Cum sa scriu POZE si sa fac click direct catre album?

Pentru inceput, mergeti in "Profilul personal" (in meniul din stanga paginii). La rubrica "Semnatura" scrieti urmatoarea formula:

[ url="aici scrieti adresa web a albumului de poze" ]aici scrieti denumirea dorita pentru albumul foto[ /url ]

Aveti grija la spatiile goale (blank-uri) intercalate intre cele doua rinduri de paranteze patrate, intocmai pentru a vedea cum trebuie scrisa formula. Atunci cand veti scrie formula, scoateti acele blank-uri, astfel incat sa nu ramana nici un spatiu liber in interiorul formulei.

Pentru alte detalii, puteti citi indicatiile pentru personalizarea semnaturii si pentru editarea mesajelor.




Cum pot introduce o poza in mesajul meu?

Din motive tehnice, nu exista posibilitatea de incarcare a imaginilor direct in forum intrucat acest fapt duce la incarcarea suplimentara a serverelor.
De aceea, puteti scrie un link catre o imagine stocata pe un server accesibil publicului. Nu puteti sa faceti legatura cu imagini de pe calculatorul dumneavoastra (doar daca este un server), nici cu imagini stocate in spatele unui mecanism de autentificare, cum ar fi casutele de mail, site-uri protejate cu parola etc. Pentru a afisa imaginea, folositi codul [img] sau cod HTML (dacă este permis).




Cum activez mesajele private?

Mergeti in meniul din stanga ecranului si apasati pe "Mesaje private". Apoi apasati pe "Optiuni" (in dreapta ecranului), bifati "Activeaza mesajele private" si "Trimite modificarile".
Atentie: in perioada de proba sau daca sunteti suspendat, nu puteti folosi mesageia privata.


Cum pot modifica sau sterge un mesaj?

Puteti modifica sau sterge doar mesajele personale.
Pentru modificare aveti la dispozitie un buton aflat deasupra mesajului pe care doriti sa il modificati si reprezentat grafic printr-o coala de hartie cu un creion (daca pozitionati cursorul mouse-lui deasupra butonului, va va aparea textul "Editeaza raspuns/Edit reply"). Daca doriti sa previzualizati textul inainte de a fi postat, folositi optiunea "Vizualizeaza" pentru a preintampina alte modificari ulterioare.
Dupa efectuarea tuturor editarilor veti observa un text sub mesaj care inregistreaza data si ora cand ati modificat raspunsul.

Daca doriti sa stergeti un mesaj pe care l-ati postat mergeti la bara de butoane situata deasupra mesajului vizat si apasati ultimul buton din dreapta, reprezentat grafic printr-un cos de gunoi.
Atentie, insa! Nu puteti sterge mesajul postat decat daca nu exista un raspuns in cadrul subiectului respectiv.




De ce imi apare "Accesul pe forum ti-a fost restrictionat" si cu toate acestea pot sa folosesc forumul?

Aparitia acestui mesaj se datoreaza unor erori tehnice pentru care ne cerem scuze.



Cum imi creez albumul foto pe forum?

Mergeti la profilul personal (vezi link in meniu) si apasati pe "Activeaza album foto".
Daca aveti deja albumul activ, intrati la sectiunea "Album foto" (in stanga paginii de start a site-ului) unde exista optiunea "editeaza albumul propriu" si urmati instructiunile pas cu pas.

Daca optiunea de activare nu reuseste, poti contacta administratorul.


Cum il contactez pe administratorul forumului?

Pentru sesizari de orice fel ii puteti trimite un email la adresa admin@desprecopii.com. Administratorul nu accepta mesaje private.



De ce trebuie sa ma inregistrez?

Inregistrarea va va oferi acces la optiuni care nu sunt disponibile utilizatorilor anonimi cum ar fi imagini asociate, mesaje private, trimiterea de email-uri altor utilizatori, inscrierea in grupuri etc. Dureaza doar cateva momente ca sa parcurgeti intreaga procedura, asa ca va recomandam sa va inregistrati.



Cum gasesc un subiect?

Folositi functia de (in meniul din stanga ecranului sau apasati aici).

Pont: Pentru subiectele intinse pe mai multe pagini, cautarea cu ajutorul functiei de cautare va trimite la prima pagina a subiectului gasit. Ca sa gasiti mai usor mesajul care contine cuvintele cautate, deschideti subiectul si dati click pe "Versiunea pentru imprimanta"; vi se va deschide o alta pagina cu subiectul intins pe o singura pagina si apoi combinatia CTRL+F va va ajuta sa gasiti ceea ce cautati.

