Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117208
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53984
3. Bilantz olguta12 47955
4. J D E monica70 38193
5. A murit Laura! craciunitza 29023
6. Un nou inceput...(2) danangie 27426
7. scrisoare catre mama Picasso 22143
8. Curiozitate! Ana68 21485
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20118
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20052

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Terminatorul
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 03/04/2009 la 01:11 .:. 6089  vizionari .. Exista 14 raspunsuri la acest anunt

De cand ne-am mutat in oras "select", mamitza(coana mare jr.) a decretat ca magazinele de aici nu-s la fel de "bine aprovizionate" ca cele din Cleveland. Bine inteles, se refera la produsele europene. Din pacate, sint de acord cu ea. Orasul e plin de americani, si foarte putini emigranti din Europa de Est.
Nu-i bai- avem carutza, merjem la plimbare.
Si bine inteles ca nu puteam sa plecam fara Dra Piscot.
Dupa 2 ore de curse prin casa(si 3 ore de amenintzari ca o lasam acasa daca nu sta locului sa o imbracam), plecaram la drum.
Bauturi racoritoare- check. Lapte pt pitic- check. Apa in cana, apa in sticla- check.Biscuiti- check. Animale de plush- check. Coana mare- check. Pitic- check. Fraiera cu cioc(je)- check,check.
Am plecat la 12, am ajuns inapoi la 7:45 seara.
N-am fost decat in 7 magazine si pravalii, si o piata- (piata "adevarata" ca cea din Obor). Am carat sacosi, pungi si cutii cu merinde mai rau ca un hamal din Portul Constanta. Fiica-mea le-a botezat la toti tronurile, pe unde am trecut- n-a facut pishu decat de 8 ori(La piata a facut de doua ori, pt ca i-a placut "toaleta" ).
Ne-am aprovizionat de parca am fi plecat in Legiunea Franceza a doua zi, in zori de zi. Pina la sfarsitul "aventurii", coana mare a ajuns cu doua papornite in brate- una cu oua, alta cu niste pui la rotisor calzi, si un tort de morcovi (dap, avem si de-aia pe-aici- tort de morcovi, de mananci de dai cu caciula-n caini).
Fiica-mea a fost destul de cuminte. N-a vrut "sus"-adica pe umerii mei- decat dupa vreo 4 ore de preumblat. M-a darimat de tot, ca acum se apropie vertiginos de 22 kg, si nu mai e chiar "fulg de nea". Am avut si "soundtrack" pt toata aventura asta- aceeasi melodie toata ziua: "Si mai taliu megem sa papam buge, da mami? megem la Buge King,da?cu ketchup si catofi pajiti"- da, da...mergem la Burger King... Acelasi "refren", aceeasi melodie, din 5 in 5 minute.Cand am iesit din ultimul magazin, si eu si mama eram epuizate. Coana mare, saraca mai mult in reluare mergea... s-a proptit in carucicor, si imi zice cu o vocea de-aia de ratza gatuita "sa ma duca vintu' unde-o vrea, maica ... (,) ca de-aici nu ma mai misca nici oastea lu' Baiazid".
Eu- pregatita pt orice- am scos din buzunar 2 "hopuri" pt spinare si burlane- unul pt mine, unul pt coana mare. In plina parcare, ne-am luat in brate, si saream amandoua ca doi draci betegi, de zici ca nu ne vazusem de-o viata. Se uita lumea la noi ca la urs, si Piscoata urla din toti plamanii "VEAU SI EU BOBO DE-ALA, MAMIIIIIIIIIIII, SA SAL SI EU CU VOI".... Trei zuze, in parcare
Am bagat-o in caruta, i-am bagat un covrig in gura(sa o tina ocupata), am aruncat merindele pe unde am apucat, si am plecat ca din tun spre casa, care era doar la 40 minute distanta.
Pe autostrada, cand a obosit de-a ne pali in scafarlie cu franzelele proaspete, lumina ochilor mei si-a luat-o pe Ziza in brate, mi-a mai tras un "Sa nu uiti sa opesti la Buge King", si s-a pus pe sforait.
Ajunse acasa, l-am scos pe tataie la interval, am descarcat caruta o juma' de ceas, am dat iama in tortu' de morcovi, veni si Bombonelu accidentat acasa, am bagat o pizza la cuptor, si apoi... ahhhh...siesta, o , si-un pahar de vorba.
Pe "printesa" n-a mai fost chip sa o trezim. A dormit pe canapea, si nimic n-a trezit-o. Nici cand a scapat Papa 3 cratiti pe parchetul din bucatarie, nici cand si-a suflat mama nasu' ca un elefant la Circ, nici macar urletele Bombonelului la meciul de baschet de la tv.
Pe la 1 a facut ochi... a inceput sa ma caute, ciufulita si sifonata, cu Ziza, Pisa 1 si Pisa 2 in brate, in chilotei, tricou, cercei, si-un zambet.
Toata lumea plecase la culcare, doar eu si cu ea in casa. Mi-a cerut "banza de-a lu' mami(branza de oaie) , unt de-a lu' tataie(de-ala din spray, fara grasime), "oshii" de-a lu' mamaie(rosii ce-i plac mamei), si paine "nu cu coaja" de-a lu' tati(franzela proaspata si "fragezida" pe scafirlia mea si a lu' coana mare.
A mancat in varfu' patului nostru(in camera ei refuza sa stea, deoarece pt ea acolo este "exilul" cand face prostii- si daca ar fi sa o "pedepsesc" asa cum trebuie- vezi "Crima si Pedeapsa", ar insemna sa nu mai iasa la lumina soarelui pina la 46 de ani); si-a scuturat toate resturile de franzela si branza pe tati, si a cerut MAGADASCAL- Madagascar 2, apoi Peter Pan Return to Neverland, amandoua vazute in "speed mode", deoarece ea era cu telecomanda in mana, ca sa poata "sari" peste scenele ce nu-i plac.
Pe la 3, s-a saturat de sforaitu' lu' tati, si a cerut sa-i fac "coot"-cort- pe jos. Pune plapumi, perne, alte paturi, toata oastea de animale de plush, eu si ea... mi-a cerut si "dotoie bubble gum"- tylenol pt copii cu gust de guma de mestecat- deoarece "nu pot sa espil mucii"- nu putea sa respire din cauza la ce "agonisise" in nas- dar nici de suflat nasul nu a fost chip sa o conving.
La 4:30 hranea pisicile in beci, si ma dirija ce si cum sa procedez, cum sa-i spal farfuriile pt pisici, sa le curat nisipul, etc etc. Apoi mi-a persmis sa fac o pauza de cinci minute, "Poti sa stai la computel"m-am uitat oleaca pe DC, cu ochii lipiti de somn.
La 6:30 s-a trezit tati, zambaretz si fresh- "Ce fac printesele mele?", de-mi venea sa pun mana pe-o lanterna, si sa-i mai scot vreo doi dinti. Ne-am uitat in 3 la "Enchanted", si apoi a urmat o repriza de alergat prin casa, urlete si tipete , cu tati rugandu-se de ea "ma pupi si pe mine, Alex? Plec la servici" si ea cu "LASA-MAAAAAAAAAAA... CA NU TE PUUUUP, NU VEEEEEEEEEEEEAU!!!".
De obicei, incercam sa o facem "geloasa", ca sa vina sa ne iubim in "tei"(in trei), asa ca ne luam noi doi la mozolit, si sare si ea intre noi. Eh, azi dimineata pe la 7:30, nu ne-a mai mers smecheria. Cand m-a luat Bombo in brate, a inceput sa arunce cu perne in el, si sa urle cat o tinea gura "MAMI E A MEEEEEEEEEEEEEEEA!! LAS-OOOOOOOOOOO!!!".
Bombo- "N-o las ca e a MEA"
Piscoata- "Ba e a MEA!!!!!!!"
Bombo- "Ba nu! A MEA!"
Piscoata- " A MEAAAAAAAAAA. NU A TA"
si eu- isteata ca de obicei, ca sa termin, ma bag si eu precum Bush in Iraq- "Sint mami a ta, dar tati e al meu"
Raspuns tipic Piscoata- "Da, tati e al tau- poti sa-l pastezi, Dal TU esti a MEA"

