| vine.....tata!!!!!!!!!!!!!!! |
| gianina-alina |
nu am stiut sa dau un alt titlu!va rog sa ma ajutati!
am divortat in urma cu trei-patru luni dar relatia s-a rupt de mult...
de cind s-a nascut Andreea(trei ani si un pic)
au fost plecari ale lui si reveniri...am gresit ca am acceptat.a plecat din nou si iar a plecat...
am hotarit apoi ca nu mai merge.am divortat(cu tam-tam)a cerut sa poata sa ia fetita la el in weekend si 2 saptamini pe an in vacanta.nu a primit asa ceva!are dreptul sa o vada din doua in doua saptamini.dar NU VINE NICIODATA .
o suna si Andreea e topita,intreaba de el, il cauta, il asteapta...
acum ca vine fffffff rar parca s-a mai linistit.
DAR spune ca vine si nu vine, vorbeste cu ea la telefon si spune o sa vin deseara.SI NU VINE! si puiul meu il asteapta...
ce sa fac? cum este mai bine?
de ceva vreme imi tot spune ca vrea parul lung.ieri am intrebat-o de ce?ce mi-a spus:poate daca am parul lung tati o sa ma iubeasca mai mult!
eu ii povestesc despre el, ii arat poze, ii spun ca o iubeste,dar sta in alt oras si vine mai rar.......
adevarul este ca poate si eu gresesc permitindu-i sa vorbeasca cu ea la telefon, lasindu-l sa vina cind vrea...
va rog, imi spune-ti cum procedati voi?
va multumesc din suflet!
cu drag,
Andreea si eu |
| lorelei_19 |
Of, Giani, in locul tau nu i-as mai spune nici un cuvant Andreei despre taica-su, ca ii rupi inima. O sa uite ca e micutza, dar n-o mai incuraja in dragostea asta, daca nu e reciproca. Bietul copilash! si spune-i si lui taica-su ce spune micutza. Nu sutn de acord cu bagatul zanzaniei, dar nici nu-i mai arata poze, etc, daca el se anunta asha de rar, ce rost are sa sufere puiul atata????
Pupici si o viatza minunata!
Ana
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm |
| helbi |
Draga mea,
noi de peste 2 ani jumate suntem "singure", desi inca nu suntem divortati. Fetita a "invatat" ca tati lucreaza in alt oras (de fapt, chiar in alta tara) si ca vine la ea cind poate si are liber de la serviciu. Cind s-a produs despartirea, ea avea 2 ani si 4 luni. Era trista ca si mine. Incet incet am inceput sa ne "obisnuim" cu situatiaa si cu venirile lui 2-3 ore duminica......A crescut vazindu-l f. rar, dar i-l iubeste si se bucura cind i-l vede.
Azi i-am spus: "maine are tai ziua de nastere si o sa-l sunam sa-i spunem La multi ani", la care ea m-a intrebbat " si vine acasa?". Raspunsul meu a fost ca nu stiu, dar nu cred. Iar ea a continuat: Chiar daca nu vine, putem sa facem noi doua un tart?"
Pune-te in locul meu.............mi-am dat seama cit si-ar fi dorit ca el sa vina. Ne-a sunat mai tarziu putin si i-am povestit discutia avuta cu ea si el mi-a zis: " o sa vin duminica, ca de obicei". .....Asta e.........e greu.....dar, daca ei au ales asa, si daca nu isi dau seama ca, de multe ori cjiar fara voia lor, ranesc niste sufletele nevinovate, ce putem face noi mai mult????
Incearca sa nu-i mai arati toata ziua poze cu el; nu-l vorbi de rau, dar incearca pe cit posibil sa eviti sa vorbesti despre el. Iar cind Andreea te intreaba de el, raspunde-i la intrebare si schimba subiectul. Ea e mica si daca i-i raspunzi si apoi o iei prin "invaluire" si o duci spre alta discutie, uita pt moment.
Si nu-i spune fetitei ca el urmeaza sa vina la voi, pina nu esti sigura 110% ca va veni.
In plus, incearca sa o faci sa inteleaga ca el o iubeste asa cum e ea: cu parul scurt, cu nasucul in vint, sisiita sau ririita (daca e cazul) si ca daca ea nu vrea neaparat, nu trebuie sa-si lase parul lung, pt ca tati oricum o iubeste, ca e ingerasul lui, etc.........Stiu ca e greu sa spui toate astea.....si numai cine e nevoit sa le spuna, ne intelege. Dar......copii nu au nici o vina pt tot ce se intimpla. Ei nu trebuie sa traiasca cu senzatia ca din cauza lor mami si tati nu mai sunt impreuna, sau ca.......daca au parul lung/scurt.....etc, parintii i-ar iubi altfel....
Sper ca am fost cit de cit coerenta, iar daca mai vrei sa vb, da-mi un PM.
Te pup si fii tare pt puiul tau!
Ralu |
| gianina-alina |
va multumesc tare mult...ca sinteti,ca ati raspuns...
Ana:nu stiu nici eu daca e bine sa-i tot spun de el.dar ma intreaba.si cind intreaba crede-ma ca nu ma lasa sufletul sa-i spun altceva,decit ca o iubeste,dar locuieste in alt oras si este foarte ocupat.dar vine cind are timp.am crezut ca-i mai bine sa stie ca el ...o iubeste,ca este "linga"ea...
daca nu eram in ....mare de tot incurcatura te rog sa ma crezi ca nu as fi indraznit sa postez ca sa va cer ajutorul.
