Strabism: cand operam, clinici, preturi

Strabism: cand operam, clinici, preturi | Autor: Freia

Link direct la acest mesaj

Capsunika are strabism congenital... diagnosticat la Oftapro, Dr. Georgescu (actuala Teodorescu). Ne-a pigulit inainte de consult, ne-a pus picaturi in ochisori, am verificat toate jucariile dinclinica, timp in care io am cercetat ochelarii.

Ok, vine diagnosticul, si vine si para malaiatza care a picat ca o piatra in capul meu: trebuie opearta de cel putin 2 ori. Ok. Dar pana atunci ni s-a recomandat tratament acasa, la modul pus un plasture pe ochisor cate 2 ore jumate pe zi / minim 4 zile pe saptamana. Ok. Am luat de acolo cateiva plasturi, o sun pe sora-mea in Spania si o rog sa-mi caute plasturi pt copil ca deh, mi s-au parut scumpi aici. Mi-a trimis o cutie, marca identica 3M.

Imi da materiale de studiat acasa cu strabism si mai imi sugereaza sa caut pe net. Bun. Asa ca am dat un search pe forum si am strans tot ce am gasit legat de ochii, strabism, clinici si idei de preturi.

In acest moment noi continuam tratamentul "plasture" (si nu e funny deloc pt copil - vorba lui parpalak, mi-as taia o vena sa nu mai simta copilu asta) timp de trei luni. Timp limita Noiembrie, cand ne programam iar sa stabilim imbunatatiri ale vederi sau nu si atunci decidem cand operam.

Pretul acum la Oftapro este de 400 Euro / operatie. Daca se pune problema sa facem doua operatii pe mine ma darama financiar pt ca nu am banii astia. Plus ca nu stiu in cat timp vine a doua operatie, asa ca am inceput sa caut alti medici, alte preturi, chiar si in afara Bucurestiului.

Asa am gasit clinica Sanoptic, Dr. Galan in Iasi. Consultatia e in jur de 230.000 cu trimitere de la medicul de familie, sau dublu fara trimitere. Operatia, aici surpriza emisiunii este in jur de 7 milioane. Asa ca am stabilit inainte sa iau decizia finala sa vaz ce fel de om este medicul si cum arata clinica. Pe 11 septembrie mergem la dr la o consultatie si discutam ce si cum.

Acum, intrebarea mea este: ce stiti de clinica asta? Sau mai aveti si alte optiuni pt mine?

Sunt de-a dreptul disperata pe tema asta, pt ca nu vad nici o imbunatatire la ochii ei de cand cu tratamentul "plasture".

multumesc,

Freia si Alexa


S-a mai discut si aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14756

de unde citez:

Autor: Laura T
Subiect: Strabism la BBAm mai deschis un subiect cu aceasta tema acum vreo 3 luni, dar acum chiar sunt ingrijorata. Fetita mea cea mica are aproape 6 luni, si are strabism, desi nimeni din familia mea sau a sotului nu are asa ceva. Cand am fost la oftalmolog acum vreo 3 luni, a zis ca trece pina la un an, sau mai vorbim apoi. Eu personal nu cred ca ii va trece de la sine, daca pana acum nu i-a trecut. Stiu ca pina la 1 an nu avem ce-i face, dar intrebarea mea este: a mai avut careva dintre voi copilasi cu strabism? Si s-a putut face ceva in acest sens? La ce varsta? Suntem decisi chiar sa o operam, daca altfel nu vom reusi (ochelari, ocluzor, exercitii etc), numai sa-i treaca, pt. ca tare imi inspira mila cand o vad asa... Stiti vreun medic oftalmolog bun in Bucuresti (ca in astia din Ploiesti nu prea am incredere...), care sa se bage si la copii? Nu e urgent, caci pina la 1 an nu au ce-i face, dar apoi trebuie neaparat sa consultam un specialist. Va multumesc anticipat pt. raspunsuri si va pupam.


