Ce v-a oprit?
Andrada Ce v-a oprit sa va incepeti activitatea sexuala mai devreme? Din nou, acest sondaj, realizat la cererea mamicilor de adolescenti, cere sinceritate din partea celor care raspund.
Tinabeve Nu stiu exact, dar imi amintesc ca erau mai mute motive pentru care am mai asteptat... Sigur ca unul dintre ele era educatia, dar cred ca se poate spune si ca nu eram pregatita, de vreme ce un om pregatit isi poate argumenta si sustine optiunile. Tina Speranta moare ultima.
danis combinatie: la inceput, as da "vina" pe educatie; apoi as spune ca atunci cand educatia nu ma mai impiedica, nu am gasit persoana potrivita; acum stiu insa ca nici nu eram pregatita
gabibarta adevarul e ca asa am fost educata sa nu incep prea repede, si cand am plecat la facultate, mama mi-a dat un blister de pilule pt. orice eventualitate- mi-a spus ca daca totusi vreau sa fac sex, sa ma protejez. Pana la 19 ani am avut cateva ocazii, dar nu am regretat ca nu am profitat de ele, si am asteptat prima dragoste adevarata. Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta
Sibylle Nu aveam maturitatea necesara. Imi statea capul la altele...nu la viata sexuala. Sibylle
oana cretu Desi eram cu prietenul meu de 2 ani, nici unul dintre noi nu s-a simtit pregatit pana la 18 ani sa inceapa viata sexuala. Nu mai radeti![:D] oana si bb din burtica [copil] (14 saptamani) "Si maine mai este o zi..." http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
ancuta06 Mie mi-era frica de durere. Ancuta & [copil] Martijn, (24.10.2003) http://community.webshots.com/user/Busch_family
Nora Eu nu eram pregatita psihic. La 18 ani aveam un prieten( de 1 an deja) care ma iubea mult de tot, avea planuri de familist si pe mine ma speria gandul ca, gata, s-a terminat deja cu toate cautarile, primul ochit, primul lovit, chestii d-astea. Am fost prieteni 3 ani si, cand am implinit 20 de ani, mi-am dat seama ca trebuie sa mai caut. Nu am facut dragoste cu el si, mai tarziu, mi-a parut rau, prea mult ma iubise si poate merita asta. Si eu tineam mult la el, dar nu cred ca l-am iubit prea tare, era mai mult un frate pentru mine. Asta a fost, viata e, uneori, complicata si nu prea stii care e alegerea cea mai buna... Dar si acum imi amintesc de el, ca de un om bun iar prietenia cu el a fost o perioada foarte frumoasa din viata mea! Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor http://community.webshots.com/user/NoraCosmin
symaco educatie...nu cred ca a avut vreo legatura.mama mi-a fost tare buna prietena,dar despre viata sexuala nu pot sa zic ca am discutat. la mine au fost doua cauze:nu m-am simtit pregatita,si asa la nici 18 ani impliniti..prea tarziu nu e[:D][:D]..da nici prea devreme![^][^] a doua cauza:am asteptat pana a aparut persoana potrivita.dintotdeauna eu am avut o conceptie mai invechita:sex=casatorie! am avut´´noroc´´si asa a fost!
ionela-roxana Nu cred ca as fi conceput sa-mi incep viata sexuala mai repede decat am facut-o,adica la aproape 17 ani!Ce ma oprit pana atunci era teama ca poate nu este el omul potrivit!Am asteptat sa-mi demonstreze ca ma iubeste si nu ma dezamagit!Nu a fost sa-mi fie sot insa daca nu era el primul as fi vrut sa fie sotul meu (primul)! Roxi si bb Rares 9. april.2002 http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Danelutza Cred ca vroiam ca cel cu care o faceam sa ma iubeasca macar un pic, am simtzit tot timpul de la sexul opus dorintza de a face sex nu dragoste.
