Le faceti jucarii copiilor? Atelierul piticilor.
ML Ma gandesc sa ii fac fetitei jucarii de mana (papusi de carpa, casa de papusi cu cutii de chibrituri, crengi, dopuri de sticle, ghinde etc., teatru cu marionete etc.) dar nu sunt sigura daca le poate aprecia la 3 ani. Este destul de migalos si imi este teama ca le va rupe imediat. Ar fi poate o idee mai buna sa le fac cand mai creste si poate impreuna cu ea? Ati facut astfel de jucarii? Mai aveti si alte idei, eventual si pentru baietei? Ceva simplu, de baza poate...
Donia Draga ML, imi plac subiectele tale despre copii. Eu chiar am observat ca fetita mea (3 ani si jumatate) se bucura mai mult de timpul pe care il petrecem impreuna si de ceea ce putem realiza noi doua. Drept pentru care am facut noi doua o biblioteca (poate e prea mult spus) dintr-o cutie de carton mai mare pe care am acoperit-o, pe interior si exterior, cu hartie colorata. Ea m-a ajutat cat a putut, dar mai ales in final cand am lasat-o sa puna singura abtibilduri pe cutie . Si de atunci, cu mare drag si sarg isi pune acolo cartile de povesti. Acum ma gandesc sa mai adaug vreo doua cutii mai mici pe deasupra. Si vreau sa facem si o casuta pentru ea, dintr-o cutie mai mare, careia sa-i decupez geamuri, sa pun perdelute... deja ma gandesc si eu cu placere la proiectul asta.
Nedda Eu nu fac inca jucarii pentru fetita mea pentru ca e prea mica. Dar cand eram in Ro petreceam mult timp cu dragul meu nepotel si ne jucam in toate felurile. El avea 4 ani si ceva pe-atunci. Faceam tot felul de "proiecte". Unul dintre cele mai frumoase a fost sa facem poze impreuna. Ne fotografiam reciproc, fotografiam natura, jucarii, obiecte etc. El tinea neaparat sa faca si el poze si unele i-au iesit chiar reusite.:)) Apoi le-am lipit intr-un album si am colorat pe langa ele contururi si diverse desene, am scris cate ceva (eu mai mult!:), am mai pus si cateva poze decupate din reviste si a iesit un album tare frumos in care ne-am uitat cu drag si apoi...am trecut la urmatorul "proiect".:)) Daniela si papusa Lara
Cary Frumos subiect. Eu i-am tricotat o papusica,pe care nu prea stiu cat a apreciat-o,dar eu tin mult la ea. Acum Rebecca este mare(5 ani si 9 luni) si ne petrecem destul de mult timp impreuna,mai ales in W-E,cand ne place sa facem treburi gospodaresti. Ne place sa gatim,ea taie bucatele legumele,ea sterge tacamurile,i-a aseaza farfuriile si servetelele la masa. La cumparaturi ea isi pune in caruciorul ei mic iaurturile si bomboanele. Acum am adus de la mare diverse scoici pe care le-a dat cu oza rosie si apoi cu marker,astfel incat au devenit gargarite pentru florile din apartament. Seara inainte de culcare facem si teatru de papusi pe perete. Daca aveti si voi idei le asteptam.
mitub in primul rand, se pèoate juca dupa pofta inimii in bucatarie cand fac eu mancare si mai ales prajitturi (intotrdeauna una mai mica o face ea si este a ei). Apoi am facut cutie de jucarii, rochite la papusi (deja a inceput si ea sa coasa, atat cat reuseste) si o casa maaare si frumoasa din carton in care se joaca, pe care am imbracat-o in tabet (ea a dat cu pensula cu lipici) . Casa are iarba lipita de jur imprejur si floricele si fluturi, margini colorate la ferestre, covor adevarat pe jos si urmeaza sa facem si perdelute adevarate. Apoi mai facem colaje din autocolante pe carton si pictam foarte mult impreuna (desene printate de mine de pe net). Anii trecuti la vremea castanelor adunam cu gramada si apoi construiam cercui, patrate, litere etc din ele. Abia astept sa luam tempera pentru a face fluturasi... Distractie placuta! Boga
NicoletaF Foarte frumos subiectul. De cand am nacut ma andesc la ce sa ma joc impreuna cu puiul meu. Andrei abia a implinit un an, deocamdata ne jucam cu masinute, cuburi colorate, eu le constuiesc si el le strica. Apoi ma ia de mana si ma indeamna se le construiesc din nou. Cand eram insarcinata am tricotat vreo 3 papusoi si le-am umplut cu lana. Proiectul CASA e o idee mai veche, cand va mai creste o voi pune in aplicare. Cand meg in oras ma uit dupa tot felul de obiecte, mateiale, autocolante, din care sa-i canstruiesc diverse joculete, etc Pe curand Nicoleta si bb Andrei Catalin http://community.webshots.com/user/andreicatalin www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
ML Ce idei frumoase! Va multumesc! Donia si Mitub, am vazut intr-o carte ca poti face pt. casa de papusi sau a copilului si covoras din carpe folosind un carton si niste sfoara trecuta vertical prin el. Seamana putin cu un razboi de tesut (sau cu jocul "Sa tesem frumos" daca vi-l mai amintiti)iar rezultatul cu un pres de tara. Cred ca fetitelor le-ar place sa faca asa ceva dar poate sa fie putin mai mari...? Cat are fetita ta Mitub de poate sa coasa putin si faca prajiturele cu tine? Si eu abia astept sa facem rochite la papusi. Chair avem niste tipare pt. hainute aduse de mult din RDG. De asemenea mi-ar place sa facem si imbracaminte din hartie pt. papusi de carton (am vazut asa ceva in copilarie la o prietena, hainutele prinzandu-se de papusa pe spate cu cateva barete mici de hartie) Nedda e o idee f. buna cu ap. foto si cred ca sunt tare incantati sa vada ce pot face doar apasand pe un buton, nu? Cary cum faceti teatrul de papusi, pe perete cu papusi adevarate sau vorbesti de joc cu umbre realizat cu mainile pe perete? Sta cuminte? Nicoleta si baietelul meu are 15 luni acum si e cam mic sa facem impreuna jucarii si tipic varstei se plictiseste repede dar poate mai sunt parinti cu baietei mai mari care ne pot da si alte idei si mai ales spune ce iubesc cel mai mult copiii lor.
Alina Si mie imi place subiectul mai ales ca ideile voastre sunt tare dragute. Fetita mea are 30 luni si incepe sa-si dezvolte mult indeminarea si sa devina tot mai atenta si mai priceputa la "munci migaloase". Eu i-am cumparat set de mesterit(traducere din germana)cu colante,hirtie colorata si creponata,foarfeci care taie ondulat sau in zig-zag,bucati de material si tot felul de accesorii pt a realiza anumite teme:felicitari,mosi craciuni,casute,papusi,etc. Am facut de curind o felicitare pe care am trimis-o bunicii din Ro,ea a lipit toate petalele(vreo 3 le-a lipit si pe tricoul ei...)tulpina, frunzele si literele dupa indicatiile mele,eu am taiat cartonul deci suntem pe drumul cel bun.Acusica se apropie sezonul si planuim sa confectionam impreuna mosi craciuni si stelute pt impodobirea cadourilor,etc. Spor la lucru si la idei! Alina
ML Alina, deci fetita ta taie la 30 de luni cu foarfeca cu varf rotunjit? Eu am vazut la gradinita cativa copiii care nu stiau sa taie cu foarfeca inca si ma gandeam ca ar trebui sa incerc cu ea mai tarziu... Mi-am amintit acum citind randurile tale ca am vazut anul trecut la cineva in pomul de Craciun ceva tare, tare dragut pe care gazda il facuse impreuna cu fetele ei cand erau copiii. Era o jumatate de nuca golita in care pusesera un bebelus facut din fire de lana si acoperit cu o paturica alba bombata (cred ca pusese si ceva vata dedesubt). Era cel mai frumos ornament!
Cary DA exact,este vorba de acel joc de umbre,unde se manuiesc degetele si o carpa(ca sa iasa animalul),eu vorbesc(mai inventez si povesti)si in final Rebecca adoarme. Ea doarme intotdeauna cu o veioza asa ca totul e OK.
qsar Dragele mele mamici inventive si indemanatice, Aaaaah, ce bine ca ati deschis discutia! [flo] ML. Am o mare-mare rugaminte la voi. Puteti face o descriere (scurta dar explicita) a "procesului tehnologic" de construit jucarele? Eventual si poze? Ca sa poata si alte mamici sa faca papusele din carpe, ursuleti tricotati, cutiutze, casutze si cate si mai cate. Va promit ca-n cel mai scurt timp (cam o saptamana :)) o sa va povestesc la randu-mi cum am facut un fel de "tablouri" tridimensionale si alte decoratiuni pentru camera lui Dinu. Si poze :)) Q
mitub Draga ML, Miruna are acum 3 ani si 8 luni, iar mancare face cu mine de mai mult de 1 an, chestia cu cusutul este absolut noua (de vreo doua saptamani) iar casuta o are deja de mai mult de un an. Acum, in ce priveste casuta, va pot da putine detalii dimensionale, ca nu sunt acasa, dar ca sa va faceti o idee are cam 1,20 lungime per 90 latime si in jur de 1 m inaltime. E nevoie de carton mai grosut, pentru a avea o casa solida. Noi am optat pentru lungime ca fiind partea cu ferestre si o latime ca partea cu usa, iar acoperisul in forma de V, ca la o casa obisnuita de tara. Am lipit tapet pe fata, si am indoit la marginile laterale cam 5 cm, care se imbina cu o margine similara din latura urmatoare. De asemenea, am indoit si in partea de sus in unghi (care se imbina cu acoperisul si partea de jos. Pentru partea de jos am utilizat o bucata de pal de dimesniunea casutei, partea de carton indoita lipind-o pe dedesubtul palului (asta da stabilitate casutei). Apoi am pus mocheta peste pal, am decorat casuta...si gata! Spor la treaba si cam intr-o luna sper sa revin si cu fotografii. Pupici, Boga
ML Ce dragut! Si eu voi reveni deocamdata numai cu explicatii. Nu am inceput inca sa fac ceva. Am o carte in care se explica pe scurt cum sa realizezi jucarii de mana si sunt si niste poze ale produsului finit
Alina
quote:
Originally posted by ML
Alina, deci fetita ta taie la 30 de luni cu foarfeca cu varf rotunjit? Eu am vazut la gradinita cativa copiii care nu stiau sa taie cu foarfeca inca si ma gandeam ca ar trebui sa incerc cu ea mai tarziu... Mi-am amintit acum citind randurile tale ca am vazut anul trecut la cineva in pomul de Craciun ceva tare, tare dragut pe care gazda il facuse impreuna cu fetele ei cand erau copiii. Era o jumatate de nuca golita in care pusesera un bebelus facut din fire de lana si acoperit cu o paturica alba bombata (cred ca pusese si ceva vata dedesubt). Era cel mai frumos ornament!
