In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)
qsar Subiectul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24535 Continuare. Multumesc, Q
anda141 In timpul exilului sau in insula Sfanta Elena, Napoleon Bonaparte i-a zis intr-o zi contelui de Montholon: „Poti sa-mi spui cine era Isus Hristos?” Raspunsul a fost ca nu poate. „Ei bine, a zis impratul, am sa-ti spun eu. Alexandru, Cezar, Carol cel Mare si eu, am intemeiat imparatii. Dar pe ce erau bizuite aceste creatii ale geniului nostru? Pe putere. Numai Isus Si-a intemeiat Imparatia pe dragoste, iar astazi milioane de oameni si-ar da viata pentru El... Cred ca eu cunosc ceva din firea omeneasca. De accea iti spun ca toti acesti mari conducatori erau oameni. Si eu sunt om. Nimeni altul nu e ca El; Isus Hristos este mai mult decat un om. Eu am insuflat multimilor un devotament asa de inflacarat, incat ar fi murit pentru mine... Insa pentru aceasta, era nevoie sa fiu eu personal de fata cu influenta electrizanta a privirii mele, a cuvintelor mele, a glasului meu... Singur Hristos a izbutit sa ridice mintea omului spre nevazut in asa fel, incat sa devina nesimtitoare la granitele timpului si ale spatiului... Toti cei ce cred cu sinceritate in El fac experienta acestei dragoste supranaturale pentru El. Fenomenul acesta nu poate fi explicat. Este mai presus de puterile omului. Timpul, acest mare distrugator, nu poate cu nici un chip sa-i stinga flacara sfanta... Aceasta imi dovedeste, intr-un chip cu totul convingator, dumnezeirea lui Isus Hristos.” “Si noi am crezut si am ajuns la cunostinta ca Tu este Hristosul, Sfantul lui Dumnezeu.” Ioan 6:69 Monica si bebe Albert ( 19.ian.2004) http://community.webshots.com/user/monica1816
camiT Psalmul 150 < Laudati pe Domnul! Laudati pe Dumnezeu in Locasul Lui cel sfant, laudati-L in intinderea cerului, unde se arata puterea Lui! Laudati-L pentru ispravile Lui cele mari, laudati-l dupa marimea Lui nemarginita! Laudati-L cu sunet de trambitza, laudati-L cu alauta si arfa! Laudati-L cu timpane si cu jocuri, laudati-L, cantand cu instrumente cu coarde si cu cavalul. Laudati-l cu chimvale sunatoare, laudati-l cu chimvale zanganitoare! Tot ce are suflare, sa laude pe Domnul! Laudati pe Domnul!> Sa privim la D-zeu si sa-L slavim caci totul este in mana Lui si nimic din ce avem nu este rezultatul puterii nostre sau a faptului ca meritam sa avem, ci avem pentru ca El ne-a iubit, ne iubeste si nu va inceta vreodata sa ne iubeasca. El este Dumnezeul vesniciei. Sufletul omului sa-L laude pe D-zeu a carui mila si indurare tine in veci.[:D][flo][asia] Cami si juniorul David Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html
Arhistefy Spui ca vei face multe in anii care vin, dar astazi ce ai facut? Planuiesti sa daruiesti bogatia ta , candva, dar cat ai dat astazi? Visezi sa vindeci inimi frante si sa stergi lacrimi, sa aduci speranta si sa alungi frica, sa porti Cuvantul Sau la marginile pamantului, dar astazi ce ai facut? Spui ca vei fi bun- peste o vreme, dar astazi cum ai fost? Cei singuri si suferinzi asteapta zambetul tau, ai promis sa le luminezi calea; scopul tau este sa dai adevarului si credintei o dimensiune mai profunda, sa duci dragostea Sa in toate zarile, dar astazi ce ai facut? Planuiesti sa culegi roade bogate, dar astazi ce ai semanat? Planuiesti sa cladesti palate in ceruri, dar astazi ce ai zidit? Este frumos sa visezi la cele ce vor fi, dar acum si aici ti-ai indeplinit chemarea? (Bob Gass) ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Rugaciunea Sf.Francis: DOAMNE, fa-ma unealta pacii; Sa seman dragoste acolo unde este ura, Credinta acolo unde este indoiala, Nadejde acolo unde este deznadejde, Lumina acolo unde este intuneric, Bucurie acolo unde este intristare. O, Invatatorule Sfant, fa-ma sa doresc nu sa fiu mangaiat ci sa mangai, nu sa fiu inteles ci sa inteleg, nu sa fiu iubit ci sa iubesc; caci daruind, sintem daruiti, iertand, sintem iertati, murind sintem nascuti spre viata vesnica. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Versete despre protectia lui Dumnezeu Sus Sa stii dar in ziua aceasta, si pune-ti in inima ca numai Domnul este Dumnezeu, sus in cer si jos pe pamant, si ca nu este alt Dumnezeu afara de El. Deutronom 4:39 Dedesubt Dumnezeul cel vesnic este un loc de adapost. Si sub bratele Lui cele vesnice este un loc de scapare. Deutronom 33:27 Inainte Nu iesiti cu graba, nu plecati in fuga; caci Domnul va va iesi inainte... Isaia 52:12 La dreapta ta Am necurmat pe Domnul inaintea ochilor mei: cind este El la dreapta mea, nu ma clatin. Psalmul 16:8 Inconjurat pentru a fi aparat Cum este inconjurat Ierusalimul de munti, asa inconjoara Domnul pe poporul Sau, de acum si pina in veac. Psalmul 125:2 In mine Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc...dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acumŽin trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. Galateni 2:20 Ramineti sub protectia lui Dumnezeu! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Dragul meu, Vroiam sa stii ca te iubesc si ca ma gandesc la tine mereu. Te stiam inainte de inceperea timpului. Stiu chiar cate fire de par sunt in capul tau! Asa parinte,asa fiu - esti creat dupa chipul si asemanarea Mea. Nu numai ca am planuri cu privire la tine,dar ti-am dat si abilitatile necesare pentru a le implini, si ceea ce dau Eu,nu-ti poate lua nimeni,insa nu neglija aceste daruri,nu uita sa le exersezi si sa le pui in miscare zilnic. Fii linistit caci am inceput o lucrare buna in tine si o voi duce la bun sfarsit. Eu totdeauna termin ce am inceput. Cuvantul Meu cu privire la tine este daltuit pentru totdeauna in Cer. Dedicarea Mea fata de tine este eterna. In viata aceasta vei infrunta adversitati,insa inveseleste-te, i-am luat diavolului puterea de a-ti face rau, iar lumii puterea de a te distruge. Nu uita ca atunci cand esti la stramtorare,Eu sunt aproape. Da-mi Mie poverile tale si Eu te voi sprijini. Cand esti coplesit de problemele vietii,sprijina-te de Mine. Voi fi stanca ta si turnul tau de adapost. Chiar si de vei cadea din cand in cand,nu vei fi rapus,pentru ca stai ocrotit in palma Mea. Insa ai grija, nu asculta sfatul celor orbi spiritual si nu te invarti in cercurile scepticilor. Cuvantul Meu sa-ti fie desfatarea si vei fi roditor si prosper in tot ceea ce faci, ca un stejar care creste langa un rau. Cu multa dragoste, Tatal tau. PS:Mi-ar face mare placere sa-mi scrii si tu. Ne vedem duminica...la Mine acasa. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
oanaruth Psalmul 30:5 Caci mania Lui tine numai o clipa, dar indurarea Lui tine toata viata: seara vine plansul, iar dimineata veselia. Avem un Dumnezeu maret si bun. Ce har este sa stim ca El este cu noi in fiecare clipa din viata noastra, si nu suntem singuri niciodata! Psalmistul David a pus in contrast mania Lui Dumnezeu cu indurarea Lui; clipa, momentul - cu viata; seara cu dimineata; plansul cu veselia. Mania pe care a experimentat-o psalmistul a fost de scurta durata. El spune ca, in contrast cu lungimea vietii, mania a fost doar o clipa! In contrast clar, indurarea Lui e vesnica! Copiii Lui Dumnezeu stiu ca ei traiesc doar prin indurarea Lui Dumnezeu. Indurarea Lui e de durata, ea tine toata viata! Seara vine plansul, dar noaptea-l acopera si dimineata vine veselia! Nu stiu cati am plans aseara, dar am incredere ca plansul nostru s-a prefacut in veselie. Veselia de care a vorbit David este veselia celor ce-L cunosc pe Dumnezeu. Daca noi il cunoastem pe Dumnezeu si stim ca El ne conduce viata, acest motiv este suficient sa fim plini de veselie! Daca El nu ne-ar fi mantuit, eram cei mai nenorociti, dar prin faptul ca suntem copiii Lui, suntem gata ca in fiecare dimineata sa fim plini de veselie! Slava Lui pentru indurarea Lui! Sa-I dam onoare pentru harul de a trai in indurarea Lui, si sa umblam in veselie pentru mantuirea mare pe care ne-a dat-o in dar! Dana si Iubirea ei, [8**] Oana-Ruth (2 ani si jumatate)
camiT Psalmul 91:14-16 < Fiindca Ma iubeste-zice Domnul- de aceea il voi izbavi; il voi ocroti caci cunoaste Numele Meu. Cand Ma va chema ii voi raspunde; voi fi cu el in stramtorare il voi izbavi si il voi proslavi. Il voi satura cu viata lunga si ii voi arata mantuirea Mea.> Fiecare om care-l are pe D-zeu in viata lui stie ca D-zeu il iubeste mult. Noi, Copii Lui, cunoastem si traim un sentiment de liniste si pace interioara caci stim ca Domnul nostru este cu noi in fecare zi si ne este alaturi fie ca suntem tristi sau veseli. Avem promisiunea lui D-zeu ca nu ne lasa ci dimpotriva El vegheaza asupra noastra si El cunoaste inimile noastre si cunoste si gandurile noastre. El stie care om Il iubeste si care nu Il iubeste. Daca va numarati printre oamenii care-L iubesc pe D-zeu atunci nu aveti de ce sa fie frica, nu aveti de ce sa va temeti si nu va ingrijorati cu privire la rezolvarea problemelor voastre. D-zeu va este alaturi, El nu va uitat si sa stiti ca daca credeti ca problema voastra nu este asa de mare incat sa nu atraga atentia Domnului indepartati aceste ganduri de la voi caci D-zeu are in vedere toate problemele si ingrijorarile cu care veniti inaintea Lui. Fiindca ne iubeste mult si stie ca si noi Il iubim asa cum suntem atunci cand chemam Numele Lui El ne raspunde. Incredeti-va in Cuvantul Domnului: < Caci el va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale; si ei te vor duce pe maini, ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.> Ps91:11,12 Cami si juniorul David Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html
Arhistefy Vreau sa iubesc pe fratii mei Vreau sa iubesc pe fratii mei, cu tot ce am în piept mai sfant. Vreau sa doresc tot ceru-n ei, dar sa-i iubesc asa cum sunt. Vreau sa iubesc pe fratii mei, Cu care vesnic voi fi sus. Vazandu-L pe Isus în ei, sa-L simt în mine pe Isus. Vreau deopotriva sa adun, si rodu-ntreg si spicul frant. Caci si Isus ma vrea mai bun, dar ma iubeste-asa cum sunt. Cand fratii mei au rani ce dor, sa-mi fie bratul mai sfios, sa nu apas în rana lor, caci nu eu vindec, ci Cristos. Noi prin Isus am fost iertati, ca sa iertam si noi oricui. Dar daca nu iubim pe frati n-avem în noi iertarea Lui. Costache Ioanid ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
oanaruth Romani 5:3 Ba mai mult, ne bucuram chiar si in necazurile noastre, caci stim ca necazul aduce rabdare! Bucuria apostolului Pavel era asa de mare incat el, desi nu era bucuros de necazuri, vedea bucuria ca fiind folosul necazurilor! Necazul este inevitabil in viata de pe acest pamant. El nu lipseste din viata noastra, fie ca ni-l facem noi, fie ca ni-l fac altii. Sfantul Pavel nu a spus ca nu vom avea necazuri, sau ca avem nevoie de o formula prin care sa biruim necazul, ci el a spus ca necazul este un bun educator. Rabdarea este produsul necazului. Atunci, altfel ar trebui sa privim fiecare necaz... dar e posibil? Prin credinta am fost socotiti neprihaniti si avem pace cu Dumnezeu. Avand pace cu Dumnezeu, ne bucuram in nadejdea slavei Lui, dar mai mult decat atat, ne bucuram si in necaz. Nu stiu cati dintre noi ne bucuram cu adevarat in necaz. Cred mai degraba ca multi ne intristam cand necazul vine peste noi. De ce oare? Ce fel de om a fost Pavel? Au fost necazurile lui mai usoare? Daca citim scrierile lui in intregime, ne dam seama ca el a avut mult mai multe necazuri decat multi dintre noi. Cum de el, atunci, s-a putut bucura? Cred ca s-a bucurat, atunci cand a vazut ce a lucrat necazul in viata lui. Mare i-a fost bucuria cand a vazut ca rabdarea lui a crescut... in urma necazului! Domnul Isus a spus ucenicilor ca in lume vor avea necazuri, dar le-a spus sa indrazneasca si prin necazuri, caci El a biruit lumea. Asta inseamna ca necazul nu va mai birui pe nici un copil a lui Dumnezeu, ci necazul il va invata rabdarea: rabdare cu cei dragi, rabdare cu colegii de lucru, rabdare cu cei care conduc mai incet si nesigur in fata noastra... etc. Nu lasati necazul sa treaca fara a realiza rabdarea pe care el vrea s-o lucreze in viata cuiva. Necazul trece, dar rabdarea e virtutea care ramane. Sa ne rugam ca El sa ne dea biruinta in necaz, iar necazurile sa ne faca mai rabdatori pentru slava lui Dumnezeu! Dana si Iubirea ei, [8**] Oana-Ruth (2 ani si jumatate)