Ralu:si noi sintem divortati "cu acte" doar de trei luni dar el e plecat de mai de mult.nici cit a fost acasa nu s-a implicat in cresterea ei DAR ERA ACOLO.si ea stie ca tata e in alt oras si este ocupat ,ca vine cind poate...daca esti in aceeasi situatie stii ce spui in asemenea cazuri!am citit multe am intrebat si mai mult si incerc in fiecare secunda sa gindesc prin prisma ei ,sa-i gasesc raspunsuri care sa nu o raneasca.
situatia este insa alta decit la voi pentru ca el chiar nu vine decit extrem de rar cam la o luna jumate ,doua...
nu pot vorbi cu el pentru ca ma izbesc de un zid.nu am crezut ca poate fi asa de greu dar...
nu ii arat toata ziua poze cu el ...isi cauta singura.si e asa de mindra cind il vede!
nu-i spun NICIODATA cind o sa vina!dar el o mai suna(aici este vina mea,cred ca ar trebui sa nu mai permit asa ceva)si-i spune ca "o sa vina tata"si ea....ce sa-ti spun ca sint sigura ca stii...
fetelor,toata situatie este...tare gri(ca sa nu spun altcumva)si asta mai ales de cind cu gradinita ...vin tatici sa-si ia copilutii...copii povestesc despre acasa...cum se joaca cu tata ,ca tata lucreaza la...
stie ca el "o iubeste" oricum...dar cred ca nu-i mai ajunge sa i se spuna...
va multumesc frumos inca o data!
sper din tot sufletul meu sa trecem si peste asta.si cu ajutorul vostru poate va fi mai usor.
va pupacim cu drag, Andreea si eu |
| helbi |
Draga Gianina,
am vrut de-aseara sa-ti spun, dar..eram prea obosita si am uitat. Cumpara-ti de la Diverta online (e la parterul mag. Unirea) cartea lui Francfoise Dolto: "Cind parintii se despart". Eu miam luat-o in vara si mi se pare buna. Are sfaturi inspirate din cazuri reale. Nu pot sa spun ca sunt in totalitate de acord cu ce scrie acolo, dar gasesti si "idei" pt situatii mai delicate.
La noi probabil ca fetitei nu i-a fost f- grea plecarea lui, pt ca ea de cind a deschis ochisorii l-a "vazut" numai pe WE.
Cu gradi ai dreptate pt ca si a mea ar trece de ex. mai usor peste tot daca nu ar intreba-o copii de ce tati al ei nu vine niciodata la gradi (mai vine el, dar f.f.f.f rar), sau de ce tati al ei nu merge cu noi la nici o petrecere.........Eu le spun ca el lucreaza in alta parte, dar ........cit crezi ca mai tine, pt ca petrecerile de ex. sunt pe WE :-( In schimb, a mea stie ca noi o sa stam amindoua si ca tati sta in alta parte si vine la ea cind poate.
|
| bebetica |
Cum poate fi numit acel "om"(individ) care promite ceva si apoi se face ca ploua ?????????????????
Cum poate trai un astfel de om cand stie ca undeva un mic sufletel ii duce dorul? Ii poate fi fericirea completa ? Cum se poate schimba un om de la o zi la alta atat de radical ? Cum il tine pamantul si cum il lasa Dumnezeu sa fie indiferent la gingasia unui copil ?
Sper ca intr-o buna zi sa inteleg acest mecanism ...........
Care este rostul casatoriei, a nasterii unei copil. a iubirii, a bunavointei, daca pana la urma "unii" dau bir cu fugitii fara sa aiba constiinta incarcata ??????????????????????
Si de ce ceilalti trebuie sa sufere ................ ????????? pe gratis si pentru cei care nu merita ??????????
Ioana si al ei [pup] STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da
|
| gianina-alina |
imi pare tare rau sa-ti spun ca nici eu nu stiu sa raspund la aceste intrebari......pe care le aud mereu :in jurul meu,la mine in cap,in suflet...
ce ma doare RAU este ca NU POT SA-I SPUN ADEVARUL Andreei!
multumesc |
| sinzi_ana |
Eu cred ca trebuie sa ii spui adevarul...cred ca copiii au o gandire mai matura decat credem noi si sunt in stare sa suporte adevarul mai bine decat adultii.
In cuvinte putine si pe intelesul ei o explicatie aproape de realitate ii va fi de folos, nu cred ca e cazul sa aperi un tatic care nu isi respecta promisiunile, pentru ca ea va avea imaginea ideala a taticului (care e pe departe sa fie asa) si va suferi de fiecare data cand el "va uita" ca mai are o fetita. Eu cred ca copilul trebuie sa inteleaga (cu ajutorul tau) ca nu e vina ei ca taticul a plecat si ca nu o mai viziteaza asa des.