Autor: lala
Buna, eu am fost cu copilul la control la dna dr Goicea la Medicover Grozovici (langa spitalul Colentina); este specializata in oftalmologie pediatrica. tel pt programare 021 212 21 55


tot de acolo mai am extras si urmatorul pasaj:

Autor: zizica
Subiect: Oftalmologie - clinica particulara in Buc.
Saptamina asta am fost cu Mihai la o clinica particulara de oftalmologie.
De ceva vreme il suspectam de strabism.Am fost cu el la medicul pediatru care a zis ca si lui i se pare ca are strabism, asa ca mi-a dat o trimitere la specialist la policlinica V. Gomoiu. Bineinteles ca acolo am dat de o mare coada, de copii suparati si chinuiti care nu mai aveau rabdare sa astepte. Nici eu nu am avut rabdarea necesara, mai ales ca Mihai nu sta o clipa intr-un loc. Am plecat acasa. Am cautat pe internet tot ce era de gasit la capitolul oftalmologie. Asa am gasit un site interesant despre o clinica particulara de oftalmopediatrie. Si n-am mai stat pe ginduri. Am sunat, am cerut o programare si am facut consultatia necesara. Acum sunt fericita ca Mihai nu are nimic la ochi, vede bine si nu are strabism. Medicii de acolo au o anume psihologie,stiu sa se poarte frumos cu copiii, se fac ascultati. Au si tot felul de aparate de masurat, nu fac doar control vizual.
Pentru cei interesati: www.oftapro.ro


Autor: Bobita
La policlinica Globului nu e aglomerat. Este linga cinema Gloria.

Autor: bombonica
Si clinica OPTIMED este foarte buna, e langa Unirea, pe Bdul Coposu Nr. 3.


Autor: Laura T
Draga Zizica,
Am citit mesajul tau si iti multumesc pt. informatie. Chiar cautam un dr. oftalmolog bun, la care sa o duc pe fetita mea de 6 luni, care are un strabism congenital bilateral. Aici in Ploiesti doctorii au tot zis ca e prea devreme sa-i faca ceva, dar pe site-ul Clinicii Optapro am citit clar ca se poate opera si incepe tratamentul chiar inainte de a implini 1 an. Voiam sa te intreb daca programarile se fac din timp si cat costa o consultatie? Tu la ce dr. ai fost cu Mihai? Cat a durat consultatia si ce i-a facut de fapt (adica ma intereseaza daca i se face un control f. amanuntit, caci as vrea sa stiu daca nu are si alt defect de vedere...). Mersi mult.


Autor: mumulina
Laura, telefoanele la Oftapro sunt:252.52.01; 252.52.17, 0722.870.809, e-mail: oftapro@xnet.ro, www.oftapro.ro.
in reclama scrie ca e singura clinica privata cu profil de oftalmopediatrie si strabism din Ro, are program de e-consulting cu Universitatea Indiana-Indianapolis, diagnostic, tratament, optica medicala, chirurgie oftalmologica ptr copii si adulti.


Autor: zizica
Draga Laura,
Eu am fost la consultatie la dr. Luminita Gheorghe, dar am inteles ca toti dr. de acolo sunt bine pregatiti in domeniu. Poti citi CV fiecarui dr. pe site. Programarea am facut-o cu vreo 2 zile inainte. Poti da telefon, ca asistentele care raspund sunt f. dragute si iti dau toate amanuntele de care ai nevoie. Baietelul meu are 3.6 ani si stie sa raspunda la intrebari si sa recunoasca imagini (l-a consultat si cu niste aparate, n-am retinut numele lor). Dar am vazut o mamica cu un bebe de ~5luni la consultatie.
M-a costat 350.000 lei o consultatie completa (examen fund de ochi, acuitate vizuala, diopron, etc.) La Mihai nu a fost cazul, dar am inteles ca daca la consultatia vizuala, dr. observa ca e strabism atunci consultatia se aprofundeaza cu aparate de masura in urma careia se stabileste daca e cazul de operatie sau de exercitii. In acest caz costul consultatiei se ridica la 500.000 lei.
Eu zic ca pentru copiii nostri merita orice efort financiar.
Iti tin pumnii strinsi si sa ma tii la curent.