Da,ML.Fetita mea taie binisor(ondulat sau zig-zag) cu foarfeca cu virful rotunjit.Acum vreo 2-3 luni taia folosindu-se de ambele miini dar incetisor s-a perfectionat si acum taie doar cu dreapta si ii place[bis].Deocamdata taiem numai carton si hirtie. Da,si eu am tot felul de carti despre confectionarea jucariilor si astept sa mai creasca sa lucram una-alta.De ex,cind am fost in Romania am confectionat o caracatita:am umplut o manusa desperecheata cu bucati mici de textile si am ornat-o cu paiete lipite.Marie alegea culorile paietelor. Alina
ML Iata o alta casuta... De papusi. Patru cutii de pantofi identice ca marimi se lipesc una de alta incat sa se formeze 4 camere. Peretii interiori se acopera (prin lipire) cu resturi de harie colorata, tapet sau material sau se vopsesc Se taie (numai pe 3 parti ca sa se paota deschide/inchide) usi intre camere si ferestre pe peretii exteriori Se fac perdele din resturi de material, se pun pe elastic subtire si se capseaza pe perete Se fac paturi si dulapioare cu sertare din cutii de chibrituri Se fac mese din mosoare si capace de plastic si scaune din castane, dopuri taiate in jumatate, tuburi de carton sau cartoane de oua Se pun timbre pe perete ca tablouri Se fac covorase tesute de mana sau din resturi de material Casuta are si un acoperis cu cos si pana si o fereastra la pod dar nu se dau detalii despre realizare. Se mai vad si canapele, lampi cu abajur, aragaz, semineu , o pernuta si cateva papusi mititele pe scaune sau in pat. E dragalasa ca orice casa de papusi.
ML Am uitat sa adaug ca am mai vazut ceva ce mi-a placut la niste prieteni. O sperietoare pt. gradina. Semana cu omul de tinichea si era facuta din cutii de conserve si o palnie de tabla. Palnia era pusa pe cap, capul, corpul, mainile si picioarele erau din cutii de conserve cilindrice iar labele picioarelor din cutii dreptunghiulare. Toate prinse intre ele cu o sarma flexibila iar fata avea ochi, nas si gura pictate.
Rayuela ML,mai stii casuta mea de papusi pentru imitatia aia de 26 de lei cu care ma pacaleam ca e vreo Barbie sovietica?[:D] Iata ce-mi mai aduc aminte,ca sa completezi la casuta ta din cutii de pantofi care e foarte haioasa: lampi:se ia un nasture,se infige un chibrit intr-o gaura si deasupra se pune un pion de la Piticot!Gata o veioza! Din plastilina:oua prajite.Luati un pic de alb,batatoriti si poate lua orice forma,dati pe margini cu putin maro(sa para arse un pic) si la mijlog un guguloi galben!Gata ochiul!Tot din plastilina faceam paine,fructe,legume,etc! Aaa,ca nu-mi mai aduc aminte in amanunt,dar revin! Elena[hippi] si pisicutza Amelie[copil] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos"]poze Amelie[/url]
Donia
quote:
Originally posted by Rayuela Din plastilina:oua prajite.Luati un pic de alb,batatoriti si poate lua orice forma,dati pe margini cu putin maro(sa para arse un pic) si la mijlog un guguloi galben!Gata ochiul!Tot din plastilina faceam paine,fructe,legume,etc!
Vai de mine, cata plastilina am mancat asa! Faceam paine din plastilina, o taiam felii si puneam si "parizer" sau alte delicatese... si am impresia ca e in gene, ca fetita mea e si ea amatoare sa manace plastilina!!!
iuliacm Ce subiect frumos! Haideti sa va povestesc din creatiile noastre, sunt jucarii foarte simple. Poze nu am pentru ca nu au rezistat prea mult. Cutii pentru depozitat jucariile: niste cutii de carton mai maricele pe care le-am imbracat cu hartie autocolanta si pe de afara si pe dinauntru. Martisoare: Se taile petale din hartie colorata si le lipesc pe pe un carton. Pe floricica astfel obtinuta pe lipeste (cu aracet): - cochilii de melci colorate cu acuarele - scoici colorate - buburuze obtinute tot din bucatele de scoici colorae ci acurele rosie. Pyunctele negre le-am facut cu o scobitoate muiata in acoarela neagra - margelute - ce va mai trece prin cap Anul trecut fiecare fetita din grupa lui Alex, si educatoarele, au primit care in martisotr facut de el!. Jucarii din hartie: Am incerca dar nu prea mi-a iesit decat o amarata de barcuta si un avion. Jucarii de apa - corabia piratilor facuta din polistiren pe care se monteaza un bat cu o batistuta in varf ( sau o carpa ) Papusa din carpa: - se ia o salopeta de bebe, si se umple cu carpe. Capul se face dintr-o caciulita de bebe umpluta tot cu carpe . Ochii, gura se deseneaza. Asa era papusa mea prefereata cand eram mica! Are dimensiune unui bebe adevarat, plus ca e flexibila, nu rigida ca o papusa din plastic. Cum eu am baiat pe care nu-l intereseaza papusile, as vrea sa-i fac un garaj pentru masinute, tot din cutii, ceva asemanator cu casuta Mirunei. Daca aveti idei, sugestii pentru garaj de masinute.... [flo]Iulia
qsar Da-da. Garaj. Cu pompa de benzina, si cu rampa, si cu "lift". Si pe mine ma bate gandul. O sa ma apuc sa fac "proiectul" sa cumpar materiale si sa construiesc garajul. Si cand va fi gata, promit sa dau "reteta". Da' parca tot mi-ar placea si-o casutza pentru papusi. Mai stiu sa fac (tot teoretic, deocamdata) un fel de trenulet de pus pe perete in care sa adunam jucariile mici, sau creioanele si alte "cele" pe care calcam prin toata casa. Q
arboria Excelent subiect! Si inepuizabil, cred. Copilul meu prefera jocul cu "plastilina" facuta in casa. Adica o coca din faina (2 parti), sare (1 parte) si apa (1 parte). Eventual si coloranti alimentari, dar nu neaparat. Ceea ce creeaza poate fi lasat sa se usuce, o zi-doua, chiar mai mult, daca "opera" nu este prea subtire si apoi pictat cu tempera. Se pot face tot felul de flori, cosulete, animale...tot ce va poate trece prin cap. In plus, cred ca-s mai bune la gust decat plastilina clasica [:D]. Ca sa nu mai zic de faptul ca poate fi pastrata coca nefolosita de copil, intr-o punga de plastic, pentru alta sesiune de joaca. Pot face treaba prin casa linistita, in timp ce copilul se joaca asa. Nici mizerie nu se face, iar el e mai mult decat incantat. Cand nu are chef sa modeleze, intinde o foaie din coca si cu formele de biscuiti pe care le avem face un bradut, un fluture, o floare. Se vorbea mai sus de casute pentru papusi. Am gasit pe undeva niste tipare pentru construit un castel. Si e foarte usor de facut http://www.kidsdomain.com/craft/castle.html Iar pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, ce ziceti de niste decoratiuni? Spre exemplu ingerasi. Noi am copiat modelul pe hartie de calc, copilul le-a colorat, apoi, dupa ce le-am decupat, le-am lipit cu scotch pe geamul camerei. Cand rasare soarele se vad tare frumos. http://www.kidsdomain.com/craft/lil_angels.html Iar aici aveti sute de pagini de vazut. In partea de jos a ecranului sunt ordonate pe categorii, in ordine alfabetica. http://www.enchantedlearning.com/crafts/fruitveg Julia
ML Tot felul de papusi de hartie la: www.freepapertoys.com/paperdolls.html Nu m-am uitat la toate dar mi-au placut in mod special Animal paper dolls : Hedgehog si Unsorted (jos):baby boy, Erin Plays si The Paper Doll Fair (paper dolls 1)
adita ce de idei frumoase mi-ati dat. nici nu ma gandeam ca pot face asa ceva. v-as fi recunoscatoare pt cat mai multe detalii de realizare a jucariilor, fiindca n-am facut niciodata asa ceva, si nici nu sunt prea indemanatica din fire
Ortansa apropos de oua ochiuri,ca sa fie si comestibile si funny le mai puteti face si asa:2 linguri de crema de iaurt(un iaurt din care s-a scurs f. bine apa-se gasesete si in supermarketuri sau se poate prepara in casa-) se pun in mijlocul unei farfurii si li se da o forma rotunda cu dosul unei linguri.in mijloc se pune o jumatate de piersica decojita din compot si voila-ochiul e gata:-) preparati ochiul si serviti-l copilului fara sa-i divulgati secretul:-) ~flying without wings~
ad_risnov Dragelor, Dar pt. baietei ce idei ne dati? Eu am doua carti de Origami (arta impaturirii hartiei). Sunt senzationale pt. ca iti arata in amanunt cum se face fiecare model si contin modele si f. simple si mai complexe. Ca sa va dati seama despre ce este vorba uitati-va aici: www.origami.com Aceste mici jucarii se pot folosi apoi in teatrul de papusi, in alcatuirea unor tablouri tridimensionale, etc. O sa caut cartile si o sa pun si cateva poze. Adriana - mamica lui [copil]Rares (13.02.2004) [foto] [url="http://community.webshots.com/user/ad_risnov"]Album Rares[/url] [colegi][url="http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004"] Bebelusi ian.-febr. 2004[/url]
Ortansa hey?nu mai scrie nimeni aici?:-) haideti sa va mai dau eu idei :bluzita tesuta:-):se ia o punga din-aia subtirica de 1 leu:-) se taie la baza,se decupeaza rotund manerele(care vor fi manecile) se fac gauri din loc in loc pe o parte a pungii(care va fi fata bluzei),apoi cu fasii decupate din pungute de alta culoare se tes diferite modele prin gaurile respective. fustita hawaiana:se taie o punguta(tot de un leu) in fasii pe latime.se iau 2 fasii se inoada a.i sa se obtine o fasie mai lunga.pe aceasta fasie se petrec toate celelate fasii,cu cat mai multe cu atat mai bine.se taie fasiile la capat (ele fiind circulare cum ar veni) si astfel se obtine o fustita hawaiana.bluza- sutien se poate obtine prin desprinderea unei pungute la manere si pe parti(baza lasand-o nedesprinsa) se leaga strans in mijloc(fosta baza) cu o alta fasie sau siret.capetele pungii(manerele) se leaga la spate(pe fetita),iar siretul(fasia) din mijloc se leaga de dupa gat.mai lipseste o floare la ureche si gata:floarea: fasii colorate taiate din pungi(de 1 leu ofcarz) se strang manunchi,se leaga la mijloc cu o sforicica sau sarmulitza si se ajusteaza capetele-se procedeaza exact ca la un ciucuras. Bon chance!:-) ~flying without wings~
ocebine Eu sint total afona la realizat asa minunatii de jucarii care descrieti voi aici. Singurul lucru care am reusit sa-l fac (si care totusi sa-i distreze pe baietii mei) sint papusile din ciorapi. Iau un ciorap de bumbac flausat si cos pe el nasturi in loc de oki, lina colorata pentru gura, il dau cu un pic de rosu in obraji, iar lina colorata pentru par, sau un petic pe loc de palarie. Ies tot felul de personaje si apoi ei si-i trag peste mina si mimeaza tot felul de povesti. Iese pina la urma ca un fel de teatru de papusi doar ca nu sint pe sfori ci pe mina. Mai scrieti aici si poate ma mai aventurez si eu. Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3) http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
NicoletaF Buna idee cu garajul de masini. Eu mai am niste reviste ,( le-am adunat de multi ani)in care sunt descrise modalitati de confectionare a mai multor tipuri de jucarii, acum imi vin in minte, un cocos, un iepuras, ratuste. Am sa le caut si va dau de veste. Acum ca vine sezonul rece si vom sta mai mult prin casa tb sa ne gasim o preocupare. Ideea cu fotografiile este faina. Si noi facem jocuri cu umbre si ii plac f mult. Nicoleta si bb Andrei Catalin http://community.webshots.com/user/andreicatalin www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Andrada Cam asa am facut si eu o casutza cum descrie ML, dar pentru ca era de baietel, a trebuit sa adaug chestii la care sa mestereasca. Am facut balamale de hirtie intarita cu scoci industrial, gauri si le monta si le demonta el de casutza cu suruburi de la jocul de timplarie. Si tot asa prin casutza demonta si monta rafturi tot cu aceeasi tehnica. Un alt joc pentru copii mai mici de data asta. O bucata de polistiren (scirtiietoare), o acoperiti cu material si i-o dati copilului sa bata cuiele (de jucarie of course), cu ciocanelul. I-am mai facut o vioara de carton, cu corzile din elastic, dar asta a fost cam esec ca nici nu cinta, nici nu era rezistenta... Plastilina se poate face si in casa: 3 cani de faina, o jumatate de cana de sare, 3 linguri de ulei si o cana cu apa (se poate colora cu colorant alimentar) A si altceva care sigur o sa le atraga atentia, otet peste bicarbonat de sodiu!!![cool] A L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante Iubirea misca soarele si celelalte stele
ML Citind Andrada ce spui tu cu cuiele si ciocanelul... Cam pe la ce varsta incep sa le bata? 3 ani? Se joaca baietelul tau cu trusa de tamplarie? Ma gandeam si eu sa-i cumpar una baietelului meu care desi are 15 luni numai la dulapul cu cican, clesti si surubelnite se duce... Da, cred ca sunt impresionati de otet si bicarbonat... Mai zilele trecute am facut ceva oarecum asemanator desi poate nu asa spectacular sau original dar voi mentiona. Am umplut 3 pahare mari cu apa si am facut pianul de apa. Dupa ce am "cantat", am pus cate o picatura de colorant alimentar in fiecare pahar (culori diferite), am lasat-o sa se raspandeasca la nivelul ochiului, am amestecat si intrebat ce culori se vad. Am continuat sa combinam culorile pana cand am pus toata apa colorata intr-un singur pahar. Ce idei grozave! Timp sa avem sa ne tot jucam cu ei!