Arhistefy Durerea ...este toiagul ce ne indreapa spre Cel pe care am hotarat sa-l urmam, ...este tabla neagra pe care invatatorul ne scrie o lectie pentru viata, ...este intunericul ce reda slendoarea cerului, fara nori si plini de stele, ...este instrumentul ce ne modeleaza deseori pentru a deveni niste vase de cinste, ...este usa prin care poti ajunge cel mai repede in prezenta lui Dumnezeu, ...este obstacolul ce te obiga sa devii mai puternic si plin de intelepciune, ...este sansa pe care o primesti cu scopul de a vedea valoarea adevarata a oamenilor, ...este scoala in care castigi mari virtuti si care-ti formeaza caracterul, Durerea este cuvantul prin care intelegi cel mai bine iubirea lui Dumnezeu. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Ferice de omul care Ma asculta..." (Proverbe 8:34) O zi perfecta incepe prin ascultarea vocii lui Dumnezeu. In cartea sa, "Secretele calatoriei", Dr. Mike Murdock spune: "1. Asculta vocea lui Dumnezeu inainte sa asculti rezultatul analizelor medicale, pentru ca El este Medicul suprem! 2.Asculta vocea Lui inainte, iar apoi vocile criticilor nu vor mai avea influenta asupra ta. <Multa pace au cei ce iubesc Legea ta, si nu li se intampla nici o nenorocire!> (Ps. 119: 165). 3. Asculta vocea lui Dumnezeu si astfel nu vei mai avea nevoie de laudele altora, nici nu te vei lasa sedus de acestea. Cuvintele Lui te vor elibera astfel incat sa ii iubesti pe oameni, dar sa te increzi numai in El. 4.Asculta vocea Domnului si atitudinea ta se va schimba instantaneu: vei putea sa privesti spre viitor fara ingrijorare. Cuvantul Sau abordeaza fiecare problema, iar timpul l-a demonstrat intotdeauna corect. 5. Asculta vocea Lui inainte sa raspunzi cuiva. Astfel nu te vei mai lasa apasat de pretentiile oamenilor, nici intimidat de plangerile lor. Timpul tau, dragostea ta, banii tai sunt seminte prea pretioase ca sa le risipesti. Merita sa treci totul printr-un proces de filtrare si pregatire a solului inainte de a "semana": este acest pamant pietros, plini de spini sau pamant bun? Este asa usor sa te lasi convins de oameni!... 6.Ei bine, asculta vocea lui Dumnezeu inainte sa faci vreo schimbare semnificativa in viata ta. Nu tu esti cel care a proiectat planul, dar tu trebuie sa il descoperi!" Vino in prezenta lui Dumnezeu astazi, si lasa-L sa-ti arate voia Lui pentru viata ta! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor" (I Corinteni 13: 1) Cum ii tratezi pe altii? Oamenilor nu le pasa cat stii pana cand nu stiu cat iti pasa. Daca iti apreciezi opiniile mai mult decat pe cele ale prietenilor tai, iti vei apara opiniile si iti vei distruge prieteniile. Fa un pas inapoi si vezi ce este cu adevarat. Pavel spune: "Dragostea ... acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul."(1 Cor 13: 7) Acorda altora beneficiul indoielii. Atunci cand lucrezi cu tine insuti, foloseste-ti capul, iar cand lucrezi cu altii foloseste-ti inima! Invata sa fii flexibil. Nu te concentra pe lucruri marunte si inceteaza sa te mai certi cu altii pe teme care nu aduc nici un beneficiu. Fii generos cu altii- asa cum este Dumnezeu cu tine! Dragostea matura permite unui invins sa iasa din acea situatie cu capul sus si cu demnitatea intacta. Odata ce un lucru a fost dovedit, opreste-te! Intotdeauna vei avea conflicte. Ele iti vor provoca fie ulcer, fie intelegere- alegerea e a ta! Nu-ti suprasolicita reactia: nu arunca o bomba, atunci cand un glont ar fi suficient. Cand apar conflicte, fa din acele experiente momente de invatare, nu pierdere de vreme! Citeste cu atentie capitolul 13 din 1 Corinteni si fie ca Dumnezeu sa iti dea acest fel de dragoste, astazi! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Nu important e unde te-ai nascut, Nu important e unde ai crescut, Ci important e sufletul tau Si unde va merge, la bine sau la rau. Nu importanta e cariera ta Nu importanta e frumusetea ta, Ci important si mai presus Este sufletul si gandul ajuns. Nu importanta e bogatia ta, Nu impotanta e meseria ta, Ci important in lumea asta e Felul cum te pregatesti de vesnicie. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
alina morostes Psalm 91:1  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Prea Inalt, si se odihneste la umbra Celui Atoputernic, 2 zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare, si cetătuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” 3 Da, El te scapă de latul vânătorului, de ciumă si de pustiirile ei. 4 El te va acoperi cu penele Lui, si te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut si pavăză este credinciosia Lui! 5 Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de săgeata care zboară ziua, 6 nici de ciuma, care umblă în întuneric, nici de molima, care bîntuie ziua nameaza mare. 7 O mie să cadă alături de tine, si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. 8 Doar vei privi cu ochii, si vei vedea răsplătirea celor răi. 9 Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!” si faci din Cel Prea Înalt turnul tău de scăpare, 10 de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău. 11 Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; 12 si ei te vor duce pe mâni, ca nu cumva să-ti lovesti piciorul de vreo piatră. 13 Vei păsi peste lei si peste năpîrci, si vei călca peste pui de lei si peste serpi. 14 „Fiindcă Mă iubeste-zice Domnul-de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaste Numele Meu. 15 Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strîmtorare, îl voi izbăvi si-l voi proslăvi. 16 Îl voi sătura cu viată lungă, si-i voi arăta mântuirea Mea”. alina
Arhistefy Tinere, adeseori mi-ai vorbit despre iubire si de ura, de bucurii si de suferinte.Mi-ai spus ce esti si ce ai fi dorit sa fii… Te-am vazut purtand si lacrimi printre zambete mature, te-am vazut luptand ca sa cuprinzi mai mult din cunostiinta vietii si pieptul ti-e calit de arsita ei neinvisa.Cu mainile trudite ai vrea sa cuprinzi astazi tot mai mult, iar fruntea ta cu riduri imi spune ca nu ai timp de visuri. Si totusi, plangi ca un copil cand te vezi singur,gol, cu nimeni alaturi.In fuga ta spre infinit, ai vrea sa cuprinzi totul si inima sa-ti fie mangaiata, dar … tinere, opreste-te o clipa… si stai de vorba azi cu mine, vorbind de vesnicie… Nu vezi ca-n lupta asta crancena te spulberi?Nu vezi ca nu e nimeni sa-ti dea mana cand cazi pe pragul neputintei?Nu vezi ca daca poti cuprinde pamantul, vei pierde vesnicia? De aceea, eu te chem. Sa-mi dai si inima si mintea.Da, stiu, mi-ai spus ca ma cunosti si uneori, suspini in suferinta: ISUSE! In mintea-ti plina de lumesc, exist doar in durere, exist doar atunci cand nimeni nu exista.Eu, pentru tine sunt un “nimic” impins la marginea vietii tale; un “totul” cand esti supus de toti la marginea Uitarii … Ma chemi atunci cand nimeni nu te cheama, iar cand Eu te chem, nu-i nimenea sa imi raspunda. Tu si Eu, ne-am cunoscut de mult in treacat: Eu, purtand pe umerii mei o cruce, iar tu razand uitandu-te la mine. Si-am indurat gandindu-ma la tine si la vesnicie… Atunci, m-am intors la tine, dar, in fuga ta grabita, mi-ai soptit: “Isuse, n-am timp de tine astazi; am de zidit, de cumparat si-un univers de cercetat”. Infrant fiind la poarta mintii tale, am batut la inima-ti trudita si stoarsa de a vietii vlaga.Cand usa ruginita s-a intredeschis, am simtit amaraciunea ce te-apasa, dorinti inselatoare, lucruri ce atrag doar lacrimi.Atata ura intr-o inima de om si totul pentru vestigii ce dispar in zare…. In zbuciumul creat de tine insuti, ai pierdut sensul adevaratelor valori, si le-ai schimbat pe-un pumn de lucruri trecatoare. La porti inchise, am batut destul.E randul tau sa vii acum la Mine.Nu mi-e deajuns sa ma cunosti cum ma cunosti acum.Eu te vreau tot: si inima si minte-ti.De vei deschide lacatele inchise, atunci vei intelege.Abia atunci mintea ta va cunoaste adevarata intelepciune, si inima, iubirea ce nu se stinge.Vei cunoaste bunatatea si vei visa la lucruri ce maine vor fi realitate.Vei sti ca moartea-n sine,ascunde viata… Nu e destul sa ma cunosti numai cu mintea!Coboara-n jos, mai jos… doar cativa cm, si ma primeste-n inima ranita.De nu, veni-va insa ziua cand vei dori sa urci la Mine si atunci, doar cativa cm te vor tine departe de Mine si de vesnicie.Si vei gusta atunci nu o zi, si nici doua, ci o vesnicie, ce-nseamna a tine lacatul inchis pentru Acela ce te asteapta in vesnicia eterna. Tinere, este spre seara, esti obosit si ochi-ti dezvaluie tristetea.N-ai vrea sa te opresti o clipa si sa vorbim de vesnicie? Doar TU si EU. Cu dragoste, Isus Hristos ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Te-a văzut peste veacuri... (Roy Lessin) Ce călătorie incredibilă a întreprins Isus, ce tulburătoare manifestare a dragostei Sale, ce scop măret I-a însufletit jertfa! Iar gândul I-a fost mereu la TINE. Când a părăsit gloria cerului, te vedea pe TINE, când Si-a asumat trup omenesc, te căuta pe TINE, când Si-a întins mâinile pe cruce, le întindea spre TINE, când S-a întors la Tatăl, S-a dus să-ti pregătească un loc alături de El, în glorie. TU esti oaia pe care a venit s-o păstorească, s-o călăuzească, s-o hrănească, s-o ocrotească, s-o adăpostească si s-o poarte pe umeri. Da, TU esti cel pe care-l numeste AL SĂU! Si EU, de asemenea. —_—_—_—_— „...si pentru că TU si EU suntem necurmat în gândurile lui Dumnezeu, vreau să-I multumesc azi pentru TINE. Iar tie să îti multumesc pentru toate gândurile tale ce se îndreaptă azi spre mine. Si pentru toate rugăciunile, rostitele si nerostitele rugăciuni din clipele tale de tristete sau de bucurie. Mă voi bucura de soare, stiind că si TU îl vezi, si de nori, dacă vor fi, stiind că trec si peste TINE, si de păsări, stiind că si TU le auzi, si de frunze, stiind că si TU îti odihnesti ochii în frăgezimea verdelui din ele. Si, nu în ultimul rând, de prietenia TA, stiind că este unul dintre minunatele si surprinzătoarele cadouri ale lui Dumnezeu pentru mine. Tocmai de aceea, indiferent unde te afli, stiu că nu esti singur: acelasi Dumnezeu veghează atât peste mine, cât si peste TINE!” (din „Scrisoare unui prieten”, C.N.D.) ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Doamne, ingaduie-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce aduce ziua de azi! Ingaduie-mi sa ma las in voia Ta sfanta, povatuieste-ma si sustine-ma in tot ceasul zilei! Orice veste ar veni azi invata-ma s-o primesc cu suflet impacat si-ncredintat ca asta -Ti este voia! Vegheaza-mi gandurile si simtirea in tot ce spun si in tot ce fac! Ca tot ce vine pe neasteptate tot de la Tine vine! Invata-ma sa fiu masurat si calm cu fiecare din familia mea, fara sa amarasc pe nimeni, pe nimeni sa nu tulbur! Da-mi, Doamne, puterea sa razbesc prin povara zilei, prin toate faptele ei! Condu-mi vointa si invata-ma, Doamne, sa ma rog, sa sper , sa cred, sa iubesc, sa rabd si mai ales sa iert, Amin! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
andrruzza Arhistefy, [flo][flo][flo] Costina & bebe din burtica DPN 23 martie Dr.Puia, Giulesti _______________________ Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Arhistefy "Orice lucru El il face frumos la vremea lui." (Eclesiastul 3:11) Caruselul vietii Uneori, viata este asemenea unui carusel. Trebuie doar sa te tii bine! Solomon ne spune: "Orice lucru El il face frumos la vremea lui". Tu spui: frumos? Potrivit? Potrivit si frumos pentru ceea ce vrea Dumnezeu sa faca in viata ta!" El nu formeaza artisti ai evadarii, ci maestri ai invingerii obstacolelor. In vremuri de incercare, Dumnezeu a promis ca "a pregatit si mijlocul sa iesim...ca s-o putem rabda." (1Corinteni 10:13) In "Scrisorile lui Zgandarila" de C. S. Lewis, satana il instruieste pe un diavol junior: "Nu suntem niciodata intr-un pericol mai mare decat atunci cand omul se uita in jur si nu vede nici o urma a prezentei lui Dumnezeu, si totusi continua sa se increada in El si sa Il asculte." Cand cei trei tineri evrei erau in fata cuptorului, ei au spus: "Iata, Dumnezeul nostru, Caruia Ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate (...). Si chiar daca nu ne va scoate, (...) nu vom sluji dumnezeilor tai!" (Daniel 3:17-19) Exista asadar trei nivele ale credintei. --> Primul este: "Dumnezeul nostru poate". Majoritatea dintre noi credem acest lucru. --> Al doilea nivel este: "Si ne va scoate...". Multi dintre noi ne-am dori sa putem crede asta, dar nu suntem siguri. --> Al treilea nivel este: "Si chiar daca nu...". Acesta este nivelul suprem! In ciuda faptului ca nu se va intampla cum cred sau vreau eu, tot voi continua sa ma incred in Dumnezeu! Aceasta este credinta care Il proslaveste cel mai mult pe El- ea creste atunci cand traiesti prin Cuvantul Sau, in prezenta Sa. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc!" (Filipeni 4:11) Este un comportament invatabil O atitudine de bucurie este ceva invatabil! Atitudinea ta creeaza mediul in care traiesti. Priveste in jur la oamenii care urasc slujbele pe care le au, la casatoriile in care se chinuie in loc sa se bucure. De ce? Pentru ca asteapta ca altii sa faca ceva, in loc sa realizeze ca ei sunt responsabili de propriile lor vieti. Ai mirosit vreodata branza Limburger? Miroase ingrozitor! Cand bunicul isi dormea somnul de dupa amiaza, nepotii i-au uns mustata cu branza... Cand s-a trezit, a spus:" In camera asta miroase tare urat!" Asa ca s-a ridicat si s-a dus la bucatarie, dar si acolo mirosea. In final, cand a iesit in curte ca sa inspire niste aer curat, a exclamat: "Intreaga lume miroase groaznic!"...Pana cand nu scapi de branza din atitudinea ta, lumea ta va mirosi foarte urat!... Care este cantecul vietii tale? Fa ca lumea sa dispara? Stropi de ploaie cad pe capul meu? Am facut-o in felul meu? Sau poate : Ce dimineata minunata...? Cantecul pe care il alegi, este cel pe care il canti! Pavel era la inchisoare cand a scris:" Bucurati-va intotdeauna in Domnul!" (Filipeni 4:4) De remarcat este faptul ca cel inchis le spune celor aflati in libertate sa se bucure!...Tot din inchisoare el a mai scris: "Caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc!" El ne invata ceva ce a trebuit la randul lui sa invete. Cere-i lui Dumnezeu sa te invete si pe tine astazi! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume." (Ioan 18:37) Descopera-ti destinul! Fara scop, viata este doar un experiment! Isus a putut spune:" Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume." Tu poti sa spui de ce ai venit in lume? Circumstantele tale prezente nu te descalifica: atunci cand Dumnezeu l-a numit pe Ghedeon 'viteaz', el se ascundea intr-o pestera (Judecatori 6:12). Dar Dumnezeu nu vorbea despre circumstantele lui, ci despre destinul lui. Tu spui:" Cum pot sa-mi identific destinul?" ==> Mai intai: exista o dorinta care nu te lasa in pace. Pavel a strigat:" Vai de mine daca nu vestesc Evanghelia!" (1Corinteni 9:16). In cazul Esterei, pozitia ei de regina dicta circumstantele, dar destinul ei era de a salva poporul lui Dumnezeu. In aceste circumstante, ea a spus:"Daca va fi sa pier, voi pieri". (Estera 4:16) Nu noi suntem importanti, ci scopul Domnului este important! ==> In al doilea rand: destinul tau este mai mult decat o slujba, este o bucurie! Da, vor exista sacrificii, dar in final vei putea spune ca David:" Inima mi se bucura, sufletul mi se veseleste si trupul mi se odihneste in liniste." (Psalmul 16:9) Ce mod de viata! ==> In al treilea rand: destinul tau iti va descatusa creativitatea! Va deschide usa si va aduce oamenii potriviti in viata ta. Scopul lui Dumnezeu poarta intotdeauna cu sine indurarea Lui! ==> In cele din urma: destinul tau implinit va fi singurul lucru cu care vei vrea sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu! El nu va spune. "Buna treaba!" cu privire la banii pe care i-ai facut sau cu privire la reputatia pe care ai dobandit-o. El va spune aceste cuvinte doar atunci cand vei implini scopul Lui pentru tine. Gandeste-te la asta! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