S-a rupt firul cand l-a condus pe tati la usa(fara sa-l pupe!). Bombo a prins-o in brate, si i-a pus doua stampile pe nas si pe obraj, si ea, obraznicatura mare ce e, a inceput sa se stearga(!!!!!!) pe fata sa si urle- "YUCK! YUCKY! BLEAH!" si sa scuipe ca un taximetrist in plin Bucuresti, dupa care a luat-o la sanatoasa. Am crezut ca innebunesc. L-am pupat pe Bombo, mi-am cerut scuze, si am plecat dupa ea prin casa.
Am gasit-o in sufragerie, cum batea mingea(!!!) langa vitrina, cu un TEL furat de la bucatarie.
Am luat-o de-o aripa, si nu m-am oprit decat in camera ei. Urla ca din gura de sarpe "NU ACOLOOOOOOOOO..NU LA MINE IN CAMELAAAAAAAAAAAAA", de parca o trimiteam intr-un lagar din Siberia. I-am spus- "Nu mai iesi de-aici pina vine tati diseara si-ti ceri scuze!!!.
Eu aia care da "sfaturi parintesti" sa ramai calm, sa nu tipi, sa nu-ti pierzi cumpatul, si cand colo ...dau cu ce are fiica-mea in nas, direct in fasole.
Chiar mi-a venit sa o agat in grinda. ORICE ii iert, dar ca sa ajunga sa se stearga pe fata cand o pupa tatal ei pe obraz- asa ceva chiar nu suport. Si sa mai si scuipe!!!
Plangea Piscoata mea cu sughituri, ii curgea din gura, si facuse niste balonase la nasuc de toata frumusetea... plangea in hohote, si tot repeta "Nu mai pang, nu mai pang, sint cuminte, dal nu ma baga aici", de mi s-a rupt sufletul.
I-am spus ca face pauza fortata de 5 minute. Eu- inca o data BRICI de isteata, am plecat jos in beci, sa fumez juma' de tigara, ca sa nu o casapesc.
Si cand ma duc inapoi(dupa un sfert de tigara), o aud fugind pe sus, si usa de la camera ei trantita...
Cand intru la mine... PRAF si PUDRA DE TALC MEDICINALA PESTE TOOOOOOOOOOOOOOOT!!!!!!!! PUDRA PUDRA PUDRA!!!!!!!!!.
In mai putin de 90 de secunde gasise un ALT "container" de pudra medicinala(la babaci in baie), si-mi botezase TOT dormitorul. Din nou!!!!!.
Daca nu se trezea mama- din rasetele ei- cred ca o casapeam. A gasit-o razand si plangand- cu mucii pe piept- in sifonierul ei, cu animalele pe langa ea; le vorbea in soapta, si le dadea cu "pafufu"- cu parfumul meu Armani.
In camesha de noapte, legata la gura cu un prosop, si cu ochii in pioneze, am aspirat de 2 ori dormitorul, m-am bagat in baie, mi-am dat stratul de pudra jos de pe mine, m-am baricadat in dormitor, si m-am bagat in scutece.
Am dormit aproape 5 ore- de la 10 la 2:45,si am visat numai pudra de talc si pinguini impielitati.
Acu' a plecat cu tataie la "BUGE KING"- drept rasplata ca a fost asa cuminte, si m-a lasat sa dorm. Ea a dormit 3 ore- mi-a spus mama ca a adormit in poponetz, pe mocheta din sufragerie, in timp ce facea castele cu babacii. A dormit 3 ore, si s-a trezit refacuta si plina de "viata". Mai ceva decat Schwarzenegger in "The Terminator"...
Ma duc sa mai aspir o data, inainte sa se intoarca mucoasa acasa... si poate imi fac curaj, si plec in lumea larga...