Sinzi [avion]si David[marinar]
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana |
| Ioana Sora |
Acum un an si vreo 3 luni, intram des pe acest site si mai aveam putin si nasteam. Eram tare fericita. Dupa care, imediat ce s-a nascut Catalina, "fericitul" tatic n-a mai fost asa de fericit si am divortat acum cateva luni. Desi Cata are doar un an, vad ca simte lipsa unui tata si imi dau seama dupa cum reactioneaza cand il vede pe bunicul ei. Si la mine povestea e aceeasi. "Maria" sa isi anunta venirea si nu vine... Ma gandesc cu groaza ca o sa faca la fel si cand Cata va incepe sa constientizeze unele lucruri. Pana acum, am tras cu disperare sa il fac pe cel care parea ca o sa fie cel mai grozav "tata" din lume sa-l implic in viata fetitei mele, dar nu am reusit si nu stiu daca mai are vreun sens sa fac asta. Ma gandesc ca tot lui Cata ii fac mai mult rau. E tare greu sa alegi ce sa faci. Pe de o parte, iti spui ca e fiiresc ca tatal sa aiba un rol in viata copilului, indiferent de ce s-a intamplat intre parinti... Pe de alta parte, cu de-a sila si daca nu vezi nici un pic de tragere de inima din partea lui... Chiar nu stiu. Si pe mine ma macina problema asta.
|
| gianina-alina |
sinzi draga mea, cum crezi ca pot sa fac ce spui tu?si eu m-am gindit la asta.si nu o data...cum sa-i spun ca ...uita?cum sa-i spun ca...are altceva mai important de facut? are doar trei ani!!!!!!ce crezi tu ca va intelege din ce-i voi spune eu?daca tu crezi ca ma poti ajuta, crede-ma ca aceept orice sfat!
ioana sora:ce sa spun?esti cu un pas in urma noastra!eu am "tras" de el cit am putut...am mers eu cu ea sa ne intilnim,l-am chemat ,l-am rugat...nu stiu ce sa-ti mai zic ca am facut !cred ca am trecut peste toate limitele pe care in viata mea nu as fi crezut ca voi putea trece...rezultatul?.....
cred ca sint oameni schiloditi sufleteste, neterminati...i-a lasat Dumnezeu pe acest pamint fara suflet...
dar problema este ca puiuti astia mici nu inteleg ...poate gresim si noi(mamele)sau parintele singur...
va multumesc !
cu drag, Andreea si eu |
| nepotzica |
quote: Originally posted by bebetica
Cum poate fi numit acel "om"(individ) care promite ceva si apoi se face ca ploua ?????????????????
Cum poate trai un astfel de om cand stie ca undeva un mic sufletel ii duce dorul? Ii poate fi fericirea completa ? Cum se poate schimba un om de la o zi la alta atat de radical ? Cum il tine pamantul si cum il lasa Dumnezeu sa fie indiferent la gingasia unui copil ?
Sper ca intr-o buna zi sa inteleg acest mecanism ...........
Care este rostul casatoriei, a nasterii unei copil. a iubirii, a bunavointei, daca pana la urma "unii" dau bir cu fugitii fara sa aiba constiinta incarcata ??????????????????????
Si de ce ceilalti trebuie sa sufere ................ ????????? pe gratis si pentru cei care nu merita ??????????
Ioana si al ei [pup] STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da
frate, mai da-i lui "tata" in sut in [indecent], sa nu mai sune, daca debiteaza tampenii la telefon si distruge echilibrul copilului.
Sau sa sune cand o fii in stare sa nu minta grosolan un copilas senin si nevinovat Daca a avut ceva de impartzit cu tine, n-are decat, da' cu fata ce are???.
Asta nu pricep la barbatzii astia, daca-tzi urasti fosta nevasta, cu copilul ce ai avut, frate?? |
| sinzi_ana |
Gianina, nu stiu daca te ajuta si daca e acelasi lucru..cand aveam 11 ani am avut un accident de masina in care au murit fratele si mama mea. Am stat 2 ore cu ei in masina, pana ne-au scos de acolo...toti au incercat sa ma protejeze si nu am mai vorbit despre asta, accidentul parca nici nu existase. Ca urmare a socului nu am vorbit cateva luni bune...
Solutia pana la urma a fost blandetea bunicilor mei si adevarul despre ce s=a intamplat atunci, povesteam mereu de accident...si mi-a facut bine, nu m-au menajat deloc, mi-am adus aminte toate detaliile si asa am putut sa merg mai departe. Nu mai sufar asa rau cand imi aduc aminte, pot sa vorbesc despre asta si sa fac fata altor accidente (minore) pe care le-am mai avut. Daca nu as fi avut cu cine sa vorbesc si nu mi-as fi amintit toate amanuntele, oricat de dureroase ar fi fost, acum, as fi trecut prin acelasi chin de fiecare data cand le vedeam chipurile in fotografii.
Crezi ca o protejezi daca ii iei apararea tatalui ei? Cand ea va suferi o alta dezamagire din partea lui si va fi nepregatita, va suferi mai mult decat daca ar stii ce fel de caracter are tatal ei si la ce sa se astepte.
Copiii stiu sa puna "eticheta" adultilor si sa se comporte ca atare...ai incredere in judecata fetitei tale chiar daca are numai 3 ani.
