| Dormitul in camera parintilor | |
| Andrada | Dormiti cu copiii dvs. in camera? Sondaj propus de Madutza membru desprecopii.com |
| mitub | Am dormit cu Miruna in camera cand era micutza de tot si simteam nevoia sa-i aud respiratia noaptea si fiecare foiala. asta a durat cam pana la 6 luni, cand am fost la munte si a trebuit sa doarma separat (nu era loc si pentru patutul ei in camera noastra). De atunci am vazut ca merge si asha si am mutat-o in camera ei, desi a avut perioade cand se scula si de 10 ori pe noapte si noi ne taram pur si simplu pana la patutul ei. Acum este mare, are 3 ani si 8 luni, nu se trezeste aproape niciodata noaptea sau isi poate rezolva singura problemele (de ex. sete sau pipi) si nici nu-i place sa fie cineva cu ea cand doarme. Deci ca sa zic asha, am trecut prin toate raspunsurile propuse in decursul experientei de mamica, dar acum am ales antepenultimul. Numai bine, Boga |
| danis | pana pe la 6 luni, anduta a dormit singurica in patutul ei, in camera ei; apoi am inceput munca, a venit mama mea sa stea cu ea, iar mama a dormit cu ea in camera, in alt pat; peste vara, cand am dus-o la mama la buzau, a dormit mama cu ea in pat, iar cand am adus-o din nou acasa tot mama mea a dormit cu ea; asta pentru ca mama o iubeste atat de tare ca nu s-ar dezlipi de ea :)) ... au fost nopti cand am mai dormit si eu cu ea, dar cred ca fetita ar trebui sa doarma singurica, iar parintii impreuna... |
| Missy | Din pacate dorm in camera cu copilul, din lipsa de spatiu. Situatia se va schimba sper de saptamana viitoare cand va fi gata camera ei. www.babiesonline.com/babies/f/fratila |
| ocebine | Am dormit pe rind cu amindoi in pat pina cind Alex a facut 3 ani si au vrut camera lor separata. Nick acum doarme singur iar Alex mai face citeva ture pe la mama in pat. Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3) http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg |
| danateo | Dormim cu el in camera dar el doarme in patutul lui, separat si nu a dormit niciodata cu noi in pat. Mi-ar fi greu sa il culc in alta camera desi asa e normal si asa va fi pana la urma pentru ca inca papa noaptea (il alaptez) si pentru ca asa m-am obisnuit, sa-l stiu langa mine! Dana si bb Matei http://www.geocities.com/bebe_matei |
| mariana tache | Inca de cand am ajuns acasa de la spital, Stefan a dormit singur in camera, chiar daca sa trezea de foarte multe ori pe noapte. Acum e mult mai bine. Nu se mai trezeste decat cam o data (primeste suzeta si doarme la loc)sau deloc. mariana tache |
| anne-marry | inca nu am nascut, insa in decmebrie ..urmeaza....pana in vara va dormi cu noi camera, in patutul lui, insa pana atunci speram sa ii facem si lui o camera. camere sunt slvaa domnului..mai tb insa aranjate, facuta soba, sau incalzire centrala etc....sta este///noi s afim sanatosi. insa nu as vrea sa il invat sa doarma cu cineva in camera. anne-marry [gravi]32 sapt DPN 21 Dec. [url="http://photos.yahoo.com/aniuta22111980"]pozele mele [/url] NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA |
| mamica dulce | dorm cu el in camera,dar are patutul lui lipit de al meu.Are aproape 2 ani ,doarme bine,nu se trezeste dar....se dezveleste si e frig.Ma simt linistita daca il aud respirand,maraind sau razand.Din pacate (sau din fericire??:))lui ii este egal daca sunt sau nu in camera(s-a intamplat si sa dorm in alta parte),oricum adoarme singur,se trezeste vesel si ma striga,se joaca,eu ma culc mult mai tarziu si ma trezesc inaintea lui,dar pentru mine este foarte important sa fiu langa el,sa-l aud,sa.l alint,sa-l miros.Stau cu el de drag,nu de nevoie. Fiecare copil e altfel si confortul si linistea lor sunt foarte importante.Eu nu l-as fi putut lasa pe Marc singur in camera din prima zi,chiar cu toata tehnologia de monitoare. http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni) http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0 |