alina morostes Mihaela,multumesc pentru ceea ce ne scrii in fiecare zi aici.Citesc cu placere si le salvez in calculator,iar unele le scot la imprimanta.Sunt foarte frumoase povestioarele si citatele.[bis] [flo][flo][flo] Psalm 19:1  (Către mai marele cântăreților. Un psalm al lui David.) Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si întinderea lor vesteste lucrarea mânilor Lui. 2 O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte dă de stire alteia despre el. 3 Si aceasta, fără vorbe, fără cuvinte, al căror sunet să fie auzit: 4 dar răsunetul lor străbate tot pământul, si glasul lor merge până la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui. 5 Si soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz: 6 răsare la un capăt al cerurilor, si îsi isprăveste drumul la celălalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui. 7 Legea Domnului este desăvârsită, si înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată si dă întelepciune celui nestiutor. 8 Orânduirile Domnului Sunt fără prihană, si veselesc inima; poruncile Domnului Sunt curate si luminează ochii. 9 Frica de Domnul este curată si tine pe vecie; judecătile Domnului Sunt adevărate, toate Sunt drepte. 10 Ele Sunt mai de pret decât aurul, decât mult aur curat; Sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri. 11 Robul Tău primeste si el învătătura de la ele; pentru cine le păzeste, răsplata este mare. 12 Cine îsi cunoaste greselile făcute din nestiintă? Iartă-mi greselile pe care nu le cunosc! 13 Păzeste, de asemenea, pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari. 14 Primeste cu bunăvointă cuvintele gurii mele, si cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea si Izbăvitorul meu! Alina
Arhistefy Te-a văzut peste veacuri... (Roy Lessin) Ce călătorie incredibilă a întreprins Isus, ce tulburătoare manifestare a dragostei Sale, ce scop măret I-a însufletit jertfa! Iar gândul I-a fost mereu la TINE. Când a părăsit gloria cerului, te vedea pe TINE, când Si-a asumat trup omenesc, te căuta pe TINE, când Si-a întins mâinile pe cruce, le întindea spre TINE, când S-a întors la Tatăl, S-a dus să-ti pregătească un loc alături de El, în glorie. TU esti oaia pe care a venit s-o păstorească, s-o călăuzească, s-o hrănească, s-o ocrotească, s-o adăpostească si s-o poarte pe umeri. Da, TU esti cel pe care-l numeste AL SĂU! Si EU, de asemenea. —_—_—_—_— „...si pentru că TU si EU suntem necurmat în gândurile lui Dumnezeu, vreau să-I multumesc azi pentru TINE. Iar tie să îti multumesc pentru toate gândurile tale ce se îndreaptă azi spre mine. Si pentru toate rugăciunile, rostitele si nerostitele rugăciuni din clipele tale de tristete sau de bucurie. Mă voi bucura de soare, stiind că si TU îl vezi, si de nori, dacă vor fi, stiind că trec si peste TINE, si de păsări, stiind că si TU le auzi, si de frunze, stiind că si TU îti odihnesti ochii în frăgezimea verdelui din ele. Si, nu în ultimul rând, de prietenia TA, stiind că este unul dintre minunatele si surprinzătoarele cadouri ale lui Dumnezeu pentru mine. Tocmai de aceea, indiferent unde te afli, stiu că nu esti singur: acelasi Dumnezeu veghează atât peste mine, cât si peste TINE!” (din „Scrisoare unui prieten”, C.N.D.) ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
alina morostes Despre Ioan 3:16 se spune ca versetul contine cele mai multe SUPERLATIVE aflate intr-un singur verset. Iata cateva dintre ele : Cel mai mare motiv: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea" Cel mai mare iubitor: "Dumnezeu" Cel mai mare gest: "a dat" Cel mai mare sacrificiu: "pe Fiul Sau" Cel mai mare privilegiu: "oricine crede in El" Cea mai mare salvare: "sa nu piara" Cea mai simpla conditie: "a crede" Cel mai mare dar: "viata vesnica" Cel mai scump cadou: "Isus" Cel mai nevrednic primitor: "lumea" Alina
Arhistefy Scopul lui Dumnezeu sau al meu? Îndată, Isus a silit pe ucenicii Săi să intre în corabie, si să treacă înaintea Lui de cealaltă parte, spre Betsaida. În timpul acesta, El avea să dea drumul norodului.După ce Si-a luat rămas bun de la norod, S-a dus în munte, ca să Se roage.Când s-a înserat, corabia era în mijlocul mării, iar Isus era singur pe tărm. A văzut pe ucenici că se necăjesc cu vîslirea, căci vântul le era împotrivă. Si într-a patra strajă din noapte, a mers la ei, umblând pe mare, si voia să treacă pe lângă ei.Când L-au văzut ei umblând pe mare, li s-a părut că este o nălucă, si au tipat;pentru că toti L-au văzut, si s-au înspăimântat. Isus a vorbit îndată cu ei, si le-a zis: „Îndrăzniti, Eu Sunt, nu vă temeti!” Apoi S-a suit la ei în corabie, si a stat vântul. Ei au rămas uimiti si înmărmuriti(...) Marcu 6:45-52 Noi putem crede ca,daca Isus Hristos ne sileste si noi Il ascultam,El ne va conduce la biruintza.Nu trebuie sa ne gandim niciodata ca visele noastre de succes sunt scopul lui Dumnezeu pentru noi;scopul Lui poate fi exact opusul.Avem ideea ca Dumnezeu ne conduce spre o anumita finalitate,spre un tzel dorit;El nu face aceasta.Problema ajungerii la un anumit scop este de mica importanta si incidentala.Pentru Dumnezeu,scopul este ceea ce noi consideram a fi doar procesul ajungerii la un anumit scop. Care cred eu ca este scopul lui Dumnezeu?Oricare ar fi viziunea mea despre scopul lui Dumnezeu cu mine,acesta este sa depind de El si de puterea Lui acum.Daca pot sa raman calm si neclintit in mijlocul luptei,scopul lui Dumnezeu se implineste in mine. Dumnezeu nu merge spre un anumit sfarsit;scopul Lui este procesul-adica sa-L vad pe El umbland pe valuri,fara sa vad nici un tarm,nici un succes,nici un scop,ci doar sa am sigurantza absoluta ca totul este in ordine,deoarece Il vad pe El umbland pe mare(6:49).Procesul,nu finalul,Il slaveste pe Dumnezeu! Dumnezeu ne pregateste pentru ACUM,nu pentru ce va fi imediat dupa aceea.Scopul Lui este pentru minutul acesta,nu pentru ceva din viitor.Nu trebuie sa ne preocupe ce va urma dupa ce ascultam de El;gresim si ne ratacim cand ne gandim la ce va urma.Ceea ce oamenii numesc pregatire,Dumnezeu numeste scop in sine. Scopul lui Dumnezeu este sa pot vedea ca El poate pasi chiar acum peste 'furtunile' vietii mele.Daca avem in vedere un alt scop,nu acordam suficienta atentie prezentului;dar daca intelegem ca scopul este ascultarea de El clipa de clipa,atunci fiecare clipa care vine este pretioasa. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
alina morostes Dragostea lui Dumnezeu Efeseni 3:18-19 M-ai iubit alături de toti oamenii, Si-atunci am cunoscut LĂRGIMEA dragostei Tale... Apoi m-ai privit chiar pe mine, acolo la vale, Si m-ai cuprins în LUNGIMEA dragostei de Dumnezeu, Eram EU, pus deoparte pentru Tine... Apoi ai coborît în ADÎNCIMILE mele, Acolo unde stăteam prăbusit în ruine, Si Te-ai făcut frînghie de scăpare De care m-am prins cu mîinile mele murdare, Si sus, sus, în imensitatea divină M-ai pus pe înăltimi de lumină. Si-acum, acel care-am fost Pierdut pentru veci si fără nici un adăpost, Acum sunt plin de toată plinătatea lui Dumnezeu, Sunt EU, Ceea ce ar fi trebuit ca să fiu Pe drumul acesta pustiu. Sunt EU, Pus deoparte ca un minereu pretios: Sunt iubit de Cristos. Rodica Avram Alina
Arhistefy "Daca nu poarta cineva de grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta, si este mai rau decat un necredincios." (1 Timotei 5:8 ) Dumnezeu nu este infidel Dupa citirea acestui verset, cineva a spus:" Daca Dumnezeu este Tatal nostru, si noi suntem copiii Lui, nu-i asa ca El ar fi mai rau decat un barbat infidel, daca nu ne-ar asigura cele necesare?" Frumoasa intrebare! Isus a spus: "...fiindca toate aceste lucruri neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele. Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:32-33) Dumnezeu a promis sa aiba grija de noi! Cum am putea sa ne indoim de El? Cu siguranta, vei trece prin momente dificile si prin incercari. Cand Dumnezeu l-a chemat pe Avram sa lase totul si sa Il urmeze, acesta s-a trezit brusc in mijlocul unei foamete. Te intrebi: "Cum s-a putut intampla asa ceva?" Simplu, pentru ca Dumnezezu vrea sa te puna in situatii care sa iti incerce si sa iti mareasca credinta. S-ar putea sa fii intr-o astfel de situatie chiar acum! Insa din perspectiva lui Dumnezeu, intrebarea este:"Te vei increde in Mine?" Dumnezeu nu l-a lasat pe Avram acolo- cu siguranta nu te va lasa nici pe tine! Urmareste:" Avram s-a suit din Egipt in tara de la miaza-zi, el, nevasta sa, si tot ce avea, impreuna cu lot. Avram era foarte bogat in vite, in argint si in aur." (Genesa 13:1, 2) Inainte ca toate sa se termine, Avram a primit mai mult decat a lasat si mai mult decat a cerut. Dumnezeu chiar S-a prezentat lui sub un alt Nume: El Shaddai- Cel ce este mai mult decat suficient. Bucura-te: Dumnezeul lui Avram este si Dumnezeul tau! _________________ ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "...macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit." (Evrei 5:8 ) Noroi sau stele? Un tanar soldat s-a casatorit si si-a dus sotia cu el in unitatea plasata in desertul Californiei. Din momentul cand a ajuns acolo, ei i-a displacut complet. Temperatura era insuportabila, nisipul era spulberat peste tot si singurii lor vecini erau indienii care locuiau in satul cel mai apropiat. Cel mai rau era insa faptul ca era singura, pentru ca sotul ei era plecat mai tot timpul. In final, i-a scris mamei sale: "Urasc locul asta! Vin acasa!" Mama sa i-a raspuns cu urmatoarele cuvinte: "Doi prizonieri priveau printre zabrele. Unul vedea noroi, altul vedea stele..." A inteles mesajul si s-a hoatrat sa caute stelele. A inceput sa invete tot ce se putea despre desert, limba indienilor, folclorul si traditiile lor. A ajuns atat de preocupata de munca sa, incat a scris o carte care a avut un succes enorm. Nu desertul, nici indienii, ci schimbarea atitudinii sale a transformat o experienta mizerabila in una plina de satisfactii. Isus a invatat ascultarea prin suferintele pe care le-a indurat => unele din lucrurile pe care incerci sa le eviti pot fi chiar lucrurile care te vor hrani si te vor modela in omul pe care il vrea Dumnezeu sa fii. Invingatorii intampina astfel de probleme stiind ca ii vor duce mai aproape de Dumnezeu si ii vor face mai folositori pentru cei carora au fost chemati sa le slujeasca. Daca te afli intr-o astfel de situatie, cere-I lui Dumnezeu sa te invete astazi sa vezi stelele! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi!" (1Petru 5:7) Lui Dumnezeu Ii pasa! In cartea sa, "El muta muntii", Max Lucado scrie: "Ceea ce este important pentru tine este important si pentru Dumnezeu. Probabil crezi ca asta este valabil doar atunci cand este vorba de lucruri mari, cum ar fi moartea sau o boala sau dezastre sau chiar pacatul...Dar ce crezi despre lucrurile marunte? Cum ar fi o pana de cauciuc, pierderea cainelui, o farfurie sparta, dureri de dinti su calculatorul stricat? Lucrurile acestea sunt importante pentru Dumnezeu? Daca stai sa te gandesti, are un Univers intreg de condus, are presedinti si regi de supravegheat, are razboaie si foamete de care trebuie sa se ocupe, nu-i asa? Cine sunt eu ca sa ma duc la El sa Ii spun despre unghia mea de la piciorul stang care imi creste in carne!? Ma bucur ca ai intrebat tocmai asta! Da-mi voie sa iti spun: tu esti copilul Lui...drept consecinta, daca ceva este important pentru tine, este important si pentru El!" Rezolvarea problemelor mari nu necesita un efort mare din partea lui, asa cum rezolvarea problemelor mici nu necesita mai putin efort! Pentru Dumnezeu nu exista grade de dificultate, pentru ca El este atotputernic! Asculta: "Domnul este bun, el este un loc de scapare in ziua necazului si cunoaste pe cei ce se incred in El!" (Naum 1:7) Situatia s-ar putea sa fie prea mare si prea dificila pentru tine astazi, dar nu este tot asa pentru Dumnezeu! Lui ii pasa de tine, astazi! "Ai rauri pe care nu le poti strabate? Ai munti pe care nu ii poti urca? Vino inaintea Domnului cu toate: Lucrurile imposibile sunt specialitatea Sa!" ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Domnul intareste pasii omului cand Ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana." (Psalmul 37: 23- 24) Abandoneaza scuzele! Nu ceea ce faci te face un esec, ci ceea ce iti spui dupa aceea! Unele dintre cele mai marete succese ale lumii au fost odata etichetate ca esecuri. De exemplu: *Un bancher din Iowa a ras de Alexander Graham Bell, atunci cand acesta i-a aratat modelul primului sau telefon. *Un presupus mare producator de filme a scris "Respins" pe scenariul unui film numit "Pe aripile vantului". *In 1906, unul dintre marii investitori in compania lui Henry Ford a cerut ca actiunile sale sa fie vandute, pentru ca a considerat ca "aceasta companie nu are nici un viitor". Iti poti imagina ce a simtit mai tarziu?... *Dl Roebuck si-a vandut partea din compania Sears Roebuck pentru suma de 25000 de dolari, pentru ca a crezut ca nu va merge afacerea. Ultima data cand am auzit un calcul estimativ, magazinele Sears vindeau produse in valoare de peste 40000 de dolari la fiecare 10 secunde!... Gandeste-te: ai tot ce a avut vreodata un invingator in lumea asta - plus pe Dumnezeu de partea ta! Nu este asta o pozitie de invidiat? Dumnezeul care a despicat Marea Rosie, a potolit leii din groapa sau a doborat zidurile Ierihonului este Dumnezeul TAU! El este de partea TA, astazi! Prin El, in toate lucrurile vei fi mai mult decat biruitor! (Romani 8:37) Singurul "sus-jos" pe care trebuie sa il experimentezi este coborarea pe genunchi ca sa te rogi si ridicarea, plin de puterea Lui, ca sa pornesti la lupta! Domnul sa te binecuvinteze astazi cu victorie! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Ochii tai sa priveasca drept si pleoapele tale sa caute drept inaintea ta." (Proverbe 4: 25) O lume noua te asteapta Secolul al 15- lea a fost unul descurajator pentru istoria Europei. In 1492, in Cronica de la Nürnberg, un german a scris ca sfarsitul venise si ca nu mai era nimic pentru ce sa traiesti. La sfarsitul cartii sale, el a lasat cateva pagini goale unde a propus cititorului sa completeze el evenimentele pe care el le-a uitat sau neglijat. In anul urmator, in 1493, un tanar marinar pe nume Columb s-a intors in Portugalia anuntand: "Exista o lume noua care abia ne asteapta!" Ridica-ti ochii dinspre probelemele tale! Rupe paginile descurajatoare din cartea vietii tale! Este o intreaga lume noua care te asteapta! Tot ce trebuie sa faci este sa-ti incredintezi viata lui Hristos si sa urmezi instructiunile Sale. Apostolul spune: "...pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra." (1 Ioan 5: 4) Una dintre modalitatile prin care iti poti da seama daca cresti sau nu, este prin dimensiunea problemelor cu care esti gata sa te confrunti. Caci ceea ce nu reusesti sa cuceresti te va face si mai puternic. Cei mai fericiti oameni de pe pamant nu sunt cei fara probleme, ci sunt cei care nu se lasa deviati sau opriti de ele. Ei invata sa aprecieze posibilitatile de crestere pe care problemele le aduc cu sine. Si in plus, doar pentru ca tu nu ai gasit o solutie, nu inseamna ca nu exista una. Pentru ca Dumnezeu este Tatal tau cu adevarat, ai in tine parte din natura Sa. Asta inseamna ca ai capacitatea de a vedea lucrurile din perspectiva Lui si de a te alimenta cu puterea Sa in orice situatie. Cand ratiunea nu functioneaza, umbla prin credinta si increde-te in Dumnezeu! Ratiunea te limiteaza, pe cand credinta te leaga de Dumnezeu pentru solutii. Ce mod de viata! Tu traiesti asa? ...Petru Il numeste "Dumnezeul harului". El are tot harul de care tu ai putea avea vreodata nevoie - si asta incepand chiar din acest moment! Crede numai! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide!" (Matei 7:7 ) Cere - cauta - bate Ma intreb in cate situatii ai abandonat pentru ca cineva ti-a spus:" Nu este nici o solutie!"? In continuare vei gasi cateva idei care sa te ajute sa rezolvi problemele pe care le ai astazi: 1. Ia ceva de scris si scrie jos problema. Pana cand nu o vezi, nu vei putea deosebi simptomele de cauze. 2. Imparte problema in parti. "Ataca" problema parte cu parte, dupa posibilitatea de abordare. Acum o ai "masurata" si o poti micsora parte cu parte. 3. Fa o lista cu persoane si idei care te-ar putea ajuta. Este nevoie insa de umilinta ca sa spui: "Nu stiu cum sa fac!" si sa ceri ajutor. Dar fa lucrul acesta, si nu lasa mandria sa stea in calea ta. 4. Scrie apoi cateva posibile solutii. Nu poti avea succes in rezolvarea problemelor, daca incerci doar o singura solutie. Experimenteaza! 5. Alege cea mai buna solutie dintre cele gasite si apuca-te de treaba! Asuma-ti riscul! Nu vei rezolva o problema asteptand. Expertii pot oferi solutii, dar numai oamenii le pot pune in practica.Daca stai toata ziua in "laborator", problemele nu se vor evapora. Ia solutia si scoate-o din "laborator" in lumea reala, aplicand-o problemei! 6. Si nu uita: nu esti singur! Pavel spune: "Pot totul in Hristos, care ma intareste!" (Filipeni 4:13) Cu o astfel de promisiune, ce altceva mai poti dori?... Intoarce-te si citeste din nou versetul de azi, apoi traieste-l! Si Dumnezeu sa fie cu tine ! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
gen68 doamne, iti multumesc ca mi-ai indrumat pasii pe acest site. chiar cautam asa ceva. un site cu persoane cu care sa poti vorbi despre dumnezeu si despre cum sa-l cauti mai adanc, cum sa-l prinzi, sa-l incui in inima ta si sa faci in asa fel incat sa nu-si intoarca fata de la tine. cu toate ca se spune ca dumnezeu te iubeste atunci cand te loveste. in legatura cu versetul de azi, am abandonat si eu de cateva ori, dar cineva mi-a spus "ai rabdare" si roag-o pe maica domnului sa te indrume. am noroc ca totusi sunt o fire mai rabdatoare.si asa am facut. am avut rabdare, chiar daca altii ma indemnau sa nu mai stau, si am inceput sa caut mai mult apropierea de dumnezeu si, in special, de maica domnului. iar acum rezultatele sunt pe masura asteptarii. nu toate dintr-o data, dar incep sa intre pe fagasul sperat de mine. ei, ce ziceti? e buna si rabdarea la ceva. doamne ajuta.
anda141
quote:
Originally posted by gen68
doamne, iti multumesc ca mi-ai indrumat pasii pe acest site. chiar cautam asa ceva. un site cu persoane cu care sa poti vorbi despre dumnezeu si despre cum sa-l cauti mai adanc, cum sa-l prinzi, sa-l incui in inima ta si sa faci in asa fel incat sa nu-si intoarca fata de la tine. cu toate ca se spune ca dumnezeu te iubeste atunci cand te loveste. in legatura cu versetul de azi, am abandonat si eu de cateva ori, dar cineva mi-a spus "ai rabdare" si roag-o pe maica domnului sa te indrume. am noroc ca totusi sunt o fire mai rabdatoare.si asa am facut. am avut rabdare, chiar daca altii ma indemnau sa nu mai stau, si am inceput sa caut mai mult apropierea de dumnezeu si, in special, de maica domnului. iar acum rezultatele sunt pe masura asteptarii. nu toate dintr-o data, dar incep sa intre pe fagasul sperat de mine. ei, ce ziceti? e buna si rabdarea la ceva. doamne ajuta.
Gen , bine ai venit!! Intr-adevar Domnul ne ajuta de cate ori avem nevoie si trebuie sa avem rabdare sa asteptm raspunsul care va veni de la El. Mihaela, multumim mult pentru cuvintele frumoase si pentru timpul pe care-l aloci pentru a ne vorbi asa frumos despre Dumnezeu!! [flo] [flo] Monica [mamica] si [copil] ALBERT EDUARD (19 ianuarie 2004 ) [foto] http://community.webshots.com/user/monica1816 [foto]
Arhistefy "Caci pentru mine a trai este Hristos, iar a muri este un castig!" (Filipeni 1: 21) Mort fata de sine Cu totii ne-am nascut cu instinctul de supravietuire. Suntem luptatori! Dar asta creeaza o problema: ca si copil al lui Dumnezeu, nu trebuie numai sa supravietuiesti, ci trebuie sa gasesti si sa implinesti scopul lui Dumnezeu pentru viata ta! Cei trei prieteni ai lui Daniel au putut sa spuna "nu" imparatului deoarece pentru ei supravietuirea personala nu era importanta. Vaduva din 1 Imparati 17 a fost gata sa dea "tot" ce avea, pana la cel din urma lucru, lui Ilie, deoarece nu avea o "mentalitate de supravietuire". Nelson Mandela a spus: "M-as intoarce astazi in inchisoare, daca asta ar insemna eliberarea poporului meu!" Spui ca vrei sa fii asemenea lui Isus. Vorbesti serios? Asculta cum se ruga El: "Tata, daca voiesti , departeaza de la mine paharul acesta. Totusi, faca-se nu voia mea, ci a Ta!". El a renuntat la voia Sa in favoarea voii Tatalui. Esti gata sa faci si tu asa? El a renuntat de asemenea la reputatia Sa. Pavel spune: "(El ) S-a dezbracat de Sine Insusi si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor". Tu ai face fatza la un astfel de lucru? Ioan Botezatorul a spus: "Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez". Problema este ca atunci cand ajungem la un anumit nivel ne sprijinim pe propriile noastre realizari. Ne este frica sa acceptam noi provocari, pentru ca poate vom avea de pierdut. Este periculos! Pavel a spus: "Caci pentru mine a trai este Hristos, si a muri e un castig!". Scopul lui Dumnezeu pentru tine, astazi, este "moartea autoconservarii". Esti gata sa Il lasi sa realizeze acest lucru in viata ta? ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
gen68 de ce oare, cand imi spun rugaciunile cu voce tare, ma ia cu fiori pe sira spinarii? doamne ajuta
Arhistefy "Caci, cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai intai sa isi faca socoteala cheltuielilor ?..." (Luca 14:28 ) Tintind spre excelenta Acum, noi stim ca Dumnezeu a inchis gura leilor din groapa, dar Daniel nu a stiut din avans ca asa ceva avea sa se intample! El a calculat, pur si simplu, costul respectarii promisiunii sale inaintea lui Dumnezeu. La fel au facut-o multi altii! In Evrei 11, crestinii dedicati au avut de trecut prin ambele situatii: fie izgoniti, fie nevoiti sa se ascunda, dar cu totii "...au fost laudati pentru credinta lor...". (Evrei 11:39 ) A-L urma pe Isus inseamna sa descoperi pentru ce ai fost nascut, sa platesti pretul cerut si sa-ti petreci restul vietii tintind spre excelenta! Odata ce prinzi un crâmpei din "chemare", vei ajunge sa te trezesti mai devreme, vei sta pana tarziu si vei spune "nu" mai adesea, pentru ca stii care este voia lui Dumnezeu pentru tine. Cu siguranta vei face si greseli. Les Browm spune: "Cand viata te doboara, totul este sa cazi pe spate. Daca poti privi in sus, cu ajutorul lui Dumnezeu te vei putea ridica." Winston Churchill a spus: "Succesul este capacitatea de a trece dintr-un esec in altul, fara a-ti pierde entuziasmul." Gandeste-te la asta! Oamenii de succes sunt doar aceia care fac ceea ce noi, restul, doar discutam, dar nu ajungem niciodata sa facem. Dumnezeu nu te compara cu altii, ci te masoara prin ceea ce ai fi putut fi, daca ai fi platit pretul ascultarii de El. Cere-I astazi vointa si puterea de a te dedica Lui cu adevarat! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
toni „Fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multamit; ci s-au dedat la gindiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.” Romani 1:21 Sunt multi oameni care il descopera pe Dumnezeu , insa dupa ce au facut-o nu-L proslavesc pe Dumnezeu , ci dimpotriva raman in impietrirea inimii lor; ei emit tot felul de teorii care mai de care mai „intelepte”, toate cu scopul de a-L indeparta pe Dumnezeu din viata lor. Aceasta stare Dumnezeu o numeste nebunie! Asadar, sa-L proslavim pe Dumnezeu. Sa-L lasam pe scaunul nostru de domnie, ca sa ne lase si El ,la vremea cuvenita, sa sedem, pe scaunul Lui de domnie. Atunci cand o persoana este proslavita, cinstita i se da locul cel mai important. Sa ne gandim cam cum ar fi daca ar intra in casa noastra presedintele Romaniei. Ne-am uita uimiti. I-am da cinstea ce I se cuvine. Cu mult mai mult ar tebui sa-I dam cinstea ce I se cuvine Creatorului nostru. Insa, …locul Lui Dumnezeu nu este pe un scaun in biserici , locul lui Dumnezeu este in inimile credinciosilor. El doreste sa-I daruim de bunavoie locul intai in inima noastra. El trebuie sa fie prioritatea numarul unu in viata noastra. Astfel nu ne vom deda niciodata la gandiri desarte, ci dimpotriva gandirile noastre vor fi incarcate de roadele placute si minunate ale Duhului Sfant Rugaciune: Ajuta-ne Doamne sa ne alipim de Evanghelie ca sa capatam din puterea Ta. Si unul din aspectele puterii tale este neprihanirea Ta. Ajuta-ne Doamne sa cautam sa traim prin credinta. Ajuta-ne sa Te proslavim prin viata noastra. Si, daca inima noastra este o locuinta , ajuta-ne sa Te lasam pe Tine sa conduci aceasta locuinta.Ajuta-ne Doamne sa fim alipiti de Tine.Amin.