Pune accent pe faptul ca tu esti langa ea, si ca vei fi mereu, si ca o iubesti chiar daca nu a fost cuminte sau a gresti cu ceva. Eu una i-as spune ca tati tine la ea (nu ca o iubeste, e prea mult pentru un tata care nu vine in vizita) cand mai vorbeste cu ea la telefon, vorbeste tu prima si roaga-l sa nu mai promita aiurea ca vine sa o vada. Da-i de inteles ca tati nu o sa o mai vada asa de des ca inainte, si asta nu are nici o legatura cu ea.
Sinzi [avion]si David[marinar]
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana |
| AlbaIulia |
Vai Gianina, ce pot sa citesc?
Un copilas mic si scump care isi iubeste taticul la nebunie iar acesta o ignora! Cum e posibil pe pamant asa ceva!
Gianina, eu as sta de vorba serios cu ex-ul, calm, trist si sincer si i-as spune ce se intimpla cum il asteapta copila clipa de clipa cat de ranita este ca el nu vine ca vrea sa-si schimbe parul ptr. el. L-as face sa planga spunandu-i ce face el in sufletul celei mici. Nu-i mai arata fetitei poze cu el si nici nu mai vorbi de el acasa. Din cauza celor intimplate nu-i mai permite sa o sune oricand si sa-i dea sperante false.
Iar daca dupa aceasta discutie tipul nu se schimba, m-as duce la tribunal si as cerea rarirea vizitelor lui la minimum.
Asemenea individ nu e parinte adevarat. E ciudat, exista pedepse legale pentru mame care nu-si lasa copiii in weekend cu ex-ul dar ce pedepse exista cand tatal trebuie sa vina si nu apare?
E foarte trist.
AlbaIulia |
| energy |
quote: Originally posted by AlbaIulia
Vai Gianina, ce pot sa citesc?
Un copilas mic si scump care isi iubeste taticul la nebunie iar acesta o ignora! Cum e posibil pe pamant asa ceva!
Gianina, eu as sta de vorba serios cu ex-ul, calm, trist si sincer si i-as spune ce se intimpla cum il asteapta copila clipa de clipa cat de ranita este ca el nu vine ca vrea sa-si schimbe parul ptr. el. L-as face sa planga spunandu-i ce face el in sufletul celei mici.
AlbaIulia
crezi ca atitudinea "calm trist si sincer" da rezultate??? suntetzi naive fetelor, ma scuzatzi ca sunt directa.
Daca tipul nu corespunde imaginii de tata obisnuit (nu ideal, ala normal, cu defecte si calitatzi) cum o sa tzina poanta cu discutzia lacrimogena si la sentiment??
n-am avut probleme pana acum, dar leoaica nu-i mama suficient de vigilenta pe langa mine. Mi-am mancat niste ani buni din viatza (nervi de uneori ma miram ca nu fac atac cerebral), dar toata familia mea "nu sufla" cand e vorba de copilas. Cum ii cresti asa ii ai! (nu ma refer la copil)
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici" |
| AlbaIulia |
Energy,
Eu detalii nu cunosc dar din spusele Gianinei nu reiese ca i-a relatat ex-ului cat sufera cea mica si ma gandeam ca tipul poate fi imatur. Am vazut multi parinti tineri depasiti de situatie. Eu sint o persoana pasnica de felul meu si nu cred ca se obtine mai mult prin urlete si batai, ba din contra, rezultatul poate fi contrar (adica tatal se poate razbuna pe mama prin copil).
Si ma scuzi Energy dar am invatat un lucru in toti anii astia de cand sint plecata din tara, si anume ca faptul de a te comporta civilizat nu implica neaparat a avea ultimul cuvant sau a-i lua de gat pe cei din jur, ci a discuta cumsecade in orice situatie.
AlbaIulia |
| Alyssa |
Acelasi caz si la mine, tata imatur!!!
Raspusul la problema asta?!... Judecata!!! Atita timp cit nu isi indeplineste indatoririle (emotionale, financiare etc...) de tata, nu are dreptul sa cauzeze mai multa durere numai pentru ca este "inconvenient" pentru el... Vizitatiile suspendate!
Nu are dreptul sa se joace cu emotiile unui copil in formare!!!
Pina cind nu este de matur indeajuns sa participe la cresterea sanatoasa a copilului nu are dreptul de a se numi "tata"!!!
Privilegiul de a fi "parinte" (fie mama sau tata) vine cu obligatii!!!
|
| nepotzica |
quote: Originally posted by AlbaIulia
Energy,
nu cred ca se obtine mai mult prin urlete si batai, ba din contra, rezultatul poate fi contrar (adica tatal se poate razbuna pe mama prin copil).
Si ma scuzi Energy dar am invatat un lucru in toti anii astia de cand sint plecata din tara, si anume ca faptul de a te comporta civilizat nu implica neaparat a avea ultimul cuvant sau a-i lua de gat pe cei din jur, ci a discuta cumsecade in orice situatie.