In caz ca nu functioneaza functia de cautare a forumului, puteti folosi serviciile unui motor de cautare pe internet, cum ar fi Google




Cum gasesc subiectele la care am postat?

  • faceti click pe numele de utilizator; in pagina deschisa gasiti in partea stanga ultimele 10 subiecte la care ati postat;
  • in aceeasi pagina dar in partea dreapta dati click pe "toate subiectele nearhivate" la care ati postat;
  • exista si varianta cu ajutorul functiei "cautare" (in meniul din stanga paginii): scrieti numai numele de utilizator in casuta de jos, alegeti cautarea in toate forumurile si gasiti toate subiectele la care ati participat (arhivate sau nearhivate, dupa optiune).


Am postat un subiect la o sectiune si nu il mai gasesc acolo. Ce se intampla?

Daca ati deschis subiectul fara sa tineti cont de sectiunea in care postati, unul dintre moderatorii forumului vi l-a mutat la sectiunea potrivita.
In mod automat, forumul va trimite un mail de instiintare asupra mutarii subiectului pe care l-ati deschis. De asemenea, veti gasi in josul textului dumneavoastra o alta instiintare: "Editat de - moderator on data ora".



Ce inseamna mesajul "ne-moderate"?

Primele 10 mesaje ale fiecarui membru nou inscris pe forum sunt monitorizate si trebuie sa fie aprobate de un administrator sau de un moderator inainte de a putea sa apara pe forum.
Atentie: toate mesajele postate la sectiunile "Sondaje" si "Buburuza norocoasa - magazinul DC" sunt moderate!




De ce mesajele postate imi apar pe forum cu intarziere?

Exista cateva posibilitati:
  • postati la una din cele doua sectiuni la care toate mesajele postate sunt afisate dupa aprobarea unui moderator ("Sondaje" si "Buburuza norocoasa - magazinul DC");
  • sunteti membru nou-venit in perioada de proba;
  • ati incalcat una din regulile forumului.


Cum imi sterg contul de pe forum?

Nu exista o astfel de optiune disponibila utilizatorilor in cadrul profilului personal.
Cu toate acestea, daca sunteti hotarat sa renuntati la calitatea de membru al forumului, trimiteti o cerere in acest sens administratorilor.

Va rugam sa intelegeti ca decizia de stergere a contului va apartine in totalitate si, in consecinta, nu are sens sa faceti un caz din acest lucru.




Cum imi schimb numele de utilizator?

Din pacate, pentru moment nu este posibila schimbarea numelui de utilizator al forumului DespreCopii si nu putem avansa un termen cand va fi operativa aceasta procedura.



Cum fac sa nu imi apară numele de utilizator pe listele de utilizatori conectati?

In profilul personal (meniul din stanga paginii) veti gasi o optiune "Arata activat Utilizatori activi"; daca veti seta aceasta optiune pe "Nu" veti fi vizibil doar pentru administratori si pentru dumneavoastra ca utilizator ascuns.



De ce nu se contorizeaza mesajele?

Exista unele sectiuni ale forumului DespreCopii unde nu se contorizeaza mesajele postate. Aceste sectiuni sunt:
  • Un ochi rade, unul e vanat;
  • SuperMiresele;
  • Evenimentele comunitatii;
  • Zona Zoster;
  • Anunturi tehnice - Probleme & sugestii
  • Containerul Verde.


Cand se primesc stelutele?

Stelutele se primesc in functie de numarul de mesaje postate si au culori diferite, dupa cum urmeaza:
  • Membru nou venit -
  • Membru incepator - mov - 1 steluta - 100 mesaje
  • Membru junior - galben - 2 stelute - 500 mesaje
  • Membru matur - rosu - 3 stelute - 1500 mesaje
  • Membru senior - albastru - 4 stelute - 3000 mesaje
  • Membru de baza - albastru - 5 stelute - 4000 mesaje
  • Moderatori - verde
  • Administratori - albastru inchis


Cum fac sa-mi apara semnatura cu font si culoare diferita?

Pentru a adauga o semnatura mesajelor pe care le postati trebuie mai intai sa va creati una, lucru pe care îl puteti face accesandu-va profilul personal (in meniul din stanga paginii).
In profilul personal aveti un tab "Semnatura" unde scrieti textul dorit ajutandu-va de optiunile de editare.