Autor: bia
Eu o recomand pe dr.CIOPLEAN DANIELA,programarile se fac cu ceva timp inainte;noi mergem la d-sa de 1 an de zile si am fost foarte multumita de rezultate.Consultatia se face amanuntit,ultima oara a consultat-o pe Bianca aproape 1 ora,este atenta cu copilul,are rabdare,au aparate performante,insa daca vrei o programare pentru anul viitor in ianuarie trebuie sa o faci de pe acum.Multa sanatate si astept vesti.


Autor: Laura T
Alina, am citit site-ul lor si am ramas f. incantata de ce am vazut acolo. Sunt hotarata sa o duc pe Ramona acolo in ianuarie. Zizica, iti multumesc mult, nu mi se pare prea scump, ma asteptam pe la 50$/consultatie.

Autor: amai
Strabismul la bb
Iti pot confirma si eu ca Oftapro este o clinica foarte buna.Atit d-na Dr. Cioplen cit si d-na dr. Gheorghe se ocupa de problema strabismului la copii. Clinica are dotare atit "tehnica" cit si "psihologica"(ma refer la modul de abordare parinte copil-pacient) si nu in ultimul rind sprijinul prof. Helveston ( www.strabismus.minute.com ).
Fetita mea a fost la primul control la 8 luni(atunci am aflat de acesta clinica);au urmat niste exerctii(acoperirea unui ochi citeva ore pe zi)pina la virsta de un an, dupa care a fost operata de strabism la ambii ochi. REZULTATELE SUNT FOARTE VIZIBILE!
A trecut mai mult de un an de la opertie si totul merge spre bine.Nu este exclusa o a doua operatie dar, eu sunt foarte multumita de ceea ce s-a realizat pina acum.
amai
Am un sfat: daca nu te-ai programat inca si vrei sa o faci,cauta sa te programezi la prima ora altfel risti sa stai destul de mult


iar o discutie interesanta la linkul de mai sus:

Posted - 22/09/2003 : 14:39:20 de Laura T
Despre strabism si ochelari la bb
Draga CameliaH,
Ti-am vazut puiutele la pagina personala, ai scris ca poarta ochelari pentru strabism si hipermetropie. Si Ramonica mea (1 an si 4 luni) s-a nascut cu strabism, e programata la prima operatie pe 27 oct. la Clinica OFTAPRO din Buc., dupa care va trebui sa poarte ochelari de corectie. Intrebarea mea este: cum reusesti sa le convingi pe fetite sa stea cu ochelarii la ochi la varsta asta? Am vazut ca ele poarta ochelari de la 1 an chiar...Nu ii arunca de la ochi? Nu ii sparg?
Si ele au strabism permanent? La ce dr. le tratezi? Ti s-a spus ca nu necesita operatie? Cam cat costa ochelarii pt. bebei asa mici?
Scuze ca te-am asaltat cu intrebari, dar esti singura persoana pe care am intalnit-o care are o problema asemanatoare cu a mea...
Multumesc anticipat pt. raspuns si pupici la bebelice,


CameliaH
Membru matur

Intr-adevar fetele poarta ochelari de la un an. Pe ele le consulta dr. Constanta Nascutzy de la IOMC din Tei de langa facultatea de constructii. Am ajuns la oftalmolog la trei luni pentru ca ele au fost premature si au avut retinopatie de prematuritate (un grad mai mic). Am fost inscrisi intr-un program de urmarire a prematurilor. Periodic am facut controale la oftalmologie (unde ti-am scris mai sus) si la neuropsihiatrie.
La varsta de un an doctorita le-a facut un control mai amanuntit, dupa ce problema cu retinopatia se rezolvase de la sine. Cu chinuiala de rigoare, urlete, sirop de adormire, etc. a reusit sa le testeze fund de ochi si dioptrii. Strabismul nu e mare, se corecteaza cu ochelari la fel hipermetropia. Ne-a dat ochelari, pe care fetele i-au purtat pana acum vreo luna cand, pentru ca s-au marit, si sunt nazdravane rau, nu au mai vrut deloc sa-i tina la ochi. Si-i luau una altea, se bateau cu ei, etc. Si asta desi erau legati cu elastic la spate. Le-am lasat in pace si acuma o sa ma duc din nou la control sa vad cei de facut, poate nu mai sunt buni de nu mai vor sa-i poarte. Prin vara am mai fost la un control, totul era bine.
De costata au costat foarte mult dupa pareare mea, 1 milion perechea in februrarie, deci 2 milioane amanadoua, ne rupt, la momentul respectiv. Ca le-am facut cu lentile de plastic, rama de import, etc. Care rama, una dintre ele s-a rupt dupa doua zile. Ochelarii i-am facut la un magazinas din incinta spitalului IOMC unde facem consultatiile.
Sper ca te-am lamurit. Daca mai e ceva, intraba-ma.


