Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117212
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53985
3. Bilantz olguta12 47957
4. J D E monica70 38193
5. A murit Laura! craciunitza 29027
6. Un nou inceput...(2) danangie 27427
7. scrisoare catre mama Picasso 22145
8. Curiozitate! Ana68 21488
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20119
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20053

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Five O'clock Tea
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 05/10/2008 la 14:41 .:. 7211  vizionari .. Exista 24 raspunsuri la acest anunt




Nu-mi amintesc mai nimic din orele de engleza facute la scoala, in Romania,in toamna lui 1981.
Cateva propozitii sau fraze.
Prima?
“This is my pencil”- Acesta este creionul meu .
(Pacat ca nu m-a invatzat profa sa spun si “Ti-l bag in ochi daca mai pui mana pe el!” Acum stiu cum se spune:D- I’ll stab you in the eye with it, if you touch it again.)
A doua “fraza”?
“5 o’clock tea”.
Ahhh… cat am visat eu pe tema asta… Ma vedeam mereu intr-o rochie lunga, neagra, de voal, cu trena, un corset care sa-mi faca “mijlocelul cat un ghiocel”(chiar asa gandeam, fara gluma!!!) dupa care sa suspine toti flacaii, baietii, barbatii, si moshii din oras( As fi preferat sa ma aflu la Londra, dar m-as fi multumit si cu “5 o’clock tea pe Blvd. Pantelimon, in Bucuresti); o palarioara mica si fashneatza ashezata smechereste pe o spranceana, cu 3 pene de cocostirc si 2 margarete la bor. Cu manushi fara “deshte”, cu cizmulitze de piele intoarsa. Si cu o funditza cat Sala Palatului la spatele… mijlocelului.
Netinand cont de faptul ca preferam cacao cu lapte( si rar ma prindea careva cu ceainicul in mana!), ma vedeam ca o “lady” de pe vremea Reginei Victoria, fiind o gazda perfecta, fina si sofisticata, al carui salon era bantuit de cei mai cei flacai pe care-i oferea Londra… Ah! Am uitat sa precizez ca eram recunoscuta pt “talentul” meu cu un ceainic. Eram mai ceva decat o geisha (teoretic si doar in imaginatia mea). Daca ar fi fost sa pun ceva in practica… s-ar fi dus dreq si ceainicul, si manushile, si visul meu de a fi dama fina.
De-a lungul anilor am ramas cu o slabiciune pt. cavaleri si domnitze, “ceaiuri” , si povesti de amor. Poate si de-asta am ajuns sa citesc (la batranetze) un roman de “amor ghebos” pe zi, fara sa beau o gura de ceai din 5 in 5 minute. Chiar daca acum beau ceai mult mai des, si cu mai multa placere.
In schimb, fiica-mea cred ca s-a nascut cu un samovar in mana.
Dimineatza la micul dejun, cere CEAI, BANZICA si PAINICA CU UNT!.
De aceea am crezut (ca o curca bleaga ce sint!) din moment ce bea ceai, fiica-mea e deja pe calea cea buna- adica o sa fie o adevarata domnisoara, gingasa si finuta, nu un baietzoi care bate toti flacaii din cartier (nu zic ca mamitza ‘mneai a facut asta vreodata… doar insinuezJ ).
In noul cartier in care ne-am mutat (cel “nobil” si bengos), o singura vecina de pe strada a cautat intr-adevar o oarecare “apropiere”- o cheama Lisa, si cand stau langa ea, am impresia ca-s Gulliver in Brobdingnag( nu ca tipa ar avea 24 de metri, dar 1,95m tot are!). Este extrem de inalta, extrem de blonda, extrem de slaba(de fiecare data cand o vad, ma bate gandul sa ii cumpar o inghetzata!), si dragutza foc; dar mai presus de orice, este indragostita de mititeii romanesti- asa ca…. nu am cum sa n-o indragesc!
Are un baietzel de 7 ani- Christian, si o fetitza cu 9 luni mai mare decat Alex, pe care o cheama Claire.
Mai sint familii care au copii in complexul nostru(chiar prea multi daca intrebi babele din cartier), insa Lisa este singura care are o odrasla ce alearga pe strada imbracata doar intr-un tricou si un…zambet. In rest… goala PUSCA!
Si tot Lisa a fost prima- si singura- cu care ne-am trezit la usa, sa facem cunostinta, si sa-si introduca copiii.