Arhistefy " Inceputul intelepciunii este frica de Domnul si stiinta sfintilor este priceperea." (Proverbe 9:10) Cunoasterea Domnului Marele teolog Alexander Maclaren a atribuit toata cunostinta sa unui singur obicei: "petrecerea unei ore zilnic, singur cu Dumnezeu". Cateodata a permis si altor oameni sa intre in camaruta sa de rugaciune, dar acestora nu li se permitea niciodata sa vorbeasca. Maclaren statea intr-un fotoliu uzat cu Biblia sa pe genunchi. Uneori citea din ea, alteori statea doar cu mana pe ea. Pe parcursul acelei ore nu citea Biblia ca un student, nici nu o studia pentru vreo predica. Unul dintre asistentii sai a scris: "El citea Biblia asemeni unui copil, care citeste o scrisoare de la tatal sau, sau asa cum o inima iubitoare ar sorbi cuvintele cuiva iubit, aflat la mare departare." Pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu, trebuie sa petrecem timp cu El. Aceasta se va vedea apoi in influenta noastra asupra lumii nemantuite! Intr-o seara, un faimos orator a recitat Psalmul 23 intr-o sala plina de spectatori. Aplauzele furtunoase de la sfarsit le-a considerat meritate. Apoi, l-a invitat pe pastorul bisericii sale, pe care l-a zarit in multime, sa vina sa spuna cateva vorbe multimii. Spre surprinderea tuturor, acesta a recitat din nou Psalmul 23... Insa nu a mai fost urmat de aplauze, ci de o tacere deplina! Peste tot in sala se vedeau oameni care isi stergeau lacrimile. In acel moment, faimosul orator a spus: " Diferenta este ca eu stiu Psalmul 23, pe cand el Il cunoaste pe Pastor!" Cat de bine Il cunosti tu pe Dumnezeu? Cat de aproape vrei sa fii de El? Nimeni nu poate raspunde la intrebarea aceasta in locul tau! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
andrruzza Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine, Am cules argintul noptilor de Mai. Am legat in cantec zumzet de albine, Glas de alauta, dulce viers de nai. Am aprins in suflet tinere vapai, Straluciri de aur, flacari de rubine, Am cautat in noapte luminate cai, Catre Tine, Doamne, numai catre Tine. Am cetit din file vechi, cu slova stearsa, Stih de preamarire, sfant Numelui Tau, Am tesut in panza Jertfa Ta nearsa, Ce-a zdrobit taria vesnicului rau. Am cantat iubirea sfintelor femei, Care-au mers la groapa ca sa Ți se-nchine, Am cusut din raze rauri de scantei, Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine. Ți-am trimis spre ceruri tainica solie, Dragoste curata, dor nepatimas, Sa-mi gatesti de nunta haina argintie Si-n sclipiri de soare sa-mi gatesti salas. Dragostea curata, dorul din solii, Cu miros de smirna-n ruga sa se-mbine, Ca sa urce fumu-n valuri viorii, Catre Tine, Doamne, numai pentru Tine. Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine, Vreau sa-mi franga, albe, oasele sub roti, Vreau sa-mi curga, rumen, sangele din vine, Trupul meu cel fraged sa mi-l rupa toti. Invelita-n haina marilor dureri, Suflet plin de taina lumilor divine, Sa pasesc pe calea grelelor taceri, Catre Tine, Doamne, numai pentru Tine. Costina & bebe din burtica DPN 23 martie Dr.Puia, Giulesti _______________________ Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Arhistefy "Caci noi suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu... " (1 corinteni 3:9) Parteneriat Cand Robert Morrison a calatorit in China ca misionar, capitanul navei s-a declarat foarte sceptic cu privire la viziunea lui si adesea il lua peste picior. Cand Morrison a ajuns la momentul de a parasi nava, capitanul i-a strigat: "Banuiesc ca ai impresia ca vei schimba ceva in China?..." Morrison i-a raspuns: "Nu, domnule, ci cred ca Dumnezeu va face schimbarea!" Asta este: atunci cand esti partener cu Dumnezeu, potentialul pentru succes este nelimitat - deci fa planuri mari! Am auzit de un copil care vindea creioane din usa in usa pentru a strange fonduri pentru un spital de 30 de milioane de dolari din localitate. O femeie i-a spus: "Fiule, este un scop maret pentru un baietel care vinde creioane de 10 centi!" "Oh, nu, doamna, nu o fac singur!" i-a raspuns copilul. "Vedeti baiatul de peste drum? Suntem parteneri, lucram impreuna!" Este hazliu, dar daca el avea atata incredere intr-un partener care era egal cu el, nu ar trebui ca noi sa avem o incredere deplina in Dumnezeu, care este de neegalat - si care este in parteneriat cu noi?... Isus a spus: "Daca ramaneti in mine, si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da!" (Ioan 15:7) Cu alte cuvinte: ramanem in El, primim de la El si vom produce pentru El. Astfel vom putea trai ca o persoana "fara limite". ...Deci, data viitoare cand esti intrebat de ce faci, raspunde: "Sunt partenerul lui Dumnezeu!" ... Pentru ca asa este! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Ce este Dumnezeu? El este in acelasi timp lungime, latime, inaltime si adancime... Dar ce este aceasta lungime in sine? Eternitatea; or, aceasta este atat de lunga, incat nu are limite nici pentru spatiu, nici pentru timp. Dumnezeu este, de asemenea, largime. Aceasta largime este bunatatea care se intinde la infinit. Dumnezeu este inaltime si adancime, prin aceasta inaltime trebuie sa-i intelegeti puterea, iar prin adancime - intelepciunea. O, intelepciune plina de forta care se manifesta pretutindeni cu putere! O, forta plina de intelepciune care oranduieste totul cu blandete! (Sfantul Bernard) ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Sa nu spuna nimeni: nu stiu ce sa iubesc. Sa-si iubeasca aproapele, va iubi iubirea insasi. Intr-adevar, el cunoaste mai bine dragostea cu care il iubeste decat pe aproapele sau pe care-l iubeste. Si iata ca din acea clipa Dumnezeu ii este mai cunoscut decat aproapele: mult mai bine cunoscut, pentru ca e mai prezent; mai bine cunoscut, pentru ca e mai launtric; mai bine cunoscut, pentru ca e mai sigur. Imbratiseaza-l pe Dumnezeul iubirii si-L vei imbratisa pe Dumnezeu prin dragoste. Tocmai aceasta dragoste este cea care-i asociaza pe toti ingerii buni si pe toti slujitorii lui Dumnezeu prin legatura sfinteniei si care pe uneste pe toti laolalta, pe ei si pe noi, unindu-ne cu El care se afla deasupra noastra. Cu cat suntem mai lipsiti de emfaza orgoliului, cu atat suntem mai plini de iubire. Patruns de ce anume, daca nu de Dumnezeu, este cel plin de dragoste? Dar, se va spune, vad iubirea; cat pot, imi concentrez pe ea privirea spiritului; cred in cuvantul Scripturii: "Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu" (1 Ioan IV, 16). Dar, cand vad iubirea, nu vad in ea Treimea. Ei bine, ba da! vezi Sfanta Treime atunci cand vezi iubirea. Ma voi stradui, daca pot, sa te fac sa vezi ca vezi: si anume ca Sfanta Treime ne asista doar, pentru ca iubirea sa ne anime sa facem binele. (Sfantul Augustin) ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Iar daca vreunul nu vrea sau nu poate sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi, macar sa nu-i faca rau, ci sa-i faca bine... Cei care au fost investiti cu puterea de a-i judeca pe ceilalti, sa-si faca judecata cu mila, de vreme ce si ei cauta mila Domnului... Sa dam dovada, asadar, de mila si smerenie: sa dam de pomana, caci pomenile ne spala sufletul de pacate... Sa postim, sa ne abtinem de la pacat si vicii, sa nu mancam si sa nu bem in exces... Nu trebuie sa fim nici cuminti, nici prudenti in legea carnii; sa fim mai degraba simpli, smeriti si neprihaniti... (Sfantul Francisc din Assisi) ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "La intaiul meu raspuns de aparare, nimeni nu a fost cu mine, ci toti m-au parasit. Sa nu li se tina in socoteala lucrul acesta! Insa Domnul a stat langa mine si m-a intarit, pentru ca propovaduirea sa fie vestita pe deplin prin mine, si sa o auda toate Neamurile. Si am fost izbavit din gura leului!" (2 Timotei 4: 16, 17) Dedicare Fii atent la urmatoarele cuvinte: "Pana cand nu sunt complet dedicat, mai exista inca ezitare si sansa de retragere. Dar din momentul in care ma dedic lui Dumnezeu, El intra in actiune si incepe un intreg lant de evenimente. In momentul in care aleg sa fiu doar al Lui, un intreg complex de imprejurari, intalniri, oameni si asistenta materiala incepe sa se miste spre mine." Este afirmatia unui om dedicat, care a experimentat acest mod de viata. Daca as putea sa aleg un cuvant care sa descrie dedicarea, acesta ar fi "singur". Daniel s-a rugat singur. Ilie s-a jertfit de unul singur. Ieremia a profetit singur. Pavel a spus: "...nimeni nu a fost cu mine...insa Domnul a stat langa mine si m-a intarit!" Locul de dedicare este acelasi cu cel in care Dumnezeu intervine pentru tine. Cand cei trei tineri evrei au ales sa se dedice lui Dumnezeu, El i-a scos din cuptorul de foc fara ca sa miroasa macar a fum. (Astazi, nici macar in zonele de nefumatori nu reusesti o asemenea performanta!) Imparatul Nebucadnetar a fost atat de impresionat, incat a spus: "Nu este nici un alt Dumnezeu, care sa poate izbavi ca El!" (Daniel 3:29 ) Lumea asteapta exact acest lucru: oameni complet dedicati, care sa intre in "cuptorul de foc" si sa lase sa se vada puterea lui Dumnezeu. Vom fi noi aceia?... ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Va las pacea, va dau pacea Mea!" (Ioan 14:27) Sentimentul pacii Priveste la ceea ce ti-a lasat Isus in Testamentul Sau: pace! El a numit-o "pacea Mea". Si, mai minunat decat ca El a murit si ti-a lasat pacea, este faptul ca El a si inviat pentru a Se asigura ca o primesti! Aceasta pace l-a tinut tare pe Pavel prin cele mai grele furtuni ale vietii sale. "Un inger al Dumnezeului al caruia sunt eu, si caruia Ii slujesc, mi s-a aratat in vis azi noapte si mi-a zis: <Nu te teme, Pavele!...>" (Fapte 27: 23, 24). Cu El la bord, nimic - dar absolut nimic - nu ti se poate intampla! Nu poti suprafolosi sau epuiza pacea Sa. Ea este asemeni painilor si pestilor pe care Isus i-a inmultit: cu cat o folosesti mai mult, cu atat creste mai mult. Isaia a spus: "Celui cu inima tare, Tu ii chezasuiesti pacea; da, pacea caci se increde in Tine." (Isaia 26:3) Dar nu uita: El devine pacea ta numai atunci cand El este principala ta preocupare! Evreii se saluta cu cuvantul "Shalom". Este o urare de pace! Tatal tau cel ceresc este numit "Iehova Shalom", adica "Domnul Pacii". Isaia spune: "Oh, de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rau si fericirea ta ca valurile marii." (Isaia 48:18 ) Daca ti-ai pierdut cumva aceasta pace, revino in prezenta lui Dumnezeu astazi si intreaba-L ce sa faci ca sa restabilesti ordinea. El iti va arata. Si apoi te vei bucura de pace!... ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Iata cum trebuie sa fim priviti noi: ca niste slujitori ai lui Hristos, si ca niste ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu." (1Corinteni 4:1) Eliberare Bill Bright povesteste: <<Ani de zile am fost stapanit de un sentiment de frica de esec. De fiecare data cand stateam in fatza unui auditoriu, imaginea mea de sine era in joc. Indiferent cat de bine vorbeam, eram terifiat de sentimentul ca va trebui sa fac acest lucru din nou saptamana urmatoare. La un moment dat, tot ce am incercat sa construiesc s-a prabusit ca un castel de carti de joc... Dar, din cenusa, Dumnezeu a inceput sa construiasca ceva, care depindea mai mult de ungerea Sa decat de capacitatea mea. Este o eliberare sa scapi de grija unei reputatii! Pavel a simtit acest lucru: "caci nu am avut de gand sa stiu intre voi decat pe Hristos, si pe El rastignit." (1 Corinteni 2:2)>> Daca vrei sa iesi din randul celor care se ingrijoreaza mereu cu privire la dobandirea unei reputatii, mai intai opreste-te din a te lua asa in serios. Daca esti ingrijorat de ce vor crede altii despre tine - relaxeaza-te: probabil ca nici macar nu se gandesc la tine! Invata sa razi de tine: vei fi uimit cat de mult te vor place oamenii. Apoi, incepe sa iubesti oamenii, in loc sa te folosesti de ei! Tine minte regula de aur: "Tot ce voiti sa va faca voua oameni, faceti-le si voi la fel!..." (Matei 7:12) In cele din urma, transforma realizarile tale in provocari! Foloseste-le ca si caramizi, nu ca piedestale pe care sa te sprijini! Nu ai ajuns inca la varf, deci continua! Acesta este Cuvantul lui Dumnezeu pentru tine, astazi! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
CorinaM [biz] De dimineata in drum spre servici, vorbeam cu Dumnezeu si-i spuneam, Doamne, ce sa fac, uite cum stresul si lipsa de timp ma indeparteaza de tine. Imi doresc atat de mult sa fim din nou apropiati asa cum eram acum trei ani. Nu mai am timp sa merg la cor, sa-ti cant si sa-ti multumesc prin cantec, nu mai gasesc timp sa ma rog asa cu tot sufletul sa simt ca esti parte din mine si eu din tine. Ce s-a intamplat ? Eu nu eram asa. Vreau ca fetita mea sa te cunoasca sa-i fii prieten, tata si sfatuitor si uite ca pierd spiritual. Te rog Doamne ajuta-ma si trimite Spiritul Sfant sa ma lumineze sa-mi dea intelepciune, sa-mi deschida calea ca sa te regasesc sa ma umplu din nou de tine si sa-mi cresc copilul in spiritualitate asa cum cred ca doresti tu. Te rog deschide-mi calea ... Astea erau gandurile mele astazi la ora 7,30. Acum la ora 11,00 nu pot decat cu umilinta sa spun: Doamne iti multumesc ca mi-ai ascultat rugaciunea si ca din nou mi-ai fost alaturi. Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va daruiasca tot binele voua si familiilor voastre. Cu drag Corina si Gabriela (2,11 ani) o zi frumoasa tuturor
