cu care, cred am si ramas gravi, de cateva ori. Sper sa se mai intample o data, dar acum am probleme cu sotul, care e diagnosticat cu oligoastenozoospermie moderata, doar 7 mil., mobilitate A+B=35%, deci sanse minime sa se intample natural. Tu cati ani ai acum??? 26 ??? Si de cati ani incerci sa ramai??






Autor: salomea
Raspuns la: 08/11/2006 02:34:36
Mesaj:

Buna! Am si eu o laparoscopie la activ de pe 1 octombrie si am zis sa va scriu si eu ceva din experienta mea de endometrioasa. Nu am avut in viata mea nici cea mai mica problema ginecologica, nici o dereglare, nici un chistulet, la toate controalele facute eram (si sunt) pefect in regula. M-am invrednicit sa fac aceasta laparo(mi-a fost foaaaarte frica desi acum imi vine sa rad) doar vazand ca au trecut 2 ani jumate fara nici un succes de bebe. Si...surpriza... am endometrioza la niver utero-sacral si nu mai stiu cum, chiar nu mai tin minte, oricum fara doar si poate. Ma intreb acum de ce nu mi-au luat totusi niste tesut pentru investigatii de biopsie. Anyway, pot sa va zic cu mana pe inima ca nu am avut niciodata nici cel mai mic semn ca ceva ar fi neinregula la mine. Asta nu inseamna ca trebuie sa va laparoscopati acum imediat ca cine stie ce aveti...dar daca a trecut ceva vreme si bebe ioc, atunci eu cred ca chiar se merita aceasta laparoscopie.
In alta ordine de idei, as vrea sa va intreb pe cele care ati trecut prin laparoscopie daca ati avut ceva dereglari dupa operatie. Eu m-am operat in ziua 8, mi-a venit ciclul normal la 26 de zile, dupa care in ziua 12 (seara) cand calculam ca as fi la ovulatie, (desi testele imi aratau ca as fi ovulat mai devreme) ma trezesc cu menstruatie in toata regula. Acum sunt dupa menstruatie dar tot nu ma pot apucat de numarat zilele ca suspectez o vaginita ceva, ca am niste mancarimi/usturimi, e drept, doar imediat dupa contact, si astept sa ajung la doctor. Or fi avand si astea legatura cu laparoscopia?
Sper sa aveti vreo idee. Oricum, eu mai sap si mai revin cum mai am ceva de spus.
Bafta!


Autor: danutza_c
Raspuns la: 08/11/2006 02:54:00
Mesaj:

Anka-maria, ceea ce ai povestit tu se intimpla in Franta sau in Ro? Pe undeva ii dau dreptate doctoritei, ca sa te opreze ii trebuie totusi un motiv iar faptul ca ti-a dat doar 6 luni de incercari a fost ingaduitoare. Stii ca termenul de incercari nereusite de bebe dupa care se pune diagnosticul de infertilitate e de 1 an.
Poate ca totusi scapi de laparo si reusesti fara. Tu d efapt de cit timp incerci sa ramii insarcinata?

Salomea, ti-am raspuns pe pm. Sa stii ca din pacate boala asta nenorocita poate sa fie exact asa ca la tine: fara semne dar cu infertilitate. Eu cel putin de cind ma stiu am avut dureri la cm, cind eram pustoaica chiar niste dureri groaznice de era sa ajung pe masa de operatie pentru apendicita. Dupa ce m-au operat si nu am mai avut dureri parca mi-au luat un prieten , imi lipsea ceva cind imi venea cm.

sa nu ne pierdem speranta
danutza


Autor: anka-maria
Raspuns la: 08/11/2006 11:05:11
Mesaj:

Multam fetelor de pareri, mai zic 2 vorbe sa mai ridic ceatza ca n-am fost prea explicita.
Doctoritza in cauza e din Franta deoarece aici sunt detasata pe perioada studiilor, aici mi-au descoperit endometrioza la o eco. In Ro am facut eco chiar inainte de a pleca in Franta si eram cica sanatoasa, nu apareau formatiunile acelea. Dupa un an, apar si belelele. Habar n-am daca s-au dezvoltat asa de repede sau daca erau acolo si aia din Ro nu le-au vazut.
Io n-am incercat niciodata sa raman insarcinata deoarece sunt in timpul doctoratului (ultimul an) si este ultimul lucru pe care mi-l doresc ca n-am de niciunele ca sa cresc un copil (bine ca am cu cine sa-l fac totusi).
Io am ajuns la doctor pentru ca aveam niste dureri de sani si ceva dureri la ciclu. Aveam chisturi de 26 si 18 mm care au descrescut la 23 si 16 mm in urma unui tratament de un an de menopauza artificiala(bleah). De 6 luni n-am mai luat nimic si ma simt foarte bine.
Cum eu nu-mi doresc un copil acum banuiesc ca si doctoritza a considerat ca nu e cazul de laparo inca.
Din moment ce eu nu pot sa testez daca raman sau nu (ca daca raman din prima nu pot sa spun "tu du-te inapoi si vino la anul") atunci stau cuminte inca 2 ani si cu ochii pe chisturi. Madame n-a zis ca nu ma opereaza, a zis doar ca in momentul de fatza situatia nu indica o laparo.
Sper sa nu ma intorc peste 2 ani sa plang pe umerele voastre ca nu pot face copii din cauza ca leziunile erau extinse si io n-am stiut. Dar chiar nu stiu ce sa fac, aici e foarte greu ca sa schimbi medicul. Ca sa intru la tipa asta care cica e specialist am asteptat 3 luni. La altii am incercat si mi-au zis ca pot face programare peste 4,5 luni. E ca la nebuni, mori cu zile si astia te programeaza peste juma' de an. In Ro stau 3 luni/an in vacantza de vara. As putea incerca sa merg la un medic in Ro sa spuna si el o parere. Dar in vacantza asta m-am tratat de depresie prin n-spe medici, numai la endometrioza nu mi-a fost gandul. Poate la anul in vara sa incerc si varianta asta.
Intre timp am aflat ca pentru femeile bolnave de endometrioza francezii rambuseaza o parte din costurile unui FIV plus ca ai prioritate, asigura suport psihologic, etc.

edit: Si barbatii pot avea probleme de fertilitate si cu toate astea nu vad nici un barbat inghesuindu-se sa-si faca spermograma inainte de a incerca sa faca un copil.
---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: danutza_c
Raspuns la: 08/11/2006 18:42:05
Mesaj:

Anka-Maria, daca tu acuma nu vrei bebe (si te inteleg perfect) atunci eu zic sa nu te mai agiti ca intr-adevar stresul iti face mai rau. Daca tipa asta e buna atunci ramii la ea, vezi ce se intimpla cu chisturile. Daca chisturile tale sunt "simple" adica nu sunt hematice atunci nu ai de ce sa iti faci griji prea mari.
Si daca tu ti mortis sa faci laparo banuiesc ca o poti face si in Ro.
Dar eu zic sa nu te mai gindesti la rau, ca stii ca nu e bine.

sa nu ne pierdem speranta
danutza


Autor: Ariana1
Raspuns la: 08/11/2006 18:57:28
Mesaj:

Fetele care ati facut diphereline, spuneti-mi si mie:
la cate zile de la prima injectie ati facut-o pe a doua?
Daca iau in considerare prima zi de injectie ca fiind ziua 1, o voi face pe a doua in ziua 28-a sau 29-a?

Ariana1


Autor: MadaS
Raspuns la: 09/11/2006 15:40:28
Mesaj:

Anka-Maria
sa inteleg ca tratamentul de care vorbesti, cel care te-a introdus in menopauza temporara timp de 1 an a fost si asta compensat de asigurari in Franta? auziti fetelor, numai noi trebuie sa scoatem bani grei din buzunar in Romania ca sa-l platim. Spune-ne mai exact ce anume ai facut, Diphereline sau altceva? si mai gandeste-te inainte sa te intorci in tara, ca aici nu e mai nimic compensat in domeniul endometriozei, FIV-ului, si o sa vezi cat costa totul ca...poate faci bebe-ul cetatean francez si scapa macar el de sistemul asta de sanatate aberant.

Alissa
In situatia asta, contam pe tine sa ne spui ce se mai aude (via dr T) cu Cetrorelixul si posibilitatea intrarii in tratamentul compensat


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 09/11/2006 20:20:04
Mesaj:

Buna fetelor!!
Salomeea ma bucur ca ai revenit pe forum si ca ai ajuns cu bine acolo! I-mi pare rau ca nu mi-am putut lua la revedere de la tine, inainte de a pleca si ca ti-a gasit si tie acelasi lucru. Nici eu nu am avut nici unul din simptomele de la endometrioza, stii doar. Ultima oara cand am vorbit la tel. cu tine, m-a chemat dr. T in cabinet si am intrerupt telefonul, iar dupa aceea am fugit direct la botez si nu am mai putut vorbi. Nu stiu de ce ai facut acea iritatie, dupa laparo, dar cred ca trebuie sa o tratezi. Ai grija de tine si o sa faci si tu Difereline, sau nu ti-a recomandat??? Si asteptam vesti de la tine!
Ariana_1 asa am auzit ca se face tratamentul, dupa prima injectie, astepti exact ziua in care trebuia sa-ti vina si o faci pe a doua. Cum te mai simti ???
Anka_Maria pai atunci nu ai de ce sa-ti faci griji acum, daca ai tratat-o si o tratezi in continuare si nici nu doresti o sarcina acum, o sa fie perfect pentru atunci cand te vei hotari sa o faci!









Autor: Alissaa
Raspuns la: 10/11/2006 00:27:06
Mesaj:

Anka-Maria, inteleg ca tu esti ca si mine. Nu vrei bebe acum, dar te ingrijoreaza faptul ca ai problema asta si ai emotii pt cand o sa te decizi sa faci bebele. Pai atunci inseamna ca o sa stam pe aici pe forum pe termen lung, si daca avem ghinion sa nu ne iasa bebe din prima plangem una pe umarul celeilalte Din pacate la mine e si durerea pe care mi-o da endometrioza
Luni ma duc la dr. T sa il intreb daca e bine sa iau duphastonul asta (pe care l-am si inceput azi). Sper sa ma inteleaga si el ca nu vreau bebe acum, vreau un tratament adaptat la situatia mea - bebe peste 2 ani.

Alissa


Autor: Ariana1
Raspuns la: 10/11/2006 09:02:58
Mesaj:

Ioana, ce sa zic deocamdata nu am efecte de la diphereline dar e cam devreme, singura chestie e ca mi-a mai venit o data CM-ul, acum mi-a trecut, ma mai balonez din cand in cand si atunci ma mai doare burta.
Acum, cu dipherelinul tot nu stiu in ce zi sa il fac, mie CM-ul nu imi venea la 28 zile ci la 26-27. T mi-a zis ca daca il fac de ex. miercurea, sa il fac tot intr-o zi de miercuri peste 4 saptamani, dar in cazul asta sunt 29 zile incepand cu prima injectie; asa ca sunt in ceata.
Nu este nimeni care a facut diphereline?


Ariana1


Autor: anka-maria
Raspuns la: 10/11/2006 14:02:21
Mesaj:

Alisaa, aci sunt in caz de ceva, bocim impreuna. Si io tot peste 2 ani planuiesc evenimentul. Numa' sa nu ne apuce bocitul inca de la tratament.
Io am luat Androcur+Provames pentru menopauza artificiala. Toate bune, lipsa ciclu, lipsa cosuri, lipsa par(aveam cam multisor desi prin locurile care trebuie), etc. O singura mare problema, s-a uscat totul peste tot, chiar si in locurile unde nu era nevoie (pe fatza era nevoie ca aveam tenul gras). Si libidoul s-a dus pe rapa, iar actul in sine a devenit un supliciu. De fapt, toate nenorocirile de la menopauza. Si dupa un an, zbang! ma pocneste o depresie(nu mancam, nu dormeam, vomitam tot ce bagam in gura, faceam atacuri de panica, etc). Atunci le-am dat naiba de pastile ca ma ucideau incet si sigur.
Acusi sunt "au naturel" si ma simt tare bine. Nu stiu insa cat o sa dureze fericirea asta.

---------------
Impotriva abuzului pe DC


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 11/11/2006 20:49:28
Mesaj:

Ariana_1 eu am inteles ca tratamentul se face trei luni la rand, asa ca fa-l cum ti-a spus medicul, adica cate una pe luna, nu neaparat cand i-ti venea, pentru ca oricum acum s-a dereglat menstruatia ta, din cauza inhibarii provocate de Difereline. I-mi pare rau ca nu te simti tocmai bine, dar am mai auzit fete care l-au facut si tot la fel se plangeau, o sa treaca, gandeste-te la scopul tau!!
Fetelor voua vi s-a intamplat sa aveti impresia ca acum vin rushii, mai ales dupa o pata maro si sa va simtiti ca si cand a-ti avea deja menstra, pentru cateva ore, dupa care sa dispara si senzatiile si petele si sa nu fie nimic, doar o alarma falsa??? Eu am simtit asa ceva prin z20 si puteam sa jur ca au venit deja, dupa simptomele mele, dar apoi nu a mai fost nimic. Acum sunt in z25 si numai am nici un simptom, dar cred ca vor veni curand, daca am avut pete din z19,20, nu???






Autor: Laura Ioana
Raspuns la: 11/11/2006 21:29:14
Mesaj:

Ioana, poate au fost pete de implantare


Poze Laura


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 11/11/2006 21:43:04
Mesaj:

Laura_Ioana ar fi prea frumos ca sa fie asa, dar nu stiu ce sa zic! Adica mi-e teama sa nu ma amagesc singura, ca in fiecare luna! Ciudat este si nu mi s-a mai intamplat niciodata sa ma simt ca si cand au venit rushii, cu dureri de spate, de burta, de cap, cu pete maronii si totusi sa nu fie rushi. Am fugit la farmacie si mi-am schimbat tamponul zilnic, cu unul normal de CM, pentru ca asa ma simteam, ca in prima zi si chiar ma gandeam ca m-am dereglat total, daca vin in z20, dar de atunci nu au mai aparut semne de genul asta.






Autor: zisaCami
Raspuns la: 11/11/2006 21:45:13
Mesaj:

Ioana ceea ce descrii tu seamana a simptome de sarcina! Ai putea incerca un test de sange ...

Cami
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83610" target="_blank">Barbye are nevoie de ajutor!


Autor: Laura Ioana
Raspuns la: 11/11/2006 21:48:15
Mesaj:

Ioana te inteleg si sper din inima sa fie bebe, de data asta! Iti tin pumnii sa-ti iasa testul pozitiv peste cateva zile (luni sau marti?)!


Poze Laura


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 11/11/2006 22:05:12
Mesaj:

Laura_Ioana multumesc ca te gandesti la mine, sper sa fie asa! O sa fac daca nu vin uratii pina pe luni-marti! Acum am aflat ce-ai patit, i-mi pare sincer rau, am trecut si eu si stiu f.bine ce inseamna! Dar esti puternica si o vei lua de la capat si o sa reusesti cand nu te astepti!!Mult noroc!!
Zisa_Cami dar nu e prea devreme pentru test de sange?? Adica eu ma gandeam sa treaca macar de z28, 29 si pe urma, in caz ca va mai fi nevoie. Eu nu prea sunt optimista in ce ma priveste, pentru ca altfel nu simt nimic.






Autor: Avalon
Raspuns la: 11/11/2006 22:13:04
Mesaj:

Ioana nu ar fi prea devreme daca ai ovulat pana in ziua 13, hormonul betahcg apare sigur din ziua 12 dupa conceptie. Tinem pumnii!


Autor: zisaCami
Raspuns la: 11/11/2006 22:18:17
Mesaj:

Ioana ti-a raspuns deja Avalon

Cami
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83610" target="_blank">Barbye are nevoie de ajutor!


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 11/11/2006 22:31:28
Mesaj:

Avalon, Zisa_Cami va multumesc pentru raspunsuri! O sa fac atunci un beta luni, pentru ca deobicei ovulez in per. intre 10 si 14, dar ar fi chiar culmea sa reusesc luna asta, luna in care nu m-am monitorizat, nu am facut nici o IA, eu avand doar o trompita buna, iar sotul oligoastenozoospermie moderata! O sa-l fac asa pentru linistea mea, daca nu vin rushii pina luni.






Autor: Avalon
Raspuns la: 12/11/2006 01:18:45
Mesaj:

Stii cum se spune, Ioana, minunile se intampla atunci cand nu te astepti! Asa ca iti doresc sa ti se intample si tie minunea


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 12/11/2006 01:33:31
Mesaj:

Avalon multumesc frumos de urare, sa dea Domnul sa ai gura aurita!! Inca mai cred in minuni si mi le doresc, dureros ar fi sa nu mai cred si deci sa nu mai sper! Dar inca mai sper si nici tu sa nu-ti pierzi speranta niciodata, va veni cu siguranta o zi in care ne vom zambi implinite!!






Autor: Boo
Raspuns la: 12/11/2006 11:31:04
Mesaj:

Fetelor,

am revenit dupa cateva zile de pauza. am o intrebare la voi. vi s-a intamplat dupa laparo sa intarzie CM ? eu astept deja din 27 oct si nu se mai intampla nimic. Am avut la inceputul lunii toate simptomele, cu durere de burta, de spate, s-a schimbat un pic culoarea la secretia zilnica .. si nimic dupa aia. M-a tinut doar 2 zile. Acum iar nu mai am nimic. Si astept astept.
Ce ziceti ?


Autor: alina.n
Raspuns la: 12/11/2006 14:09:08
Mesaj:

Ioana exact simptomele descrise de tine le-am avut si eu cand am ramas insarcinata ,tinem pumnii si te asteptam luni cu vesti bune!!


Alina


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 12/11/2006 15:36:18
Mesaj:

Alina.n multumesc de incurajari, dar eu nu stiu, voi vedea maine sau poimaine. Tu ai avut aceleasi pete si simptome si pe urma nu ti-au mai venit deloc?? Pina sa faci test, ai mai avut vreo pata?? Felicitari atunci si Doamne ajuta in continuare!!
Boo deobicei dupa laparo, aproape toate femeile sufera modificari menstruale, la unele vine prea devreme, la altele prea tarziu, variaza, asa ca nu-ti face griji, o sa vina cand se regleaza putin organismul. Daca ai prestat cumva in aceasta perioada, atunci poate e semn ca vine bebe, asa ca nu stiu cum stai mai exact?? Mie de ex. mi-a venit dupa laparo prima mestra la 15 zile de la laparo, adica exact la 27 zile considerand ca am facut laparo prin z12. Luna urmatoare a venit mai devreme la 23 zile, apoi 26 si deabia dupa trei luni s-a reglat la 28 zile. Deci nu te speria, ca e ceva normal!






Autor: alina.n
Raspuns la: 12/11/2006 18:17:39
Mesaj:

Ioana, la mine cam prin ziua 19-20 am avut exact simptomele de mestra foarte pronuntate, dureri de spate si de burta ,erau atat de puternice incat ma gandeam ca imi vine mai devreme si ca m-am dereglat...m-a tinut cam vre-o 2 zile si pe urma nimic ,au disparut si simptomele iar CM nu a venit.Testul l-am facut inainte de z28 si a iesit pozitiv...din pacate insa sarcina am pierdut-o..dar asta este cu totul alt subiect.
Deci este foarte posibil sa fii insarcinata,aceste simptome corespund unei implantari foarte puternice din cate am inteles pupici.

Alina


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 12/11/2006 19:27:54
Mesaj:

Alina.n pe mine m-au tinut simptomele acestea vreo ora, sau doua, dupa care nu am mai avut nimic, dar nu ma grabesc sa trag concluzii, pentru ca am avut CM si de 29 zile, iar eu sunt abia in z26, asa ca mai am de asteptat putin. Eu iau si Aspenter de 2 saptamani si ma gandesc ca poate de la el am avut pata aceea maro in z20. Oricum maine as face un beta, daca ma trezesc mai devreme si o sa ma conving pina la urma de situtie, pentru ca nu-mi place stresul asta: o fi, sau n-o fi! Multumesc






Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 16/11/2006 00:45:50
Mesaj:

Buna fetelor!!
La mine z2 si prin urmare nu am mai ajuns la betaHCG, pentru ca nu am mai avut motive! Am inceput tratamentul prof. Andritoiu din z1 si sper doar sa-l pot tine ca la carte, pentru doua luni.
Boo la tine au venit rushii?? Tin pumnii sa nu vina!!






Autor: alina.n
Raspuns la: 16/11/2006 19:39:20
Mesaj:

Buna seara fetele,
ce mai faceti,e cam liniste pe aici in ultima vreme
Ioana imi pare rau ca nu a fost bb dar nu fii suparata, ai speranta si incredere in Dumnezeu si minunea se va intampla .
Fetelor voi cum mai stati cu regimul, eu m-am abatut azi de la el ca am papat niste prajiturele,era ziua unui coleg si a adus numai bunatati, nu am putut rezista si am papat.
Ioana despre ce tartament vorbesti tu?

Alina


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 16/11/2006 20:04:46
Mesaj:

Alina.n multumesc de incurajari Eu am inceput tratamentul apicol al prof. Andritoiu. La multe fete a facut minuni si m-am gandit sa-l incerc si eu. E plin de miere, tincturi si ceaiuri si se tine in stransa legatura cu regimul despre care vorbeam si noi, cu cateva pagini in urma. Un singur lucru am observat ca schimbare, inca din primele zile de la inceperea lui: am mainile si picioarele fierbinti, eu care le aveam reci si vara. In tratament oricum e specificat si pentru circulatie periferica slaba. Asta inseamna ca lucreaza ceva pe acolo, sper!!!






Autor: elbi
Raspuns la: 16/11/2006 21:56:59
Mesaj:

buna fetelor!
si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam
sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe "aventuri",caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de "refacere", iar luna urmatoare am ramas gravida.
si acum avem 2 baieti.
asa ca nu disperati!
conteaza f. mult doctorul, cine stie sa interpreteze ecografia
si bineinteles, voi, care trebuie sa aveti cat mai multe informatii
si sa le discutati cu specialistul.