AlbaIulia
n-am fost adepta "urletelor si batailor" (nu stiu de unde ai inteles asta), sugeram doar o atitudine foarte ferma vis-a-vis de un individ care speculeaza slabiciunea mamei (in cazul asta blandetzea) si efectiv se joaca cu starea emotionala a copilului. Foarte multe persoane "de buna calitate" au asa... un dar, speculeaza efectiv orice slabiciune pe care ti-o depisteaza imediat(gandesc la modul" mai da-o-ncolo si pe bleaga aia, cu vizitele ei. Ii spun ca ma duc si gata, imi vad dup-aia de treaba mea. Si ce-o sa-mi faca???, am programul meu, nu stau dupa ea si mucoasa ailalta"
Altfel cum itzi explici atitudinea lui? |
| Freia |
quote: Originally posted by nepotzica
Foarte multe persoane "de buna calitate" au asa... un dar, speculeaza efectiv orice slabiciune pe care ti-o depisteaza imediat(gandesc la modul" mai da-o-ncolo si pe bleaga aia, cu vizitele ei. Ii spun ca ma duc si gata, imi vad dup-aia de treaba mea. Si ce-o sa-mi faca???, am programul meu, nu stau dupa ea si mucoasa ailalta"
Altfel cum itzi explici atitudinea lui?
Parerea mea este ca cei care gandesc asa deja numai sunt interesati de soarta copilului... nici nu se mai obosesc sa raspunda sa spune "viu duminica ca deobicei"
Freia si [copil] Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika |
| Dena |
gianina-alina nu o mai da pe micuta la telefon, vorbeste numai tu si spune-i ex-ului ca atunci cand va veni, va vorbi cu fata. Nu prin telefon caci e traumatizant pt bietul copil. Nu mai alimenta suferinta bietului copil. Nu ii mai vorbi prea des despre tati al ei... cand ea deschide subiectul tu schimba-l , vorbeste-i despre altceva... ceva frumos care sa ii acapareze atentia si sa uite de ce o framanta pe ea... Protejeaza-o pe micuta.
Sa va ajute Dzeu!
Denisa si bebica din burtica - 31 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi |
| gianina-alina |
va multumesc din suflet!in primul rind ca sinteti aici, apoi pentru safaturi!am sa revin cu explicatiile care cred eu ca sint necesare!inca o data multe multumiri.
va pupacim cu drag,Andreea si eu |
| gianina-alina |
am sa incerc sa fiu cit mai clara in explicatii,poate o sa intelegeti mai bine toata situatia:
1.sinzi:imi pare tare rau de "raul" prin care ai trecut tu.cuvintele sint reci si dure cind vrei sa exprimi ca esti linga cineva ,ca ii doresti mult bine si putere...da cred ca ar cam trebui sa pun eu piciorul in prag.am incercat sa-l "sensibilizez"adica sa auda, sa simta ca Andreea il asteapta,il cauta,il cere linga ea.
ea stie ca eu sint linga ea ,ca o iubesc neconditionat dar oricum eu ii amintesc mereu.stii cum spune?"sintem tzele mai tai din paicaie"noi doua.impreuna.
2.alba-iulia:nici eu nu stiu cum mama saraciei il rabda pamintul...de discutat am tot discutat.calm dur,frumos urit.cum vrei tu .degeaba.
drept la vizita are din doua in doua saptamini cite 4 ore.NU A VENIT NICIODATA!am acceptat sa vina cind poate.cred ca nu e bine!
inca ceva: tot ce fac sau am facut a fost doar spre binele puiului mic.cel putin asa am crezut eu.dar nu-i asa .va trebui sa schimb tactica.
3.energy:ai dreptate:nu tine nici un fel si nici un mod de discutie!
4.alba iulia :revin ca sa-ti spun ca NU MERGE ! nu se poate discuta cu el.el este ocupat, are probleme,trebuie sa munceasac...etc.calm?poate ca eu nu mai pot sau nu mai vreau sa fiu calma.
sa-ti dau un exemplu:vine in vizita ,sta maxim jumatate de ora si cind Andreea spune:te iog mai stai un pic mic"pleaca fara sa se uite in urama!tu ai mai putea sa fi calma?eu nu !
5.alyssa:total de acord cu tine!si asa voi face.
6.nepotzica:stii cum imi explic(cam tirziu ce-i drept)atitudinea lui?NU II PASA!
7.freia:nu spune vin ...pentru ca am mai spus nu vine niciodata!spune "o sa vin"si puiul mic intelege ce ar vrea ea.am gresit si eu dindu-i telefinul, dar PROMIT:nu se va mai repeta!pentru ca Andreea asteapta un om care uita cred imediat ce a inchis telefonul ca un sufletel il asteapta!
8.dena:sa stii ca am facut cam cum spui tu cu exceptia faptului ca nu am vrut sa o indepartez eu de el!am crezut ca se va trezi in el acel sentiment de parinte pe care nu-l are din pacate!
fetelor va multumesc!mi-ati intarit o convingere pe care o aveam undeva in suflet dar cred ca refuzam sa o accept!nu imi voi mai lasa sufletelul mic sa sufere doar penmtru ca asa ar fi frumos,sa stie ca are un tata ,sa-l aibe in preajma (macar la ocazii speciale).
nu ma pot aduna sa scriu mai multe. cele care sinteti in situatia mea stiti ce mult doare asta!
treci peste tot,despartire, singuratate,greutati cind vezi ca fetita ta ,copilul tau este bine, este multumit si fericit dar daca nu-i asa...se cer alt fel de masuri.
va multumesc mult!
cu drag,Andreea si eu |
| Emmy |
Tot ce pot sa-ti spun draga Gianina: Curaj, mult curaj!!! |
| renisor |
Gianina
Mesajul tau m-a pus mult pe ginduri.Si eu vreau sa divortez dar inca nu am curajul sa fac pasul acesta.Mi-e frica de ceea ce ma asteapta si mi-e frica ca atunci cind vom divorta ,sotul meu va "divorta" si de fetita.Si sa ajung in situatia ta sa vad cum sufera copilul din cauza tatalui cred ca as innebuni.