anca tanasica si eu as fi fost tentata sa spun ca educatia...poate si educatia...dar nu eram pregatita psihic.... Cand am implinit 18 ani, tatal meu m-a luat la plimbare ca sa-mi povesteasca cum sta treaba cu sexul...mama e exagerat de pudica...tata mi-a povestit in primul rand ca tb.sa vina din inima gestul asta..ca altfel...mai bine te duci sa tragi de fiare...si ca implica responsabilitate...mi-a vorbit de bolile cu transmitere sexuala si de copii...oricum stiam toate astea...dar el m-a sfatuit ca daca fac pasul asta, sa merg intai la un cabinet de planning (se deschisese unul in leu...) si l-am ascultat.... Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003) ================================== http://www.vectornoise.com/Alex/index.html ==================================
greieras In familie am fost invatata ca cea mai speciala relatie sexuala se consuma in cadrul casatoriei, si ca daca voi avea rabdare si nu ma voi grabi in final voi fi fericita. M-am maritat cu sotul meu la 30 de ani (pare tarziu pentru unii), el avand 32. Amandoi am facut sex pentru prima oara in viata dupa casatorie. Relatia noastra este extraordinara si ma bucur ca nu m-am grabit. In final simtim amandoi ca nu am avut decat de castigat. Gloria si bb pe drum.
Roxana_G Categoric nu eram pregatita. Poate nici cand s-a intamplat nu eram pregatita, insa atunci asa am simtit. Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
danna2002 FAPTul ca nu puteam sa ma bucur pe deplin de ceea ce traiam langa EL. Ca eram inca la liceu si ca nu ma simteam pregatita ..ca imi aduceam aminte de nu stiu ce chestie de pe la matematica...[bang][bang] in ceea ce priveste bagajul de la mama ea mi a zis de cad ma stiu E MORALITATEA TA SI TE REPREZINTA ..iar cand am facut o STUDENTA FIIND ......i am spus..nu m a acuzat..si viata noastra a mers mai departe ..DAR CA SFAT EU ZIC ..INAINTE DE A FACE ASTA SA DAI O FUGA PE LA UN CABINET GINECOLOGIC DE PREFERAT SAU PE LA UNUL DE PLANIFICARE FAMILIALA CA E MAI BINE ASA...STIU CA E JENA CA ETC..MAI BINE JENA DECAT DURERI..COSMARURI SI MUSTRARI DE CONSTIINTA. danna2002
sirod Am votat 'educatie'...a atirnat muuuult, exagerat de mult!Stiu sigur ca pe fie-mea nu o educ asa! DORIS
ticka
quote:
Originally posted by danis
combinatie: la inceput, as da "vina" pe educatie; apoi as spune ca atunci cand educatia nu ma mai impiedica, nu am gasit persoana potrivita; acum stiu insa ca nici nu eram pregatita
perfect de acord! Cristina & Sandica floricica cu pozici[url="http://community.webshots.com/user/ticka75"][flo][/url]
Tia am ales combinatia: N-am gasit persoana potrivita N-am fost pregatit (a) (fizic/psihic...etc) [cina2]
andrada biris Eu am fost crescuta EXCELENT: adica am discutat cu parintii mei despre orice. La 16 ani mama m-a invatat sa-mi tin calendarul (eram singura la liceu care stia si colegii - da, baietii ma rugau sa le explic si lor), iar tata imi spunea sa nu merg la nici o intalnire fara prezervativ in buzunar. Dar...primul meu sarut a fost la 17 ani (dupa lectia cu calendarul) si prima experienta sexuala la 20 ani. Motivul? Am avut destule intalniri dar nici unul din baieti nu trezea in mine sentimente (sau senzatii placute) deci nu era cel potrivit[amoras].Si cand l-am intalnit pe THE ONE...desi il stiam de la 6 ani ( a fost primul meu "prieten" la 9 ani) dar nu-l vazusem de 4 ani am stiut aproape de la inceput ca o voi face. Si nici nu am asteptat mult. Nu pot sa spun decat ca la cateva ore ii spuneam si mamei. (ASTA E PENTRU MAMELE DE ADOLESCENTI CARE AU DORIT SONDAJUL ) Sper sa fac si eu la fel. Sa-mi cresc fiica idem adica sa astepte persoana potrivita si sa nu faca asta din curiozitate sau pt ca e la moda. Sa vina la mine orice problema ar avea si sa fiu pentru ea ce a fost