Laura T
Membru matur

Multumesc mult, CameliaH.
La noi nu se poate rezolva decat cu operatie, iar cu ochelarii Dumnezeu stie cum o sa o conving sa stea apoi, ma indoiesc... De dr.Nascutzy auzisem si eu ca e buna, dar acum suntem sub supravegherea dr. Luminita Gheorghe de la Oftapro, si ea specializata in strabism la bebi mici. Si acolo tot cam 1 milion costa ochelarii mititei, de aceea te-am intrebat... Sa vedem insa in cat timp ii va face bucatele.........????


liliana csaki
Membru junior

Laaura noastra (acum 4ani si 3 luni) poarta ochelari de la 2 ani si 2 luni(strabism + hipermetropie). La 6 luni de purtat ochelarii i-a crescut deviatia, i-am facut 4 luni de exercitii cu ochisorul acoperit cateva ore pe zi dar fara rezultat. Am uitat sa-ti spun ca este pacienta d-nei dr. Gheorghe de la Oftapro.In vara trecuta d-na dr. ne-a spus ca ne recomanda operatia fara a ne asigura insa ca o singura interventie va fi suficienta. Eram ingrijorata dar pe 7 oct. 2002 am operat-o, nu dispera, operatia e relativ usoara, e totusi o operatie, dureaza circa o ora din momentul cand ia copilul la sala si dupa o alta jumatate de ora noi am plecat acasa. Laura desi asa micuta s-a comportat extraordinar, a inteles ca n-are voie sa puna mana la ochisori, a vomitat o singura data, si-n rest a cam dormit pana a doua zi. Inaintea ie fusese oparat un baietel de 9 luni si era ok. S-a recuperat rapid, operatia a fost o reusita in sensul ca nu mai are nevoie de o alta interventie, si-a recuperat vederea pe ochiul strabic, singura noastra problema acum este faptul ca la unul dintre controalele ulterioare i-au descoperit si un astigmatism care nu se poate opera decat dupa 18 ani asa ca va purta in continuare ochelari.Ochelarii costa intradevar in jur de 1 milion(functie de rame) iar d-na dr. e o dulce. Asadar incredere si bafta multa, sigur totul va fi bine


Laura T
Membru matur

Mersi, Liliana, m-ai mai linistit...Esti un caz fericit ca fetita ta a scapat cu o singura operatie, noua ne-a spus ca s-ar putea sa faca 2-3...Cum a reactionat la anestezie? Avea ochisorii umflati dupa? In cat timp s-a restabilit complet? S-a vazut imediat ca ochisorii s-au indreptat? Ai putea sa-mi trimiti si mie o poza a fetitei de dinainte si una de dupa operatie (pe mail)? Asta daca nu te superi...Pe fetita mea o poti vedea pe pagina mea personala, imi poti spune daca la fel de accentuat era strabismul si la fetita ta? Si tot permanent? Si tot din nastere?
Scuze ca-ti pun atatea intrebari...Sunt cam disperata......