Arhistefy Corina[flo][flo][flo] "...egiptenii acestia, pe care ii vedeti astazi, nu-i veti mai vedea niciodata." (Exod 14 : 13) Ingroapa-ti trecutul Nu este suficient sa iti depasesti trecutul, ci trebuie sa ii infrangi puterea pe care o are asupra ta, caci altfel te va bantui pentru tot restul vietii! Cand te eliberezi de ceva ce incearca mereu sa te cucereasca, este esential sa il invingi odata pentru totdeauna, pentru a-ti putea continua viata! Isus a spus: "Iata ca v-am dat putere...peste toata puterea vrajmasului..." (Luca 10:19) Ridica-te astazi in Numele Sau si spune: "Refuz sa mai cad inca o data, refuz sa mai am vreun cosmar, refuz sa mai las vreo intristare sa ma doboare, refuz sa mai am un alt complex de inferioritate, refuz sa mai fiu confuz si tulburat!" - si toate astea pentru ca "... daca Fiul va va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi!" (Ioan 8:36) Cand crezi ca totul s-a terminat, ca ai scapat, dar descoperi ca nu este deloc asa, incerci o senzatie tare dezagreabila! Nu uita ca Dumnezeu a fost acela care i-a permis lui Faraon sa ii urmareasca pe israeliti cand au parasit Egiptul. De ce? "...ca sa fac semnele Mele in mijlocul lor, si ca sa istorisesti fiului tau si fiului fiului tau...ce semne am facut in mijlocul lor..." (Exod 10:1, 2) =>Dumnezeu doreste, asadar, sa stii trei lucruri: 1). Trecutul nu mai are nici o putere asupra ta! Asculta: "..egiptenii acestia, pe care ii vedeti azi, nu-i veti mai vedea niciodata!" (Exod 14:13) 2). Copiii tai nu vor fi obligati sa iti repete greselile: blestemul a fost ridicat! Ei pot creste sub umbrela protectiei si binecuvantarilor lui Dumnezeu. 3). Dumnezeu ti-ar putea rezolva problemele si in alt fel, insa El te trece prin "Marea Rosie", astfel ca atunci cand ajungi pe malul celalalt, sa poti privi inapoi si sa ii vezi "...pe egipteni morti pe tarmul marii". (Exod 14:30) Atunci poti fi sigur ca batalia cu trecutul s-a incheiat! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
CorinaM [biz] Doamne, multumesc pentru aceasta noua si frumoasa zi din viata mea si a omenirii. "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe singurul sau Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." Meditatie "Munca dinlauntru Lucreaza-n afara, Nu judeca - asculta numai, Nu te mira - priveste numai, Iubeste-i pe toti. Experienta din afara Lucreaza- nlauntru Nu evita-cauta numai, Nu te apara rabda-numai, Pana ce ajungi. Liniste-nlauntru Iubire spre afara. Nu vorbi-sufera numai, Nu intreba -asteapta numai, Pana ti se va da." Cu drag Corina & Gabriela o zi frumoasa tuturor
Arhistefy "...Iosua a vorbit Domnului...si soarele s-a oprit..." (Iosua 10 :12, 13) Ziua de 25 de ore Iosua lupta cu tot armamentul din dotare, insa exista un element pe care nu il putea controla. Asa ca I-a spus lui Dumnezeu: "Eu voi face tot ce voi putea, insa Te rog pe Tine sa faci ceea ce mie imi e cu neputinta: opreste Tu acel lucru care controleaza intreg sistemul!" Cand timpul pare insuficient si ai avea nevoie de o zi de 25 de ore, exista o singura persoana la care poti apela: Dumnezeu! Doar El poate opri soarele si modifica imprejurarile! De asemenea, El iti poate oferi timpul necesar pentru a te regasi, a pune la cale o noua strategie si a castiga batalia. Putem vorbi despre "cea de-a 25-a ora" atunci cand Dumnezeu ne permite sa recuperam timpul irosit in luptele cu ceilalti ( sau compatimindu-ne!), timp ce trebuia folosit in lupta cu dusmanul. In termeni tehnici, numim acest lucru "har". Nu-l primim pentru realizarile noastre, ci ca pe o favoare din partea lui Dumnezeu. S-a intamplat vreodata ca Dumnezeu sa iti faca vreo favoare, desi nu o meritai? Ei bine, acesta a fost harul! Asculta: "Nu a mai fost nici o zi ca aceea, nici inainte, nici dupa aceea...".(Iosua 10:14) Cei care beneficiaza de "cea de-a 25-a ora" sunt cu adevarat deosebiti: 1. Ei rostesc rugaciuni care nu au mai fost rostite niciodata, pentru ca ei stiu ca nimic nu e prea greu sau imposibil pentru Dumnezeul lor. 2. Ei isi amintesc foarte bine anii irositi, si traiesc acum plini de recunostinta pentru darul celei de a doua sanse. 3. Ei traiesc cu un foarte bine dezvoltat simt al timpului si al misiunii lor, pantru ca, desi timpul lor expirase, Dumnezeu le-a oferit o "prelungire", pentru a castiga "meciul". Cat timp mai traim in vremea harului, pentru nici unul dintre noi nu e inca prea tarziu! Inca mai e timp...dar pana cand?... ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
CorinaM Cred ca cel mai de pret dar pe care Dumnezeu ni-l face fiecaruia din iubire de neegalat este darul vietii. Mai cred ca ne putem arata recunostinta fata de acest dar minunat, traind cat mai frumos, traind fiecare clipa ca fiind cea mai de pret, cred ca trebuie sa lasam tot ce ne supara de o parte sa ne scuturam de tot raul din noi si din jurul nostru si sa incercam sa ne bucuram de viata, sa luam tot ce este mai bun din ea si sa ne concentram pe ceea ce ne aduce bucurie. Fara tristeti, fara lacrimi, ura si resentimente, fara invidie si gelozie, CI CU MULTA FOARTE MULTA IUBIRE. Corina & Gabriela o zi frumoasa tuturor
Arhistefy "Toate isi au vremea lor si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui." ( Eclesiastul 3:1) Moara timpului Viata ta nu va merge nicaieri pana cand nu vei invata sa pretuiesti timpul, sa il protejezi si sa il folosesti intelept. Managementul timpului nu este neaparat o chestie care sa implice calendare si organizatoare electronice, ci inseamna mai degraba invatarea valorii unei ore. Pana cand nu vom invata asta, vom risipi zile, luni, ani... Inceteaza agonia asupra timpului pe care nu il ai si incepe sa organizezi timpul pe care il ai! Daca nu vei face asta, zilele tale vor curge fara rost, iar viata ta se va incheia fara realizari. Cand vei muri, ce isi vor aminti ceilalti despre tine? Distractiile avute, sau schimbarile pe care le-ai generat tu? Tu - si numai tu - ai puterea sa raspunzi la aceasta intrebare. Mai intai, ai intotdeauna timp sa faci tot ce vrea Dumnezeu ca tu sa faci! Daca nu ai, esti implicat in lucruri pe care nu ti le-a dat El sa le faci! Renunta la ele! Isus a spus: "Jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara." (Matei 11:30) Ceea ce ne ucide este jugul pe care le permitem altora sa il puna peste noi...sau pe care ni-l punem noi singuri. Daca programul tau este de necontrolat, retrage-te singur cu Dumnezeu si cere-I sa iti arate domeniile problema. Cere-I sa iti spuna exact ce vrea El ca tu sa faci! Acest plan va functiona sigur daca il aplici cu sinceritate in viata ta! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
camiT PSALMUL 1 "1. Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori! 2. Ci isi gseste placerea in Lege Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui! 3. El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui, si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce incepe duce la bun sfarsit. 4. Nu tot asa este cu cei rai: ci ei sunt ca pleava pe care o spulbera vantul. 5. Deaceea cei rai nu pot tinea capul sus in ziua judecatii, nici pacatosii in adunarea celor neprihaniti. 6. Caci Domnul cunoaste calea celor neprihaniti, dar calea pacatosilor duce la pieire." [:D]Cami Cami si juniorul David Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html
CorinaM Rugaciune de calatorie pentru mici si mari, "Calatorule iubit Nu pleca asa grabit Ci mai uita-te o data Si da cu privirea roata Si te-nalta cat mai sus Catre Domnul Isus Catre Domnul cel iubit Si de noi preaslavit Si te straduie mai tare Intru slava Lui cea mare Caci la El de te gandesti Tu cu Mine atuncea esti Iara Eu voi fi cu tine Si la greu dar si la bine Pururea asa sa fii S-atunci te vei mantui" Un wickend, placut si binecuvantat. Cu drag Corina & Gabriela o zi frumoasa tuturor
Arhistefy "Daca grauntele de grau nu moare, ramane singur. Dar daca moare, aduce multe roada." (Ioan 12:24) Lucruri distruse Doar atunci cand armata lui Ghedeon si-a spart ulcioarele, a putut fi observata lumina din interiorul lor. (Judecatori 7:20) Doar atunci cand vasul de alabastru al Mariei a fost spart, continutul sau a putut deveni o jertfa de inchinare. (Marcu 14:3) Doar atunci cand painea si pestii au fost franti, a putut fi hranita multimea. (Matei 14:19) Ai prins ideea? Cu totii trebuie sa ne frangem! Anthony Locketta a scris un cantec numit "Imparatia pe dos". Iata care e ideea: *daca vrei sa iti pastrezi viata, trebuie sa ti-o dai. (Luca 9:24) *daca vrei sa fii in varf, smereste-te inaintea lui Dumnezeu. (Matei 23:12) *daca vrei sa fii cel mai mare, invata sa slujesti pe altii. (Marcu 23:11) *daca vrei sa traiesti cu adevarat, trebuie sa mori fatza de tine. (Romani 8:13) *daca vrei sa schimbi ceva in lumea asta, seamana-ti viata asemeni unei semintze in vietile altora! (Ioan 12:24) Asculta urmatoarele cuvinte: "Am numarat bani, in timp ce Dumnezeu numara pierderi. Am numarat castiguri, in timp ce El numara esecuri. Mi-am calculat valoarea in functie de economii, dar El m-a masurat dupa cicatricele pe care le aveam din lupta cu cel rau. Am contabilizat onoruri si am cautat calificari, dar El tinea evidenta timpului petrecut pe genunchi. Nu am stiut toate astea pana intr-o zi, cand, langa un mormant, am realizat cat de mare este desertaciunea lucrurilor pentru care petrecem o viata ca sa le economisim!" Gandeste-te la lucrul acesta astazi! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
CorinaM I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi indeparteze obisnuinta. Dumnezeu a spus nu Nu eu trebuie sa ti-o indepartez, ci tu trebuie sa renunti la ea. I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare El a spus nu Rabdarea este un derivat al durerilor ; ea nu se acorda ea se invata I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea fericire Dumnezeu a spus nu Eu iti dau binecuvantare, fericirea este in tine. I-am cerut lui Dumnezeu sa ma scape de durere, Dumnezeu a spus nu, Suferinta te face sa lasi la o parte grijile lumesti si te aduce aproape de mine. I-am cerut lui Dumnezeu sa creasca spiritul meu Dumnezeu a spus nu, Tu trebuie sa te cresti pe tine insuti, dar ma voi ingriji ca sa fii roditor. I-am cerut lui Dumnezeu toate lucrurile care ar putea sa-mi incante viata, Dumnezeu mi-a spus nu. Eu ti-am dat viata asa ca poti sa te bucuri de toate lucrurile. I-am cerut lui Dumnezeu sa ma ajute sa-iu IUBESC pe altii, asa de mult cat ma iubeste El pe mine. Dumnezeu a spus... In sfarsit ai cerut ceea ce trebuie. Cu drag Corina o zi frumoasa tuturor
Arhistefy "Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!" (Psalmul 42:1) "Zone secetoase" Un explorator al Africii a angajat cativa localnici ai unui sat ca sa ii care bagajele. In prima zi, s-au miscat mai repede decat planuisera, dar a doua zi localnicii au refuzat sa se mai miste. Cand i-a intrebat de ce, acestia i-au raspuns ca au mers prea repede in ziua precedenta si ca acum trebuie "sa astepte ca sufletele sa le ajunga din urma trupurile". Te simti si tu cam asa astazi - epuizat si secat spiritual? Cu totii trecem prin "zone secetoase": David vorbeste in Psalmul 42 despre vremurile in care conducea multimea spre Casa domnului, intr-o perioada in care nu Il gasea pe Dumnezeu nici macar pentru el insusi. Iata cum descrie Bill Bright felul in care intelege el aceste "zone secetoase": " Ingaduind aceste vremuri, Dumnezeu cere de la mine o crestere spirituala spre maturitate. In aceste perioade secetoase sunt de obicei mai sincer, ma rog mai mult si Il caut mai mult pe El. Sau poate El vrea sa ma invete ca am petrecut prea mult timp intr-un mediu nepotrivit, sau poate privind la televizor. Noi numim aceasta <vegetare>. Uneori, Domnul ma trece dintr-o etapa in alta a lucrarii, iar eu ma simt dezradacinat. Alteori, este simpla neascultare fatza de ceva ce El mi-a spus sa fac. De asemenea, poate fi cazul apropierii unei descoperiri, iar El creeaza in mine o foame, nu pentru ceea ce imi poate da El, ci pentru ceea ce este El." Daca si tu te afli in vreuna dintre aceste situatii, ai o singura varianta spre reusita: vino in prezenta lui Dumnezeu astazi si lasa-L sa se atinga de tine! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
iuly_met Daruind vom dobandi! (Steinhardt) Cum am putut crede ca Domnul vrea ca noi sa daruim din ceea ce avem? si astfel sa crestem? oricine poate face asta. oricine poate da din surplusul sau. din ceea ce ii prisoseste. putini sunt cei care dau din ceea ce nu au, dar vor sa aiba, din putinul pe care il au. dau pace din dorinta de a obtine pacea, dau iubire din sufletul care tocmai a pierdut iubirea, dau din ceea ce inca nu au, sau au prea putin. Domnul pare a fi absurdul, inimaginabilul, imposibilul. cum sa dau din ceea ce nu am? si totusi,.... daruind vom dobandi! daruind un zambet atunci cand inima nu poate zambi, dar totusi zambeste pentru altcineva, contribuind astfel la cresterea celuilalt dandu-i prin zambet o raza de soare, de lumina,de speranta, o incurajare. iar sufletul celui care a primit ii va trimite inmiit inapoi zambetul, bucuria de a fi primit! asa ca nu e nimic absurd in a da atunci cand vrei sa ai! asa ca daruind vom dobandi! pe curand, iulia
rachel owen „Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos” – 1 Timotei 2:5 Sunt fericita, multumita si recunoscatoare, pentru ca Isus Hristos din Betleem, singurul nascut din Dumnezeu, a venit pe lume, ca sa-i mantuiasca pe pacatosii nevrednici, ca mine. Astfel sunt eliberata de sub puterea, osanda si robia pacatului si a diavolului. Sunt eu fara de pacat sau desavarsita? Nu. Dar cat as vrea! Insa eu pot capata neprihanirea desavarsita, pe care Isus mi-o ofera in dar si, prin Duhul Sfant, pot ajunge biruitoare. Mai pacatuiesc inca? Cu tristete recunosc ca da, si aceasta de fiecare data cand preiau eu controlul si urmez voia mea. Cu toate acestea, in fiecare clipa a fiecarei ore din fiecare zi a vietii mele, puterea Lui Dumnezeui imprima hotarare alegerii mele de a-L iubi, asculta si sluji pe Isus. In masura in care Il aleg pe El, calea si pilda Lui, eu voi avea prezenta si ajutorul Lui pentru a-mi birui eul, mandria, pofta si ispitele diavolului. Satana nu ma poate forta sa pacatuiesc. Iti multumesc, Doamne, ca Fiul Tau ne mantuiaste de pacat! Iti multumesc, Isuse, care atat de mult ne iubesti, pentru darul bogat al mantuirii! Iti multumesc pentru ca ai murit in locul nostru, astfel incat noi sa devenim copii ai Imparatului imparatilor, mantuiti prin har! Ce fericire sa fi crestin! ______________________________________________________________ „Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