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Next page
# /2  

Denisam
blessed mommy

Posted 03/04/09 @ 02:55 Reply with Quote
Bestiala este si tu SUPER descrii totul-am ras cu lacrimi again,caparca eram linga voi-asta si pt ca desi incabolim,Alex a prins un pic de viata linga DORA cu Piratii-mai are pina la Madagascar-insa sora-sii ii place- A si ce norocoasa esti ca are 22kg Pishcoata, a mea care e cu 2luni mai mica abia bate spre 17 siesi inaltaaa rauuu,pupici multipli!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Zambeste, si maine e o zi!

Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 03/04/09 @ 03:08 Reply with Quote
olgutza, jos chapeul!
esti bestiala iar Coana mare e razbunata!
faptul ca scrii o sa iti prinda atat de bine, in afara ca e terapie curata, dar e si un mod de a recorda amintirile pentru mai tarziu, ca timpul trece atat de repede!
Eu tocmai l-am primit pe primul I hate you si mama nu e cool deloc! Sunt mandra, mi-am facut datoria de mama!

Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 03/04/09 @ 06:53 (Edited 03/04/09 @ 06:58) Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
A venit la mine in timp ce aspiram....
cu juma' de hamburger in hartie, si o broasca testoasa alba cu lumini... plocon, pesemne, ca sa ma impaciuiasca...
M-a intrebat
"mami...mai esti supalata pe mine?"
"da, Alex- mami mai e suparata"
"hai, te log eu..nu mai fi. ialta-ma... ti-am adus o boscutza alba,alba si mica. ea n-o sa te supele, si o sa te iubeasca cum te iubesc eu".
m-a apucat de urechi, si mi-a tras o ventuza de zile mari.
offff....
ne-a ajuta sa "facem mancale la balbati"- m-a "indrumat" cum sa curat cartofii(mi-i pasa unul cate unul, de zici ca era asistenta in sala de operatii), apoi ii prelua tacticos, atent, si-i "aseza" in castronul cu apa, de zici ca erau grenade; m-a ajutat sa fac "salatra"- si-a luat singura un cutit de "unt" care nu-i ascutit; in fund pe dulap, a gafait si s-a chinuit un sfert de ora cu un ardei gras, dar l-a taiat in fashii perfecte si identice.
Dupa cina, a venit afara dupa mine, mi-a adus o perna mie, una pt ea, a adus si 2 paturi groase, m-a imbrancit in leagan; si-a facut culcushul intre picioarele mele, si in 5 minute sforaia ca un pisic gras si pufos la gura sobei.
Acum doarme dusa in pat la mamaie, cu Ziza in brate, si restul lighioanelor "presarate" prin pat.Iar eu m-am imbaiat, m-am facut "sexy"(in caz de mi-a pus Bombonelu gand rau),si ma duc sa fac si eu nani... nu inainte de a ma ruga la Doamne Doamne sa nu se trezeasca pe la 2 la noapte, sa ma puna sa-i construiesc cazemata din paturi si perne....