liliana csaki
Membru junior

Draga Laura,
Scuza-ma n-am mai verificat ce s-a mai intamplat zilele astea pe-aici si n-am vazut ca mi-ai raspuns.Ti-am vazut puiutele, sunt niste dulci.Acum vis-a-vis de problema noastra.E posibil ca Laura sa fi avut acest strabism si din cauza faptului ca a fost prematur de 1,900 si stii ca acesti copii pot avea astfel de probleme, eu insa am vazut ceva anormal abia dupa 18 luni dar toata lumea-mi zicea ca sunt obsedata si ca n-are nimic copilul. In fine la un moment dat o prietena care avusese aceiasi problema cu fetita ei mi-a confirmat si evident m-a sfatuit sa merg la un control. Laura a facut 2 ani la sfarsitul lui iunie si la inceputul lui septembrie d-na dr. Gheorghe mi-a confirmat presupunerile si i-a pus ochelari.I-a aceptat din prima,acum gasesti rame haioase,dar cand se enerva ii arunca cat colo, astfel incat saracii ochelari au fost tare traumatizati, mereu ii indreptam dar niciodata nu s-au spart pentru ca au lentila de plastic, asa ca din puncul asta de vedere nu-ti face griji.Apoi, strabismul ei a fost tot convergent dar era mai vizibil la dreptul cu care dealtfel vedea si mai slab,e adevarat ca nu asa de pronuntat ca la fetita ta.Se intampla insa uneori, cand ochii erau mai obositi, sa nu ma pot uita in ochii ei, poate ai incercat senzatia.Cert este ca aceasta defectiune poate fi corectata cu succes pana pe la 6 ani.Acum cu operatia, sa nu mergi singura pentru ca probabil o sa ai ochii mai umflati(de plans) decat mititica, ti se rupe sufletul cand ti-o ia si-o duce la anestezie(tu n-ai voie acolo)si-apoi cand ti-o aduce inapoi sa nu te sperii(la aproape jumatate de ora dupa operatie)pentru ca are ochii umflati si rosii(e putin desfigurata si nu-i usor s-o vezi asa)si depinde cum reactioneaza cand incepe sa se trezeasca(Laura se zbatea si striga s-o las in pace asa ca noi am hotarat sa plecam mai repede acasa si s-a calmat imediat). N-are voie sa-si frece ochii si trebuie s-o stergi mereu la ochisori penru ca mai curg. Oricum a doua zi totul revine la normal in sensul ca ochii nu vor mai fi umflati dar pentru vreo saptamana o sa ai un mic vampir in casa(la inceput sunt foarte rosii dar incet incep sa se limpezeasca).Iti dau ei ceva de pus in ochi dar sa nu te astepti la un miracol din prima zi, ochii fiind atat de rosii ai senzatia ca nu s-a-ntamplat nici o schimbare cred ca abia dupa vreo sapte zile cand au inceput sa se mai limpezeasca si dupa ce am fost la control si ne-a zis ca e bine am inceput sa vad si eu rezultate.Acum, ti-am zis la Laura n-a fost asa de puternic, de fapt era cumva alternativ venea ba unul ba celalalt la nas mai puternic dreptul dar i-a operat pe amandoi, insa tot mi-a zis ca s-ar putea sa mai aiba nevoie de alta operatie. Stii, eu cred ca si ei isi iau o marja de siguranta, ai vazut ca-i fac masuratori si fac calcule pentru a sti cat relaxeaza un muschi si cat il strang pe celalalt dar pana la urma cred ca difera si de la copil la copil(imi dau si eu cu presupusul). Oricum pot sa-ti spun ca ai o satisfactie enorma daca ti se spune ca totul e ok. de parca ar fi victoria ta. Pana la urma operatia e mai grea pentru mami decat pentru pui, ei uita foarte repede, Laurei ii face chiar placere sa mearga la control pentru ca d-na dr. are o multime de lucruri interesante prin sertare. Iti tin pumnii, sunt sigura ca totul va fi bine,daca mai vrei sa ma mai intrebi ceva fa-o. O sa-ncerc sa-ti trimit poze cu Laura(sa vad ce am prin calculator), daca vii duminica pe 12 iti arat un album intreg si ne si vedem
pupici si pumni stransi


CameliaH
Membru matur

As vrea sa mai fac si eu un control la fete si la altcineva in afara de doctorita Nascutzy, asa ca sa fiu eu linistita. CIneva mi-a spus ca a fost cu copilul la ea, la Nascutzy (care i-a pus ochelari copilului) si dupa aia la alti cativa doctorisi s-a dovedit ca nu avea nevoie de ochelari. Cum fetele de vreo luna nu au mai vrut nicicum sa poarte ochelari, ma gandesc ca poate chiar nu vad cu ei.
Doctorita Gheorghe de la Oftapro aud de la voi ca e foarte buna. Cat costa o consultatie acolo?