mama pt mine: CEA MAI BUNA PRIETENA. In clasa mea era la moda sa fi "versata". Doar 2 fete am terminat liceul "fara cunostinte in cauza". Dar unde dragoste (a se citi dorinta)nu e, nimic nu e. In orice caz eu sunt casatorita cu THE ONE si niciodata nu am visat la altul. E ca in cartile alea la kilogram gen sandra brown pe care le citeam cu ardoare in perioada in care ma temeam ca nu voi stii sa reactionez la SARUT asa cum "trebuie" Si care barbat nu viseaza sa-i spui "Dragule esti CEL MAI BUN!" ( din parcarea goala) Sa se noteze ca eu nu sunt adepta relatiilor "doar dupa casatorie" sau a formulei "un singura barbat-trebuie sa te casatoresti cu cel cu care ai..." Dar daca asa a fost sa fie nu pot decat sa spun ca mai perfect nu putea fi.Noi am stat 4 ani impreuna inainte da casatorie. Am astepta sa termine el faculta iar eu mai aveam 3 ani. Si nici nu consider ca trebuie sa-l iubesti pe ...respectivul. Dar musai sa-l doresti. Nu o faci la cererea partenerului. sau sa fii "in randul lumii". Am spus prea multe dar cred ca daca cineva a cerut aceste sondaje undeva exista probleme de comunicare intre parinti si adolescenti. Cine stie ce ma asteapta si pe mine. Sper sa-mi aduc aminte sa fiu cum spunea mama mea: "intai prietena care te asculta si te ajuta si apoi mama care te pedepseste " mamica briannei -2 ani (adolescenta peste niscavai ani) Andrada [mamica] si Brianna [copil]
nic23 Educatia. Mama mea m-a crescut singura si nu si-ar fi dorit ca eu sa ajung ca vecinele mele de varsta mea care isi faceau de cap pur si simplu. Eu aveam atunci un prieten de la Academia Navala. Ne iubeam foarte mult si dupa un an, cu gandul "daca tot ne vom casatori de ce nu?" am facut-o. Eu aveam 18 si jumatate iar el era cu doi ani mai mare decat mine. Dupa vreo doi ani eu am plecat cu altul in Olanda, dar nu mi-a parut rau ca nu mai eram virgina. Daca voi avea o fata sigur ca va avea voie s-o faca mai devreme decat am facut-o eu, iar daca "cel ales" va avea pretentia sa fie virgina, n-are decat sa caute mai departe. Traim in alte vremuri. [flo] nic23
gegea N-a fost nici momentul, nici persoana potrivita. In plus, imi doream sa nu ma apuc de [xinpat] pana la casnicie. Pana la urma nu a fost sa fie asa...
Kehleyr La mine au fost mai multe motive, dar am ales raspunsul cu "n-am fost pregatita..." pentru ca ala a fost principalul... In educatia de acasa nu mi s-a spus niciodata explicit cutare si cutare. Nu cred ca am discutat vreodata deschis cu mama despre sex, inainte sa se fi consumat deja actul pentru prima oara (la 19 ani, dupa 6 luni de prietenie, si cu actualul meu sotz...). Nu era vorba ca sexul a fost un subiect tabu, sau ca am fost tinuta din scurt, dar mama era mai timida si mai pudica si nu cred ca ar fi putut sa abordeze subiectul in mod direct. Si eu la fel. Dar consider ca prin educatia in ansamblu pe care am primit-o am stiut exact ce responsabilitati si riscuri implica asta. Am avut ocazii si inainte, si m-a oprit poate si faptul ca... pur si simplu nu mi-o doream [:D]. Bine, ar fi fost oricum aventuri de ocazie, majoritatea, dar nu am avut curiozitatea de a duce relatia pana la capat. Si poate ar mai trebui sa mentionez pentru mamicile care au cerut sondajul: foarte, foarte important a fost cercul de prieteni. Am avut noroc de ceea ce se cheama "un mediu bun", in care nu se facea din sex sau din pierderea virginitatii un lucru grozav, un motiv de lauda. Cred ca toate am fost "fete cuminti", toate am facut-o pentru prima oara cam in aceeasi perioada si cu cei care ne-au devenit apoi soti. Asta a fost foarte, foarte important. Nu m-am simtit in nici un fel presata de teribilism, de spirit de gasca sa fac acest pas... Si cu toate astea ne-am distrat grozav in liceu, chiar si fara sex [:D].
