Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117208
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53984
3. Bilantz olguta12 47955
4. J D E monica70 38193
5. A murit Laura! craciunitza 29023
6. Un nou inceput...(2) danangie 27426
7. scrisoare catre mama Picasso 22143
8. Curiozitate! Ana68 21485
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20118
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20052

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Pana
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 23/03/2009 la 21:25 .:. 7662  vizionari .. Exista 23 raspunsuri la acest anunt


Mai devreme am gasit pe forum un subiect de-al lui Conchita, care mi-a adus aminte de lunile acelea de sarcina, cand "radiam". Si pt ca vorba lunga e saracia omului- si eu sint saraca lipita pamantului (cel putin cu duhul), m-am "lungit" aici...ca sa nu-i stric subiectul fetei.
Conchita, saru-mana pt. ca mi-ai starnit amintirile
Subiectul il gasiti mai jos

Juma de neuron...

INAINTE de a ramane insarcinata, eram deja in "pana" de neuroni.
Sint imprastiata de cand ma stiu.
Dar incepand din a doua luna de sarcina, au luat-o serios in bicaj si ultimii 2-3 neuroni rasleti pe care-i mai aveam in bibilica, si care se luptau pt suprematie, au disparut si aia.
Una din intamplari-care acum mi se par chiar penibile- dar care la vremea aceea mi-au macinat nervii, si m-au facut sa ma simt de juma' de centimetru- s-a intamplat cand eram insarcinata in luna a 7a, si cand deja spatele ma "parasise"...nu mai functiona aproape deloc... eram beteaga de la gat in jos (dar mai mare era durerea de la gat IN SUS!)

Am plecat la cumparaturi cu mama, si pt ca nu-mi placea mie cum pune si aranjeaza produsele in carucior(alta "problema" descoperita doar in timpul sarcinii)- si ca sa nu ma iau cu ea la cearta in magazin- imi luam mereu carutul meu personal si accelerat. (Alta scuza ca sa am in ce ma propti, ca de-abia ma mai miscam- semanam putin mai mult cu Gloria,hipopotamul din Madagascar). In timp ce mama si-a umplut caruciorul cu merinde si cele (adevarat) de trebuinta casei, eu mi-am umplut caruciorul cu rosii, portocale, lapte si branza (singurele alimente pe care le-am putut suporta in timpul sarcinii), si pt ca ma apucase bocitul pe "aleea" cu cereale(nu ma intrebati, ca nu stiu nici pina in ziua de azi motivul!), am lasat-o pe mama sa se lupte cu legumele, m-am dus la casa, mi-am platit cumparaturile, si tiris grabis, am iesit in parcare. L-am rugat pe un nene tinerel si fortos sa-mi bage pungile in masina, m-am urcatin caruta, si am plecat.
Ajunsa acasa, am urlat pina a iesit vecinul de alaturi cu bita de baseball in mina afara, l-am racolat si pe ala sa ma ajute cu merindele, m-am tirit pina pe canapea, mi-am aruncat papucii din picioare, si am adormit. Dar nu orice somn! Nuuuuuuuuuu! un somn de-ala de prunc epuizat, dupa o zi intreaga petrecuta in parc.
Dupa vreo 3 ore ma trezesc, si realizez ca nu ma pot ridica de pe canapea fara macara. Si incep sa urlu din toti bojocii: MAMAAAAAAAAAAAAAA...MAMITOOOOOOOOOOOO...MOOOOOOOOOOM.. COANA NICULINOOOO (Asa o strig cand ma ignora, ca nu mai e Nicoleta..devine Niculina). Si nik... liniste si ceai de tei.
Si ca in filme, imi trec prin fata ochilor(ca doar nu in spatele lor, ca acolo era teren viran) toate clipele zilei. Magazinul, carucioarele, cerealele, si coana mare. Cred ca disperarea mi-a dat puteri sa ma ridic de pe canapea. Ma gandeam-"oare o mai gasesc pe mama, sau o fi fugit cu Circu'? ...
Dau sa ies din casa, bag mina in "cuierul" de chei, si... pun mina pe cuier. Nici vorba chei. Ma intorc, ma foiesc, nem chei. Si incep misiunea "Disparitia". Le-am cautat pe canapea, sub canapea, le-am cautat in WC , si in cutia de nisip a pisicilor, fara reusita(si nici macar nu fusesem la olita- nici la WC, si NICI in cutia de nisip a felinelor!!!!). Dupa aproape 45 de minute de cautari, naduf, nervi si injuraturi, le-am gasit in frigider, in cutia de legume, sub rosiile proaspat cumparate.EUREKA!
Ies afara, dau iar cu urlete si tipete sa iasa vecinu' din casa sa ma ajute sa ma urc in carutza- si plec spre magazin.
Pe coana mare am gasit-o usor. Statea de vorba cu un echipaj de politie in fata magazinului. Pesemne cei din magazin o luasera drept "terorist", deoarece de aproape 4 ore statea in fata pravaliei, fuma tigarile lantz(un pachet juma!), manca cereale si chips de prin pungi si se inrosise toata la fatza de la toate injuraturile pe care le scotea din gura. Politia n-au sunat-o decat cand a deschis cartoanele cu oua, si a inceput sa arunce cu ele prin parcare ...
Era transpirata toata (era doar luna August, si nu prea cald- doar 40 grade la umbra!), plina de praf, coji de oua si nervi.
Am tras caruta linga masina politiei, si am inceput sa-i fac cu mana, si sa-i zambesc galesh-deh, sa-i arat ca nu-mi e... indiferenta, si ca ii inteleg durerea
In momentul in care m-a vazut, s-a invinetit la fata, si a inceput sa urle si ea din toti plamanii "THERE SHE IS! SHE(!!!) IS THE ONE!!!! My own daughter!!!!". Dap..iaca(,)canalia ce m-a lasat in drum!
N-am lasat-o sa se urce in masina decat dupa ce au facut-o politaii sa se jure ca n-o sa ma asasineze la volan. Si au cazut de acord sa ne conduca pina acasa...deh, escorta.
Pina acasa nu mi-a adresat nici un cuvant, doar si-a ros bricheta roz pina cand a spart-o..poate o fi fost nervoasa......mai stii?
In timp ce baietii cu pistoale au ajutat-o pe mama sa bage ce mai ramasese din merinde in casa, eu m-am asezat pe banca din curte, si am refuzat sa ma mai misc de-acolo. Ma gandeam ca nu ma poate asasina in mijlocul curtii, nu??? Prea multi martori!!!
Acolo am stat pina cand a venit Bombonelu acasa de la servici, pe la 8 seara... Coana mare n-a venit sa ma intrebe de sanatate. A stat pe "prispa" din fata casei, a mai fumat juma' de pachet de tigari, si a mai injurat vreo 3 ceasuri.
De-atunci sint aproape 4 ani, si cica m-a iertat. Acum chiar ride cand ne aducem aminte de ziua cu pricina. Dar de fiecare data cand merg cu ea la cumparaturi, primul-si singurul!- lucru pe care-l face cand ne dam jos din masina, e sa imi ia cheile din mana, si sa le bage in sutien