Laura T
Membru matur

Pt. CameliaH: Consultatia la Oftapro costa 250.000 lei, iar daca le face si "fund de ochi" (ceea ce banuiesc ca le trebuie fetitelor tale pt. a vedea exact ce au) costa 500.000 lei. Dr. Gheorghe e draguta, are rabdare cu bebeii si e specializata in probleme ca ale copiilor nostri. Mergi cu incredere! Sanatate si pupici.

Pt. Liliana: Multumesc mult pt. detaliile pe care mi le-ai dat, mi-e f. frica de ce va urma dupa operatie, dar nu am incotro, se pare ca e singura sansa a fetitei mele de a deveni un copil normal. De amanat nu are rost sa mai aman, deja surioara ei mai mare isi pune intrebarea "de ca Ramona s-a nascut cu ochisorii strambi?", iti inchipui ca daca ar ajunge la gradinita asa, ar avea mult de suferit.
De vazut, se pare ca vede relativ bine (adica nu are dioptrii), are "fund de ochi" normal, dar fixeaza fie cu un ochi, fie cu celalalt, deci nu are vedere binoculara normala. Dr Gheorghe mi-a promis ca pana la vara va fi OK, adica va face cele 2-3 operatii si i se vor indrepta ochisorii...Dar vom trece prin multe pana atunci..

Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

un alt link interesant:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19952

Autor Cristina C
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Veve

Daca nu ma-nseala memoria in privinta numelui(si nu m-ar mira),un oftalmolog foarte bun este dr.Chiselita.Acum 4 ani avea cabinet undeva-n Canta (dupa moara 1 Mai la parterul unui bloc turn pe partea stanga).Stiu sigur ca dr.ala buna avea cabinet acolo,dar nu bag mana-n foc ca-l chema asa.
si sanatate!


Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica

Chiar asa il cheama: dr. Dorin Chiselita, am auzit si eu de el. Cabinetul este intr-adevar la parterul primului bloc turn dupa fostul Club 20, pe str. Moara de Foc.


--------------------------------------------------------------------------------


Autor ymellda:

Dr. Dorin Chiselita si-a mutat cabinetul in Tatarasi. Are clinica oftalmologica particulara "Oftaprof", la fostul complex Stejar, vis-a-vis de Lic. "Al.I.Cuza". Nr. tel. 0232-250423. Consultatia este 500.000 lei, dar merita. Plus ca are cabinet special pentru copii. Are si aparatura noua, moderna + un echograf ocular f. bun. Eu il recomand cu caldura, mai ales daca este vorba de copii.



Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Freia,

Sincer nu stiu ce sa spun. Si mie mi s-a parut ca cea mica a mea are strabism desi nimeni din familia noastra n-a avut vreodata asa ceva. M-am dus la pediatra care mi-a spus ca de fapt e vorba de un pseudo-strabism (in urma tetelor facute) dar ca sa fiu linistita m-a trimis la cel mai bun oftalmolog pediatru din oras. Acesta in urma testelor (cu picaturi in ochi, jucarii, luminite, etc) mi-a spus acelasi lucru (fara sa stie ce mi-a zis pediatra) si anume ca sa nu-mi fac probleme ca pina pe la 1,5 ani muschii ochisorilor la copii nu sint bine dezvoltati si ca fiecare are un asa-zis pseudo strabism. In cazul meu nu a fost nevoie de plasture la ochi. M-a asigurat ca se vindeca de la sine, ceea ce s-a si intimplat. Papusicii mele nu-i mai fuge vreun ochi, ii sint perfecti.
Ce vreau sa-ti sugerez eu, inainte de a o duce la operatii (mai ales ca ti s-au recomandat 2) cere opiniile mai multor specialisti oftalmologi pediatrii sa vezi ce-ti spun ei. (ma scuzi dar in Romania operatia pare a fi prima solutie cateodata, te rog sa nu ma intelegi gresit). De cind ati inceput sa purtati patch-ul?