Ortansa mi-ati mai adus aminte de ceva:-)dar este pt copii mai maricei: bomba atomica:-DDDD -2 linguri zahar -1 lingura bicarbonat de sodiu -1 lingura sare de lamaie se amesteca bine si se pune putin din pulberea obtinuta pe limbuta.se observa efectul si senzatiile:-) p.s.-asta-i pt chimisti in devenire:-) ~flying without wings~
mitub Mi-am mai amintit din colectia de anul trecut: 1. Flori de hartie 3D E nevoie de hartie creponata, din aceea mai scortoasa pentru ambalaj flori e ideal, autocolant verde, eventual doua culori diferite pentru tulpina si frunze, carton gros sau betigase pentru tulpina. Mie personal cel mai bine mi-au iesit garoafele, taind fasii cam de 6 cm, pe o latime am intins hartia iar pe cealalta am strans-o, facand apoi cateva tururi complete. Se taie apoi o fasie subtirica verde de autocolant cu care se "aduna" floarea si se porneste in spirala in jos pe tulpina care se infige in zona deja stransa, se badijoneaza cu verde tulpina. Se pot face oricum diverse modele, nu neaparat flori asemanatoare celor adevarate... 2. Margelute Clasice, din paste scurte si cu gauri, in plus se vopsesc in culori diferite si se insira pe ata. Atentie la vopsele, ca se pot duce pe hainute (acuarele). Varianta a doua este cu paste coapte, se fac diferite nuante de maro tinand pastele timpi diferiti in cuptor. Pupici, spor la jucat, Boga
qsar
quote:
Originally posted by mitub
Mi-am mai amintit din colectia de anul trecut: 1. Flori de hartie 3D E nevoie de hartie creponata, din aceea mai scortoasa pentru ambalaj flori e ideal, autocolant verde, eventual doua culori diferite pentru tulpina si frunze, carton gros sau betigase pentru tulpina. Mie personal cel mai bine mi-au iesit garoafele, taind fasii cam de 6 cm, pe o latime am intins hartia iar pe cealalta am strans-o, facand apoi cateva tururi complete. Se taie apoi o fasie subtirica verde de autocolant cu care se "aduna" floarea si se porneste in spirala in jos pe tulpina care se infige in zona deja stransa, se badijoneaza cu verde tulpina. Se pot face oricum diverse modele, nu neaparat flori asemanatoare celor adevarate... 2. Margelute Clasice, din paste scurte si cu gauri, in plus se vopsesc in culori diferite si se insira pe ata. Atentie la vopsele, ca se pot duce pe hainute (acuarele). Varianta a doua este cu paste coapte, se fac diferite nuante de maro tinand pastele timpi diferiti in cuptor. Pupici, spor la jucat, Boga
Asa-asa... faceam si noi floricele d-astea cand eram copii - doar ca pe vremea aia nu se gasea auto-colant. Coditele le faceam din sfoara de bumbac, tinuta in aracet, frunzulitele si petalele din panza apretata (tot in aracet). In mijlocul florii se poate prinde o margeluta sau un nasturel (galben?). Daca in mijlocul florii picurati putina cerneala (rosie?) sau orice fel de aquarella, "pata" arata foarte interesant. Pastele fainoase de forme diferite (melcisori, betisoare, floricele, etc) le lipeam pe un carton si faceam "tablouri" pe care le pictam. Pentru "peisaje" de iarna, faceam "nori" si "zapada" din floricele de porumb. Si tot un fel de tablouri faceam din frunze uscate, flori presate, ghinde, boabe de fasole, tot felul de condimente (boabe de piper, mustar, enibahar...) Spor la joaca. Q
antoioana [biz]Fetelor, m-ati pus la ambitie. :) De multa vreme leneveshte in capul meu planul cu casutza...Azi fac rost de carton. Maine incepem pictarea peretzilor. Cred ca Ioanei i-ar placea la nebunie. Vom incerca sa facem si poze. Sa nu uitam printre atatea treburi importante. :))
quote:
Originally posted by qsar
Mai stiu sa fac (tot teoretic, deocamdata) un fel de trenulet de pus pe perete in care sa adunam jucariile mici, sau creioanele si alte "cele" pe care calcam prin toata casa. Q
Qsar, mi-a ramas gandul la trenuletzul tau. Nu ne soptesti si noua teoria? Te rog mult! Stiti ce ma mai gandeam eu? Ca spuneati voi de rafturi din carton...Pentru copilasii care vor sa invete limbi straine...sa facem o biblioteca mica (sa zicem pt. lb. engleza) colorata cu steagul tarii respective si personaje caracteristice. O alta pt. franceza si tot asa :). Ca sa asocieze limba respectiva cu o anumita sursa...si nu orice sursa, ci una placuta la care sa mearga cu drag. :) Plus distractia construitului. Numai bine si spor la treaba-joaca! ...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
NicoletaF pentru limbi starine, dar pt copii mai mari care stiu sa citeasca - sa scri pe autocolante sau etichete, cuvintele ce denumesc anumite obiecte din casa in fr, engl si romana sau mai stiu eu ce limbi vreti voi. dar pt mai tarziu. Nicoleta si Andrei Catalin http://community.webshots.com/user/andreicatalin www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
ionela-roxana Fetelor este un subiect superb! Eu am cautat acum catva timp "proiecte" de executat impreuna cu copilasul meu si chiar am gasit lucruri interesante! Multe dintre ele sunt"crafts"(scuze dar nu pot traduce),se scot la imprimanta si se decupeaza,se lipesc,se deseneaza , care mai decare! Daca cineva vrea sa-i trimit ce am salvat eu sa-mi trimita adresa pe PM si i le trimit! La fel daca voi aveti salvat sa-mi ziceti ca ma intereseaza![:D] Una din ideile cele mai originale de desert pt. petrecere mi se pare budinca cu " viermi": Se face asa:se face normal o budinca de cacao sau vanilie iar cand e pusa in pahare se pune in ea unde si unde viermisori JelyMania,cred ca iasa super draguta! De acum inainte daca mai gasesc ceva interesant voi posta direct linkul! Roxi si bb Rares 9. april.2002 http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
ML Citind ce scrie Mitub despre flori mi-am amintit de rochita avuta in gradinita pt. serbare, facuta de bunica din hartie creponata acoperita cu celofan, cu bretelute impletite, volane care stateau bat si buline din staniol de la ciocolata lipite pe ea. De asemenea, am vazut la o parada de-a copiilor pt. Halloween o fetita care era imbracata in... cadou. Copilul era mai mic si bagat intr-o cutie de carton potrivita ca dimensiuni corpului sau. Cutia avea gauri pt. maini, cap si picioare, era acoperita cu hartie imprimata, avea si o banda lata trecuta in cruce peste "cadou" iar funda era in capul fetitei. Semana putin cu un personaj din "Alice in tara minunilor".
antoioana Fetelor, sa nu uitati de frunzele toamnei! Imbinam plimbarea, culesul frunzelor cu povestile si in final niste tablouashe frumoase. :) Numai bine! ...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
qsar
quote:
Originally posted by antoioana
Qsar, mi-a ramas gandul la trenuletzul tau. Nu ne soptesti si noua teoria?
Ba chiar o sa va si arat cum se face. Putintica rabdare, sa mai adun niste capace de borcan pentru roti :)) - asta a fost primul indiciu. Q
mitub Fetelor, Uite ca mi-a mai dat prin cap o idee pe care insa nu stiu daca mai reusesc sa o pun in aplicare anul asta. As vrea sa ne apucam sa facem papusele mititele de tot din ghinde. Fete si baieti, palarii au deja pe cap, trebe doar facute fetele. Si cred ca ar fi o idee buna sa folosim fete cat mai diverse si expresive, tipul celor din desprecopii sau yahoo messenger si sa vedem daca puii nostri reusesc sa descifreze mesajul din spatele fiecarei fete, starea de spirit exprimata. Miruna a primit cand era mica deasemenea niste animalute de pus pe deget pentru teatru de papusi si ne-am jucat mult cu ele, in fiecare seara faceam teatru, poate va voi trimite poze, insa alea chiar sunt migaloase sa le facem noi. Pupici, o seara distractiva alaturi de pitici, Boga
qsar Boga [pup]! Multumesc ca mi-ai adus aminte. Am pe undeva printr-o lada in pod la mama o cartulie de pe vremea copilariei mele; cu omuleti si animale facute din ghinde, castane, ramurele, macese uscate. Trebuie sa o caut. Aaaa, cat am iubit cartea aia. Q
lilic Dar site-uri cu tipare pentru haine de papusi,in special din cele bebelusi,stiti cumva?