Duminica ce a trecut, pe la 3 dupa-amiaza, eram afara in curte cu Galusca, amandoua in camasi de noapte ( mai uita omul sa isi schimbe textilele din cand in cand… ) descultze, transpirate dupa o tura de “ma pinde mami, ma pinde!!!”(prinde-ma mami, prinde-ma ), pline de biscuitzi cu ciocolata si creta colorata. Galusca ma dirija, iar eu desenam de zor masini ce semanau cu maimutze, si case ce semanau cu… cratitzi. Si ne trezim cu Lisa si odraslele sale in mijlocul curtii, lansand o invitatie traznet- sa mearga Galusca la ei acasa, sa se joace acolo.
-DAAAAAAAAAAAAAAA! CUM SA NU????? Zece minute sa o spal si sa o imbrac, si o aduc (pe tava!, in gandul meu!).
-Nu, e ok si asa! Nu te mai deranja sa-i faci baie.
(In camesa de noapte, descultza si cu fetzisoara si pletele pline de ciucalata si creta?????nu cred!)
-10 minute! Promit!
-Ok.
Si dusi au fost.
Am intrat intr-o viteza, de si baietii de la NASA ar fi fost impresionati. Din dulap i-am scos un costum smecher rau (salopeta, tricou si palarioara), cu Strawberry Shortcake pe el. Sosete albe ca neaua, adidasi mumosi cu luminitze(in caz de o pierde Lisa prin casa….)
Inarmata cu rabdare si sapun, am bagat-o pe don’shoara in dush cu mine.
[Tre sa fac o mica paranteza, si sa preecizez ca unul dintre primele lucruri pe care le-a facut Bombonelu cand ne-am mutat in casa, a fost sa schimbe toate clantzele de la toate usile-interioare si exterioare. In interior, doar usile de la bai si de la dormitoare au cheie- se pot inchide pe dinauntru; cheile de rezerva sint bine ascunse, pe tocul fiecarei usi. Asa cum usile au aproape 2 metri, Galusca n-are nici o sansa sa ajunga la ele. Ajunge ea la toate intrerupatoarele din casa, stinge si aprinde luminile incontinuu, de zici ca santem la bombardament, si ni se plimba ochii-n cap -precum girofarurile pe masina de politie-pana oboseste ea de a ne mai chinui, dar daca se inchide in vreo camera, nu tre’ sa fac nimic decat sa intind mana, sa iau cheia, si se rezolva problema.]
Don’shoara si-a mai gasit un hobby: in timp ce facem baie, asteapta pana-mi pun sampon in cap, si atunci se face nevazuta; mai mereu ma lasa cu ochii-n soare, si fuge de sub dush- face toata casa numai apa si sapun, dar cand o ia cu frig, se intoarce inapoi… Bineinteles ca si de data asta a procedat la fel. Dar cand am iesit de sub dush, a fost pur si simplu un inger. M-a lasat sa-i curatz urechile, sa o dau cu “fufu water”- cu crema, sa miroasa mumos a pudra de talc:D. Am imbracat-o in doi timpi si trei miscari, eu mi-am aruncat niste tzoale pe mine, si am iesit pe usa de parca aveam o ceata de tatari pe urmele noastre. M-a lasat sa ii fac si cateva poze, cu toate ca in momentul cand a pornit la drum, nu s-a mai oprit pana in fatza casei lui Lisa.