Arhistefy Rachel, bine ai revenit printre noi! Multa sanatate la amandoi (tie si lui bebe mic)[pup] "...caci El vorbeste de pace poporului Sau..." (Psalmul 85:8 ) Priveste inainte cu incredere Lupta ce se dadea in sufletul lui Debbie a continuat patru saptamani dupa atacul din 11 septembrie din America. Numai putea dormi noaptea. Parca fusese lipita cu super glue de televizor. Ultima data cand experimentase astfel de orori fusese acasa, in Belfast, la sfarsitul anilor '70, pe cand lucra la cel mai mare ziar din oras. "Credeam ca am reusit sa las totul in urma", a spus ea, in timp ce asupra ei navalea amintirea evenimentelor cutremuratoare pe care le traise. Intr-o noapte, chinuita de vechile ei temeri, a citit urmatoarele cuvinte: "Pentru ce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Domnul!..." (Ps 42:11) A inceput sa se roage cu ochii in lacrimi: "Doamne, de ce sunt atat de tulburata? De ce nu pot scapa de temerile mele?" Atunci Dumnezeu i-a soptit:" Debbie, tu credeai ca in America vei fi in siguranta, insa acum ai aflat ca numai in Mine o gasesti!" Tu unde te simti in suguranta? Daca altundeva decat la picioarele Lui, vei fi dezamagit! Desi Israelul era inconjurat de armate dusmane, "...tot poporul s-a dus sa manance si sa bea...caci intelesesera cuvintele care li se talcuisera." (Neemia 8: 12) Cuvantul lui Dumnezeu mareste credinta in momentele de teama. Diavolul nu se lasa pacalit de pacatele tale: stie ca Dumnezeu le poate ierta. Depresiile tale nu ii aduc bucurie, deoarece stie ca El le poate alunga. Saracia ta nu il impresioneaza, pentru ca este constient ca Dumnezeu poate aduce belsug. Insa sta la panda si se teme atunci cand incepi sa descoperi Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca ignoranta este cea mai eficienta arma pe care o poate folosi impotriva ta atunci cand te ajunge necazul. Ai nevoie de un refugiu? Il vei gasi in paginile Sfintei Scripturi! Cat de mult ai citit-o in ultima vreme? ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
CorinaM Tu ce sfanta esti si spre noi privesti, Dulce mama Maria, Raza-ti cereasca ne ocroteasca, Roaga-te, roaga-te pentru noi. Vin-o din Cer de sus, dani-l pe Isus Sfanta mama Maria, El sa ne fie, Domn pe vecie, Roaga-te, roaga-te pentru noi. In aceasta zi in care sarbatorim nasterea preacurate-i fecioare Maria, cred ca ar fi frumos sa-i oferim macar cateva minute din gandurile acestei zile. In acest fel ne putem arata recunostinta pentru cea care la nascut , ingrijit, a suferit si i-a fost alaturi pana in ultima clipa lui Isus. Slava si Marire Tie sfanta Maria. Corina o zi frumoasa tuturor
rachel owen „Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu” – Geneza 5:24 Dumnezeu ne cheama cu glas bland si cu o iubire nespusa. Sa-I raspundem la fel ca Enoh, din toata inima, cu tot cugetul. Atunci Dumnezeu Isi va face din trupurile noastre un templu sfant in care sa locuiasca. Putem umbla in asa fel cu Dumnezeu, incat El sa vina si sa ramana in noi. Ne putem bucura de acest privilegiu de acum si pana vom sta fata in fata cu El, la revenirea Lui. Nu este mai mare bucurie, desfatare, privilegiu, ca atunci cand ne indragostim si stam mana in mana si inima in inima cu persoana draga sufletului nostru. Nimic si nimeni sa nu ne tina departe de o astfel de experienta, atat de minunata si bogata in rasplatiri. Te rugam, Doamne, ajuta-ne sa pretuim, mai presus de orice, apropierea si umblarea noastra cu Tine! ______________________________________________________________ „Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
Arhistefy "Daca vreunuia ii lipseste intelepciunea, sa o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga..." (Iacov 1:5) Nevoia de intelepciune Dumnezeu nu emite reguli si reglementari pentru fiecare moment al vietii noastre. El ne ofera anumite linii directoare si principii, dar lasa deciziile pe seama noastra. De ce? Pentru ca, in ultima instanta, El este Cel glorificat atunci cand alegem sa Ii cerem indrumarea si sa ne supunem Lui. Nu incepi sa traiesti cu adevarat pana cand nu inveti sa te racordezi la intelepciunea lui Dumnezeu. Cand faci lucrul acesta, vei fi uimit de claritatea cu care percepi lucrurile. Cand intra in scena intelepciunea lui Dumnezeu, frica dispare. Nu mai suntem inspaimantati de imprejurari. Chiar pierderea serviciului sau promovarea nu ne mai pot face nelinistiti. Nu conteaza daca vom cadea pe neasteptate sau vom ajunge pe culmile prosperitatii, putem face fatza ambelor circumstante. De ce? Pentru ca intelepciunea lui Dumnezeu ne ofera echilibru, discernamant si stabilitate. Nici una dintre aceste trasaturi de caracter nu sunt innascute. Fiecare este un rod al intelepciunii Divine. Nu le primim pur si simplu pentru ca suntem fiinte umane, ci doar atunci cand le cerem. Intelepciunea lui Dumnezeu ne asigura: * un "al saselea simt", necesar in situatii confuze; * putere de a merge inainte plini de incredere, in ciuda intrebarilor fara raspuns. Pentru a obtine aceasta intelepciune, trebuie numai sa petrecem timp in prezenta Celui ce a spus: "Va voi da o gura si o intelepciune ( ni le ofera pe amandoua!), careia nu ii vor putea raspunde, nici sta impotriva toti potrivnicii vostri." (Luca 21:15) Odata cu Fiul lui Dumnezeu, vine in viata noastra si intelepciunea Lui. E minunat lucrul acesta: toate fac parte din oferta Lui! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
lily De ce tace Dumnezeu? Cind copii lui sint atacati, loviti, palmuiti, scuipati, siluiti, umiliti...cind striga catre cer-Domane auzi-ne, scapa-ne? De ce Dumnezeu nu intervine cind prima palma este data peste obraz, la prima violentare, cind piatra este ridicata sau arma incarcata? Lui Dumnezeu Ii pasa- L-a dat pe Isus sa moara pe cruce pt mine, pt noi toti care am pacatuit, ne-am indepartat de El! Dar Isus era lovit, scuipat, era intrebat-unde este Dumnezeul Tau, era ispitit-'daca esti Fiul lui Dumnezeu'. Isus era omorit pe cruce, I se bateau piroane in miini si picioare caci multimea eliberase un tilhar si se pare si asasin! Isus a inviat. Dar noi am ramas aici pe pamint, printre atitea rele, ispite, umiliri, loviri, crize si esecuri. Cind va veni Isus oare ce va gasi? Vom mai fi in viata? Vom mai rezista sa vedem atitea orori si sa nu putem face nimic? "Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux
Emilia B. dragele mele, imi place foarte mult ce citesc aici. vin aici sa-mi delectez creierul si sufletul cu intelepciune. vreau sa va fac si o invitatie: lumea din jurul nostru se zbate in tot felul de "mreje". Cred ca Puterea Cuvintelor noastre pe care le asternem aici se va face si mai cunoscuta cand ne vom arunca si noi intre "valuri"... fiindca e un forum cu si despre familie, copii, va invit la "Femina Intim, la subiectul "contraceptie si religie". tre' sa fug, va pup
Arhistefy "...locuitorii Gabaonului facusera pace cu Israel si erau in mijlocul lor." (Iosua 10:1) De cealalta parte Gabaonitii erau sub stapanirea unui grup de popoare din Canaan, pe care Iosua planuise sa le distruga. Desi pagani, ei au fost suficient de inteligenti ca sa isi dea seama ca erau de partea cui nu trebuia. Asa ca s-au deghizat si l-au pacalit pe Iosua sa faca un legamant cu ei, dar in cele din urma au jurat ca vor fi slujitorii Israelului. Cand vechii lor stapani si tovarasi au auzit de isprava lor, si-au unit fortele impotriva lor. Asa ca Iosua a luptat pentru ei si i-a izbavit. Sa observam impreuna patru aspecte ale acestei situatii: 1. Cand te-ai saturat sa fii controlat, vine un moment in care, daca doresti sa Il urmezi pe Dumnezeu, trebuie sa fii dispus sa rupi lanturile cu care esti legat. Unul dintre lucrurile care ne dor in astfel de situatii este dorinta de a inainta "fara sa facem valuri". Trebuie sa depasim aceasta atitudine! Trebuie sa ne desprindem cu orice pret! 2. Cand iti amintesti unde te gasesti si in ce stare te afli, vei fi recunoscator pentru ceea ce esti. Gabaonitii au venit in mijlocul lui Israel ca niste tamplari si acagii; insa apoi au fost bucurosi ca pot fi robi. Nu-ti dori sa fii o celebritate in lumea spirituala: singura functie pe care Dumnezeu o ofera pentru fisa de inscriere in imparatia cerurilor este cea de slujitor! 3. Cu cat este mai mare problema ta, cu atat potentialul tau este mai ridicat. Nimeni nu mizeaza pe ceva neprofitabil. Forta atacului din viata ta este doar un indiciu al binecuvantarii care te asteapta la sfarsitul incercarii! 4. Gabaonitii au fost suficient de smeriti ca sa ceara ajutor. Nu are importanta cat esti de talentat, pentru ca vor exista zile in care si tu vei avea nevoie de o mana salvatoare, si va trebui sa spui: "Prietene, acum trec printr-o perioada dificila. Am nevoie de tine!" Nu uita: partasia sfanta inseamna putere! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
oanaruth Eclesiastul 7:14În ziua fericirii, fii fericit, si în ziua nenorocirii, gândeste-te că Dumnezeu a făcut si pe una si pe cealaltă, pentru ca omul să nu mai poată sti nimic din ce va fi după el. Dana si Iubirea ei, [8**] Oana-Ruth (2 ani si jumatate)
Vianne RUGĂCIUNE Stăruiește în rugăciune pentru lucrul care îl ceri. Dumnezeu poate găsi bine să te facă să aștepți. Exercițiul acesta este foarte sănătos pentru suflet. În Philipeni 4 este un cuvânt foarte încurajator: „ Nu vă îngirjorați de nimic, ci în orice, faceți cunoscut lui Dumnezeu cererile voastre, prin rugăciune și prin cereri cu mulțumiri.“ Și ce se spune după aceea? Spune Pavel că veți primi imediat ce cereți? Nu, ci: „Pacea lui Dumnezeu care întrece orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile voastre în Hristos Isus.“ Acesta este un cuvânt atât de prețios. Prezintă caracterul rugăciunii într-o simplitate binecuvântată. Suntem încurajați de el să venim la Dumenezu cu orice, indiferent cât de mic ar fi, fără a ridica întrebarea dacă avem credința. Noi trebuie s㠄facem cererile noastre cunoscute lui Dumnezeu“, cu toate că El le cunoaște din-nainte. El dorește mult să venim la El cu toate lucrurile noastre și să ne odihnim în siguranța fericită că El va face ce este bine și ne va da ce știe El că este bun. Orice ne-ar da sau nu ne-ar da, pacea Lui ne va păzi inimile și gândurile noastre. Cu privire la greutățile tale în ce priveste rugăciunea, multi sunt încercați în același fel. Se poate ca tu să ceri lucruri care nu ar fi bune pentru tine, sau poate că Domnul vede bine să exerseze inima ta ținând-o într-o atitudine de continua dependență de El. Am fost des șocați de învățătura care ni se dă în 1 Ioan 3:21-22 și v. 14-15. Dacă trăim în comuniune cu Dumnezeu atunci cerem acele lucruri care sunt plăcute Lui, vom cere în credință și vom primi cu siguranță un răspuns. Vezi de asemeni și Ioan 15:7 „Dacă rămâneți în Mine și cuvintele Mele rămân în voi, cereți orice vreți și vi se va face.“ Aceasta este foarte practic. Dumnezeu Însuși să fie Învățătorul tău. Este din nefericire posibil ca un creștin să nu se găsească în duhul de rugăciune. Când astfel este cazul, el trebuie să se judece și să strige la Dumnezeu să-l conducă într-o stare după voia Lui. Nu exista nici o valoare în formă fără putere, dar Dumnezeu este sursa veritabilă a întregei puteri și prospețimi. Binecuvântat să fie Numele Lui, „ El ne-a dat duhul puterii, dragostei și a minții sănătoase.“ Deci când te găsești că nu ești în spiritul de rugăciune, nu regurge la o formă ci la Dumnezeul viu. Domnul nostru nu interzice o repetare frecventă, ci „repetiții fără rost“. Chiar El, în agonia Sa în grădina Ghetsimani S-a rugat pentru același lucru de trei ori. Asta este suficient să dovedească ca s-ar putea fi repetiție, dar este departe de a fi „fără rost“. O persoană în intimitatea camerei lui, ori un numar de creștini într-o adunare publică, se pot ruga fierbinte, perseverent și repetat pentru o anumită situatie care-i apasă pe inimă, fără a fi o repetiție fără rost. În Romani 8:26-27 suntem învațați că Duhul Sfânt mijloceste pentru noi. Tot El este Autorul oricărei dorințe adevarate și drepte din inima noastră. El ne învață să ne rugăm Tatălui în Numele Domnului Isus. Este numai prin Duhul că ne putem ruga așa cum se cuvine. Cât despre întrebarea cu privire la rugăciunea adresată Duhului Sfânt, nu credem că este asa ceva este inteligent. Într-adevăr Duhul Sfint este Dumnezeu, și trebuie văzut în Personalitatea Lui specială, dar totuși Noul Testament ne învață că El se roagă în noi Tatălui prin Fiul. O presoană care se roagă Duhului Sfânt poate greu să vadă cu claritate că Duhul locuiește în el. În Faptele Ap. 7:59 îl vedem pe Ștefan cum se roagă Domnului Isus. Nu putem vedea cum cineva ar obiecta dacă noi am face la fel ca el. Trebuie să fim atenți să nu fim prea critici. Un adorator inteligent se va adresa mereu lui Dumnezeu în caracterul și cu numele prin care găsește plăcerea să Se descopere. Numele Lui pentru noi este „Tată“. Într-adevar, Cel care este Tatăl nostru era și este „Dumnezeul lui Iacov“, „Dumnezeu atotputernic.....Iehova“, dar pentru noi este „Tată“. Ce titlu prețios! Ce bine ar fi să trăim mereu în lumina feței Sale. Am spune cu toții că nu este vorba de o atitudine a corpului în rugăciune, ci mai degrabă starea de inima – atitudinea reala a sufletului. Totodata am spune că ar fi frumos ca oamenii să îngenunche când este posibil. Spunem „când este posibil“ pentru că în multe cazuri este cu totul imposibil a îngenunchea atunci cînd atât de mulți oameni sunt adunați că deabia se pot mișca. Nu este o altă atitudine care să arate starea de proșternare în timpul rugăciunii. Pare leneș și irelevant să vezi oameni mereu stând jos în timpul rugăciunii. Dar nu trebuie să ne judecam unii pe alții în privința asta. Sunt multe lucruri care trebuiesc luate în considerație. Domnul privește la inimă. Fie ca El să găsească mereu inimile noastre într-o atitudine potrivită înaintea Lui! Acesta este punctul culminant.