Pont: Incercati sa va compuneti semnatura in timp ce raspundeti la un subiect, pentru a avea la indemana toate optiunile si tag-urile pentru personalizarea semnaturii. Astfel, puteti selecta textul sau o portiune de text si ingrosa, inclina, sublinia, taia cu o linie, mari sau micsora corpul de litera folosit, puteti schimba culoarea sau asezarea in pagina, puteti insera un link sau chiar un emoticon, functie de imaginatia si preferintele voastre.
Cand doriti sa probati semnatura creata, copiati tot in fereastra Semnatura din "Profilul personal" si apasati butonul "Vizualizati".

Odata ce semnatura este creata, alegeti optiunea "semnatura
selectata in mod normal?" pentru a va adauga semnatura la finalul fiecarui mesaj pe care il veti posta. Puteti, de asemenea, sa preveniti adaugarea semnaturii unor anumite mesaje daca stergeti bifa respectiva din formularul de publicare).




Vreau sa imi aleg un avatar. Cum fac?

Din pacate, pentru moment nu este posibila alegerea si inserarea unui avatar intrucat s-ar incarca foarte greu paginile, imaginile ocupand spatiu mult pe server; de asemenea, nu putem avansa un raspuns cert si un termen cand va fi operativa aceasta procedura.



Cum imi schimb adresa de mail pe care primesc informatiile de la DespreCopii?

Accesati "Profilul personal", schimbati adresa de email si salvati modificarile.



Cum imi aleg o alta titulatura decat "membru junior"?

In meniul forumului (in partea stanga a paginii) exista optiunea "Foloseste punctele". Daca detineti numarul minim de puncte necesar, faceti click pe optiunea "Atribuie-ti o anume titulatura". In fereastra "Change to" tastati numele dorit si apasati butonul "Submit".



Cum se acorda punctele si la ce folosesc ele?

Participarea oricarui membru la acest forum este recompensata prin puncte. Punctele vor putea fi folosite in magazinul virtual desprecopii.com exclusiv pentru membri cu puncte.
Iata cateva actiuni care va aduc puncte:
  • raspundeti la un subiect - 2 puncte
  • deschideti un nou subiect - 4 puncte
Gasiti mai multe detalii la sistemul de puncte




De ce imi merge forumul atat de incet?

Viteza scazuta de incarcare a paginilor se poate datora unor cauze tehnice independente de vointa noastra, pentru care ne cerem scuze. Pentru a afla daca de vina sunt serverele care gazduiesc forumul puteti verifica viteza de incarcare a paginii: pentru aceasta derulati pagina in jos iar imediat sub tabel veti gasi textul "Pagina s-a incarcat in X.XX secunde. Daca timpul de incarcare este de sub o secunda, va rugam sa intrebati providerul de internet sau sa verificati setarile conexiunii dumneavoastra."



Cum imi modific efectul glow?

Daca vreti ca efectul glow sa fie mai puternic sau mai slab ori sa aiba o alta culoare trebuie sa adunati punctele si selecteati din nou intensitatea ori culoarea. Din pacate, inca nu exista optiunea de previzualizare a culorii si intensitatii efectului inainte de activarea functiei "glow".
Atentie: efectul glow nu apare la primul mesaj dintr-un subiect si nici daca folositi alt browser in afara de Internet Explorer.




Cum includ in mesajul meu mesajul altei persoane?

Exista doua posibilitati:
  • deasupra mesajului postat de persoana respectiva apasati pe butonul "Reply with quote" reprezentat grafic printr-o foaie de hartie cu o sageata verde pe ea;
  • incadrati textul dorit intre [ quote] si [ /quote] (fara spatiul liber din interiorul parantezelor drepte).


Ce sunt subiectele blocate?

Subiectele sunt blocate fie de catre moderatori, fie de catre administrator. Nu puteti raspunde unui subiect blocat si orice chestionar continut este inchis automat. Subiectele pot fi inchise din diferite motive.



Primesc mesaje private nedorite!

Dacă primiti aceste mesaje anuntati administratorul, pentru ca el are posibilitatea de a opri un utilizator sa trimita mesaje private.
In perspectiva va exista o optiune prin care un membru isi poate adauga o lista de persoane ale caror mesaje sa fie ignorate.




Cum ajung moderator?

Conform Regulamentului forumului, moderatorii sunt membrii ai comunitatii care au o prezenta constanta pe forum, au probat si probeaza calitati de lider si pot neutraliza unele dispute, iar prin contributiile lor imbogatesc continutul informativ al forumului Desprecopii.com.
Daca intruniti toate aceste calitati aveti sansa de a fi remarcat de administratorii forumului si inclus in echipa de moderatori. Aceasta includere nu este doar o "promovare", cat o responsabilizare in plus intrucat implica voluntariat...