Poate ca nu e bine sa construiesti o imagine asa de frumoasa despre taticul ei.
ca sa poti uita pe cineva trebuie sa-ti aduci aminte de partile negative ,daca iti aduci aminte de ce a fost frumos pici in butoiul cu melancolie si nu mai iesi usor de acolo.
daca as fii in locul tau ( dar e mare diferenta deoarece nu sunt,sfaturi e usor sa dai dar e mai greu sa le pui in aplicare)as....nu stiu ce as face.Stau si ma gindesc de o jumatate de ora si nu stiu ce ar trebui sa-i spun.
Sa-i zic ca e un om rau?!si care nu se gindeste la ea? Sub nici o forma!
Daca ii zic ca o iubeste dar nu are timp deoarece e ocupat ar incepe cu intrebarile( de ce nu are timp? cind vie sa ma vada? de ce nu a venit?nu ma mai iubeste?)
Gianina nu stiu .Imi pare rau ca nu te pot ajuta.trebuie sa ma gindesc bine la situatia asta.Poate ca e mai bine asa situatia (la mine ma refer).Tata vine acasa, e beat dar totusi vine acasa.Momentan ii spun ca e obosit si trebuie sa doarma dar macar l-a vazut ca vine si dupa ce se trezeste se mai joaca cu ea.
Daca gasesti vreo solutie care sa o ajute pe fetita ta sa nu mai sufere atita spune-mi te rog si mie.
Roaga-te la Dumnezeu sa va ajute!
Sper din tot sufletul sa nu mai sufere ingerasul tau deoarece meritati si voi o viata linistita!
toate cele bune
renata & vanessa |
| Danza |
Gianina, evita sa mai vorbesti cu micuta despre taica-sau. Cand e un tata normal care sa-si faca griji pt copil, atunci, da - ii alimentezi ideea ca tatal este, ca te iubeste, ca va veni sa te vada. In cazul asta cred ca mai rau ii face.
Cand te suna el, incearca sa vb cu el in asa mod incat micuta sa nu-si dea seama ca e tocmai taica-sau la telefon, n-o chema la telefon.
Cand un tata, daca il poti numi asa (si nu ma refer numai la cazul tau ci si la al meu si la mutle altele) nu-si tine promisiunea, minte copilul, e mai bine sa ne protejam copiii singurele, pt ca nimeni n-o va face pt noi.
Pt ei e o nimica toata: "si ce daca n-am fost azi? vin maine / duminica, peste o saptamana...", iar pt micuti e inca un motiv de suparare si de neincredere in cuvintele celor maturi, mai ales ca la asa o varsta nu cunosc inca notiunea timpului.
Danut, desi nu i-a fost interzis niciodata sa vb cu taica-sau, si desi il chemam intotdeauna la telefon, a inceput treptat sa refuze acest "privilegiu". Cu cat mai rar suna si venea taica-sau, cu atat era mai hotarat in NU VEAU-ul sau. Imi spunea doar "nu veau sa vobesc cu tata, pt ca sunt suparat". Ba chiar am fost si acuzata ca pornesc copilul impotriva lui si sa vezi ca e mai bine asa pt linistea si siguranta copilui.
Multa sanatate tie si scumpetei tale [pup]
Cu drag,
Dana, mamica lui [copil] Danutz
Poze>:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Povestea+de+Craciun&mid=1214&cid=3759
http://www.yamafoto.com/?ref=6599
http://www.yamafoto.com/?ref=14353
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
|
| gianina-alina |
ce sa va spun?parca incepe sa fie un pic mai bine.
asta si aporopo de gradi si de intrebarile ei legate de taticii care vin dupa si cu puii lor.am incercat ca intotdeauna cind intreaba sau aduce vorba despr tata sa raspund repede si sa schimb subiectul,sa evit situtiile care duc la intrebari,sa ...fac tot ce pot ca sa nu-i dau timp si spatiu pentru a-si si a-mi pune intrebari.
nu-i usor deloc.
cam asta ar fi cred ca solutia pina ...mai tirziu.pina ei vor intelege.
va multumesc pentru suport si raspunsuri,va pupacim si va dorim tot binele din lume,
cu drag Andreea si eu.
ps. am discutat cu ea despre DC! ce inseamna, ce vorbim aici cam ce am putut eu sa-i spun si ea sa inteleaga.acum ma intreaba zilnic si ce fac fetele de pe 'intenet'? |
| energy |
fetele o pupacesc!!![dual][dual][dual] asta fac!!
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
|
| Alyssa |
Si de la mine niste flori si multe urari de bine!!!!
[flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo] |
| gianina-alina |
va multumesc frumos!
i-am aratat ieri 'forumul' cu icon-uri cu tot(asta a impresionat-o)si poze cu puiutii de pe aici...
pupcici multi si dulci,
cu drag,Andreea si eu
ps.mi-ati fost si imi sinteti un real suport si va multumesc frumos |
| Fiquelle |
Draga Gianina-Alina, m-a intristat atat de tare povestea ta si a micutei Andreea! Fetele au dreptate, e mai bine sa nu o mai expui unei relatii traumatizante cu tatal ei, chiar daca ea isi doreste acest lucru. Nu stiu, cred ca eu sunt mai rea si cred ca eu i-as spune adevarul, intr-o forma oarecum mai...mai atenuata, ceva de genul: 'tatal tau are acum o alta viata/familie, nu mai face parte din familia noastra.Noi doua suntem acum o familie, tu ma ai pe mine si eu pe tine si atat. Noi doua ne iubim mult, ne ajutam etc", adica incearca sa centrezi discutia pe voi doua.Daca ea aduce vorba de el, spunei: "hai sa nu mai vorbim de el" - nu ii mai spune nici tu "tati", lasa-l sa devina un "el" pentru ea. Ma mai gandesc si daca vrei poate mai gasesc ceva, daca crezi ca sunt aplicabile.
Mada si [copil] Sofi va pupa, sa aveti vise dulci, sa vina ingerasii pe la voi![dual][dual] |
| Freia |
quote: Originally posted by Fiquelle
Draga Gianina-Alina, m-a intristat atat de tare povestea ta si a micutei Andreea! ....
Daca ea aduce vorba de el, spunei: "hai sa nu mai vorbim de el" - nu ii mai spune nici tu "tati", lasa-l sa devina un "el" pentru ea. Ma mai gandesc si daca vrei poate mai gasesc ceva, daca crezi ca sunt aplicabile.
Mada si [copil] Sofi va pupa, sa aveti vise dulci, sa vina ingerasii pe la voi![dual][dual]
eu personal, nu sunt de acord cu acest lucru... de ce? pt ca in mintea copilului se nasc si mai multe intrebari, devine subiectul tbu prin astfel de reactii... nici nu vreau sa ma gandesc ce poate "coace" mintea unui pui cand aude asta.
parerea mea personala!
Freia si [copil] Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika |
| gianina-alina |
sa va mai spun din 'istoria' noastra!
saptamina trecuta m-a sunat DL. sa ma intrebe de Andreea ,ce face, cum e....
am ajuns la o discutie ...dura,rece, insensibila,frustranta.i-am axpus unele reguli la care (doar daca vrea )se va supune si in acest fel va putea sa participe la 'viata' Andreei.
dupa citeva zile(!?)m-a sunat si mi-a spus ca e dispus sa respecte regulile impuse de mine si ca doreste sa faca tot ce poate ca Andreei sa-i fie bine(mai putin din punct de vedere material ca nu poate saracu').
regulile sint ca vine o data pe saptamina sa o vada si sa se joace cu ea(asta cel putin o ora),ca nu mai vorbesc (ei doi)la telefon, ca trebuie sa se implice in activitatea ei de gradi, ca trebuie sa fie acolo in asa fel incit ea sa nu se simta abandonata de tata.
SPER DIN ADINCUL SUFLETULUI CA A INTELES!!!!!!!!
si a venit marti seara ....puiul meu era imbujoarata, fericita,tremurinda,cu gurita pina la urechi...FERICITA!
s-au jucat un pic, l-a pupat de la zapacit,l-a imbratisat cit pentru 100 de copii,i-a arata ce face la gradi, a spus poezii, i-a cintat...
ma doare sufletul sa mai scriu...
cam o ora a durat toata 'intilnirea'.EL a fost acceptabil, nici prea rece dar nici cum cred ca as fi fost eu in locul lui.
Andreea a fost ...cum sa scriu?FERICITA, INCINTATA...
EMANA FERICIRE PRIN TOTI PORII!!!!!
a doua zi cind am mers la gradi primul lucru pe care l-a spus educatoarei a fost:"silvana ,ieri a venit tati meu la mine!"
de atunci nu am mai vorbit de el de loc.nu ma intreaba , nu mai cere poze, e mai linistita.
ma rog la bunul Dumnezeu sa poata individul sa se tina de promisiuni si sa nu-i fringa iarasi visele de copil.
va multumesc frumos ca sinteti linga mine!
va multumesc pentru sfaturi si pentru suportul vostru!
va pupacim cu mult drag,
Andreea si eu
|
| gianina-alina |
si va mai rog ceva :voi ce credeti? am facut bine?o parte din mine spune ca da dar exista si multe indoieli.daca nu va fi in stare sa se tina de promisiuni?daca vom trece din nou prin acelasi calvar?
dar poate totusi nu va fi asa ...
cu drag,
Andreea si eu
|
| helbi |
Eu cred ca ai facut bine. In primul rind andreea e clar ca avea nevoie de el, i-i ducea dorul....asa, s-a mai linistit...........In al doilea rind, cred ca i-ai oferit lui o a doua sansa. Sper sa stie sa o foloseasca. Daca nu, va fi pacatul lui. Tu nu ai ce sa-ti reprosezi. Ai incercat tot ce ai crezut ca e mai bine, astfel incit el sa aibe contact cu copilu, si copilul cu el.
