, Intrucat, e, vremea, muraturilor, si, a, altor, acrituri,, m-am, gandit, sa, le, dedicam, putin, spatiu, si, acelora, carora, le, place, sa, ne, faca, viata, "dulce":, SOACRELE![xx(], Deschid, acest, subiect, pentru, toate, fetele, carora, le-au, cazut, cel, putin, trei, fire, de, par, in, plus, din, cauza, stresului..., Si, ca, sa, deschid, eu, seria,, va, spun, ca, a, mea, SoAcra, mi-a, spus, inca, un, an, dupa, casatorie, Mihaela-numele, fostei-[bang],, cand, pe, mine, ma, cheama, Madalina,, in, schimb, cadou, de, Sf., Mihail, nu, mi-a, luat[xx(]!, Dupa, ce, am, pierdut, acum, un, an, o, prima, sarcina, a, decretat, ca, nu, pot, sa, fac, copii![bang][bang][bang], Din, dorinta, de, a, nu, ramane, fi-su, cumva, flamand,, mi-a, explicat, de, cel, putin, 3, ori, cum, se, face, pilaful,, si, tot, de, atatea, ori, cum, se, face, piureul, de, cartofi,, desi, eu, ii, spuneam, ca, stiu, sa, fac, mancare-mancare(sarmale,, tocana,, ciorba, etc),, nu, asa![papica], Dupa, un, an, de, casnicie, a, conchis, ca, eu, nu, stiu, "sa, pun, ban, pe, ban",, adica, sa, strang, la, ciorap,, intrucat, a, vazut, ea, ca, noi, nu, am, schimbat, nimic, prin, casa![:p], Mai, sunt, si, altele,, dar, nu, vreau, sa, ma, enervez, acum, chiar, de, tot., In, ideea, ca, probabil, 50%, dintre, voi, treceti, prin, asa, ceva,, va, astept, "sa, ne, racorim, impreuna"!, Declar, deschis, acest, subiect!, Mada, si, [copil]Sofi,, 2, luni., ">
| CLUBUL NURORILOR | |
| Fiquelle | Intrucat e vremea muraturilor si a altor acrituri, m-am gandit sa le dedicam putin spatiu si acelora carora le place sa ne faca viata "dulce": SOACRELE![xx(] Deschid acest subiect pentru toate fetele carora le-au cazut cel putin trei fire de par in plus din cauza stresului... Si ca sa deschid eu seria, va spun ca a mea SoAcra mi-a spus inca un an dupa casatorie Mihaela-numele fostei-[bang], cand pe mine ma cheama Madalina, in schimb cadou de Sf. Mihail nu mi-a luat[xx(]! Dupa ce am pierdut acum un an o prima sarcina a decretat ca nu pot sa fac copii![bang][bang][bang] Din dorinta de a nu ramane fi-su cumva flamand, mi-a explicat de cel putin 3 ori cum se face pilaful, si tot de atatea ori cum se face piureul de cartofi, desi eu ii spuneam ca stiu sa fac mancare-mancare(sarmale, tocana, ciorba etc), nu asa![papica] Dupa un an de casnicie a conchis ca eu nu stiu "sa pun ban pe ban", adica sa strang la ciorap, intrucat a vazut ea ca noi nu am schimbat nimic prin casa![:p] Mai sunt si altele, dar nu vreau sa ma enervez acum chiar de tot. In ideea ca probabil 50% dintre voi treceti prin asa ceva, va astept "sa ne racorim impreuna"! Declar deschis acest subiect! Mada si [copil]Sofi, 2 luni. |
| Theodora | Fain subiect,de fapt titlul,ca tema s-a discutat de n ori!!! Eu sint campioana in reprosuri aduse soacrei in trecut,dar mai fetelor,ceva se intampla si se da pe brazda! Parca e buna!!! PARCA zic,asa se pare! Dar cum se zice:LUPUL ISI SCHIMBA PARUL,DAR NARAVUL BA!!! Cel mai bine e ca desi era departe inainte sa ne mutam,acume si mai departe si ne vedem foarte rar...poate de aia ne iubim asa mult!!! O astept marti cu sora sa in casa mea noua! Matusa Maria e fata de gasca,nu stiu cum de sint surori! NEXT ON LINE... [loveyou]Theodora,[bonjovi] Alexandros,[bonjovi] Yannis POZELE NOASTRE:[foto] [url="http://community.webshots.com/user/theodorapap"]aici[/url] [pup] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480"]Povestea-nasterii[/url][bis] |
| rachel owen | quote:[xx(] A mea nu e acra, dar la asta o bucteaza cam des! Rici [gravi] 23 sapt. si "minunea lumii" din burtica Poze: http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC http://photos.yahoo.com/rachelowen77 http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica) ______________________________________________________________ „Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.” |
| andan | Mai fetelor, nu dati cu nimic dupa mine, dar eu una simt nevoia sa imi apar soacra! E o femeie simpla, de la tara, dar e de o bunatate, de o intelepciune si de un bun simt iesite din comun. Isi adora fiul cel mai mic (cunoscut si sub numele de barbatu-meu) si m-a primit si ma trateaza ca pe fiica ei si ca pe femeia care ii face fericit odorul. Nu intervine intre noi, in treburile familiei noastre, ne ajuta intotdeauna cu tot ce poate si un cuvant rau nu am auzit de la ea de cand o stiu (si o stiu de o viata). Asta asa, ca sa se stie ca exista si soacre carora le spui din toata inima "mama". A mea e una dintre ele. Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| danat | Daca e Clubul Nurorilor, atunci pot exista si nurori multumite si unele nemultumite,nu? Eu sunt una semi-multumita [:D], adica zic si eu ca andan, si soacra mea e femeie simpla, cu pretentii modeste, a avut o viatza chinuita, a tras la jug pt orice, vorba ceea. Nu se baga in casnicia noastra, nu da nici macar un sfat sau cand ar vrea sa dea parca ii e jena si-mi spune sa nu ma supar! Ne face uneori si papa, mai calca camasile lu' fii-su cand vine pe la noi, mai sta cateva ore cu bebe, cand o solicit eu...Are si ea partile ei care nu-mi convin deloc si care din pacate, cred ca nu i le voi putea schimba la varsta asta [bang] Nu ca as vrea sa fac eu super-femeie din ea, dar sunt chestii legate de bebe si de-asta ma "ataca". M-am simtit datoare un pic s-o laud, ca am cam birfit-o destul la subiectele legate de bebei [:D] Dana - mama lu' Radu Stefan Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu |
| Mik | Vin si eu la club, fetelor. Soarcei mele ii vorbesc si acum dupa 8 ani cu d-voatra si e mai bine. E ca toata lumea : normala si bine face ca nu se amesteca si nici cu parerea nu-si da. Numai ca nu a venit niciodata in vizita. Pe de alta parte sunt sigura ca de cite ori m-am suparat din pricina ei, daca mama ar fi spus sau facut acelasi lucru nu m-as fi suparat deloc. Si mai stau si ma gindesc ce fel de soacra o sa fiu si mi se cam zburleste parul. Mik. |
| Fiquelle | Fetelor, se pare ca pana acum au venit la club numai norocoase. Mik, si eu ii vorbesc cu dumneavoastra, si are pretentia sa ii zic "mama"; cum sa ii zic: "mama, dumneavoastra nu vreti...lalala?". E bine ca va ajuta soacrele, a mea o singura data, dupa ce am venit de la spital cu bebe ne-a prajit niste pulpe de pui, iar a doua zi ne-a trimis 5 litri de ciorba! Iar a mea soacra e plina de pareri fixe, pe care mai si incearca sa si le impuna, in casa altora! Datat, in privinta copilului, si eu innebunesc cand o aud!!! bine ca barbatu-meu e intreg! Andan, e mai bine asa cum e a ta, femeie simpla de la tara, decat de la oras, cu nasul pe sus si cu pretentii de docta! Rachel Owen, nu am inteles, ce face soacra ta? Mada si [bibe] Sofi, 2 luni |
| Karina | Eu am stat cu socrii 9 ani, timp in care nu m-am inteles deloc cu ei. La sfirsit numai vorbeam intre noi decit strictul necesar. Am avut "lupte" dure si cu sotul si cu ei din aceasta cauza. N-am putut sa-mi cumpar masina automata de spalat decit dupa 5 ani de casnicie si nu fiindca n-aveam bani ci fiindca socrii asa hotarisera ca ce ne trebuie, daca avem una Albalux cu storcator. Pina la urma stiti cum am reusit sa-i convingem ? A inceput sotul sa ma ajute la spalat, de fapt la inmuiat, clatit si intins ca asta ma dobora. Si cum sa munceasca baiatul lor ?
Mincarea facuta de mine in general nu era buna: supa de rosii mirosea a bulion, mazarea nu o fierbeam bine si o mai fierbea ea pina se facea terci, etc. Iar daca o rugam sa-mi faca de mincare ne dadea din mincarea lor - iar eu vroiam sa scap de corvoada facutului mincarii pt 2-3 zile. Asa ca mai bine apelam la mama.
Iar femeia decind lumea si pamintul trebuia sa serveasca barbatul. Eu le-am spus ca de cind lumea si pamintul femeia statea acas, iar barbatul aducea banii, iar acum am si eu serviciu. La care socrul meu mi-a zis ca si soacra-mea a avut serviciu, iar eu le-am spus ca asta e treaba lor proprie si personala, eu n-o sa servesc pe nimeni.
Bineinteles ca in casa nu reuseam sa modific nimic, nici macar loc pt. hainele mele nu mi-au dat, a trebuit sa ma lupt din greu sa am unde sa-mi tin hainele. Mai tineam la mama o parte...
Si as putea continua cu multe chestii.
DAR, dupa ce ne-am mutat, la vreo citeva luni, s-au schimbat. Acum nu stiu ce sa mai faca sa-mi faca pe plac, iar de cind il am pe Bogdan, nu va mai povestesc. Vin sa-l scoata afara, soacra face mincare cind ii cer, citeodata si cind nu, ne ajuta si cu bani. Socrul meu acum ma lauda la toata lumea ce mama buna sint, iar inainte daca vorbea de mine sigur spunea ceva rau. Soacra-mea imi aduce flori de ziua mea si chiar a sotului sau a baiatului. Ce mai, e o soacra f. buna acum. Ne intelegem f. bine.
Si alta chestie: socrul meu a inceput sa o ajute pe soacra-mea la diverse chestii casnice, sa dea cu aspiratorul, sa mai spele un vas, sa-si ia singur de mincare. Eh, acum sa nu credeti ca a devenit barbatul ideal, nu, dar macar din cind in cind ii da o mina de ajutor soacrei mele.
Eu cred ca si sotul a contat mult. Daca ei au vazut ce bine ne intelegem, cit tine sotul meu la mine si cit tine cu mine si ca totusi vrea sa fie cu mine mai mult decit cu ei - desi ii iubeste f. mult in continuare, nici nu se pune problema sa aleaga intre mine si ei - socrii s-au schimbat. Atita timp cit sotul meu le tinea partea, erau parca din ce in ce mai rai, dar cind a inceput sa tina cu mine... a fost altceva.
Pot sa zic ca am avut noroc, ca sotul meu la inceput nici nu se gindea sa se mute din casa lor (era destul de mult spatiu, dar niciodata n-am fi avut noi loc suficient ca era plina casa cu "boarfe") iar acum nici nu se gindeste sa vina cineva sa stea cu noi - ai lui sau ai mei. Dar si eu am fost perseverenta si cicalitoare pot sa spun, pina n-am obtinut ce am vrut - mutarea din casa socrilor - nu m-am lasat.
Eu va doresc ca si voi sa aveti socrii macar ca ai mei - dar cum sint ei acum nu acum 5-6 ani.