Autor: salomea
Raspuns la: 16/11/2006 22:31:55
Mesaj:

Nu mai stiu daca mi-am facut prezentarea aici, dar vreau sa ma inscriu si eu oficial la "endometrioase".
Incercari de bebe - 2 ani jumatate, nici o explicatie foarte concreta, laparoscopie cu diagnostic endometrioza la sfarsitul lui septembrie. Am inteles ca mi s-a facut si drilling ovarian (nu stiu pt ce) si ca tromplele ar fi ok. Endometrioza ar fi la nivel utero-sacral (nu stiu daca scriu bine) si nu mai stiu cum, trebuie sa caut foaia. Dr care m-a operat (Tutunaru) mi-a recomandat sa fac acele injectii cu Dypherline, dar m-a avertizat ca nu e un tratament garantat. Am hotarat sa nu fac deocamdata tratamentul si am inceput regimul natursit (fata lactate, carne, oua, grau, etc). Intre timp am ajuns in State si astept sa ajung la un specialist in endometrioza de aici, dar o sa mai dureze ceva.
Tot rumegand si citind pe net, mi s-a infiripat si mie gandul de a incerca totusi tratamentul hormonal... Nu stiu ce sa fac, as vrea sa va intreb- credeti ca e tarziu sa ma apuc de el totusi la 2 luni de la laparoscopie? Nu e cam tarziu deja?
Elbi, incurajatoare experienta ta... Spune-mi te rog, tu de cat timp incercai sa ramai insarcinata cand ai facut laparo si ti-au depistat endometrioza? Si de ce fel de ecografie vorbesti, ai si ecografie in urma laparoscopiei sau cum? (eu am un fimulet de 15 minute doar).
Astept parerile voastre...


Autor: Micky2007
Raspuns la: 16/11/2006 22:38:18
Mesaj:

Fetele eu va citesc de mult dar nu am scris la acest subiect.
Am avut si eu doua operatii pentru chisturi endometriozice, una in decembrie 2003 (operatie clasica, dar care mi-a taiat un pic mai mult dintr-un ovar) iar luna asta pe 13 am facut laparoscopic, tot pentru endometrioza.
Nu mi-a dat nici un tratament iar luna viitoare voi incerca IA.
Care dintre voi stiti ce inseamna OD fara activitate foliculara?
Eu interpretez ca ovarul drept nu ovuleaza.
Dupa mai multe ecografii facute, acelasi lucru iese. Unele fete spun ca o luna ovulezi pe un ovar, iar in cealalta luna pe celalalt. Dar intr-un interval de 1 an numai acelasi lucru vad OD fara activitate foliculara. Ma gandesc ca la prima operatie, doctorul a taiat prea mult din ovarul drept. Nici nu stiu ce sa mai cred.
Iar pe ovarul stang care era si bun (zic eu) aveam chistul acesta nesuferit.

Sfatuiti-ma si pe mine pleaseeeeeeee.

Pupici
Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 17/11/2006 00:05:03
Mesaj:

Elbi felicitari si multumim ca ne incurajezi cu experienta ta frumoasa! E bine ca ai gasit medicul potrivit la timpul potrivit. Felicitari inca o data si sa-ti creasca puiutii mari si sanatosi!!
Salomeea ai mai scris iubita si ti-am si raspuns, dar nu ai mai intrat pe la noi, dupa aceea. Parerea mea e ca nu e prea tarziu sa faci tratamentul acum, eu stiu ca Tutu recomanda incercari 6 luni dupa care, Difereline, in caz ca nu se intampla minunea. I-mi pare rau ca si tu ai acest diagnostic, dar nu te speria pentru ca un pas ai facut deja, ai fost operata si pina in prezent acesta este cel mai sigur "tratament". Ai vazut ca sunt multe fete care au reusit sa ramana gravi dupa laparo, asa ca inca nu e cazul sa te alarmezi. E important sa se trateze si sotul tau, parca si el avea probleme cu spermograma, nu??? Uite eu am mers doar eu si am facut fel de fel de analize si de fapt mai aveam o problema: spermograma slaba.
Micky2007 eu nu am inteles de fapt de ce vrei sa ovulezi si pe dreapta?? Ai trompita buna acolo, sau pur si simplu te sperii ca nu ovuleaza si ovarul drept. Eu stiu ca de fapt nu e o regula fixa, o luna pe ovarul drept si o luna pe ovarul stang. Sunt femei care ovuleaza mai mult pe unul si mai putin pe celalalt. Si eu de ex. ovulez mai mult pe stangul: 3 luni st., o luna dr., alta luna pe amandoua, asa ca nu e o regula la toate femeile. Daca intr-adevar ai o problema pe stanga si vrei sa ovulezi pe dreapta, exista medicamente de stimulare a ovulatiei si poate asa o sa lucreze si dreptul.






Autor: Micky2007
Raspuns la: 17/11/2006 10:38:12
Mesaj:

Ioana mie imi este frica ca ovarul drept nu ovuleaza niciodata, fiind foarte mic (din cauza ca a taiat din el la operatie), trompele le am permeabile pe amandoua.

Dar ma gandesc ca daca am ovulatie pe ovarul stang atunci este oke, zic eu si ca nu trebuie sa ma sperii.

Nu am monitorizat luna de luna, dar din cand in cand cand am facut ecografii mi se scria OD fara activitate foliculara.

Merci pentru ajutor.
Pupici
Micky


Autor: Boo
Raspuns la: 17/11/2006 10:50:42
Mesaj:

Ioana, imi pare rau ca nu a fost bebe !!! La mine inca nici un semn. Am zis ca mai astept pana luni si daca tot nimic ma duc la un control la doctor. Si eu sincer as vrea sa nu vina dar macar sa fie si nu altceva. Cu toate ca nu stiu daca ar putea sa fie bebe. Eu cand am ovulat ?? Ultimul CM l-am avut in septembrie si pe urma mi-a mai curs niste sange dupa laparo, dar dr a spus ca ala nu e CM. UFFFFFF, nu mai inteleg nimic . Ma plimb cu fiola de Diphereline dupa mine prin tara ca poate ma apuca pe drumuri


Autor: elbi
Raspuns la: 17/11/2006 11:18:16
Mesaj:

multumesc, ioanatugs!
sa aveti si voi niste bebei super ca voi!

salomea, am facut eco si inainte si dupa
laparoscopie. aveam peste tot si peste uter, cand a incercat
sa cauterizeze am inceput sa sangerez si s-a oprit.
a "curatat" cat s-a putut. aveam si un chist de vreo 10 cm...
eu aveam dureri multe de la chist. si culmea ca am facut eco lunar,
dar de abia in ultima luna, cand am ajuns la doctorita mea,
am descoperit si chistul si endometrioza. cam bizar sa apara doar intr-o luna un chist de 10, asa ca...
eram in al doilea an de incercari de a-l avea pe bebe 2, ce era in inima mea...ma gandeam la fertilitate secundara, ma rog, tot felul de chestii.
endometrioza poate recidiva, asa ca doctorita m-a sfatuit ori contraceptionale, ori bebei...

multa sanatate si nu va pierdeti speranta!

maria si baietii


Autor: Micky2007
Raspuns la: 17/11/2006 17:52:11
Mesaj:

Elbi la mine chistul endometriozic a recidivat in trei ani, am avut unul de 5 cm, asa ca nu cred ca intr-o luna s-a facut unul asa baban. Cred ca cel care a facut eco, probabil nu a stiut.
Este imposibil sa se faca asa repede.

Bafta sa fie bebe cat mai repede.

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 17/11/2006 18:13:27
Mesaj:

Boo sa dea Domnul sa nu mai ai nevoie de fiola de Difereline si sa vina bebe in schimb! Eu i-ti tin pumnii stransi in continuare!
Micky2007 daca ai ambele trompe permeabile, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji, poti ramane insarcinata indiferent pe ce parte ovulezi!!
Elbi ma bucur ca ai ramas graviduta dupa un chist atat de mare. Si eu am avut unul de 10 cm, am fost operata clasic, am facut si trat. cu Danazol ca tine, insa dupa aceea nu s-a mai intamplat minunea. Dar mie dupa Danazol mi-a prescris anticonceptionale un an si asa am facut. Deci eu am avut o pauza de dupa operatie de un an si trei luni, poate a fost prea mare pauza si deaceea nu s-a intamplat minunea??? Acum am fost operata laparoscopic de un chist mai mic de 4 cm, insa nu am mai luat nici un tratament dupa si nici nu intentionez sa iau, pentru ca inca mai sper desi au trecut 6 luni de atunci! Multumim de incurjari si sa-ti traiasca baietii mari si frumosi!!







Autor: Micky2007
Raspuns la: 17/11/2006 18:18:42
Mesaj:

Ioana daca tu spui asta care ai trecut prin multe si esti o specialista atunci numai imi fac probleme.

Sa inteleg ca endometrioza a fost cauza? Nu inteleg de ce nu am rams niciodata, macar sa vad si eu cum arata cele II liniute.

Multumesc frumos.

Bafta si tie.

Elbi felicitari.
Boo succes sa iasa asa cum dorim noi.

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 17/11/2006 18:48:37
Mesaj:

Miky2007 nu sunt o specialista, doar ca am trecut prin multe si cred ca ma asteapta inca multe incercari pina sa reusesc! Asa am obtinut tot ce mi-am dorit cu mult chin si suferinta, dar am reusit, pe celalalt plan sunt implinita. Cat despre cele II liniute, ce folos ca le-am avut dar nu mi-am vazut minunea niciodata. Atunci cand va fi, sa dea Domnul sa fie bine pina la capat, nu ca la mine. Pentru ca la mine totul a inceput cu cele doua liniute si un bebe mic, dar cu multe probleme. Mult noroc sa vezi cat mai repede cele II liniute!!






Autor: danutza_c
Raspuns la: 17/11/2006 19:04:31
Mesaj:

Buna fetelor! Nu am mai scris de ceva vreme.

Ioana, imi pare tare rau ca nu a fost sa fie de data asta! Dar iti doresc sa poti tine trat prof. Andritoiu si sa fie cu succes de data asta!

Salomea, nu e tirziu sa iei Diphe. Se recomanda chiar si inainte de operatie sau chiar in loc de operatie, in caz ca pacienta refuza interventia. Daca la tine problema e ca nu poti avea bebe, ar trebui sa ajungi la un specialist de infertility, vezi insa ce iti acopera asigurarea, ca e cam scumpicel pe-aici.
Iti scriu pm.

sa nu ne pierdem speranta
danutza


Autor: Micky2007
Raspuns la: 17/11/2006 21:13:40
Mesaj:

Ioana din punctul meu de vedere esti specialista ca a trebuit sa inveti foarte multe si sa citesti foarte mult sa vezi care este cauza. Si cu ocazia asta dai foarte multe sfaturi bune, si experienta ta ne ajuta. Poate unele dintre noi suntem la inceput si nu stim foarte multe despre endometrioza sau alte probleme.

Cred ca ai dreptate, ce sens au cele II liniute. daca sarcina nu poate fi dusa pana la capat, dar macar stii ca poti ramane, eu nu am ramas niciodata.

Eu stiu un doctor care le-a ajutat pe multe fete sa duca sarcinile pana la capat. Se numeste Nicolae Suciu de la Polizu. O prietena dea mea nu putea tine sarcina si dupa doua pierderi a reusit in cele din urma cu acest doctor. Si nu este singura. Este foarte bun dar si foarte ocupat.

danutza_c bine ai venit din nou printre noi. Numai stiu ce probleme ai dar oricum bafta.

Micky


Autor: elbi
Raspuns la: 18/11/2006 09:44:47
Mesaj:

multumesc, fetelor!

nu stiu daca pauza de 1 an cu contraceptive a fost de vina.
pentru mine a fost un miracol, de fapt 2, ambii copilasi...
si cu primul ne-am chinuit vreun an si ceva.
normal ca decii "specialist" dupa ce citesti f. mult, ca e vorba de tine in primul rand.
si eu si al meu suntem medici, asa ca...eh, am fost si mai stressati si mai pisalogi...
as crede ca e vorba si de stress. dupa ce am terminat cu danazolul, efectiv nu m-am mai gandit la copil, ca acusi e ziua ovulatiei si nu trebuie sa o pierd. nu, poate ca de aceea am fost eu mai relaxata.

stiu bucuria celor 2 liniute,dar trebuie sa ai grija si dupa aceea. mai ales in primul trimestru cauza pierderii sarcinii e de natura genetica, in celelalte trimestre, mai mult de natura mecanica.

uf, sunt atat de multe...

va doresc si voua sa se implineasca dorinta de a strange in brate propriul puiut! si relaxati-va!

maria si baietii(2002, 2005)


Autor: Alissaa
Raspuns la: 18/11/2006 18:39:50
Mesaj:

Fetelor, am fost la Dr. Tutunaru, care este recomandat ca mare specialist in endometrioza. Cand a auzit ca la laparoscopia pe care am facut-o acum, in octombrie, doctorita doar a constatat endometrioza si nu a curatat nimic, motivand ca nu putea, ca era ca o "improscare", a zis ca asta e o aberatie, ca doctorii care fac asa ceva sunt niste criminali, si ca ar trebui sa ma operez iar, sa curete tot ce se vede cu ochiul liber, sa ma bage la menopauza 3 luni, si apoi sa fac tratament homeopat ca sa nu mai reapara. Mi-a picat fata instantaneu, mi s-a facut rau. Cum adica, sa mai fac o laparoscopie (de abia am facut-o pe asta, in octombrie, cu mari emotii)???!!! L-am intrebat daca nu pot sa mai astept si a zis ca operatia asta trebuia facuta ieri, si ca pot sa decid ce vreau, el mi-a spus ce trebuie facut ca sa am o sansa sa raman gravida mai incolo, cand o sa decid ca vreau copil.
Sunt disperata!!!! Am moralul la pamant. Nu stiu pe cine sa mai cred, dr. asta se presupune ca e super-tare.Am fost asa socata ca am uitat sa il mai intreb de Cetrorelix... sorry...
Voi ce credeti, chiar sa fi fost doctorita mea asa de ...nici nu stiu cum sa ma exprim... ne-om, incat sa nu curete, daca se putea curata... Bani i-am dat inainte de operatie, si i-am dat suficienti, nu imi vine sa cred ca ar fi putut sa curete si nu a facut-o...Ea a zis ca ar fi perforat peretele vezicii daca ar fi incercat sa curete.
Nu mai pot, psihic, sa mai trec printr-o laparoscopie acum, poate la vara, pana atunci sper sa diger informatiile si sa pot sa am o parere, in clipa asta pur si simplu nu ma mai intereseaza ca am endometrioza.


Alissa


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 18/11/2006 19:35:50
Mesaj:

Alissaa of.. i-mi pare rau sa aud ca esti disperata, dar nu te speria, pentru ca asa e dr. T, uneori mai panicos, dar altfel un medic f. bun. Si eu sunt pacienta lui si uneori si eu m-am speriat de rectiile alarmante ale lui si-mi venea sa zic: "eu la el nu mai merg!" Dar dupa ce m-am gandit mai bine, am realizat ca avea dreptate si ca nu-mi vrea decat binele. Te inteleg perfect, intr-adevar e trist ca nu a curatat endometrioza atunci cand trebuia si acum va mai trebui sa faci una! Am mai auzit de medici care au facut la fel, nu stiu de ce oare nu se gandesc ca nimeni nu e fericit cu mai multe taieturi pe burta, trebuia sa incerce sa stopeze focarul de endometrioza, dar gandeste-te ca poate chiar nu a putut, sau nu era un medic f. bun si atunci nu se baga, decat sa riste vreo hemoragie, sau vreo complicatie. Stai si linisteste-te o perioada si sa alegi cea mai buna solutie pentru tine!!
Micky2007
Elbi ne spui si noua ce fel de medici sunteti, nu de alta, poate avem nevoie de o mana de ajutor!






Autor: Micky2007
Raspuns la: 18/11/2006 21:16:52
Mesaj:

Ioana te si eu.

Si ai dreptate, nu pot sa cred ca acesti doctori nu se gandesc si la noi.
Eu m-am gandit cateva luni, daca sa fac laparoscopie sau nu. Alissaa te inteleg perfect ca numai vrei inca o operatie, eu am facut doua pana acum. Cu toate ca nu este foarte grea, dar psihicul nostru nu poate sa suporte asa ceva tot timpul. Imi pare sincer rau. Dar noi te vom incuraja si nu te lasam sa cazi in butoi. Curaj.

Uite un exemplu: Ioana, prin cate a trecut si tot mai are puterea sa treaca peste, de dragul unui bebe, pe care sa il tina in brate si sa-l rasfete.
Poate acum iti este greu, stiu, dar vei trece si peste acest hop.

Micky


Autor: GEO30
Raspuns la: 19/11/2006 14:17:09
Mesaj:

Buna fetelor!M-am hotarat sa va scriu din dorinta de a ma alatura voua si de a lupta impotriva acestei boli nenorocite -endometrioza.Sa va spun povestea mea:in 2003 m-amprezentat la dr. la Satu-Mare pt.ca nu ramaneam gravida si acuzam mari dureri de burta,dureri pe care le aveam de cand am menstruatie.Acesta mi-a dat sa fac diferite analize printre care si prolactina care a iesit f. mare.Timp de aproape doi ani m-a tot purtat pt. prolactina, am luat Dostinex ,am facut radiografie la saua turceasca iar analiza era cand bine cand rau.Am mai facut HSG unde trompele au iesit permeabile si vazand ca dr. nu prea mai stie ce sa spuna am plecat la Cluj.Acolo am fost la trei medici pt. ca nu-mi venea sa cred ca mie mi se poate intampla asa ceva:toti au spus ca 99% este endometrioza.si ca trebuie sa ma operez.Printre acestia era si prof.Florin Stamatian la care am si ramas si astfel in 2005 mai mi-a facut laparoscopie si mi-a confirmat ca am avut chist endometriozic pe ambele ovare si multe aderente.Dupa aceaste am facut tratament cu Diphereline trei luni sperand ca problema este ca si rezolvata.Insa in decembrie cand am fost la control mi-a spus ca endometrioza s-a refacut si ca trebuie operatie clasica pt. a ma putea curata bine (la laparoscopie nu se vede chiar tot).LA indicatiile lui am luat anticonceptionale 8 luni si intre timp am consultat doi medici ,unul in Ungaria pt.a ma convinge ca este nevoie de operatie .In septembrie tot Stamatian m-a operat prin metoda clasica si diag. final este:endometrioza pelvina gr. 3 ,rezectie partiala de ovar bilateral ,aderente pe ovare trompe fata posterioara a uterului si pe ligamentele utero-sacratr.La control dupa 6 saptamani de la operatie mi-a spus ca la mine sansa sa apara o sarcina spontana este f. mica si cel mai indicat ar fi sa fac FIV dar si acesta numai dupa ce termin trat. cu Diphereline 6 luni si apoi inca citeva luni de anticonceptionale.Aceasta este povestea mea si nu stiu cum sa va spun dar sunt f. demoralizata.Am consultat intre timp si alti medici care au spus ca cu acest diag. FIV ar fi cea mai buna solutie dar pot sa incerc totusi sa raman gravida 3-4 luni pe cale naturala sau prin IA dar sa nu pierd timpul pt.ca exista riscul sa se refaca din nou.Acum as vrea sa va intreb daca a incercat careva dintre voi tratamentul apicol de la prof.Vasile Andritoiu si ati avut rezultate ,adica ati ramas gravide si daca ati fost careva operate tot cu endometrioza de prof. Stamatian si cum a procedat in cazul vostru.Astept raspuns si sper ca nu v-am plictisit f. tare cu povestea mea.


Autor: Alissaa
Raspuns la: 19/11/2006 14:57:29
Mesaj:

Multumesc mult pentru incurajari. Sunt foarte curioasa daca i s-a mai spus cuiva pana acum ca nu s-a putut curata endometrioza. Doctorita asa a zis, ca nu toate felurile de endometrioza se curata, cum ar fi, de ex, chisturile endometriozice (nu stiu daca asa le zice). Poate chiar a avut dreptate, sau cum a spus Ioana, ar fi riscat complicatii. Dar, daca ar fi fost asa, dr. T ar fi confirmat, el nici nu a vrut sa auda de posibilitatea asta, a zis ca e aberant.

Alissa


Autor: Micky2007
Raspuns la: 19/11/2006 16:25:17
Mesaj:

GEO30 bine ai venit printre noi, dar imi pare tare rau de problemele tale.

La intrebari nu iti pot raspunde, pentru ca eu am fost operata in Bucuresti tot de doua ori, una clasica si o laparoscopie.
Cu siguranta celelalte fete iti pot raspunde la intrebari.

Eu ce sa mai zic ca am forma usoara de endometrioza si nu mi s-a dat nici un tratament si tot nu am ramas niciodata insarcinata.

Dar nu trebuie sa ne pierdem speranta, eu de exemplu am sa incerc tot ce este posibil, IA apoi FIV.

Alissaa si mie mi se pare aberant, mie mi-a curatat acel chist, deci eu nu iti pot spune. Nu stiu ce sa mai zic de doctorii astia.

Pupici si nu trebuie sa ne pierdem speranta.

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 19/11/2006 21:34:47
Mesaj:

Geo30 pentru inceput bine ai venit printre noi! I-mi pare tare rau pentru cate probleme ai si tu, dar nu dispera trebuie sa existe solutii!!Si eu am fost operata de doua ori, o data clasic si o data laparoscopic, dar intre cele doua operatii am mai ramas gravi, insa am pierdut sarcina la mai putin de 5 saptamani. Eu nu stiu ce grad de endometrioza am avut, ar trebui sa merg la Giulesti sa-mi iau rezultatul histopatologic, dar cred ca nici la mine nu era la faza de inceput. Daca ti s-a propus sa incerci natural, sau cu inseminari, eu cred ca poti sa incerci, inseamna ca vad o speranta si medicii!!! Din pacate toate fetele cu endometrioza ne luptam cu prolactina marita si eu am aceeasi problema. Am facut si eu trat. cu Dostinex timp de 3 luni si s-a reglat in limite, dar trebuie sa mai iau cate una la 2 saptamani, ca sa nu urce din nou. Cat despre tratamentul prof. Andritoiu, eu l-am inceput acum, nu stiu daca va avea vreun efect asupra mea, dar de ce sa nu-l incerc. Pentru inceput am observat ca mi s-a reglat circulatia periferica, de la trat., mi s-au incalzit mainile si picioarele, cum nu le-am avut niciodata. Daca nu resusesc nici cu acest trat. din ianuarie vreau sa incep si eu cu inseminarile, pentru ca la fel, mi-e frica sa nu se refaca endometrioza asta. Mult succes i-ti doresc si nu te mai gandi ca ne plictisesti, aici nu exista asa ceva. Toate suntem aici ca sa ne ajutam cumva si ca sa invatam una de la alta, sa cautam solutii pentru a pacali endometrioza asta. Mult noroc i-ti doresc!!
Alissaa ce grad de endometrioza ti-a spus dr. ta ca ai???