ML Lilic, Am gasit ceva dar f. f. greu si nu cred ca asta vrei dar uita-te... www.clothdollconnection.com/FreePatterns.html Vezi Big girl doll (interesanta ca idee si are si rochita), 8 inch baby pattern (caraghios) si Marcella (la fel interesanta), zic eu... La: www.ccoriginals.com Apare dupa cum spun ei un tipar nou in fiecare luna si te poti inspira poate si uitandu-te la cele de vanzare care par cu adevarat ceea ce-ti doresti pt. baby doll). Nu am incercat inca nimic din ceea ce am mentionat mai sus (nu am timp). Mi s-a parut mai simplu sa pastrez hainute tare, tare dragute de la copiii si sa imbrac ursuletul, albinita si alte jucarii cu ele.
adita I-am luat de cateva zile lui Antim o cartulie: activitati practice pt gradinita, sau cam asa ceva. inca nu ne-am apucat de nimic din ea, dar mie imi place foarte mult, sunt o gramada de planse de colorat, desenat, decorat, iti arata si ce-ar trebui sa iasa, cum se face, prin ce proceduri (snuruire, rupere, mototolire, taiere, perforare, insiruire, modelaj etc.), cu ce materiale(paste, conuri de brad, fulgi, margelute si multe altele
antoioana Fetelor, sunteti grozave! Ma inveseleste subiectul asta. [:D] Sa stiti ca noi lucram la casa. [biz] Ne-a adus tati o cutie mare din carton. Sper ca pe saptamana viitoare sa va aratam niste poze. :) Qsar, propun atunci un joc: spune-ne si noua ce sa strangem...asha, pe rand. Capace si mai ce? [;)]Si ce fel de capace? Numai bine la toate mamicile care sunt gata de joaca cu copiii lor! [flo] ...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
adita Astazi la puiul meu la gradinita a fost un teatru de papusi. si fiindca am vazut ca i-a placut, am facut si noi acasa niste animalute de pus pe degete (un catel si un iepuras, facute din bucatele de material). au iesit cam ciudate, dar amandoi copiii le-au apreciat, chiar si cea mica, de un an si 5 luni
antoioana Bravo Adita! Si wow...ai 3 copilasi! Sa-ti traiasca! Spune-mi te rog, nu se cearta de la jucarii? Ca ai mei ma termina! [bang] Numai bine! ...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
Alina
quote:
Originally posted by mitub
Fetelor, Miruna a primit cand era mica deasemenea niste animalute de pus pe deget pentru teatru de papusi si ne-am jucat mult cu ele, in fiecare seara faceam teatru, poate va voi trimite poze, insa alea chiar sunt migaloase sa le facem noi. Pupici, o seara distractiva alaturi de pitici, Boga
Da,si noi avem animalutele care se pun pe degete si sunt tare haioase,le-am pus si nume.Se gasesc la IKEA. Alina
adita
quote:
Originally posted by antoioana
Bravo Adita! Si wow...ai 3 copilasi! Sa-ti traiasca! Spune-mi te rog, nu se cearta de la jucarii? Ca ai mei ma termina! [bang] Numai bine! ...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
Cu al treilea inca nu avem probleme cu jucariile, fiindca inca e in burta la mami, dar ceilalti doi au momente si momente. de obicei se joaca frumos impreuna, dar sunt si cazuri cand vor amandoi exact aceeasi jucarie, chiar daca mai au inca trei la fel.
quote:
Originally posted by mitub Fetelor, Miruna a primit cand era mica deasemenea niste animalute de pus pe deget pentru teatru de papusi si ne-am jucat mult cu ele, in fiecare seara faceam teatru, poate va voi trimite poze, insa alea chiar sunt migaloase sa le facem noi. Pupici, o seara distractiva alaturi de pitici, Boga
Astea pe care le-am facut noi erau destul de simplute, aveam un set cu bucatele de panza si o schema cum sa taiem bucatile, daca intereseaza pe cineva pot sa scanez schema sa vedeti cam cum erau. e drept ca n-au fost nici foarte rezistente, ieri le-a luat Antim la gradinita si s-au jucat toti cu ele pana le-au facut praf
ML Adita, Pe mine ma intereseaza, daca nu ti-e greu sa scanezi. Multumesc.
ionela-roxana Vreau si eu!!!!!!! Fetelor eu am bucati de piele colorata,i-mi dati ceva idei ce sa fac cu ea ca eu sunt in criza de inspiratie!!!!!!! Mercic mult![dual] Roxi si bb Rares 9. april.2002 http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
ML Poti face masti simple (pe care sa lipesti paiete sau capsezi fulgi sau "mustati" in zona obrajilor), "portofele" mici simple pentru gat sau daca te pricepi putin la croitorie vestute sau palarii pentru ursuleti sau papusi. Mai aveti si alte idei?
alexxia Super subiect. Fetelor mi-ati dat o idee excelenta cu casuta ( mai ales ca i-am cumparat fetitei o bucatarioara si tot timpul trebaluieste pe langa ea ), dar cum fetita mea rupe tot ce prinde, m-am gandit ca solutia este o casuta din lemn. Asa ca luna viitoare ne apucam de treaba. Pentru cine mai are copii distrugatori uite cateva modele de casute din lemn http://shop.store.yahoo.com/netkidswear/licologcaplh.html http://shop.store.yahoo.com/netkidswear/woodwicac.html Alexxia Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
adita
quote:
Originally posted by ML
Adita, Pe mine ma intereseaza, daca nu ti-e greu sa scanezi. Multumesc.
ML, imi cer scuze pt intarziere, am scanat schema si o poti gasi in albumul meu. sper sa nu fii dezamagita, ca nu-i cine stie ce, plus ca nu se vede grozav ca au cam sifonat-o copiii
ML Alexxia, Tare frumoase sunt casutele. Mi-a placut mult prima si cea cu "acoperis" albastru. Va apucati voi sa o construiti? Bravo voua! E si pacat daca te pricepi si ai materiale sa nu faci asa ceva. Sa ne spui cum v-a iesit.
alexxia Azi am facut consiliu de familie si cu 2 voturi la 1 ( Ruty si tati contra mea ) s-a ales modelul http://shop.store.yahoo.com/netkidswear/plhibo.html Cum tati e mesterul sef nu am comentat cu toate ca... Cand e gata ( daca vom reusi ) face poze, punem pe net si apoi dam "indicatii pretioase" :) Cu drag Alexxia Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
ML Adita, Multumesc de schema. Ce mutrite caraghioase! Par a fi destul de usor de facut, nu sunt sigura insa daca intre "fata" si "spate" exista o alta fasie de material care le prinde una de alta. Asa pare a fi pe schema. Imi poti spune?
adita nu mai exista alta bucata de material. doar fata si spatele, cusute bine intre ele. chiar ca nu sunt greu de facut
ML Multumesc frumos. Aveam impresia ca arata cam ca o punga daca ma intelegi. Le voi incerca ca sunt usoare si am si pasla.
ML Mobila si covoras pentru casuta de papusi Scaunele: - se pot folosi castane mari intregi sau dopuri de pluta taiate in jumatate in care se infig 4 ace cu gamalii colorate pentru picioare si doua pt. spatar (cu fir de lana, melana, etc. subtire formati de fapt spatarul, infasurand firul dupa cele 2 ace, fara a strange prea tare) Dulapior cu sertare: - lipiti intre ele cutii de chibrituri (6-8 cutii lipite 2 cate 2, si apoi unele peste altele), ca maner cate o margelusa sau un nasture pe fiecare (tot lipite) si in final acoperiti partile laterale, spatele, sus si jos cu hartie neimprimata sau banda adeziva lata Masuta: - lipiti un capac de plastic pe o papiota veche, mare sau pe un dop de pluta mai mare. Acoperiti capacul cu banda adeziva lata imprimata sau nu Presuri: - taiati o bucata de carton tare (de la o cutie de cereale de exemplu, de aproximativ 18/15 cm). Apoi, pe laturile scurte (cele de 15 cm) se fac taieturi de 1,25 cm - indoiti cartonul in forma de arc si treceti un fir lung de sfoara subtire printre taieturile de sus si jos alternand (va rezulta un razboi de tesut f. simplu). Legati capetele sforii pe spatele cartonului. - cu degetele "teseti" presul folosind resturi le melana sau ce aveti in casa (procedeul este similat cu cel din jocul "Sa tesem frumos" daca vi-l mai amintiti) - taiati sfoara suport pentru tesut (pe spatele cartonului) si faceti noduri la cele 2 capete ale presului, formand astfel franjurii
alexxia Fetelor stie cineva ce potem folosi in loc de plastilina pentru modelat. Am vrea sa pastram "operele" dar plastilina se deformeaza prea usor, ne-ar trebui ceva cum e lutul dar sa nu trebuiasca "copt" Alexxia Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
qsar
quote:
Originally posted by alexxia
Fetelor stie cineva ce potem folosi in loc de plastilina pentru modelat. Am vrea sa pastram "operele" dar plastilina se deformeaza prea usor, ne-ar trebui ceva cum e lutul dar sa nu trebuiasca "copt"
Toata saptamana asta am modelat, incantata ca am gasit lut alb cu uscare la aer. Se poate modela (umed!) destul de bine, se poate lipi, vopsi, lacui... Am cumparat de la Carefour - raionul de papetarie (la cel din Militari, la Orhideea nu am gasit :)), pachete de 500g, alb cu rosu pe care scrie DAS. Cred ca se gaseste si pe la librarii. Oricum, reteta de "plastilina de casa" data de vektros la [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34457&whichpage=1"]Atelierul piticilor[/url] este excelenta. O sa fac poze la "creatiile" mele si o sa vi le arat. Q
qsar Promisesem ca va arat ce-am migalit eu din lut de modelaj, scobitori sarmulite si lipici. N-am reusit sa fac decat o poza. [url="http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Jucarele&mid=2572&cid=12374"]Asta[/url]. O sa incerc sa pozez maine fiecare obiect si sa scriu explicatiile. Q Acum se vede? :))
gandacelu se vedeeeeeeeeee[q][q][q]
qsar
quote:
Originally posted by gandacelu
se vedeeeeeeeeee[q][q][q]
:)) Si-acu de ce mai plangi? E chiar atat de jalnic :((
gandacelu qqqqqqqqqqqqqqq iti editezi mesajele special ca sa iasa ca zic io cine stie ce?![bang][:D] io plang acia nu de modestia ta[xx(] ci de neputinta mea[:D] d-aia ehhhhhhhhhhhh[hot]
ML Qsar, chair ca sunt frumoase! Cum sunt facuti fluturasii si floricelele? Mai exact cum sunt prinse in "tablou"?
