Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117209
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53985
3. Bilantz olguta12 47957
4. J D E monica70 38193
5. A murit Laura! craciunitza 29026
6. Un nou inceput...(2) danangie 27427
7. scrisoare catre mama Picasso 22145
8. Curiozitate! Ana68 21488
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20119
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20053

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Metafora… Metaforelului…
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 19/09/2008 la 00:58 .:. 7399  vizionari .. Exista 14 raspunsuri la acest anunt




In drum spre birou azi dimineatza, dj-ul meu favorit de la o statie de radio de-aici, din Cleveland, ruga ascultatorii sa-l sune, si sa-i spuna cine au fost eroii tineretii sau copilariei lor.
Eu n-aveam cum sa sun, deoarece pe Metaforelul copilariei mele nu-l cunoaste mai nimeni pe meleagurile astea.
Si de ce ma gandeam la el? Pt. ca acum 3 zile a implinit 41 de ani. Uimitor, socant, Metaforel e mai mult Metaforoi acum… a albit, a facut burtica, si e mare barosan la tembelizor.

Mai nimicitor a fost emailul primit de la sorela acu’ vreo 20 de minute (sorela cu care n-am mai vorbit nici prin email nici la tel de cateva sapt.- dar cu care se pare ca am o conectie mai buna decat pe cea care o are tv-ul meu cu compania de cablu!, deoarece mereu ne avem aceleasi ganduri), in care imi impartashea din “perlele” Metaforelului…
Perle care m-au naucit “di tat”.

Cand m-am incumetat prima data sa scriu despre el pe DC, eram inca “sub influentza” amintirilor de cand eram de-o schioapa. Eh, acum… sint mai mult contrariata si impresionata (neplacut) de ce poate debita Metaforelul.

De exemplu, atunci cand vorbeste despre familia lui..si despre cariera lui. (Bleu a atashat urmatoarea explicatie in email: “Uite ce interesant. Daca mi-ar fi spus mie asta- ca sotie…i-as fi dat un pumn in gura”. Inca o data trebuie sa-mi spun ca ne tragem din neam de oameni pacifisti…cred…)

Desi in sanul familiei se simte mai bine ca oriunde, “Metaforel” spune ca meseria ramane tot pe primul loc: "Cand m-am casatorit, am facut un lucru ilegal. Am devenit bigam. Familia mea stie ca eram deja casatorit cu profesia, care ramane tot pe locul intai"!
Hmmmmmmmmm…. Asta era o declaratie facuta dupa nasterea celui de-al doilea copil al sau.
Plus ca a mai adaugat cateva “perle”, ca sa nu-l creada lumea tembel…citez:

“ Vedeta este un tata "scolit". si asta pentru ca daca atunci cand i s-a nascut primul baiat era atat de emotionat incat nu stia ce sa faca, acum e pregatit pentru primele luni din viata noului nascut. "Ma consider ca un industrias. La primul copil eram un simplu manufacturier. Acum a fost mai mica emotia. Eram deja experimentat. i-am cumparat micutului tot ce-i trebuia in cateva minute. si, ca sa nu mai fiu trezit noaptea de bebe, dorm in living. in plus, multe lucrusoare i-au ramas de la fratiorul lui mai mare ", povesteste vedeta.”Deci… e tata profesionist. Eu inca n-am cunoscut pe NIMENI sa cumpere toate cele necesare unui nou nascut in CATEVA MINUTE. O fi frate- sau cel putin var de-a 7-a spitza- cu Superman. Tata grijuliu- doarme in “living”- LIVING in limba engleza inseamna VIU, IN VIATA, TRAIND, neica- asta sa stie toata lumea, sa nu mai chinuiti limba mea adoptiva!. Spuneti LIVING ROOM, ca sa va inteleg si eu cand va referiti la SUFRAGERIE!!! .
Asadar, Nea Metafora doarme in SUFRAGERIE, sa nu fie deranjat.