Autor: Alissaa
Raspuns la: 20/11/2006 00:14:48
Mesaj:

Ioana, nu mi-a spus nici un grad, nici macar o indicatie gen "extinsa", sau "redusa" etc. Mi-a spus ca era ca o "stropeala" pe peretele vezicii si pe perineu. Si ca nu se putea curata, ca ar fi perforat ceva. Mi se pare f ciudat, nu imi dau seama daca este mai slab pregatita si necunoscatoare in ceea ce priveste boala asta, sau, mai exista posibilitatea sa fie unul din doctorii care nu dau detalii, gandindu-se ca nu am nevoie sa stiu, ca trebuie doar sa fac tratamentul pe care mi-l da ea. Pe biletul de iesire din spital scrie doar endometrioza pelvina. Nici macar nu a scris mai detaliat ce a constatat, daca vreau sa merg la alt doctor va trebui sa se bazeze pe explicatiile pe care le-am retinut eu de la ea.

Alissa


Autor: MadaS
Raspuns la: 20/11/2006 09:59:48
Mesaj:

Alissa,
Imi pare rau pt tine, nu te autoculpabiliza din cauza faptului ca "banii" n-ar fi fost suficienti...si de asta nu si-a facut treaba. E aberant daca un medic gaseste sa-si faca datoria numai pt plic, si asta direct proportional cu grosimea plicului. Pur si simplu nu a vrut sa riste, nu se simtea suficient de sigura sa curete, uneori se pot declansa hemoragii daca medicul nu are o experienta suficienta.dar vreau sa stii ca au fost si fete care au iesit din operatie la dr T si au spus ca le-a curatat majoritatea focarelor, cu exceptia unuia prost plasat, pt care exista riscuri.dar deloc...asta mi se pare cam mult. Sunt unii medici care inregistreaza pe caseta operatia, dar se pare ca din ce in ce mai putini...poate unii stiu de ce, e o proba posibila pt malpraxis.
Nu dispera, dincolo de socul in sine al unei operatii fara finalitate, solutii sunt.Daca focarele nu erau mari, poate tratamentul cu Diphereline ar fi suficient pt a-ti reda sansa de a ramane, sau poate o a 2a laparo, desi e greu de acceptat asa usor..
Incearca sa pastrezi un mental pozitiv, uneori medicii intre ei se ataca "pe nervii" pacientilor


Autor: Boo
Raspuns la: 20/11/2006 16:05:21
Mesaj:

Ioana, despre ce tratament este vorba, cel al dr Andritoiu ? Suna interesant, daca ti-a reglat si circulatia periferica. La mine e dezastoasa.. Sau e ceva personalizat ?
Eu nu stiu ce sa fac, daca sa ma duc la dr la control sau sa mai astept ca tot nu mi-a venit CM. Oare din cauza operatiei poate intarzia asa de mult ? Voi ce ziceti? Dati-mi si mie un sfat.


Autor: Micky2007
Raspuns la: 20/11/2006 18:46:04
Mesaj:

Boo cand trebuia sa iti vina, a intarziat mult?
Mie mi-a spus doctorita ca acum CM va fi un pic dereglat, ca exista posibilitatea sa vina mai devreme sau sa mai intarzie. Eu mai am de asteptat asa ca nu stiu ce sa-ti spun.
Oricum sa stii ca depinde foarte mult de organism. Dar fetele care au facut laparoscopie au scris ca nu a intarziat foarte mult.

Daca tu consideri ca a intarziat foarte mult, este bine sa iti suni medicul, ca nu stiu daca la eco se vede ceva, sau sa iti spuna ....habar nu am.

Pupici

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 20/11/2006 18:56:19
Mesaj:

Boo test de sarcina ai facut??? Cat despre tratament e o formula pentru infertilitate secundara si circulatie periferica proasta, daca vreti o sa-l postez si aici. Dar pentru circulatie periferica proasta cred ca ceaiul de macese m-a ajutat foarte mult, poate si mierea poliflora si mierea cu tincturi, nu stiu ce anume, dar nu mai am maini si picioare reci. Si azi sunt in z8 si deja simt ca incepe ovulatia, am deja glera specifica si TB peste 37., sunt anormala nu, sau tratamentul e de vina???
Alissaa poate e o forma mai usoara de endometrioza si deaceea nu ti-a scris altceva pe foaia de externare. Dar oricum Difereline nu stopeaza definitiv focarele de endometrioza, ci doar pe momentul in care faci trat. si inca vreo cateva luni, dupa care se reface la loc, din pacate. Asa ca cea mai buna solutie e o a doua laparoscopie, sau tratamentul naturist, sau si mai bine sa ramai gravi. Trebuie sa incerci sa ramai acum in lunile aceste de dupa prima laparo si daca nu se intampla nimic, va trebui sa mai faci o laparo, parerea mea. Tu faci cum simti mai bine!! I-ti doresc multa bafta in tot ce ti-ai propus!!






Autor: daciovi
Raspuns la: 21/11/2006 09:19:19
Mesaj:

Fetelor va citesc zilnic dar nu am scris ca nu am avut ce.Sunt aproape 11 saptamini de la ultima injectie si nu prea sunt semne ca ar veni menstruatia. Uneori ma supara burtica, ceva crampe dar nimic mai mult.
Va pup si sper sa vin cu noutati.


Autor: Boo
Raspuns la: 21/11/2006 09:59:56
Mesaj:

Micky2007, ultimul CM l-am avut in 29 septembrie si operatia am avut-o pe 19 octombrie. Urmatorul CM trebuia sa-mi vina in 27 octombrie si nu a mai venit de atunci...
Ioana, am facut azi dimineata un test .. o liniuta asa ca am eliminat o varianta.
Azi o sa-l sun pe dr sa imi fac o programare. Va tin la curent

pupici


Autor: anka-maria
Raspuns la: 21/11/2006 12:16:50
Mesaj:

Alisaa, tu aveai o stropeala si dr.T te-a trimis la laparo, io am 2 endometriomi si mi-a zis doctoritza ca nu e cazul de operatie. E ca la nebuni.
Pana una-alta si io tot in faza de negare sunt.

---------------
Just me


Autor: MadaS
Raspuns la: 21/11/2006 13:38:44
Mesaj:

Anka-Maria

Prin endometrioni tu intelegi chisturi de natura endometriozica? ce dimensiuni au? parca tu ai facut deja tratamentul injectabil, ma insel eu?


Autor: Micky2007
Raspuns la: 21/11/2006 17:48:02
Mesaj:

Boo dar a intarziat aproape o luna? Daca mi se intampla si mie asa ceva? Numai am nici o sansa sa aflu vreo veste de sarbatori .

Daciovi cred ca mai ai de asteptat. pupici si sa auzim de bine.

Micky


Autor: GEO30
Raspuns la: 21/11/2006 20:19:19
Mesaj:

IOANATUGS si MICHY2007 va multumesc pentru primire,sper totusi sa nu stam foarte mult pe acest forum si sa ne mutam la gravidute.ALISSAA imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat ,dar sa stii ca nici mie medicul cand mi-a facut laparoscopie nu mi-a spus cat de grava este sau ce grad are numai dupa operatia clasica.Sfatul meu este ca ar trebui sa mai consulti un medic si sa vezi daca nu ar chiar trebui sa mai faci o laparoscopie,dar un medic care are ecograf foarte performant si ochi sa vada cu ei pentru ca ar fi pacat sa te chinuiesti cu tratamentul cu Diphereline si sa nu rezolvi nimic.Asa cel putin vei fi linistita ca ai luat decizia cea mai buna,oricum asta e clar, ca cel mai bine se poate curata prin operatie clasica,acolo vede cu ochiul liber,mai ales ca este si intr-un loc greu de abordat,dar este decizia ta si indiferent care este aceea trebuie sa fii convinsa ca este buna fiindca asta te ajuta sa treci mai usor peste ce urmeaza.


Autor: daciovi
Raspuns la: 22/11/2006 10:49:19
Mesaj:

Micky2007 , ai facut si tu taratamentul, cite luni si dupa cite luni (saptamini) a revenit menstruatia de la ultima injectie? Pt. mine asteptarea aceasta este cumplita si asi vrea sa stiu cit mai multe de la fetele care au trecut prin asa ceva.
Va multumesc.


Autor: anka-maria
Raspuns la: 22/11/2006 11:27:31
Mesaj:

MasaS, eu am 2 chisturi de tip endometriozic de 16 si 18 mm. Si asta dupa un tratament de tip menopauza de un an cu o combinatie de progesteron si extrogen(nu cu Diphereline).

---------------
Just me


Autor: Boo
Raspuns la: 22/11/2006 12:55:22
Mesaj:

Ei bine, stiti cum e cand iti faci programare la dr si din momentul ala nu te mai doare nimic ??? Asa si eu, azi mi-a venit CM...

Dar sunt intr-o mare dilema acum, ca nu stiu ce sa fac totusi. Daca sa incep sau nu tratamentul cu Diphereline. Azi ar trebui sa fac prima injectie. Si dupa cate am citit peste tot pe internet, nu stiu daca merita sau nu. Adica se pare ca nu este o garantie 100% ca dupa tratament nu se refac chisturile. Ma gandesc ca mai bine totusi as incerca sa raman insarcinata. Toti doctorii spun ca dupa prima sarcina se regleaza multe in organism..

Oricum azi vreau neaparat sa ma duc la dr sa mai vorbesc o data cu el.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 22/11/2006 20:02:18
Mesaj:

Boo tin pumnii sa faci cea mai buna alegere!!
Daciovi mai ai putin si o sa poti intra din nou in randul aspirantelor!!






Autor: Boo
Raspuns la: 22/11/2006 20:40:13
Mesaj:

Am ales ... am facut injectia acum jumatate de ora. Sper sa fie bine! Tineti-mi pumnii si de acum incolo.

Am vorbit cu dr si el m-a convins. Mi-a spus ca nimeni nu imi garanteaza ca in urmatoarele 3 luni raman insarcinata si ca ar fi mai bine totusi sa fac tratamentul pentru ca Dipherelinul atrofiaza tesutul endometric ramas la nivel celular, care nu a putut indepartat la operatie. A mai spus ca dupa tratament sunt sanse mai mari sa raman insarcinata .. Acum sper din tot sufletul sa aiba dreptate.

Vroiam sa va intreb daca voi ati tinut si un tratament homeopat sau naturist odata cu D ? Credeti ca ar ajuta ? Mie mi-e cam frica ca o sa astept iar mult pana o sa-mi vina CM dupa ce fac ultima injectie. Dr meu nu mi-a zis nimic de asta, dar stiu ca Tutunaru isi trimite pacientele la homeopat.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 23/11/2006 00:19:09
Mesaj:

Boo felicitari pentru alegere si tin pumnii sa fie cu noroc!! Tutunaru recomanda un tratament naturist, sau homeopat dupa terminarea celui medicamentos, nu in timpul lui! Cel putin asa mi-a spus mie, nu stiu daca altor fete le-a recomandat altceva.







Autor: Alissaa
Raspuns la: 23/11/2006 00:26:34
Mesaj:

Boo, bafta multa. Eu zic ca ai ales corect, era pacat sa permiti endometriozei sa se refaca. Si mie mi-a zis dr. T ca de abia dupa tratamentul cu Dif. se tine tratamentul homeopat. Eu ma gandesc totusi ca nu strica sa adopti un regim de mancare mai potrivit endometriozei inainte sa termini tratamentul, ca sa fi deja obisnuita cu el si sa combini regimul cu tratamentul homeopat. Asa as face eu...

Alissa


Autor: Ariana1
Raspuns la: 23/11/2006 08:29:15
Mesaj:

Boo, vom vedea cum este cu tratamentul.
Eu peste o saptamana fac a doua injectie de diphereline.
Cred ca incep sa am buferuri pentru ca noaptea ma trezesc ca imi este cald si sunt transpirata.
Am inteles ca mai rau este dupa a doua injectie.



Ariana1


Autor: daciovi
Raspuns la: 23/11/2006 08:37:52
Mesaj:

Ioanatugs doamne da sa ai dreptate, sa pot intra cit mai repede in randul aspirantelor sau poate in randul burticoaselor. Eu am inceput de ceva timp sa imi fac teste de ovulatie dar pina acum nimic. Totusi eu ma gindesc ca un ciclu natural ar trebui sa inceapa cu ovulatie (daca o sa fie) si poate prind trenul din prima.
Boo, nu te gindi nici o clipa ca nu ai facut bine ca ai inceput tratamentul, eu zic ca medicii stiu mai bine si pina la urma de aceia mergem la ei.
Mie personal nu mi-a zis ca tr sa fac un alt tratament fie el naturist sau homeopat, doar ca tr sa astept revenirea menstruatiei si apoi sa venim la el cu vesti bune. Dar asteptatrea asta te tampeste pentru ca sunt in ceata. singurul lucru care ar putea sa imi confirme daca se pregateste ca imi vine ar fi o monitorizare dar asa nu am chef sa merg iar la doctor ca de atitia ani sunt satula de chestia asta.
M-am cam lungit, dar asa ma mai pot si eu descarca.
Va pup.


Autor: Boo
Raspuns la: 23/11/2006 10:58:17
Mesaj:

Multumesc mult pentru sustinere si incurajare !!!

Incerc cat de cat sa-mi schimb regimul alimentar. O sa incerc sa renunt cat se poate la carne si sa trec la peste cat mai mult. Imi doresc tare mult sa scap de porcaria asta si sa nu mai apara. Am vazut ieri la un alt subiect, parca la "naturiste si homeopate" un regim de mancare. O sa incerc pe cat posibil sa il tin.


Autor: daciovi
Raspuns la: 24/11/2006 08:40:57
Mesaj:

Fetelor aseara am fost in vizita la niste prieteni de-ai nostri, medici de familie care au o clinica. Din vorba in vorba stiind de problemele mele mi-au facut un echo abdominal ca nu au intravaginal. Sper ca au stiut sa interpreteze bine ceia ce au vazut ca eu am plecat fericita de la ei. Am endometru de 7.5 mm si 3 foliculi pe partea dreapta. Eu dupa dimensiunea endometrului ma apropi de ovulatie, deci este bine. Foliculi nu au fost inspirati sa ii masoare si nici eu de emotii nu mi-am dat seama. Micile mele dureri de burta aunt de fapt apropierea ovulatiei. Doamne ajuta!. Azi o sa ma programeze la o dr gineco. sa imi faca monitorizare luna acesta (sper ca de maine) asa ca au venit zilele bune si pentru mine. Va pup si va tin la curent cu monitorizarea.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 24/11/2006 20:12:55
Mesaj:

Daciovi ma bucur ca esti optimista si ca ai vesti bune legate de ovulatie, multa bafta, sa fie cu noroc luna asta!!
Si eu am fost deja la ovulatie cred, sunt in z12, dar am inceput cu glera si intepaturi in ovare din z7, cred ca pe la jumatatea perioadei am ovulat, adica prin z9, sau z10, dar inca mai am acea glera specifica, oare sa mai am inca o ovulatie??
Boo multa bafta cu regimul alimentar, e mai greu, dar dupa ce te obisnuiesti o sa ti se para foarte usor si placut chiar!!







Autor: borziche
Raspuns la: 25/11/2006 22:07:27
Mesaj:

Sper sa ma primiti si pe mine in randurile "endometrioaselor", avand in vedere ca acum 3 zile am facut laparoscopia si am fost diagnosticata cu "Endometrioza pelviana. Ovare micropolichistice".

Am citit toate 3 capitolele despre endometrioza si am obs ca in majoritatea cazurilor tratamentul recomandat este Diphereline. Nu inteleg de ce mie mi-a recomandat sa iau 3 luni AC Marvelon.Chiar nu inteleg. Acum nici nu mai stiu ce sa fac....sa urmez tratamentul sau sa consult alt medic ( nici nu mai stiu la care medic sa mai merg, avand in vedere ca prof.Stamatian e cel mai renumit din zona - am facut operatia la Cluj ). Dati-mi si mie un sfat, ce sa fac?

Ma gandesc sa urmez si eu un tratament naturist, cel putin o luna sau doua, si abia apoi sa incep sa iau AC daca nu iasa nimic pana at.Oare va fi prea tarziu? Pe biletul de iesire mai scrie "Se practica electrocoagularea focarelor de endometrioza" - asta inseamna ca a curatat tot sau doar chisturile formate? Nu mai inteleg nimic.....sunt in ceata


Autor: alinaalex
Raspuns la: 25/11/2006 23:01:56
Mesaj:

Daciovi, vad ca esti din Arad, unde ai fost operata, la care dr.? Ai facut trat. cu Difereline 3 luni?
Pe mine m-am operat prof. Munteanu, la Timisoara, pe 15 dec. se implinesc 2 ani de la laparoscopie cand mi-a pus dg. de endometrioza...eu am asteptat o luna dupa ultima injectie, apoi am luat anticonceptionale (Logest) ca sa-mi vina CM, iar dupa primul CM am si ramas . De ce trebuie sa astepti atata?
BOOfelicitari pt. alegerea facuta! rau nu poate sa-ti faca trat. cu D.
Ma intrebai mai demult, scuze ca raspund cu asa mare intarziere, daca dupa o nastere e posibil sa reapara endometrioza...am intrebat dr., din pacate nu poate sa-mi garanteze asta, cert e ca o sarcina e cel mai bun trat. pt. endometrioza, dar nu se stie daca va mai reveni...sper sa nu, mai vreau un copil la anul si sper sa nu mai trec niciodata prin ce-am trecut

Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 25/11/2006 23:11:19
Mesaj:

Alinaalex bine ai revenit pe la noi si multa bafta cu bebe2, la anul!!!






Autor: alinaalex
Raspuns la: 25/11/2006 23:23:48
Mesaj:

Ioanatugs, iti multumesc, sa stii ca eu tot timpul sunt alaturi de voi!


Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: bibyrox
Raspuns la: 26/11/2006 15:43:46
Mesaj:

Fetelor am intrat aici sa va incurajez! Sa va spun ca se poate! Verisoara sotului meu sufera de endometrioza de ani de zile. De foarte mult timp se chinuie sa faca un copil... Si totusi minunea s-a intamplat! Este insarcinata in 2 luni jumatate! Din cate am inteles de la ea a urmat un tratament cu AloeVera de la Forever, si e mai mult ca sigura ca asta a ajutat-o!
Asadar nu va descurajati! Se poate! Va doresc din tot sufletul sa va impliniti visul de a deveni mamica! Eu la randul meu sunt o aspiranta optimista!


Fiecare zi, plina de lumina, ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc!

Biby


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 26/11/2006 17:40:47
Mesaj:

Bibyrox multumim mult pentru un exemplu asa de fericit!! Ureaza-i din partea mea o sarcina usoara si un bebe frumos si sanatos!
Cred ca ar trebui sa facem o rubrica pe prima pagina cu exemple de reusita al fetelor cu endometrioza, care acum sunt gravidute sau fericite mamici, pentru a ne ridica mai mult moralul si a nu uita ca se poate!!! Ce ziceti fetelor????
Borziche bine ai venit printre noi si mult noroc in implinirea visului tau!! Probabil ca endometrioza la tine era in prima faza si se putea stopa si cu AC, deaceea nu ti-a recomandat Difereline. Pe de alta parte multe fete au facut trat. cu Difereline si endometrioza li s-a intors, asa ca acest medicament nu e o solutie sigura. Nu stiu ce sa-ti zic de diagnosticul primit, dar un tratament naturist sigur te va ajuta, merita incercat!!
Alinaalex ma bucur ca esti mereu cu gandul alaturi de noi si-ti multumim!!






Autor: jubica
Raspuns la: 27/11/2006 09:29:12
Mesaj:

Buna dimineata
Am facut si eu pe 21.11.2006 laparoscopia si am primit urmatorul diagnostic:aderente si chisturi endometriozice bilateral de aprox.2-3 cm.In fundul de sac Douglas implante de endometrioza.
Fetele, am si eu o intrebare: in ce zi a CM se face injectia cu Dipherenil?
Am inteles ca trebuie sa astept sa-mi vina un CM si pana in ziua a 5 a
sa fac injectia.
Am inteles bine?

Pupici


Autor: alinaalex
Raspuns la: 27/11/2006 12:52:24
Mesaj:

jubica, eu am facut injectiile in ziua a cincea a CM, asa mi-a recomandat dr. care m-a operat. am inteles ca se poate face si in ziua a doua.
borziche, cum ti-a zis si Ioana, probabil ca endometrioza e la tine in faza incipienta, poate ca nu ai nevoie de trat. cu Difereline.
Ioana, eu o sa ma duc la dr. meu din Oradea cand n-o sa mai alaptez, sa vedem ce-mi spune. Deocamdata mi-a venit CM, la 8 luni de la nastere si 1 an si 5 luni de la UM, cu niste dureeeeri!!!!!am si uitat cum e.

Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: Boo
Raspuns la: 27/11/2006 15:05:39
Mesaj:

jubica eu am facut injectia in prima zi a CM, mie asa mi-a spus doctorul. chiar aveam o problema ca era tarziu si nu stiam daca mai gasesc unde sa o fac si a insistat sa ma duc la el la cabinet daca nu gasesc in alta parte. Asta e fost la mine ... poate alti dr recomanda altceva.

alinaalex multumesc pentru raspuns. te mai intreb ceva: Logest ai luat la recomandarea doctorului ? si ai luat doar o luna ca sa iti vina si pe urma nu ai mai luat ? Ce bine ar fi sa fie asa simplu !!!! Ma mine ma sperie mult asteptarea de dupa Diphereline ..

Eu subscriu la ideea cu povestile de succes. Cred ca ne-ar ajuta si ne-ar da o speranta.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 27/11/2006 15:50:48
Mesaj:

BUNA FETELOR!!
Ma bucur ca va place ideea cu modelele noastre, o sa adaug aceasta rubrica, mai ales ca inca o fata care a avut endometrioza, a reusit sa ramana graviduta prin FIV, e vorba de Zisa_Cami, pe care sigur o stiti din capitolele trecute, azi a aflat!!!
FELICITARI ZISA_CAMI si aici unde scriai cu multe luni in urma, ma bucur ca inca o fata cu endometrioza a reusit! SARCINA USOARA CAMI SI BEBEL(USI) FRUMOS(I) SI SANATOS(I)!!!