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Next page
# /3  

maru
Are we there yet?

Posted 23/03/09 @ 21:30 Reply with Quote
olgutzo, mama, daca mai devreme compatimeam ca ai ramas unimploiata ( ca si hasbandu din dotare), acu, hihi, cu ceva ciocolata in mana, sunt fericita, ca uite, ai timp de scris!
mii de pupici

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

DarkBendis
my other car is a broom

Posted 23/03/09 @ 21:33 Reply with Quote
Mai fata draga si iubita ce-mi faci... eu rad de una singura in hohote pe-aici, matzele se uita (toate trei) la mine capiate si l-am trezit si pe ala micu' !!!



Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)



"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Back to top

Tethys
membru de baza

Posted 23/03/09 @ 22:01 Reply with Quote

superfaza Olguta ! Multumim pt. descretirea fruntilor ... .
Back to top

adriuta
membru junior

Posted 24/03/09 @ 00:53 Reply with Quote
"Dar de fiecare data cand merg cu ea la cumparaturi, primul-si singurul!- lucru pe care-l face cand ne dam jos din masina, e sa imi ia cheile din mana, si sa le bage in sutien"

desteapta fata coana Niculina

mai Olgutza esti de pomina...

Asa creste mare puiul


www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
Back to top

ionica
Ouroboros !