Daca n-am putut “digera” ceva vreodata, au fost “taticii SEZONIERI”... adica… barbatii care sint TATA, si care isi asuma responsabilitatile de parinte numai atunci cand nu e nici un meci la televizor, partida de poker cu baietii s-a contramandat, sau in cel mai rau caz, nevasta- si mamica pruncului- este in spital cu pojar,rubeola, sau pneumonie. Sau cand e vreo serbare la scoala sau la gradinita, si o sa fie si “vecina de la 4” acolo..stii tu care, mai Gicule- “aia cu creierul mic, gura mare, picioarele lungi, si fusta scurta”…mda…
Ca mama, nu-mi aleg zilele de “mama”. Nici orele, nici serile cand nu vreau sa-mi fie deranjat “somnul de frumusetze”. De ex? Azi noapte la 2, ne bateam cu perne in mijlocul patului- eu, Bombonelu si Dra GoeJ.
Dar la 4 azi dimineatza, noi doua ne tavaleam pe jos in dormitor, ne pupaceam, si ne uitam la “The Incredibles”. Bombonelu dormea de-I mutai cu patul. DAR n-a dormit niciodata in sufragerie, in pod, in beci, in garaj, sau la vecinu’ in ograda, DOAR ca sa nu fie deranjat. Eu n-am facut copilul in eprubeta. Bombonelu e cealalta jumatate a ecuatiei. Impreuna am pornit la drum, impreuna ne-am bagat in hora, apai impreuna o sa jucam pina ne sar pingelele. Sint zile cand si el uita ca Dra Pishcot este responsabilitatea NOASTRA, nu A MEA… dar il iert, deoarece munceste fizic enorm de mult. Vine acasa epuizat fizic si psihic, si-l vad cum adoarme pe scaun. Asa ca, de cele mai multe ori prefer sa-l las sa se odihneasca, petrec eu cat pot de mult timp cu ea, constienta ca se va revansa fata de Galushca noastra, si poate si fata de mine.
Dar niciodata nu l-am auzit pe sotul meu spunand “e fiica-ta! Spala-te pe cap cu ea” Nici nu mai trebuie explicat faptul ca l-as casapi daca si-ar permite vreodata sa-mi spuna asa ceva.
DAR… avem cunostintze- ma refer la barbati-… care se bat cu pumnul in piept si declara sus si tare ca… femeile se plang prea mult. Cresterea, educatia copiilor nu e “mare scofala”. Alea-s momentele cand sint sigura ca ma pashte puscaria pt omor . Deja ma vad la Jilava, dupa gratii. Americanii o numesc aggravated murder. Eu o numesc disperare.

Avem un bun amic, baiat istetz, modern in gandire si in felul in care isi traieste viata, simpatic; isi iubeste sotia si cei doi flacai, in varsta de 3 ani si 7 luni, respectiv. Sotia lui sta acasa cu copiii, 24 din 24. El, om cu scaun la cap( ?)… mai vrea INCA UN COPIL. De ce? Pt ca asa vrea el. Inca unul… Chiar daca economia e la pamant, chiar daca slujbele dispar pe zi ce trece, chiar daca neajunsurile si problemele financiare devin- pe zi ce trece- mai serioase si mai mari… el mai vrea un copil… sustine ca “3 e o cifra rotunda”. L-am intrebat daca nu se gandeste la sotia lui… la cat de greu ii este. Raspunsul lui? “Las-o sa fie mama! EA a vrut sa fie mama- apai sa fie!”. Am fost tentata sa-l intreb… pai TU n-ai vrut sa fi tata? APAI FI TATA!!!!! 24 din 24, vere! Nu cand ai “chef”, sau cand esti plictisit de ce-i la televizor. Fa schimb de “posturi” cu ea… stai tu acasa, iar ea sa-si reia cariera.
Amicu’ mi-a oferit un zambet stingher atunci cand m-am uitat la el chiorash. “Asa-i ca ma crezi nesanatos la capatinza?”. “Nu- doar INCONSTIENT”. (Si imi pare rau sa-I spun amicului, dar daca ar fi “bolnav la bibilica”- cum ii place mamei sa spuna- i-as fi putut gasi o scuza. Dar egoismul si inconstienta de care da dovada, ma inspaimanta, si nu ii pot gasi nici o scuza; nu pot decat sa-l invinovatzesc pt. toate problemele si neajunsurile pe care le va intalni si cu care se va lupta familia lui de-a lungul anilor, doar pt. ca el e de parere ca “3 e o cifra rotunda”

Nu inteleg conceptia multor barbati( sa ne fie cu iertare, n-am spus TUTUROR barbatilor- si nu ma refer la amicul nostru, care este un tata chiar bun) ca femeia este cea care trebuie sa isi dedice viata copiilor, pe cand ei… au DREPTUL de a-si dedica doar anuminte momente, ore, zile, sau CAPITOLE din viata, copiilor lor. Vorba lui Bleu- “Mai toti vor sa fie parinti. Dar numai ca sa se mandreasca cu titlul, deoarece efortul nu vor sa-l depuna.”