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

alinam
mami de tero

Posted 03/04/09 @ 13:37 Reply with Quote
Olguta foarte frumos povestesti, iar despre d-ra Piscot ce sa mai zic , ma lasa fara cuvinte cand citesc ce prostioare ii mai trec prin cap, da am si io o curiozitate: la ce e buna atata pudra de talc in casa omului? ca eu nu am asa ceva , am avut odata una parfumata , a zacut o periaoda prin baie si i-am aratat cosul de gunoi la fel de virgina cum poposise la noi pe etajera.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 03/04/09 @ 14:02 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Alinam- buna intrebare. Noroc ca am si raspuns.
1. Atit sora mea mai mare si mai diafana-Bleu,cat si soata mea draga si scumpa, si cumnata mea, mereu imi fac cadou tot felul de creme, alifii, saruri de baie, spray de corp,etc etc. deoarece stiu ca imi plac; majoritatea sint seturi, cu de toate pt toti. Pot spune- cu mana pe inima- ca mi-as putea deschide un magazin sa fac un ban gramada cu toate cele primite de la ei.
2. Drei Piscot ii place sa i se faca "masaj" cu pudra talc dupa fiecare baie sa "miloasa mumos". Se intinde ca pomana tiganeasca in mijlocul patului, si se intoarce de pe o parte pe alta, de pe burtica pe spate(ca un peste pe uscat), sa o dau cu "puda delicioasa" (de pudra "delicioasa" n-am mai auzit pina acum, dar aud de la fiica-mea). Numai cand se miroase singura si simte ca "miloase ca o flolicica", se multumeste sa imi dea pace.
Asa ca, mereu tre sa am "delicii" prin casa. Dar mai nou, toate sint intr-o punga imensa, agatzate pur si simplu DE GRINDA, si ferecate in dulapul meu de haine.
Azi, ca sa pot dormi putin, am incuiat baia de la noi din dormitor, am adunat toate cheile de prin casa, si le-am pus sub salteaua de la patul in care dormeam. Nu crezi ca ma astepta la cotitura??? A tabarit pe mine de indata ce m-a trezit(tot ea!!!!); m-a urmarit pas cu pas cand m-am dus la baie, sa vaza ce si cum- tot timpul reprosandu-mi- "AI INCUIAT USA, MAMI". Daca a vazut ca nu las cheia din mana, a venit dupa mine si pe tron..si cu o voce plina de dulceata, mi-a spus "hai da-mi mie cheia... ca n-ai tu ce sa faci eu ea". Da, da... s-o creada EA ca las cheia din mana. Oricum, cred ca o sa ajungem sa umblam cu cheile legate de gat copii ramasi singur acasa, acum 100 de ani.
Problema e alta- acum tre sa gasesc un alt loc de ascuns cheile.

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

alinam
mami de tero

Posted 03/04/09 @ 14:16 Reply with Quote
aha, m-am luminat si sa stii ca nu exista doar "pudra delicoasa", mie Vlad imi spune ca sunt " un pui de om delicios" cu accent pe delicios si ssit la maxim, asa cum ii zice Ka lui Mogli in Cartea Junglei .
Sanatate micutei Piscot si nervi tari tie si lui "nea Caisa"

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
Back to top

ralualexandrei
Closca sefa

Posted 03/04/09 @ 14:31 Visit ralualexandrei's Homepage Reply with Quote
Mey Olgutzo mi-ai furat patentul?!EEEEhhh te iert ca eu am toata seria Terminator 1Terminator 2 Terminator 3 , te las sa ghicesti care-i cel mai tare.
Scrie in continuare fata verde ca uite asa imi descretesti fruntea in fiecare zi.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Back to top

valentinag
mama natura

Posted 06/04/09 @ 13:50 Reply with Quote
Pup galusca meseriasha si pe ma-sa martira!Hihihihi

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Back to top

misha71
Cruella

Posted 06/04/09 @ 18:08 Reply with Quote
best best best!!!!! si sa stii ca nici io nu te las pin' ce nu aud ca ai publicat TOT!
Back to top

Denisam
blessed mommy

Posted 06/04/09 @ 19:16 Reply with Quote
Terminator 2-cand il vedem scris?

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Zambeste, si maine e o zi!

Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page