serenity Toate la un loc , dar cred ca principalul motiv a fost dorinta de a deveni femeie doar in noaptea nuntii iar primul barbat sa fie sotul meu . Asa a si fost si nu imi pare rau ca am asteptat clipa timp de 24 de ani ! [url="http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=235352428&ran=20487"]Mic album[/url][foto] Alexandra , mamica lui Mihaita[flo] ************************ Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
snowbell greieras, m-ai dat pe spate! cum ai rezistat? eu una stiu ca de pe la 17 ani tot aveam chef... si chiar daca a mai durat abstinenta inca doi ani dupa aia stiu ca muream de pofta si si acum imi place mult si prietenului meu ii place ca-mi place :) si - doamne! - barbatul tau e o rara avis, 32 de ani fara sex? nu te supara, dar am vazut pe discovery o emisiune in care se punea problema abstinentei si a urmarilor ei asupra organismului. si era de rau: adica medicii catolici ajungeau sa trebuiasca sa-i sfatuiasca pe calugari sa faca "sex cu cineva pe are-l iubesti cu adevarat" (citat woody allen), adica masturbare (sper ca moderatorii aceepta cuvantul), ca sa nu se imbolnaveasca rau de tot. sunteti amandoi un caz rar. si norocos, eu am avut si experiente ratate si mi-e groaza sa ma gandesc ca as fi putut sa ma casatoresc cu verunul din nepriceputii aia, sa ma trezesc ca am o viata sexuala mizerabila si ca trebuie sa divortez. ar fi fost traumatizant. asa, ca am avut libertatea sa aleg (atentie, libertatea aceasta nu inseamna ca m-am culcat cu juma de romania!), a fost extraordinar. am putu gasi pe cineva cu care ma completez din toate punctele de vedere, SI din cel sexual, fara de care o relatie sot-sotie nu exista. si - din noi, nu mi-o lua in nume de rau, te rog! - ai de gand sa-ti educi si copiii la fel? sex dupa casatorie? sau ai de gand sa le expui toate variantele (impartial!)si sa si incredere ca ei vor face alegerea pe care sa n-o regrete?
corina iulia faptul ca nu stiam cum se manaca chestia asta, eram nepregatita moral pt asa ceva si in plus nu am gasit omul care sa ma iubeasca suficient de mult ca sa merite. "Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu cu drag de forum, corina
addiana cum au spus si alte fete, la inceput a fost educatia, dar nici nu am intalnit persoana potrivita. bine, eu am facut-o la 16 ani si 8 luni, deci nici n-am avut prea mult timp sa caut.....! dar cand a fost sa fie s-a intamplat, eram impreuna cu actualul meu sot doar de 2 luni, si nu a fost nimic premedidat, planuit, ci pur si simplu din giugiuleli si pipaieli am ajuns s-o facem! el mai rade si acum de mine, spunandu-mi ca m-am lasat usor!!!!! hi, hi! diana si denisa http://pg.photos.yahoo.com/ph/pozedenisa/my_photos
hosen nu am gasit persoana potrivita hosen
Viovio Poate o sa va mire dar cred ca pe mine m-a oprit...ambitia,mindria... Imi doream din rasputreio sa fiu altfel...Si cum toate colegele mele se laudau cu astfel de experiente! Cred ca a mai fost si teama de consecinte.Practicam un sport "de baieti' intr-un mediu doar de baieti si ii ascultam cum vorbeau despre fetele care "cedasera".Nu imi placea si imi era teama ca voi pierde respectul lor,daca vor afla ca sunt ca toate celelalte. Violeta mami de printesa Cristiana Bianca [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/violeta_avon/my_photos"]POZE CU BIANCA[/url] Daca plingi ca ai pierdut soarele...,lacrimile te vor impiedica sa vezi luna.