Si iar revin la Metaforel, si la perlele lui… si la faptul ca acum e “berbant serios”, matur, cu familie… la casa( sau in cazul lui) la moshia lui.
Acum vreun an scria cum ca sotia sa nu gateste si nu face curatenie, deoarece este o cucoana emancipata, si ca nici de copii nu se prea ingrijoreaza, deoarece au bona buna, si deh…ei- ca parinti- sant mai mult musafiri pe-acasa.
Spunea ca au o bucatarie “ulta-extra- ultimul racnet”, dar ca nu au folosit-o vreodata, deoarece ei mananca in oras, sau pe la diversele “evenimente” pe unde e invitat. Si tin minte reactia lui Bleu- care ca de obicei e mai aspra, dar cu mult mai aproape de adevar decat sint eu:
"Asa familie…ferea! Ai sa razi, dar in bucatarie, si la mesele servite impreuna se intalneste si se cimenteaza o familie - acolo se construiesc amintiri si se impart tot felul de experiente pe care fiecare le are in timpul zilei, bune sau rele.”

Recunosc- ma asteptam ca Metaforelul copilariei mele sa fie la fel de “priceput” in cele ale pruncilor si ale paternitatii, pe cat era in cele ale “poeziei” si ale cavaleriei pe vremea cand eram de-o schioapa.
Dar se pare ca inca o data gresesc.

Si revin la ultima METAFORA(deoarece perla nu o pot numi) declarata-unde altundeva decat in presa?- de catre Metaforel-Versiunea 2008-

"Inventatorul bicicletei nu a fost bou".

Of, Doamne…
Asa metafora… asa Metaforel…


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Next page
# /2  

ellej
Tornada in actiune !!!

Posted 19/09/08 @ 10:08 (Edited 19/09/08 @ 10:57) Reply with Quote
Stiu ca s-a mai discutat, dar mie inca mi-e neclar cine e realmente Metaforelu' :) Dar asta nu conteaza.

Sunt de acord ca ambii parinti au aceleasi drepturi si aceleasi obligatii. Si barbatii romani sunt inca tributari mentalitatii patriarhale, unde barbatul e mare si tare si trebuie gandilat cu pana unde stim noi.

Ma gandeam ca tocmai asta fac si eu zilele astea, dorm cu copilul ca sa nu-l deranjeze pe el, insa exista circumstante atenunate: lucreaza de cand vine de la serviciu pana pe la 3 dimineata ca sa mai castigam ceva, deci nu se pune, pentru ca se opinteste pentru clan :)

Edit: gata, stiu! Merci C!

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Back to top

rall
membru stang

Posted 19/09/08 @ 16:31 Reply with Quote
Daca inainte aveam (mici) dubii asupra identitatii Metaforelului, acum e clar - citatele apartin unei singure persoane

Oltguta
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 19/09/08 @ 17:40 Reply with Quote
Olguto, te asteptam!
Ai mare dreptate in tot ceea ce spui, multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de asa gen de "tata" si mie ca am avut ceva minte si l-am ales pe "al bun" pentru Bubulina mea. Pup Galushca!

Lora, mami de Iustina


Back to top

felicic76
mami de minune

Posted 21/09/08 @ 09:23 (Edited 21/09/08 @ 09:33) Reply with Quote
multe salutari si multi pupici Galushcai si mamei ei

duamna, ai pus punctul pe "i" in ceea ce ma priveste, am asa emotii cu mine ca mama si le am triple cu "ciupiloi" pe post de tata. Tare mi-e teama ca "taticul" sa nu o scranteasca, tare mi-ar placea sa nu. Acum are insomnii, mi-a promis ca noaptea se ocupa el de copil : schimbat, bibe etc, dar daca i-o reveni somnul taman atunci? Imi vorbeste si face planuri de viitor: o invata copilul nostru bine?, sa ne gandim sa punem bani deoparte ptr educatie in strainatate ?iar mie mi-e teama sa nu-si ia lumea in cap la prima criza de colici, la prima aparitie a dintisorilor . Sunt nesigura pe mine si pe el ptr ca noi am fost niste egoisti pana acum, in cercul nostru nu existam decat noi doi (si catelul), acum vom fi trei. Am luat deja bona, nu vreau sa vina acasa si sa ma gaseasca nervoasa, plina de voma de bebe, vreau sa pastram momentele noastre de discutii seara, de batut campii cu gratie, oare mi-o reusi?

ufffffff, am emotii mari pentru viata care va urma, am si un caz in cercul de prieteni in care capul familiei nu a suportat "inchisoarea" si a evadat alaturi de o femeie care nu-si dorea copii, divortand de mama copilului lui, doar pentru a-si recapata "liberatea".

cred ca o sa-i iert micile izbucniri nervoase, in nici un caz nu o sa-i iert CINISMUL, fraze de genul " ai vrut copil" bla bla bla
35+ Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei
Back to top

emag
membru incepator

Posted 22/09/08 @ 12:42 Reply with Quote
Ce dor mi-a fost de tine!!!!!!!