Autor: alinaalex
Raspuns la: 27/11/2006 19:49:20
Mesaj:

BOO, da, Logest-ul l-am luat la rec. medicului care m-a operat. Am dat un tel. atunci la clinica lui, asta ca sa nu ma mai duc la alt control pana in Timisoara. si cam atat. ca dupa aia am si ramas si n-a mai fost cazul, dar stiu sigur ca Logestul se ia numai ca sa-ti vina CM , apoi totul reintra in normal. L-am luat 21 zile, iar dupa alte 6 zile mi-a si venit CM.
Ioanatugs, e o idee f. buna, sa stie fetele ca sunt si cazuri fericite si sa nu-si piarda speranta!


Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: GEO30
Raspuns la: 27/11/2006 22:04:55
Mesaj:

borziche,imi pare rau pentru ca ai si tu aceasta boala si totodata ma bucur ca in sfirsit scrie pe forum si o pacienta a prof. Stamatian.Si eu am fost operata de doua ori de dansul dupa cum ai putut citi intr-o pagina anterioara.Sa fii linistita ca daca ti-a dat Marvelon inseamna ca la tine nu este asa avansata endometrioza pentru ca altfel ti-ar fi dat Diphereline.Iti reproduc o discutie avuta cu el dupa aproximativ 3-4luni dupa laparoscopie la un control cand l-am intrebat cu a fost la operatie,,nu imi amintesc cum a fost la operatie(si normal ca doaar nu sunt singura pacienta a lui cu endometrioza)dar daca ti-am dat Diphereline inseamna ca a fost grav altfel ti-as fi dat AC,,.Referitor la ce scrie pe iesire,prin laparoscopie se curata cum s-ar zice,,din mare,,restul eventualelor insulite endometriozice rezolvinduse prin tratament,cel mai bine se curata prin operatie clasica dar probabil la tine nu este cazul,in cazurile grave se trece direct la aceasta metoda.Mai astept sa scrii si pe cand mergi la control sa iti pregatesti toate intrebarile pe care vrei sa i le pui ca sa fii lamurita.PA


Autor: jubica
Raspuns la: 28/11/2006 13:23:06
Mesaj:

alinaalex,Boo multumesc pentru raspunsuri.
Dupa laparoscopie la cat timp ati avut primul CM?

Pupici


Autor: borziche
Raspuns la: 28/11/2006 18:09:35
Mesaj:

GEO30, iti multumesc pt primire
Sincer , eu sunt in dilema daca sa iau sau nu AC.
Mi-am cumparat o gramada de produse naturiste (napraznic, cretisora,salvie, mladite de zmeur, omega-3, spirulina) si ma gandesc mai intai sa incerc cel putin o luna tratament naturist, abia apoi sa iau AC, asa cum mi-a recomandat dr. LA control merg abia peste 6 sapt, deci am timp sa iau si AC fara sa-si dea seama.
Nu stiu daca fac bine ca ma pun impotriva stiintei, dar......chiar mi-e groaza de AC.
Astept sfaturi de la voi, fetelor, spuneti-mi ce sa fac?


Autor: alina.n
Raspuns la: 28/11/2006 22:03:36
Mesaj:

Buna fetele,
ce mai faceti?cum se mai simt cele care au facut laparo?
Ioana foarte buna este ideea cu rubrica fetelor care au endometrioza si au reusit sa aiba bb.Cred ca ar fi bine sa se treaca alaturi de numele lor si modul prin care au reusit (fiv,tratamente,naturiste), ceea ce cred ele ca le-au fost de folos a sa obtina mult doritul bb.
Eu am acum aproape 1 luna de cand am inceput tratamentul facut de Amely, ma simt reletiv bine, astept sa vina rusii, de n-ar mai veni....
Va pup pe toate si va doresc o seara placut!


Alina


Autor: alina.n
Raspuns la: 28/11/2006 22:05:43
Mesaj:

Ioana iubita , cum te simti cu tratamentul pe care il faci? Se vad rezultate?

Alina


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 28/11/2006 22:30:45
Mesaj:

Alina.n multumesc de intrebare, ma simt foarte bine! De rezultate, inca nu stiu ca l-am inceput de 2 spatamani doar, iar tratamentul trebuie sa-l tin 2 luni! Vorba ta, de n-ar mai veni rushii aia!
Tratamentul e pentru infertilitate secundara, circulatie periferica proasta, constipatie, lipsa de calciu, imunitate. Pentru inceput pot bifa doua din indicatii: circulatia periferica si constipatia(de care am scapat), asa ca pina la sfarsit sper sa mai bifez una doua, macar imunitatea sa mi-o refac, ca de bebe, cine stie, sper si eu!!!! Multa bafta cu tratamentul naturist tinut de tine!!!

Ma bucur ca va place ideea modelelor noastre si am sa ma apuc sa sap prin arhiva sa le gasesc pe toate, din cele 3 capitole ale noastre si sa le adaug pe prima pagina!






Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 28/11/2006 22:45:42
Mesaj:

Borziche ce sfat sa-ti dau nu stiu, important e sa alegi tu singura cea mai buna solutie! Pot sa-ti dau in schimb doua exemple: eu si Amely, am facut operatie in aceeasi perioada, ni s-a gasit la amandoua endometrioza si ni s-a recomandat Difereline, dar nici una din noi nu a facut injectia propusa. Am mers amandoua cu diferite tratamente naturiste, iar concluzia ar fi: ea e graviduta acum in 3 luni, eu inca nu, dar intre timp am pierdut o sarcina, deci se poate si asa!!! Si au trecut doar 6 luni de la operatie. Pe de alta parte sunt si fete care au urmat sfatul medicului si acum sunt cu bebei in brate, dar sunt si fete care inca nu au ramas niciodata indiferent de trat. facute, asa ca numai Dumnezeu hotaraste cand e momentul ca noi sa fim mamici!!
Jubica si eu stiu ca se face injectia de Difereline in prima zi de CM, nu mai tarziu! Iar dupa laparo mie mi-a venit menstra la doua saptamani, deci tot la 29 zile(laparo am facut-o in z13), dar sunt fete carora le-a venit mult mai tarziu, sau mult prea devreme. Deci nu e o regula ca el sa vina fix la nu stiu cate zile. Apropos, cand te-ai operat???






Autor: GEO30
Raspuns la: 29/11/2006 09:46:59
Mesaj:

BORZICHE nu stiu sa spun daca este bine sau rau sa faci trat. naturist deoarece cred ca aici este ca la loterie.Plantele pe care le-ai cumparat sunt pentru a stimula ovarele sa lucreze si sa ai ovulatie sau pentru a lucra mai incet ca sa nu se dezvolte endometrioza?Poate ar trebui sa-ti cumperi teste pentru a sti exact cand ai ovulatie,eventual monitorizezi si temperatura si atunci te pui pe treaba.Eu nu prea mai cred in aceste trat.pentru ca si eu inainte de laparoscopie am facut o multime de trat. cu diferite plante si cu aloe vera si nu au avut nici un efect,dar poate la tine ca nu este avansata boala vor fi eficiente si vei ramane gravida. IOANATUGS de unde ti-ai facut rost de trat.prof.Andritoiu ,ai fost la el sau ati vorbit la telefon si ti l-a trimis pe posta?NU stii dupa operatie clasica cand se pot face abdomene,deoarece cred ca trebuie lucrat putin cu fibra musculara pt. a avea rezistenta?


Autor: daciovi
Raspuns la: 29/11/2006 10:06:22
Mesaj:

Ieri nu v-am scris ca am fost foarte ocupata si oricum sperantele mele ca se apropie au cam fost spulberate si sunt in ceata complet.
Am fost la o dr. Ginecoloaga pentru monitorizare si am constatat ca habar nu are ce trebuie sa sa urmareasca, eu a trebuit sa o intreb ce dimensiune are endometrul la care mi-a raspuns ca este foarte subtire. Imi face si un control ca murea daca nu facea si incepe si ma apasa cu toata puterea in zona ovarelor la care eu am ripostat si imi zice ea razind ca am o anexita foarte urata, de aceia ma doare nu ca ar fi fost ea brutala si ca trebuie sa fac un tratament in spital cu antibiotice intravenos. Am pecat foarte nervoasa si l-am sunat pe dr meu in Ungaria si i-am explicat ca sunt stresata ca inca nu mi-a venit menstruatia si m-a programat in data de 6 decembrie la cabinet sa vedem despre ce este vorba. Mi-a zis ca in caz ca nu imi vine menstruatia pina atunci o sa imi dea AC.

Va pup si va tin la curent. Sper sa am noutati.


Autor: daciovi
Raspuns la: 29/11/2006 10:12:01
Mesaj:

Alinaalex, sa iti traisca fetita si sa va bucurati de ea.
Eu m-am operat in Ungaria si am facut tratament cu difereline 3 luni dar sunt aproape 3 luni de la ultima injectie si inca astept sa vina menstruatia.
Te pup si iti multumesc pentru sfaturi si ca ne dai sperante la tuturor.


Autor: jubica
Raspuns la: 29/11/2006 13:27:20
Mesaj:

Buna fetele,
Ioanatugs eu m-am operat de o sptamana ,pe 21.11.2006 si am endometrioza de gradul II.
Eu am hotarit sa fac injectiile cu Dipherenile.

Pupici


Autor: anic
Raspuns la: 30/11/2006 16:17:44
Mesaj:

si eu m-am operat laparoscopic la dt. T in februarie anul acesta.diagnistic:endometrioza. tratament:administrarea unei singure doze de cetrorelix SR ,cu eliberare retard in organism pe percursul a 5 luni.
daca ma intrebati cum ma simt,va spun ca e mult mai bine.
daca ma intrebati daca am reusit sa obtin o sarcina,va spun ca inca nu am reusit.
dar nu disper,desi voi stiti cel mai bine ce mult alterneaza starile de optimism si cele de deznadejde...
sunt in a 3-a luna de incercari si inca nu am 2 liniute,dar sigur voi avea intr-o zi.per ansamblu,pe toata perioada tratamentului m-am caracterizat ca fiind mai mult o optimista decat o pesimista.:)
acum sunt in a 3-a luna de tratament homeopat,la d-na dr cu care colaboreaza dr. T.
daca mai aveti intrebari,va voi raspunde.


Autor: sorina73
Raspuns la: 01/12/2006 13:20:42
Mesaj:

SI eu am suferit de endometrioza; am descoperit asta cand tot incercam sa raman insarcinata, nu se intampla, si atunci am fost la dr. ginecolog, care mi-a decoperit un chist pe ovarul stang. Dupa cateva luni de urmarire a ovulatiei, care bineninteles era numai pe ovarul drept dra mi-a spus ca este un chist endometriozic si ca trebuie sa fac laparoscopie. Am facut operatia in sept. 2005, din fericire ovarul mi-a ramas intreg, dar sansele de a avea un copil pe cale naturala mi s-a spus ca sunt destul de mici. Din fericire pt. noi in oct.2005, deci imediat dupa prima menstruatie, am ramas insarcinata, iar acum am o minune de fetita de aproape 5 luni. Nu stiu ce voi face mai departe cu boala, daca imi va aparea iar vreun chist, dar deocamdata nici nu vreau sa ma gandesc. Va urez mult succes si noroc in incercarea de a avea un copil.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 01/12/2006 19:02:32
Mesaj:

Sorina73 multumim pentru incurajari si ca ne-ai impartasit povestea ta, cu final fericit! Vei fi printre modelele noastre pe prima pagina si poate cu ajutorul acestor povesti frumoase, vom putea spera si noi!!
Anic bine ai venit printre noi si felicitari pentru optimismul tau!
Si cu siguranta va veni si ziua in care ne vei spune ca esti fericita ca vei fi mamica!! Mult noroc i-ti doresc!!
GEO30 poti vorbi la tel. cu prof. Andritoiu, ii spui diagnosticul si problemele tale si el i-ti trimite pachetul cu mierea si tincturile prin posta! Cat despre sport cred ca e bine sa-l practici, dar nu stiu sa-ti spun de cand poti incepe. Mult succes i-ti doresc si tie!!
Jubica felicitari pentru alegerea facuta si sa dea Domnul sa fie cu noroc!!
Daciovi nu fi suparata, cu siguranta medicul tau, care te-a operat stie mai bine despre ce este vorba si o sa-ti vina si CM in curand, cu sau fara AC! Bafta multa!!






Autor: GEO30
Raspuns la: 01/12/2006 20:10:08
Mesaj:

IOANATUGS multumesc pentru informatii,ma bucur mult ca nu trebuie mers pina la el,drumul fiind destul de lung.


Autor: GEO30
Raspuns la: 01/12/2006 23:34:46
Mesaj:

zisaCAMI m-a impresionat povestea ta aproape pina la lacrimi.Felicitari pentru sarcina si pentru ca ati putut trece peste atitea greutati impreuna.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 02/12/2006 00:02:59
Mesaj:

Zisa_Cami mutumim mult ca ne-ai povestit si noua prin ce-ai trecut pina s-a implinit confirmarea sarcinii tale! Ma bucur ca ti s-a luminat viata dintr-o data si acest lucru ne da si noua multa speranta si ne arata ca perseverenta duce mereu la ceva bun!! Felicitari inca o data pentru reusita voastra si sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!!!






Autor: Micky2007
Raspuns la: 02/12/2006 11:24:20
Mesaj:

Si pe mine m-a impresionat povestea scrisa de Cami, mai ales prin cate a trecut, dar nu a pierdut speranta si a reusit intr-un final. Si noi vom reusi, mai ales cand ne intaresc fete care au trecut prin mult mai multe probleme, decat am trecut noi.

zisaCami eu iti doresc din suflet sa iti duci sarcina cu bine pana la capat, si sa iti strangi la piept bebele pe care ti l-ai dorit atat de mult si ai luptat atat.

Pupici
Micky


Autor: borziche
Raspuns la: 02/12/2006 14:37:46
Mesaj:

zisa Cami,numai Dumnezeu ti-a dat putere sa treci peste atata suferinta si dezamagire, si iata-te acum fericita , insarcinata, si peste cateva luni cu BB mult dorit in brate.
Nu stiu daca eu as fi fost in stare sa duc pana la capat o asa lupta....si mai ales sa si biruiesc
Sper ca Doamne-Doamne sa nu uite de noi , cele care ne dorim din tot sufletul un copilas, si sa ne ajute sa biruim si noi in lupta contra ENDOMETRIOZEI, asa ca tine, zisa Cami, esti un model pt noi


Autor: Avalon
Raspuns la: 02/12/2006 18:43:31
Mesaj:

Fetelor, Cami va multumeste tuturor si va roaga sa o scuzati cateva zile, este consemnata la pat din cauza ca e exagerat putin cu plimbarile au aparut niste mici sangerari. Sotul o pazeste cu strasnicie, dar mi-a spus sa va transmit ca va raspunde in mod sigur tuturor.


Autor: Ariana1
Raspuns la: 02/12/2006 19:39:13
Mesaj:

Doamne, prin cate suferinta trebuie sa trecem!
Buna seara fetelor,
Eu am facut si a doua injectie cu diphereline, numar zilele pana la a treia, ma bucur ca o sa fie luna asta, pe 27 si ma simt intr-un fel scapata; dupa aceea mai urmeaza sa astept CM-ul.
Am buferuri in special noaptea, si ziua, dar ma bucur ca este iarna si ma pot racori. Stari de nervi am, uneori mai intense uneori sunt vesela; ce sa zic, seamana cu starile mele dinainte de venirea CM-ului; asa pateam in fiecare luna: inainte cam cu 2 saptamani aveam niste nervii...
Cam atat despre mine.
O seara placuta va urez.

Ariana1


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 02/12/2006 20:47:58
Mesaj:

Fetelor, vedeti ca am trecut modelele noastre pe prima pagina si sunt doar din acest capitol, mai trebuie sa le caut si pe cele din capitolele trecute!!
Avalon spune-i lui Cami sa stea cumintica la pat si ca o intelegem perfect, nu trebuie sa se scuze, are timp sa mai intre si pe la noi. Noi ii multumim foarte mult ca nu ne-a uitat si-i dorim in continuare sarcina usoara si Doamne ajuta sa mearga totul bine pina la sfarsit!!
Ariana_1 bine ca ai scapat si de a doua injectie si multa bafta in continuare cu tratamentul! Asa e, trecem prin multe chinuri, dar important e sa ne atingem scopul si sa vina bebe!
Elbi ce mai faci??? Cum mai stati cu planurile pentru bebe nr.3??






Autor: borziche
Raspuns la: 03/12/2006 11:31:59
Mesaj:

Oare am motive sa ma ingrijorez?
Am facut laparo acum 2 sapt , dupa operatie am sangerat putin, si dupa cateva zile m-am apucat sa iau tot felul de homeopate (napraznic, zmeur, omega 3, cretisoara, orz verde) . Pe data de 01.12. trebuia sa-mi vina ciclul, in ideea ca nu s-a dereglat deloc, dar inca nu a venit. Intrebarea mea : e posibil ca dupa operatei sa se fi dereglat sau e din cauza ceaiurilor si a tincturilor pe care le iau?
(insarcinata nu prea am cum sa fiu, de vreme ce nu am prestat dinainte de operatie)

Daca nu vine in urmatoarele zile , ce sa fac?
(Sincer, nu as apela la dr. care m-a operat)

Cele care ati patit asa ceva, va rog spuneti-mi si mie ce ati facut?
Multumesc


Autor: GEO30
Raspuns la: 03/12/2006 12:28:46
Mesaj:

BORZICHE,nu ai motive sa te ingrijorezi,la mine a venit regulat dupa operatii dar au fost fete la care le-a venit putin dupa operatie si apoi abia dupa o luna sau a mai fost una la care i-a venit numai dupa o luna si jumatate si in spital deloc.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 03/12/2006 16:30:09
Mesaj:

Borziche stai linistita ca nu te-ai dereglat de la ceaiuri si pastilute naturiste. Din cauza laparoscopiei apar mici dereglari, nu mai poti calcula z1, ca inainte, poate sa-ti intarzie, deci sa-ti vina si peste 2 saptamani si nu e anormal. Sunt fete carora le-a intarziat mult menstra dupa laparo si altele carora le-a venit mai devreme, asa ca nu trebuie sa te alarmezi. Eu de ex. dupa laparo, am avut vreo 3 luni dereglari, in sensul ca-mi venea mult mai devreme, prin z23, sau 21 chiar. Pot sa spun ca abia acum doua, trei luni s-a reglat la 28 zile si am deja 6 luni de la laparo. Si dr. ta o sa-ti spuna acelasi lucru, sa mai astepti putin si ca o sa vina pina la urma.






Autor: zisaCami
Raspuns la: 03/12/2006 16:31:28
Mesaj:

Buna dragelor,
Eu sunt ok, insa stau linistita zilele astea pana vineri la eco, pentru ca am cam tras o sperietura in ultimele 2 zile: am avut spotting-uri de culoare rozalie, iar sotul isi pazeste punctuletul ca un "leu", nu ma mai lasa la calculator si ma tine prizoniera in pat!


Cami 4 sapt. si 6 zile


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 03/12/2006 16:41:12
Mesaj:

Zisa_Cami pai daca sotul e leu si bebe va fi tot leu, e normal sa te pazeasca asa!! Doar e lui si a ta!!! Stai cumintica la pat si ascultati "leul"!! Mii de






Autor: Micky2007
Raspuns la: 03/12/2006 22:45:37
Mesaj:

borziche si la mine este la fel, dupa laparo nu a venit deloc, iar acum sunt in Z30 de la CM si nimic. Acum ma cam doare burta, dar nu stiu daca va venit sau nu, si ma simpt si cam ametita si slabita. Eu sper sa vina cat mai repede sa pot face IA luna asta.
Si mie mi-a spus dr. ca va fi dereglat, asa ca nu te speria.
Pupici

Micky


Autor: Boo
Raspuns la: 04/12/2006 10:01:38
Mesaj:

borziche, eu am facut laparoscopie in 19 oct si trebuia sa-mi vina CM in 27 octombrie ... dar mi-a venit in 22 noiembrie, asa ca am asteptat ceva. Asta in cazul meu, dar stiu ca sunt fete carora le-a venit mai repede.

in rest totul e ok, astept sa treaca zilele si sa fac injectia nr.2 ..

Ioana, super ideea cu exemplele de reusita!! Mie una imi da mari sperante. Sper doar sa nu trebuiasca sa astept atat de mult pana il tin pe bebe in brate si sa ajung cat mai repede pe lista de pe prima pagina


Autor: tania2
Raspuns la: 04/12/2006 23:01:57
Mesaj:

salutare,

Numele meu este Tania, am 34 ani, am fost diagnosticata in decembrie 2004 cu endometrioza la ovarul stang.
Dupa ce am consultat mai multi medici am hotarat sa ma operez laparoscopic in 30 mai 2005.
In iulie 2005 am ramas insarcinata, am nascut in aprilie 2006 si am cea mai minunta fetita, Bianca!
Operatia am facut-o la spitalul Giulesti, ma rog pentru sanatatea prof.Marinescu in fiecare zi.

Doresc tuturor celor de aici bebei cat mai curand!


P.S. In decembrie 2005 cand eram insarcinata in 5 luni am primit un tel de la prof.Anca de la Municipal cum ca ar fi gasit un tratament pentru endometrioza.
Nu stiu in ce consta pentru ca nu ma mai interesa dar daca doriti va pot da nr. de telefon.


pupici

Bianca Alexandra Iris 15.04.2006



Autor: Alissaa
Raspuns la: 04/12/2006 23:05:04
Mesaj:

Anic, dr. T ti-a prescris Cetrorelix? Te rog, scrie-ne mai mult. Eu am tot amanat Diferelinul in speranta ca o sa existe alt medicament cu efecte adverse mai putine, si la acest Cetrorelix ma gandeam.
Cum il ei? Cum te simti? Cat costa? Pls, spune-ne cat mai multe.