Pe cat de apriga si hotarita e cand se afla acasa cu noi, pe atat de timida si nesigura pe ea este cand iesim in “societate”.
I-au trebuit vreo 5 minute sa prinda curaj, si sa se deslipeasca de mine…
Am lasat-o jucandu-se cu un sirmos imperial, negru ca tuciul, pe nume Molly.
Sprintena ca o pustoaica de 14 ani, m-am intors acasa, mi-am scos romanul de amor din papornitza, mi-am turnat un pahar de suc, si m-am asezat pe banca, la soare. Ahhhhhhhhhhhh… raiul pe pamant!!!
Doua, chiar TREI ore de liniste si pace… de greva! Fara sters praf, aspirat, sau alte nenorociri. Doar eu si bancutza mea… deja ma vedeam cum atzipesc la soare, ca o giza beata.
Din pacate, am baut sucul cam repede… am renuntzat la soare, si am plecat agale spre baia de la parter… Dau sa intru…nimic.
Bat in usa:”buey care te-ai baricadat acolo???”
Din sufragerie imi raspunde mama:” cu cine te certi, mama??”
Tata si el:“iar bei gaz?”
Hmmmmmmmmm…
Eu-dansand pe loc:“Pesemne ati blocat careva usa… din greseala”
Tata pe sub barba:”pacat ca n-am blocat usa de la intrare” si mai tare sa-l aud eu “ia cheia de sus, si deschide!!! Ce mai stai?”
Mda. Intind mana dupa cheia fermecata- nu gasesc decat praf. Da-i, cauta. pipaie..nimic.Cheie- nevoie!.
Situatia deja devine periculoasa… O iau la fuga in sus pe scari, dau buzna la noi in dormitor, si ma reped la usa de la baie. Si ma izbesc de ea, ca nuca de perete… aruncata din tun!!! Am ricoshat din usa in dulapul de ciorapi si sutiene, am tras o injuratura strashnica, si am inceput sa caut disperata, cheia ascunsa pe tocul usii. Surpriza, surpriza! Nem cheie!
Schiopatand si injurand, am luat-o tirish grabish spre ultimul tron din casa…Dar n-am mai dat buzna ca o apucata. Nuuuuuuuuu… De data asta am incercat clantza din mers, am vazut ca imi irosesc timpul, si am luat usa la…picioare.
Sa dea naiba in ele de usi de 2 lei… numai cand n-ai nevoie sa le deschizi, atunci iti pica din balamale.. . si cand ai nevoie sa se deschida, zici ca ai ajuns la Portile de Fier- nici cu tancu’ nu le-ai putea urni !!!
Cand au inceput sa ma lase picioarele, si sa simt durerea pina in masele, m-a cuprins disperarea. UNDE??? Doar nu ma pot duce sa bat la usa vecinilor, sa le spun ca CINEVA mi-a baricadat toate tronurile din casa si mi-a furat si cheile!!! Pina la cel mai apropiat McDonald’s nu ma mai tineau…balamalele…
Asa ca am facut ce orice dama fina - aflata in situatia mea- ar fi facut.
Fuga in garaj, pune mana pe o galeata care odata, de mult a fost plina cu vopsea.
Da buzna in beci. Ascunde-te de 3 pisici increzute si curioase, gaseste cea mai mica si mai nenorocita incapere din casa, baga-te printre lampi vechi si cutii cu vesela, si pune-ti o patura cu Winnie the Pooh in cap. Arunca-te cu disperare pe galeata, si multumeste-i lui DD ca ai o imaginatie bolnava. Plange-ti de mila singura, si blestema-ti zilele. Jura-te ca in veci n-o sa mai faci greseala sa ai incredere in odrasla-ti mica si nevinovata…
Si gata.

Eh, pe naiba, gata!!!!
Am ramas “ascunsa” in beci, si mi-am asteptat odrasla in tacere, doar cu pisicile sa-mi tina de urat…. Dar n-am avut mult de asteptat.
In mai putin de 20 de minute, s-a auzit un vajait ca atunci cand a venit Atila Hunul cu armata sa, si au ajuns pe malul Muresului. Urlete, tzipete, harmalaie, si niste bubuituri deasupra mea, de zici ca dinamitase careva casa. Nici la Plevna nu cred sa fi fost asa un calvar . Imi pica moloz in cap, si pisicile se bagasera toate sub patura mea cu Winnie. Pana si ursul de pe patura parea a fi speriat, dar eu. Urlau toti copchii de zici ca ne atacase un trib de Apashi. Si printre ei, vocea mamei gatuita- "Nu Alexandra, nu-i mai da in cap fetitzei cu papusa!! Nu, Alexandra!! NU, NU, NU! Nu putem sa-i trimitem acasa plini de vanatai! Atunci n-o sa mi vina NIMENI sa se joace cu tine, puiule!"
Cum reusise fiica-mea sa convinga 3 copii mai mari ca ea sa vina la NOI, nu stiu.Probabil prin semne, din moment ce ea nu stie decat sa injure in engleza, iar ei nu stiu o boaba romaneste. Dar pesemne ca a preferat sa-i bumbaceasca pe "teritoriul" ei, si fara "martori" .
Intr-un bun sfarsit, mi-am luat inima-n dinti, si am urcat sus. Sufrageria arata ca Londra dupa un Blitzkrieg de-al nemtilor, in al Doilea Razboi Mondial. Iar fiica-mea...radea.
Ca sa calmez situatia, le-am oferit suc de fructe; in timp ce se odihneau, a aparut si Lisa sa-si ia odraslele acasa. O a treia victima a fost trimisa acasa rapid.
Si am ramas eu, babacii, si Galushca. Sosise momentul adevarului.
-"Alex...unde ai pus cheile de la ushi"
-"Le-a pus bine, bebe"
-"Sa vezi ce bine o sa te puna mami daca nu isi fac aparitia in doi timpi si trei miscari, domnisoara. In CUI te pun!!!"
-"Te ubesc, mami"
-"Mie-mi spui? Lasa gargara, draguta...si da-mi cheile!!!"
-"Mami vea cheile?"
-"Nuuuuuuu....mami vrea sa se spanzure"
-"Te supeli? Pangi? HAI PANGE!!!"
-"Pana la urma o sa ajung sa si plang"
-"Vei shelvetzel?"
-"VREAU CHEILEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!"
-"OK"
O ia agale spre camera ei, negrabita, nestresata. In mai putin de 30 de secunde, cu o geanta roz cu sclipici in bratze,coboara scarile mai tacticoasa si mai tzantzosha decat Scarlett O'Hara in Pe Aripile Vantului.
Se opreste in fatza mea, imi rastoarna geanta plina de chei PE picioare, se intoarce si ma lasa vorbind singura, in timp ce urla dupa bunica-su prin casa:"TATAIEEEEEEEEEEE. HAI LA PIMBALEEEEE! HAI, CA-S OCUPATA, N-AM TIMP!!!"