Despre Metaforel... Cand ai scris "Moartea lui Metaforel", am citit plangand. Pentru ca mi se pare extrem de trist, de dureros chiar, ca un "erou" al copilariei sa se schimbe atat de mult - in rau, incat sa fie ca si cum ar fi murit si altcineva traieste-n locul lui, dezamagindu-i pe cei pentru care insemna ceva.

"Metaforoiul" in discutie are,in ceea ce ma priveste(si ii sunt recunoscatoare pentru asta ), marele merit de a te fi "botezat" Olguta... de a fi vazut asemanarea (evidenta!)intre tine si Olguta lui Teodoreanu.

In rest... din ceea ce debiteaza, nu are sens sa mai spun ce-mi inspira. El si alti "tatici sezonieri", cum bine i-ai numit tu. Cum nu mai spun ce-mi inspira "Volvo-urile" cu abilitati de zbor(parasutism), cu tot cu bucatariile lor ultimul ragnet, utilizate pentru a face poze in ele si a da bine in ochii musafirilor. Bine ca au bone meseriashe, care devin mame, cand mamele sunt prea ocupate sa fie volvo, planoare, etc... Bine ca apar in reviste si la TV, in felul asta micutii lor pot sa-i vada mai des, chiar daca nu prin casa...
Stiu, suna haotic si incoerent "datul" asta al meu cu parerea... Si mai stiu ca tu imi intelegi haosul, motiv pentru care, din nou,.



Ziana - povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116417
Back to top

Vichi
membru incepator

Posted 22/09/08 @ 14:09 Reply with Quote
Metaforel e chiar tampit! In tot jurnalismul romanesc nu exista replici mai tembele ca ale lui...

Cu drag,
Back to top

DarkBendis
my other car is a broom

Posted 22/09/08 @ 17:46 Reply with Quote
Cine e Metaforel... eu nu stiu si cum sunt cam departe de mas-media romaneasca, nu imi pot da seama. Dar ma bucur mult sa te "revad", Olguta, si sper ca sunteti bine cu totii . Cat despre "Metaforel", oricine ar fi el... el intra in capitolul "Amintiri din Copilarie" sau, daca am fi intr-o dispozitie mai cinica, in capitolul "Ce a fost si ce-a ajuns". Ca-s 100% sigura ca aceste capitole exista in viata fiecaruia

Te imbratisez mult, si pe tine si pe ai tai


Dark Bendis

24+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 22/09/08 @ 18:54 Reply with Quote
si cine e metaforel? please?

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

philip
Think more, eat less...

Posted 22/09/08 @ 21:00 Reply with Quote
nu zic decat atat: daca dati citatul cu bicicleta pe google veti afla urgent cine e.
olgutzo, imi plac mult depanarile tale (pacat ca nu-s diacritice, sper sa nu intelegi gresit).

philip&andreea
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 22/09/08 @ 21:59 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Nu stiu sigur ce m-a determinat sa scriu ceea ce am postat mai sus, dar asa patzesc cateodata- am momente de nebunie (sau de luciditate)- depinde cum vrea fiecare sa inteleaga situatia.
Bine inteles ca sora-mea Bleu m-a mushtruluit rau de tot dupa ce a citit cele scrise( chiar daca agreeaza cu mine 200%). I s-a parut ca sint prea aspra, ca judec prea aspru, si ii este teama ca cele scrise de je or sa-i afecteze cariera si viata personala Dlui Metaforoi. Hai sa fim seriosi! Ca n-am scris in Catavencu si nici in Romania Libera. Realizez ca are familie, si in special copii, care-s nevinovati. Intentia mea n-a fost sa ii creez probleme omului. Doar mi-am spus parerea. Dar poate gresesc.
Adevarul este ca dispretzuiesc parintii sezonieri (fie ei mama sau tata). Si din nefericire pt el, mi-au cazut ochii pe Nea Metafora- l-am pus eu sa devina persoana publica si sa-si “imparta” aventurile cu noi?

@ Felicia- Din proprie experienta, iti pot spune ca socoteala de-acasa cu cea din targ nu sufera comparatie. Poti face planuri pana la adanci batraneti. Un bebe nu are decat un plan- pe-al lui!. Chiar n-o sa-l intereseze pe Vladutul vostru ce ati planuit voi- o sa manance si o sa faca in scutece cand are EL pofta- si la fel o sa se trezeasca. Spune-I soatei sa nu-si mai iroseasca timpul si energia si timpul cu planuitul, ca si asa planurile dansului se vor duce naibii cat de curand.

Ah… ce m-a facut paf a fost urmatorul paragraf “Am luat deja bona, nu vreau sa vina acasa si sa ma gaseasca nervoasa, plina de voma de bebe, vreau sa pastram momentele noastre de discutii seara, de batut campii cu gratie, oare mi-o reusi”.Surioara, lasa gluma!!! Tu chiar crezi ca iti vei putea lasa bebele de 2-3 saptamani pe mainile unei necunoscute?? Oricat de “buna ar fi bona”, tre sa fii oleaca intr-o ureche sa ai incredere intr-un strain, sa iti lasi pruncul cu el/ea. (asta este parerea MEA, nu neaparat si cea mai autorizata). Eu una stiu ca si acum imi este greu sa o las acasa, fara mine- chiar daca e cu doi bunici care o adora- bunici care accidental, sant si parintii mei.
Cat despre “nu vreau sa ma gaseasca nervoasa, plina de voma de bebe”, etc etc- te rog nu ma nervoza! Si ma rog, daca te gaseste asa, inseamna ca nu mai esti sotia lui? Ca nu te mai iubeste? Nu te mai apreciaza? Sau numai data cu “fufu water”- a se citi “parfumata”), coafata, odihnita, zambareatza si in camesha de voal puteti sa pastrati momentele de intimidate si “discutiile seara”? Veti putea bate campii si in continuare, stai linistita. Numai ca acum unul din voi va avea o mogaldeatza mica, mica si zgomotoasa in bratze.
Adio “aventura in doi”. Adio “egoism”.
Bun venit in lumea parintzilor. Unde copilul este mereu pe primul loc.
Eu si soatza am avut aproape 7 ani impreuna inainte de a sosi Dra Piscot. Si om mai egoist ca mine inca n-am intalnit. Dar in momentul cand a iesit cozonacul din cuptor, n-am mai PUTUT fi egoista. Da, imi este dor de zilele petrecute in parc, protzapita pe cate-o banca, cu burtica la soare, si cu o carte in mana. Imi lipsesc serile cand ma puteam uita la un film fara 100 de intreruperi, fara sa fiu rujata de 23 de ori in 4 minute, fara sa fiu “pieptanata” (mai mult DEFRISHATA decat orice altceva) de odrasla mea. Imi e dor de zilele cand eu eram singura care-mi purta pantofii cu toc, cand nu-si punea NIMENI sutienele mele in cap, pe post de “palaie”- da, drept palarie le foloseste!!!
Daca stau bine sa ma gandesc, viata noastra este mai dificila, mai haotica, mai lipsita de “directie”; sintem ca o ceata de ratze ametzite. Dar sintem niste ratze fericite… conduse- mai mult sau mai putin- de o ratzusca fishneatza, isteatza, si impielitzata. Dar asa cum e ea, e cel mai frumos cadou pe care ni l-ar fi putut face DD, vreodata… si merita toate noptile fara odihna, petrecute in compania soatzei si a Piscoatei, cand NU am fost parfumata si dichisita, cand eram tracasata, obosita si cu nervii la pamant. Si cu toate astea, soatza mea nu ma scoate din “sexy mama”. From his lips, to God’s ears- De pe buzele lui, la urechile lui Dumnezeu .
Cea mai mare satisfactie? Atunci cand ma tavalesc cu fiica-mea prin iarba, cand sint plina de verdeatza si frunze si in dinti, ciufulita, shtrampirata, si cu “peruca” jumulita- de zici ca am picat din carul cu fin- si odrasla mea se uita la mine languros, si-mi declara hotarita “ mami, esti fumoasa”. Ce Pamela Anderson? Ce Catherine Zeta- Jones? Mama de Piscoata… zeitza pe pamant.


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page