[pup]
Karina [sofer] + Bogdanel [copil]
|
| andan | Fiquelle, nu cred neaparat ca e mai bine sa fie de la tara decat de la oras - conteaza omul, nu locul. De exemplu, in situatii extrem de delicate soacra mea a dat dovada de mai multa intelepciune si tact decat oamenii (de la oras) de la care ma asteptam la infinit mai mult. De aceea o admir - pentru ca e un om extraordinar. Si pentru ca a crescut un fiu extraordinar [:D] care a avut inteligenta si prezenta de spirit sa se insoare cu mine! Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| alinah | quote:Anadan, parca ai scris despre soacra mea. Imi ziceam mereu ca nu o spun mama decat mamei mele...dar uite ca am mai gasit o mama sa ma dadaceasca. Cand sunt la ea nu stie ce sa imi faca, sa ma serveasca, sa-mi aduca apa...cand stateam la ea (aproape 4 luni)..imi calca si spala rufele, gatea, eu ma agitam prin jur sa o ajut. Sotzul meu e preferatul ei (din 5 copii) si a fost fff fericita cand i-am spus ca asteptam un copil. Uneori imi pare rau ca n-am eu rabdare prea multa sa stau cu ea [V] Infrant nu esti atunci când sangeri, Nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr) [url="http://community.webshots.com/user/armin_h"] Poze Armin [bibe][/url] |
| ralucah | He he...vechi subectu....dar totdeauna bine venit. Io pana acum ma intelegeam cu a mea asa si asa, cu bune si cu rele. Eu sunt mai afurisita de felul meu si nu prea plec capul si daca ma jignesti gratuit..poi raspund si eu. Da acu hai sa o parasc si eu cu ultima faza...si ziceti voi daca sunt eu nebuna sau nu. Lunea trecuta a fost ziua sotiorului. Cum la firma in perioada asta e foarte aglomerat (eu organizez nunti si am si o florarie) i-am zis ca daca vrea sa invite pe cineva sa facem duminica ca sa pot pregati si eu una alta si mai ales sa fiu acasa. Buuun. Dumminica pe la pranz suna "draguta" de soacra vorbeste cu el juma de ora si el ii tot zicea sa vina cu socru pe la noi in vizita. Ea nu si nu ca nu vine cu o zi inainte ca poarta ghinion!!!??? In fine, zice ea ca poate trece mai pe seara. Eu luasem niste rulade foooarte bune cu ciocolata, vin si suc. Acu' zic io daca vine Maria Sa in vizita sa ma pregatesc. Fac eu curat repede si al meu zice" hai sa facem si de mancare". Buun. Zic hai sa facem sarmale. Ma duc la piata, iau tot ce trebuie si da-i si lupta cu sarmalele (le faceam pentru prima oara in viata). Au iesit super. In fine, pe opt seara cioc cioc...socrii in usa. Prima faza: ii da sotului cadoul si mie..PUNGA CU BONUL IN EA! Nu am zis nimic. Pun eu masa, servesc sarmalele minune, desert, vin suc si bomboane cu ciocolata. Oamenii par multumiti, mananca tot, pleaca. Buuuun. Sambata a fost ziua socrului. Vineri seara mergem noi pe la ei. Soacra-mea si cumnata faceau pregatiri: salata de vinete, salata boeuf, friptura, etc etc. Si eu zic : "mama ce de pregatiri, parca e revelion!". la care ce credeti ca imi zice "mama soacra": "eee, vezi, uite aici la mine sa iei lectii cum se pregateste ziua cuiva!!!!" Am zis ca o strang de gat: adica cine o auzea ce zicea: ca a fost biata femeie la mine si nu i-am dat nici apa. Ce mai conteaza ca acum nu stam nici noi cu banii pe roze (ca tot omul de fapt) si am pregatit ce m-am priceput si mai ales in limita venitului. Si i-am zis si io atunci" lasati tanti ca data viitoare va invita la restaurant!". Si nici nu m-am dus a doua zi la ziua socrului (oricum aveam nunti deci terminam tarziu treaba). Si cand a intrebat de ce nu am venit si i-a zis sotu ca sunt suparata ce credeti ca zice coana " aaa pai eu nu am zis cu rautate!!!". Ziceti si voi acum...ufff. ca m-am mai racorit |
| Mik | quote:Raluca draga, soacra-ta e o scorpie si o ne---tita. Isi inchipuie ca daca esti nora ei tre' sa te jigneasca in fel si chip. Cind te mai supara spune-i cele de cuviinta sa-si bage mintile in cap. In plus, nici nu avea dreptate : ati facut ce ati putut de timp, de bani si de mina de lucru. O rautate ! Mik. |
| Fiquelle | Ralucah, draga mea, dar ti-a trantit-o soAcra ta rau de tot, si apoi mai zice si ca n-a zis-o cu rautate. Spune-i si tu ce te racoreste, si daca se ataca, loveste-o cu vorbele ei:"n-am spus-o cu rautate!".Doamne, ce isi inchipuie ele, ca pot spune chiar orice? Cumva titulatura de soacra le da dreptul la orice? Ce daca le suntem nurori, noi nu trebuie sa fim respectate, ca niste oamene ce suntem, sa se gandeasca ca daca baietii lor s-au insurat cu noi, au avut ei un motiv, altfel isi jignesc proprii baieti, ce ei s-au insurat cu noi de prosti? Andan, cand m-am referit la "de la tara", si eu am gandit ca si tine la felul de a fi al omului, nu la provenienta/ Pentru mine omul de la tara inseamna omul simplu, care cunoaste regulile bunului simt asa cum sunt ele in popor, un om chinuit, muncit, nepervertit de un sistem de civilizatie pe care nu il intelege dar pe care il copiaza grotesc. Este acea categorie de oameni care ne aminteste de bunici, cel putin asa percep eu acesta sintagma, caci e o sintagma, nu o plasare fizica intr-un anumit spatiu. Karina, e groaznic prin ce ai trecut, dar e minunat ca nu mai stati cu ei. Si ai dreptate, uneori sotii nostri sunt cam lasi si se cam uita in gura lor. Dar si eu cred ca dupa ceva timp isi cam dau ei seama cum sta treaba si trec de partea cealalta a baricadei. Fetelor, capul sus! - si noi avem gura!!! |
| andan | Stiu Fiquelle ca ai inteles exact ca si mine sintagma respectiva - am vrut doar sa aduc o precizare in caz ca cineva ar fi inteles-o altfel. Pupici si sa aveti toate o zi buna [pup] Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| Karina | Figuelle, sincer nu stiu cum sinteti voi, dar eu in general lucrurile rele care mi se intimpla nu le tin minte, asa ca acum doar cind mai citesc un subiect ca asta imi aduc aminte. De fapt pot sa spun ca i-am iertat, dar nu uit de tot.
Important e ca acuma ne intelegem f. bine si ca am cine sa stea cu Bogdan - in afara de ai mei, cineva care sa-l iubeasca si sa aiba grija de el. Conteaza f. mult si pot sa spun ca sint o femeie norocoasa, din toate punctele de vedere.
[pup]
Karina [sofer] + Bogdanel [copil]
|
| Fiquelle | Karina, cred ca s-au schimbat mult si pt ca au devenit bunici. Si eu am vazut ca soacra-mea a lasat-o mai moale de cand s-a nascut Sofi - nu i s-a adeverit prezicerea, ca nu sunt in stare sa fac copii. Un copil ii mai inmoaie, si in plus ca sa stea cat mai mult cu nepotul trebuie sa se poarte frumos si cu noi, ca altfel pierdem cheile de la usa cand suna ei la sonerie. Mada si [copil]Sofi |
| geut | Wow, ce m-ati nimerit cu subiectul asta! Am cea mai zgarcita soacra din cate s-au pomenit. Daca vine la copiii mei, le aduce cate o patratica de ciocolata infasurata in folie de aluminiu, atata tot. Cat despre imbracaminte, jucarii, spune ca oricum au prea multe, nu le mai trebuie. Iar patratica de ciocolata poate fi veche si de un an, ca ea le patreaza pe toate bine, e strangatoare, nu ca mine! [:D] A venit odata cu placinta de branza, zic "vai ce cumsecade soacra am!". Si dupa ce mananc vreo doua bucati, imi povesteste ca mai avea 2 oua dinainte sa plece la tratament (unde a stat o luna!) si ne-a facut si noua o placinta cu ele. Imediat m-am dus la baie si mi-am bagat degetele pe gat si-am zis mersi ca fetele nu se inghesuisera sa manance din placinta minunata! [V] |
| furni | Geut, esti mortala [:-)))][:-)))][:-)))]! Vorba lui Karina, cand va citesc imi aduc aminte de maximele soacra-mi. Luata global se putea si mai rau. S-a schimbat mult de cand are nepotel si s-a obisnuit cu gandul ca fi-su i-a scapat printre degete. Dar in primii ani... brrrr nici nu vreau sa ma mai gandesc. Ce inseamna sa fii puiut! Acu' doar pe jumate daca ar mai face la fel si [bruta][haibat]. Va pup. http://community.webshots.com/user/furni001 |
| ocebine | Eu una sint foarte multumita de soacra mea. Si-a educat toti copiii (5 la numar) in spiritul de a ajuta in casa (indiferent ca sint baieti sau fete). Sotul meu stie sa si spele, sa calce, sa-si face de mincare, a fost mai bine pregatit decit mine sa schimbe un scutec sau sa rigiie copilul dupa masa (a avut surori mai mici gemene). De cind ne-am casatorit (in aprilie 10 ani) nu s-a bagat niciodata intre noi. Ma trateaza la fel ca pe copiii ei (totusi nu pot sa-i zic mama sii zic Anna), nu uita zilele de nastere (la copii si la mine), intotdeauna e mindra cu noi si ma ia si pe mine cu ea peste tot cind are chestii de caritate (soacra mea e catolica si foarte proeminenta in comunitatea ei). De stat cu nepotii nu sta. Ne-a zis de cind ne-am casatorit ca dupa 5 copii vrea si ea sa respire putin. Putem sa-i lasam asa intr-o dupa amiaza dar sa nu facem obicei din asta. Pur si simplu nu mai are rabdare. Are si foarte multe probleme de sanatate - a supravietuit cancer uterin (foarte rare cazuri), a intrat la menopauza de la 35 de ani si inca sufera de caldura/transpiratii/etc. Locuim la 10 de ei iar fratele sotului la o strada de noi asa ca ne vedem foarte des asa ca pot sa zic ca sint foarte multumita de ea. Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3) http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg |
| liris | eu sunt multumita de soacara mea. o vad de doua ori pe an, de vreo 6 ani incoace. ma iubeste in felul ei, si eu in felul meu. de fapt eu ii sunt mai mult decit recunoscatoare ca a adus pe lume un baiat cum e sotul meu, un tip as zice perfect din toate punctele de vedere. din pacate eu sunt cea , mai mult decit perfectibila.... |
| ticka | quote:subscriu! dar mai adaug ca mi-am cunoscut viitoarea soacra abia inainte de nunta ( e ciudat pentru ca imi cunosteam viitorul sot de 7 ani, dehi am fost intr-o clasa in liceu, or pe viitorul meu socru il cunosteam). Am fost frustrata ca de a atata timp nu-mi face si mie cunostinta cu dansa, credeam ca e ceva in neregula cu mine, ori sotul meu zicea las ca e timp si pentru asta. Stia el ce stia. acum o vad 1-2 ori pe an si vreau sa zic ca e super! pozici[url="http://community.webshots.com/user/ticka75"][flo][/url] |
| Fiquelle | Liris si Ocebine, ne bucuram pentru voi ca nu cunoasteti acest motiv de stres. Geut, si soacra mea e zgarcita, de fiecare data cand vine la noi si pun ceva pe masa ma intreaba cat am dat pe mancarea respectiva, dupa care intotdeauna imi spune ca a gasit ea aceeasi chestie cu 10-20 de mii mai putin, ca si cum eu sunt o risipitoare, nu o econoama ca ea. Iar faza cu ciocolata si cu placinta e mortala! Aveti grija ce mancati cand mergeti pe la ea! |
| geut | Pacatul meu cel mare e ca iert, dar NU UIT! Mara avea vreo 10 luni si-am mers cu ea la socra-mea sa-i repare sotul meu ceva in casa. Am stat vreo doua ore, fetei i s-a facut foame si 'Mneaei n-a catadicsit sa-i dea ceva de mancare, macar sa se fi dus sa cumpere un iaurt. Apoi i s-a facut copilului somn, era gata sa adoarma si-am vrut s-o culc in dormitor, dar soacra-mea, stiind ca vrem sa plecam, a zis "lasa, mama, ca doarme pe drum". Asa ca mi s-a pus pata, am plecat, copila a adormit pe strada (in brate) de taiai lemne pe ea si-am zis "cine ti-o mai trece pragul.... etc"(ceva foarte urat, oricum). M-am gandit ca orice strain te primeste in casa cu copilul mic si-i ofera mancare si un pat sa doarma, oricine in afara de soacra-mea. |
| casandra | --------- liris: ma iubeste in felul ei, si eu in felul meu. --------- Cam asa e si la noi. Ne-am mai si ciondanit de-a lungul timpului, dar am depasit momentele mai neplacute. Sper sa fie bine si de-acum inainte. |
| Amarena | Ehehehe...Mai fetelor.... Stii cum e vorba ceea...de ce ti-e frica de aia nu scapi... N-am crezut ca o sa dau peste cea mai acra soacra din lume, dar uite ca... Nu stiu la voi, dar la mine nici macar n-a stiut ca ma marit cu fecioru-su...N-a venit la nunta, m-am dus eu cu sotul meu imbracati in mire si mireasa la ea acasa sa ne vada... E singurul ei copil si nu stiu ce vrea, cred ca ar fi vrut o printesa sau ceva de genul asta...Nu mi-a iubit copiii si nu i-a vazut mai mult de zece ori in doi ani de zile, dar e mult zece... Nu a venit la mine la spital cand am nascut, nu vorbim si nu ne vizitam, si nu pentru ca ne-am fi certat, ci pentru ca... Pot eu sa fac dragoste cu sila??? Am incercat s-o imbunez, dar nu sunt chiar genul de persoana rabdatoare si am renuntat sa ma mai chinui, pentru ca este de o indiferenta crasa.. Deci e ca si cum n-as avea soacra...Sa ma simt norocoasa?? |
| Bic | Of, iar imi "pierd" toata dimineata pe forum, dar nu ma pot abtine. Sper sa-mi treaca in curind. Din ce citesc despre soacre, imi dau seama ca eu sint un caz fericit si ar trebui sa nu mai bodogan atit. De fapt eu o iubesc pe soacra mea si mi-e dor de ea pentru ca e un om bun si cald. Fac misto de amindoi ca sint cam conventionali, dar sint niste oameni tare buni. Nu cred ca m-au placut pe mine la inceput foarte mult, am avut si niste mici altercatii, dar nu au scapat nici un cuvint fata de sotzul meu, nu s-au plins de absolut nimic. Ei au inteles ca daca el ma iubeste, treaba lui daca vrea sa se insoare cu mine. Si asta mi se pare admirabil. Eu o vad pe soacra mea o data la un an-doi, dar ceea ce am apreciat la ea este ca atunci cind vin in vizita incearca sa-si dea singura seama de regulile casei si sa le respecte. Daca nu-si da seama singura, ma intreaba. Poate si-o fi furat=o de la cealalta nora, nu stiu, dar e bine asa. Singura ei problema este ca vorbeste ingrozitor de mult si incoerent si in casa mica e cam greu sa te ascunzi. Dar asa mai aflu si eu birfe de familie...[cool] Ei... la capitolul educatie, am citeva lucruri sa-i reprosez... Si apropos de asta, imi place trebaluieste cind vine aici, dar nu=mi place ca strica bunatate de educatie spartana pe care i=o dau sotzului. Dupa ce pleaca ea, uita bietul om ca trebuie sa-si duca farfuria la chiuveta si sa o mai si spele pe deasupra. |