adita Noi azi am facut animalute din castane. mi-a palcut ideea ca erau foarte simplu de facut, si copiilor le-au placut mult
scarmanus Ma joc si io, ma joc si io! De maine ne suflecam manecile, ne punem sorturile si ne punem pe modelat, perforat, pictat, decupat, stresat, urlat, etc. De maine muncim contra coronomentru pentru expozitia cu vanzare pe care eu si cupii mei de la scoala o sa o organizam. Adeca de maine intr-o luna totul tre sa fie gata. Ca idee haioasa ce v-o pot da si care nu necesita desene si nici munca multa este: Coliere din paste scurte care de care mai rasucite si mai pitoresti. Faceti bratari, coliere si alti zurgalai cu ele, le colorati cu acrilice, pe puteti chiar rostogoli in sclipici. Aaaa, si am si io o intrebare intrebatoare: plastelina din faina, adeca fingurinele odata lucrate, nu trebuie oare "coapte" in cuptor la foc mic cam o juma de ora, sa se intareasca bine? Spor la treaba, frumoaselor! scarmanus ______________________________________________________ Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
ML Adita vreau si eu detalii despre castane si ce ai facut cu ele. Ceva despre ghinde ai? A promis cineva aici ca ne spune ce facem cu frunze si ghinde si nu a mai aparut nimic. Qsar tu erai cu cartea veche din pod?
scarmanus Mey, da pe mine nu ma baga nime'-n sama? Ce sa fac cu figurinele de "lut", sa le coc au ba? scarmanus ______________________________________________________ Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
qsar
quote:
Originally posted by scarmanus
Mey, da pe mine nu ma baga nime'-n sama? Ce sa fac cu figurinele de "lut", sa le coc au ba?
Se pot coace. Mai intai trebuie lasate sa se usuce lent la aer (cam 24 de ore), apoi se umezeste cu o pensula numai suprafata cu un amestec de apa cu zahar, daca vrei sa aiba putin luciu, sau numai cu apa. Se pun pe dosul tavii, cu hartie de pergament si se baga la cuptor la focul cel mai mic cu putinta. Se vopsesc si se lacuiesc dupa coacere (asta daca n-ai dat cu zahar pe ele). Si da, pot crapa. :)) De aceea eu prefer lutul de modelaj adevarat, cel cu uscare la aer. Q
scarmanus Ei, asa mai da! Io credeam ca m-ati lasat de izbeliste. Pst, azi am auzit la scoala un zvon potrivit caruia se pot usca in cuptorul cu microunde si nu se deformeaza, nu crapa si nici nu-si sichimba culoarea. Intreb maine si va zic. [flo] Saru' mana de raspunsuri. scarmanus ______________________________________________________ Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
ML Mai Scarmanus, Eu am o reteta de lut cu bicarbonat de sodiu si amidon etc (nu am incercat-o) si si acolo se mentioneaza ca prin uscare la cuptor formele devin mai casante. Se prefera uscarea naturala intorcandu-le din cand in cand in decurs de 12 ore.
adita
quote:
Originally posted by vektros
quote:
Originally posted by ML
Adita vreau si eu detalii despre castane si ce ai facut cu ele. Ceva despre ghinde ai? A promis cineva aici ca ne spune ce facem cu frunze si ghinde si nu a mai aparut nimic.
Vezi "coronita toamnei", "ghirlande de toamna", "animalute din castane"...[pup] ---------------------------- "Savez vous que je vous aime D' un [url="http://www.warnerchappell.com/audio/ram/3014248.ram"]amour[/url] des plus doux? Savez vous que mon coeur me mène Chaque jour plus près de vous?" http://www.warnerchappell.com/audio/ram/3014250.ram
ML, exact asta am facut si eu, dupa "reteta" de la Vektros
ML Adita, Multumesc frumos.
ML - calendar de Advent, - cos pentru prajituri de Craciun, - cateva ornamente simple de hartie si - con pt. nuci si bomboane de pus in brad gasiti la: www.janbrett.com/activities_pages.htm (vedeti litera C si apoi Christmas) Aveti nevoie de imprimanta.
ML Plan pentru casuta de pasarele (din hartie sau carton) la: www.bydonovan.com/birdhouse.gif
ML Oameni de zapada (din pasla, de cusut) etc. la: www.dollmaker.hp.infoseek.co.jp/make_dolls/
ML Nu stiu de ce ultima adresa, cea cu oamenii de zapada, Mos Craciun, clown si alte papusi nu se poate accesa de pe forum. Scuze. Insa pe Google merge. Am verificat inainte de a o trece aici.
n/a Exista unele adrese care refuza linkuirea directa pe forumuri, pentru a nu fi accesate prea mult (se aglomereaza si le crapa serverul). Am patit si eu asa...[xx(]
patisor AM PRINTAT SI EU CATE CEVA ABIA ASTEPT SA AJUNG ACASA SA PUN IN PRACTICA CU CEA MICA CATEVA DESENE c ramona
scarmanus Fetele mele, Facui figurinele de "aluat", le-am copt si la soare si la microunde. Merge bine faza cu microundele, pui figurinele pe "high" cam 30 de secunde, dar urmareste-le, sa nu te trezesti cu vreo bucurie. Le intorci si le mai coci putin. Ai sa vezi ca sunt putin umflate cand le scoti din cuptor, miros frumos (!)...Le lasi sa se raceasca si gata, ai figurine de Craciun! Nu uita sa faci o gaura ca sa poti petrece ata sa le agati in pom, dar asta inainte sa le dai la cuptor! Mie mi s-a parut ca arata mai apetisante astea uscate la microunde decat cele uscate la aer. De crapat nu au crapat nici unele nici altele, casante nu mi se par, dimpotriva sunt chiar robuste. Atentie, sa folositi sare fina si nu grunjoasa cand framantati, sa nu aveti surprize! Spor la treaba! scarmanus ______________________________________________________ Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
ML Multmesc Vera de explicatia cu adresa. Asta nu o mai stiam.
ML Ramona, Sa ne spui si noua cum au iesit.
ML Scarmanus, Multumesc din nou de PM. Cum a iesit expozitia? Spune-mi te rog totusi si daca le-ai pictat si ce culori ai folosit (acrilice sau merge si cu altceva?) si daca ornamentele sunt plate sau gen globuri, mai voluminoase. Multumesc.
ML Daca de Sf. Nicolaie vreti sa mentineti vechile traditii cu mere, nuci, portocale si bomboane in ghetute (eu da, abia astept!) puteti "sculpta" pe mere si portocale fete caraghioase (ochi crucis sau inchisi, fata vesela sau trista, cu par sau nu si neaparat urechi clapauge). Anul trecut de Sf. Nicolae am avut in vizita niste prieteni din Germania cu fetitele de 5 ani. Erau cu cortul veniti de cateva luni in SUA ca turisti si m-a impresionat ca nu au ezitat sa le faca copiilor aceste surprize. Asa ca tatal copiilor s-a sculat mult inaintea lor (nu este bine sa le faceti de seara pt. ca se vor oxida) si cu briceagul (se poate si un cutit cu lama subtire, mica) a taiat usor in coaja doua pupile cam de marimea confetelor. Nu a scos coaja. Apoi a taiat un cerc mai mare in jurul lor si a ridicat usor coaja, facand ochii. A trecut apoi la gura in care a "pus" doar un dinte si apoi la urechi. La urechi atentie! Se taie un cerc cam pe 3/4 (nu in intregime), de dimensiunea ochilor si incet se ridica apoi "urechile" fixandu-le eventual cu putina banda adeziva in spate, rulata, daca nu stau "clapauge". Am incercat si eu ieri sa le fac, sunt putin cam migaloase (mai ales urechile) dar merita. Ma aveti alte idei pt. Sf. Nicolaie?
ML Daca aveti rabdare puteti incerca pt. Craciun casuta din "turta dulce" facuta din biscuiti. Am facut-o de 3 ori si acoperisul este cel mai greu de fixat. Nu va apucati de ea daca preferati ceva "super" (pentru asta vedeti pe Google "Joy of Cooking, Gingerbread House"). Daca insa va place sa migaliti si sa sariti peste etapa cu pregatitul si coptul aluatului iata de ce aveti nevoie: - 6 biscuiti SUBTIRI de tip Graham (aici sunt cam de 12/7 cm dar am incercat si cu 7 biscuiti mai mici, de 4/3 cm, care nu erau Graham) - punga de plastic de tip Ziploc taiata putin la un varf (poate fi inlocuita cu punga obisnuita innodata la gura) - crema de lipit: - 0,225 g zahar pudra cernut - 45 g unt la temperatura camerei - 30 ml lapte - esenta de vanilie sau zahar vanilat - putina sare 1. Se amesteca zaharul pudra cu untul (de mana sau cu mixerul) si apoi se adauga laptele, vanilia si sarea. Va rezulta crema de lipit cu consistenta asemanatoare ciulamalei (trebuie sa fie mai groasa, sa nu curga; la nevoie se adauga zahar pudra pt. a o ingrosa sau lapte pt. subtiere) 2. Se pune pe farfurie un biscuit si apoi crema pe margini. 3. Se lipesc cei 4 pereti ai casutei pe "baza" (va arata ca o cutie fara capac). IN FUNCTIE DE DIMENSIUNEA biscuitilor, la nevoie, taiati sau rupeti in jumatate un biscuit astfel incat 2 pereti vor fi patrati si 2 dreptunghiulari. 4. Sustineti laturile cu mainile pana se fixeaza ceva si puneti la congelator farfuria pt. 5 minute. 5. Puneti apoi crema cu grija pe toate cele 4 colturi de sus pana jos si apoi imprejurul bazei, rotind farfuria. Tineti din nou farfuria la congelator pt. 10 minute. 6. Puneti crema pe 2 dintre marginile de sus ale casutei si apoi fixati acoperisul in "V" cu ultimii biscuiti (sprijiniti-i DIRECT pe marginile date cu crema). 7. Sustineti-i in continuare in timp ce puneti crema si pe varful acoperisului si apoi pana cand simtiti ca tot ansamblul s-a legat BINE. Urmariti sa nu se lase acoperisul si apoi o tineti din nou 10 minute la congelator. 8. Acoperiti tot acoperisul cu crema (in strat cat mai SUBTIRE sa nu devina prea greu). Puteti presara si bomboane f. mici si usoare pe acoperis sau face tigle, usa, ferestre cu aceeasi crema in care puneti putina cacao, eventual si ginger pudra sau scortisoara, cuisoare, rom sau colorant alimentar. In jurul casutei, pe farfurie puteti pune bomboane mai grele, jeleuri, chips de ciocolata, stafide, fructe uscate de diferite culori sau ce vreti). Se trece la etapa cu tiglele, usa, ferestrele dupa ce a stat din nou la congelator 10 minute. 9. Cand sunteti gata o mai lasati ceva la congelator si apoi pana dimineata la FRIGIDER. IMPORTANT: daca se prabuseste fixati-o din nou si mai adaugati ceva crema ("mazgaliturile" se pot rade cu un cutit dimineata). Este destul de draguta, realizata mai ales cu biscuiti mici. Va sfatuiesc sa o incercati INAINTE de Craciun si fara copiii mici in jur. In reteta se mentioneaza ca se poate lega cu o fundita trecuta pe sub acoperis si apoi pune in brad. Eu nu am avut curajul desi, dimineata cand copiii au mancat-o, era bine inchegata dupa o noapte de stat la frigider. Succes.