Zilele imi sant numarate...
Plec rapid spre bucatarie, in tacere imi fac un ceai de mushetzel, si tacuta precum un ocnas, ma refugiez in dormitor.
Si realizez- intr-un bun sfarshit- ca nu-mi mai place ceaiul. DELOC.


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Next page
# /3  

DarkBendis
my other car is a broom

Posted 05/10/08 @ 15:11 Reply with Quote
Olgutooo... se arata vremuri interesante... servetelele... crema si lamele de ras... acum cheile de la toilete...Nu va plictisiti pe acolo! What's gonna be next? Si cand ma gandesc ca nu in mult timp va veni si randul nostru... daca "Huckleberry" va semana cu oricare dintre parintii ei, am incurcat-o



Dark Bendis

26+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Back to top

Mariaa
peacefull soul :)

Posted 05/10/08 @ 15:16 Reply with Quote
unde-i raiul pe pamant?!
sanatate multa



pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Back to top

emag
membru incepator

Posted 05/10/08 @ 15:30 (Edited 06/10/08 @ 08:51) Reply with Quote
Ai incurcat-o!!!!!!!!!!
Ma intreb ce va dori sa se faca, cand va fi mare... Orice si-ar dori, cu siguranta ii va iesi de minune. Ii iese de acum orice isi propune, din cate vad.
Pe langa ce-si doreste ea sa se faca, sper sa devina si persnaj de roman cunoscut. Al minunatei sale mame.
Iar tu...draga mea... Ai face bine sa te innamorezi de ceaiuri, din nou. Iti va prinde bine - mai ales combinatia tei-musetel. Asta ca sa nute "nervozezi" prea tare... cand e Galushca "creativa".
!


Ziana - povestea nasterii
Back to top

felicic76
mami de minune

Posted 06/10/08 @ 08:13 Reply with Quote

orice nash isi are nashul, se pare ca la tau este la tine in casa si mai ales, este ratiunea vietii tale. Si cand ma gandesc ca de-abia de acum incepe perioada de nazdravanii, imi cumpar un ceainic mare, s-ar preta mai degraba un samovar si va astept cu noi aventuri!
Galushca si pe mama ei (cand ma gandesc ca o sa-ti apara fire de par alb (si nu din cauza varstei) parca imi vine sa te compatimesc, cand ma uit la Galushca, uit s-o mai fac) Este dementialaaaaaaaaaa!

37+ Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei
Back to top

lorelei_19
Gletscherkönigin

Posted 06/10/08 @ 22:08 Visit lorelei_19's Homepage Reply with Quote
E un deliciu Piscotica, o minune de fetita, dulce si zvapaiata. Sa-ti traiasca, Olguto si sa ne traiesti si tu, ca ne incanti sufletele cu randurile tale frumoase
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 07/10/08 @ 10:38 Reply with Quote


Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Back to top

luxe
membru incepator

Posted 07/10/08 @ 11:54 Reply with Quote
Ma simt bine cand te citesc ...

www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami
Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 07/10/08 @ 22:10 Reply with Quote
pupici Galustei!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

Germina
membru incepator

Posted 08/10/08 @ 13:27 Visit Germina's Homepage Reply with Quote
Foarte tare! Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa! Inarmeaza-te cu muuulta rabdare ca cu cat creste cu atat o sa aiba idei mai multe! Si nu uita sa ni le impartasesti si noua!

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi

Lumi
Back to top

ruxandraru
membru incepator

Posted 17/10/08 @ 17:11 Reply with Quote
Forumul DC ar trebui sa iti interzica sa mai postezi. Nu ai voie sa scrii asa si sa nu fie o carte luuuunga, de citit pe indelete, pina la sfirsit (da sa fie groasa!), nu fragmente aruncate ici colea, ca e ca si cum ti ar da cineva o savarina, da o gura azi, una miine, alta peste o saptamina! Am zis!
Back to top
# /3  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page