| AlbaIulia | Eu ma iau de mana cu Geut si impartim locul 1 in top la soacre negative: Soacra mea cea draga nu a trimis vreo felicitare cand s-a nascut cea mica, de fapt nu i-a luat nimic vreun an fetitzei (ca doar eram prea departe). Cand a venit la noi era in doliu dar cu toate astea isi dadea unghiile cu lac; am rugat-o sa le dea numai in baie, dar bine-inteles ca eu am zis si eu am auzit, ca din 3 bai cate avem nu i-a placut nici una si a varsat toata sticla cu acetona pe parchet in camera de s-a distrus bietul; apoi cand a fost furtuna a lasat geamul deschis si de la apa s-a umflat parchetul si pervazul, toate astea la casa noua (de 8 luni!!!) Nu s-a scuzat niciodata ca nu e in firea ei, dar in fiecare seara cand veneam de la servici ii servea pe tava sotului tot soiul de lucruri urate despre mine (pe mine nu ma interesa si asta o incita si mai mult) de i-a ajuns bietului om, el care era baiatul favorit!!! Ar mai fi foarte multe de spus, dar nu are rost si nici timp nu am, celalalt baiat nu a chemat-o niciodata la ei in casa, eu mi-am facut de lucru singura si aici se adevereste intru totul ca "Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!" Ma scuzati fetelor daca am fost prea dura, dar 6 luni mi-a ajuns de-as putea scrie carti intregi, noroc cu acest forum! Va doresc numai bine AlbaIulia http://community.webshots.com/user/albaiulia101 |
| ralualexandrei | He,he,he,ma inscriu si eu.Am una bucata soacra acra mai ceva decat gogosarii pe care i-am otetit anul trecut ,de ti se facea gura punga cand ii mancai.Dintii nu mi se strapezesc dar mi se ridica parul pe ceafa numai cand o vad.Dupa 10 ani de casnicie din care 8 petrecuti in majoritatea timpului in casa lor deja cred ca am alergie.Haideti sa va spun ceva cugetari de-ale soacrei ;"Nora e datoare sa ingrijeasca de familia barbatului"-adica in cazul lor mama ,tata si doi magadai unul de 23 de ani si unul de 29. "Voi trebuie sa platiti cheltuielile casei ca sunteti casatoriti si aveti si un copil,ceilalti nu sunt casatoriti"-adica traiau in concubinaj cu respectivele sub acelasi acoperis cu noi dar probabil ca daca n-ai certificat,nu consumi. Intr-o discutie despre meniul copilului imi spune:"Ce atata piureuri de legume si iaurturi,eu i-am crescut cu oua si cartofi prajiti si uite ce mari s-au facut(baiatul meu avea atunci 9 luni).Si lista e nesfarsita ca mai indruga si acum verzi si uscate insa nu prea mai are cine s-o asculte.[:D]
Andra ,mamica lui Robert si a Mariei http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/ralualexandrei/album?.dir=/2037&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photo |
| liliac1 | As putea si eu sa scriu romane despre soacra-mea... Nici nu dam in gat una dupa alta dar nici indiferente nu ne suntem. Bina ca suntem la ceva distanta (80 de Km) ca de altfel nu stiu ce scantei ieseau. Prima regula impusa de ea: la mine esti musafir asa ca trebuie si tu sa ma tratezi ca atare, in concluzie dupa ce am nascut (si am fost recusuta ca am facut infectie) au venit musafiri si au asteptat "Pune-te masa, scoala-te masa!!!" iar eu trebuia sa alaptez si un copil de 2 saptamani. Plus ca ei mananca felul 1,2 si desert (ca asa se face!!!) Acelasi lucru s-a intamplat si cand au venit la botez numai ca acum venise si cumnata-mea cu prietenu' si eu eram asa de obosita iar ei au venit de la plimbare si s-au asezat frumos la masa si m-au "rugat" sa le dau de mancare ca li s-a facut foame. Parca nu vedeau oalele!!! Alta treaba "simpatica"...Vine Craciunul (in anul in care am nascut fata) si Andra avea aproape 3 luni. Si obiceiul era ca de Paste si Craciun sa mergem la ei, numai ca atunci nu am putut merge si le-am explicat: 1. noi nu avem masina deci trebuia sa ne ducem cu RATA (daca va mai amintiti); 2. ei trebuie sa faca foc la soba si sobele scot fum; 3. nu au apa curenta deci nu se pune pb. sa-mi fac eu igiena cum trebuie ca pana incalzesc apa, pana ma spal pe san, urla copilul de foame...Aceste motive nu au contat pentru ei si i-a spus sotului meu ca are o nevasta comoda si ca daca ei stau la tzara asta nu inseamna ca nu este civilizatie... Am lasat-o in pace, numai ca anul asta cand a facut fata 1 an si i-am invitat la motz au motivat ca (CULMEA!!!) li s-a stricat masina si nu au cum sa vina... Si ar mai fi... |
| Mik | Fetelor, citesc si ma crucesc, imi inchipuiam eu o soacra rea in fel si chip, da' ce se povesteste pe aici intrece orice limita ! Fereasca D-zeu ! Tre' sa ma consider norocoasa ca soacra-mea e undeva intr-o pozitie mediana (nici prea prea, nici foarte foarte) si ca nu stau cu ea in casa. Mik. |
| Corina | Citesc si ma crucesc!!Oare soacrele voastre nu au fost si ele tinere? Oare soacrele lor s-au purtat la fel si acum ele incearca sa se razbune? Sau de vina este mentalitatea ? Eu am o soacra super,as pune-o pe locul intii la capitolul soacre ca lumea!!!! De cind m-a vazut prima oara m-a acceptat,daca am nevoie de ea nu spune niciodata nu,niciodata nu a incercat macar sa se bage intre mine si sotul!De multe ori ma gindesc ca face chiar prea multe pentru noi!! Barbatu-meu imi spune in gluma"mi-ai furat mama!!".Intr-un fel e putin adevar in ce spune,mama mea e departe iar cind am nevoie de un sfat sau pur si simplu sa stau de vorba cu cineva,soacra mea e intotdeauna disponibila. Hai ca am laudat-o destul! Va pup Corina si Anna nazdravana!![fetita] |
| Danna | Fetelor, am tot citit mesajele voastre si sincer va compatimesc pe cele care aveti necazuri cu soacrele. Soacra mea este bunatatea intruchipata, si nu glumesc cand spun asta. Stam in aceeasi casa de 17 ani si in tot acest timp ne-am inteles de minune. O mana de ajutor din partea ei am primit ori de cate am avut nevoie. Nu a existat vreodata nici cea mai mica discutie intre noi, ma considera ca si copilul ei, iar eu o iubesc si o respect ca pe mama mea. |
| Adina Iulia | Va dau eu model de soacra(a mea): 1. Soacra face de mancare pentru noi, o data la 2 zile. Tot ea o aduce la noi. (sta la vreo 10 minute de mers pe jos, dar noi nu ne deranjam desi suntem cu masina fiecare). Umbla sa cumpere cat mai ieftin, sa nu ne pagubeasca bugetul familiei alocat pentru hrana (desi la noi cu un milion in plus sau minus tot aia e). 2. Vine zilnic, luni-vineri, de la 15:00 la 19:00, - 4 ore sta cu copilul (alte 4 ore sta maica-mea, altele 4 ore o bona). 3. Numai ea calca toate rufele (eu le spal le pun la uscat, vine ea, le strange singurica, le aduce gata calcate...) 4. Bineinteles ca face si curat prin casa cat e la mine in "timpul liber"(in limita posibilitatilor, daca micuta mea e linistita): spala gresia, face ordine, aspira, etc. 5. De ziua ei sau cand am ocazia sa-i fac vreun cadou (Paste, Craciun, etc) - orice i-as da, tot timpul multumeste si se scuza ca ea nu are posibilitati sa intoarca pe masura darurile primite (bineinteles ca ne face daruri simbolice, cat poate!), si ne spune de fiecare data sa nu mai cheltuim atatia bani pe ea. 6. Niciodata n-am auzit vreun cuvant urat din gura ei la adresa mea. Vorbe de dojana - doar pentru fi-su. Eu sunt "steaua stelelor" familiei (n-ati vazut asa ceva). 7. Deseori vine cu cadouase pentru micuta mea, mici, e drept, pe masura posibilitatilor ei. 8. Niciodata nu a acceptat de la noi bani (adica s-o ajutam financiar pentru intretinere, etc, desi are pensie de cadru didactic). Cum as putea sa n-o iubesc? Adina + [copil]Olivia Karla 04.03.2004 [url="http://community.webshots.com/user/adinaiulia"]pozele noastre [/url] |
| laurajr | Intr-adevar, cand citesc ce patimesc alte nurori, eu ma consider norocoasa...de la inceput am zis : nici cu ai tai nu stam nici cu ai mei .Chirie la straini dar relatii amicale cu parintii ! Din fericire am reusit repede sa ne luam apartament de care eram f mandri, dar cand au venit prima oara socrii la noi, va dati seama ma asteptam sa fie incantati, mica, saracacioasa cum era dar era casuta noastra cumparata fara sa apelam la mila lor...numa critici, ca e mica , ca n-are balcon ( da ce eu dorm in balcon sau in camera de 4*5 m?), ca mama cate ne mai trebuie dar nici un cuvant de vreun ajutor financiar...numa critici. Si in momentul ala mi-am dat seama cu cine am de-a face, ca n-o sa vad un capat de ata de la ei ci doar sugestii ( sa le pastreze sanatosi ). Iar despre oamenii de la tara, socru meu e taran dezradacinat ( de 45 ani sta la oras )da gandeste tot ca badea Gheorghe ca daca barbatu aduce banu mult in casa femeia trebuie sa faca sluj in fata lui si sa-l slujeasca...va inchipuiti ce fericita sunt cand vine pe la noi ( bine ca e rar ) si-mi tranteste filozofii de astea ...da nici eu nu tac!!! Cel mai bine : mai rarut ca-i mai dragut si puneti piciorul in prag daca vor sa se amestece in treburile voastre ! |
| ralucah | Mai fetelor daca am putea sa o clonam pe soacra Adinei... Hai sa va povestesc si continuarea povestii, macar asa sa ma mai racoresc si eu putin. Cand a iesit socrul meu la pensie a primit 300 milioane !!!! (de la armata) compensatie! Buuun. Nou nu ne-a dat nici macar o ciocolata sau vreun suc din banii aia, si si-a cumparat el masina.Asata in conditiile in care noi avem de platit rate la casa. Buuun. In schimb, la nici o luna ma ia draguta de soacra deoparte si ma intreaba "auzi da mama ta nu vinde casa, ca daca o vinde poate va da si voua niste bani sa mai dati din datoria la casa!!". Asta in conditiile in care cumnatii mei locuiesc cu ei in casa si nu le pretinde nimeni nici un banut, ca sa faca economii sa isi ia si ei casa! Si acuma ultima proaspata: cand au plecat socrii la mare, cumnatii au luat masina si s-au dus la tara la niste prieteni. Nu le-a zis nimeni nimic. Si ieri seara imi povesteste sotul faza tare: sambata l-a rugat si el pe socru (adica tatal lui) sa ii imprumute masina o ora sa vina pana la restaurant unde aveam eu treaba sa ne ajute. Si ce credeti? Nu numai ca nu i-a dat-o, ba ia mai aratat si pumnul! Asta in conditiile in care pana sa ia masina ghiciti cine le cara cartofii iarna si muraturile si toate cele....EU...cu masina mea. Cand am cumparat apartamentul am imprumutat bani si am luat si noi ce am considerat ca ne permitem in conditiile in care nu aveam nici mobila nimic nimic. Cand au auzit ca am luat un cf.II a inceput scandalul ca aruncam cu banii pe geam si ne batem joc de bani si mai bine ii schimbam in lei si ii punem la banca si asteptam. eu mi-am vazut de treaba, am cumparat casa si de restul am renovat, am luat mobila si culmea mi-au ajuns si de TV, frigider aragaz (stateam la panda la toate promotiile). Drept raspuns la revolta mea, cat a durat renovarea si circul cu mobilatul nu m-a intrebat nimeni nimic daca am nevoie de ajutor sau de vreun ban in plus. Noroc cu prietenii care veneau cu randul la apartament sa verifice daca isi fac treaba muncitorii si carau cu masinile gunoiul si toate cele. Iar ei...nici macar un telefon! |
| RELY27 | Bineinteles ca voi intra si eu aici.Cu soacra mea la inceput nu prea m-am inteles, sau cel putin nu am stiut daca intradevar ma doreste.In timp insa cu cateva exceptii mi-am dat seama ca tot ceea ce avea impotriva mea ar fi avut impotriva oricarei sotii cu care s-ar fi casatorit baiatul ei.Deci nu era ceva legat de persoana mea ci pur si simplu baiatul ei s-a casatorit f repede.In fine de cand avem baietelul s-a mai schimbat fata de noi si acum pot sa spun cu mana pe suflet ca incep sa o inteleg si sa o indragesc.Nici acum nu imi place mie tot ce zice dar totusi mi-am dat seama ca nu imi vrea raul.Niciodata nu o sa poata fi ca si mama mea sau eu ca si baiatul ei dar totusi timpul ne va ajuta sa ne intelegem reciproc.Oricum in prezent pot spune doar ca sunt multumita de soacra mea si sunt fericita ca mi-a dat un sot.Oricum eu m-am mai calmat in privinta felului de a fi soacrele cu baieti pt ca si eu am tot baiat si nu stiu cum o sa ma comport cu nora mea.De aia incerc sa uit toate relele care s-au intimplat vreodata intre noi. Rely si Richi http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2 |
| geut | Adina, da-ne-o si noua cate-o juma' de ora pe soacra ta! [8D] Hai sa va mai explic cum e cu a mea: cand ne-am casatorit, ea avea multi bani la SAFI, dar n-a scos nici 100 de lei sa ne dea si noua un cadou. Asa ca in ziua aceea (27 aprilie 1996) a cazut SAFI si-a pierdut jumatate din ei. Naspa, nu? [^] Am fost apoi la o cununie civila impreuna si sotul meu s-a dus la florarie sa cumpere flori. Ea a zis ca nu mai da banii si pe flori, oricum, in aglomeratia aceea, nu mai tine minte mireasa cine i-a dat flori si cine nu! E necesar sa va spun ca am ramas tablou? Ea tine foarte mult la protocol, atat de mult, incat sotul meu n-are curaj sa se uite la ea in frigider, asa cum fac eu cand merg la mama. Nascusem a doua fetita cu doua saptamani in urma cand a fost ziua mea. A venit la mine, bine-nteles, si mi-a spus ca trebuia sa fac petrecere. Ce daca copilul e mic? Si ea a avut copii, dar petrecerile erau petreceri.[:D][:D] |