Posted 24/03/09 @ 01:58 Reply with Quote
Doamne Olguta,am ras culacrimi pe infundate sa nu-mi trezesc sotul si pitica.nu-ti mai spun cum imi sarea burtica in sus ,a trebuit sa bag un supozitor cu buscpan ca m-au luat contractiile,saraca doamna Niculina

Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 24/03/09 @ 04:10 (Edited 24/03/09 @ 04:15) Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Fetelor, imi pare rau ca va stirnesc contractiile,dar nu-mi cer scuze pt "descretirea fruntilor", cum spunea Cryna.
Cat despre coana mare, n-o compatimiti, va rog. E leoaica innascuta si "inraita" in cel mai bun sens al cuvantului. E "calita" inca de pe vremea cand eram eu si Bleu copii. Numai dansa stie cate sute de perechi de pantofi i-am rupt (pasiunea mamei, ca si a noastra!!!). Ii luam pantofii cu toc de 12 in picioare, si faceam pe Anna Karenina cu ei prin casa..adica... "alergam dupa tren" pe holul lung, pina ii rupeam tocurile. Si apoi cu o pereche noua de "conduri", luam scena de la capat. I-am asasinat zeci(ca sa nu spun din nou sute) de kg de cartofi si ceapa din cutia imensa de legume de pe balcon. Locuiam la etajul 10, si foloseam legumele ca "bombe"... le aruncam in capul baietilor de care eram eu si sora-mea amorezate. Si cum amandoua eram tare iubaretze, cand ne cautai, eram in plin "bombardament", iar mama si bunica n-aveau niciodata ceapa si cartofi pt gatit. Pina cand s-a nervozat coana Niculina, si a pus lacat pe "cutia fermecata".
Sau sa va spun ca era sa faca atac de cord cand a fost chemata la scoala, deoarece eu si sora-mea umplusem scoala de "baloane" straine?
Pe vremea cand in Romania preservativele erau de negasit(nici daca le-ai fi platit in aur n-aveai sanse sa le gasesti!), noi am dat "spargere" in sifonierul parintilor, si am "achizitionat" toate baloanele gasite ascunse printre lenjeria lor de corp.
Ne-am dus la scoala, si fiecare in clasa ei, ne-am chinuit juma de zi sa umflam baloanele americane cu numele "Trojan"...ehee...ce amintiri frumoase



Mozol discret pt voi toate

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

Tethys
membru de baza

Posted 24/03/09 @ 09:50 (Edited 24/03/09 @ 09:53) Reply with Quote

ce tari erati voi doua Olguta, cand erati mici! Deci, d-aia e calita d-na Niculina . Bine ca-i trecu 'supararea'... .
Back to top

emag
membru incepator

Posted 24/03/09 @ 10:51 Reply with Quote


Mi-as dori sa scrii un fel de "jurnal al sarcinii", o "Povestea D-rei Pishcot" intr-o varianta dezvoltata, un roman. Cu cat mai multe detalii (volume multe, te roooog!)
Asa te-am descoperit... Cu Povestea D-rei Pishcot... Am citit-o de atatea ori, incat as putea da oricand extemporal, cred ca as putea sa o recit cu succes oricand.
Astept si alte istorisiri din perioada in care Galushca se pregatea sa vina pe lume... si nu numai de atunci.

Mama ta e nemaipomenita. Cu asa bunica si mama, nu e de mirare ca Alex e asa frumoasa, desteapta, inventiva.

Pup fetele! 143!

Ziana - povestea nasterii
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 24/03/09 @ 11:47 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Emag, Galushca nu seamana cu noi, puiule.
Seamana...nu-sh... a luat si de la mine si de la Bombo MULTE,si de la bunici, insa are multe din Bleu(sorela),de pe vremea cand era bebe- atit fizic cat si ca personalitate. Asta ma inspaimanta mai mult decat orice... faptul ca a luat si de la noi si de la Bombo... ma cam pune pe ganduri...
In ceea ce priveste un "Jurnal Buclucash"... sa stii ca as avea nevoie de vreo 3 volume sa "lalai" in voie despre 9 luni...dar tare-mi e frica(,) ca m-ar lega astia definitiv si irevocabil, si direct la glumeti m-ar "repartiza". Eu oricum, iti multumesc pt sprijin
Cryna, ehe...de-am fi avut alti parinti, cred ca ne-ar fi casapit cu mult inainte de a face primii pasi... si pe mine si pe sorela. Am fost norocoase la capitolul asta- parintii nostri au fost intr-adevar ingeri. Pe cand noi doua, am fost doi impielitati.


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

Andra.C
membru incepator

Posted 24/03/09 @ 21:37 Reply with Quote
suuuper tare, m-ai facut sa rad cu lacrimi.
Tot respectu' pentru "Coana Niculina"

Andreea, mami de Cata
Back to top
# /3  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page