Alissa


Autor: alinaalex
Raspuns la: 05/12/2006 00:09:03
Mesaj:

Borziche, mie dupa laparoscopie mi-a venit CM mi se pare in z 34-35, dar era dereglat si inainte. depinde de fiecare.
zisa_Cami, felicitari!!! am citit povestea voastra si m-a impresionat f. mult! ati trecut prin grele incercari si va admir ca ati avut puterea sa treceti peste ele! iti doresc sa ai o sarcina usoara, o nastere asisderea si sa-ti tii la anul in brate copilasul mult visat!
Ioanatugs, multumim pt. munca depusa la prima pagina, eu sper ca lista aia sa fie cat mai lunga si cat de curand!


Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: salomea
Raspuns la: 05/12/2006 03:50:11
Mesaj:

Buna! Dau cam greu pe la voi ca stau mai prost cu timpul liber de la o vreme. Si am zis ca sa astept sa mai apara noutati. Am reinceput aici, in State, sirul analizelor de infertilitate. Cand am zis la prima vizita ca tocmai am fost diagnosticata cu endometrioza mi-a raspuns tipa scurt: sa ma grabesc sa nu trec de 35 de ani fara bebe, ca endometrioza imbatraneste rapid ovarele. Dupa care incep analizele de ziua 3, urmand ca din ziua 5 sa iau Clomid pt testul ala, Clomid test parca ii zice. Ma suna asisitenta in ziua 4 si-mi zice sa nu incep sa iau Clomid ca am estrogenul foarte crescut si ca nu pot lua hormoni de stimulare, ca sa revin in ziua 3 a ciclului urmator sa mai repet analiza. Aaa, si tot in ziua 3 mi-a facut o ecografie vaginala si mi-a zis ca trebuia sa fie mai multi foliculi in ziua cu pricina.
In consecinta, ma vad cam demoralizata la inceput de drum. Speram ca o sa fac niste stimulari, eventual si niste inseminari si o sa creasca sansele, si cand colo... Din cate inteleg nivelul de estrogen (corelat cu FSH-ul) e strans legat de endometrioza si se pare ca nu exista tratament pt estrogen asa cum nu exista nici pt endometrioza (astia aici chiar nu recomanda nici un tratament hormonal pt endometrioza femeilor care vor sa ramana insarcinate).
Urmeaza zilele astea sa fac o sonohisterografie (sper ca am retinut bine) si sa vedem ce-i de facut cu estrogenul asta...
Voi ati mai auzit de probleme de genul asta?
zisa_Cami, m-a impresionat si pe mine povestea voastra... asa o lupta pt bebe trebui sa se finalizeze cu succes! Sarcina usoara si bebe sanatos!


Autor: alinaalex
Raspuns la: 05/12/2006 23:02:46
Mesaj:

Tania, colegutza mea de la mamici de mar-aprilie, bine ai venit!
stiam de cand eram la Odisee ca si tu ai avut endometrioza! tie ce ti-a spus medicul, mai poate reveni boala asta dupa nastere?
Salomeea, nu trebuie sa te demoralizezi! iti doresc sa ti se indeplineasca dorinta de a avea un bebe cat mai curand!



Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 06/12/2006 00:36:52
Mesaj:

Tania2 felicitari pentru reusita ta si sa creasca Bianca mare si sanatoasa(frumos nume)! Multumim ca ne incurajezi si exemplele optimiste ne dau mereu sperante! Esti pe prima listuta si tu, ca un ex. de reusita pentru noi!
Alinaalex multumesc, dar nu a fost greu, e folositor pentru moralul nostru, care de multe ori e la pamant.(cand incerci, speri si nimic nu-ti reuseste) Si mai am de cules ex. si din capitolele trecute, insa nu am avut timp sa citesc tot!
Salomeea i-mi pare rau ca treci printr-o faza nu tocmai optimista cu atatea analize si vesti proaste. Deci noi cele cu endometrioza nu ar trebui sa facem stimulare??? Clomifenul contine estrogeni??? Nu mai inteleg nimic, de aceea i-mi era frica sa fac stimulare, banuiam eu ca sunt in stransa legatura. Of, si in conditiile astea ce ar trebui sa facem, ce ti-au spus????






Autor: salomea
Raspuns la: 06/12/2006 02:03:34
Mesaj:

Ioana, as vrea sa stiu si eu ce e de facut... deocamdata stiu doar ca acum 2 ani aveam analizele hormonale perfecte (inclusiv fsh-ul si estrogenul) si acum dupa endometrioza asta is varza amandoua... Ramane sa merg zilele astea iar la clinica sa vad ce spun ei ca ar fi de facut, si bineinteles ca am sa va scriu si aici. Dar tu daca ti-ai verificat FSH-ul si estradiolul si is ok, n-ai de ce sa-ti faci griji....
Alina, multumesc de urari!


Autor: tania2
Raspuns la: 06/12/2006 23:02:53
Mesaj:

sal,

Alinaalex, te-am prins! de fapt tu pe mine!

Am hotarat sa va spun povestea mea la rugamintea Madalinei (mada).
Pai, pe la aproape 30 ani dupa ce, stiti cum e omul, si-a facut o facultate, o casa o masina si-a gasit un barbat cu care sa-si imparta tot restul vietii, m-am hotarat sa renunt la anticonceptinale ( ) si sa am un bb.
Am asteptat un an, doi nimic. Am intrat in panica. Dupa cm asteptam perioda fertila, numai atunci ma interesa "dragostea". Si cand vedeam ca nu se intampla nimic incepeam sa plang si sa-mi acuz sotul ca el este de vina.
Am consultat mai multi medici, toti isi dadeau cu parerea ca sa mai astept. Dar cat? Aveam 32 de ani.
Cu greu am ajuns la cabinetul prof.Marinescu. Pe atunci nu nascuse dna de 67 ani si o programare se obtinea mai usor, adica in 4 luni.
O, sa nu credeti ca am asteptat 4 luni.
Am fost la mai multe clinici particulare, la medici no name, la bioenergoterapeut - Viorel Pop, o dr. de ex mi-a spus ca am uter subdezvoltat si ca nu o sa raman insarcinata niciodata, alta mi-a povestit despre nu stiu de aderente....si, dr Predoi de la Spitalul Judetean ilfov mi-a pus diagnosticul care s-a dovedit a fi corect: endometrioza.
Urma sa ma opereze clasic, cand ma hotaram.
Intre timp am fost la prof.Anca. Foarte atent, dragut, ... si cam atat. Raspunsul a fost operatie clasica.
Dupa aceea la Herghelegiu, ca tot nu credeam ca este endometrioza, nici vorba, acelasi raspuns, tot operatie clasica.
Intre timp analize peste analize, au trecut cele 4 luni am ajun la prof. Marinescu. A fost singurul care a spus ca ma opereaza laparoscopic urma numai sa ma prezint la 10 zile dupa cm la sp.Giulesti si ma internez.
Zis si facut, m-am internat duminica seara, luni 30 mai m-a operat si marti eram acasa.
Dupa operatie am avut un cm dar nu mai stiu la cate zile, cert este ca, noi, hotarasem sa ne casatorim dupa 7 ani de concubinaj, asa ziceau toti ca daca ne cununam o sa avem sigur un bb, eu ocupata nevoie mare cu rochii, baloane etc etc am uitat de tot eram asa de obositi ca nici nu-mi amintesc cand am conceput-o pe Bi, mi-m adus aminte ca trebuia "sa-mi vina" si nu s-a intamplat am facut 4 teste de sarcina, toate pozitive!
Am sunat asistenta de la giulesti si am intrebat-o : Dana mi-au iesit 4 teste pozitive, crezi ca sunt insarcinata? Dana, o figura , mi-a zis: fata esti nebuna? sigur ca esti! Doamne si acum imi vine sa plang, am fost asa fericita! Am ramas insarcinata in periada 10-20 iulie.
Nunta a cazut pe locul 2, a fost pe 4 sept. pe 5 am ajuns la spital cu mici contractii si lacrimi cat pumnul, dr m-a asigurat ca nu s-a deschis colul si mi-a prescris ceva medicam.
Am renuntat la servici, sarcina a decurs normal am nascut la aproape 40 saptamani prin cezariana pentru ca Bia a fost in prezentatie pelviana. Tare mult mi-as fi dorit sa nasc natural!
Acum totul este schimbat! Nu-mi imaginez nici-o clipa viata fara ea. Ma bucur cand se trezeste dimineata si-mi zambeste, cand o iau in brate si se lipeste de mine, cand de la zi la zi mai face ceva nou, ma enerveaza teribil cand nu maninca si uite asa zilele trec si e din ce in mai mare.
Am fost tentata sa infiez un bb, dar nu inainte de FIV. Fiv era ultima incercare.

Va doresc din tot sufletul bebei curand !

Va pupez de o mie de ori!

Bianca Alexandra Iris 15.04.2006



Autor: MadaS
Raspuns la: 07/12/2006 10:08:43
Mesaj:

Tania
Multumim, frumoasa povestea ta si mai ales rezultatul, Bianca, sa-ti traiasca, dar n-ai scapat de noi....iti pun cateva intrebari pe puncte, ca sa ne raspunzi "organizat"
1.atunci cand te plimbai prin medici, pana sa faci laparo cu Niculescu, diagnosticul de endometrioza ti-a fost pus pe baza unor observatii ecografice (chituri la ovarul stang) sau aveai doar simptome (dureri la CM)
2.daca au existat chisturi, ce dimensiuni aveau si unde s-a dovedit a fi localizata endometrioza (ce scria in foaie de iesire dupa laparo?)
3.doctorul nu ti-a cerut sa faci tratament stil Diphereline nici inainte de laparo, nici nu ti-a sugerat dupa ca ar fi cazul sau ai ignorat tu recomandarile lui...si ai ramas?
4.dr Anca de la municipal ti-a vorbit cumva de un program gratuit de tratament si observatie, a pronunta Cetrorelix cumva (asta ar cam fi ultima descoperire, dar nu garanteaza vindecarea, tratamentul endometriozei nu a fost gasit, ci doar...a mai evoluta putin ca efecte secundare fata de Diphereline).Poti sa-mi dai nr prof Anca, multam mult (fie si pe PM)
sunt intr-o situatie ca a ta, Herghelegiu imi spune oparatie deschisa (asa recomnda el tuturor am senzatia) dr T promite laparo...fiecare are argumentele lui...au evident, as opta pt laparo!

Alissaa, am contacta-o pe Anic pe email, ne-a promis un raspuns pe site in curand, era ocupata ca A-nic este de la Nicoleta, deci sa-i uram un "LA MULTI ANI" de Sf Nicolae


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 07/12/2006 16:10:50
Mesaj:

A-nic la multi ani! Sa traiesti cu numele!
Tania2 multumim inca o data pentru tot, frumoasa povestea voastra, m-a impresionat! La voi cel putin a fost doar problema endometriozei, deci doar la tine, eu insa ma chinui si cu sotul care are oligoastenozoospermie. Acum face sotul tratament si speram sa i se imbunatateasca spermograma, ca sa putem spera la ceva! Din pacate, la mine deja au trecut 7 luni de la laparo si bebe nu a aparut, iar medicii ne-au dat sanse f. mici, la doar 7 mil. ai sotului si mobilitate de 35%. Felicitari inca o data pentru reusita voastra!!!
MadaS deci tu inca nu ai facut laparo??? Si pe ce considerente ti-au pus tie dignosticul de endometrioza??






Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 07/12/2006 20:35:51
Mesaj:

Fetelor, uitati ce am gasit in revista AS referitor la trat. naturiste contra endometriozei:

�Cunoaste cineva un tratament naturist
pentru endometrioza pelvica si ovariana?�
(Raspuns pentru DANIELA I., F. AS nr. 399)

Am facut cateva recomandari privind tratamentul naturist al endometriozei in nr. 387 al revistei. In timpul care s-a scurs de atunci, am primit foarte multe scrisori si apeluri telefonice pentru sfaturi suplimentare. Revin cu cateva precizari, pentru ca boala are gravitatea ei si se pare ca este destul de raspandita. Nu se cunosc cu exactitate cauzele bolii, dar se stie ca hiperfoliculinemia (superproductia de hormoni estrogeni a ovarelor) si o slaba functionare a sistemului imunitar o influenteaza. De asemenea, nu trebuie sa uitam rolul major in aparitia tuturor bolilor, a acumularii toxinelor in toate tesuturile si fluidele corpului uman (conform teoriei �sangelui stricat� dupa care s-a calauzit Valeriu Popa, in tot ceea ce a facut bun pentru semenii sai).
Tratamentul clasic al endometriozei consta in interventie chirurgicala pentru indepartarea tesutului ectopic sau tratament cu Danazol, un antiestrogenic, dar acest medicament produce efecte secundare neplacute. De altfel, boala tinde sa revina dupa catva timp si daca se agraveaza, singura solutie ar fi histerectomia (inlaturarea uterului). Cred ca tratamentul trebuie sa vizeze posibilii factori care au dus la aparitia bolii, incercand sa eliminam toxinele acumulate, sa echilibram balanta hormonala, sa intarim sistemul imunitar si sa eliminam dereglarile produse la nivelul sistemului nervos central. In acest sens, va recomand urmatorul tratament:
Infuzie din cretisoara, turita mare, coada-soricelului, urzica moarta alba si sunatoare, amestecate cat mai omogen, in parti egale, din care se beau 3 cani pe zi. Ceaiul se bea incepand din ziua a saptea a ciclului menstrual pana la aparitia menstrei, cu pauza in restul intervalului.
Pentru intarirea sistemului imunitar va recomand medicamentul Imunogrip, produs de firma PlantExtrakt din Cluj.
Supliment de vitamine si minerale - B complex, C, E, calciu si magneziu.
Regimul alimentar are un rol deosebit in vindecare. Excludeti din alimentatie carnea de porc, grasimile, produsele lactate grase, conservele de carne, mezelurile, alimentele prajite, condimentele iuti, otetul, alcoolul, zaharul, cafeaua, ciocolata, coca-cola, morcovii si sfecla rosie (aceste legume au efect estrogenic, fiind interzise in endometrioza).
Tratati constipatia cu tarate de grau, o lingura dimineata si una seara, dupa ce au fost lasate in apa la inmuiat.
Tineti post cel putin o zi pe saptamana.
Pentru curatarea vezicii biliare: o data pe saptamana, luati un amestec din 4 linguri de ulei de masline cu zeama de la o lamaie, inainte de masa, dupa care va culcati pe partea ficatului timp de o jumatate de ora.
Pentru eliminarea toxinelor beti doua cani pe zi de ceai de papadie, de preferinta in intervalul de la aparitia menstrei pana in ziua a sasea a ciclului, adica in perioada cand se intrerupe administrarea ceaiului din amestec de plante de mai sus.
Nu in ultimul rand, e nevoie de suport moral, foarte important in vindecarea oricarei boli, pe care il obtineti prin credinta in Dumnezeu si buna intelegere cu cei apropiati.
ADRIAN STOENESCU - str. Drumul Taberei nr. 30, bl. OD3, sc. D. ap. 121, sector 6, Bucuresti, tel. 021/745.21.71







Autor: anic
Raspuns la: 07/12/2006 22:03:59
Mesaj:

Buna seara la toate forumiste,va multumesc de urari si in primul rand,ma scuzati ca v-am facut putin sa asteptati,dar chiar nu am putut intra azi pe forum.

Cum v-am zis,am fost diagnosticata in februarie anul acesta cu endometrioza pelvina .M-a operat dr. T , pt care am toate cuvintele de lauda.Imediat dupa operatie am fost contactata de dl dr. care m-a informat de existenta programului de studiu cu cetrorelix sr.Am acceptat participarea la studiu pt ca citisem destule despre diphereline si efectele lui.Probabil ca stiti ca participarea la un astfel de studiu inseamna ca medicamentul se primeste gratuit,dar in acelasi timp exista un esantion care primeste placebo ( substanta inactiva).
Acum,la 10 luni de la operatie,inca nu stiu oficial daca am picat pe substanta sau pe placebo,pt ca inca studiul nu s-a terminat. Dar evolutia starii mele de sanatate este vizibil mai buna . Durerile insuportabile de la menstruatie s-au atenuat imediat dupa laparo,iar dupa administrarea substantei ,practic traptat am eliminat calmantele .
Cetrorelix sr este un medicament care se elibereaza retard in organism , pe parcursul a 3 luni de zile (asa mi s-a zis initial), dar ulterior perioada s-a extins la 5 luni.In aceste 5 luni a fost obligatoriu contactul sexual protejat,intrucat exista riscul aparitiei de malformatii la fat.
Cum am suportat tratamentul? Super bine.Nu am avut bufeuri,dureri de cap,etc.Nu m-am ingrasat si nu am slabit.Nu mi s-a intrerupt menstruatia,desi initial asa mi se zisese.Dar am mai discutat si cu alte fete care au participat la studiu si nici uneia nu i se oprise. Nu puteam chiar toate sa picam pe placebo,nu?
Din septembrie am "unda verde" la operatiunea bebe.Inca nu am ramas insarcinata,voi ramane intr-o zi,cu siguranta.Vad ca multe fete cu aceeasi problema,au reusit pana la urma.Si asta imi da o si mai mare speranta,ca si voua...Le doresc la toate o sarcina usoara si copilasi sanatosi.
Acum tin tratament homeopat si urmeaza sa mai vb cu dr. T sa vedem ce planuri sa mai abordez. Mi-e cam frica de rapiditatea cu care revine aceasta boala.Inca nu stiu exact dupa cat timp reapare...
Singura chestie nasoala din toata perioada de studiu au fost desele deplasari la Bucuresti pt monitorizare,mai ales ca eu sunt din Ctza...a fost greu,dar nu-mi pare rau.Stiu ca intr-o buna zi ma voi desfata cu "roadele" acestei "chinuieli".
Va pup pe toate si daca am omis ceva ce v-ar putea interesa,o sa mai scriu.
Am intrat in seara asta mai mult ca i-am promis lui Mada.
O seara buna.


Autor: alinaalex
Raspuns la: 08/12/2006 00:25:45
Mesaj:

Tania, multumim pt. ca ne-ai scris povestea ta, si pe mine m-a impresionat, sa stii ca seamana mult cu scenariul prin care am trecut si eu! si eu m-am hotarat tarziu sa fac un bebe, dupa ce mi-am terminat scolile, masterul, m-am casatorit, dupa aia ne-am luat casa, masa, si uite asa a trecut timpul, cand ne-am hotarat n-am ramas nicicum, am fost si eu la o droaie de medici aici in Oradea, care n-au stiut sa-mi spuna nimic, am pierdut asa inca aproape 2 ani, pana cand am dat de dr. Rotaru, cu care am nascut pana la urma, care mi-a facut HSG si asa am aflat ca am trompele infundate , si care a n-a stat pe ganduri si mi-a recomandat sa ma operez laparoscopic la Timisoara (in Oradea putini dr. au laparoscop, iar dr. Rotaru n-a vrut sa ma opereze clasic, a zis ca e mai eficienta laparoscopia).
Anic, eu am preferat Diferelin-ul, si pot sa spun ca la mine nu a avut efecte secundare! nu am avut nici bufeuri, nici stari de nervozitate, nimic-nimic iesit din comun, l-am suportat foarte bine. La vremea respectiva vorbisem telefonic si cu dr.T in leg. cu programul Cetrorelix, dar mie chiar nu-mi era la indemana, din cauza distantei prea mari Oradea- Buc., atunci aveam si 2 locuri de munca, deci nu m-as fi descurcat sub nici o forma.
Dupa operatie am citit in fisa ca aveam focare diseminate de endometrioza, acuma imi dau seama ca nici nu stiu macar stadiul in care era endometrioza, nu mi s-a spus, iar dr. care m-a operat a zis ca a curatat tot, am sanse mari sa raman insarcinata, daca fac si trat. cu Difereline, l-am facut si asa a fost!
Iti urez succes si sa fii sigura ca intr-o zi te vei bucura de roadele "chinuielii"!!!
aaa, de sf. Nicolae!!!

Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: daciovi
Raspuns la: 08/12/2006 08:32:18
Mesaj:

Buna dimineata fetelor. Miercuri seara am fost la doctor si am vesti bune. Mi-a facut echo si E= 9 mm si pe ovarul stang a ramas corpul galben, de unde concluzia , se pare ca am ovulat. Eu am facut teste de ovulatie si luni a 2-a liniuta nu era de aceiasi intensitate cu cea de control dar oricum echo este mult mai sigur decit testele. Macar bine ca am avut intuitia sa prestam marti si bineinteles miercuri. Dr a zis sa imi pun cite 2 utrogestan sera , iar peste 2 saptamini sa imi fac un test de sarcina. Acum nu mi-a ramas decit sa astept, poate se intampla minunea.
Felicit toate fetele care au reusit. Va multumesc ca ne scrieti aici la DC povestile voastre care ne sunt de foarte mare ajutor.
Alinaalex, povestea ta ma incurajaza foarte mult tinand cont ca si eu am facut tratamentul.
Va pup si o sa va tin la curent cu noutati (sper).


Autor: MadaS
Raspuns la: 08/12/2006 10:12:34
Mesaj:

Ioanatugs
Mie diagnosticul de endometrioza mi-a fost pus de dr Herghelegiu in luna august anul acesta, in urma descoperirii pe ovarul drept a unui chist de 4 cm. El zice ca in functie de ecogenitatea imaginii chistului se poate pronunta ca e endometrioza. Si eu am protestat uimita la auzul diagnosticului, in viata mea nu am avut dureri la ciclu, desi acum, in ultimele 2 luni ma doare chistul acela, probabil apasa pe alte organe din jur, dar ma doare dupa menstruatie, niciodata la CM..durerea apare pt cateva ore izolat, uneori aproape zilnic, alteori trec zile intregi fara sa-l simt.Eu faceam eco la fiecare 5-6 luni incepand din 2004 de cand am aflat de existenta unui fibrom, tot in partea dreapta. Daca fibromul a raspuns relativ bine la atacul meu din perioada de cand l-am descoperit (acupunctura, homeopatie, trat naturiste) (a scazut cu 2 cm, de la 6 cm a ajuns la 4 cm, toate eco facute la Herghelegiu sau Iosup, nu ma incred in ecografisti no name) se pare ca acest chist nu raspunde la nici un tratament...si a aparut in ultimele luni, recent.
pe 12 dec am o noua eco la Iosup, apoi vreau sa vorbesc cu dr T pt perspectiva laparo. Ca si in cazul Taniei, diagnosticul e pus doar pe baza ecografiei, stiu si eu ca o confirmare ferma nu poate veni decat de la laparo si biopsie asupra naturii chistului (sau ca in cazul tau Ioana, cu chistul de la prima oparatie, poate imi vine infirmarea biopsiei..sper eu!)