Sa de-a Dumnezeu si sa se tina de promisiune...pt. Andreea.
Va pupam
Ralu |
| Fiquelle |
Gianina, imi pare tare bine pt micuta ta, ca si-a vazut taticul si a fost fericita. Va doresc din tot sufletul ca elsa se tina de promisiune si sa vina la ea saptamanal. In privinta sfaturilor date, ti-am spus si eu cum am gandit ca as face eu, poate e bine, poate e rau, nu stiu...Tu probabil stii cum e mai bine pt voi.
Pupici[pup] si sa auzim numai de bine, ca de rau...duca-se pe pustii!
Mada si [bibe] Sofi, 2 luni |
| annablue |
Draga Gianina, m-am ingrozit citind toate cele care vi se intampla tie si fetitei tale. E ceva complet inuman si probabil de nesuportat si de aceea nu iti pot oferi decat suportul meu psihic prin intermediul acestor cuvinte scrise. Am incercat in timp ce citeam raspunsurile sa ma "vad" intr-o postura ca a ta si a multor mame si chiar m-am ingrozit. Si eu am avut acea reactie initiala gandindu-ma ca as incerca sa mentin acea imagine de "TATA" in ochii copilului meu, doar pebtru ca este un lucru bine stiut ca la aceasta varsta copii, si as spune ca o fetita mai ales, au nevoie de stabilitatea reprezentata de un tata, o persoana de sex masculin, in viata lor. Insa, dupa o clipa, mi-am dat seama ca fetele aveau dreptate spunand ca nu trebuie sa-i ascunzi copilului - chiar daca are numai 3 ani - adevarul despre situatia si "convingerile" de parinte inexistente in cazul lui. Asta pentru ca tot asa am auzit ca la aceasta varsta, datorita lipsei resimtite de copil a prezentei parintelui, acesta are tendinta de a-i infrumuseta imaginea si, cu varsta, se poate transforma in ceva foarte periculos pentru psihicul sensibil al unui copil. Am auzit de cazuri de copii care si-au "acuzat" parintele care ii intretinea de a le fi deteriorat relatia cu acel parinte care, oricum, nu se deranjase sa participe la cresterea lor. Ma gandesc in special la perioada aceea a adolescentei unei fetite care isi poate pierde increderea in capacitatile ei, poate deveni introvertita sau neprietenoasa, si totul datorita relatiei din copilarie cu parintele care se indepartase.
Oare ea cand va fi mai maricica nu isi va da seama ca situatia nu era atat de roza cum o prezentai tu ? Poate ca nu va aprecia aceasta modalitate. Asa cum zisese cineva, cu siguranta ea va gasi o modalitate sa inteleaga si realitatea, astfel ca tu vei fi scutita de neplacerile "cosmetizarii" adevarului trist.
Si totusi, cred ca ideea de a-l scoate definitiv din viata ei, in sensul ca nici nu se mai vorbeste de el, la aceasta varsta. Cred ca ar fi mult mai dureros pentru ea acum si sa lase chiar sechele importante in viata psihica a pustoaicei, mai tarziu.
Bineinteles ca eu acum am facut niste supozitii, tu vei stii cel mai bine cum sa procedezi, dar cred ca unei astfel de persoane cum se dovedeste a fi ex-ul tau nu i se poate cere nimic si nici nu ar trebui sa te bazezi pe intelegerea sau atasamentul lui fata de copil. E clar ca nu face parte din asa o categorie care stie si vrea sa fie parinte. Va doresc tot binele din lume si sper sa razbiti cu bine din toata situatia asta. Faptul ca tu esti trup si suflet alaturi de fetita ta cred ca ii va face si ei mult bine si te va ajuta si pe tine sa gasesti resurse sa o protejezi de astfel de "insi".
Ma opresc acum pentru ca simt cum fac tensiune numai gandindu-ma la ce vi se intampla. Mult curaj ! |
| gianina-alina |
iti multumesc frumos pentru ginduri si pentru faptul ca esti linga noi!
sa stii ca de multe ori m-am tot gindit:sint atit de multe(cel putin asa am sesizat eu)mamici singure pe site-ul asta si am vazut putine pe clubul mamicilor...
din acest motiv am renuntat sa mai postez pe-aici.
intr-un fel situatia este mai buna1de ce?pentru ca Andreea cred eu ,refuza sa mai "tinjeasca"dupa el...e tare,tare dureros!dupa perioada aceea zbuciumata in care era mereu pebuzele si in gindurile ei acum e absent aproape total.
in plus a facut o faza de toata pomina:untima data cind a venit(desigur ca toate promisiunile facute mie ca va veni cel puti la doua saptamini si va sta cu ea mai mult de jumatate de ora nu s-au concretizat!!!!)dupa 10 minute i-a spus cael trebuie sa plece sa are ffff multa de lucru la care puiul mic a raspuns cu toata gingasia de care pota da dovada un copil :"da' du-te linistit. si eu trebuie sa ma joc acum si mai trebuie sa-mi vad de treba"nu-mi dau seama de unde a "venit"chestia asta...
oricum sint si eu mai linistita ...poate ca ...ce sa spun?ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa o cresc frumos si sa ajunga mare fara traume si sigura pe ea!
te pupacim cu drag,
Andreea si eu
|