Mult success si pupici multi,

AlbaIulia si Blanche

AlbaIulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Mai mami de Capsinika, da' le-ai luat la rand (problemele). Ai citit povestea mea cu Laura, acum e bine, nu sse mai vede nimic. Poate-ti raspunde si Laura T, fetita ei a fost ca si Capsunika, ca le-am vazut pe-amandoua. Ea a operat-o pe Ramona acum un an, e incomparabil mai bine dar inca nu e perfect. In septembrie se va duce din nou la control si-o sa vada daca o mai opereaza. Au fost tot la Oftapro. E adevarat ca nu e ieftin, cand am operat-o noi pe Laura era 400 USD, dar rezultatele lor sunt extraordinare.
Rezultatele plasturelui oricum nu se vad de pe o zi pe alta, cred ca depinde de multe variabile, la noi cel putin, dupa 6 luni de ochelari a crescut putin deviatia, apoi am trecut prin perioada cu plasture si-n final am ajuns tot la operatie.
Analizeaza toate posibilitatile, dar si daca te duci la Iasi mai ai si alte cheltuieli, in plus dupa operatie trebuie sa mai faci cateva vizite la dr. ca sa vada cum evolueaza post-operator.
Linisteste-te, ca o sa se rezolve problema cumva, dupa cateva zile se obisnuieste si cu plasturele si pe urma vedeti ce se mai intampla, iar Capsunika are nevoie de o mami calma si dragastoasa.
pupici,

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Draga Freia, te inteleg foarte bine pentru ca am fost in pielea ta acum un an. Dupa cum ti-a zis si Liliana, Ramonica mea s-a nascut si ea cu strabism congenital la ambii ochi, si am incercat cat am putut sa evitam operatia, pentru ca nu vroiam sa chinuim copilul. Dar regret si in ziua de azi ca n-am operat-o, mai devreme, adica la 8-9 luni, ci am asteptat pana la 1 an si 5 luni. Am intarziat in a lua aceasta decizie tot din dorinta de a consulta mai multi medici. Am fost si la Prof. Dr. Pop, renumit de altfel, care ne zicea ca degeaba operam copilul, ca nu se rezolva, ca are muschii exteriori ai ochilor paralizati (nu ducea deloc privirea in exterior) etc (printre altele ne zicea sa ne resemnam cu situatia, ca ce, "daca se nastea cu o mana sau un picior paralizat, ce faceam?"). Si am revenit la aceeasi dr. Luminita Gheorghe (actualmente Teodorescu) la care ati fost si voi, si nu pot sa zic decat "sa-i dea Dumnezeu sanatate", ca a avut o mana de aur si a transformat categoric privirea fetitei noastre. Operatia a costat, intr-adevar, 400 euro, dar a meritat toti banii, refacerea a fost rapida (o zi) si rezultatele uimitoare. Nu ai de ce sa te temi. Mergi cu incredere, ca va fi bine, chiar cu pretul unui imprumut (stiu, e o suma mare, dar merita, crede-ma!). Din octombrie anul trecut, de cand am operat-o, poarta ochelari, nu e perfect rezolvata inca (in sensul ca ii mai fuge putin un ochisor, mai ales cand nu are ochelarii), dr. a zis la ultimul control ca e posibil sa nu mai trebuiasca o a doua operatie, dar vom afla peste o luna daca e asa sau nu, oricum, daca va zice ca da, nu vom mai amana deloc momentul, ca e pacat!
Daca vrei, o poti vedea pe fetita noastra inainte de operatie:

http://community.webshots.com/photo/102631348/102632708QjaVOZ
http://community.webshots.com/photo/102631348/102632851ZuTKxj

si dupa:
http://community.webshots.com/photo/102634539/102635389mAGtat
http://community.webshots.com/photo/143899151/143905805GkQWnR
http://community.webshots.com/photo/102634539/102635660EyMSEJ

Am vazut-o si pe Alexa, e cam la fel pozitia ochisorilor. Multa sanatate, asteptam sa ne zici ce ai mai facut.