mamica dulce mamicute harnicute...poate ma ajutati cumva!!! I-am cumparat lui Marc o lada cu sute de piese de LEGO. Problema e ca eu sunt total lipsita de imaginatie si in afara de un turn,habar n-am ce sa fac mai deosebit cu el. Daca stiti vreun link sau aveti ceva modele de masinute,robotei ,case sau mai stiu eu ce...HELP!!!! ca le printez si stau cu foita langa mine.poate asa imi vin si mie idei.[flo][flo][flo] http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni) http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
ML Poate aici? www.efran.org/embassy/lego-ogre.html
mitub Uitati-va si aici pentru ornamente de Craciun: [url]http://www.moscraciun.ro/category.php/Ornamente_de_Craciun/12/[/url] Sunt cateva chestii super simple, dar sunt si lucruri profesioniste, pt oameni mai indemanatici. Numai bine, Boga
mamica dulce
quote:
Poate aici? www.efran.org/embassy/lego-ogre.html
sunt o mie de chestii aici,dar modele nu am gasit[bang]in schimb am comandat catalogul LEGO ,poate o fi ceva acolo,desi nu prea cred ca sunt modele. http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni) http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
ML Mitub, Imi place siteul... ghetele, ingerasii dar cel mai mult coronita. Coincidenta, in urma cu o saptamana am primit o revista cu decoratii de Craciun si sunt acolo niste coronite tare caraghioase cu ursi atarnati in ele. Ma gandeam ca urs si caciula de Mos de la copii am, coronita imi mai trebuia. Nu pare a fi f. complicata. Dar iata si ursii poznasi la: www.plowhearth.com (mergi la Product Finder, treci "bear wreath", click pe ursi si apoi Enlarge View). Intrebare? Cum agatam ursul? Ma gandeam la guta sau o sarmulita subtire acoperita cu beteala (cu care decoram si coronita eventual...?!)... Voi cum ati face?
ionela-roxana Sunteti tare harnicute fetelor! Am gasit aici multe idei de decoratiuni cred ca trebuie sa ma apuc incet sa tot fac din ele altfel nu reusesc sa le termin pana la craciun! Am o rugaminte la voi,am o gramada de piele de toate culorile si nu stiu ce sa fac cu ea!I-mi dati va rog ceva idei de decoratiuni sau altceva! Eu am cautat pe net dar nu am gasit nimik! Va rog mult.....[cheers] Roxi si bb Rares 9. april.2002 http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
carola ce coincidenta. :) si eu am niste bucati de piele. si stii ce fac cu ele? o sa lipesc pe unele frunze uscate iar pe alte bucati niste spice de grau si niste ardei iuti mici de tot cat o unghie. asa imi fac 2 tablouri.
ML Ce dragut Carola. Imi plac cele cu ardei iute! Cu ce fel de lipici le fixezi pe piele? Roxi, La pg. 4 (azi) iti raspunsesem eu mai demult. Desi nu sunt idei pt. Craciun, poate te ajuta cumva... Mamica dulce, Spune-mi si mie te rog cand gasesti ceva cu LEGO. Acum nu am nevoie dar peste cativa ani da.
ad_risnov Fetelor, am vazut in librarii o carte extraordinara in editura Rao: "Marea carte a celor mici". Are nenumarate idei pentru jucarii facute impreuna cu copiii si idei pentru desen. Este super!!! V-o recomand din tot sufletul. Eu am vazut-o la o librarie la Veteranilor. Adriana - mamica lui [copil]Rares (13.02.2004) [foto] [url="http://community.webshots.com/user/ad_risnov"]Album Rares 1[/url] [foto] [url="http://community.webshots.com/user/adrinusa"]Album Rares 2[/url] [colegi][url="http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004"] Bebelusi ian.-febr. 2004 I[/url] [colegi][url="http://community.webshots.com/user/bbianfebr20042"] Bebelusi ian.-febr. 2004 II[/url]
marcuali Palaria Jos in fata voastra, fetelor harnicutelor! Bantui eu pe forum de vreo lun jumatate dar la subiectul asta n-am ajuns - si rau am facut, pana in noaptea asta. Idei bune garla, energie si motivatie de am avea! Theo al nostru e micut, are 9 luni, deabia incepe distractia asa ca o sa avem nevoi de cat mai multa imaginatie. Ce pot eu sa va impartasesc:cand am pregatit camera bebeului, inainte sa nasc, am muncit ca disperatii la niste figurine minunate din polistiren (sper ca am scris bine). adica, luna, soare, stele, animalute, fructe etc. Procedeul - se ia coala de polistiren; - se deseneaza forma dorita; - se decupeaza cu o sarma infierbantata; - se ajusteaza cu aceeasi sarma inrosita; - se picteaza(noi am folosit uleiuri insa se usuca f greu, cred ca merge si cu acuarele mai bune. Am sa revin cu poze. spor la treaba!!! marcuali
ML Adriana, Pentru ce varste este cartea mentionata? Ai gasit-o in Bucuresti? Marcuali, Abia acum cand am citit randurile tale mi-am amintit brusc ca si eu in copilarie am taiat coala de polistiren cu sarma inrosita. Parca vad aparatul, era din RDG si avea forma unui traforaj mic, cu maner portocaliu. Ma fascina cum intra de usor in polistiren, caldura degajata si mirosul... Mai mari fiind este grozav sa-i invatam pe copiii cum sa foloseasca asa ceva, aparatul de pirogravat (ce-mi placeau flamele si mirosul de lemn ars!) si traforajul.
ML Daca va hotarati sa faceti pt. brad ornamente de turta dulce (adevarata), pentru a le putea agata le gauriti cu un pai inainte de a le coace, pe fundul de lemn sau infigeti rasucind bine o scobitoare pe care o lasati in turtite tot timpul coacerii. Daca aveti nevoie de reteta o pot trece. Sunt usor de facut si gustoase iar copiii va pot ajuta sa le taiati cu formele si decorati.
ML Forme pt. ornamente de turta dulce si la: www.maryland-info.com/christmas_partyfood3.htm (vezi jos la "templates") Dupa ce le decupati, ungeti hartia cu putin ulei comestibil, puneti modelul e coca si cu un cutit cu lama subtire taiati turtitele.
carola
quote:
Originally posted by ML
Ce dragut Carola. Imi plac cele cu ardei iute! Cu ce fel de lipici le fixezi pe piele?
pai cred ca o sa le lipesc cu aracet.dc. nu,cu super glue. o sa vad atunci.
ML Ghirlande asemanatoare cu cele de pe site-ul mentionat de Mitub se pot face si cu manutele copiilor. Puneti manuta cu baza la marginea fasiei de hartie, trasati-o si indoiti hartia la varful degetului mijlociu. Cand decupati opriti-va acolo ca sa aveti legatura intre manute. O alta idee... bradut facut din mainile membrilor familiei. Revin cu detalii daca imi va iesi.
Lorelai182003 De mult va citesc si tot de mult am vrut sa scriu. Uite ca mi-am luat inima in dinti si o fac azi. Inca nu pot face ornamente cu baietelul meu pentru ca este inca micut(1 si 2 luni) dar in schimb mie imi place bricolajul si decoratiunile facute acasa la nebunie! Nu prea am avut materiale necesare pentru a face decoratiuni dar sper sa fac rost de ele.. Dar ceva tot am facut. Acum 1 luna mama a cumparat niste material (exact ca cel de prosop) rosu ca sa-i faca puiului meu costum de Mos Craciun si pana la urma nu i-a placut si a luat altul. Asa ca eu l-am confiscat, l-am taiat si am facut prosoape de diferite dimensiuni. Am cumparat vopsea pentru textile(verde si argintiu), am facut niste matrite in word (Craciun fericit!, stelute, fulgi), am pictat pe prosoape, le-am uscat cu fierul(asa scrie pe prospect) si au iesit foarte frumoase(zic eu)[:I] Imi pare rau ca nu am poze dar am sa fac si o sa le pun sa vedeti si voi. Vopselele rezista la spalare(cand se usuca sunt cauciucate) pana la 40 de grade. Qsar, am vazut figurinele facute de tine, sunt superbe! As dori sa stiu si eu (daca se poate, desigur) care este reteta pentru lut. Multumesc[flo] Adrian[copil],Alina[mamica]si sotul Adi[roker] [foto][url="http://community.webshots.com/user/bibiadialina"]Poznele noastre[/url][foto] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457"]Nasterea Ingerasului[bibe][/url] [*][pegeam][*]
ML Merge dracia asta?
ML Scuze, uite ca merge acum... Azi am facut bradutul din maini si manute. Ca material se foloseste hartie sau pasla verde, preferabil 2 nuante (eu nu am avut si iese bne si asa). Bradut 3D din hartie: Se traseaza mainile membrilor familiei, degetele sotului (bunicului) sa fie mai rasfirate iar ale copiilor mai putin. Se decupeaza mainile sotului si se lipesc pe usa sau unde vreti cu o bucata de banda adeziva rasucita pusa pe spate. Degetele mari se orienteaza spre exterior iar restul degetelor in jos. Se repeta cu mainile dvs. si ale copiilor (suprapuneti mainile dvs. peste cele ale sotului s.a.m.d.) Aranjati-le in asa fel incat sa nu existe spatii libere in mijloc iar forma finala a bradului sa fie de trunghi. In varf puneti o stea din hartie galbena. Taiati din hartie maro trunchiul pe care il lipiti sub mainile de jos. Luati un creion si rasuciti pe el (putin, in sus) fiecare deget/creanga. Copiii vor decora bradutul cu paiete, abtibilduri stralucitoare, etc. Il puteti reutiliza la Craciunul urmator, inlocuind banda adeziva de pe spate. Se poate face la fel din pasla, eliminand etapa cu creionul (nu am incercat din pasla). Tuturor Craciun fericit si un An Nou cu sanatate.