anda141 "Veniti singuri la o parte", ne îndeamnă El. Dacă vom lua seama la cuvintele Lui, vom fi mai puternici si mai folositori. Ucenicii L-au căutat pe Isus si I-au spus totul; iar El i-a încurajat si i-a învatat. Daca azi ne-am lua timp sa mergem la Isus si sa-I spunem nevoile noastre, n-am fi dezamagiti; El ar fi la dreapta noastra pentru a ne ajuta. Avem nevoie de mai multa simplitate, de mai multa încredere si credinta în Mantuitorul nostru. El, al carui nume este "Dumnezeu tare, Părintele vesniciilor, Domn al păcii", El, despre care stă scris: "Domnia va fi pe umărul Lui", este Sfetnicul Minunat. Suntem invitati să cerem întelepciune de la El. El "dă tuturor cu mână largă si fără mustrare" (Is. 9,6; Iacov 1,5). Monica [mamica] si [copil] ALBERT EDUARD (19 ianuarie 2004 ) [foto] [url="http://community.webshots.com/user/monica1816"]Album Albert[/url]
Arhistefy "Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme, lauda Lui va fi totdeauna in gura mea!" (Psalmul 34:1) Cum stai cu atitudinea? S-ar putea sa ti se para socant, insa cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o luam in fiecare zi se refera la atitudinea noastra! Aceasta te va mâna inainte sau iti va intarzia progresul. Iti va alimenta inflacararea sau iti va ataca speranta. Cand atitudinea noastra este corecta, nu exista munte prea inalt sau vale prea adanca, nici un vis nu este irealizabil si nici o provocare nu este de neacceptat. Cu toate acestea, ne petrecem mai mult timp ingrijorandu-ne cu privire la lucrurile care nu pot fi schimbate, decat acordand atentie unuia care cu siguranta poate fi schimbat: atitudinea! Stiai ca... *...recunostinta este o atitudine? David a spus: "Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme..." (Psalmul 34:1) Atitudinea lui n-a fost un impuls sau vreo reactie subita la anumite imprejurari- a fost o alegere! *...dragostea este o atitudine? Solomon a scris: "...dragostea acopera toate greselile." (Proverbe 10:12) Dragostea spune: "Te accept asa cum esti, sunt langa tine cand suferi, iti doresc tot ce este mai bun si nu voi tine seama de nici o jignire!" Dragostea nu se eschiveaza niciodata, ci cauta mereu cai de rezolvare a problemelor. Este flexibila si rezistenta. In timp ce lumea da sfaturi diametral opuse, dragostea se tine tare pe pozitie! *...increderea este o atitudine? Asculta: "...cel ce se increde in Domnul este inconjurat cu indurarea Lui." (Psalmul 32:10) Deci in loc sa incercam cu disperare sa preluam noi controlul, mai bine incredintam problema in mana lui Dumnezeu, cu increderea ca El va gasi cea mai buna solutie! Incepe sa lucrezi la atitudinea ta chiar azi! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy Cand strabat acestia Valea Plangerii...ei merg din putere in putere..." (Psalmul 84:6,7) Cum sa faci fatza durerii Dupa evenimentele din 11 septembrie, de la New York, un pompier crestin, singurul supravietuitor din detasamentul sau, a intrebat: "Cum as putea sa ii iert vreodata pe cei care au comis aceste orori?"... Asistase, in doua saptamani, la mai multe inmormantari decat am vazut cei mai multi dintre noi intr-o viata intreaga.... Se manie Dumnezeu pe noi cand ne luptam cu ura sau cu frica? Nu, caci pana nu reusim sa ne impacam cu enormitatea pierderii si cu nedreptatea ce ne-a fost facuta, nu suntem in stare sa iertam. Cu adevarat, atunci cand ne grabim sa iertam, o facem doar partial si suntem, in consecinta, eliberati partial. Isus a spus: "Ferice de cei ce plang, caci ei vor fi mangaiati!" (Matei 5:4) Pana cand nu accepti, jalea nu te poti bucura de mangaiere. Nu timpul este cel ce vindeca, ci constientizarea durerii. Cu toti cunoastem oameni care au suferit acum 20-30 de ani, si ale caror rani sunt la fel de deschise si in ziua de azi. Desi suntem copii ai lui Dumnezeu, nici noi nu suntem scutiti de fazele durerii: 1. negarea: "Ce mi se intampla nu este real, nu se poate sa se intample acest lucru!" 2. mania: "Nu este drept! De ce lasa Dumnezeu aceste lucruri in viata mea?" 3. implorarea: "Voi face orice, dar Te rog, fa durerea sa dispara!" 4. depresia - tacere si izolare 5. constientizarea - acum suntem pregatiti sa ne rugam: "Nu voia mea sa se faca, ci voia Ta!" Indiferent daca este vorba de moartea cuiva drag, de distrugerea casniciei, de concedierea ta, de boala sau de orice altceva ce pretuiesti, numai intorcandu-ti fatza spre Dumnezeu vei putea accepta pierderile, le vei putea exprima, vei putea plange, te vei putea elibera, dupa care taria iti va creste mereu. ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
alina morostes Psalm 136:1 Lăudati pe Domnul, căci este bun, căci în veac tine îndurarea Lui! 2 Lăudati pe Dumnezeul dumnezeilor, căci în veac tine îndurarea Lui! 3 Lăudati pe Domnul domnilor, căci în veac tine îndurarea Lui! 4 Pe Cel ce singur face minuni mari, căci în veac tine îndurarea Lui! 5 Pe Cel ce a făcut cerurile cu pricepere, căci în veac tine îndurarea Lui! 6 Pe cel ce a întins pământul pe ape, căci în veac tine îndurarea Lui! 7 Pe Cel ce a făcut luminători mari, căci în veac tine îndurarea Lui! 8 Soarele, ca să stăpânească ziua, căci în veac tine îndurarea Lui! 9 Luna si stelele, ca să stăpânească noaptea, căci în veac tine îndurarea Lui! 10 Pe Cel ce a lovit pe Egipteni în întâii lor născuti, căci în veac tine îndurarea Lui! 11 Si a scos pe Israel din mijlocul lor, căci în veac tine îndurarea Lui! 12 Cu mână tare si cu brat întins, căci în veac tine îndurarea Lui! 13 Pe Cel ce a tăiat în două marea Rosie, căci în veac tine îndurarea Lui! 14 Care a trecut pe Israel prin mijlocul ei, căci în veac tine îndurarea Lui! 15 Si a aruncat pe Faraon si ostirea lui în marea Rosie, căci în veac tine îndurarea Lui! 16 Pe Cel ce a călăuzit pe poporul Său în pustie, căci în veac tine îndurarea Lui! 17 Pe Cel ce a lovit împărati mari, căci în veac tine îndurarea Lui! 18 Pe Cel ce a ucis împărati puternici, căci în veac tine îndurarea Lui! 19 Pe Sihon, împăratul Amoritilor, căci în veac tine îndurarea Lui! 20 Si pe Og, împăratul Basanului, căci în veac tine îndurarea Lui! 21 Si le-a dat tara de mostenire, căci în veac tine îndurarea Lui! 22 De mostenire robului Său Israel, căci în veac tine îndurarea Lui! 23 Pe Cel ce Si-a adus aminte de noi, când eram smeriti, căci în veac tine îndurarea Lui! 24 Si ne-a izbăvit de asupritorii nostri, căci în veac tine îndurarea Lui! 25 Pe Cel ce dă hrană oricărei făpturi, căci în veac tine îndurarea Lui! 26 Lăudati pe Dumnezeul cerurilor, căci în veac tine îndurarea Lui! [mamica] Alina & Dragos (2,5 ani) [copil] [url="http://community.webshots.com/user/morodac"][foto]pozici[/url]
Arhistefy "...seara vine plansul, iar dimineata veselia." (Psalmul 30:5) Cum sa faci fatza durerii (continuare) Procesul maturizarii include: 1. sentimente profunde, 2. onestitate, 3. suficient timp pentru vindecare. Uneori cautam sa gasim alinare cat mai repede si sa scapam de durere chiar inainte de a trece prin ea. Facem acest lucru pentru ca ne este teama de procesul prin care trebuie sa trecem. Fugim de durere sau incercam sa o inlocuim cat mai repede posibil. Cateodata folosim alcool sau droguri, alteori ne gasim refugiul in relatii sexuale, cheltuim bani sau devenim dependenti de locul nostru de munca. In acest mod, insa, nu facem decat sa inrautatim lucrurile! Cu ajutorul lui Dumnezeu...poti simti durerea...ii poti da drumul...si poti merge mai departe. Asculta: "Seara vine plansul, iar dimineata veselia." (Ps. 30:1) Trebuie sa treci prin durere pentru a ajunge la bucurie. Moise a fost cel mai maret lider pe care l-a avut vreodata Israelul. Moartea lui a fost o pierdere nespus de mare. Poporul l-a plans in Campia Moabului. Timp de 30 de zile si 30 de nopti, Dumnezeu a stat alaturi de ei, lasandu-i sa isi exprime durerea. Fara graba. Fara vreo cenzura divina. Fara negare. Doar dupa ce Dumnezeu a vazut ca au trecut prin fiecare etapa a procesului, i-a spus lui Iosua sa conduca poporul mai departe. A trebuit sa treaca prin jale ca sa ajunga la destinatie... Cu totii trecem prin aceste etape! Asculta: "Dupa moartea lui Moise, robul Domnului, Domnul a zis lui Iosua, fiul lui Nun, slujitorul lui Moise: <<Robul Meu Moise a murit: acum scoala-te, treci Iordanul acesta, tu si tot poporul acesta, si intrati in tara pe care o dau copiilor lui Israel. Intareste-te si imbarbateaza-te, caci tu vei da in stapanire poporului acestuia tara pe care am jurat parintilor lor ca le-o voi da....Intareste-te numai si imbarbateaza-te !...Nu te speria si nu te ingrozi, caci Domnul, Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face!>>" (Iosua 1:1-9) Cel care a spus aceste cuvinte este Dumnezeul tau si ti le spune astazi si tie! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
Arhistefy "Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni!" (Fapte 5:29) Invata sa spui "Ajunge!" Nu poti calatori in tacere prin viata, sperand ca ceilalti vor observa cand ai incasat destul. Deschide-ti gura, sau altfel vei fi incarcat cu tot mai multe probleme si responsabilitati, si, inainte sa iti dai seama, viata ta va fi vraiste! Nu este necesar sa arunci o bomba sau sa pornesti o rascoala, insa trebuie sa inveti sa spui "Ajunge!". Viata ta este prea pretioasa pentru a fi lasata in mainile altcuiva, in special daca acea persoana este lacoma, are pretentii nejustificate sau doreste pur si simplu sa manipuleze. Daca vrei sa te faci auzit, vorbeste raspicat! Oamenii suprasolicitati vor esua. Au esuat in trecut si vor esua si in viitor. Dau gres in casnicie, in lucrare si in viata de zi cu zi. Vor esua ca si parinti, ca si parteneri si nu vor avea succes nici pe plan profesional. Esti asemenea unui avion: daca esti supraincarcat cu bagaje, nu vei reusi sa te desprinzi de la sol. Daca doresti sa fii mereu pe placul celor din jur, sa impresionezi sau sa intri in gratiile cuiva, te vei impovara cu prea multe lucruri, iar in final nu vei putea ajunge pe culmile pregatite de Dumnezeu pentru tine, si asta numai pentru ca ti-ai ignorat limitele! Nu esti obligat sa acorzi intreaga ta atentie fiecarei circumstante! Gandeste-te la asta: Isus a parasit multimile pentru a putea fi singur cu Tatal. A intampinat critici? Da! S-a bucurat insa in prezenta lui Dumnezeu? Da! Oamenii care nu iti cunosc nevoile si nu iti respecta telurile te vor seca, te vor abate de pe cale si nu te vor lasa sa te inalti. Care este solutia? Fa tot ce iti sta in putinta: invata sa spui "Ajunge!", dupa care intinde-ti aripile si ia-ti zborul! ________________________________________________ Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo. Cu drag, Mihaela
anda141 Dragoste si mila „Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati! Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila!” (Matei 5,6.7) Dumnezeu este iubire. Neprihanirea este sfintenie sau asemanare cu Dumnezeu. „Cu cat Il cunoastem mai mult pe Dumnezeu, cu atat mai inalt va fi idealul nostru in ceea ce priveste caracterul si cu atat vom tanji mai mult dupa asemanarea cu El.” Nu este suficient sa crezi ca Isus nu a fost un impostor si ca religia Bibliei nu este doar o poveste iscusita. Nu este suficient nici sa crezi ca Isus poate sa mantuiasca. Neprihanirea inseamna a face ceea ce este drept, caci toti vor fi judecati dupa faptele lor. Caracterele noastre se dau pe fata prin ceea ce facem. Faptele arata daca credinta este sau nu adevarata. Duhul Sfant il ajuta in mod permanent pe credinciosul consacrat sa atinga desavarsirea caracterului. In stransa legatura cu insetarea dupa neprihanire sunt mila si curatia inimii. Acela care manifesta compasiune fata de cei saraci si asupriti, manifesta mila fata de unul dintre cei mai mici frati ai lui Hristos. Biblia ne arata ce trebuie sa facem: „Ti s-a aratat omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine, decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?” (Mica 6,8). Regula de aur este principiul milei fata de altii. Nu este suficient sa rostesti cuvinte, trebuie sa faci fapte de mila (Matei 25,31-46). Cuvinte amabile, priviri pline de simpatie, expresii de apreciere vor fi pentru multi dintre cei framantati si singuri asemenea unui pahar cu apa rece pentru sufletul insetat. Un cuvant de simpatie, o fapta de amabilitate vor ridica povara care apasa greu pe umerii obositi. Si fiecare cuvant sau fapta de bunatate neegoista reprezinta o expresie a iubirii lui Hristos pentru omenirea cazuta.” Toti aceia care manifesta mila vor primi, in cele din urma, mila din partea milostivului Mantuitor. Caracterul crestinului trebuie sa se dezvolte in aceasta viata. Monica [mamica] si [copil] ALBERT EDUARD (19 ianuarie 2004 ) [foto] [url="http://community.webshots.com/user/monica1816"]Album Albert[/url]