Anic, multumim mult pt marturisiri. Stii cumva pe baza caror criterii a fost facuta selectia pt lotul de cercetare Cetrorelix? tu ai mers la laparo pt chisturi descoperite ecografic sau strict in demersul cautarii unor cauze a infertilitatii? ce varsta ai?
eu am citit f mult articole stiintifice publicate afara despre Cetrorelix si toate opiniile erau in sensul avantajelor nete fata de Diphereline.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 08/12/2006 17:10:55
Mesaj:

MadaS ce sa spun, mai nou ecografele perfomante, de genul celor pe care le are Iosup si Tutunaru(care impart acelasi aparat), pot spune daca e endometrioza sau nu cu o marja mica de eroare. Deaceea cred ca cel mai bine ar fi sa faci totusi aceasta laparo, pentru ca pina in prezent aceasta interventie, e cel mai sigur tratament, odata ce chistul e indepartat si curatate punctele de endometrioza. Poate sa nu fie endometrioza, dar macar ai scapat de chist, de dureri si stii ca totul e bine si nu e nici o piedica in a face un bebe. Din pacate si chistul meu a avut tot 4 cm, dar eu nu aveam dureri de la el si nici de la endometrioza. Eu chiar nu stiu ce e durerea, nici inainte, nici dupa CM, in afara de o usoara durere de cap si slabiciune in prima zi, pe mine nu m-a durut niciodata rau burta. Si Tutunaru m-a intrebat daca acum la 7 luni de la laparo mi-au revenit durerile alea puternice la CM si cand i-am spus ca nu m-a durut niciodata, s-a uitat cam mirat la mine. I-ti doresc multa bafta, sa faci cea mai buna alegere si multa sanatate!!






Autor: anic
Raspuns la: 08/12/2006 20:55:32
Mesaj:

MadaS, in legatura cu studiul pt cetrorelix ,principala conditie pt care am fost aleasa a fost sa am endometrioza diagnsticata laparoscopic.Nu am avut chisturi,ci doar 2 zone de endometrioza activa la nivelul peritoneului vezico-uterin ,parca...Dar sunt sigura ca multe fete nu au vrut efectiv sa participe la acest studiu,desi aveau endometrioza.Poate li s-a parut riscant,pt ca sunt sanse sa nimeresti pe placebo.Poate si eu am picat pe placebo,cine stie?! Inca nu am date certe,dupa cum am mai zis. Dar eu ma simt mai bine acum.Am inca dureri la CM,dar mult mai putin...Am luni cand nu iau nii un medicament.Oricum ,prin acest studiu,s-a urmarit foarte mult impactul psihicului asupra evolutiei bolii.Ca doar stim cu toate cat de mult ne influenteaza gandirea negativa,stresul,etc...
Eu am mers la dr.T pt infertilitate ,pt ca aveam dureri nasoale la CM , pt ca inca nu intalnisem un medic care sa-mi spuna ca intr-adevar trebuie sa fac ceva in aceasta privinta.
Daca o sa ajungi la laparo,sa nu-ti fie teama.Mai mult sunt emotiile,decat durerea,serios.Sa nu te sperii :)
O seara buna la toate fetele.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 09/12/2006 22:53:10
Mesaj:

Daciovi multa bafta, sa iasa cu ochisori luna asta!

Eu sunt in z2 si incep o noua luna in calendar, sper mai norocoasa! Am intrat in a doua luna de trat. naturist si am observat un CM mai abundent fata de alte luni, sa fie oare de la tratament???






Autor: anic
Raspuns la: 10/12/2006 18:42:37
Mesaj:

zisaCami,

O seara buna la toate fetele.
anic


Autor: GEO30
Raspuns la: 10/12/2006 20:55:20
Mesaj:

FETELOR dupa ce am citit ce i s-a intimplat la zisa CAMI am ramas muta si m-am descurajat total.O admir pentru cit este de puternica si sper sa-si revina cit mai repede pentru a putea incerca din nou.Pacat ca a fost atit de aproape de as indeplini visul dupa atita suferinta si totul s-a naruit intr-o clipa.Va doresc la toate SARBATORI FERICITE , anul 2007 si totodata intrarea in UE sa ne aduca un copilas sau macar din partea statului ajutor financiar pt. a putea face FIV de mai multe ori,asa cum se practica si in strainatate.


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 10/12/2006 21:34:26
Mesaj:

Zisa_Cami
GEO30 nu cred ca ar trebui sa te descurajezi, cred ca toate ar trebui sa invatam din curajul si perseverenta ei! Si ai sa vezi ca intr-o buna zi va reusi, pentru ca lupta si face tot posibilul ca minunea ei sa vina si va veni, cu siguranta!






Autor: kim
Raspuns la: 15/12/2006 06:02:50
Mesaj:

Buna fetelor,
Am inceput sa va citesc, dar sunt in urma rau de tot (mi-ar prinde bine un rezumat). Scriu aici pt ca ma numar si eu printre cele care au bb desi au fost diagnosticate cu endometrioza. Eu am zis mereu ca fetita mea este o minune de la Dumnezeu.

Povestea mea e lunga, dar pe scurt, am descoperit endometrioza cand s-a nascut fetita mea prin cezariana, acum 8 luni jumate. Se zice ca e boala femeilor de cariera pt ca amana sa faca copii...Am amanat si eu din diverse motive, iar cand ne-am dorit un bb, nu mai venea. Am vazut o gramada de dr., toti au dat vina pe un "fibrom" (mare 7 cm- de fapt era chist!), am facut nenumarate ecografii, pana am dat de o dr. care sa ma incurajeze. Dupa vreo 9 luni de incercari si tratamente naturiste si homeopate, am ramas gravida, am avut o sarcina cu risc din cauza "fibromului", aveam dureri noaptea, ma rugam sa ajung pana la 37 de sapt. Sarcina s-a derulat f bine per ansamblu, am vrut chiar sa nasc natural. Pt o monitorizare mai sigura mi-a fost indusa nasterea, am avut un travaliu complet si lung in timpul caruia s-a spart "fibromul" si am intrat in cezariana de urgenta, acolo s-a vazut un chist (nicidecum fibrom) si endometrioza, mi s-a facut si ovarectomie stanga din cauza ca era invadat ovarul stang, dar au curatat bine etc. Pe mine nu m-a interesat prea mult din momentul in care mi-am vazut frumusica. Dr. mi-a recomandat sa nu-mi fac griji mai ales cat timp alaptez fiind protejata, dar sa vin la control cand apare menstruatia. Acum ea e de parere ca un alt bb ar fi cel mai bun tratament, daca nu, sa intru pe anticonceptionale cand nu mai alaptez. Deocamdata nu ma gandesc la bb2 si am oroare de tratamente hormonale, sunt mai degraba pt tratamente naturiste/ homeopate. Cum altfel se poate stopa evolutia endometriozei? si cum se poate evalua obiectiv? e o boala tare ciudata. Mai e cineva intr-o situatie asemanatoare? Ati observat efecte secundare suparatoare ale anticonceptionalelor sau tratamentelor hormonale? Cele care v-ati operat aveti garantia ca nu mai recidiveaza endometrioza? scade riscul odata ce ati avut bb? va bombardez cu intrebari pt ca voi va confruntati mai de demult cu boala asta, eu am banuit ca o am dar nu mi-a fost diagnosticata clar pana la cezariana (desi aveam cicluri abundente si dureroase).

Multumesc fetelor Alinaalex, Tania, Oanagabriela, MadaS, Oana_B cu care am mai discutat despre endometrioza, mi-au dat informatii sau m-au indrumat spre topicul asta.


KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: kim
Raspuns la: 15/12/2006 06:59:57
Mesaj:

quote:
Originally posted by MadaS

Ioana
KIM, o fata care scria des la capitolul fibroame, a nascut cu o tumoare de 8-9 cm, care s-a spart in timpul travaliului (au trecut-o rapid pe cazariana, dar dupa ore bune de travaliu, adica a nascut de 2 ori, natural si cezariana...a nascut in Canada si acolo medicii sunt bizari, evita cezariana pana in ultimul moment, desi se stia de tumoareinca inainte de a ramane insarcinata) si nici acum nu stie nici ea prea bine ce a fost cu zisul fibrom (nu prea tb sa se sparga daca era fibrom, logic, nu?) iar medicii spun ca ar fi fost de natura endometriozica, chist..in fine, ea are bebitza acum, nu prea se mai intereseaza ce-a fost monstrul, chist- fibrom...asa ca se pot duce sarcini la termen si cu OZN-uri de astea, de fapt depinde de la caz la caz, al ei nu crestea in sarcina, stagnase.

...

Mai mult decat interesanta marturisirea ta. Stii ca in multe studii despre posibilele cauze ale aparitiei endometriozei, dincolo de cause imunitare sunt luate in calcul si posibile obstacole �fizice� ale colului (blocaje) care ar putea duce la refularea fluxului menstrual (prin trompe probabil) catre cavitatea pelvina, unde fragmente de endometru se pot implanta (aici probabil pe fondul unui munitati deficitare) si prolifera. Ma intreb daca o cauterizare de col nu obtureaza putin colul, deci nu creeaza o mica bariera, pentru ca sincer, si eu am suferit o cauterizare de col la varsta de 21 ani, dar te asigur ca nu aveam (si nici nu am pana acum) nici un avort la activ. Pur si simplu am descoperit la varsta aceea rana pe col, am facut o cauterizare (doar cauterizare, fara rezectie, se pare ca la tine a fost mai adanca rana) care a decurs f bine si de atunci nu am mai avut nici o problema. Dar stiam ca in general rana de col poate aparea dupa un chiuretaj, dar nu numai�te asigur ca am alte 2-3 prietene care au facut cauterizare de col pt rana si n-au facut niciodata avort. Si eu mi-am pus problema la un moment dat daca acea rana cauterizata (desi a trecut atata timp, sunt 14 ani !) nu e un mic obstacol al colului si o posibila cauza a endometriozei. De fapt, eu sunt acum in aceeasi situatie ca tine la 26 ani, nu am certitudinea decat a unui chist de posibila natura endometriozica�pana la dovedirea naturii lui mai e !



Ma bucur ca exemplul meu foloseste la ceva, macar ca e cu final fericit.
Ioana imi pare rau pt experienta ta (atat de asemanatoare cu a mea). Sa stii ca asa te-a ferit Dumnezeu, si la mine asa s-a intamplat incat sa nu realizez toata gravitatea situatiei.
Madas, in legatura cu refularea fluxului menstrual sa stii ca si dr. mea mi-a vorbit de posibilitatea asta, de aceea ma tem eu acum. Tu ai timp mai mult sa te documentezi, tine-ne la curent.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: iumosa
Raspuns la: 16/12/2006 05:11:35
Mesaj:

KIM: Felicitari pentru fetita. Si noi asteptam un bebe de peste un an, dar se pare ca nu vrea sa vina. Am vazut ca esti si tu in Montreal si vroiam sa te intreb daca imi poti spune ce medic de aici te-a ajutat sa ramai insarcinata. Cunosti vreun medic homeopat?
Multumesc.

iumosa


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 16/12/2006 17:36:20
Mesaj:

Kim in primul rand vreau sa-ti urez bun venit la noi si felicitari pentru minunea ta de fetita! Esti pe listuta noastra cu exemple fericite, pentru ca avem nevoie de un suport moral bun pentru a invinge endometrioza asta. Mi-a placut ce ti-a spus dr. ta: "cel mai bun tratament este un bebe", la fel mi-a spus si mie o dr. si de atunci asta sper sa fac, sa raman insarcinata. Stiu ca ne-ai pus multe intrebari si o sa incerc sa-ti raspund la cele care stiu, dar daca nu te superi as vrea sa te intreb si eu ceva: ce tratament naturist ai facut?? Pentru ca si eu am mare incredere in trat. naturiste si le-am inceput de ceva timp, insa bebe inca nu a venit. Referitor la intrebarile tale, pot sa spun ca intr-adevar e o boala imprevizibila, dar am auzit ca o data cu sarcina scade si posibilitatea reapariei ei, dar nu definitiv, niciodata nu se stie, deaceea se si numeste boala enigmatica. Si eu sunt pro tratamente naturiste, dar daca n-o sa reusesc cu ele, voi apela si eu la tratamente hormonale. Eu m-am operat acum 7 luni, dar nu am nici o garantie ca nu se va intoarce, desi primele 6 luni, am mers in fiecare luna la eco si nu a mai reaparut nici un chist, dar poate reapar puncte de endometrioza, stiu eu!!
Iumosa si tu ai endometrioza??






Autor: Micky2007
Raspuns la: 16/12/2006 18:05:49
Mesaj:

Fetele buna seara.
Eu am luat ieri rezultatele dupa operatia de laparo, pe care am facut-o stiind ca am endometrioza. Si la rezultate nu a aparut nici un fel de endometrioza. Si am vorbit cu dr. mea despre ce era vorba daca nu a fost endometrioza si ea mi-a spus ca sigur era, chiar si la nivel peritonian. Ieri am facut IA si mi-a spus ca totul este ok acum, ca nimic nu va impiedica sa avem bebe. Sotul este ok (inainte 40 mil, iar dupa preparare 70 mil), folicul, endometru bun.
Asa ca va voi tine la curent cu ceea ce se intampla.
La prima operatie nu am luat rezultatele din pacate, dar tot pentru endometrioza am fost operata.
Va pup pe toate si sper sa reusim cu aceasta boala grea.

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 16/12/2006 19:01:46
Mesaj:

Micky_2007 multa bafta cu inseminarea asta, sa iasa cu ochisori, poate tu vei fi urmatorul nostru exemplu, cu reusita prin IA, asa ca Vrei sa scrii rezultatul anatomopatologic aici???

M-a inspirat Micky si va scriu si eu rezultatul meu pe care l-am luat saptamana asta de la Giulesti(unele cuvinte nu le inteleg si le pun semnul intrebarii): "fragmente(prelevate laparoscopic) de perete chist endometriozic, partial delimitat de pareuhim(?) ovarian polichistic, se asociaza inflamatie cronica si seuroza(?)." Deci acesta este rezultatul de la laparo din 04.05.2006

Atasez si rezultatul de la operatia clasica din 01.03.2000:
"fragmente de ovar cu corp albicanis, chisti foliculari, unii giganti, corp galben si formatiune chistica sagetata de un epiteliu unistratificat cilindric."







Autor: Micky2007
Raspuns la: 16/12/2006 19:34:00
Mesaj:

Cum sa nu Ioanatugs, voi scrie si eu rezultatul de la anatonomie patologica:
"Fragmente de camasa chistica. Vechi chist luteinic hemoragic cu bialinizarea peretelui".
Nu inteleg nimic. Dar este cert ca dr. care m-a operat a vazut foarte bine ce a fost inauntru si dupa cum am spus este sigura ca a fost endometrioza.
Si eu sper sa fiu urmatorul exemplu de succes dupa aceasta endometrioza. Dar va doresc si voua sa ma urmati (in cazul in care reusesc) si sa fim exemple clare.
Va pup
Micky


Autor: nusy
Raspuns la: 16/12/2006 20:29:55
Mesaj:

Ioana, tauroaica mea draga, constat cu surprindere ca anul asta in timp ce eu chefuiam de ziua mea,tu faceai laparo...Alta zi nu gasisi,ai????
Scuze ca am fost off-topic...

Nusy


Autor: alinaalex
Raspuns la: 17/12/2006 00:20:58
Mesaj:

Na, uite ca se strang aici mamicile de mar-apr. 2006!!!
Kim, bine ai venit, eu stiam povestea nasterii tale, esti un model de succes!
uite, ma gandeam la intrebarile tale...eu m-am operat si n-am garantia ca boala va recidiva, de aia m-as grabi spre bb2! unu la mana. doi la mana, mie nu mi s-a spus mare lucru la TM cand m-am operat (acum fix 2 ani! 15 dec.), doar ca am endometrioza, nici macar nu stiu stadiul bolii si nici pe fisa nu scrie, eventual daca as scoate rezultatul anatomo-patologic de la spital...ma rog, nu mi-am mai batut capul cu asta din mom. ce mi-am atins scopul. oricum , daca ma operam in Oradea, cred ca nu aflam in veci de endometrioza; am intalnit aici medici care habar n-au ce-i aia, serios, si confunda termenul cu endometrita , care e cu totul altceva. Ce m-a socat f. tare, acum imi aduc aminte, e ca dupa ce am terminat trat. cu difereline, si am luat ACO, m-am dus la control aici in Oradea, nu m-am mai dus la TM, la o doctorita buna, se zice in oras (pt. ca dr. meu era in concediu) , i-am povestit de operatie si diagnostic si m-a intrebat f. mirata: "dvs. sunteti sigura ca aveti endometrioza???" ....pai cum naiba sa fiu sigura? am caseta de la operatie, dar de unde sa stiu eu ce-i acolo, doar nu-s medic ginecolog? dar stau si eu sa ma intreb totusi...eu am luat ani de zile anticonceptionale(vreo 6-7), care se rec, in trat. cazurilor de endometrioza incipienta ,scrie chiar si pe prospect ca previn endometrioza, atunci cum am reusit eu s-o fac? si nici CM dureroase si abundente nu prea am avut, doar CM dereglat. pe fisa de la spital scrie: "focare diseminate de endometrioza". Inainte de operatie am facut HSG si ambele trompe erau infundate, dupa operatie - "penetrabile".
Monica 70, vad ca si tu ai fost operata de prof. Munteanu, ca mine!

Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 17/12/2006 01:52:08
Mesaj:

Nusy draga, pai ce sa fac si eu ca tauroaicele Ma grabeam sa fac laparo pentru ca se apropia ziua mea.

Am mai gasit pe undeva un tratament naturist contra endometriozei:
O dieta in care sunt preponderente alimentele proaspete, fructele si legumele te poate ajuta sa faci fata mai usor endometriozei. Exista insa si unele suplimente care iti pot fi de un real folos.
Uleiurile si drajeurile ce contin extract de ciubotica-cucului (doua-trei capsule de 500 mg pe zi) te ajuta sa depasesti efectele secundare ale tratamentelor hormonale (oboseala, nervozitate si retentie de lichide).
Vitamina B6 reduce simptomele premenstruale (100-200 mg pe zi). Pentru a echilibra aportul vitaminelor, este indicata si administrarea de vitamina B-complex.
Vitamina E echilibreaza secretia de estrogen. Poate atenua durerile si ajuta in cazul unui ciclu abundent.
Calciul si magneziul sunt eficiente in cazul durerilor menstruale (Dolomitul este un medicament care le contine pe amandoua).
Seleniul combinat cu vitamina A,C si E ajuta la combaterea inflamatiilor si intareste sistemul imunitar.








Autor: kim
Raspuns la: 17/12/2006 03:01:40
Mesaj:

Iumosa, mersi, vad ca esti si tu in Montreal, putem vorbi pe pm amanunte despre dr./ spitale/ clinici de aici (nu cred ca intereseaza pe alte fete). Care e povestea ta? Oricare ar fi, iti doresc sa apara cat de curand un bb si in viata ta.

Ioana, multumesc de primire si laude. Buna treaba ai facut, ai actualizat lista succeselor, am citit si eu cap. 3 si 2 si chiar aveam intentia sa intreb de fetele pe care tocmai le-ai adaugat. Mi-am salvat toate informatiile interesante, inclusiv tratamentul naturist de care ai amintit mai devreme.
In legatura cu tratamentele pe care le-am facut inainte sa raman insarcinata, ar fi multe de spus, in orice caz am incercat cam tot ce am putut, am fost ca o palnie in perioada aceea, m-am inspirat din tot ce am ctitit si aflat, m-au ajutat mult informatiile DC, trat.Liviei, sprijinul moral al comunitatii DC, credinta si optimismul meu. Din ce imi aduc aminte repede, am luat in principal: tinctura muguri de zmeur, ceai de cretisoara, napraznic, (tataneasa pt fibrom), vitex, vit E, legume fructe proaspete, am incercat si cu irigatii cu galbenele... Am intrerupt tincturile cand am inceput tratamentul homeopat in Ro, chiar inainte sa raman insarcinata si sunt convinsa ca m-a ajutat pe loc la momentul cheie (sa fixeze sarcina!), am tinut tratamentul toata sarcina (fara cafea, alcool menta, eucalipt, bauturi gazoase).
La cate stii si cat de mult iti doresti bb, sunt convinsa ca o sa reusesti si tu, asteptarea e grea, dar e frumoasa in felul ei, o sa-ti dai seama mai tarziu.

Alinaalex, va multumim si va pupacim! cred ca e o forma mai usoara la tine, sper ca si la mine dupa ce au curatat acolo si mai sper sa nu reapara asa usor, e bine ca dr. mea e f increzatoare (de felul ei?), e molipsitoare dar eu sunt patita... de aceea sunt acum cu morcovul... Dar tu n-ai motive sa nu treci la operatiunea bb2! asa ca da-i bataie, noi tinem pumnii.

Multa sanatate la toate!

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: kim
Raspuns la: 17/12/2006 03:19:28
Mesaj:

Am gasit dosarul cu tratamentele mele...

Pe langa ce am amintit mai sus, am incercat si cu:

-tinctura de coacaz negru
-ulei de primula
-ceai de brusture (purifica sangele, stimuleaza sist. imunitar, ajuta pt fertilitate)
-propolis
-omega 3
-detoxificarea organismului prin post, hrana vie, legume, fructe, apa multa, odihna (am ramas cand eram in vacanta bineinteles).
-urzica, germeni de grau, soia, broccoli, varza, conopida...


KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: alinaalex
Raspuns la: 17/12/2006 11:01:44
Mesaj:

Kim, eu n-am mai apucat sa fac trat. naturist, ca am ramas imediat dupa ce am terminat trat. cu difereline, in vacanta la mare , bineinteles, cand m-am mai odihnit si eu cat de cat. Dr. meu din Oradea s-a bucurat f. mult ca am ramas asa repede, el era mai pesimist, inainte de a ma trimite la TM la operatie se gandea chiar si la FIV! endometrioza mi-a depistat-o dr. care m-a operat. Eu am un dr. mai speriat, dar f.f. de treaba! abia astept sa ma duc la control, sa vad ce mai imi zice, dupa ce termin cu alaptatul. De bb2 m-as apuca la vara, dar nu mai vreau sa-mi fac planuri, ca-s patzita!




Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze

varsta Marc


Autor: GEO30
Raspuns la: 17/12/2006 20:12:37
Mesaj:

MICHY 2007 iti urez multa bafta ,un bebe sa fie cadoul tau de AN NOU.


Autor: Micky2007
Raspuns la: 17/12/2006 20:19:28
Mesaj:

GEO30 iti multumesc frumos, sa speram ca asa va fi, dar eu va doresc la toate sa aveti un cadou frumos de Anul nou, de fapt cel pe care vi-l doriti, bebe.

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 17/12/2006 20:47:03
Mesaj:

Buna fetelor!!!
Kim multumesc frumos pentru incurajari, sa dea Domnul sa fie cum spui tu, ca-mi doresc prea mult! Vin sarbatorile si iarasi voi cadea in melancolie, cand voi face bradul, pentru ca in fiecare an sper sa fie pentru un sufletel mic si mereu e doar pentru mine si sot! Sunt optimista inca, dar mai am si eu momente in care simt ca am atata dragoste de oferit si nu am cui sa o ofer si atunci cad in "butoi". Multumesc inca o data si pentru informatiile date de tine si eu sunt ca un burete, care absoarbe orice tratament nou, orice informatie noua. De unde ai gasit Vitex si sub ce forma?? Eu mi-am procurat echinaceea capsule si mi le amestec intr-o lingurita de miere poliflora, am auzit ca intareste sistemul imunitar. Voi a-ti auzit de echinaceea???






Autor: kim
Raspuns la: 17/12/2006 23:11:05
Mesaj:

Vitex am gasit capsule, la fel si Echinaceea (aici Echinaceea e cum s-ar zice pe toate gardurile, am si uitat de ea).

Alta chestie, am citit azi ca soya n-ar fi atat de benefica pe cat stiam eu. http://www.soyonlineservice.co.nz/index.htm

Azi impodobim bradul si decoram casa... Va doresc si voua o zi frumoasa ca asta!

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 18/12/2006 01:38:09
Mesaj:

Kim si eu stiam ca soia e pe lista medicamentelor interzise in endometrioza. Echinaceea am gasit capsule, dar vitex agnus cactus nu am gasit. Am inteles ca au aparut acum sub forma de VITEX FRUIT, tot capsule, dar in gramaj mai mare decat in Mastodynon (singurul care continea si vitex pina acum) si nu le poti procura decat pe comanda. Spor la impodobit






Autor: MadaS
Raspuns la: 18/12/2006 12:00:33
Mesaj:

Mikky,
La tine scrie clar ca a fost un chist de corp galben, deci un chist functional al ovarului, hemoragic dar nu endometriozic. Deci chistul nu a fost endometriozi!! acum nu exclud posibilitatea ca sa fi gasit in cavitatea pelvina fragmente de endometrioza diseminata, dar altfel dect sub forma de chisturi. Poate ar fi trebuit sa-ti analizeze si probe din focarele diseminate care pareau endometrioza, altele decat chistul.Tu cu cine ai facut laparo?

Ioana, asa cum stiam, nici la tine din buletinul de analiza histopatologica nu s-ar deduce de loc ca a fost endometrioza. Aam mai vorbit noi despre asta si-mi pare rau de tratamentul tau cu Danazol de atunci, nu si-a avut rostul (evident, ce ti-a spus dr Popa ca daca-l faci esti asigurata pe viata ca n-o sa mai revina...e de pus in rama. nici macar tratamentele de ultima generatie, Diphereline, Cetrorelix nu pot garanta asta)

Si acum vesti despre mine. am fost sapt trecuta la o eco la dr Iosup. Daca in vara-august. dr Herghelegiu mi-a spus ca am un chist endometriozic de 4 cm pe ovarul drept, acum Iosup zice ca vede si el acelasi chist de 4 cm pe ovarul drept (macar n-a crescut) dar ca dupa parerea lui...nu e endometriozic, ci mai degraba hemoragic. Pe cine sa mai cred? pana la laparo si confirmare biopsie, doar intuitia. Nici eu nu am dureri la ciclu, deloc, nici ciclu abundent, doar dureri izolate dupa ciclu in drepta, acolo unde din pacate am si un fibrom +chistul, aglomeratie mare..
[pink]Alina[/pink]
si eu cam tot 6-7 ani am luat anticonceptionale la viata mea. Nu te mai lua dupa ce scrie in prospect, e ilogic, de fapt ele auduc un supliment de estrogeni in organism, e adevarat cele de noua generatie ff mic dozat, dar tot ce e in plus are efect negativ in timp, chiar daca atata timp cat le ei endometrul nu mai prolifereaza...
citeste aici, pag 10, am mai vorbit si pe alte teme despre efectele tratamentelor hormonale neanuntate din motive comerciale si descoperite...in timp, in functie de efectele secundare induse in masa
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85841&whichpage=10


Autor: Micky2007
Raspuns la: 18/12/2006 13:29:31
Mesaj:

MadaS multumesc ca m-ai mai destupat si pe mine. Pe mine m-a operat dr. Cezara Bucur.
Bafta tuturor.
Eu sunt in asteptarea rezultatului, dar nu prea vreau sa ma gendesc, ca timpul trece asa de greu.....
Pupici

Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 18/12/2006 23:41:16
Mesaj:

Buna fetelor!!
MadaS asa banuiam si eu, dar i-mi amintesc la a doua operatie, ca dr. Moisa care l-a asistat pe dr. Ion Ionut in operatie, mi-a zis ca aveam puncte de edometrioza pe care le-a cauterizat, insa nu mi-a spus clar unde erau punctele de edometrioza. Din ce ai spus mai devreme sa inteleg ca anticonceptionalele contin estrogeni??? Ca eu ma gandeam sa iau totusi vreo doua luni AC, dupa care sa fac stimulare, din ianuarie incolo, pentru ca am auzit ca ar da randament. Felcicitari pentru vestile bune si Doamne ajuta sa ramana tot acelasi diagnostic si dupa laparo, sa nu fie endometrioza! Mult noroc i-ti doresc!!
Micky2007 gandeste-te la Craciun, la brad, la sarbatorile ce se apropie si timpul va trece mai repede!!






Autor: Micky2007
Raspuns la: 19/12/2006 08:28:47
Mesaj:

Ioanatugs asa am sa fac, este foarte bine ca a picat IA in aceasta perioada, este adevarat ca timpul trece mult mai repede. Dar oricum am si foarte mult de munca la servici. Ma gandeam ieri, de ce nu exista o aparatura care sa iti vada in fiecare zi ce se intampla pe acolo, sa stim mai devreme daca este bebe sau nu. Dar se pare ca nu exista deocamdata.
Va doresc toturor un Craciun cu un cadou foarte frumos, bebe.
Pupici
Micky


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 24/12/2006 00:03:19
Mesaj:

Micky2007 mai ai putin, multa bafta, poate totusi vine mos Craciun la voi cu cel mai frumos cadou!!

Dragelor, se apropie cea mai frumoasa sarbatoare si va doresc ca in anul urmator sa vi se implineasca visul cel mare al tuturor aspirantelor! Sa dea Domnul ca la anul sa aveti pentru cine impodobi bradutul, un suflet mic sa vina si sa lumineze viata la fiecare dintre noi!! CRACIUN FERICIT!!




Autor: kim
Raspuns la: 24/12/2006 18:44:33
Mesaj:

Craciun fericit si un mos darnic!


...

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: pusichet
Raspuns la: 26/12/2006 12:20:28
Mesaj:

CRACIUN FERICIT!![/RED]

ana maria


Autor: daciovi
Raspuns la: 27/12/2006 09:18:10
Mesaj:

Craciun fericit si "La multi ani", iar anul care vine sa va aduca multe bucurii.
In 22 decembrie, dupa aproape 15 saptamini de la ultima injectie cu diphereline mi-a recenit menstruatia. A fost la fel ca si inainte de tratament , cu o usoara durere de burta si spate si m-a tinut 4 zile, fara chiaguri s-au alte probleme. Acum o sa incerc sa imi controlez ovulatia cu ajutorul testelor. Incerc sa nu ma mai gindesc la nenorocita asta de endometrioza, sa consider ca nu am nimic si trebuie sa se intample minunea.
Va pup si va doresc numai bine.


Ariana1, cum esti? Nu mai dai nici un semn de viata.


Autor: Boo
Raspuns la: 27/12/2006 11:42:03
Mesaj:

LA MULTI ANI !!! Sper ca Mosu' a fost darnic cu voi

Eu am tot citit ce ati scris voi dar nu am mai raspuns ca nu prea mai aveam ce sa va povestesc. In 20 dec am facut a doua injectie cu Diphereline. Tot ce pot sa va spun legat de asta e ca mor de cald. Ceea ce pe de o parte nu e rau, tinand cont de vremea de afara . Si ar mai fi o reactie despre care am mai citit, a cam scazut ... ceea ce e cam rau.
Daciovi, Ariana1 si voi ati avut reactiile astea ? Cum va mai simtiti ?
Daciovi, asa mult ai asteptat cm ??? In timpul asta cum te-ai simtit ? Ai mai fost la dr la control ? Ai tinut vreun tratament in perioada asta ?

va pe toate si sper sa aveti un an excelent !!


Autor: jubica
Raspuns la: 27/12/2006 12:57:35
Mesaj:

Buna fetele,
Pe 18 decembrie am facut prima injectie cu Dipherelline in a 2a zi de CM.Am avut 4 zile Cm ,iar dupa trei zile m-am trezit iarasi cu niste pete maronii pe chilot care tin de trei zile.As vrea sa mentionez ca este primul CM de la laparoscopie.
S-ar putea ca petele sa fie de la injectie?
Pupici


Autor: jubica
Raspuns la: 27/12/2006 12:58:48
Mesaj:

Buna fetele,
Pe 18 decembrie am facut prima injectie cu Dipherelline in a 2a zi de CM.Am avut 4 zile Cm ,iar dupa trei zile m-am trezit iarasi cu niste pete maronii pe chilot care tin de trei zile.As vrea sa mentionez ca este primul CM de la laparoscopie.
S-ar putea ca petele sa fie de la injectie?
Pupici


Autor: daciovi
Raspuns la: 27/12/2006 13:05:51
Mesaj:

Boo, da , am asteptat aproape 15 saptamini CM si insfarsit a venit. Si eu am avut reatiile pe care le-ai mentionat tu, am suferit de niste calduri ingrozitoare care erau urmate uneori de frisoane. Iar in ce priveste CS pauza timp de 3 luni. Am noroc ca am un sot intelegator, care ma sustine in proiectul bebe.
Daca mai aveti intrebari puteti sa le puneti fara jena, chiar dc pe PM. Va pup.


Autor: Ariana1
Raspuns la: 27/12/2006 17:14:48
Mesaj:

Daciovi, ma bucur ca in sfarsit ti-a venit CM-ul; acum astept vesti si mai bune.
Eu astazi fac ultima injectie cu diphereline; am niste stari f. nasoale, am nervi de imi vine sa urlu, calduri am mai ales noaptea; ce sa mai zic: este nasol, dar nu am ce face. Mi-am dat si demisia o data de la servici din cauza nervilor. Cand ma gandesc cat mai am de asteptat.


Ariana1


Autor: Ariana1
Raspuns la: 27/12/2006 17:17:32
Mesaj:

Jubica, nu te speria, mie mi-a mai venit o data CM-ul la cateva zile de la diphereline; cica este o reactie normala, este ca un ecou al CM-ului.

Ariana1


Autor: Boo
Raspuns la: 28/12/2006 23:31:25
Mesaj:

jubica si eu am avut la fel dupa prima injectie. am facut-o tot la primul CM dupa operatie. sangerarea m-a tinut 4 zile parca si inca vreo 10 zile am avut pete maronii. banuiesc ca e de la injectie, ca alta explicatie nu am. am facut a doua injectie in 20 dec si vad ca nu mi-a mai venit nimic.

Ariana1 imi pare rau ca ai avut reactiile astea. eu am suportat ceva mai bine, adica stari de nervi nu am avut ... cel putin pana acum. sper sa nici nu ma apuce


Autor: jubica
Raspuns la: 29/12/2006 09:26:01
Mesaj:

Buna dimineata fetele,
In primul rand multumesc pentru raspunsuri si in al doilea rand as vrea ca acum,la cumpana dintre ani sa va urez ceva:
"Fericire,sanatate,multe impliniri si puterea de a merge mai departe,de a indrazni...de a risca pentru a cistiga...inca 365 de zile minunate.La multi ani 2007!


pupici


Autor: alinaalex
Raspuns la: 30/12/2006 11:58:28
Mesaj:

FETELOR, VA UREZ UN AN NOU CAT SE POATE DE FERICIT, CU MULTE-MULTE IMPLINIRI SI BUCURII !!!




VA PUP PE TOATE SI SA AUZIM NUMAI DE BINE IN ANUL CARE VINE!

LA MULTI ANI!



Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)

PRIMUL CRACIUN

poze

varsta Marc


Autor: adina25
Raspuns la: 30/12/2006 13:56:33
Mesaj:

azi e prima data cand intru pe site-ul asta si vad cat e de interesant.
va rog sa ma primiti si pe mine in randul fetelor cu probleme de genul asta.
eu am fost operata de 2 ori de chisturi pe ambele ovare si am fost diagnosticata cu endometrioza in ambele cazuri.
din pacate la prima operatie mi-au fost extirpate ovarul si trompa dreapta fara sa mi se spuna. am aflat despre asta la a doua operatie cand dr. le-a spus alor mei ca nu mai aveam nimic pe partea dreapta.
acum fac tratament cu difereline si imi doresc f. mult un bebe.
sunt doar la prima fiola si dupa 18 zile am inceput sa sangerez f. tare.
credeti ca e normal?
exista pe langa asta vreun tratament naturist?

va doresc tuturor sarbatori fericite si multa sanatate.
si sa va dea d-zeu ce va doriti



adina


Autor: zisaCami
Raspuns la: 30/12/2006 14:32:06
Mesaj:

Buna fetelor,
Va doresc un an 2007 excelent, cu sanatate si multe bucurii si cu speranta ca vom reusi sa devenim mamici cat mai curand! La multi ani!
Sarcina mea a fost extrauterina localizata pe trompa stanga pana la urma, desi la un moment dat au existat ceva sperante ... de fapt au fost 2 embrioni implantati: unul in uter, celalalt pe trompa ... cel din uter s-a oprit din evolutie si a continuat cel de pe trompa: de aceea val. b hcg a evoluat perfect la inceput, apoi a continuat sa creasca, dar mult mai lent. Am facut 2 injectii cu Methotrexat de 50 mg si am eliminat sarcina in prima zi de Craciun. Acum sunt ok si fizic si psihic.
Voi continua sa sper in sansa mea si sa incerc in continuare, insa de data asta nu voi mai anunta reusita decat la sfarsit! Iau tot ce s-a intamplat ca pe un pas inainte, am fost mai aproape ca niciodata si am invatat ca succesul se masoara la sfarsit si nu atunci cand am un test pozitiv, fie el si de sange! Succesul inseamna sa ajung la capatul drumului si sa-mi tin minunea in brate, nu sa fiu 2 luni gravida!
In schimb am acumulat 7 kg incepand din luna septembrie si acum principala mea preocupare e sa slabesc cca 10-12 kg pana la sfarsitul lunii martie. Apoi voi mai vedea ...
tuturor



Cami


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 30/12/2006 23:04:49
Mesaj:

Buna fetelor!!
Adina25 bine ai venit printre noi si-mi pare rau ca si tu ai probleme cu endometrioza! Din cate am auzit la fetele care au facut Difereline am inteles ca e normal sa mai curga si dupa ce-ai facut injectia. Depinde de fiecare organism, dar un tratament naturist cred ca te-ar putea ajuta sa scapi de nedoritele efecte adverse. Mult noroc i-ti doresc in lupta ta pentru un bebe si sa dea Domnul sa ti se implineasca cat mai repede dorinta ta!
Zisa_Cami ce pot sa spun decat ca admir optimismul tau si ca-ti doresc in continuare sa scapi de toate problemele si un bebelus sa va lumineze viata cat mai curand!

LA MULTI ANI FETELOR SI ANUL CARE VINE SA VA ADUCA TOT CE VA DORITI MAI MULT!!






Autor: danotino
Raspuns la: 31/12/2006 10:27:22
Mesaj:

am intrat sa va urez
LA MULTI ANI! SA AVETI UN AN NOU MAI BUN, SA VI SE IMPLINEASCA CELE MAI MARI DORINTE, SA FITI SANATOASE ALATURI DE FAMILIILE VOASTRE, FERICITE SI IUBITE!
VA PUP


danotino


Autor: adina25
Raspuns la: 31/12/2006 13:33:20
Mesaj:



Acum in prag de an nou va urez multa sanatate si noul an sa va aduca tot ce va doriti voi cel mai mult.
un bbe pentru cele care vor
multa sanatate pentru toata lumea
bucurii si jucarii pentru copii.

Va pupicesc pe toate!

PS. Trebuie sa intram in noul an mai optimiste si mai increzatoare, nu?


adina


Autor: adina25
Raspuns la: 31/12/2006 16:46:05
Mesaj:

am si eu o intrebare
va rog sa-mi spuneti si mie daca are vreo consecinta faptul ca beau un pahar de sampanie la noapte, in timpul tratamentului cu difereline???
stiti cumva ???

adina


Autor: Zenobia
Raspuns la: 01/01/2007 22:15:16
Mesaj:

LA MULTI ANI TUTUROR FETELOR SI UN AN MAI BUN SI... FERTIL!!!

La ultimul control din decembrie doctorul m-a programat pentru laparoscopie pe 14 februarie. Deci voi sarbatori sf Valentin intr-un mare fel, pentru ca la monitorizare a observat un chis endometriozic pe ovarul stang. Nu a spus "posibil" endometriozic, ci... curat endometriozic. Acum abia astept sa ma operez. Daca e un chist, probabil mai sunt si alte formatiuni. Foarte probabil sa fie asa. Asta este, am incredere, astept operatia si sper ca totul va fi bine.

Va pup.

Zenobia
www.snugglepie.com/ezb/701399.png" target="_blank">Vine Mos Craciun!!!
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 01/01/2007 22:23:40
Mesaj:

LA MULTI ANI PE 2007!! Si fie ca noul an sa fie mai bun si mai darnic pentru noi toate!!





Autor: kim
Raspuns la: 02/01/2007 05:39:53
Mesaj:

Va uram si noi cu drag
LA MULTI ANI CU SANATATE SI BEBEI!


KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 05/01/2007 00:53:52
Mesaj:

Fetelor, se pare ca anul nou se anunta a fi unul bun! In curand ne va scrie o noua graviduta, Salomea care a fost operata de endometrioza acum cateva luni e o fericita posesoare de burtica si ne va povesti experienta ei! FELICITARI SALOMEA SI SARCINA USOARA!!






Autor: jubica
Raspuns la: 05/01/2007 11:52:29
Mesaj:

Buna fetele,
Felicitari Salomea ! Sarcina usoara!
Te asteptam cu amanunte.

Pupici


Autor: salomea
Raspuns la: 06/01/2007 04:37:04
Mesaj:

Merci de primire Ioana! Parca as fi la Oscar
Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi in nici un domeniu, dar am sa va zic pe scurt povestea mea. Incercam sa ramanem insarcinati de aproape 3 ani, acum 3 luni am facut o laparoscopie si am fost diagnosticata cu endometrioza (desi n-aveam nici un simptom mic nimic), dupa care m-am mutat cu domiciliu cu tot in State. Aici m-am inscris imediat la o clinica de infertilitate, la un doctor renumit pe probleme de infertilitate cauzate de endometrioza. Teoria lui e ca laparoscopia e buna doar ca sa diagnosticheze cu precizie endometrioza si cel mult (dar nu era prea convins nici aici) sa te ajute sa ramai in primele luni dupa operatie, dar ca, altfel, e ca orice operatie ceva riscant si cu potentiale daune pt organism. El mi-a propus sa incercam cateva inseminari si apoi sa-mi dea Lupron (un fel de dypherline) dupa care sa trecem la FIV. Asta si pt ca rezerva ovariana era destul de scazuta la mine (estrogen ridicat care mascheaza de regula un fsh ridicat). Tot teoria lui zice ca endometrioza duce la deteriorarea rapida a rezervei ovarene, asa ca femeile cu endo ar trebuis a se grabeasca sa ramana insarcinate, in special daca sunt si la o varsta... Anyway, se pare ca eu am ramas si cu rezerva ovariana sub nivelul marii asa ca...
Altceva... cica femeile cu endo au sanse crescute sa aiba si probleme imunologice, asa ca ei testeaza aici tipele cu endo de tot felul de chestii imunologice. Si intr-adevar mi-a iesit si mie pozitiv unul din anticorpii antifosfolipidici (nu unul din cei mai temuti, dar anyway, implica un mic risc acolo...). E important sa stiti ca sa incepeti tratamentul fie inainte de conceptie fie imediat ce ati ramas insarcinate... Eu l-am inceput cam la 5 zile de la ovulatie si cine stie, poate ca asta a ajutat embrionul sa se implanteze...
De asemenea, am tinut si regimul naturist strict pt endo, nu stiu daca m-a ajutat, dar again, cine stie...
Cert este ca s-a intamplat in luna in care ne pregateam sa trecem la inseminare si apoi la FIV, asa ca se intampla si cand (poate mai ales) nu te astepti...
Si la noi a fost si sotul cu probleme destul de mari (oligoastenoteratospermie) asa ca daca s-a putut la noi... o sa se poata si la voi!
Si nu in ultimul rand, aveti incredere ca Dumnezeu o sa va asculte rugaciunile, pana la urma nimic nu se intampla fara voia lui...
Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie...
Pana una alta, bafta multa va doresc la fiecare!


Autor: iumosa
Raspuns la: 06/01/2007 06:13:54
Mesaj:

Salomea: Felicitari pentru sarcina si un bebe sanatos, cuminte si destept. Si eu sunt pe acest continent si tocmai am aflat rezultatul de la spermograma sotului:
- volum 5 ml, ph 7.2,
- motilitate: A=40% B=10% C=37% D= 12%,
- concentratie 57.4 milioane/ml
- morfologie....25% forme normale, in loc de minim 30% si 75 forme atipice
- Diagnostic: teratospermie.