Viovio [bang]
iully Educatia...Cu mama mea am avut si am o relatie speciala,vb despre orice ,absolut orice.Educatia pe care mi-a dat-o a ramas adanc intiparita in minte..pur si simplu nu am putut s-o ignor.[cusca]Mentionez ca eu mi-am inceput viata sexuala la 21 ani,dupa ce m-am casatorit,desi eram impreuna cu actualul sot de la 16 ani. Deci educatia si putin morala m-au impiedicat s-o fac mai devreme.. celelate optiuni nefiind valabile in cazul meu.Oricum nu regret ca am asteptat. Pupici[pup]
viviana Au fost mai multe cauze. Morala mea personala, educatia, faptul ca nu eram sigura de iubirea pentru partenerul meu. Educatia nu stiu exact ce rol a avut deoarece mai am 2 surori care si-au inceput viata sexuala la 16 ani. eu nu am facut-o din mai multe motive, nu doream sa ma marit, nu doream complicatii si bineinteles il asteptam pe domnul Perfect. am cautat intodeauna barbatul care sa ma atraga atat fizic cat si psihic. Multi adolscenti o fac din curiozitate si pentru a fi in pas cu moda si pentru ca li se dau atat de multe exemple... Tot ceea ce ne inconjoara are conotatii sexuale si daca se va continua tot asa in cativa ani varsta la care se incepe viata sexuala va scadea foarte mult. vivi
LUCIA MIRELA O combinatie intre educatie si "n-am gasit persoana potrivita". mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618"]Povestea-nasterii[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/lpircalabu/album?.dir=/9e95&urlhint=actn,ren%3as,8%3af,0"]Super-desenele lui Liviu - iunie 2005[/url]
catutza Eu nu am inceput mai devreme pentru ca pana atunci am considerat ca toti vroiau doar [xinpat] ,dar atunci cand am facut-o pentru prima oara cu viitorul meu sot am stiut ca el ma vrea pe mine pentru tot ceea ce sunt ,adica ma iubea si il iubeam(si acum ne iubim la fel de mult - a nu se intelege altceva!) [gravi]catutza
LauraNicole Educatia primita . Un bb are nevoie de noi : http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm
ramonaa La 19 ani am gasit persoana potrivita si probabil eram si pregatita psihic. A fost si dragoste. Ramonaa si Robert (15.01.2004)
asi Sunt o persoana curioasa.Deci prima data a fost din curiozitate. Acum stiu asta dar atunci credeam ca e marea dragoste. Nu regret ca am facut-o atunci poate daca mai asteptam devenea o frustrare. [url="http://community.webshots.com/user/ubi19"]Familia mea[/url] [url="http://community.webshots.com/user/razvan2004"]Razvan[/url]
iullia eu, mai aveam putin si implineam 18 ani, dar n-am vrut ca primul barbat din viata mea sa si ramana primul, a fost un tip, pe care nici macar n-am stiut niciodata cum il cheama asa mi-am dorit eu, sa fie ca si cum n-a fost
Tzupi
quote:
Originally posted by Tinabeve
Nu stiu exact, dar imi amintesc ca erau mai mute motive pentru care am mai asteptat... Sigur ca unul dintre ele era educatia, dar cred ca se poate spune si ca nu eram pregatita, de vreme ce un om pregatit isi poate argumenta si sustine optiunile.
Asa cred:) Anca
brendamitran Consideram la vremea respectiva ca trebuie sa ai oarece sentimente fata de persoana cu care o faci,altfel......Si nici acum nu mi-am schimbat parerea BRENDA "Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran) http://community.webshots.com/user/brendamitran
olim Eu as opta pentru optiunea 4, adica nu am gasit persoana potrivita. Pentru mine o relatie cu un barbat trebuie sa fie mai mult decat o atractie fizica ssi atat.Am asteptat 20 de ani si nu imi pare rau, caci prima mea relatie serioasa este actualul sot.[bis]
alexa si mami educatia, am zis. da' cred ca si teama de consecinte. si-asa cind ma gindesc ce naivi eram[bang]! bine ca am avut noroc.primul, singurul si sa dea Domnu' si ultimul. [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/gurleacrisali/detail?.dir=869a&.dnm=353ere2.jpg&.src=ph"]ALEXA[/url]
laura.carolina Eu cred ca gandirea adolescentilor s-a schimbat mult in ultimii 10 ani si cel mai bine ar trebui sa raspunda la aceste intrebari persoane care au intre 18 - 20 ani pt ca eu am 2 verisoare de 15 si 16 ani care ,atunci cand vorbesc cu ele despre aceste lucruri( educatie sexuala )imi dau seama ca ele gandesc asa cum gandeam eu la 18 - 20 de ani.Lor le-au venit ciclu la 11-13 ani ,generatiei din care fac eu parte la 13-14 ani, ceea ce inseamna ca si corpul fetelor este pregatit mai devreme de inceperea unei activitati sexuale.Si ganditi-va ca eu am 26 de ani si imi dau seama cat s-au schimbat lucrurile in ultimii 10 ani si nu imi vine sa cred.Eu ma jucam cu papusile la 12 ani,iar fetele de acum care au 12 ani se machiaza si se imbraca cu blugi cu talie joasa si bluze pana la buric.Asta este, timpurile evoleaza si noi trebuie sa tinem pasul.Dar cel mai important lucru este ca mamicile sa fie fff apropiate de fetitele lor, viitoare adolescente .
dyadya De acord cu laura carolina. Eu sunt profesoara la gimnaziu si credeti-ma cand vad cat de dezvoltate sunt fetele inca din clasa a 5-a a6-a nu-mi vine sa cred! lasa cum se imbraca/machiaza/comporta, e vorba pur si simplu de dezvoltarea corpului. Pai eu la 12 ani aratam ca un copil. Fetele de acum la 12 ani arata cum imi inchipui eu ca ar tb sa arate la 14-15!! Nu mai vb de clasa a 8-a unde deja sunt domnisoare in toata regula. Cred ca inceperea vietii sexulae depinde de multi factori si pe primul loc sta educatia. Dar nu educatia de tip spartan: nu ai voie sa faci asta, daca aflu ca ai facut-o nu te mai primesc in casa. Asta nu-i educatie! Eu prin educatie, in cazul de fata, inteleg ca fata tb sa inteleaga ce inseamna o viata sexuala activa, sa constientizeze ca nu este un concurs: cine-o face prima, ci este o decizie personala pe care o poti lua o data-n viata-deci n-o irosi ca s-ar putea sa regreti, sa intelega ca apropierea fizica intre doi oameni, mai ales la inceputul vietii sexule, inseamna si putin sentiment nu numai activitate fizica dar cel mai important este sa li se explice ca inceperea vietii sexulae inseamna de fapt o MARE RESPONSABILITATE. Responsabilitatea de a avea grija de corpul tau, de a te proteja atat impotriva unei sarcini cat si impotriva unor boli si nu in ultimul rand, responsabilitatea de a te proteja psihic in cazul unor nefericiri amoroase. Aici am eu mari dubii in legatura cu acest trend de a incepe viata sexuala la 13-14-15 ani. Fizic or avea tot ce le trebuie, dar psihic ma indoiesc ca au aceeasi maturitate. La sondaj raspund:educatie din care deriva faptul ca pana atunci nu gasisem persoana potrivita. Deriva din educatie pentru ca eu asa am considerat, ca nu merita sa fac asta decat cu o peroana pe care eu o consider potrivita la mom respectiv. Aaa, si "evenimentul" s-a petrecut la 19 ani, iar eu in casa n-am avut niciodata discutii cu interdictii sau amenintari ca daca fac asta se intampla nu stiu ce. Cu mama intotdeauna am vorbit deschis orice subiect, inclusiv asta. Deci nu frica de parinti m-a tinut in loc-cred ca si ei se mirau ca nu se intampla nimic!!![:-)))]
blackgirl0 nu stiu, pentru mine o fata de 12 ani este tot o fata, asa cum o fi: machiata si cu blugi cu buricul gol. nu este adevarat ca daca ei ii vine ciclul mai repede chiar si stie sa fie mai responsabila cu corpul ei ( chiar o fii stiind ea ce este aia contraceptie, BTS sau alte lucruri de genul acesta???) ma indoiesc serios si chiar de sunt intransigenta eu tot nu mi-as lasa astfel fetele sa umble. nu sunt inca mama, dar cum ma stiu, cred ca mai degraba le-as bate (la propriu si nu la figurat) decat sa aud ca incep viata sexuala la 14-17 ani.
bqb Draga Andrada, Parerea mea este ca intrebarea ta nu e corect pusa. Cum adica ce v-a orpit sa incepeti activitatea sexuala mai devreme? Masi devreme de ce? De ora 3:00? De 30 ani? De 15 ani? De prietena sau vecina? Mi-as fi dorit sa raspund dar nu am la ce. Cu bine
Fiquelle O combinatie : educatia, teama de parinti (mai ortodoxi din fire), lipsa unei persoane potrivite. Madalina si nastrusnica Sofia Maria,12.08.2004 http://community.webshots.com/user/fiquelle
Dandush Pe mine m-a oprit frica de consecinte. Parintii mei au fost foarte severi ; la 16 ani tatal meu a aflat ca am fost la discoteca la bunica in sat si a doua zi m-a dus la ginecolog[bang][bang]. Va dati seama ca n-am putut sa mai fac nimic de frica.............pana m-am maritat.. If u wanna c the rainbow,u have to put up with the rain.
doinabita Am votat pentru educatie,am inceput viata sexuala la 19 ani, aveam alte preocupari citeam mult, imi placea mult sa studiez,ma gandeam bine daca se merita sa incep viata sexuala cu orice prieten pe care il aveam si am ajuns la concluzia ca nu!si atunci cand am inceput-o nu am avut ce sa regret mai tarziu!nu deceptii ,nu suferinta! bita doina
zfcristina Nu stiu ce sa zic.Cred ca educatia data de mamica mea + felul meu de a fi,am avut chiar inainte sa incep relatia cu sotul meu(de pe la 14 ani pana pe la 17 si ceva )o relatie cu un baiat pe care l-am iubit enorm, toti prietenii nostrii se intrebau si ma intrebau cum de nu mi-am inceput cu el viata sexuala.N-am stiut sa le raspund si nu stiu nici pana in ziua de azi de unde am avut atata ambitie si tarie sa nu-i cedez.Cu siguranta astazi mi-ar fi parut rau daca as fi facut-o. [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/zfcristina/album?.dir=/820a&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0"]1[/url] ,[url="www.babiesonline.com/babies/m/mihayta"]2[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/zfcristina/album?.dir=2174&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos"]3[/url] Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
Luna75 Combinatie de factori:nepregatita psihic,nu am gasit persoana potrivita,teama de penibilitatea momentului. Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
olim La mine au fost mai multi factori, dar in primul rand nu am gasit persoana potrivita decat la aproape 20 de ani, si nu imi pare rau ca am asteptat atat, mai ales ca primul meu prieten e atualul meu sot si azi implinim un an de la nunta. Am avut 2 prieteni inaintea lui, unul de aproape 2 ani, dar cred ca ma vroia ca un trofeu in plus, oricum avea foarte multe[:D]. Cred ca am inceput viata sexuala, cand mi-am gasit persoana potrivita pentru mine, adica un barbat mai mare cu 3-4 ani, sa nu fie la prima experienta, nici fustangiu, o persoana care sa ma faca sa ma simt bine si sa ma aprecieze.A fost ceva desoebit prima data, chiar daca era in caminul din Hasdeu, si nu intr-un hotel de multe stele cum am visat intotdeauna[:D]. Si suntem impreuna de 9 ani si de unul casatoriti, si ne iubim mult, cel putin asa zic eu[:D] [http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/olimpiabota/my_photos]. O seara frumoasa tuturor.[bis]
GeorgetaR Eu am facut-o cand am simtit ca sunt pregatita psihic pentru asta, aveam vreo 17 ani si ceva. Probabil ca si educatia a avut rolul ei, oricum cand eu am crezut ca e momentul, nu m-a mai interesat parerea nimanui. Si ca sa nu am probleme cu parintii (erau destul de severi) nu le-am spus.Am zis ca si educatia a avut probabil un rol pentru ca am cantarit destul de mult situatia, cel cu care am inceput viata sexuala mi-a fost apoi sot timp de 7 ani (in total 10 ani impreuna). Ca dup-aia am divortat fiindca nu mai era omul potrivit pentru mine cred ca este deja alta poveste si tine de alte sondaje. [hopsieu]
clayhanger Educatia, mediul si n-am gasit persoana potrivita... cam aici s-ar situa motivele mele. De fapt, raspunsul meu e altul, cam penibil poate(?): n-am avut cu cine! [:D] Am fost o visatoare si am iubit in tacere... asa ca s-a intamplat sa nu mai vad absolut nimic altceva in jur... nici o ocazie (daca or fi fost(?)), nici nimic. Ca sa fie de ajutor cumva raspunsul meu, atunci cand mi-au trecut visurile stupide si am intalnit o persoana minunata, nu am asteptat foarte mult (aveam aproape 20 de ani, si doar cateva luni de cand eram impreuna) fiindca conta doar sa fiu pregatita fizic si precauta. Si am fost... Asa ca mie mi se pare important ca, in zilele noastre, parintii adolescentilor sa se asigure in primul rand ca ai lor copii cunosc toate riscurile si se pot proteja. Apoi, aspectele de natura morala, sentimentala... tin de fiecare adolescent in parte si doar el hotaraste ce e prioritar. Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. Oscar Wilde