qsar
quote:
Originally posted by Lorelai182003
Qsar, am vazut figurinele facute de tine, sunt superbe! As dori sa stiu si eu (daca se poate, desigur) care este reteta pentru lut. Multumesc[flo]
Ma bucur ca ti-au placut. Nici un secret! Eu am folosit lut de modelaj din comert, cu uscare la aer. Atentie! se lucreaza cu mainile putin umezite, iar bucata nefolosita trebuie tinuta in folie de aluminiu sa nu se intareasca la suprafata. Pe pachet scrie DAS (parca :)). Am cumparat din Carrefour (militari) de la raionul de papetarie (unse se gasesc cariocile si plastilina pentru copii) un pachet de 500g costa cam 60.000 de lei. Daca vedeti si-n alta parte, imi spuneti si mie, bine? Q
Lorelai182003 Multumesc mult Q![asia][flo] Esti o dulce! Adrian[copil],Alina[mamica]si sotul Adi[roker] [foto][url="http://community.webshots.com/user/bibiadialina"]Poznele noastre[/url][foto] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457"]Nasterea Ingerasului[bibe][/url] [*][pegeam][*]
ML Abia am citit povestea frumoasa a lui Qsar cu Momo-lolo iar astazi dupa amiaza fetita mi-a remarcat umbra pe perete si ma intreba "Asta-i mami?". Mi-am amintit de umbrele de animale si, in lumina soarelui ne-am jucat... iepuras, pasare, aligator, lebada... Daca va amuza vedeti aici cateva: www.zephyrus.co.uk/games1.html
antoioana Buna fetelor si numai bucurii in noul an! Vorbeam noi mai demult de o casuta din carton...Ei, ne-am luat toate materialele si uneltele necesare si-am purces la lucru: am taiat, am lipit, am pictat...totul in forfote de veselie. Va rugam sa va uitati in albumul nostru ca sa vedeti ce-a iesit. Ce credeti? A fost mushuroi la casutza noastra cand au venit alti pitici in vizita :) asa ca va recomand s-o faceti si voi. ;) Nu aveti bani sa cumparati o casuta? Sau poate ati cumparat si puiul vostru deja s-a plictisit de ea? Nu-i nimic. Le va placea sa iasa ceva din manutzele lor.:) Si-acum capitolul plastilina. :) Unde nu m-apuc eu si fac acum 2 zile reteta data noua de Vektros... (multumim Vera, e foarte buna)...si mi-a iesit atat de multa ca avem de modelat vreo saptamana. :) Daca vreti, va trimitem si voua. :)Ioana a fost foarte incantata sa se murdareasca toata pe maini si culmea, mama nu i-a spus nimic. Asta din cauza ca deh, ce putea sa aiba putina faina, sare si amidon? :) Va pupam pe toti, mamici si pitici. anto ...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
ML Anto, Sa-ti traiasca dragalasii si sa se bucure de casuta! Am vazut si "figurinele" si imi place mult cea cu omul de zapada (poate si pentru ca de 7 ani nu am mai vazut zapada...)
ML Mamici cu copiii mofturosi, jucati-va cu ei cu mancarea si faceti: 1) Raggedy Ann (papusica "din carpe"): Aranjati intr-o gramajoara salata preferata a copilului (de ex. cu peste sau pui sau o felie de ou) pt. "fata", puneti "ochi" din masline si "gura" din rosie, "par" din morcov ras, "corp" dintr-o frunza de salata si "manute" din sparanghel fiert sau cozi de telina. 2) Floare din sandwich Faceti un sandwich cu umplutura dorita din paine la tava (felie patrata). Taiati-l pe diagonale, separati bucatile si aranjati-le in forma de petale de floare, centrul fiind din morcov ras. 3) Apus de soare Folositi o bucata de carne (o jumatate de chiftea, hamburger, rulada de carne sau orice aveti taind-o in semicerc) pentru "pamant" (o puneti cu partea rotunda jos, cea dreapta sus), broccoli pt. "copaci", bucatele de morcov pt. "soare" si "raze", si cartofi piure pt. "nori" 4) Salata iepuras Puneti 1/2 dintr-o para cu fata in jos pe o farfurie. Spre gatul perei puneti o gramajoara de orez cu lapte sau cottage cheese pt. "cap". "Ochii" 2 bobite de dulceata, "urechile" 2 migdale iar "codita" o gramajoara de marshmellows. Inlocuiti orice nu va place sau nu gasiti cu ceea ce credeti de cuviinta.
ML Pe aceeasi tema (cu imagini): www.bhg.com (vezi Search sus dreapta, trece Food play, apoi vezi mijloc Slide shows, click Food play)
ML ...si la: www.gerber.com/fpidea?ideaid=idea5 Vezi jos
GabrielaG Fetelor, va rog ajutati-ma. Am citit acum vreo lun cred ca cineva dintre voi a cumparat un joculet cu ajutorul caruia se pot face din ipsos masti, martisoare, floricele. Cum se numea? Ca vreau sa incep cautarea prin Iasi, dar nu stiu cum i se spune. Si cam cat costa? Va multumesc, Gabriela si baietii
dori Daca puiutii vostri sunt fani Teletubbies, gasiti aici http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/printandplay/ lucruri dragute de facut. Noi am facut ieri, pentru camera lui Matei, Teletubby mobile - http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/printandplay/printandmake/mobile.shtml si rigla pentru masurarea inaltimii - http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/printandplay/heightchart/ Au iesit frumoase, mai ales rigla. si am avut ce face toata ziua. Ioana (6 ani si jum.) a muncit din greu - colorat, lipit, decupat, Matei (2 ani si jum.) a colorat in legea lui un desen cu Lala, iar eu l-am pazit pe Matei sa nu strice ce facea Ioana. dori
mitub Fetelor: se apropie sezonul martisoarelor si a felicitarilor de primavara!!!! Ceva idei? Eu as vrea sa fac impreuna cu Miruna ceva special pentru doamnele educatoare, care stiu ca primesc zeci de martisoare, dar...fara personalitate! ML, scuze dar cu ghindele nu am facut chiar nimic, cand mi-am intrebat sotul in decembrie cand am venit in Romania, mi-au zis ca au strans un cos plin....dar.... au vazut o veverita in parc si i-au facut ei o gramajoara ca sa o duca la puisori sa aiba provizii peste iarna... Pupici si promit sa revin si aici, Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)
ML Mitub, Ce dragut cu veverita. Bine au facut! Lasa ca mai strang ei si poate atunci facem ceva... De fapt gasisem un site (italian!) cu jucarii "ale bunicilor" si erau si cateva animalute facute din nuci etc. Am sa-l caut desi nu erau detalii legate de executie... Multumesc ca nu m-ai uitat. Daca gasesc ceva legat de martisoare revin. Dori, mi-a placut rigla. O vom "incerca" saptamina asta si noi.
mitub ML, aseara m-am tot gandit si cred ca am gasit o solutie: martisoare din boabe de fasole uscata, boabe de piper, de porumb etc. Ma gandesc deja la floricele, eventual chiar ceva scris de genul 1 martie 2005, lipit pe panza de sac ... mai am timp pana vineri de aprovizionare si idei, caci in weekend as debuta operatiunea! Pupici, Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)
ML Mitub, Nu este prea grozav dar uita-te, poate te ajuta (altceva nu am gasit desi am niste idei mai mult pt. primavara, nu de cadouri/martisor): www.backwoodshome.com/articles/yeager42.html
adjadyn atentie pitici!!!!! felicitari pentru mamici.. o tehnica realizata de mine..e putin mai complex in sensul ca se lucreaza cu niste culori mai speciale..dar cu ajutorul vostru mamicilor,,se poate realiza: 1.se iau culori de ulei care se gasesc la fondul plastic 2.se dizolva cu dizolvant,terebentina,sau orice solvent de natura asta 3.se pune intr-un lighean (nu foarte bun)apa. 4.in apa se pun culorile dizolvate si se amesteca cu un betisor. 5.cartoane de diferite forme si culori se arunca peste culorile care plutesc la suprafata apei. eu spun sa incercati...sunt niste efecte minunate!!!!!! AM UITAT SA MENTIONEZ CA ASTA AR FI PENTRU COPII PUTIN MAI MARICEI adjadyn
qsar Jocul cu forme si culori Materiale necesare:
  • Hartie colorata (sau autocolant) - 6 culori diferite
  • Carton (colorat) - 7 coli A4
  • Hartie de cadouri, frunos colorata si cu desene maruntele
  • Foarfeca, lipici, cutter, rigla
  • Cum se fac cartile de joc? Din fiecare foaie de hartia colorata sau autocolant decupati cate 6 forme geometrice diferite (ex: cerc, triunghi, patrat, romb, hexagon, stea). Decupati din carton 36 de dreptunghiuri sau patrate (carti de joc) si lipiti pe fiecare cate o forma colorata. Daca vreti sa le faceti mai atractive, folositi drept suport carton de de culoare inchisa; lipiti pe spatele cartonului (inainte de taiere!) hartie de ambalat cadouri, imprimata cu desene vesele pentru copii. Dupa ce se usuca lipiciul puteti taia cartile de joc. Mai faceti inca trei carti de joc pe care desenati cate o mutra vesela sau lipiti un abtibild - acestia vor fi joker-ii. Cum se joaca?
  • Pentru copilasii mai mititei,cum este pustiul meu Dinu, care la doi ani este mare fan al acestui joc, cel mai simplu este sa imprastiem cartile pe mocheta sau pe o masuta, cu fata in sus si sa le sortam dupa un anumit criteriu: dupa forme sau dupa culori. Daca vreti sa fie mai cu "suspans" puneti cartile cu fata in jos si copilul, pe masura ce le intoarce le pune intr-una dintre gupele corespunzatoare.
  • Pentu cei mai maricei, peste 4-5 ani: In joc pot sa intre intre 2 si 6 jucatori... Primul jucator, stabileste regula rundei adica culoare, forma sau mozaic. Castigator este cel care-si completeaza primul "mana" cu cele 6 carti
  • Deocamdata regulamentul jocului pentru copiii mai mari nu poate fi publicat din motive de... secret :)). Dar va invit si pe voi sa inventati cate un regulament. Noi il jucam de zor. Din pacate nu am la indemana un aparat foto, dar puteti vedea [url="http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Joc+forme+si+culori&mid=2572&cid=14912"]aici[/url] cateva desene. Si am mai facut si un joc cu numere, si unul cu litere :)) Spor la joaca! Q PS. Dinu si cu mine suntem foarte ocupati [biz]. Chiar acum facem martisoare din lut. PPS :))... ca mi-am adus aminte ceva: cartile de joc le-am facut impreuna cu Dinu. Chiar m-a "ajutat"!!! :))
    Honi soit qui mal y pense...