Vroiam sa te intreb daca ti-au dat tratament cei de la clinica pentru sot si ce anume ti-au dat (homeopat sau nu), daca l-au mai pus sa-si refaca spermograma.

Si noi ne pregatim sa mergem la o clinica de fertilitate de aici (Procrea se numeste) si vroiam sa stim, in mare, ce ne asteapta.

Multumesc de raspuns.

Multumesc pt. raspunsuri


iumosa


Autor: Avalon
Raspuns la: 06/01/2007 08:18:52
Mesaj:

Salomea, felicitari pentru sarcina!
As avea eu cateva intrebari, daca ai timp sa-mi raspunzi:

-ce tratament ai urmat incepand cu ziua 5 dupa ovulatie (aspirina, heparina, derivat cortizonic sau gammaglobulina)? Sau e vorba de banalul progesteron? Dar ala nu e pt SAFL, ci pt deficit de faza luteala...

-Ce analize pentru sindrom ai facut? Care din ele erau modificate? In Romania din pacate nu se pot face toate investigatiile legate de sindromul antifosfolipidic (sindromul hughes), decat o parte din ele: anticorpi anticardiolipina, lupus anticoagulant, proteina C si S, APTT si de 2 ani se poate face si anti-beta 2 microglobulina I.

-Poti sa spui valorile estradiolului si a FSH-ului? Banuiesc ca le-ai facut in ziua 2 sau 3.

-Si nu in ultimul rand, ce varsta ai?

Multumesc!


Autor: Zenobia
Raspuns la: 06/01/2007 11:51:44
Mesaj:

Salomea, FELICITARI SI SARCINA USOARA!

Subscriu si eu la intrebarea lui Avalon!

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor


Autor: Avalon
Raspuns la: 06/01/2007 12:19:20
Mesaj:

quote:
Originally posted by salomea

in State. Aici m-am inscris imediat la o clinica de infertilitate, la un doctor renumit pe probleme de infertilitate cauzate de endometrioza. Teoria lui e ca laparoscopia e buna doar ca sa diagnosticheze cu precizie endometrioza si cel mult (dar nu era prea convins nici aici) sa te ajute sa ramai in primele luni dupa operatie, dar ca, altfel, e ca orice operatie ceva riscant si cu potentiale daune pt organism.

Sunt de acord cu el!!! Desi ma suspectez de endometrioza, ezit sa fac laparoscopia tocmai pt ca nu sunt lamurita ce voi face dupa aceea... ca la 35 ani nu o sa ma apuc sa fac diphereline ca sa ma trezesc ca nu-mi mai vine ciclul deloc.

quote:
Altceva... cica femeile cu endo au sanse crescute sa aiba si probleme imunologice, asa ca ei testeaza aici tipele cu endo de tot felul de chestii imunologice. Si intr-adevar mi-a iesit si mie pozitiv unul din anticorpii antifosfolipidici (nu unul din cei mai temuti, dar anyway, implica un mic risc acolo...). E important sa stiti ca sa incepeti tratamentul fie inainte de conceptie fie imediat ce ati ramas insarcinate... Eu l-am inceput cam la 5 zile de la ovulatie si cine stie, poate ca asta a ajutat embrionul sa se implanteze...

Sunt convinsa ca asta a ajutat embrionul sa se implanteze. E clar ca americanii sunt mult mai avansati in cercetari in domeniul asta al infertilitatii si poate ca au inceput deja sa se desluseasca misterele 'bolii enigmatice', endometrioza. Desi nu am deloc cunostinte in domeniu, in mintea mea faceam si eu o corelatie intre endometrioza si o activare imunologica excesiva a organismului. O activare atat de puternica, incat organismul poate respinge embrionul in formare ca pe un corp strain. Si daca ei au gasit leac pentru aceasta activare imunologica, e super pentru tine, ca ai posibilitatea sa urmezi tratamentul si sa duci sarcina la termen.


Autor: corinette
Raspuns la: 06/01/2007 23:44:42
Mesaj:


Buna fetelor,

Va urmaresc de cateva luni, dar abia acum m-am hotarat sa intru si eu.


Autor: corinette
Raspuns la: 07/01/2007 00:04:34
Mesaj:


Povestea mea a inceput acum 3 ani, cand ne-am hotarat sa avem un copil. Dupa cele 3 luni de asteptare, am mers la doctor, care mi-a dat un tratament cu polidin si nu mai stiu ce. Am mai asteptat cateva luni dar nimic. A urmat HSG, instilatii peste instilatii, trompele erau permeabile, dar intre ovare si trompe erau niste aderente care impiedicau fecundatia. Asta a fost explicatia pe care am primit-o atunci. Instilatii, din nou, menite sa curete aderentele, cu Celestone si ampicilina, dar nimic. Trebuie sa va spun ca in urma cu 4 ani am facut o operatie clastica de chist ovarian - 8 cm, cu pastrarea ovarului si a trompei.
Cand imi aduc aminte de operatie imi vine sa mor Chistul l-am descoperit cand am fost sa fac un avort. Eram studenti si bunul meu sot a considerat ca e prea devreme sa avem un copil. Asa ca am fost sa fac avort iar doctorul mi-a descoperit chistul. Am chemat frumusel sotul sa stam de vorba cu dr. daca o sa fie probleme pe viitor, daca o sa putem avea copii, iar dr. ne-a asigurat 100% ca da. Nu stiam eu atunci, ce stiu acum, ce probleme pot aparea dupa o interventie la nivelul anexelor. Dar asta a fost am facut avortul si acum plang.
Asaaaaaa........dupa instilatii, am mers la Cluj, am facut laparoscopia (in mai), concluzia a fost ca totul este ok, ca imi mai trebuie un tratament de stimulare si atat. Nimeni nu mi-a specificat vreodata ca as avea sau am avut endometrioza.
Tratament cu Duphaston si Movalis - 3 luni, iar pana in prezent nimic.
Nu stiu ce sa mai cred. Vreau sa-mi scot din cap totul si sa las totul sa vina de la sine, dar nu pot. Sper ca discutiile cu voi sa ma mai animeze putin.
Noapte buna!!!!!


Autor: daciovi
Raspuns la: 08/01/2007 12:24:30
Mesaj:

La multi ani tuturor Ioanelor!
Celor care s-au inscris de curand le doresc o sedere cit mai scurta aici.
Fetelor, sunt un pic speriata. Prima menstruatie dupa tratament cu diphereline am avut-o pe data de 22 dec 2006, ovulatia a fost pe data de 29 dec. 2006 care am determinat-o cu ajutorul testului de ovulatie iar aseara mi-a venit din nou menstruatia insotita de niste dureri de burta si spate ingrozitoare. Am luat un algo si peste 30 min. a tr sa mai iau unul ca nu mi-a trecut. Siangerarea nu este abundenta si este de culoare maro f inchis. Nu stiu ce sa cred, ce ar putea fi?
Nu imi vine sa cred ca dupa ce am asteptat 6 luni acum mai trebuie sa astept citeva luni sa se regleze nenorocitul asta de CM.
Va pup.


Autor: Ariana1
Raspuns la: 08/01/2007 18:22:14
Mesaj:

Daciovi, imi pare rau pentru dezamagirea ta.
Eu nu ma simt prea bine. Sunt obosita, balonata, nu ma simt deloc bine; am avut si ceva dureri destul de puternice in zona operatiei (stanga si dreapta). Pe general: sunt varza.
Insomniile nu imi dau pace, ma trezesc noaptea sin incept sa ma gandesc aiurea. Sunt f. obosita.
Ce ciudat sa fiu asa tocmai acum dupa ce am scapat de injectii.


Ariana1


Autor: GEO30
Raspuns la: 08/01/2007 21:29:29
Mesaj:

Buna fetelor si LA MULTI ANI.CORINETTE ma bucur ca ne-ai scris povestea ta dar nu cred ca este cazul sa te gindesti ca ai endometrioza.Daca in urma laparoscopiei au spus la Cluj ca nu ai nimic probabil ca asa este .Apropo,cine te-a operat la Cluj?Stiu o fata care umbla la Cluj si nu numai de 10 ani ,nu le gaseste nimeni nimic ,a facut laparoscopie ,4 inseminari artificiale si tot nu ramine gravida.Asta nu am scris ca sa te descurajez ci ca sa stii ca sunt tot felul de cazuri care nu au succes si nu au endometrioza.Din mai incoace ai facut monitorizari ca sa vezi daca ai ovulatie ,analize si mai sunt o multime de investigatii?Poate la tine este o disfunctie hormonala si nu este atit de grav numai trebuie vazut unde este problema Ai mai fost la control la Cluj ,ei ce spun ,ce trebuie sa faci in continuare?Sper sa ne raspunzi si sa nu te mai gindesti ca ai si tu boala asta nenorocita.SALOMEA FELICITARI PENTRU SARCINA SI SA AI GRIJA DE TINE.


Autor: danotino
Raspuns la: 08/01/2007 21:31:49
Mesaj:

fetelor, care aveti mai multe stimulari la activ...e bine sa iei maca
si in acelasi timp stimulare? vad ca la FIV fetele iau , le-am intrebat si pe ele, dar inca n-au raspuns.
ma simteam f bine cand luam maca si nu stiu ce sa fac, as lua in continuare...


danotino


Autor: daciovi
Raspuns la: 09/01/2007 11:54:47
Mesaj:

Ariana1 , imi pare rau ca te simti asa rau, dar ti-am spus ca si mie pe ultima suta de metri mi-a fost cel mai greu. Sper ca dr tau sa iti dea AC sa iti vina mai repede menstruatia si sa va apucati de treaba.
Eu intradevar sunt foarte dezamagita, dar fiecare inceput de luna vine cu sperante si poate cu mai mult noroc , sa imi implinesc dorinta de a avea un copilas.
Zilele astea am fost tare suparata si din cauza alfari unei vesti care m-a cutremurat. O prietena de familie a fost operata la Cluj si i-a fost scos tot. Este suspecta de cancer, dar v-a sti cu siguranta dupa ce ii va face biopsia. Doamne ajuta sa se fi inselat doctorul.
Va pup.


Autor: corinette
Raspuns la: 09/01/2007 18:48:40
Mesaj:


Draga GEO30,

Multumesc pentru raspuns.
Monitorizari nu mi-am mai facut de la laparoscopie incoace pentru ca anul trecut mi-am tot facut teste de ovulatie si toate ieseau pozitive. Deci, am exclus problema ovulatiei din start. Dr. care m-a operat a fost Sbarciu Mihaila si mi s-a parut un dr foarte bun. Adevarul e ca mi-a spus sa ma duc dupa 2 luni pentru hidrotubatii (instilatii), dar nu mai mai dus, sunt satula de instilatii si am auzit ca favorizeaza aderentele. To ce am facut dupa laparoscopie a fost tratament de stimulare cu Duphaston si vitamine. Luna trecuta mi-am facut prolactina care a fost foarte buna.


Autor: corinette
Raspuns la: 09/01/2007 18:59:33
Mesaj:


problema mea este - toti medicii mi-au spus asta - sa-mi scot din cap asta, pentru ca totul o sa vina de la sine. Dar cum????? cum sa nu ma gandesc in z19 de exemplu, ce-o fi?
Voi ma intelegeti cel mai bine.
Ne-am mai gandit si la varianata ca sotul meu sa nu fi patit ceva intre timp, de la stress, efort...... cine stie?
Nu mai stiu ce sa cred si ce sa mai fac...... n-am decat sa nu ma mai gandesc.


corinette


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 09/01/2007 20:05:16
Mesaj:

Buna fetelor!
Corinette bine ai venit printre noi! Povestea ta, seamana foarte mult cu a mea, pentru ca si eu am ramas gravi si in acelasi timp aveam un chist de 10 cm. La fel ca tine am facut, avort, operatie, cu promisiunile medicilor ca se va mai intampla si nu s-a mai intamplat si au trecut de atunci 7 ani. dar de curnad noi am constatat ca sotul are acum probleme: oligoastenozoospermie severa, cu doar 7 mil. Voi a-ti facut spermograma sotului??? Pentru ca e foarte probabil ca la el sa fie problema, nu la tine.
Daciovi de ce nu iei ceva naturist ca sa te reglezi acum, de ex. Maca de la Innovatics ??? Sau orice altceva consideri de cuviinta??
Donatino parerile sunt impartite, unele fete spun ca poti lua odata cu stimularea, altele ca nu. Eu stiu ca Maca e un reglator hormonal, iar pastilele de stimulare modifica hormonii, asa ca eu cred ca se bat cap in cap, parerea mea.






Autor: salomea
Raspuns la: 10/01/2007 02:08:29
Mesaj:

Salutare si scuze de intarziere, dar nu am mai avut timp sa intru in ultimele zile pe calculator...
Multumesc mult pentru felicitari si abia astept sa vi le intorc si eu...
Iumosa, sotul meu a facut o gramada de spermograme intr-un interval de 2 ani, a facut si o operatie de varicocel acum 1 an jumate, iar valorile cele mai bune cu care s-ar fi putut lauda ar fi: nr. 38 mil, mobilitate: A-0% (totdeauna), B-30%, forme normale: 24%. Deci, se pare ca sotul tau sta mult mai bine ca al meu. Ceva tratament i-a dat un urolog in tara, dar n-a mai apucat sa-l ia pt ca am ajuns aici, si asteptam sa treaca postul ca sa-si repete spermograma aici, ceea ce nu s-a mai intamplat. Deci se poate si cu spermograme mai proaste, asa ca ai incredere!
Avalon, sa o luam pe rand:
- din ziua 5 dupa ovulatie (ca atunci mi-am amintit sa cumpar pastilele, ideal ar fi fost se le fi luat mai devreme) am luat aspirina de 81 mg (baby aspirin) 1/zi si am ales ca heparina sa o iau numai dupa ce raman. Si se pare ca o incep azi, la 6+ saptamni, pt ca pana acum am asteptat sa se puna ginecologul cu hematologul de acord in privinta nr. mic de trombocite pe care-l am. Iau si progesteron, dar cum ai zis, asta pt altceva.
- din pacate, nu pot sa te ajut prea tare cu anticorpii, pt ca aici nu iti dau rezultatele pe hartie, doar iti zic pe limba ta ce e rau si ce e bine. Dar din cate am intrebat, am inteles ca sunt 6 tipuri de anticorpi antifofolipidici, dintre care lupus-ul si anticardiolipina ar fi cei mai impotanti. Culmea, ei zic ca anti-beta 2 microglobulina I nu ar fi asa importanta si nu mi-au dat sa o fac. Eu una nu am nici unul din cele 2 tipuri de anticorpi faimosi, care se zice ca ar fi semnificativi, dar teoria aici e ca nu prea conteaza ce tip de anticorpi ai, daca ai unul dintre ei trebuie sa iei aceleasi masuri de precautie. Daca te ajuta cu ceva, iti da link-ul site-ului cu laboratorul la care am facut analizele: http://www.rialab.com/.
- La mine estradiolul cica a fost mare, dar nu am intrebat cat a fost, l-am repetat urmatoarea luna si a iesit la fel de mare, ceea ce s-a corelat cu faptul ca s-au vazut si foarte putini foliculi la ecografie (tot de ziua 2/3). Daca te intereseaza exact valoarea am sa ti-o dau pe PM cand am sa primesc dosarul cu analize (l-am cerut si o sa imi ajunga cam intr-o saptamana).
- Fix la UM am implinit 30 de ani...
Dupa cum vezi, tratamentul nu e unul cine stie ce sofisticat, e cel super clasic cu aspirina si heparina (low molecular weight heparin). La noi dr. Tutunaru are un tratament mai fancy fara heparina, care include Pregnyl, 1 la 4 zile. Eu as fi avut mai mare incredere in tratamentul lui, dar am zis ca daca am ajuns aici sa merg pe mana lor... Sper ca te-am lamurit cat de cat, iti raman la dispozitie daca mai ai nelamuriri...
Bafta tuturor si incredere multa sa aveti ca o sa va realizati visul!


Autor: Avalon
Raspuns la: 10/01/2007 09:43:49
Mesaj:

Salomea, nu ma asteptam la banala aspirina, sincer... am scris eu acolo in paranteza toate acele medicamente, asa ca sa ma dau desteapta si sa vezi tu cat de multe stiu eu despre sindrom... dar adevarul este ca pe undeva ma asteptam ca americanii sa fi descoperit cine stie ce leac miraculos care sa te lase gravida si sa te faca sa tii sarcina... nu este asa insa.
Si la noi gravidelor cu SAFL se administreaza clexane (heparina) si aspirina microdozata (tromboass sau aspenter), ba mai mult, asa cum stii dr.Tutunaru are un tratament propriu cu pregnyl (hcg) dar nu cred ca-l aplica decat in situatii de pierderi de sarcini in antecedente sau sarcini obtinute foarte greu. In situatia in care SAFL este dovedit prin analize specifice, cred ca atunci prescrie heparina.

Datele prezentate de tine ma fac sa-mi reconsider acum opinia, si anume acum cred ca sarcina ta se datoreaza 99% faptului ca ai facut laparoscopia.

Am cautat similaritati intre cazurile noastre, endometrioza de care ma banuiesc si eu si oligospermia (desi sotul meu are spermograma mult mai slaba)... de aceea te-am bombardat cu intrebari si sper sa nu te superi daca te mai rog sa-mi scrii atunci cand vine dosarul tau cu analize valorile FSH-ului si estradiolului, in ce zi sunt facute, unitatea de masura si intervalul de valori normale pentru acestea. Aaaa, si cum se numesc cei 2 anticorpi (chiar daca nu sunt faimosi) care ti-au iesit in afara valorilor normale?

Iti multumesc mult pentru info si iti doresc o sarcina usoara, pe care s-o duci la termen fara probleme si un copil sanatos!


Autor: adelamaria
Raspuns la: 10/01/2007 15:07:44
Mesaj:

Si uite ca am ajuns si la subiectul asta....Ce sa fac?...Le-am luat pe toate, pe rand...
Acum, dupa 2 ani de incercari pentru bebe, dupa analize hormonale, HSG, monitorizari si spermograma (sotului) am ajuns si aici...la endometrioza...Ieri la o eco transvaginala mi s-a spus ca am un chist endometriozic (dr. era foarte sigura de natura chistului) de 70/50 pentru care mi-a recomandat laparoscopie. Fara discutii. Mi-a dat de inteles ca e posibil sa existe si alte focare de endometrioza, dar asta nu se poate verifica decat laparoscopic. Adica...laparoscopie in scop diagnostic...Cam asta ar fi pentru ca in rest, chistul meu e destul de mic, nu?...Ma gandesc ca ar putea regresa cu regim alimentar si ceva vitamine/produse naturiste, nu?
Intrebarea e: eu ce fac acum? Ma operez? Mai cer o parere la un ecografist bun? Mai stau o luna, 2, 3?...Eu ce fac?...
Diagnosticul m-a luat prin surprindere desi imi pusesem problema...Insa niciodata, niciun medic n-a vazut nimic pe ecograf...
E posibil sa se fi inselat medicul acum? Sa fie chistul de alta natura? Sa se elimine la ciclu? Sa fi fost un folicul?...Se pot confunda?...
Va rog, asjutati-ma cu un sfat, o parere. Eu deja tin regim si iau ulei de primula si Omega3, extract de orz verde, acid folic si vit C si E (v-am zis ca banuiam...) Ce sa mai fac?
Daca aveti un sfat, orice, v-as fi recunoscatoare!...


Autor: Zenobia
Raspuns la: 10/01/2007 15:13:11
Mesaj:

Parerea mea sincera, ca a multor fete de pe forum este sa faci laparoscopia. Sunt in aceeasi situatie ca si tine. Ma voi opera in februarie. Multe dintre afectiunile care nu se vad la echo se depisteaza laparoscopic. Asa ca de ce nu? Este o interventie destul de simpla. Bafta.

Zenobia
Ne dati ori nu ne dati?
--------------------------------------------
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor


Autor: adelamaria
Raspuns la: 10/01/2007 15:40:25
Mesaj:

Zenobia, stiu ce spui. Stiu ca laparoscopia este o metoda de diagnostic buna. Insa stii care este teama mea cea mai mare? Mi-e teama ca o sa ma adoarma, o sa ma "deschida" si cine stie ce gaseste. Si poate ma trezesc fara vreo trompa sau vreun ovar pe motiv ca erau afectate de endometrioza sau mai stiu eu ce. Si eu de unde as sti ca e intr-adevar asa?...Si daca as afla ulterior ca n-a fost asa, la ce mi-ar mai folosi?...De asta mi-e groaznic de frica? Cum pot eu sa impiedic asta? Stiu ca operatia se poate filma, dar stiu ca pot aparea si "probleme tehnice", ca poti sa nu intri in posesia casetei...si chiar daca o capeti, daca e prea tarziu...la ce va mai folosi?...
Poate sunt paranoica, dar...asta e marea mea teama. Nu voi avea control asupra a ceea ce se va intampla in operatie. Ma puteti ajuta sa trec peste asta?...


Autor: Zenobia
Raspuns la: 10/01/2007 16:03:27
Mesaj:

Eu cred ca nu ai de ce sa-ti fie teama. Din cate stiu, endometrioza se curata, nu iti taie nimic . Eventual le poti spune doctorilor inainte ca daca, Doamne fereste e cazul, nu iti dai acordul sa-ti extirpe vreununa dintre trompe. Cred ca grijile tale sunt exagerate, stiu ca nu e usor, dar nici asa de negru nu e stim noi cine .

Zenobia
Ne dati ori nu ne dati?
--------------------------------------------
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor


Autor: Ioanatugs
Raspuns la: 10/01/2007 23:53:39
Mesaj:

Adelamaria daca nu esti hotarata sa faci laparo, atunci mai cere si parerea unui al medic, mergi la un ecograf mai performant la vreo clinica, ca sa fii sigura ca totul e ok si ca intr-adevar dr. s-a inselat. Desi la dimensiunile descrise de tine e destul de mare. Eu de ex. acum 7 luni am avut un chist mult mai mic de 4cm si tot am facut laparo, ca sa-l scot si ca sa vad cum stau cu celelalte anexe si chiar ma bucur ca am facut-o. Multa bafta sa iei o decizia buna!





Exista 287 de raspunsuri la acest topic Pagina: din totalul de 4 pagini
1 2 3 > >>


Forum DC : http://forum.desprecopii.com/forum/

© desprecopii.com - marca inregistrata


Inchide fereastra