| symaco | sybille are patutul la noi in camera,nu chiar lipit de al nostru.se trezea de 2 ori noaptea,poate in prima faza reusseam sa o potolesc,dar la a doua trezire trebuia sa o luam langa noi in pat. acum doarme la ea in patut toata noaptea,ne bate gandul sa ii mutam patutul la ea in camera dar amanam de pe o zi pe alta.e clar ca si noua ne place sa o avem in preajma noastra![il] |
| Ioana Sora | Am votat "altele". Nu dorm in camera cu copilul, iar copilul meu nu se trezeste peste noapte. Si nici nu sunt de acord ca trebuie sa dormim in camera sau, si mai rau, in pat cu copilul. Ioana & Maria Catalina http://photos.yahoo.com/ioana_sora |
| mamagiuliei | Dorm inca in camera Giuliei, chiar daca nu se trezeste decat dimineata. Mi se pare inca prea mica sa o las singura. Cand va implini 6 luni, fiecare in camera ei [^] Daria & [bibe] Giulia (16.08.2004.) http://community.webshots.com/user/giulia16 |
| april | dorm cu fetita in pat la ea in camera. sper sa pot curind sa o obisnuiesc sa doarma singura, dar adevarul e ca se foieste f. mult noaptea si se dezveleste, iar eu sunt linistita daca stiu ca e invelita. Mai mult, daca face febra in timpul noptii sunt linga ee. Altfel cum? Eu sa dorm linistita si ea saracuta sa sufere? |
| Cristina I | Din pate dorm cu copilul in acelasi pat. Probabil ca imi este mie greu sa dorm fara el.Ata ete. |
| paula2003 | Nu sunt de acord, are camera ei si asta e. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/ |
| andrada biris | Brianna a dormit singurica in camera ei de la inceput. Doar primele 3 zile dupa venirea acasa am culcat-o langa mine. Am venit din spital cu disjunctie coccigiana si nu ma prea puteam misca de durere. Dar am mutat-o repede ca asa e bine chiar daca m-am chinuit putin. De la 2 sapt doarme toata noaptea. Nu manca noaptea nici cand era sugar. A fost noroc. Poate pt ca nu am alaptat-o (la 3 zile am ramas fara lapte-durerile de la coccis au oprit lactatia). Dar nu se trezeste noaptea decat daca viseaza ceva si oricum adoarme imediat inapoi. Dimineata vine langa mine si ne uitam impreuna la TOM si JERRY dar cand se culca stie ca ea are camera ei MINUNATA si mami cu tati au camera lor. Ea le spune "camea ta miana" (camera ta brianna)si "camea ta mami" (camera ta mami) si considera ca minunata ei camera e cu adevarat minunata si este A EI. Daca exista posibilitatea, e bine ca un copil sa aiba camera si spatiul sau. Ii confera individualitate si in plus, intimitate. Locul lui la fel de important in familie (un statut de om important - dezvolta si simtul proprietatii). Uneori, daca nu-i convine imi spune sa ies afara din camera ei. Au fost cateva tentative pe la un an si 10 luni de a schimba "domiciliul" si tare ma bucur ca am fost ferma si nu m-am lasat induplecata de o fetisoara smechera. Uneori spune ca o fura tziganul (de unde o fii aparut ideea) dar ii spun ca nu o fura nimeni si ca , in plus asta e casa noastra si nu intra nimeni daca nu vream noi si mami cu tati au grija de ea. Sigur faptul ca seara incuiem usa are greutate mai mare[:D] Mamica Briannei (2 ani) Andrada [mamica] si Brianna [copil] |
| mrb | E interesant subiectul Baiatul nostru are 10 ani si mai vrea si acum sa doarma cu noi, uneori o si face, iar fata 3 ani a avut patutul lipit de al nostru pana nu de mult si acum i-am mutat patutul lange cel al fratelui si dorm impreuna, uneori noaptea mai vine si ea la noi. Nici noi nu ne induram sa stam fara ei, dar sunt constienta ca nu e bine pentru ei si nici pentru viata de cuplu, asa ca alegem varianta mixta. Andreea |
| iselin | Copilul meu se trezeste de multe ori pe noapte. II dau ceai, il iau in brate cand plange tare, dar nu dorm cu el. E o lipsa de igiena, si-apoi sotul meu ar fi cam parasit. Nu e corect! |