    vrabiuta dragele mele, puiul meu are 5 luni jumate si doarme. iar eu citesc de zor la atelierul piticilor si imi vine sa ma apuc de treaba de acum! [:D] deocamdata insa memorez informatii pentru mai tarziu si daca imi mai vin si mie alte idei, vi le spun. am vazut poze cu ce ati facut, sunteti toate foarte talentate!!! felicitari! marcela si [copil] alexandra lia [foto] [url="http://community.webshots.com/user/vrabiuta9"]pozele noastre[/url] [foto] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669"]cum s-a nascut alexandra lia[/url] [loveyou]
    dianapatrik La noi pe Super RTL e o emisiune tare faina "ART ATTACK".Daca vreti idei puteti intra la www.hitentertainment.com/artattack. PS:eu i-am facut o casuta lu Patrick dar nu stiu sa-i pun poza aici ca sa ma "laud" cu creatia mea.Daca ma poate ajuta cineva as fi tare bucuroasa.Mersi. diana&patrick
    ana_a Salut! Eu vreau sa-i fac la Stefan o cutie pentru jucarii, pana acum le-am tot insirat pe mobila dar am observat ca am multa munca cu ele cand trebuie sa sterg praful. Am cautat o cutie mare de carton pe care voi lipi frumos coli de hartie colorata cu diverse figuri geometrice sau desene animate (trebuie sa caut), lipit si in interior si pe exterior si probabil si un capac frumos. E inca in faza de proiect dar nu mai dureaza mult. dianapatrik eu vreau sa vad casutza voastra, vreau si eu sa-i fac o casuta la Stefan si am nevoie de idei, avad in vedere ca e baiat si am vazut casutze dar pentru fetitze. Poti sa-ti faci un album la http://community.webshots.com (sper sa nu fie bai ca dau linkul)Asteptam pozicile!! qsar super ideea ta cu cartonasele, deja le-am copiat pe mail si in curand voi confectiona si eu cateva.Cred ca sunt ideale si pentru copii mai mici care pot sa recunoasca din desen o ratusca, pisica sau un catzel[:D] Numa bine la toata lumea si astept in continuare idei noi![flo] [url="http://community.webshots.com/user/pozici_ana"][foto]Maria Sa Stefan Speculant mic[copil] ( 19.08.2004) - POZICI[/url] [url="http://community.webshots.com/user/pozici_ana"][flo]flori din gradina mea[/url] "Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
    ana_a dianapatrik nu se poate deschide linkul, da eroare! [url="http://community.webshots.com/user/pozici_ana"][foto]Maria Sa Stefan Speculant mic[copil] ( 19.08.2004) - POZICI[/url] [url="http://community.webshots.com/user/pozici_ana"][flo]flori din gradina mea[/url] "Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
    dianapatrik In albumul nostru gasiti niste poze cu casuta. Astept idei noi. diana&patrick Scuze,inca nu sunt poze ca sunt prea mari si nu mai pot sa stau la pc ca sa trezit Patrick,dar cand am timp le pun ,promit.
    vrabiuta o idee trandafiri din servetele materiale necesare servetele de hartie colorata procedeu se ia un servetel si se indoaie in forma de triunghi (ca atunci cand il punem la masa). pe latura din mijloc se face cate o ruptura de 3-4 mm, la distanta de 1 cm una de cealalta. se infasoara pornind de la un capat, care va fi mijlocul trandafirului, pana se ajunge la capatul celalalt. la sfarsit strangem servetelul sub "petale" si rasucim. e simplu, dar nu stiu daca am stiut sa explic. astfel putem sa le dam de lucru piticilor la restaurant, in vizita sau in masina, iar rezultatul e foarte frumos. daca nu am explicat suficient de bine, va rog sa ma intrebati amanunte. marcela si [copil] alexandra lia [foto] [url="http://community.webshots.com/user/vrabiuta9"]pozele noastre[/url] [foto] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669"]cum s-a nascut alexandra lia[/url] [loveyou]
    Adina imi doresc de multa vreme sa confectionez puiului meu un "foof chair", daca mi-ar iesi unul mic as face si unul pentru adulti.sint foarte haioase si comode. vreau sa il confectionez din piele ecologica, umplut cu polistiren granulat....am un tipar dar la prima incercare nu a iesit nimic......sint sigura ca azi ii voi da de capat, dar mi-ar prinde bine si niste sfaturi de la cineva care a incercat si i-a reusit!:)))
    Adina imi raspund tot eu:))am gasit pe internet tot ce am dorit in legatura cu fotoliul meu:))alt tipar, dar cu explicatii pas cu pas.....deja lucrez la ele:)...sper ca pina voi posta si fotografia doveditoare sa mai apara niste colege de suferinta:)vedeti pe budget101.com
    qsar Adinaaaa!!! Te rog, te rog, da-ne mai multe detalii despre "fotoliu". Si spune-mi unde gasesti granule de polistiren expandat. Tare-mi mai doresc si eu asa ceva. [biz] Q
    ML Adina ce ai facut cu fotoliul? Mitub, spune-mi si mie cum a fost de Martisor cu gradinita? Qsar, cam tarziu acum sa intreb asta, ce martisoare ai facut din lut? Mititele, mititele si cu snur sau cum?
    ML Un joc frumos pentru mai mititei. Desenele sunt grozave (cel putin asta-i parerea mea, uitati-va!) si ies destul de bine la tiparit chiar si pe hartie obisnuita si alb/negru. Cred ca in culori sunt si mai si! http://www.janbrett.com/games/matching_animals_game_main.htm Dupa ce se tiparesc cartile de joc, se taie (inainte se pot lipi pe un carton daca hartia este subtire si apoi se taie), se pun pe masa cu fata in jos si apoi jucatorii le intorc pe rand cautand perechea fiecarui animal.
    ML Cui ii plac papusile din hartie... Bebelus cu patut, hainute. De tiparit: http://www.billybear4kids.com/paperdoll/Baby/Becky.html
    ML Alt joc cu zaruri (tipariti): http://www.janbrett.com/games/gingerbread_baby_board_game.htm Revin cu traducerea plansei
    ML Stie cineva cum se lipeste cel mai bine o hartie mai subtire pe carton? Eu am facut asa ceva in trecut pt. harti dar se lipea hartia pe un suport de tabla rigid, care nu se uda repede cum s-ar intampla cu cartonul. Se lipea cu un amestec facut din apa si aracet (destul de subtire), se dadea cu un burete/pensula pe ambele suprafete (sau numai pe cea care trebuia lipita cu aracet si apa iar pe suport cu apa numai?! Am uitat detaliile. Va rog spune-ti-mi daca va e cunoscuta metoda). Se intindea cu ajutorul a 2 persoane incepandu-se de la un capat (cam ca la tapet) si apoi cu un burete (carpa) umezit cu apa si stors destul de bine se scoteau bulele de aer spre margini. Dar daca fac asta pe hartie de xerox obisnuita si pe un carton de... cine stie ce cred ca mi se increteste, basca rupe cand o frec sau cocarjeaza dupa uscare... Ce ati face sa iasa mai bine?
    qsar "Stie cineva cum se lipeste cel mai bine o hartie mai subtire pe carton?" Cel mai bine si mai simplu se lipeste cu adezivi-spray. Eu folosesc 3M pentru hartie normala si pentru hartie foto sau lucioasa (cu uscare rapida). Ca sa-ti faci cat de cat o idee despre ce-i vorba, uita-te [url="http://www.3m.com/us/mfg_industrial/adhesives/framing/html/aerosols.jhtml"]aici[/url] sau [url="http://office-supplies-stationery.1stshoppingmall.co.uk/1646.html"]aici[/url] [biz] Q
    ML Qsar, multumesc frumos. Nu stiam ca exista asa ceva. Am sa incerc sa gasesc.
    ML Traducerea "plansei" - Joc: "Bebelusul de turta dulce" ("Gingerbread Baby"): - participantii arunca pe rand cu zarul etc... Explicatii casute: -sari peste capra in casuta urmatoare -inainteaza cu pisica 4 casute -catara-te pe zid si inainteaza 5 casute -opreste-te sa bei apa si stai o tura -fugi de vulpe si stai o tura -te ascunzi in bidonul cu lapte si inaintezi 2 casute -treci podul -te alearga copiii din sat si stai o tura -inainteza cu catelul 5 casute -pluteste pe rau si inaintezi 2 casute
    ML Ieri am facut impreuna cu fetita ciupercute, iepurasi, broscute si flori de nufar din oua, rosii, maioneza, mustar, ketschup, frunze de salata, patrunjel, mazare... Vedeti la: http://www.russianfoods.com/russian-cooking/ (click sus la Food art si apoi la ciupercute). Ciupercutele si florile de nufar au iesit cel mai bine, iepurasului i-a alunecat codita de maioneza si nu prea stiai de-i iepuras sau soricel, una peste alta sunt amuzante si ne-am distrat ornandu-le si potrivindu-le. De va intereseaza pot da detalii in romana. Pofta buna si ajutor de nadejde!
    ML Zane, flori, ciuperci, spiridusi, pisici etc. de printat si colorat (vedeti toate paginile. Sunt tare frumoase si multe caraghioase): http://www.fairychildren.com/b-w.shtml
    ML Caut acum niste jocuri sa-i tina ocupati pe copii in masina in timpul unei calatorii de 12 ore si am dat peste asta. Cum se numea? De va intereseaza si au copiii rabdare vedeti filmuletele (click pe dial-up sau ce aveti fiecare): http://alysion.org/figures/introduc.htm
    orhidee ML, multumim mult pt fairychildren, a mea fata a colorat pisica cu conuri de brad si cateva zanute. I-au placut foarte mult. Noi aveam un alfabet tot cu zane,scos de pe un site de pe internet; am cautat site-ul dar din pacate nu am mai dat de el. Iti doresc o calatorie cat mai placuta1 Numai bine, orhidee!
    ML Cu placere, Orhidee. O intrebare: cum ati face o astfel de jucarie? http://petratoysusa.com/detail.php?id=79&catid=1&subcat=6&catpage=&special=&search=&title=Petra%20Cone%20Puppets& Am vazut la cineva cu ani in urma un clown ca cel din stanga. Rasucesti, tragi batul, intra clownisorul, rasucesti, impingi, BAU, BAU, BAU!
    ML Barcuta din coji de nuci: http://www.runnerduck.com/kc_tall_ship.htm Am facut cu copii o barcuta asemanatoare dar mult mai simpla (in coaja de nuca pusa plastilina, infipta in ea un betisor cu o frunza in loc de panza. Am fost bucurosi sa o vedem ca plutea si inainta cand o suflam)
    ML Bebelusi in leganuse din coji de nuca: http://www.atoygarden.com/index.cfm?fuseaction=category.display&category_id=54 Desi sunt de cumparat cred ca se pot face relativ usor. O cunostinta le-a transformat in ornamente pt. brad: corp din vata acoperita cu putin material, cap din lemn sau lut pictat, sforicica de agatat lipita sub bebelus).
    ML Orhidee, Imi "curat" acum Favorites si am dat peste un alfabet cu zane si flori. Asta cautai? Nu e de colorat si totusi tare imi place. http://www.thepixiepit.co.uk/cmbarker/alphabet1.htm
    alessandriu Stiu un site de arta in care copiii nostri (micii mari artisti) isi pot pune lucrarile alaturi de artisti consacrati mi se pare superba ideea www.fad.ro
    ML Cautand ceva, am dat peste: http://arvindguptatoys.com/toys.html Mottoul e grozav! Click pe fiecare imagine.
    ML Site cu jucarii de la "tara" (mai exact "tara" italiana), unele ceva mai comlicate (cu telefonul ma jucam si eu in copilarie): http://www.funsci.com/fun3_en/toys/toys.htm
    ML Altele la: www.motherearthnews.com/arc/4919/
    trecem la partea [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57482"]a doua[/url]