| geut | Cand avea copii mici (5 si 1 an), l-a lasat pe cel mare (sotul meu) sa aiba grija de frate-su si ea a plecat cu barbatul la Revelion. Si copiii au plans toata noaptea. |
| Mik | quote:Poate ca asa e mai bine. Cand ma uit in frigider la a mea, mi se taie pofta de mancare, de "curat" ce e ! Mik. |
| Sibylle | Ce m-a distrat modelul de soacra!!! Si eu as fi putut avea una la fel. Socrii ar fi fost de aur, însa nu prea mergea cu fiul lor. Deci am optat pt altul ...si acum am o soacra adevarata. Voi reveni si eu cu detalii despre soacra mea. Din câte vad e destul de greu sa le iubim, daca ne-au gresit cu ceva. Sau, mai bine zis, uitam destul de greu. Sibylle *********************************************** http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8 |
| Nadia1976 | Ma inscriu si eu in top la soacre bune. Am cunoscut-o la doua luni dupa ce eu si sotul meu ne-am mutat impreuna (pe atunci doar prieteni). Eu sunt mica, ca si soacra-mea si prima data cand am fost sa-i vizitam, primul cuvant ce-a zis a fost: "heeeei, ce bine, esti mai mica decat mine..." Glumea, desigur si a inceput sa rada, ca de fapt suntem exact de aceeasi inaltime. Apoi socrul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca) i-a spus sotului meu prima oara cand au venit la noi la masa "Ai grija de ea, ca se vede o femeie buna". Si acum, mai nou daca sotul face ceva ce nu-mi place, o sun pe soacra-mea... Ca, de ex. cand era racit si insista sa ia niste medicamente deja expirate, am sunat-o. Sau cand m-a criticat sau cand dupa ce am gatit el a comandat mancare de la restaurant, i-am spus la soacra-mea, de fata cu el, normal si l-a certat. Am fost in primavara sa-si cumpere soacra-mea o scurta de piele si mi-a cumparat si mie una, da nu si la fi-su' (Apropo de "mi-ai furat mama"). Merge prin magazine si-mi tot cumpara cate ceva (o bluzita, un tricou, ce-o fi) dar lui mai putin. Cand ne intalnim ma pupa pe mine, dar mai putin pe sotul meu (poate ptr. ca, de! el e baiat mare...) Am fost la un turnament de golf pentru societatea de Lupus si ea m-a inscris si pe mine volutara, cu ea si i-a platit sotului meu sa joace golf (actiune de caritate pentru cei suferinzi de lupus) si cum eu eram pe terenul de golf, a trimis pe cineva la mine sa-mi aduca biscuiti, mere si apa, nu cumva sa-mi fie foame... ceea ce mi s-a parut foarte dragut din partea ei. Imi iubesc soacra. E o femeie tare buna si mai e si generoasa pe deasupra. Cat despre "ea tine la protocol...", daca vreau ceva de baut, mi-a spus inca de la inceput: "draga, aici e frigiderul, aici e camara, daca ti-e foame sau sete, simte-te ca acasa. Ia-ti ce vrei sa mananci sau sa bei. si in cutia aia mare de pe frigider sunt biscuiti." Si cum stie ca-mi place ciocolata, de cate ori mergem la ea, are ceva ciocolata pusa deoparte pentru mine... |
| AlbaIulia | Nadia 1976, Soacra ta e romanca sau canadianca? Ar trebui s-o trimit pe soacra-mea sa ia niste lectii de la soacra-ta, ai intr-adevar mare noroc! pupici AlbaIulia http://community.webshots.com/user/albaiulia101 |
| Nadia1976 | Socrii mei sunt amandoi din Scotia, dar sunt de 42 de ani in Canada. Si in cazul lor nu e deloc valabil ce se spune despre zgarcenia scotienilor. De ex., pe geaca mea de piele a platit aproape $500. Apoi, dupa ce socrul meu a decedat ne-a dat noua masina lui sa o vindem si sa facem ce vrem cu banii (si nu era chiar o rabla, era o Honda de 4 ani, am luat $15.000 pe ea.) Apoi de ziua sotului meu drept cadou, i-a bagat $10.000 in cont. Apoi, mie mi-a dat trei perechi de cercei de aur, una dintre ele cu diamante... cadou de la sotul ei... Asa ca, cred ca aici cade bine-cunoscuta zgarcenie a scotienilor. |
| AlbaIulia | Vai ce frumos, Nadia! Sa-ti traiasca soacra si sa aveti grija de voi, mi-au dat lacrimile cand am citit! In privinta Scotienilor, eu nu am idei peconcepute, am avut un coleg de birou scotian, o dulceata de baiat! Ne invita la restaurant si platea el! AlbaIulia http://community.webshots.com/user/albaiulia101 |
| Nadia1976 | Iti multumesc, AlbaIulia. Si de Thanksgiving, desi nu se fac cadouri, i-am cumparat eu un sweter superb si a fost superincantata. I-am spus ca l-am cumparat ptr. mine, dar mi-e mare... sa nu se simta obligata sa ne cumpere cadouri de Thanksgiving... Si tare as vrea sa ne vedem mai des, dar... cum eu nu conduc si sotul e la lucru... dar vorbim la telefon. Acum i-am trimis pe internet poze cu noi, de la o nunta la care am fost invitati si poze de asta-vara de la Wonderland si ne-am dus la ea sa-i duc... galuste cu prune (hihi); i-am spus sotului meu sa-i puna ca background una din pozele cu fetita lui din prima casatorie si ea a zis ca vrea mai bine o poza cu noi de la nunta asta la care am fost invitati, ca tare mult i-a placut cum am iesit amandoi... Ce dragut, nu?! |
| Nadia1976 | Pe de cealalta parte, cand s-a operat de cataracta a stat la noi doua zile si am rasfatat-o ca pe un bebe. Am gatit ce a avut ea chef sa manance (sper ca nu doar m-a aprobat cand am intrebat-o daca vrea aia sau ailalta...) si am avut (cred eu) mare grija de ea. Si ceea ce ma face sa cred ca ma place mai mult decat a placut-o pe prima sotie a sotului meu e urmatorul fapt: cand a dormit la noi, si-a scos dintii... (proteza) si m-a cam socat, eu nici nu banuiam ca aia nu-s dintii ei. Cand a venit sotul meu acasa si i-am zis, el a zis ca-i tare surprins ca si i-a scos, ca desi cu cealalta a fost casatorit 7 ani, niciodata nu a vazut-o pe mama lui fara proteza. Ca ea a evitat intotdeauna sa-si scoata proteza in prezenta ei... Asta inseamna ca e tare confortabila in jurul meu, ceea ce e bine. In afara de asta stie ca peste ani si ani, cand nu va mai putea avea grija de ea, voi fi eu cea care o va ingriji, caci sotul meu e singurul ei copil. |
| Nadia1976 | Ma scuzati ca m-am lungit atata, dar imi admir cu adevarat soacra si as tot vorbi despre ea, despre cat e de buna, si inteleapta si inteligenta si intelegatoare si compamitoare si... si... si... numai calitati! Poate are ea si defecte, dar o iubesc atat de mult ca nici nu le observ. |
| laurajr | Acum ca s-a ma intelegeti nu sunt chiar asa de rai socrii mei, chiar i-as intelege ca nu au si nu pot sa ne ajute, dar cand vad ca au cu totul alt comportament financiar fata de sora sotului meu imi pica fata...chiar l-am intrebat pe sotul meu : Draga , tu esti de la orfelinat, ca n-am auzit o datape ai tai sa te intrebe daca avem nevoie de ceva... Socrii mei nu fac decat sa se planga mereu ca n-au bani din cauza intretinerii in fac a cumnatei mele ( nu pot sa va povestesc ce eleganta umbla ea si ca nu poarta aceeasi haina mai mult de un an !) dar cand merg la ei mereu au cumparat pt fata lor ceva ( aragaz, frigider,...)iar noua ne-au dat niste prieteni obiectele care nu le mai foloseau... Sau te pomenesti ca acu 5 ani nu auzise soacramea de rate ? P.S.Ori faci pt toti copiii tai la fel ori nu faci ...parerea mea ! |
| flafi | Eu ma inscriu in clubul soacra buna, bine ca nevedem rar! Soacra mea e o femeie extraordinara, dar are un singur defect isi iubeste copilu exagerat de mult, bine ca si copilu ei are un mare defect- ma iubeste pe mine exagerat de mult! eu am reusit sa trec peste toate defectele ei cu simtul meu al umorului iesit din comun ca altfel imi luam campii. oricum tatalui m-a placut din prima clipa, ca doar ii seman la cat sunt de puse pe glume si mistouri si i-a mai placut ca fi-su nu v-a fi cocolosit ca mama acasa si e tratat ca om in toata firea. La soacra nu i-a prea placut, dar am cucerit-o si pe ea pana la urma, ca doar sunt fata tare glumeata!! Recunosc ca au fost momente urate la inceput, adica mergeam la ei in vizita si nic macar nu ma intrebau daca am si eu nevoie de ceva si ii punea morman lu fi-su de toate in fata ( si aici nu glumesc si nu exagerez). Pana la urma i-am zis in gluma sa aibe grija sa nu mai strice odorul cu alinturi si sa-i faca toate mofturile ca eu traiesc cu el si mie imi face apoi copilu ei viata grea si eu trebuie sa-l suport, nu ea! Bine ca a inteles! So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame |
| andan | Flafi - me likes your signature very much [:D] Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| rachel owen | quote:Mada, ma striga unori din greseala cu numele fostei ei nurori[bang] (fosta sotie a sotului meu), si asta dupa ce ei sunt divortati de aproape 5 ani, noi suntem impreuna de 1 an si 9 luni, si pe aia nici nu o suporta macar. Da sa vezi ce crize am facut eu odata [neand]de s-a socat saraca si i-am spus ca nu mai supot. Crezi ca a fost ultima gafa? Da de unde.[poc] In schimb m-am obisnuit eu; bine ca numai ea face asa ceva[alcool]. In rest e si a mea soacra model, vine o data pe luna la noi incarcata cu de toate, imi pune muraturi, compoturi si zarzavaturi, ca de, doar ii cresc toate in gradina proprie[^]. Apoi imi face prajituri si ma rasfata si ma pupa mai ceva ca mama. Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca fii-su seama pe ea, bland si iubitor.[dual] Rici [gravi] 23 sapt. si "minunea lumii" din burtica Poze: http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC http://photos.yahoo.com/rachelowen77 http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica) ______________________________________________________________ „Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.” |
| Fiquelle | Aha, am priceput, ca si a mea. Da sa vezi si alta faza: de ziua mea s-a intamplat sa fie la noi, si cand a vazut ca vin ai mei cu flori si ma pupa, imi zice:"pai eu stiamca esti nascuta in ..." si-mi zice luna in care era nascuta fosta. Era a treia sau a patra oara cand imi zicea asta, si eu de fiecare data ii explicasem ca nu, eu sunt nascuta in mai, calm, politicos. Atunci , a 3-4 a oara, mi-a sarit tandara si am lansat secvente sonore pe o frecventa ceva mai inalta:"ce imi tot spuneti de luna asta, v-am mai spus de cateva ori ca eu sunt pe 31 mai, nu cred ca uitati, incep sa cred ca o faceti intentionat!!!" Ea, calma:"da' de ce, cine e nascut pe data asta?" si i-am spus. Mi-am dat seama ca o facea intentionat, ca sa ma enerveze, si vorba cuiva de pe aici, nu o facea de parere de rau dupa fosta, ca nici pe ailalta n-a avut-o la suflet, poate mai rau ca pe mine. Vreau sa spun ca dupa acest incident nu a mai uitat niciodata data mea de nastere! Mada si [copil] Sofi, 2 luni |
| anne-marry | quote:subscriu si eu la ce scrii..bineinteles ca locuind in aceeasi casa, el singur la aprinti, ea singura ca sotul i-a murit de f mult timp, au mmia aparut unele chestii ....dar tacite..niciodata nu mi-a zis nimik, ea munceste de zori cu animale, pamant si alte cle basca pamant, eu nu fac nik in ceea ce priveste aceste chestiuni pt cca noi avem afaceri, si alte cele, insa niciodata nu mi-a zis ca de ce nu oa jut, ca de ce nu fac etc si mereu ne-a susutinut si ne-a ajutat cu de toate. au mia fost asa cum am zis, unele contradictii insa tcite , ca la inceput, si am invatat ce ne place una alteia si ce nu si evitam conflictele de la sine. ne ajuta mereu si este o femeie extraordinara. anne-marry [gravi]31 sapt DPN 21 Dec. http://photos.yahoo.com/aniuta22111980 NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA |
| Bic | Stiu ca o sa stirnesc niste spritie pe aici, dar ia sa o zic eu pe a mea, ca raspuns la unele mesaje. Eu nu cred ca parintii si socrii sint obligati sa ne dea ceva material, cum ar fi bani pentru casa sau masina. Daca o pot face si vor, cu atit mai bine. Dar nu e obligatia lor. Asa ca daca omu' vrea sa-si ia masina cu bonsul de pensie, sa-si ia. Poate e visul pe care nu si l-a indeplinit niciodata. |
| ralualexandrei | Din pacate in ziua de azi draga Bic,fara un ajutor din partea parintilor sau a socrilor e foarte greu daca nu aproape imposibil sa-ti iei o casa.Mama de exemplu a vandut casa pe care o avea si care era foarte mica,ne-a dat noua banii,noi am pus diferenta si am luat un ap de 4 camere in care traim toti fericiti.Problema a fost ca acest lucru s-a intamplat dupa 8 ani in care soacra-mea sustinea sus si tare ca ea ne ajuta numai daca ai mei pun si ei jumatate,ai mei,adica doar mama care traia dintr-o amarata de pensie ce nu-i ajungea nici pt plata facturilor,insa cand a fost vorba sa treaca la fapte soacra a uitat ce imi repetase la nesfarsit,asa ca nu am vazut nici un ajutor din partea lor.A mea soacra are o afacere foarte profitabila pusa pe roate de sotul meu cel bleg care s-a gandit ca pe langa firma de prestari servicii pe care o aveau ei sa le faca si un magazin ca sa le asigure batranetea.Va intrebati,bine ,bine dar daca sotul a fost in stare sa le porneasca lor afacerea voi de ce nu aveati bani de o casa?De ce?Pentru ca sotul meu era doar un salariat OARECARE in firma lor!!! Asa ca ne-au mancat sufletul cat am stat la ei si si-au muscat mainile de ciuda cand mama a gasit solutia salvatoare pt situatia noastra locativa.Ce mi se pare incredibil,ca de cand ne-am mutat am avut o gramada de realizari insa ei nu s-au bucurat niciodata,din contra au incercat intotdeauna sa ne minimalizeze reusitele.Ma bucur din suflet pt cele care ati avut noroc de soacre bune ,probabil ca seamana cu mama care e in stare sa stea si in cap de dragul sotului meu. Andra ,mamica lui Robert si a Mariei http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/ralualexandrei/album?.dir=/2037&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photo |
| LindaG | Hop si eu.Soacra mea la inceput nu m-a acceptat probabil de aia ca nu sunt nemtoaica.Tot ii spunea la barbatul meu ca ea nu ma intelege cind vorbesc germana ca vorbesc foarte prost(culmea toata lumea ma intelegea numai ea nu).La nunta a stat cu o fata lunga de zici ca la inmormintare era,si cind s-au dat cadourile,a venit la barbatul meu si i-a dat o lenjerie de pat si i-a spus ca o sa aibe EL nevoie de ea(cu mine de fata). Dar acuma cind a observat ca pentru baiatul ei am venit si nu pentru Germania cum credea ea la inceput,s-a schimbat.Mergem impreuna sa ne plimbam,mergem impreuna la cumparaturi cind ea vrea sa isi cumpere haine atunci imi cumpara si mie si desi stam la 5 minute una de alta ne vedem rar.La noi acasa de 5 ani de cind sunt eu aici a fost doar o singura data. Singurul lucru care ma mai deranjeaza la ea ii ca atunci cind ii spun ca as vrea sa ma mut din locuinta cu o camera in care locuim acuma,atunci zice ca trebuie sa imi gasesc de lucru(parca eu nu as sti)ca altfel nu ne putem permite. AAA si de cind baiatul mai mic al ei are prietena nemtoaica,nu mai oboseste sa imi spuna cit de draguta ii ea si ce bine se simte la locul ei de muna(ca deh,ea are si eu nu).Asta ma deranjeaza rau. In rest ii multumesc ca la facut pe sotul meu,un sot care ma iubeste mult de tot,care face curatenie,spala,da cu aspiratorul,face de mincare si face prajituri si si stie sa repare orice lucru ce ii stricat in casa si chiar sa faca un dulap,pat etc. desi nu ii de meserie timplar[:)]. Hai ca m-am laudat destul. LindaG |
| energy | mey, io am baiat... ce sa mai zic de socra-mea, ca deja mi-a inghetzat sangele in vene[sm] si mi-a explodat freza [:0]cand m-am gandit ce-o sa zica nora-mea de mine...[neand] "Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici" poze la http://community.webshots.com/user/energy1602 |
| aalexia | quote:Si eu dar are niste ciudatenii pe care oricat ma straduiesc nu le inteleg.De ex: de cativa ani tot spune ca se lasa de fumat.Este dorinta ei, nu o bat la cap in schimb ma oftic cand o aud ca spune ca e bolnava, ca nu poate dormi noaptea ca se sufoca.Mai nou imi spune ca trebuie sa se opereze de inima pentru ca este f bolnava; Eu ma uit stupefiata la ea ( imi reuseste grozav figura asta[:D]) si o intreb: "dar de fumat cand te lasi?" Pai dupa ce ma operez imi raspunde;nu am mai zis nimic dar m-am rugat in gand sa nu ajung si eu asa la varsta ei, adica sa ma scarpin pe dupa ureche[bang] Si mai are o meteahna : sa ma contrazica;la asta cad in plasa cel mai des, adica uit mereu de faptul ca ea are intotdeauna dreptate drept ptr. care vine mai rar in vizita pe la noi[fuga] De la departare suntem cele mai bune prietene[hia] |
| Nadia1976 | Laurajr., ma scuzi ca ma bag, dar ce l-ai intrebat tu pe sotul tau, eu, sincer, n-as face vreodata! Tu crezi ca el nu observa si nu-l doare diferenta pe care o fac parintii lui intre el si sora lui? De ce mai ii intorci si tu cutitul in rana? Eu cred ca ar trebui de fapt sa fii tu cea care il ajuta sa nu se mai simta nedreptatit, decat sa-i spui lucruri de genul: "Dar tu esti de la orfelinat... Ca parintii tai nu ne ajuta...". In alta ordine de idei, asa cum mai spunea cineva: Nu e obligatia lor sa ne ajute, nici a parintilor, nici a socrilor. Ne-am casatorit, ne-am construit o familie, apoi acum ar trebui sa fim suficienti de maturi sa ne descurcam singurei. Sigur, e super bine daca ne ajuta, dar asta doar de ei depinde. Desi soacra-mea are foarte multi bani si tot ce vrea, eu niciodata nu l-as lasa pe al meu sot sa se duca sa-i ceara. A vrut o data sa-i ceara vreo $300 pentru cateva zile si nu l-am lasat. Dar apoi ne-a dat ea bani... si a fost mult mai placut de ambele parti: pentru ea ca a facut-o sa se simta foarte generoasa (presupun) si pentru noi ca ne-am dat seama ca ne ajuta, chiar daca nu-i cerem ajutorul. Va pup pe toate, Nadia. |
| andan | quote:De acord cu tine, Bic. Si tocmai de aceea apreciez cu atat mai mult dragostea si generozitatea socrilor mei. Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| Sorina7 | hop si eu ma bag ca musca-n zar ! niciodata soacra-socru nu vor putea fi in inimile noastre pe post de parinti. La fel si pentru sotii nostri - parintii nostri. Indiferent cat de buni sau cat de rai ar fi, totdeauna vom tine si vor tine cu copilul lor. Pentru ca treaba sa mearga bine, o conditie necesara este sa nu stam impreuna cu ei. Eu am stat 2 ani si inclusiv in ziua de astazi, si nu imi e rusine sa o zic de fata cu ei, consider acea perioada cea mai neagra din viata mea. E bine de pastrat distanta, ca atunci treaba merge bine. apropo de facut mancare: chiar cand m-am mutat la ei, m-a intrebat cam insinuos : dar tu ce stii sa faci de mancare...la care i-am raspuns ca la fel ca si fiul ei, eu am avut de invatat si a facut mama mea totul, sa pot face si eu facultate...si s-a potolit si nu am mai avut discutii pe tema asta. |
| andan | Asa e, Sorina - in cazul ideal. Sau sa-i zicem firesc. Pentru cei mai multi, parintii sunt parinti, iar socrii - socri. Dar atunci cand parintii iti intorc spatele pentru ca nu sunt de acord cu decizia ta, iar socrii te accepta ca pe copilul lor inca inainte de a-ti fi efectiv socri, crede-ma ca ajungi sa ii consideri si pe cei din urma parinti. Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| Sorina7 | Andan, atunci pentru asa socrii, jos palaria !...si pentru parinti...nu imi pot imagina...nu as putea, sunt mama si as sta si in cap pentru copilul meu. |
| andan | Si pentru mine au stat ai mei si in cap, Sorina, si le sunt recunoscatoare pentru tot ce au facut. Dar a venit un moment in care am iesit din tiparul pe care si-l imaginasera ei pentru viata mea si in acel moment m-au pus sa aleg: ori omul pe care il iubesc, ori sprijinul lor. Nu cred ca mai e nevoie sa spun ca am ales dragostea - desi a fost cea mai grea decizie din viata mea. Insa nu o regret nici o clipa. Pentru mine dragostea autentica inseamna dragoste neconditionata. Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| laurajr | Draga NADIA 1976,eu sunt suparata pe socrii mei pt ca mereu au ceva de criticat in achizitiile pe care noi le facem, concedii, petreceri, cadouri, mai ales ca ei nu ne-au dat banii astia , noi i-am muncit...si crede-ma ca atunci cand te-ai chinuit numai tu stii cum sa-ti iei un amarat de apartament si cat de cat sa-l pui la punct, si stai pe margine sa-ti admiri opera, intrebandu-te cu ce bani sa platesti primele datorii si sa mai iei si ceva de mancare si parintii sotului tau sa vina si sa critice totul...nu cred ca te simti prea bine [box]. Ma enerveaza ca sotul meu nu are curajul sa le spuna in fata ce-i deranjeaza la ei , ca ne mai si intreaba : Da' voi cand aveti de gand sa va luati masina ? De parca am in debara imprimeria nationala si ma apuc de facut milioane ...socrii mei isi tin masina in garaj si nu au pornit-o de 4 ani ! dar nici nu ne-au dat-o noua, ne-au lasat sa ne chinuim cu copil mic pe tren... Daca si ar cheltui banii excedentari sau economisiti pe concedii ( n-au mai pupat asa ceva de pe vremea lui nea Nicu!), haine, imbunatatiri in casa lor , zau ca nu le-as zice decat bravo, ca au invatat sa traiasca si pt ei ...dar cand vad ca fac toate sacrificiile ca sa implineasca capriciile unui copil ( care nici nu le apreciaza eforturile ) si nu fac nici cel mai mic efort sa-l ajute cu cele necesare pe celalalt copil al lor , normal ca ma mir ... Stii vorba aia Nadia " pt unii muma, pt altii ciuma " ? |
| flafi | andan, me thank you very much!! So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame |
| Sorina7 | Andan, in "a sta in cap" inseamna in mintea mea si faptul de a sprijini deciziile copiilor, chiar daca nu esti de acord. Pentru ca fiecare trebuie sa isi aleaga viata pe care o doreste. Deci nu pot concepe un ultimatum de genul: ori noi ori voi...poate gresesc. |
| andan | Asa gandesc si eu, Sorina. Asa ca nu imi ramane altceva de facut decat sa ma straduiesc - ca parinte, cand va fi sa fie - sa nu repet greselile parintilor mei. Daca dragoste nu e, nimic nu e. |
| flafi | cand i-am cunoscut pe viitori mei socri ( ca abia la anu vor deveni socri) si pana m-am obisnuit cu ei, am fost ff ingrijorata si ma gandeam ca e oribil ce se intampla, acum numai cred asta, citesc prin ce trec unele din noi si ii multumesc lui dumnezeu ca am o familie minunta, parintii mei si parintii lui, toti ne intelegem ff bine si ne intalnim cu mare placere cu totii, dar eu nu as putea locui cu nici unii din ei. stiu ca daca am sta mai mult timp cu oricare din ei, ar iesi scantei... prin urmare mai rarut ca-i mai dragut... So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame |
| Nadia1976 | LAURAJR, scuza-ma, te rog. N-am vrut sa te supar sub nici o forma, si nici nu vreau. Dar, a fost doar o parere... cred ca el isi da seama de toate astea si sufara, fara sa-i spui tu. Si, pe de alta parte, ce-ti pasa ce spun ei? Daca tu esti multumita sufleteste de realizarile tale, atunci e suficient. Daca lor nu le place, n-au decat sa stea acasa. Si daca sotul tau nu le spune, de ce nu le spui tu? Ia-o pe soacra-ta de-o parte (sau chiar de fata cu sotul tau si sotul ei) si spune-i. Daca nu-i convine, ce conteaza? Si asa vad ca nu va intelegeti si aveti atatea neplaceri din cauza lor... daca nu mai vin in vizita, cu atat mai bine, nu te mai pot critica ptr. ceea ce realizezi. Si sa-ti spun drept, eu personal va felicit! Nu sunt multi in Romania care isi pot avea de grija inca de la inceput fara nici un ajutor. Singurul lucru ce conteaza cu adevarat e sa va simtiti voi bine in micul vostru paradis, sa va iubiti si respectati si, crede-ma, intr-o buina zi socrii tai isi vor da seama ca de fapt ar trebui sa va sprijine, macar moral, daca nu si financiar. Cat despre banii lor, sunt persoane care vor sa-si asigure ziua de maine... si tot ce fac e sa buna banut peste banut, sa fie, acolo, pentru zile negre. Si daca pe ei ii face fericiti sa o ajute pe fiica lor si nu si pe fiul lor, asta e alta poveste si e doar treaba lor pe cine-si cheltuie banii. Inteleg ca nu e corect, dar... voi sunteti deja obisnuiti si vad ca va descurcati bine si fara ajutorul lor. Si atunci te intreb: De ce-ti amaresti sufletul, draguta, din cauza unor persoane care nu merita? Le-ai aratat si le poti arata si in continuare ca nu depinzi de ei. Cand iti mai critica casa, spune-le tare si concis ca voi sunteti fericiti in locsorul vostru, ca e facut de voi, e altarul vostru si pentru voi e destul pentru inceput, si accentueaza:"Mai ales ca nu ne-a ajutat nimeni!". Si atunci sa vedem daca mai critica. Si daca o mai fac, ia raspunde-le cu replici sarcastice, dar cu zambetul pe buze, sa vada ca nu-ti pasa si nu te doare sau afecteaza chiar deloc ce spun ei. |
| delicia | Vreau si eu in clubul vostru! eu am una bucata soacra cu care locuiesc de 3 ani, a fost dragalasa la inceput dar acum scoate gherutele (sau nesimtirea). Sa va spun - pana acum un an faceam o parte din lucruri impreuna (gatit, curatenie, spalat, calcat fiecare cum putea si aveam timp). In ultimul an nu mai face nimic in casa care practic este a ei(eu fiind intrusa), nu mai gateste, nu mai spala nu mai face curat (iar daca se intampla sa mai spele o farfurie din care manaca ea ma intreaba daca am vazut ca a spalat vasele). In week-end are program de vazut meciuri de fotbal sau raliul de Formula1 si este atat de prinsa incat nu mai are timp si pentru altceva. Lucram si ea si eu, diferenta este ca eu ma trezesc in fiecare dimineata la 6 (fac cafea si pentru ea), ma pregatesc sa plec la serviciu, cand plec ea inca sforaie (7.15). Programul ei de lucru este pana la orele 16.00, al meu tot pana la ora 16.00 - diferenta este in faptul ca ea ajunge acasa la ora 21.30, cand deja mancarea este gata pregatita, ordine in casa este si eu nu mai pot de nervi pentru ca nu spala nici farfuria din care a mancat. (nu poti sa-i faci observatie pentru ca se bosumfla toata) Am ajuns sa ma simt ca o servitoare deja si simt ca ma lasa nervii. Asta nu este tot dar cred ca mi-am gasit si eu un loc in clubul nurorilor! (cele cu soacre acre si care au tot timpul dreptate) Va salut pe toate! Delicia |
| geut | Cand eram gravida cu prima fetita, soacra-mea tocmai se intorsese din Canada cu niste fitze grele de tot. Si vazand ca s-a intors la pensia ei amarata, o apucasera pandaliile. Si ma suna zilnic sa se planga ce rau o duce, ca nu mai poate, etc. Asta in conditiile in care avea destui bani in banca incat sa-si permita sa traiasca decent. Eu sunt foarte generoasa, dar consider ca fiecare merita atat cat da. Si n-as ajuta niciodata oamenii zgarciti. Incepuse sa ma toace la cap, de-mi venea sa plang cand o auzeam la telefon. Si-am luat hotararea sa-mi vad de treaba mea, de copil si de familie si sa n-o mai bag in seama. De-atunci n-am mai avut probleme cu ea, a vazut ca n-are cu cine discuta si s-a lasat pagubasa. |
| geut | Ne da odata telefon in apropierea Craciunului si intreaba ce facem. "Facem curatenie", ii raspund. La care ea intreaba: "Mai faceti si voi curatenie?" [box][mariaj][duel][blabla] No comment! |
| ralucah | [:D][:D][:D]...esti sigura ca nu avem aceeasi soacra?
la mine e varianta ..."aaaaa, mai faceti si voi de mancare". Si raspunsul " nuuu, tanti cum noi? noi traim ca plantele auntem anaerobi!"
quote: |
| laurajr | Draga Nadia 1976, cand voi veni anul viitor in Canada ( apropo,tu in ce regiune stai ?)o sa stam la o barfa despre soacre ! ( parca am citit ca a ta te apreciaza mult , bravo ei, iar tu esti o norocoasa ). Ai dreptate, nu ar trebui sa pun la suflet toate observatiile dar asa sunt eu, vreau sa ma iubeasca toata lumea si sa ma aprecieze ! |
| Nadia1976 | Laurajr, eu locuiesc langa Toronto si mi-ar face mare placere sa ne intalnim. Tu cand o sa ajungi in Canada? |
| Nadia1976 | quote:Parerea mea e ca daca persoanele cu adevarat importante din viata ta (sotul, parintii, copiii si prietenii foarte apropiati) te apreciaza e suficient. Sigur ca sunt o norocoasa ca soacra-mea ma apreciaza, dar am avut si eu candva o soacra ca a ta... O nesimtita ahtiata dupa bani... si eu eram cea buna, frumoasa si cuminte atata timp cat o ajutam material... daca nu, nu zicea o vorba buna despre mine. Apoi, cand m-am despartit de fi-su nu stia cum sa ne impace; chiar mergea la cealalta nora si ii spunea ca daca fi-su nu era asa cum e noi inca eram impreuna si venea sa ma viziteze, sa-mi spuna cat de mult i-ar placea sa mai fim impreuna (eu si fiul ei), pana cand intr-o zi i-am spus ca as prefera sa nu ma mai viziteze, sa inteleaga ca intre fiul ei si mine nu mai e nimic... ma rog, hai ca am fost un picut, poate, off-topic... Ideea e ca si cand eram impreuna, nu m-a interesat vreodata ce spunea ea, si daca ceva nu-mi convenea, ii spuneam verde in fata. De ex., cand fi-su n-a fost o noapte intreaga acasa (nu eram inca casatoriti si el statea cu maica-sa) , cand am sunat dimineata, ea mi-a zis ca el atunci de 10 min. a iesit... Apoi, el mi-a spus ca nu a fost acasa, si, normal, m-am luat de ea,i-am spus ca din cauza ei, fi-su face numai prostii, ca ea il acopera... si a lasat capul jos si n-a zis un cuvant, dar a fost ultima oara cand a mintit pentru el. Ia spune-le socrilor ce simti si ce gandesti, fara sa le spui vorbe grele si sa vezi ca o se te simti mai bine. |
| claza | Comentariul soacra-mii cand i-a zis fi-su ca ne casatorim: "Cu fata asta fara mama ti-ai gasit tu sa te insori?!!!" (Mama mea a murit acum 15 ani de cancer.) Suntem casatoriti de 7 ani si in timp am ajuns sa am relatii civilizate cu ea, dar pentru tampenia asta nu cred c-o voi ierta vreodata. _________________________ [url="http://community.webshots.com/album/91925766WjWaxA"]iaca si noi[/url] |
| laurajr | Nadia, eu ma controlez verbal in fata socrilor mei ( da' nu-mi reuseste intotdeauna !)pt ca nu vreau sa le reprosez eu ceva ca ei sa creada ca m-am maritat pt avere cu baiatul lor .Care avere [:D], ca ce are el in dotare au toti barbatii [:D]!!Eu zic ca normal ar fi el sa le spuna, nu eu, in fond sunt parintii lui... Cred ca vom veni in Canada anul viitor prin iunie-iulie, chiar pe langa Toronto, Cambridge, Kitchner...tu unde stai ? |
| laurajr | Nadia, eu ma controlez verbal in fata socrilor mei ( da' nu-mi reuseste intotdeauna !)pt ca nu vreau sa le reprosez eu ceva ca ei sa creada ca m-am maritat pt avere cu baiatul lor .Care avere [:D], ca ce are el in dotare au toti barbatii [:D]!!Eu zic ca normal ar fi el sa le spuna, nu eu, in fond sunt parintii lui... Cred ca vom veni in Canada anul viitor prin iunie-iulie, chiar pe langa Toronto, Cambridge, Kitchner...tu unde stai ? |
| Kehleyr | quote:Esti sigura ca nu vorbeai de socru? [:D][:D] Eu ma inscriu in categoria norocoase. Nu ama vut niciodata nici un fel de probleme cu socrii mei si nici nu cred ca vom avea vreodata. Ne vedem exact asa cat trebuie, cam de doua ori pe luna, nu s-au bagat niciodata in deciziile noastre, chiar daca nu le-a convenit ce facem. Nu sunt intrutotul de acord cu stilul nostru de viata, ei avand un venit mai mic nu prea inteleg cum de ne cumparam noi anumite lucruri sau ne permitem concedii in strainatate. Dar ii inteleg in totalitate, asa as gandi si eu in locul lor... Nu le spun mama si tata, le spun dumneavoastra, si la fel le spune sotzul parintilor mei. Poate ca ar fi mai comod sa le spunem pe nume, dar daca ne-am obisnuit asa acum e o stinghereala din partea ambelor parti sa mai schimbam ceva. Ii admir pentru cum l-au crescut pe sotzul meu, de la ei are bunul simt, respectul pentru familie, harnicia. Nu prea avem insa nimic in comun, eu cu ei, adica atunci cand ne vedem nu prea avem ce sa discutam, mai putin ce progrese a facut fata, mai o reteta de mancare, dar cam atat... Asta spre deosebire de ai mei cu care pot discuta mult mai multe. Noi am stat in casa doar cu parintii mei, doua luni inainte de casatorie, si a fost cam ciudat. Nu ca ar fi fost vreo problema, aveau casa mare si aveam loc, sau ca ai mei ar fi zis ceva (tata mai ales e cam aerian, uneori nici nu vede cine trece pe langa el [:D]), dar vorba sotului meu, vrea si el sa umble in chiloti prin casa si se intalneste cu tata-socru [:D]. Cu privire la ajutor, din fericire noi nu avem nevoie de sprijin material, ca am pornit-o cu dreptul, dar parintii ne ajuta in alte feluri, dupa puterile lor. Mai stau cu fetita, mai niste gogonele murate, mai niste reparatii in casa -- ca socrul meu e specialist. Eu ma bucur ca avem posibilitatea de a-i ajuta noi pe ei la nevoie, desi nu ne-ar cere-o niciodata. Mi-am facut o regula cu sotzul meu de a nu ne barfi/critica niciodata reciproc parintii, pentru ca sunt totusi parintii nostri, pentru ca ne aude copilul, si pentru ca intr-un viitor din ce in ce mai aporpiat vom fi noi in situatia lor. Mi-a povestit o data o prietena ca la ei in cuplu cea mai grea insulta este "ai ajuns ca maica-ta", respectiv "ai ajuns ca taica-tu", si mi se pare atat de trist... |
| magdala | Ah fetelor, fetelor, cateodata tare grea mai e viata asta alaturi de soacre...sau bunicile soacre[xx(].(bunica sotului) Eu nu ma pot incadra in nici o categorie: soacre bune sau rele pentru ca nu stiu cum este a mea. Nu o cunosc prea bine, dar nici nu mai vreau sa o cunosc mai mult[box]. Cand eu si sotul meu eram la inceputul relatiei noastre, doar prieteni, era draguta cu mine, dar distanta[:D]. Dupa un timp ne faceam planuri de nunta si ne intelegeam bine, eu cu ea[bis]. Dupa alt timp n-a fost de acord ca eu si sotul meu sa ne casatorim, desi eu eram gravida[box]. A zis chiar ca am mintit-o ca astept un copil dupa ce a venit personal sa se convinga ca sunt gravida si dupa ce mi-a propus sa fac avort platit de ea pana in luna a 4-a, si mi-a spus ca "daca vrem sa ne crestem copilul in cocina aia nu avem decat[blabla]."Eram la ai mei la casa si faceam reparatii asa ca acolo era santier:))). Si a plecat in Spania desi am anuntat-o ca vom scoate actele cu patru luni inainte, a zis sa asteptam pana se intoarce ea adica inca vreo luna. Insa eram deja in luna a 7-a[gravi] si nu am vrut sa treaca anul--gand de gravida? nu stiu ce pitici aveam pe creier[:D],fara sa fiu dna lui si in acte. Bineinteles ca nu a venit la spital, iar cand sotul meu s-a dus sa-i ceara niste bani ca sa ma scoata din spital i-a zis ca "ce-i copilul ei?".Bineinteles ca nu i-a dat nici un ban. Iar pe fetita nostra scumpa si draga, pe care bunica lui o considera "bastard" desi noi eram casatoriti cu acte, a vazut-o prima oara la 5 luni la botez si i-a zis fetei "ce ti-au facut mamaie astia!" [bang][bang][bang] Dupa multe peripetii pe care nu merita sa le mai povestesc[bicla], in ziua de azi stam in apartamentul bunicii lui-adevarata SOACRA- care are cheia de la casa si ne face inspectia la curatenie si mancarea din frigider cand noi nu suntem acasa [cusca], iar pt ca suntem amandoi la servici si ajungem seara pe la 8 acasa nu poate fi luna in casa. Concluzia este ca eu sunt "o puturoasa care nu am grija de casa deloc si nici de sotul meu , care nu e in stare sa faca reparatii in casa si sa zugraveasca, astfel ca apartamentul in care stam noi este imputit".[poc] Astfel ca sunt indiferenta ,din pacate nu destul. [q] Totusi bunica lui nu pot sa spun ca nu ne si ajuta, o ia pe cea mica de la gradinita, caci acum ii este foarte draga, o plimba, ii ia dulciuri, se impaca foarte bine amandoua. Numai ca are o limba tare ascutita [vampa][zz]si eu sunt mai sensibila din fire si nici nu-i pot spune nimic caci stam in CASA EI, caci ne aduce aminte si de asta cel putin odata pe saptamana.[zz] In plus mi-a zis ca parintii fetei platesc nunta[:D][:D][:D]:))))))noi nu sunem casatoriti inca la biserica,-sotul meu e singurul baiat, mai are o surioara de 16 ani-, si mama mea, care e plecata afara, sa-mi ia si mie apartament asa cum i-a luat si fratelui meu. Dar saracul fratele meu nici nu avea unde sta si sta intr-o garsoniera impreuna cu fratele nostru mai mic, care este inca la liceu. Va mai spun voua, fetelor, caci daca ii spun sotului nu fac altceva decat sa-l supar degeaba si nu merita. Cat despre mama sotului, ne spunem buna ziua si ce mai faceti? -zic eu, caci vorbesc cu d-voastra. Cum poti fii apropiat de cineva daca nu simti?[V][V][V] Eu nu pot sa ma prefac ca simt ceea ce nu simt. Sotul meu se mai supara pe mine ca nu incerc sa ma apropii de mama lui. Dar daca ea m-a respins si chiar dupa ce ne-am casatorit tot credea ca o sa divortam,sa zicem ca e mai prevazatoare din cauza ca ea a avut 2 casnicii esuate- eu cum pot trece asa de usor peste tot ce s-a intamplat si sa fiu iar prietena cu ea? Spuneti voi, fetelor, ce sa fac? Suntem in relatii cordiale, nu ne certam si eu ma fac ca nu aud remarcile lor. Cel mai bine cred ca este asa. Va pupam si va multumesc ca m-ati ascultat, [mamica]Mami Magda si scumpi Rafaela. |
| Mik | Citesc si ma sperii. Dupa cum v-am mai scris a mea soacra e normala, undeva la mijloc si din fericire o vad o data la 2 luni. Magda si celelalte fete care aveti necazuri cu creaturile astea : daca depindenti inca de ele, incercati sa fiti diplomate, cum spunea o prietena a mamei :"mai luatzi apa in gura inainte de a le vorbi "! O sa le spunetzi verde in fatza ce ginditzi daca va supara prea rau si daca devine chiar insuportabil si mai ales cind vetzi fi total libere. Curaj, fetelor ! Mik. |
| rachel owen | Sa nu dati cu pietre, dar eu de cateva zile m-am plans de doru` soacra-mii si a trebuit barbatu-mio sa o caute sa o cheme la noi. Sper sa apara pe maine sau pe duminica, mie una imi lipsesc pupaturile ei. [alcool]Serios. Rici [gravi] 25 sapt. si "minunea lumii" din burtica [baietel] Poze: http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC http://photos.yahoo.com/rachelowen77 http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica) ______________________________________________________________ „Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.” |
| mamagiuliei | Soacra mea este ... [xx(] E femeia de la care nu am nimic de invatat, desi sunt vreo 30 de ani diferenta. Pe bune. Ea parca traieste intr-o alta dimensiune. Asa ca evit contactul cu ea (adica eu 50% din timp dorm si 50% fac dus - in caz ca suna la telefon [:D]). Iar de cand o am pe fie`mea, ajutorul ei este egal cu 0, pentru ca ea nu are habar de nimic. Ea nu stie face mancare k-lumea, adica asa cum eram eu obisnuita de la mama, ea nu stie face prajituri, nu pune muraturi, compoturi. Asa ca ... [pup] la voi ! Leoaicele Daria & [bibe] Giulia (16.08.2004.) "La vita e` una bataglia, la morte un`avventura" http://community.webshots.com/user/giulia16 |
| flafi | rachel owen, mi-a placut atat de mult ce scrie sub numele tau, ca azi noapte am visat ca fabricam si eu un omulet!! So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame |
| rachel owen | quote:Multumesc, scumpo! [flo] Pai si de ce nu faci ce ai visat? [olala] Pupici [pup] Rici [gravi] 26 sapt. si "minunea lumii" din burtica [baietel] Poze: http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new http://photos.yahoo.com/rachelowen77 http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica) ______________________________________________________________ „Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.” |
| magdala | Buna fetelo, ma bucur sa vad ca nu va mai preocupati de cele- la majoritatea - care va fac viata grea. Ultima perla a soacra-mii: O anunta printul meu ca vrem sa facem cununia religioasa. Ea spune:'Sa aveti grija!"[bang][bang][bang] Nu stiam ca vom practica timp de o noapte sport extrem[consti], ci ca vom petrece 24 h cu cei dragi noua.[alcool][dual][grup][disco] PUP U [flo][flo][flo] Mami Magda si scumpa Rafaela[copil]. |
| mamagiuliei | Oooo, Magda, poi tu stai bine, la noi a ramas "buba" ca noi nu am facut cununie religioasa ... De cate ori ma vede tanti soacra, ma intreaba daca avem de gand, iar eu ii repet mereu acelasi lucru: "sunt oameni care ucid, asa ca asta sa fie cel mai mare pacat de-al meu" ... Nu vreau sa va zic ce "moaca" face ... [blabla] [pup] de la gagici ! Leoaicele Daria & [bibe] Giulia (16.08.2004.) "La vita e` una bataglia, la morte un`avventura" http://community.webshots.com/user/giulia16 |
| magdala | [:D][:D][:D][:D][:D] Mi-a placut expresia cu "ce moaca face"[:D][:D][:D] A mea cred ca a facut asa cand i-a zis prima oara sotul meu ca vrem sa scoatem actele[:D][:D][:D] Ma bucur ca poti sa-i zici asa ceva. Din pacate eu, inca, nu-mi permit sa spun prea multe. Maaammmaaaaa, dar si cand o veni randul meu, sa se tina bine atunci, mai ales bunica sotului, "scorpia", cum o numeste unul dintre prietenii nostrii.[:D][:D][:D]. PUP U[pup][pup][pup] Mami Magda si scumpa Rafaela http://community.webshots.com/user/magdala77 |
| flafi | [:D] mai e drum lung pana sa ma fac si eu o fabricuta! [pup] So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame |
| adela20 | Vreau si eu sa ma inscriu in CLUBUL NURORILOR. Cum e soacra mea?? Daca m-ati fi intrebat in urma cu cateva luni, as fi raspuns ca e cat se poate de acra. Foarte bine a caracterizat-o o membra a forumului, care a avut"norocul" sa dea peste ea la telefon: "imi raspunde o cotoroanta"!!![bang] De cand a aflat insa ca urmeaza sa mai fabric un omulet[gravi] a devenit tare draguta. Ne aduce mancare, imi aduce dulciuri, ba chiar intr-o seara a avenit de doua ori la mine (locuim destul de aproape) pentru ca prima oara uitase sa-mi "livreze" niste mandarine. E drept, a inceput sa-l persecute pe Thomas[copil] si l-a amenintat ca va ramane cu ea cand ma voi duce sa nasc, si o sa-l cuminteasca ea!!! Si ca sa fie convingatoare, l-a lovit deja peste piciorute cu paleta de muste pe motiv ca s-a descaltat de sosete. Bieetul copil, neobisnuit cu asemenea tratamente s-a pus pe-un plans de nu-l mai puteam opri. Ei, in fine, ce sa va mai spun...mi se pare anormal comportamentul ei. S-ar putea sa aiba o slabiciune pentru femeile insarcinate si sa redevina ea dupa ce nasc. Pana atunci, ma rog Domnului sa o tina asa, ca parca e mai bine si-n familie de cand ma inteleg bine cu soacra. Mereu ma tot intreb insa ce fel de soacra voi fi eu??? Ca tare mi-as dori, ca peste ani, cand voi fi eu soacra sa ma laude nora-mea pe forumul DC. Adela[gravi] si Thomas [copil] |
| Fiquelle | Mai fetelor, m-am amuzat si m-am intristat, iar m-am amuzat si iar m-am intristat. Ideea e ca noi le cerem ce nuau, saracele: minte si bun-simt! Macar de aici sa invatam, noi sa nu fim asa(in caz ca avem baieti)-eu nu am! Ati observat ca mamele de fete-soacrele mici- sunt mult mai bune? Eu ma uit la a mea mama, ce frumos se poarta si ii vorbeste sotului meu...si a suparat-o de vreo 2 ori...si ea tot frumos se poarta cu el...pai eu daca ii faceam mamei lui asa, nu mai imi vorbea... Mada si [bibe] sofia Maria, 3 luni Pozele noastre: [url][/url]http://community.webshots.com/user/fiquelle |
| nic23 | Am si eu o intrebare. Dar mai intai sa explic contextul. La inceput eu am insistat ca socrii sa primeasca o cheie de la casa noastra. Asa mi s-a parut mie normal. In caz de pierdere a cheilor nostre sau de udat plantele in vacante etc. Acum vreo doua saptamani am fost la o petrecere si am venit acasa dimineata, deci am adormit pe la vreo 7. Pe la 2 fara 10 dupa amiaza suna soacra si ne intreaba daca poate sa vina la o cana de ceai. [ups]Eu nu pot sa-i spun NU in fata, dar am incercat sa-i explic ca noi tocmai dormeam bla bla bla. Ea se preface ca nu aude si insista sa vina. Stabilim pana la urma sa vina la ora 3 dupa amiaza. Dupa ce inchid telefonul triumfatoare si mandra de mine ca am castigat o ora sa strang paharele de after party etc.[cina2], cine credeti ca baga cheia in usa de la apartament, fara sa sune la interfon?[bang] Acum vine intrebarea: cum sa previn asa ceva pe viitor? E foarte dominanta si fiul ei nu indrazneste sa spuna nimic. Eu cu atat mai putin pentru ca ia totul ca pe un atac la persoana. Ma gandeam sa-i cerem cheia sau asa ceva. Voi ce ziceti? Va pupacesac. Nic23 |
| remy | Eu am stat cu socrii timp de sapte ani si soacra mereu avea ceva de comentat la adresa mea dar nu imi spunea in fata ci lui fiisu sau la prietenele ei.Acum dupa ce odorul ei a binevoit sa isi gaseasca o amanta si eu am plecat de la ei ma inteleg de minune cu ea,ma suna zilnic sa ma intrebe de sanatate,cind prietena mea ma dus la spital ca mi se facuse rau au venit socrii intr-o fuga sa vada ce fac.Socrul meu nici nu vrea sa mai vorbeasca cu odorul si ia zis ca el nu mai are fiu. Ea a fost si este de partea mea,abia acum cind nu mai sint acasa la ei si-a dat seama ca eu eram cea care plateam rata la casa si alte datorii si nu fisu.Cind nu stai cu socrii este cel mai bine asa macar nu esti mereu in ochii lor cami |
| timea | Am gasit si eu unde sa-mi zic of-ul... Am facut greseala o sa chemam la noi pe 6 luni: ultimele mele luni de sarcina si primele luni din viata copilului nostru... Nu ma cunostea dinainte nici eu pe ea.. noi suntem impreuna din Canada... Dupa 2 luni de la aparitai soacrei pe ecrane a aparut si cumnata si impreuna au facut un amestec exploziv...Am incercat sa raman calma, sa-mi zic ca trece si cand imi spuneam eu ca mi se pare si sunt hormonii imi confirmau si mai abitir ca nu mi se pare Noi ne-am casatorit in ziua in care am facut si botezu, deh.. ca sa fie si rubedeniile aici si mi-au stricat una din zilele cele mai importante din viata mea...Cu faze ca sunt cu doua fete, ca nu stiu sa imi cresc copilul( nu o lasam sa planga la 2 saptamani), ca nu-s de la e din sat, ca nu stiu sa ma port cu feciorasul, saracul muncaste si in locul meu ca eu stau numai cu copilul in brate si il exploatez pe el... Bine ca a plecat... Ea nu intelege ca din noi doua ea are de pierdut din relatia noastra. Stiind ca nu ma place niciodata n-am sa am curajul sa o las pe Mara prea mult in preajma ei... Probabil ca isi va da seama cu timpul care a pierdut... mie imi pare rau caci de facut eforturi sa fie totul bine am facut... Numai bine Timea |
| magdala | Acest subiect este de rasu-plansu... Pentru ca noi stam in casa bunicii sotului meu bineinteles ca are si ea o cheie. Sa vedeti ce frumos era cand eram si noi in [pathot] si [xinpat] si auzeam cum se deschide usa la intrare. Si trebuie sa va spun ca nu s-a intamplat numai odata. Comic este ca s-a intamplat si cand nu eram casatoriti si dupa. :))) Iar acum bineinteles ca ne face inspectia la curatenie, mancare in frigider si rufe spalate sau nu atunci cand noi suntem la munca, dupa cum am mai zis. Din fericire acum nu mai are cheia de la yala de sus asa ca putem inchide usa dar isi da seama ca suntem acasa deci trebuie sa deschidem. Sa ne vedeti cum dam sa ne imbracam fiecare cat mai repede posibil:))) ca in filme,cand se pregateste amntul sa fuga sa nu-l prinda sotul:))))):((((:))))) caci odata am auzit prea tarziu cand a sunat, si eram doar eu acasa, si pana sa-i deschid eu usa a plecat suparata ca nu vreau sa-i deschid usa. Radem sau plangem fetelor? Mami Magda si scumpa Rafaela http://community.webshots.com/user/magdala77 |
| patisor | ma inscriu si eu in CLUBUL NURORILOR dar de partea celor multumite. bine n-a fost de la inceput asa dar cu timpul a devenit o soacra dupa gustul meu ,fara comentarii. ma ajuta de cate ori are posibilitatea bine cu fetita nu cu altceva dar e destul . Ramona si Patricia c ramona |
| paula2003 | Si eu am o soacra care din DOAMNA nu-mi da voie sa o scot, si e tare rea. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/ |
| gabibarta | Ma inscriu si eu in club... Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta |
| xerxe | Da, ma insciu si io! Sa va dau doar un ex. Printr-o intelegere idioata, de am crezut ca sunt rude, am fost de acord sa facem schimb de apart, cu diferenta de banii, binenteles; si mi-a comunicat ca ea a facut curat in apart. inclusiv sters geam balcon si are pretentii... eu eram gravida in luna a 9a , peste o sapt. am nascut de altfel, cred ca de nervi si.. am chemat o prietana sa ma ajute! Cand vine la noi si sunt acasa doar cu Alexuca il sun pe tata sa vina pe la mine, nu o suport!!![box] |
| karmyna | buna fetelor in curand ma voi casatori si voi avea nu o soacra ci doua... parintii prietenului meu sunt despartiti si recasatoriti si ne intelegem bine cu ambii si ii vizitam pe ambii... mama prietenului meu deci cea mai importanta soacra si prima sta vizavi de noi si tot mereu ma cheama la cafea la ea sau daca vreau cu ea sa merg la cumpararturi.. am facut sarmale cu mamaliga cu branza si cu smantana si ia placut la nebunie... ma ajutat de multe ori si e foarte bukuroasa ca in curand voi devenii nora ei... a 2-a soacra ma tuns si ma vopsit si mia zis ca de cate ori am nevoie de ceva sa apelez la ea ...ea e din thailanda si are 2 baietei foarte frumosi cam atat sper sa nu ma injurati ca vam spus ca soacrele mele sunt bune... sarbatori fericite tuturor.. carmenn |
| alice54 | salut,fetelor! citesc si ma minunez de cite sint pe lume! dar daca nuva este cusuparare,v-as puneointrebare: voi cititi ce scrieti? va dati seama ca aproape fiecare care scrie ca soacra ei este buna o spune pentru ca vine si ii face de toate,ii cumpara de toate,si nu se baga in nimic.Deci da,face si nu cere nimic in schimb ,ba nici nu pretinde sa fie iubita. cum credeti voi ca gindeste mama baiatului?diferit decit mama fetei? eu vreau sa va spun ca la mine este invers: eu sint o soacra care intr-adevar m-am straduit sa fiu o soacra buna.Am dat, nu m-am bagat, amdat dreptate norei mele in tot ce a spus si facut si ....tot nimic. cind mergem in vizita ,venim de departe si in afara de o cafea,rar primim ceva.daca aducem cu noi,da,se pune pe masa. nu voi uita niciodata privirea norei mele cind fiul meu a vrut sa o laude si sa scoata o bucata de prajitura sau asa ceva din frigider. Spun asa ceva pentru ca nici nu am apucat sa vad ce era acel ceva. cit despre copii- ce sa spun-mai bine tac. Dar ma intreb eu cu ce e mama ei mai buna decit mine? ea nu da ca nu are de unde, nu ajuta la nimic ca lucreaza greu, stie tot doar este aproape si este bunica preferata. azi deja nu mai imi pasa ,dar nu mi-a fost usor.nu mai observ nimic si basta. Dar intrebarea ramine: de ce ? asi vrea sa aud parerea voastra, a nurorilor, unde gresim ,noi, mamele baietilor? si de ce fiecare greseala a noastra se aseamana cu o catastrofa? va pup si astept reactia voastra - sper eu- sincera.[bang] alice |
| Mia. | Si eu ii vorbesc soacrei mele cu d-voastra desi arata de virsta mea si cine ne aude se uita ciudat.Eu am o super soacra mai ales in ceea ce priveste aspectul exterior(arata nu numai bine ci si cu vreo15 ani mai tinara)dar desi la inceput ne-a cam sabotat si nu m-a ajutat cu cresterea copilului am apreciat totusi ca m-a ajutat cum a stiut ea si cu cit a cconsiderat..A facut niste fapte mai mari bune si am sters cu buretele pe alea mai putin bune(avind in vedere ca nu l-a prea crescut pe sotul meu care a fost crescut de ambii bunici,m-am gindit ca poate nu-l simte la fel ca si pe copilul ei mai mic cu 20 de ani decit barbatul meu,pe care l-a crescut ea). Fara sa ma lungesc,ca as scrie romane despre ea,este totusi o tipa draguta ,eu o simpatizez ca pe o prietena,si chiar ca mi-e dor de ea(acum ca am plecat din Romania)pt ca e o figura(aparea la mine la servici cu fusta f mini si cu parul lung si facea ravagii!)... [url="http://www.lucavasile.go.ro"]Poze[/url] |
| alice54 | Mia draga, povestea cu soacrele este ciudata. sigur ca avind o soacra care arata asa bine poti sa fii foarte confuza in sentimente. cred ca cel mai bine ar fii sa o iei cum este si sa nu astepti nimic deosebit de la ea. la urma urmei si soacra este om si oamenii sint cum sint, iar noi trebuie sa ne bazam doar pe noi insine si pe proprii parinti daca ii mai avem. cred ca viata si strainatatea deja te-au invatat in cine poti avea incredere si in cine nu..... alice |
| Mia. | Avantajul la soacra mea e ca daca faceam o prajitura era f impresionata(chiar si una simpla),era mirata cum de era ordine si curatenie cu toate ca aveam copil mic si nu aveam menajera(cazul ei),si mi se parea sincera in mirarea ei.Pe urma mai mergeam impreuna la coafor,la manichiura,aici ea era cu recomandarile. Am inceput sa-mi dau seama in timp cit de mult seamana fi'su cu ea nu numai fizic ci si la felul de a fi si m-am gindit ca daca-l iubesc pe el,e culmea sa n-o plac pe ea.E uimitor cum pot semana desi a fost o perioda lunga in care nici nu s-au vazut,asa ca "singele apa nu se face" e o zicala f adevarata. Si n-a venit niciodata neanuntata in vizita desi casa era pe numele ei. totul e relativ,depinde de soacre dar depinde si de nurori... Eu chiar asa am facut,cum ziceai tu Alice,am luat-o asa cum e si am facut un efort sa-i vad partile bune si de aceea mi-a devenit simpatica.Daca as fi soacra cred ca cel mai mult m-ar interesa daca imi iubeste copilul si cum se poarta cu el,restul nu prea ar mai conta. O prietena din Germania mi-a spus ca soacra-sa vine in vizita(de la 300 km) cu pachet de acasa,ea pune doar o masa,restul zileleor cit sta ,o intereseaza unde maninca(pe soacra-sa)si culmea e ca daca-i ramine isi ia inapoi mincarea pe care si-a adus-o.Si prietena mea zice ca asa e in Germania...Am auzit si povesti din Olanda in care esti servit doar cu o cafea,desi cind vin ei aici le pui mese peste mese...Fiecare popor cu obiceiurile lui... Eu ce sa zic,Alice,eu nu m-am avut cu mama prea bine,asa ca daca vreau sa-mi placa de soacra-mea o compar cu mama si iese in avantaj,si atunci o vad minunata...Nu cred ca mamele baietilor sint diferite de cele ale fetelor..e doar folclor. am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne multumim cu ce avem,nu sa ne plingem de ce n-avem... Eu vreau la batrinete,adica dupa ce se casatoresc copii(sper sa mai fac unul)sa-mi traiesc adoua tinerete alaturi de sot(sper sa mai fim impreuna) si sa las copii cu ale lor vieti...si ale lor familii.. [url="http://www.lucavasile.go.ro"]Poze[/url] |
| alice54 | Bravo,Mia, cred ca esti un om fericit! crede-ma ca toleranta este un ceva care intotdeauna ajuta! daca stii ce si cit te poti astepta de la fiecare, nu vei fii singura niciodata! ai un baietel de toata frumusetea, sa-ti traiasca! sigur esti mindra de el, si sint convinsa ca si soacra ta este! te pup ,poze am si eu la webshots/comunity/ alice54102 alice |
| corneliaa | Hop si eu [hopsieu]! Soacre acre? Stati sa va explic eu ce am cu ea: 1. are cheie si vine la noi oricand are chef, iar daca cumva vine dimineata si nu ne-am trezit, urla de la usa sa ne trezim ca a venit ea! 2. Sta cu hainele de la tara cu care se duce la porci in lenjeria mea spalata de pe patul din dormitorul meu, se uita exclusiv la postul Acasa,(desi mai are 3 tv-uri in casa) manaca seminte in varful patului si rade c-o sa ne intre cojile de la semnitele ei in fund la noapte.Si exclama fericita: Vai ce bine e la voi!!!! 3. Vine si manaca tot ce gaseste prin casa nelasand nimic si la altii,sau eventual ia la tara, iar culmea a fost cand mi-a luat intr-o punga oasele cu carne din ciorba abia facuta sa le duca la caini. Specific aveau carne destula pe ele.Intr-o vreme ne golea pur si simplu frigiderul, pana le-a pus sotul (cica in gluma) pe frigider o chestie pe care scria: "proprietate privata". A ranjit, dar s-a mai potolit. 4 O sa nasc. Bucuria ei se manifesta cam asa: " Ma mut la oras sa-mi cresc copilu', imi iau copilu la tara, ma duc cu copilu' meu in vizite, mamaie o sa-l spele, schimbe (alapteze eventual daca ar putea) iar eu? Parca nici nu exist. Parca sunt doar mama purtatoare pentru copilul ei. Sunt in crize de nervi pe tema asta.AAAAA, am uitat, nici macar nu m-a intrebat daca am bani sa le dau la doctori cand nasc....nu-i pasa nici daca am ce manca, ea vrea doar copilu'. Si-o sa-l aiba, IN POZA, ATAT!!!!!!! 5.Sotul meu desi are si facultate si master si 3 servicii, este prostul familiei care de 4 ani nu primeste absolut nimic de ziua lui sau de alte sarbatori, si e mereu certat. Fratele lui, 12 clase, carea vandut tot aurul din casa si aparatura electronica si a fugit in lume sa se distreze, dar acum s-a intors pentru ca tot sotul meu l-a adus acasa, este Printisorul pentru care fac orice si este cel mai bun si cel mai drag si de ziua caruia se cumpara cadouri costisitoare sau se fac rate la limita limitelor sa nu cumva sa-i lipseasca ceva. 6. Cumnata mea(sotia fratelui- cealalta nora a ei): 25 ani, 90 kg, ,12 clase- facultate inceputa si neterminata,fara servici(ca nu vrea sa munceasca 8 ore pe 4 mil. la birou)nu gateste, nu spala, nu face nimic in casa, are femeie de servici angajata: concluzia soacrei mele: E DESCURCAREATA!!!!! Eu: 3 servicii, gravida, 35 de ani, n-am femeie de servici, si am gunoiul nedus de 3 zile. Concluzia soacrei: sunt puturoasa! etc....etc....etc.... Si-atunci de ce se intreaba socrele ce avem cu ele? Am uitat sa va spun ca am explodat doar o singura data: inainte cu 3 zile de nunta cand am plecat si i-am lasat cu fundu in balta sa se casatoreasca ei cu cine vor. Au venit plangand inapoi ca rade lumea de noi, de-asta le pasa , nu de altceva. In rest am rabdat cu stoicism 3 ani. Acum pregatesc alta: daca va atenta macar cu gandul de a se baga in viata copilului meu, altfel decat ca bunica pe care o s-o vada cand vreau eu si cat vreau eu....imi iau copilu' si plec!!!! I-am spus sotului care e si el de-acord cu mine (m-a sustinut intotdeauna)ca o sa ne mutam in capatul celalalt de lume numai sa avem liniste! Ei? Cat de acre sunt soacrele voastre pe langa a mea?[q] (39 sapt.)[copil] Cornelia si bebe-strumf http://community.webshots.com/user/corneliaa100 |
| alice54 | draga cornelia, daca nu ai sa iei atitudine asa ai sa ramii ,terorizata toata voiata. si asta spun eu, o soacra! primul pas este sa-i iei cheia! CE CAUTA CHEIA CASEI TALE LA EA?daca sotul te sustine atunci n-ai treaba ,trebuie doar curaj! si asta dupa nastere n-o sa ai, pentru ca n-o sa ai putere fizic!!! acum si imediat! te pup si curaj si tarie! p.s. nu toate soacrele sint asa. de regula cele care au o problema cu fiul lor au probleme si cu nurorile.dovada ca si la voi cel mic este preferatul. apai, sa ramina cu el...... alice |
| alice54 | draga cornelia, daca nu ai sa iei atitudine asa ai sa ramii ,terorizata toata viata. si asta spun eu, o soacra! primul pas este sa-i iei cheia! CE CAUTA CHEIA CASEI TALE LA EA?daca sotul te sustine atunci n-ai treaba ,trebuie doar curaj! si asta dupa nastere n-o sa ai, pentru ca n-o sa ai putere fizic!!! acum si imediat! te pup si curaj si tarie! p.s. nu toate soacrele sint asa. de regula cele care au o problema cu fiul lor au probleme si cu nurorile.dovada ca si la voi cel mic este preferatul. apai, sa ramina cu el...... alice |
| corneliaa | Alice, merci pentru sfaturi mai ales ca vin de la o socra![pup] Stiu ca nu sunt toate asa...si cat de mult mi-as fi dorit una cumsecade mai ales ca eu de la 2 ani am crescut fara mama, doar cu un tata martir, care m-a crescut si educat singur!!!!Chiar duceam lipsa unei mame chiar si prin adoptie. Despre cheie ce sa-ti zic, apartamentul a fost al lor, s-au mutat la tara cand ne-am casatorit, dar vor cheie sa aiba unde sa vina cand au treaba in oras. problema e ca au "treaba" cel putin de 2-3 ori pe saptamana! Si apoi ne striga mereu ca e casa lor si ce sacrificiu mare au facut ei pentru noi mutandu-se la tara. M-as muta si maine cu chirie crede-ma!!!! Despre pus piciorul in prag o sa-l pun clar.Altfel intru la balamuc mai ales ca vine bebele si vorba ta o sa fiu terminata fizic. Problema e ca acum sunt prea bine crescuta ca sa-i spun ceva. Atunci o sa ma lase nervii si probabil c-o sa izbucnesc. Si o sa am si scuze. Acum nu-mi vine. Fierb , imi astept sotul acasa si explodez pe el saracul, care nu stie cum sa ma mai opreasca din plans. Oricum si el e hotarat sa o expedieze inapoi la tara daca va veni incoace. Despre cumnat? Nu se duce acolo ca nu are unde sa doarma!!!!!! Au apartament cu 4 camere ultramodern, dar n-au decat un pat! Buna idee, nu? Vorba sotului, poate aruncam si noi celelalte paturi din casa!!! Iar acolo nu se duce si nu face ce vrea ea pentru ca nu e casa ei ci a norasi!!!!! Plus ca acolo n-are ce manca, ca "vai saracutii, sunt saraci", el e muncitor si ea e casnica. lasa ca vine la prostii astilalti ca au fiecare cate 3 salarii, sunt bogati, au de unde!!!! vai de bogatia noastra!!! Una peste alta....cred ca o sa ma vedeti la stirile de la ora 17,00. ori o bat, ori dorm in gara cu copilu' dar asa ceva nu mai tolerez. Doar curajul sau nebunia ma mai desparte de acest moment. Mii de multumiri, e simgurul loc unde am curaj sa ma descarc![q] (39 sapt.)[copil] Cornelia si bebe-strumf http://community.webshots.com/user/corneliaa100 |
| corneliaa | Am uitat cireasa de pe tort: le trage si la masea mai nou de nu mai stie nici macar ce vorbeste. cand intra in casa primul lucru pe care-l intreaba este "unde este berea mea?"[bang] (39 sapt.)[copil] Cornelia si bebe-strumf http://community.webshots.com/user/corneliaa100 |
| alice54 | la stiri sa ajunga ea! de ce sa-ti faci tu rau? stii ce? a lor sau nu, schimba broasca de la usa, sa crepe de ciuda! tu nu stii sa vomiti la comanda/ fa-te ca iti vine rau sau ceva lucruri de care ei ii este rau si poate asa te scutesti de prezenta ei. Crede-ma ca ma doare sufletul de voi, fete tinere care in loc sa aveti un sprijin ,aveti dusmani. uneori ma intreb si eu, poate la nora mea este o reactie instinctiva de autoaparare ceeace face? din pacate, nepotii mei imi lipsesc ,dar invatam sa traim cu ce avem. putere si nu uita,cu mintea si nu cu forta rezolvi mult mai multe! te pup alice |
| corneliaa | Uraaaaa, prima reduta castigata!!!! Dupa ce saptamana trecuta s-a infiintat 2 zile pe capul nostru, de am crezut ca-mi pierd mintile tot ascultand ce-o sa faca ea cu copilul EI (!!!!!) mi-am luat inima in dinti si i-am zis cateva mai dure....rezultatul? De o saptamana nici macar n-a mai dat telefon sa vada daca am nascut!!! Si mi-e asa de bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!Ce liniste si armonie!!!! Pai, pana cand???? E copilul meu si o sa-l cresc cum cred si vreau eu si sotul meu. Nu ca acum 30 de ani, cand defapt copiii ei au fost crescuti de bunici! Of, chiar daca m-am cam ratoit la ea, n-am nici cea mai mica remuscare si ma simt extraordinar! Acum va trebui sa mai scap de ea si dupa ce nasc. Dar vad ca se r |