Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117451
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54433
3. Bilantz olguta12 48366
4. J D E monica70 38647
5. A murit Laura! craciunitza 29384
6. Un nou inceput...(2) danangie 27731
7. scrisoare catre mama Picasso 22316
8. Curiozitate! Ana68 21747
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20488
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20287

post an entry in your weblog   Jurnalul lui Mickyyy  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)

Mickyyy
Aventuri la pescuit
Acest mesaj a fost trimis de Mickyyy pe data de 14/05/2007 la 12:05 .:. 3721  vizionari .. Exista 12 raspunsuri la acest anunt
Gata, fetele au crescut suficient, e momentul pentru noi experiente impreuna. Hotaram cu mic cu mare, in week-end mergem la pescuit!!
Incepem grijuli din timpul saptamanii aprovizionarea cu cele necesare, undite, ace, plute si bineinteles nelipsitul gratar. Si alegem si ziua de glorie: duminica!
Ca de obicei, socoteala de seara nu se potriveste cu cea de dimineata, din planurile noastre marete de-a porni spre balta cel tarziu la ora 8 se-alege praful. Asta e, nici 9 nu-i un capat de tara, mai ales ca amicii nostri au plecat dis-de-dimineata acolo sa ocupe loc. Echipati pana peste urechi cu cele necesare si cele total inutile (ca oriunde am pleca, avem tot timpu la noi o gramada de chestii care nici macar nu le scoatem din portbagaj, chit ca la plecare ni se par esentiale ), o pornim la drum.
Incepem cu stangul....n-aveam cine stie ce cash la noi, dar aveam suficient cat sa platim intrarea la balta (restul stateau bine-merci pe card - o noua inventie, cica banii s-ar cheltui mai greu daca nu-i vezi in portofel....vax albina, se cheltuie la fel de repede, ba chiar mai repede de pe card, ca asa nu mai esti stresat sa te-ncadrezi in x lei care-i ai in geanta). Prima oprire - benzinaria. prima benzinarie - nu functioneaza cardul....asta e, incercam la alta, ca doar nu s-or fi terminat benzinariile in Bucuresti. Alegem o alta, spre iesirea din Bucuresti. Toate bune si frumoase, pana la plata: eroare de comunicare, sorry da' tre sa platiti cash! Asta e...bine ca avem suficienti bani, las ca gasim noi un bancomat pe drum sa ne refacem finantele. Primul si singurul bancomat gasit - nu functioneaza . Vorbim cu amicii care erau deja acolo, hai ca au ei bani suficienti la ei, asa ca n-are sens sa ne mai intoarcem in oras, pornim spre balta.
Unde-i balta? Aaaa...aproape, la vreo 40km de bucuresti, ne spun amicii nostrii. Am fost avertizati ca-i o portiune de vreo 5km de drum prost...e...nu-i nimic, ne descurcam noi, am mers si pe drumuri mai proaste ca ala, cat de rau poate fi??? Hmmmm....cat de rau?? Incuantificabil (daca cumva o exista termenul asta): 5km de drum asfaltat cu gropi (dupa vechea moda la romani), dar de-alea de mai bine coborai din masina si-o luai pe jos, ca tot ajungeai mai repede. Ii parcurgem in vreo 15-20minute. In sfarsit, drum ok....cat dureaza....vreo 2-3 km....inca 10km de drum bestial, groapa langa groapa, daca ar fi plouat puteam sa ne oprim pe marginea drumului si sa ne-apucam de pescuit in ele, erau suficient de mari si de multe cat sa gazuiasca un banc intreg de pesti!
Cu chiu cu vai, dupa 18km de drum parcursi in 45 de minute ajungem la balta. Suuuperb...padure, liniste, racoare, pustietate, a meritat tot drumul ala plin de hartoape. Nu tu mizerii aruncate pe jos, nu tu manele, nu tu aglomeratie, numai verdeata de jur imprejur, si-un lac super in mijlocul padurii. Ne facem comozi, si ne-apucam fiecare de ce stie mai bine sa faca: Daria sa adune mizeriile de pe jos si eventual sa le bage-n gura (cine stie ce bunatati se-ascund pe-acolo si noi parinti rai si denaturati nu vrem s-o lasam sa le guste), Malina sa arunce pietre-n balta, tati sa pregateasca unditele si mami sa alerge ca disperata dupa copii care, bineinteles, n-aveau astampar! Intr-un final, in jur de 11 jumate, ne linistim, trantim o patura pe jos, scotem puzzel-ul si crontonelele, calmam fetele si ne-apucam de pescuit, cica!!
Are balta pesteeee...cat cuprinde....nici n-arunci ca se si prinde....acu' nu mai e cazu sa facem si mofturi ca cel mai mare peste prins n-are mai mult de 50g . Si-apoi tati a vrut la pescuit, ce daca n-apuca sa pescuiasca din cauza noastra, ca din pacate ramele n-au fost dresate sa sara singure in carlig si nici pesti sa iasa din el dupa ce-i scoti pe mal, si cum mami are oaresce probleme in a mangaia viermusii si pestii, responsabil cu bagatul si scosul din carlig ghiciti cine era!! Si cum pestii se prindeau pe banda rulanta, n-apuca saracu sa faca nimic altceva, decat sa bage si sa scoata diverse vietati din carligele unditelor noastre!!
Dupa vreo juma de ora mami se plictiseste de pescuit si fetele de puzzele. Asa ca il lasam pe tati sa-si vada si el de pescuit,iar noi o luam dela capat cu: Malina, nu fugi langa mal, Daria, nu baga in gura, Malina, ai grija la creanga, daria, nu baga mana-n apa, malina, nu mai te stropi pe adidasi, daria, nu te urca incaltata pe patura, malina, las-o pe Ani in pace (ani era fetita prietinilor, cu 1 an mai mare ca malina), da-i si ei jucaria ta, dariaaaa....ai grija la carlige, malina, vezi firul de la undita........ Si-am tot tinut-o asa, vreme de vre-un ceas, timp in care fetele erau mozol de sus pana jos, mami ragusise de la atata strigat, iar tati n-apucase sa pescuiasca nimic, ca ordaslele i s-au invartit aproape numai printre picioare.
Vine si momentul gratarului, ne mai linistim, reusim sa mancam (copii cu ceva mai multa alergatura, dar intr-un final infuleca si ei ceva), iar Daria si tati pica rupti amandoi, la un pui de somn la umbra, pe patura, pe malul lacului.
Ramane mami sef de trib, pustoaicele mari nici gand sa doarma. Asa ca hai sa pescuim si noi in liniste si pace. Dar pesti ioc...ca doar nu erau fraieri sa manance pufuleti (ca doar atata am avut tupeul sa strecor in carligul unditei, ca celelalte miscatoare de prin cutii nu-mi insiparu suficienta incredere incat sa le iau in mana si sa le strecor in ac ). Noroc ca apare Cristi, amicul nostru, si ne salveaza cu cativa viermisori plasati strategic. Cum au aparut virmusi in carlig, cum au tabarat pestii pe noi, si iar da-i si trage, peste dupa peste. Bineinteles ca au pescuit si pustoaicele, au scos fiecare 5-6 pestisori singure, asa ca au fost in culmea extazului.
Dupa-amiaza a culminat cu un plonjon spectaculos in minunata balta. O ridicare de pe scaunel, o dezechilibrare, o cazatura in patru labe, un sprijin defectuos in maini pe niste crengi umede, si plonjonul final: direct cu capul in balta ! Noroi pe haine, pe fata, prin par....pacat ca n-am avut aparatul la noi, merita o poza!!
Dar cum mami e prevazatoare, am avut schimburi la noi, asa ca tragedia n-a fost atat de mare, singura problema adevarata fiind incalatrile care luasera ceva apa la bord si-au devenit inutilizabile.
Asa ca am luat cea mai inteligenta decizie care se putea lua in acel moment (mai ales ca era trecyt de ora 5), imbarcarea si cu mic cu mare acasa. Drumul de intoarcere n-a mai fost la fel de spectaculos, copii au dormit linistit in masina, gropile deja pareau mai accesibile, iar oboseala generala isi spunea cuvantul.
Pestele a fost aruncat la loc in balta, asa ca singurele amintiri cu care am venit de-acolo au fost hainele pline de noroi, si povestile Malinei despre cum s-au prins pestii in carlig si cum a cazut in balta. Pe care bineinteles le-a aflat tot familionul la intoarcere, si probabil le vor mai afla si toti colegii de gradinitia si oricine ar mai avea timp si rabdare s-o asculte, ca a vazut ca prinde povestea s-o spune cu mare patos oricui o intreaba!! Inclusiv lu' mama, aseara, pe care eu am vrut s-o scutesc de amanuntele picante , dar probabil dupa raportul complet al Malinei, la ora asta-si , ca a crescut o fata inconstienta, auzi la ei, sa le cada plodu-n balta?!!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Trimite reactia ta
Next page
# /2  

LauraFlo
Droghi sau dependenta Dc

Posted 14/05/07 @ 13:15 Reply with Quote
Dulce foc povestioara ta ! Am ras, m-am speriat, m-am enervat (si noi am intalnit un drum de genul groapa langa groapa) . Ti-am spus eu ca nu are ce sa se intample rau ?

La cat mai mult iesiri cu final fericit !
Back to top

tnicoleta
Mamica de fier

Posted 14/05/07 @ 13:44 Reply with Quote
Distractie in toata regula. Sa va fie de bine si la cat mai nulte iesiri din astea, dar fara plonjoane in apa.
Sa imi spui si mie cun se numeste balta si pe unde este. Ca si noi suntem familiei de pescari si i-am promis Biei ca o ducem si pea sa pescuiasca.

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Back to top

Mickyyy
membru de baza

Posted 14/05/07 @ 14:06 (Edited 14/05/07 @ 14:11) Visit Mickyyy's Homepage Reply with Quote
sincer, nu stiu cum se numeste balta, da' pot sa-ti povestesc cum se ajunge
Pe drumul spre Oltenita, dupa ce treci de Frumusani, faci dreapta, mergi cam 5km, faci din nou dreapta, mai mergi vreo 500m, faci stanga, o ti tot inainte, nu stiu cati km (vreo 4-5), apoi faci din nou dreapta (undeva la o piata), iar mai mergi vreo 2-3km si faci stanga. Apoi apare o padure, si undeva pe-acolo e un drum forestier pe care mai mergi vreo cateva sute de metri, daca nu si mai mult....si-apoi e greu de explicat ca faci stanga-dreapta pe niste cararui pana ajungi pe balta !!
Da' daca chiar vrei sa mergi acolo, ii intreb pe amicii mei cum se cheama balta si aflu si prin ce sate am trecut, poate-ti foloseste.
Ca eu am mers pentru prima data acolo, iar indicatiile le primeam telefonic, la fiecare intersectie sunam la ei disperata: acum incotro o iau, aaa...pai uite, e o statuie in fata, nu stiu ce bodega in dreapta....ei saracii se chinuiau sa identifice pe unde eram eu, si-apoi imi spuneau ce sa fac. Si dupa ce treceam de cate-o intersectie victorioasa, in cateva minute ajungeam la alta . Pentru ei era simplu, ca teoretic trebuia sa urmez drumul principal, dar in sate....e greu de spus care-i ala principal, mai ales cand sunt toate vai si-aamar, pavate cu gropi sau in cel mai fericit caz cu piatra cubica, si fac stanga-dreapta din zece-n zece metri!!!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
Back to top

monu
Nervisor zis gica contra

Posted 14/05/07 @ 23:51 Reply with Quote
Super aventuri!!! Am citit cu sufletul la gura toata povestea si m-am amuzat. Pana la urma a fost o aventura frumoasa pe care o vor tine minte.

Monu mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
Back to top

tnicoleta
Mamica de fier

Posted 15/05/07 @ 11:44 Reply with Quote
Mickyyy intreaba-i pe amici cum se numeste balta. Sotul e pescar si a fost pe multe balti asa ca poate stie de ea sau cel putin ii poate intreba pe amicii lui pescari. Spre oltenita am fost si eu odata cu el, tot asa de prost era drumul la un moment dat. Poate nu-i aceeasi balta ca asta unde am fost noi nu avea padure.

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Back to top

Mickyyy
membru de baza

Posted 16/05/07 @ 12:16 Visit Mickyyy's Homepage Reply with Quote
Nicoleta, ti-am trimis mesaj cu mai multe amanunte despre cum se ajunge, ca numele baltii din pacate nu l-am aflat inca.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
Back to top

tnicoleta
Mamica de fier

Posted 16/05/07 @ 15:06 Reply with Quote
Multumesc de indicatii. La Hotarele am fost cu sotul. Banuiam ca e pe acolo dupa cum ai descris drumul. Cred ca vom merge peste 2 saptamani ca acum ne ocupam cu serbatul zilei piticii noastre.

Uite aici este prima iesire la peste cu Bianca
http://rides.webshots.com/album/381080551FmukFL

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Back to top

Mickyyy
membru de baza

Posted 16/05/07 @ 15:30 Visit Mickyyy's Homepage Reply with Quote
La Hotarele era o balta mare, imediat cum ieseai din sat, se-ntindea si-n stanga si-n dreapta drumului si nu avea nici padure. E posibil sa fi mers acolo. Daca aia e balta, de acolo pana unde am mers noi, nu mai faci mai mult de 5 minute cu masina, iesi in drumul principal, faci stanga si aproape ai ajuns.
Distractie placuta daca mergeti acolo, si noi am zis ca o sa mai poposim pe-acolo saptamanile urmatoare.
Am vazut pozele cu Bianca la pescuit, o scumpica. Cati ani face?

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
Back to top

tnicoleta
Mamica de fier

Posted 17/05/07 @ 14:58 Reply with Quote
Face 3 ani pe 25 mai. Si prima propozitie pe care a spus-o a fost "Tati pinde petele" (Tati prinde pestele).

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Back to top

Mickyyy
membru de baza

Posted 25/05/07 @ 13:10 Visit Mickyyy's Homepage Reply with Quote
Uite ca n-am uitat
La multi ani Bia

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page