| nefertari | Alex are 5 ani si pana acum 2 luni a dormit cu bunica in pat . Acum l-am luat cu noi , i-am amenajat camera lui insa ii este frica sa stea pe intuneric . Stam cu el pana adoarme , ii citim povesti , discutam apoi mergem in camera noastra si ii lasam aprinsa o lampa de veghe. Chiar daca se mai trezeste peste noapte face singur pipi la olita de langa pat . Uneori,cand viseaza urat vine si ma trezeste - il linistesc si il duc inapoi in patul lui. Initial a dormit singur ,de cand ne-am intors de la spital pana la 7 luni dar am facut greseala sa-l dezobisnuiesc luandu-l in patul meu. |
| paula2003 | Nu sunt de acord. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/ [pegeam] Sarbatori fericite [pegeam] |
| irugescu | nu dorm in camera Marei..sau cel putin ma staduiesc! Si asta este cred o incercare dificila mai ales ca inca se trezeste de cel putin 6 ori pe noapte..si are 2 ani si 4 luni! Ioana |
| tonic | dormim in aceeasi camera din motive obiective-garsoniera, si din pacate in acelasi pat pentru ca tati a fost mai tot timpul plecat si nu ne place sa stam singure. Un alt motiv a fost faptul ca am alaptat-o pina tirziu si nu puteam sa facem toate schimbarile in acelasi timp. Anul acesta vrem sa ne mutam si deja stie ca va avea camera ei, unde va dormi singura in patutul Barbie , cu paturica Barbie...etc. In teorie a mers destul de bine, sa vedem cum va fi practica! Speram ca va veni si un fratior sau o surioara dupa ce ne vom muta si poate va fi mai usor sa accepte ca mami nu este numai a ei(pentru ca e gelozie mare intre ea si tati). Daca ar fi sa o iau de la capat sigur ca as incerca sa o invat mai devreme sa doarma separat, dar poate voi fi mai priceputa la cel de-al doilea copil. Sper si eu! catalina |
| Gina M | Fetita noastra Rebecca Emanuella,are 1 anisor si o luna acum pe 18 ianuarie.Are camera ei ,si nu a dormit si nu doarme impreuna cu noi. De cateva ori, am incercat sa o luam sa doarma cu noi,insa nu a facut-o pana, nu am dus-o inapoi in patutul ei. De dormit,doarme de pe la orele 10/11 seara - pana pe la :la 10:30/11 uneori 12 ziua. Apoi pe la ora 6 dupa amiaza, cate o jumatate de ora,si cam atat.Noi ii respectam ritmurile ,iar rezultatul asupra ei ,este in foarte buna forma si este bine dispusa.Iar noi suntem multumiti si fericiti [;)][majoreta] Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos. |
| Celia | Buna mamicilor ! Sunt mamica lui Andrei (6 ani) , vreau sa va spun ca desi Andrei are camera lui , doarme tot cu noi , pentru ca e un alintat si reuseste sa ne induplece cu tot felul de prostiute (ca-i frica de intuneric , ca intra cineva in camera lui si altele...).Daca il adorm in camera lui , peste noapte se trezeste si tot in patul nostru ajunge. Asta e nu stim pana la ce varsta va dura dar ce e drept nici noi nu suntem hotarati asta e sigur. Crenguta |
| vivi.chiriac | Cred ca cel mai greu imi este mie sa dorm departe de Andrei,de aceea doarme in camera cu noi in patul lui desigur... ViVi |
| herra | si Vlad doarme cu noi in camera, in patutul lui; am dormit langa el la inceput; mi-a fost usor sa-l invat sa doarma in patul lui, pentru ca am facut-o la cateva luni. dar sa-l mut in camera lui - nu cred ca sunt eu pregatita; il mai alaptez inca pe la 1-2 noaptea; si sunt prea dorita de somn (se trezeste la 6 in fiecare zi) ca sa-mi propun sa fac shantzuri noaptea pe hol, de cate ori se foieste... Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there... [loveyou] Cristina & [baietel] Vlad [copil](23 septembrie 2004) |
| bijuarda | Am dormit cu amandoi copii dar la ei in camera. Acum dorm singuri desi mai vin cateodata si ei la noi in pat ange |
| madalinad | noi dormim in aceeasi camera, nu in acelasi pat, in parte si din lipsa de spatiu dar nu numai - se trezeste peste noapte si, daca nu l-am luat instantaneu in brate, riscam sa facem noapte alba... are nopri cand doarme cap - coada (raaar) si nopti cand se trezeste de 4-5 ori. as fi capiat de mult sa ma tarasc la el din alt colt al casei... madalina http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos |
| LauraNicole | Noi dormim in sufragerie si fetele in dormitorul pe care l-am facut camera lor .Consider ca e normal sa aiba camera lor . Noi suntem inca tineri si nu vreau sa risc. Un bb are nevoie de noi : http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm |
| iully | Cristian,un an si 2 luni,a dormit in camera cu noi de la inceput.Mai mult pt linistea mea decat a lui pt ca doarme toata noaptea,f rar se trezeste.Stiu ca multe fete nu sunt de acord,dar asa am hotarat noi. Pupici[pup] |
| Valenka | Doarme cu noi in camera in patutul propriu.Dat fiind ca e genul mai agitat si mai il si alaptez mi se pare mai simplu asa.In plus nici nu avem spatiu pt o camera proprie.Mai tirziu cind o fii mai maricel poate reusim sa ne mutam.[bibe]-n.22.04.05 |
| iren | Am dormit cu Bogdanelu in pat pina cind el a facut 6 luni shi shi-a luat in primire camera, da nu pentru ca l-ash fi pus io, ci fiindca a hotarit singur [:D] Cind dormea cu mine se fitziia toata noaptea, dar cum l-am pus singur in patutz a dormit linishtit, erau rare noptzile in care ma trezeam sa merg la el. Acum dorm cu Julia, shi nu ma indur s-o pun sa doarma singura, mi-e tare drag de ea shi mi-ar fi greu fara grasuna [:D], de-abia la al doilea itzi dai seama cit de repede cresc shi-ncerci sa-i ai aproape cit mai mult timp, n-ash putea sa dorm fara s-o am linga mine, s-o giugiulesc shi s-o pupacesc [:D] Sotzul doarme separat, da mie-mi convine, e mai romantic asha [:D], iar camerele separate nu ne impiedica sa ne distram [xinpat], ba kiar deloc [:D] In plus, sforaie rau, asha ca dormitu separat are avantaju lui [:D] Iren dubla mamica[zana] Bogdanelu nazdravanu [aerob] si Julia turbo[majoreta] [url="http://community.webshots.com/user/ireandra2005"]pozne[/url] In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora. |
| clio | Alexia a dormit in camera ei din prima zi in care am ajuns acasa.De la 1 luna si trei saptamani nu s-a mai trezit deloc sa pape in timpul noptii, insa pana la aceasta varsta se trezea din trei in trei ore sa pape, inclusiv noaptea. Nu a fost deloc dificil, dimpotriva mi s-a parut alegerea cea mai buna sa o las sa doarma in camera ei. Nicoleta si [copil] Alexia (dn 21 aprilie 2005) |
| vladhana | Dorm cu el in camera,el in patut,pentru ca avem doar 2 camere si n-as vrea sa devina camera de zi dormitor.Doarme f.bine,nu se trezeste noaptea,numai ca nu avem spatiu.Probabil in scurt timp vom scapa de aceasta problema,s-ar putea sa ma obisnuiesc prost eu,deja simt ca mi-ar fi foarte greu sa nu-i aud respiratia. |
| denizel | Eu care am dormit la cap cu teancul de carti despre cresterea copiilor, am tinut f.mult sa doarma in camera lui din prima zi. Eeeei, asta mi-a reusit f. bine pina acum vreo 2 luni, cind m-am trezit din somn speriata ca baietelul nostru are deja 6 ani si mai are putin si face 10 ani si n-o sa mai vrea el sa doarma cu noi [alcool]. In seara cu pricina, ne rugase saracutu' sa doarma cu noi, l-am refuzat politicos[:D] si probabil ca de aia am avut mustrari de constiinta. Asadar, l-am trezit frumos pe sotu', i-am explicat si lui cele de mai sus si el s-a dus frumusel si a adus cupilu' la noi in pat[^] De atunci, nu mai scapam de el si chiar daca se culca la el in camera, are grija sa se trezeasca pe la 4-5 si sa se strecoare intre noi(noroc cc ca avem pat mare) " Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
| lena | De la nastere doarme in patul ei...de la o luna jumate doarme in camera ei [patut] |
| iullia | dormim in camera cu cel mic, din lipsa de spatiu, fata are camera ei |
| Tzupi | deocamdata doarme cu noi in camera , in patutul ei.Nu se trezeste noaptea si speram ca din februarie sa doarma singura in camera:) Mamica Marei(5 luni) |
| ellaalessia | Noi am culcat-o pe bebelusa noastra ingura ingurca la ea in camera , in patutul ei inca din prima zi. Am considerat ca asa e mai bine pentru ea. A dormit si doarme foarte bine singura. |