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 4 luni) si Ramona (2 ani si 3 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Poate sunt relativ off topic...dar citeste si ce am scris eu...
Eu am avut strabism congenital...dr.la care m-a dus mama au zis toti ca se rezolva...se rezolvase intr-adevar partial...dar la 8 ani mama mea a descoperit ca eu inchid un ochi cand era prea multa lumina afara...m-a dus la dr.si au urmat ani de purtat ocluzor si exercitii oculare si strabismul s-a rezolvat de tot dar cu ochiul stang nu prea vad...motivul? din cauza strabismului s-a lenevit si anii de exercitii oculare si de ocluzor nu i-au mai redat vederea...de mentionat ca nu vad cu stangul nici macar cu lentile speciale...deci oricat ar costa mergi cu copilul la medic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

buna!
Am avut si am foarte mare incredere in Oftapro!

...si noua ne-a spus Dr. Pop de la sp. Lahovari, ca are pareza la un ochi ... exacta acelasi lucru - nu putea duce ochiul spre exterior si ca la acel ochi nu se poate face nimic...La Budimex cam tot ceva de genul asta mi-au spus!
Si totusi s-a facut ! si chiar FOARTE, FOARTE MULT !
Fetita a fost operata la 1 an la ambii ochi - la dreptul a avut un muschi inserat aiurea , ochiul statea lipit de nas si fugea in sus , iar celalat despre care v-am spus ca nu putea sa-l duca spre exterior era si el mai tot timpul lipit de nas . A operat-o dr. Cioplean, la care era in evidenta de la 8 luni si cred ca a asistat si dr Teodorescu (dupa cite stiu op. impreuna)
Acum fetita are 3 ani poarta ochelari, nu e exclusa o a doua operatie ,dar chiar si asa rezultatele sunt foarte bune si FOATRE VIZIBILE! Atunci cind priveste in sus ochii nu sunt pe aceeasi orizontala,dar altfel stinga, dreapta , jos, inainte - TOTUL E OK !

Ma rog sa-i dea Dumnezeu sanatate Dr Cioplean ca multa bucurie a adus in casa noastra!

Pe siteul acela al dr. Helveston( www.strabismus.minute.com ) se gasesc f. multe informatii utile despre strabism!

Daca mai gasesc pozele dinainte de operatie o sa le pun in album,ca oricine sa se poata convinge singur de ce se poate face la Oftapro!

SACRIFICIUL FINANCIAR MERITA!

LauraT ce mai faci , nu mai stiam nimic de tine! Chiar ma intrebam cum mai merge treaba!
Toate gindurile bune!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

Freia, intreaba si la
Clinica Oculus, din floreasca.
Tel: +4021 - 230.21.14
+4021 - 230.21.15
+4021 - 230.21.16
Fax: +4021 - 230.21.17
E-mail: oculus@eye.ro
WEB: www.eye.ro

Adresa: 91-111, Calea Floreasca , bloc F1, parter, sector 1, cod 71403, Bucuresti
Program lucru: luni - vineri, orele 8 - 18; simbata, orele 10 - 13
Sanatate multa !
Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Oculus nu lucreaza cu copii sub 4 ani... ei recomanda Oftapro pt micuti.

saruma'na oricum.

Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Amai, ce splendoare de ochi albastri am putut vedea in albumul tau! La toate trei! Noi suntem relativ bine cu ochisorii, acum ni s-au rupt ochelarii si trebuie neaparat sa ajungem la control ca sa facem altii si sa vedem daca mai e cazul de alta operatie!
Anca, probabil ai patit asa pentru ca ai fost operata prea tarziu! De aceea se recomanda ca operatia de strabism congenital sa se efectueze pana la varsta de 1 an jumate!
Freia, ce ai decis?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 4 luni) si Ramona (2 ani si 3 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Laura, fetitza ta e tare dulce in cutie

Astept sa ma duc pe 11 septembrie la Iasi sa vad ce si cum cu clinica de acolo, oricum, abia in Noiembrie trebuie sa merg la Oftapro sa vada cum mai arata ochii Alexei si sa stabilim operatia. Deci timp mai am cat de cat (desi nu-l simt ca exista).

Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput