| Acte la primarie | |
| blanca000 | Puteti sa imi spuneti cu cat timp trebuie sa mergi la primarie sa stabilesti ziua si ora dorita? Stiu ca teoretic cu 14 zile inainte dar pot merge si mai devreme? Ce acte iti trebuie si cu cine trebuie sa vorbesti acolo? Dai ceva cuiva si totul se rezolva sau cum....? |
| liviu`s | Trebuie sa te duci la Primarie cu 14 zile inainte. Faci o declarație de căsătorie, alaturi de care viitorii soți prezintă urmatoarele acte: a) actul de identitate; b) certificatul de naștere, în original și în copie; c) certificatul medical privind starea sănătății. Certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să cuprindă mențiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători; d) acte, în original și în copie traduse și legalizate ori certificate de ofițerul de stare civilă, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, dacă este cazul. Aceste acte pot fi: - certificatul de deces al fostului soț; - certificatul de despărțire sau de divorț Dosarul actului de căsătorie mai cuprinde, după caz, urmatoarele docmente: a) aprobarea primarului pentru încheierea căsătoriei în afara sediului primăriei, la cererea persoanei interesate; b) încuviințarea primarului sau a comandantului navei pentru încheierea căsătoriei înainte de împlinirea termenului de 10 zile de la data înregistrării declarației de căsătorie, la cererea persoanei interesate; c) aprobarea președintelui consiliului județean sau a primarului general al municipiului București, în cazul existenței unor impedimente rezultate din condițiile de vârstă (minim 16 ani pentru fete), rudenie firească sau adopție, prevazute de art. 4 alin. (2), art. 6 alin. (2) si art. 7 alin. (2) din Codul familiei; d) dovada eliberată ori autentificată de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România, în cazul căsătoriei unui cetățean străin, din care să rezulte că îndeplinește condițiile de fond, cerute de legea sa națională, pentru încheierea căsătoriei în România, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 119/1996, coroborate cu art. 18 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat, cu excepția cetățenilor statelor cu care România a încheiat tratate, convenții sau acorduri de asistență juridică, ce pot prezenta documente eliberate de autoritățile competente din țarile respective. e) declarația dată pe propria răspundere, autentificată de un notar public, din care să rezulte că viitorul soț, cetățean străin sau apatrid, nu este căsătorit și îndeplinește condițiile de fond cerute de legea sa națională pentru încheierea căsătoriei în România, în cazul în care dovada prevazuta la lit. d) nu poate fi obținută întrucât statul respectiv nu are misiune diplomatică sau oficiu consular acreditat în România. Pentru apatrizi, legea națională este legea statului în care își au domiciliul sau, în lipsă, reședința; f) procesul-verbal încheiat împreună cu interpretul autorizat, în cazul încheierii căsătoriei între persoane care nu cunosc limba româna sau între surdomuți; - declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de resedință al unuia dintre ei. - dacă ambii viitori soți sunt cetățeni străini sau cetățeni români cu domiciliul în străinătate, declarația de căsătorie se poate face la primăria localitații în care aceștia se află temporar. - căsătoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile, în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declarația de căsătorie, cât și ziua în care se oficiază căsătoria. - după expirarea termenului de 10 zile, căsătoria se poate încheia numai până la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale. În cazul expirării termenului de valabilitate a acestora, viitorii soți sunt obligați să depună noi certificate medicale referitoare la starea sănătații lor. |
| blanca000 | multumesc mult pentru raspuns..dar ma intereseaza sa stiu daca se poate rezolva si "pe sub mana " sa spunem caci daca ma duc cu 14 zile inainte nu sunt sigura ca mai gasesc in ziua si ora la care vreau. voi cum ati facut? |
| gabitzam | Certificatul medical prenuptial este valabil 14 zile, de aceea este termenul de 14 zile. Va mai trebuie certificatele de nastere in original si copie, buletinele original si copie, hotarire de divort(daca unul din cei doi a mai fost casatorit). Se completeaza la fata locului inca o cerere. Este un birou in fiecare primarie care se ocupa cu asta. Cu cit mai repede te duci cresc sansele de a-ti putea tu alege ziua si ora care iti convin. |
| liviu`s | Blanca, du-te din timp la Primarie, Serviciul de stare civila. Functionarii de acolo sunt "intelegatori". |
| Tinabeve | Blanca, Liviu are dreptate. Mergi si intrebi. Acum , nu cind depui dosarul. Experienta mea personala spune ca, in afara de taxe, totul este negociabil. Noi am vrut sa ne casatorim duminica, iar dupa ce ne-au amenintat ca nu vine nimeni sa ne casatoreasca, am aflat ca mai erau inca 5 cupluri ca noi, in aceeasi zi. Deci se poate orice! PS. Nu am dat nimic in plus, in afara de un buchet de flori, si ala in ziua casatoriei! Tina Speranta moare ultima. |
| Shobo | blanca, sotul meu cind s-a dus sa depuna actele l-am trimis si cu: 1 sticla sampanie cea mai ieftina, o cutiuta cu bomboane (Suchardine) si un buchetel de flori la tipa care se ocupa de treaba asta. in total ne-a costat max. 150mii si am fost siguri ca ne-a pus ora 11 cind vroiam noi caci era ff imp. pt ca noi am avut si religioasa in aceasi zi. tipa a fost ff zimbitoare si cred ca faptul ca a fost sotul [:D] si nu eu a facut-o sa ne accepte mai usor ora noastra.... in general femeile sint mai serviabile cu barbatii!... [:D] poti face si tu asa si iti garantez ca n-o sa ai pb. Bafta si casa de piatra! |
| Catalin | Initial creeata de dordia2000, 06/06/2004, 08:32:10
[hia]Eu am nunta pe 18 iulie si vreau sa fac si cununia in aceeasi zi. Fiind duminica in ce conditii se poate realiza si ce trebuie sa fac?[tel] |
| dordia2000 | Eu am fost la primaria sectorului 3 si reaspunsul pentru cununii duminica a fost categoric nu. sub nici o forma nu se fac cununii duminica. sfatuiti-ma cum sa procedez ca sa pot face cununia duminica.va rog din suflet. |
| CRIXIA | Cred ca programul fiecarei Primarii depinde de organizarea proprie. Va pot spune ca la primaria Municipiului Constanta se asigura in permanenta in zilele libere. Nu am auzit sa fie probleme legate de oficieri in zile nelucratoare. Functionarii de acolo fac prin rotatie si se rezolva toate casatoriile, sau alte urgente de stare civila, cum ar fi decese sau inregistrari de nasteri. Intradevar sunt taxe suplimentare pentru astfel de cazuri, sau taxa de oficiere pentru anumite ore. Situatia poate fi cu totul alta in alte localitati. CriXia http://community.webshots.com/user/crixia |
| blanca000 | viitorul meu sot a fost la primarie la sectorul 3 si mi-a spus ca nu a putut face nimik. Stiti voi cu cine ar trebui sa vorbeasca? Lui i-au spus ca numai pe 19.07 sa mearga in conditiile in care noi avem nunta pe 31.07. Cum sa facem?Si mai ales cum obtin certificatele medicale si unde? Nu stiu... |
| Sandi | Din cate stiu, trebuie sa depui actele la primarie cu 10-14 zile inainte de cununia civila, deci ti-a zis foarte bine pe 19 iulie ( cu 13 zile inainte). Ai grija sa fii acolo de foarte dimineata pentru ca, in general, sunt cozi si toata lumea are anumite preferinte legate de ora. ar fi bine sa fii printre primii si "inarmata" cu o punguta "sugestiva" (un pachet de cafea sau o sticla de vin...etc.). Un lucru important: trebuie sa fie si viitorul tau sot prezent pentru ca trebuie sa semnati o cerere tip. Cat priveste analizele, ai putea s-o rezolvi foarte repede cu medicul de familie. El iti poate completa certificatele prenuptiale fara sa te trimita sa faci analizele (daca nu vrei sa le faci "pe bune"). Succes!...si CASA DE PIATRA! |
| blanca000 | Multumesc mult Sandi, dar cu medicul de familie e mai complicat. El are un medic eu altul. Trebuie sa mergem fiecare la medicul nostru sau putem merge la unul singur amandoi? |
| Sandi | quote:Si eu am alt medic de familie decat cel al viitorului meu sot si vom merge amandoi la medicul meu de familie (pentru ca putem sa aranjam cu el, binenteles ca ii dam o mica "atentie"). Stiu sigur ca se poate aranja, m-am interesat de cateva saptamani. Ar fi bine sa mergi cu ceva timp inainte la medicul de familie cu care va intelegeti mai bine si sa vorbiti, sa va spuna ce trebuie as aduceti (fisele de la starea civila, de ex., ca am inteles ca sunt fise tip si acelea trebuie completate). Bafta! |
| blanca000 | ok merci, o sa incercam asa.. |
| blanca000 | Buna dragelor, dupa cum stiti eu am nunta pe 31.07, am fost la primarie undeva in luna iunie si ne-a spus ca trebuie sa mergem numai pe 19.07 fix cu 2 sapt inainte altfel nimik nu rezolvam, am lasat sa treaca o perioada pana am gasit pe cineva sa ne ajute (prin a 10-a cunostinta) asa ca sotul meu sa dus acolo. Mare i-a fost mirarea cand secretarele de acolo i-au spus "e cam ocupat acum pentru 31.07 caci deja pilosii din ziua asta vor intre 9-12, voi cand vreti? pai tot intre 9-12, normal". Egroaznic cu primaria, s amergeti din timp si sa rezolvati caci daca mergi chiar cu 2 sapt inainte nu mai faci nimik. Acum sotul meu e acolo si sa vedem ce face...inca nu stiu ora si tare imi e frica. |
| blanca000 | Am reusit asa cum am vrut noi ora 10.15 minute..ne-am descurcat noi. Acum mai trebuie doar sa treaca timpul.... |
| lbordea | Salutare! Stie careva sa imi spuna daca se pot face certificatele medicale la un medic de familie din alt oras decat cel in care se face cununia civila? Noi ne aflam in situatia de a face nunta in Bucuresti pe baza vizei de flotant, dar avem medicul de familie in provincie! Se poate face asa? Toti ce va doriti, sa fie al vostru! |
| angy angelina | Salutare! Nu vad de ce sa nu se poata pt.ca in fond voi aveti vize de flotant pe bucuresti...deci eu zic ca se poate. In fond voi acolo aveti medicul de familie deci nu o sa-l schimbi pt.casatorie. |
| angy angelina | Si acum ma bag si eu cu o intrebare: stie cineva daca este necesara prezenta ambilor soti in momentul depunerii actelor la primarie? Sotul meu .....in fine-viitorul....are un servici f.complicat si as prefera sa ma duc numai eu la primarie. Ziua aia de concediu pe care ar trebuie sa si-o ia ne-ar fi de folos atunci la nunta. |
| blanca000 | Este obligatoriu sa mergeti amandoi caci trebuie sa semnati pe actele acelea. Dar nu trebuie sa isi ia o zi de concediu pentru asta, eu nu mi-am luat, am fost de dimineata si pana la ora 10 eram inapoi la birou. Acum depinde daca ai aranjat ceva sau nu. Daca nu , cred ca dureaza ceva mai mult. http://community.webshots.com/user/blanca_000 |
| angy angelina | Asa intelesesem si eu din pacate....ca este necesara prezenta ambilor soti.Trebuie sa-si ia o zi din concediu pt.ca nunta nu va fi in Bucuresti desi noi lucram aici..Ce sa zic ? Multumesc de informatie! |
| Catalin | Subiect initial: "primarie" postat de ankalaura, 22/09/2004, 10:54:19 Vedeti ca am intrat in priza, nu? [:D] Dom'le, e adevarat ca tre' sa te duci de la 6 dimineata ca sa te programezi la primarie? Vai de mine! Pai ca fac eu cu ELiza? O iau cu mine? Mai precis, noi suntem la sector 2. Si vrem seara, ultimii daca se poate. Chiar trebuie sa ma astept la surprize? Vai de mine. Si apoi, nu inteleg un lucru? Ce i-a apucat pe toti de se insoara? Nu sunt bine? In loc sa-si vada de treaba....[:D] Anca si papusica Eliza (26.august.03) raspuns postat de Michelle_2004, 22/09/2004, 13:52:14 Draga Anca, eu am avut nunta si cununia civila pe 4 septembrie si pot sa-ti spun cum a fost la noi cu primaria (in cazul nostru la sectorul 3). Deci la noi s-a facut lista de duminica seara. Noi am trecut pe la primarie, ne-am scris pe lista si am plecat acasa. Am revenit a doua zi pe la 6. Desigur au fost persoane care au stat toata noaptea in masina in fata primariei. Noi am fost nr 5 pe lista si am avut de ales intre 8 dimineata si dupa 10.30. Persoanele care au venit pe la 6.30 erau nr 30 ceva nici nu-mi pot da seama ce ore puteau sa mai aleaga ei. Oricum "bataia" era pe orele de dimineata, majoritatea voiau pana in 12.30 ca sa aibe timp de coafor etc. Daca tu vrei dupa-amiaza cred ca nu vor fi probleme. Bafta, AnaMaria raspuns postat de ankalaura, 22/09/2004, 17:54:27 Si atsa cu doua saptamani inainte de "ZIUA Z", sa inteleg.... Anca si papusica Eliza (26.august.03) raspuns postat de Michelle_2004, 22/09/2004, 18:19:32 Da. Cum nunta era sambata pe 4 sept, prima zi in care se puteau depune actele era luni 23 august. AnaMaria raspuns postat de Ibordea, 23/09/2004, 16:33:31 uite cum am facut eu: noi avem nunta pe 2 octombrie 2004 si am vrut sa fie dimineata sa avem timp de celelalte; asa ca am fost cu o saptamana inainte la starea civila si am rezolvat cu dosarul fara probleme (deja stiam si ora - si asta cu un pachet de Jacobs). Asa ca am stat linistit acasa si am adus certificatele medicale datate corect la o zi dupa ce a venit lumea buluc sa se inscrie [hop]. asa ca in romania (tara tuturor posibilitatilor) se poate rezolva si altfel! PS: tot de la voi am invatat sa fac astfel [greutati] Tot ce va doriti, sa fie al vostru! |
| ralucami | Vin si eu cu mai multe intrebari si va rog sa ma scoateti din ceata!! Deci: copiile de pe acte trebuiesc si legalizate?? Ca asta ar insemna alti bani alta distractie. Apoi: Dn cate am citit din raspunsurile voastre trebuie sa vina amandoi sotii sa depuna dosarele la primarie. Asta mi se pare o mare tampenie si tind sa cred ca cel care a hotarat asa era beat in ziua respectiva![bang] Dar sa revin la intrebari: Dosarele trebuiesc depuse complet sau poti sa mai aduci pe parcurs actele care lipsesc(ex.: o chitanta, o copie de pe buletinul martorilor etc)? Aici in iasi vad ca se oficiaza cununii si in zilele de sambata (cu o taxa in plus de 580.000 si duminica cu taxa aferenta de 1.500.000[bang]). Daca prietena mea vrea sa o faca intr-o zi de luni , sau marti , sau oricare alta in afara de WE se mai dau alte taxe? Si ultima intrebare. Sotul prietenei mele este strain. Are nevoie de translator pe tot parcursul cununiei?? Ca asta ar fi o lovitura sub centura pt ea, avand in vedere ca in Iasi nu exista nici un translator autorizat pt limba japoneza si atunci el ar trebui carat toooocmai din Buc( alta nebuneala[bang]). |
| Michelle_2004 | Buna Raluca!
Eu nu stiu cum este in Iasi, dar din cate citesc pare ca e mare nebunie!
Uite cum e la Bucuresti:
- copiile actelor nu tb legalizate (mie, nici nu mi le-au cerut dar erau pe lista cu documetnte necesare)
- tb sa fie prezenti ambi soti la depusul actelor pt ca tb sa semnzi cererea de casatorie in fata lor (dar daca mergi sa vorbesti cu fetele de acolo si le duci o mica atentie se poate sa fie prezent doar unul dintre soti). Eu am vazut un tip care era fara sotie si a depus actele inaintea noastra.
- dosarele ar tb sa fie complete, dar cu o mica atentie poti sa duci si pe urma o chitanta care iti lipseste
- in Bucuresti nu se plateste nici o taxa: nici de cununie, nici de copac. Daor un timbru de 5-6.000 lei
De transaltor nu stiu ca sotul meu e roman, dar e posibil sa fie nevoie ca daca el nu intelege cum poate sa spuna "DA"? dar nu stie alta limba in afara de japoneza, sotul prieteni tale? Poate un translator de engleza e si la Iasi.
ciao,
AnaMaria
quote: |
| stanciu.d | pentru orice cetatean strain e nevoie obligatoriu de un translator autorizat, din pacate....Poate cu ceva spaga puteti scapa de asta..Intrebati inainte, sa nu aveti surprize. Bafta! |
| adrianafedorca | eu am avut nunta anul trecut , duminica, cununia am vrut sa o facem tot duminica dimineata , la sectorul 3, dar nu s-a putut ei nu oficiaza duminica, asa ca am facut cununia sambata si a fost mai bine nu a fost asa obositor, dupa am dat o masa acasa doar cu familia , niste aperitive ceva de baut, si a iesit foarte bine ADy |
| ralucami | Multumesc mult de tot tuturor pt raspunsuri![flo] Luni o sa merg impreuna cu prietena mea la starea civila si o sa inceapa sa plateasca taxele. La sfarsit o sa scriu toti pasii pe care i-a facut poate odata, aceste informatii, o sa ajute pe cineva [asia][pup] Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate! |
| ankalaura | Mai, de cand s-a mutat primaria sect 2, ati fost careva la vreo nunta acolo? MI-E FRICA SA NU MA PIERD! Si apoi, inca ceva, ca tot nu am inteles: LA CE ORA TRE' SA MA DUC SA STAU LA COADA? Ca daca nu reusim sa ne programam pentru 16.30 am incurcat-o, se da totul peste cap! Chiar sa ma duc cu noaptea in cap, n-am chef. Ce fac cu fata? O iau la coada cu mine? Iar daca ma duc la 9, daca se ocupa? [q][q][q] Anca si papusica Eliza (26.august.03) |
| wanna_jo | Buan ziua fetelor! Va rog mult ajutati-ne si pe noi! Prietena mea este disperata! Trebuie sa se marite in decembrie, anul acesta... viitorul ei sot este cetatean strain si din acest motiv sunt probleme mari cu actele deoarece nu are timp sa le rezolve...este o birocratie cumplita si cred ca ar trebui sa-si caute si un alt serviciu in conditiile in care ar trebui sa alerge atat de mult pentru toate![:(] (nu mai spun de legalizari, prezenta obligatorie a viitorului sot, etc...). "Actiunea" se petrece la Sectorul 2. are cineva o "pila" sau o sugestie? credeti ca ar merge cu ceva reatii? va implor, daca aveti cumva o informatie...ramanem datoare! sau ceva, un nume macar...ca sa nu mergem asa la deruta! (cu promisiuni de respectare a confidentialitatii!) puteti sa ii scrieti direct prietenei mele la : <erika_blue2004@yahoo.com> sau imi puteti scrie direct mesaj personal... mii de multumiri, numai bine si BAFTA tuturor! .:.wanna.:. |
| Catalin | Subiect initial: Programare primarie postat de roxygeo, 30/03/2005, 12:28:05 Ce stiti despre programarea la primarie???? Am inteles ca trebuie mers mult mai devreme de 14 zile, si vorbit cu cei de la starea civilia???? pentru programare??? Voi ce stiti??? roxygeo raspuns postat de gabitzam, 30/03/2005, 12:46:03 Certificatul prenuptial este valabil un numar limitat de zile, daca nu ma insel chiar 14. Deci programarea la primarie nu se face in nici un caz mai devreme de 14 zile. Gabitza raspuns postat de vmariejeane, 30/03/2005, 12:48:38 Eu am mari emotii cu primaria asta. Vreau in aceea si zi dimineata si se aude ca toata lumea se bate pe primele ore ale diminetii. Nu vreau mai tarziu de 12. Incerc cu pile sa rezolv ceva. Problema e , am auzit, si cu pile tb sa te duci cu multe luni inainte pt "progrmare" la ora x. raspuns postat de dana n., 30/03/2005, 12:49:25 Eu am avut cununia anul trecut in sept. la sect 4 din Buc.Ne am dus cu mai mult de 14 zile inainte sa ne programeze dar ne au spus ca programarile se fac cu 14 zile inainte,nu mai devreme.Daca vrei sa ti alegi tu si ora trebuie sa fii la prima ora dimineata acolo cu actele in mana(se da o declaratie ca esti de acord sa te casatoresti acolo la primarie,pe care o poti da mai devreme ptr a avea in momentul in care vrei sa depui actele totul gata).Noi ne am dus pe la 10 dimineata si deja era super coada.Prin urmare,veti pregati toate actele iar cu fix 14 zile inainte,dimineata la prima ora veti fi acolo si sigur veti reusi sa va programati cand vreti voi. Succes ! raspuns postat de ioana07, 30/03/2005, 13:09:29 Intradevar programarea OFICIALA incepe cu 14 zile inainte de nunta...dar listele "NEOFICIALE" se fac cu mult timp inainte...Cum? Foarte simplu: daca am o cunostinta la primarie ma duc cu cateva luni inainte...cu pliculetzul dupa mine, bineinteles...si imi rezerva ora pe care o vreau eu... Dupa asta ma mai duc cu cateva zile inainte de nunta si programarea se trece de pe lista "neoficiala" pe cea "oficiala"... Asa ca daca nu ai o pila...ceva...poti tu sa stai in fata primariei si de seara ca sa fii primul la coada...cei de-acolo iti vor spune foarte calmi ca mai au liber doar dupa ora 14...sau mai stiu eu cand... ASTA E BATAIE DE JOC!!! raspuns postat de chrislove, 30/03/2005, 20:36:57 Buna! Am si eu o nelamurire. Stie cineva daca trebuie sa fim amandoi la primarie cand depunem actele (adica 14 zile inainte),pentru ca noi locuim in alt oras si am fi vrut sa venim mai aproape de nunta, adica 1 saptamana.Ca ar fi facut drumul doar unul dintre noi. raspuns postat de vmariejeane, 31/03/2005, 08:45:58 Ambii viitori soti tb sa fie prezenti. Din cate stiu se semneaza niste declaratii acolo. Tu in nici un caz nu ai cum sa semnezi pt sotul tau. raspuns postat de lili, 31/03/2005, 09:43:40 Fetele, Nu vreau sa va sperii, dar am auzit si varianta.. te duci dimineata si s4 fac programari in ordine .. deci poti nimerii ora 9 sau ora 12 sau.. de ce nu 8...Asta am auzit eu la sectorul 2..bineinteles totul dupa ce au fost trecute pilele... raspuns postat de ioana07, 31/03/2005, 10:08:20 WoooW... E din ce in ce mai bine... Lasati mai fetelor...noi sa fim sanatoase ca restul le rezolvam... raspuns postat de nushulica, 31/03/2005, 14:20:20 salut eu am mers si am intrebat ca sa fiu mai sigura si sa nu merg din auzite si mi s-a spus foarte clar ca programarea se face cu 14 zile inainte acuma ce sa zic-o prietena de-a mea care a avut nunta pe 5 martie s-a dus fix cu 14zile inainte la 9 dimineatasi i s-a zis ca nu mai au loc decat pt ora 16si ea la 17 trebuia sa fie la biserica a fost nevoita saraca fata sa mearga in rochie de mireasa si la cununia civila ...si nici cu pila nu a putut rezolva raspuns postat de olguttza, 31/03/2005, 16:11:48 Noi facuram cununia pe 11 septembrie...Stiu ca pe 30 august ne-a chemat pentru acte (asta la sect. 5). Ne-am dus acolo la 5 dimineata (ca n-aveam pile), eram a doua pereche la coada (stiam ca, cu cat te duci mai devreme, cu-atat poti sa-ti alegi tu ora), dar pe catastif eram a N-a trecuta. Intelegeti ce vreau sa spun! Am avut bafta ca, pe langa faptul ca pusesem intre acte 300.000, majoritatea voiau cat mai dimineata (fiind legati si de ora la biserica), asa ca pentru noi a fost liber la ora 12:00 (am intrat cu 4 minute mai devreme, la 12 fix eram cu actele in mana). raspuns postat de Loreg, 31/03/2005, 16:26:04 Noi am avut cununia anul trecut pe 28 Aug, si cu tot cu pile...la sect 2 am gasit liber la 08:10AM cu mai mult de 14 zile inainte, iar colega mea care a stat la coada de la 03:00AM a fost programata la 08:20AM; si cand te gandesti ca la sect 2 erau 2 sali de oficiere...Anul asta nu stiu ce va fi ca s-au mutat in sediu nou - poate au mai multe sali acum... raspuns postat de katie, 31/03/2005, 18:44:12 Fetelor, n-a avut nimeni cununia civila la primaria sectorului 2 de cand s-a mutat in sediul nou? As vrea sa stiu cum merg pe acolo treburile, desi sper sa n-am probleme, ca n-o sa fac cununiile in aceeasi zi, deci mi-ar conveni sa fie cat de tarziu. O sa fac cununia civila probabil cu o zi inainte sau cu o saptamana (imi place zapaceala aia de sambata). Multumesc |
| Cata_pufy | Nu stiu daca mai ajuta informatia mea pe cineva pt ca vad ca mesajele sunt de anul trecut,insa daca e cetatean strain trebuie neaparat un traducator-interpret autorizat.Insa,in cazul cetateanului japonez,daca el declara ca intelege si cunoaste limba engleza,se poate si cu un interpret de engleza.Eu sunt traducator si asta stiu din experienta mea.Am tradus chiar la doua cununii (un cetatean canadian si unul american) :)). A,si era sa uit,trebuie neaparat semnate de doctorul de familie?Eu am o problema:nu mai am doctor de familie si sincera sa fiu nu am platit asigurarea pt ca eu sunt persoana fizica autorizata si ar trebui sa mi le platesc eu,ceea ce am neglijat pt ca am asigurare privata de sanatate si nu ma intereseaza conditiile oferite (sau neoferite) de spitalele de stat,cu atat mai mult sa platesc multi bani degeaba pe asa ceva.Prietenul meu iarasi e intr-o situatie ciudata,a fost inscris la vreo doi medici (unul cand era student si unul la el in localitate).Daca trebuie neaparat,vom incerca sa mearga el la medicul lui.Sincer,mama a lucrat la Policlinica la nalize,si cred ca mi le-as face pe bune ca de altfel nu ma urnesc sa fac analize niciodata si e bine sa mai stii ce e cu tine din cand in cand.Si chiar daca ma sucesc si nu le fac,am pile la Policlinica.Deci,imi trebuie neaparat si un doctor de familie? Cata |
| before-after | Dragele mele miresici 2005, Voi v-ati intins aripile deja pt a va programa? S-au mai schimbat lucrurile pt anul 2005? Tot cu 14 zile inainte tb sa ma programez? Oare daca ma duc sa ma programez pt sambata si nu-mi convine ora, pot sa aleg ziua de vineri? Io am nunta pt 11 iunie la sect.3, si sunt cam stresata pt ca nu prea cunosc persoane de la Starea civila. |
| pyssy | Din propie experienta iti spun ca te poti programa si pt vineri ..dar trebuie sa mergi cu " ciocolata" de rigoare .. ca altfel nu stiu daca se poate . Cel mai bine , mergi din timp si intereseaza-te .. asa poate iti faci cunostinte acolo si programezi ora pe care o vrei tu . Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| Vianne | Fetelor, eu ma voi casatori cu un cetatean strain. Imi spuneti si mie ce ce acte ii trebuie lui? Va rog! |
| dana n. | quote:Citeste aici:http://www.enunta.ro/acte_casatorie.html [url="http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207"]Poze cununie[/url] [url="http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839"]Diverse poze[/url] |
| pyssy | quote:Pe langa toate astea , mai ai nevoie de o hartie din tara de domiciliu a viitorului sot , hartie in care trebuie sa specifice faptul ca nu este casatorit. Chestia asta trebuie sa o traduci si legalizezi. Ar trebui sa mergi la primaria la care va casatoriti , sa intrebati din timp .. caci fiecare ofiter de stare civila are cate-o pasarica . Noua ne-au cerut hartia aia si o declaratie data de el la norat cum ca nu este casatorit. La alta primarie , la niste prieteni, aflati in acelasi caz le-au cerut si dovada de rezidentza de la primaria de domiciliu a sotului. Prieteni nostri au fost nevoiti sa faca Romania-Italia -Romania pt rezidenta Multa bafta Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| leyla | Eu una nu m-am bazat pe cele scrise pe net, m-am dus direct la primarie si am vorbit chiar cu ofiterul starii civile. Iata ce trebuie:
1. Pasaport sot
2. Buletin/carte de identitate sotie.
3. Certificat de nastere in original al sotiei.
4. Certificat de nastere in original al sotului (+ copie tradusa si legalizata la un notar public din Bucuresti). La certificat poate fi mai complicat pentru unii cetateni straini in sensul ca NU AU (cum este si cazul sotului meu). Acest certificat de nastere se elibereaza de catre ambasada tarii sotului in momentul in care se primeste dovada pentru casatorie (vezi mai jos).
5. Declaratie notariala data de catre sot privind datele de stare civila ale acestuia(numele de familie, prenumele, domiciliul din tara restectiva, orasul, strada, nr., locul si data nasterii, numele de familie si prenumele tatalui si numele de familie si prenumele mamei la data nasterii lui).
6. Dovada de la ambasada tarii sale pentru casatorie (art. 33 din legea nr. 119/1996), cu privire la actele de stare civila, conform careia sunt indeplinite conditiile de fond prevazute de legea tarii respective in vederea incheierii casatoriei cu cetateana romana". Aici va trebui sa dea el un telefon la ambasada sa verifice exact de ce are nevoie, cred ca modalitatea difera de la tara la tara. Noi am fost la ambasada Turciei unde am completat niste formulare, ni s-a trimis dosarul in Turcia si acuma asteptam raspunsul. Atentie mare, aceasta formalitate trebuie inceputa din timp, la unele tari poate dura chiar si trei luni!!!!
7. 2 martori in ziua oficierii casatoriei (cu B.I.).
8. 2 timbre fiscale x 5.000 lei la starea civila si 2 timbre fiscale x 5.000 lei la certificatele medicale.
9. certificate medicale prenuptiale (eliberate de o unitate sanitara din Bucuresti publica sau private) cu valabilitate de 14 zile de la data emiterii lor, casatoria incheindu-se intre a 10-a si a 14-a zi de la depunerea actelor (minim 10 zile actele raman la starea civila).
10. traducator autorizat sau in ziua oficierii, cu BI. Noua dl. de la sector 1 ne-a spus ca nu trebuie sa fie neaparat autorizat:))
Mult succes!
Leyla
| Cata_pufy | Leyla, E ciudat ce ti-a spus ofiterul,eu am fost traducator la sect.1 la o casatorie si este obligatoriu (cel putin prin lege) sa ai interpret autorizat,la primarie ti se cere buletinul si autorizatia pt a scrie intr-un registru,deci...e ciudat.Nu ca m-ar mira foarte mult,in Romania e posibil orice :)).Autorizat, neautorizat...oricum tot banii aia ii dai :). Cata |
| Vianne | Multzam fain, fetelor! M-ati ajutat mult! Cu toate ca mi-e groaza sa merg la Primarie se pare totusi ca va trebui sa o fac pt a afla exact care e "obiceiul locului", adica ce acte ne sunt necesare. Pupici |
| leyla | Mie mi-a spus mai inatai ca trebuie autorizat, dar eu am insistat ca al meu stie si romana destul de bine si el a spus ca bine nu trebuie neaparat autorizat. Poate din cauza ca el este turc si a considerat el ca e mai greu sa gasesti autorizati pentru lb. turca:)) Nu stiu. Nu am intrebat daca putem face chestia asta cu cineva de lb. engleza. Oricum eu am prietena care a avut nunta acu 3 trei tot la sectorul unu, tot cu cetatean turc si nu a avut nevoie de nici un fel de traducator, nici autorizat nici ne.
| ralnied1 | quote:la mine a fost la fel... fiecare merge la medicul lui de familie... sau mai este o solutie, cu cateva zile inainte, unul dintre voi renunta la medicul lui si merge sa se inscrie la celalalt... asa, nu mai aveti de umblat dupa certificate fiecare in alta parte... |
| ralnied1 | quote:Eu sunt din Pascani si in momentul in care faceam dosarul pt casatorie, aveam in buletin domiciliul de acasa, fara nici o viza de flotant... SI medicul meu de familie e la Pascani. A mers mama si mi-a dat certificat de acolo. NU este nici o problema... Sau chiar acum, sambata, niste prieteni au avut cununia civila in Pascani. Doar ca ei stau in Iasi (fara viza de flotant), s-au inscris la medic de familie aici in iarna si au avut certificatele de aici, din Iasi. Nu a fost nici o problema... |
| Giova | buna fetelor!! am si eu o intrebare: noi avem buletin de Alba Iulia si flotant (mutatie) pe Timisoara. putem face cununia civila in Timisoara? sau trebuie sa mergem in Alba Iulia? http://community.webshots.com/user/ioananemes gio si bb 5+ |
| pyssy | Noua ne-a facut mama analizele la amandoi ( noi nu eram in tara ) .. asa ca la doctorul de familie merge mult mai simplu Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| ralnied1 | quote:cel putin teoretic, ati putea face fara nici o problema in Timisoara... Dar, pentru mai multa siguranta, mergi direct la Starea Civila si intreaba... |
| ralnied1 | quote:Nu stiu daca ati mai rezolvat sau nu treaba, cert e ca: -trebuie translator autorizat (poate nu cazul sa vina chiar din Bucuresti. Mergi la Univ Al I Cuza si intreaba acolo, eventual la secretariatul Fac de Litere, daca nu au un profesor de lb japoneza. Stiu ca se mai faceau cursuri de japoneza pe la Univ, niste optionale, dar habar nu am cu ce profesori... Incearca la Univ, poate iti spun de acolo mai multe informatii) -din cate stiu eu, in Iasi, certificatele medicale sunt valabile doar 24 de ore... desi, cu o mica atentie, se mai poate trece cu vederea acest aspect... -poti sa mai aduci si dupa aceea chitante, dar nu e asa greu sa le aduni pe toate odata, ca sa nu mai ai probleme... Eu am rezolvat destul de repede... Cel putin la taxa de copac---care acum nu mai e 150 de mii, ci 166 de mii--cel putin asa era in februarie, ca se scumpise din ianuarie-- nu era nimeni la rand... In Iasi nu e asa cum am auzit pe la alte fete aici, pe forum... Daca imi mai aduc aminte de ceva, iti scriu... |
| pyssy | quote:Ce-i aia " taxa de copac "????? Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| ralnied1 | quote:Trebuie sa vii cu un copac si sa il plantezi... Daca nu, poti sa platesti taxa asta si se zice ca cei de la gospodarirea orasului se ocupa ei... oricum, pot sa jur ca acesti bani nu se duc pe copaci... dar asta e... |
| nushulica | quote:[:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))]pyssy ai fost tare m-ai facut sa rad cum sa nu fi auzit tu de taxa de copac??? [pup][pup] |
| nushulica | quote:[:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))]pyssy ai fost tare m-ai facut sa rad cum sa nu fi auzit tu de taxa de copac??? [pup][pup] |
| pyssy | Pai eu chiar nu am auzit ...[:(] La cununia mea.. mama sa ocupat de tot, eu decat m-am dus cu o zi inainte de cununie sa semnez cererea aia tip. Si-am intrebat-o pe mama ce acte a facut, ce-a mesterit pe acolo si cati bani a costat tot , dar a zis ca nu-i treaba mea..asa ca am ramas in urma cu ce se intampla exact in primarie :( Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| Giova | chiar ce e aia taxa de copac? nici eu nu am auzit de ea. bine , ca nici nu m-am interesat prea mult. http://community.webshots.com/user/ioananemes gio si bb 5+ |
| leyla | Nici eu nu am auzit si nici ca mi-a spus de la primarie de asa ceva. |
| crisbar | salutare, aveti idee la sectorul 5 cum merge treaba cu actele de cununie? a fost cineva acolo? este foarte aglomerat? se dau mici atentii pentru a stabili ora pe care ti-o doresti? daca ma puteti ajuta..eu trebuie sa am cununia pana in pranz...la ora 4 e cununia religioasa si am nevoie de mai mult timp.mercic |
| Steluta | Poate este o taxa impusa de autoritatile locale. Vad ca rainied1 este din Iasi. Oricum este de intrebat pe la primarie. Steluta. |
| dana n. | Nici eu nu am auzit de "taxa de copac".Sunt casatorita de cateva luni si m-am ocupat de toate actele,dar o asemenea taxa nu am platit. [url="http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207"]Poze cununie[/url] [url="http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839"]Diverse poze[/url] |
| olguttza | quote:Eu am facut la sectorul 5, anul trecut. Iaca: raspuns postat de olguttza, 31/03/2005, 16:11:48 Noi facuram cununia pe 11 septembrie...Stiu ca pe 30 august ne-a chemat pentru acte (asta la sect. 5). Ne-am dus acolo la 5 dimineata (ca n-aveam pile), eram a doua pereche la coada (stiam ca, cu cat te duci mai devreme, cu-atat poti sa-ti alegi tu ora), dar pe catastif eram a N-a trecuta. Intelegeti ce vreau sa spun! Am avut bafta ca, pe langa faptul ca pusesem intre acte 300.000, majoritatea voiau cat mai dimineata (fiind legati si de ora la biserica), asa ca pentru noi a fost liber la ora 12:00 (am intrat cu 4 minute mai devreme, la 12 fix eram cu actele in mana). [pup] http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| ratusca1977 | Eu voi face cununia civila la sectorul 3 si din cate am inteles trebuie sa mergem sa vorbim cu doua luni inainte, pentru programare. Stie cineva daca analizele se fac la un anumit cabinet medical sau la doctorul de familie? Va pup. http://compage.totalnet.ro/edy/ |
| before-after | De la primarie ti-au zis sa vii cu 2 luni inainte? Ideea e ca analizele sunt valabile 14 zile, si nu prea ai cum sa te duci cu asa mult inainte. Poate te referi la programarea neoficiala.
| ratusca1977 | Da, la programarea neoficiala, adica trebuie sa vorbim cu doua luni inainte. Stiu ca analizele sunt valabile 14 zile. Pentru zilele de sambata se plateste vreo taxa? Multumiri. http://compage.totalnet.ro/edy/ |
| alexia28 | Fetele care aveti nunta in iunie, cand va faceti programarea la primarie? Iubi al meu cunoste pe cineva la Sector 2 unde facem noi si l-a sunat si ne-a spus ca sa ne ducem cu 2 saptamani inainte; ori dupa cate inteleg de aici cred ca e tarziu ca sa mai putem gasi liber la ora pe care o dorim noi. Noi avem nunta pe 18 iunie, credeti ca ar trebui deja sa ne ducem cu o bomboana, o atentie la cineva acolo, dar la cine? Cunoaste cineva situatia la Sector 2? |
| ioana07 | quote:Pai bineinteles ca trebuie sa va duceti dinainte cu o MICA atentie (o bomboana...un pliculetz...ceva...[xx(]) Asta ca sa fiti siguri ca prindeti ora pe care o vreti voi...Dar banuiesc ca trebuie sa si cunoasteti pe cineva de-acolo...sau pe cineva care cunoaste pe cineva de-acolo...[alcool] [flo] Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume. http://community.webshots.com/user/ioana07 |
| Alinus25 | Alexia, sa stii ca si eu am nunta tot pe 18 iunie[olala]. Noi ne-am facut "programarea" in luna ianuarie, deja erau ocupate toate orele, mai erau libere numai dimineata, dar eu am vrut dupa-masa de la 17 (la noi marea majoritate fac cununia la primarie dupamasa, asa imbraci doar rochia de mireasa nu-ti mai trebuie si alta tinuta ... alt stres), cu "interventii" ne-am programat la ora 15.45. Cei de la primarie ne-au dat o lista cu toate actele pe care le avem nevoie, printre care trebuie achitata o taxa de 500.000 lei pentru cununiile in ziua de sambata. Deci dosarul inca noi nu l-am facut, pe lista aia se precizeaza ca in perioada 7-9 iunie trebuie sa depunem dosarul ... la sfarsitul lunii acesteia o sa-l facem. Pupici[pup] |
| ralnied1 | Nu stiu daca este si in alte parti taxa de copac, dar in Iasi. Este posibil sa fie doar o taxa instituita la nivel local. |
| alehiam | am si eu alta intrebare... cam cat costa analizele pt certificatul medical?
mercic [pup][flo]
Dumnezeu i-a dat sperantei o sora: ea se numeste amintirea - Michelangelo http://community.webshots.com/user/malynskaya |
| Vianne | Fetelor, iar vin cu o intrebare, poate ma ajutati... Prietenul meu este cetatean brazilian dar s-a casatorit si divortat pe teritoriul SUA. In cazul acesta, cand va veni aici, catre ce ambasada trebuie sa se indrepte pt a obtine acel act cum ca nu e casatorit? [q][q][bang][bang] |
| ellamiss | Si noi vom face cununia civila la Primaria sectorului 5.Mi-a spus cineva ca este foarte greu sa obtii o ora pe care o vrei.Si mi-e frica sa nu-mi dea toate planurile peste cap.Eu as vrea la 10 pentru ca la 10:30 am programare la coafor si o sa ma tina destul de mult pentru ca am parul foarte lung si apoi cununia religioasa este la ora 17:00 dar pana atunci trebuie sa-i ia pe nasi, sa vina la mine......sper sa nu mi se intample ceva neplacut in legatura cu ora. photos.yahoo.com/ellamiss2000 |
| ralnied1 | quote:Ai mai multe solutii: 1. Mergi direct la medicul de familie cu o cutie de bomboane (sau altceva) si intrebi direct daca te poate ajuta cu certificatul. In general costa in jur de 150 de mii. Cel putin asa este in zona Iasului. La asta se adauga ceva in plus pentru medic (100-200 mii, depinde de medic, de relatiile in care esti cu respectivul etc). Sau poate ai norocul sa te refuze... 2. Faci analizele si aici preturile difera in functie de cabinetul unde le faci, mai mult ca sigur. De ex, medicul sotului meu l-a trimis sa-si faca analizele undeva unde il costa cam 350 de mii. El a mers in alta parte si a le-a facut cu 90 de mii. Se fac analize la sange si raza la plamani. Apoi mergi cu rezultatele la medicul de familie (sigur tot cu o ciocolata sau altceva...) sa-ti treaca rezultatele in certificatul propriu-zis, sa-l semneze, sa-l parafeze, sa precizeze acolo ca esti apta pt casatorie, sa lipeasca un timbru fiscal pe care tot tu il duci (de vreo 5-10 mii lei) si gata. 3. Am mai auzit o varianta ca ai putea merge la orice policlinica sa-ti faci aceste analize, dar eu cred ca in final tot pe la medicul de familie trebuie sa ajungi ca sa iti incheie certificatul... NU stiu sigur, dar cred ca asa e... |
| pyssy | Vianne, incercati la amandoua .. una trebuie sa va dea ca nu a fost casatorit in Brazilia.. si una tre sa ve dea ca s-a hotarat dentinta de divort in USA, sau e posibil daca are hartia cu sentintza de divort sa nu mai fie nevoie sa mergeti si la ambasada USA Cel mai sigur: mergeti si intrebati la primarie Pupici si bafta [url="http://www.nunta.noastra.8k.com"]Poze cununia civila[/url] [url="http://www.vraja-marii.8m.com"]Poze cu noi :) [/url] Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| ellamiss | Pissy, eu ma marit cu un roman. photos.yahoo.com/ellamiss2000 |
| pyssy | Off . scuze.. am incurcat nick-urile[:D] Mesajul era pt Vianne [url="http://www.nunta.noastra.8k.com"]Poze cununia civila[/url] [url="http://www.vraja-marii.8m.com"]Poze cu noi :) [/url] Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca |
| olguttza | quote:Depinde...ca sa zic asa [:D]. Noi am facut anul trecut in septembrie cununia si am avut trei variante: 1) la medicul de familie al fiecaruia (al meu era in provincie, deci greu de ajuns in scurt acolo) -> costa 1.000.000/persoana; 2) la orice policlinica cu plata -> costa 1.500.000/persoana; 3) pe nashpa, cu pila, la orice policlinica de spital din bucuresti -> 1.000.000 pentru amandoi si cu siguranta ca avem certificatele antedatate (data trecuta pe ele tre' sa fie aia in care depui actele). Evident, am ales ultima varianta [:D] si n-am avut dureri de cap. http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| dana n. | quote:Si noi tot ultima varianta am ales-o.[:D] Tot anul trecut in sept pe 4.Voi pe cat? [url="http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207"]Poze cununie civila[/url] [url="http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839"]Diverse poze[/url] |
| Vianne | Pyssy, multzam fain de tot! Asa o sa fac. [pup] |
| olguttza | [bis] Pe 11 [:)]. Zi cu profunde semnificatzii...ist(o)erice [:D]. Si parca ieri a fost...[:I]. [pup] http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| leyla | Pentru fetele care au avut deja cununia vicila, intreb si eu ca tampu', actele se depun inainte cu 14 zile lucratoare sau calendaristice? Eh, va asteptati la asemenea intrebare:)) Mersic |
| leyla | cununia civila....evident!!!
| olguttza | quote:Zile calendaristice! Minim 10, maxim 14. Depinde de cum iti spun cei de la primarie. Noi am depus pe 30 August pentru 11 Septembrie. Certificatele prenuptziale erau datate 30 August. [pup] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=7310&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Cununia noastra[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=3b1b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Nunta[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=ae25&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Pozici[/url] Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| leyla | Multumesc mult de tot de raspuns. De fapt a 14-a zi cadea intr-o duminica, ca atare ati depus intr-a 13-a, adica luni. M-am lamurit acuma! saru' mana:))[flo]
| before-after | Eu o sa ma casatoresc la sect.3. Am sunat acolo si mi-a zis ca pt 11 iunie tb sa mergem pe 30 mai(luni). In caz ca nu reusim sa ne programam pt. sambata dimineata(nu am pile), o sa alegem ziua de vineri. De asememea mi-a zis ca certificatele medicale tb emise tot in ziua de luni. I-am spus ca e imposibil, si ce credeti ca mi-a raspuns? "Ceilalti cum vin cu ele datate in ziua programarii"? Am reusit sa vorbesc la o clinica medicala pt. a mi le elibera cu o data ulterioara... Ce de stres... |
| ioana07 | Bine zicea cineva pe-aici ca programarea la starea civila e partea cea mai grea...[:-)))][:-)))][:-)))] Nici nu ma gandeam eu ca o sa am atatea batai de cap...[mariaj] [flo] Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume. http://community.webshots.com/user/ioana07 |
| Steluta | quote:Buna, si eu sunt din sectorul 3. Deoarece noi ne-am fixat biserica la ora 16, ne-am gandit ca pana la urma cununia civila o putem face si vinerea (ca sa nu mai am atatea emotii). Ai idee cumva pana la ce ora ti-o poti fixa?? Noi am fi vrut cat mai tarziu cu putinta, dar am auzit vorbindu-se de maxim ora 13. Sa fiti iubite! Steluta. |
| before-after | quote:Nu am intrebat. O cunostinta de-a mea a avut cununia le sect. 3 pe la ora 15, anul trecut. Poate ca se poate. Din moment ce data de sambata este arhiplina, ce-o sa ne faca? |
| miny | Steluta, cred ca e o idee foarte buna sa faci cununia civila cu o zi sau doua inainte. Cred ca asa o sa facem si noi pentru a scapa de stresul programarii la primarie.[hopsieu] Sunt noua pe aici deci va salut pe toti[flo][papica] Va pup |
| before-after | Declaratia aia de casatorie tb dactilografiata la fata locului? Eu am luat formularul de pe net, dar daca tb scrisa la masina inseamna ca o iau la mine degeaba. Stie cineva cum stau lucrurile? La telefon mi-au zis ca ar fi bine sa vin inainte cu cateva zile sa iau formularul, si nu stiu daca e acelasi ca cel de pe site-ul primariei. Off, ce de probleme! |
| Moiraine7 | daaa, si io tre sa ma programez pt vineri 03.06, vreau cat mai tarziu cu putinta si cand ne-am interesat la sect 1 ni s-a spus ca luni acum sa mergem pt depunerea dosarului si ca vinerea ar fi zi scurta, in cel mai fericit caz, daca sunt nunti multe, pana la 14-15:00.... si io voiam macar pe la 5, sa poata pleca lumea de la munca! |
| olguttza | quote:Noua nu ne-a spus de nici un formular....ne-am dus doar cu toate actele noastre la noi. Si-atat... Restul a batut tanti la mashina... Asta ori depinde de primarie, ori s-au schimbat lucrurile incepand de anul asta... [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=7310&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Cununia noastra[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=3b1b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Nunta[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=ae25&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Pozici[/url] Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| before-after | Ce faceti miresicilor din 4 iunie? Cum a fost la primarie? V-ati programat ora dorita pt cununia civila? Sunt probleme? Mai am o saptamana si trebuie sa trec si eu calvarul!!!! |
| shoricutza | Pai noi am fost azi sa ne programam ptr cununia civila. Ne-am dus pe la ora 9.30 ptr ca am renuntat sa ne mai stresam ptr sambata, 4 iunie. Eram pe lista a 44-a pereche. Ptr sambata deja nu se mai faceau programari cand ne-a venit noua randul. Asa ca ne-am programat vineri la ora 13.30. Si noi am cerut cea mai tarzie ora de vineri ca sa poata veni si prietenii nostrii, dar ni s-a spus ca vineri este zi scurta si ca mai tarziu nu se poate. Oricum ciudat ca au fost DOAR 43 perechi inaintea nostra si deja ziua de sambata era ocupata (am inteles ca dureaza cam 5 minute de pereche x 43 perechi = 215 minute, asta inseamna 3 ore si jumatate. Doar atata dureaza programul de sambata???? Ca sa nu mai zic ca sambata se "terminase" inaintea nostra cu cateva persoane).... traiasca pilele!!!!!!! Oricum cine nu are pile si vrea sambata nu are decat o sansa, si anume, sa se duca cu noaptea in cap acolo. Noi suntem multumiti ca am stabilit ptr vineri ptr ca vom fi ceva mai relaxati. Va doresc multa bafta celor care trebuie sa se ocupe de acum incolo de asta. |
| alexia28 | SHORICUTZA, la ce Sector faci cununia civila? Eu sunt disperata pt ca am fost la Sector 2 si nu am reusit sa aranjam cu nimeni, ne-au trimis la plimbare scurt, sa revenim pe 4 iunie pt programare.Ori noi vrem sa facem neaparat sambata dimineata, si dupa cum spuneti toate slabe sunt sansele[q][q][q]. |
| Moiraine7 | eu m-am inscris la primarie ieri, pt vineri 3.06, nici nu a existat optiunea de a-mi alege alta zi decat miercuri si vineri, ora 13:00, n-a admis mai tarziu.... (sect 1). nu e nevoie de copii dupa acte, nu s-a dactilografiat nimic, ne-a dat noua formularul sa-l completam... a, si noi i-am dat bomboanele aleia, nu stiam ca tre sa mergem altundeva sa ne faca programarea propriu-zisa... oricum nu se potriveau ca ala era barbat....[:D] |
| shoricutza | Alexia noi ne-am programat la sectorul 3. Daca vrei neaparat sambata dimineata, si nu ai pile, cred ca singura sansa este sa va duceti cu noaptea in cap ca sa fiti printre primele perechi de la coada. Noi nu am vrut chiar atat de mult sa fie sambata ca sa ne sacrificam stand o noapte pe afara (cred ca a si plouat dealtfel). Multa bafta!!!! |
| vmariejeane | A depus cineva actele pt sectorul 6? Vrau sa stiu daca sunt probleme. Iubesc...iubesc...iubesc |
| MariaM | eu m-am programat la Sect.4, fara probleme, si pe 1 iunie...am cununia civila. Cununia o sa fie mult mai devreme decat nunta, care este in oct., dar vreau sa scap de ea...pur si simplu... Or sa fie parintii, nasii nostrii si martorii...foarte restrans... Exista vre-un obicei special pt cununie? Imi trebuie ceva in special?? Va pup Casa de Piatra...pentru toate fetele,... Maria&Vladut |
| olguttza | quote:Pai tocmai de-aia n-ai avut probleme [:D], ca e pe 1 iunie...adica miercuri. Fetele-astea se-agita pentru zilele de sambata, in special. Casa de Piatra! [:)] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=7310&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Cununia noastra[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=3b1b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Nunta[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=ae25&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Pozici[/url] Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| ioana07 | quote:Mi se pare normal ca nu ai avut probleme...pt ca 1 iunie este miercuri. Nu ai fi scapat la fel de usor daca faceai cununia in week-end [:D] Multa bafta!!! [flo] Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume. |
| before-after | Multumim pt ca ne-ai impartasit experienta vostra.
Io tot mai vreau sa te intreb :
V-ati dus la sediul din Matei Basarab? Declaratia de casatorie ati scris-o acolo pe loc?
Pe certificatele noastre prenuptiale nu cred ca o sa scrie "apt pt casatorie", o fi obligatoriu?
| shoricutza | Before-after intr-adevar pe Matei Basarab am fost, langa Parfumului parca. Declaratia noi am luat-o de la ei de cand ne-am dus sa intrebam ce acte ne trebuie si am completat-o acasa pe ambele parti (pe spate trebuie completate datele din certificatele de nastere). Nu stiu de ce crezi tu ca nu este posibil sa fiti trecuti "apti ptr casatorie" pe certificatele prenuptiale, dar daca este asa s-ar putea sa fie o problema. Nu stiu sigur asa ca ma abtin sa-ti spun ca este ok sau nu. Dar oricum cred ca poti rezolva asta cu medicul la care te duci, sau macar incearca cu o atentie ceva. Bafta si daca mai ai vreo nelamurire intreba-ma. |
| before-after | Multumesc, Shoricutza. Am printat de pe net declaratia fata verso si o s-o completez de acasa (la unele sectoare am auzit ca se dactilografiaza). Eu nu m-am dus la locul faptei inca. Cred ca ma duc direct atunci la programare. Am uitat sa te intreb de timbre fiscale sau judiciare, habar nu am. |
| pupezica | Si-a depus cineva actele la sect1? Am trecut pe acolo si mi-au zis ca pt 2 iulie trebuie sa le depun incepand cu 20 iunie.tinand cont ca o vreau sambat si dimin pe deasupra (10-11) cred ca vom avea probleme. Stiti ceva? |
| ellamiss | Este cineva care are cununia civila la sectorul 5?Spuneti-mi si mie cam cum merge treaba pe acolo? photos.yahoo.com/ellamiss2000 |
| shoricutza | Before-after iti trebuie timbru fiscal in valoare de 6.000 lei. Cum ai rezolvat cu faza "apt ptr casatorie"? Desi nu inteleg de ce crezi tu ca nu sunteti ok cu asta. Poti sa-mi spui? Poate te linistesc .... Pupici si bafta |
| before-after | O sa-mi iau si timbru Shoricutza. Multumesc. Cu "apt.." am intrebat si la telefon azi la primarie si mi-a zis ca daca nu scrie chestia asta nu ne accepta dosarul.Noi ne facem certificatele pe bune, la o clinica particulara renumita. Asa ca o sa insist sa-mi scrie, asa cum am facut si cu post-datarea lor. In concluzie, o sa merg si eu pe la ora 9 ca nu mai sper sa fac sambata cununia, cu certificatele de nastere si copii(nelegalizate) dupa ele, cu certifcatele prenuptiale, timbru fiscal, si cu declaratia aia.Si cu sotul normal. Am uitat ceva? |
| Misi | Buna,treaba merge cam asa la sectorul 4 : m-am dus cu 14 zile mai devreme si prima data stai la o coada si intri intr-un birou de unde primesti declaratia de casatorie si un bon cu care mergi la primarie sa platesti o taxa de 4.000lei (surpriza la primarie deschide la ora 10.00)...in timp ce sotul merge sa achite taxa este bine ca sotia sa stea la coada la dactilografa pt a completa declaratia de casatorie(costa 50.000lei)... Cand taxa este achitata si declaratia completata se sta la o alta coada unde intri sa depui actele si sa te programeze...va mai trebuiesc urmatoarele acte: -CI original si copie -certificate de nastere-original si copie -certificatele prenuptiale(atentie fara stersaturi sau midificari) cam atatica...Va pup |
| shoricutza | Before-after ai uitat[:)] ... Copii dupa buletine ... hihi |
| ratusca1977 | Din cate am citit pe forum, o sa mai am un stres in plus cu programarea la primarie.....de parca nu era destul stresul nuntii. Eu o sa ma cunun la sectorul 3 si va fi sambata pe 8 octombrie, probabil ca va trebui sa mergem cu "atentii" ca sa nu fim tratati cu indiferenta si sa ne programam la ora la care vrem noi. Pentru a ne primi dosarul la primarie trebuie sa scrie pe certificatele prenuptiale "apt pt. casatorie"? Si inca ceva...certificatele se iau de la anumite clinici sau de la doctorul de familie? Multumiri. http://compage.totalnet.ro/edy/ |
| before-after | Noi am fost sa ne programam ieri pt 11 iunie. Am ajuns pe la 8.30 acolo, eram a 25 pereche pe lista oficiala. Ne-au propus sambata ora 9, dar pt ca e cam dimineata si cam obositor sa ma trezesc de la 7. Am ales vineri, ora 13.30 (ultima ora in care oficiaza). Cred ca o sa fie si mai liber, nu ca pe banda.
Am uitat sa zic ca am fost la sect.3.
Am scapat si de asta!
Succces!
| anemone | A mai fost cineva sa depuna actele? Am fost eu azi la sect 1 - sunt complet dezamagita de comportamentul functionarelor de la starea civila. In plus am auzit o groaza de povesti cu persoane programate la o anumita ora dimineata care, ajunse la primarie in ziua nuntii, au descoperit ca programarea se decalase fara stirea lor cu cateva ore mai tarziu. Va dati seama ca in asemenea situatie se poate pierde si programarea de la biserica. O alta intrebare: ce statut are acel fotograf autorizat de primarie? Sunt obligata sa apelez la serviciile lui? Ofiterul starii civile mi-a comunicat ca in ziua casatoriei trebuie sa vin cu 15 min inainte si sa predau buletinele la fotograf. I-am zis ca nu ma intereseaza fotograful lor- raspuns o reclama de genul costa 800000lei si face 20 de poze mari si frumoase. Astept incurajarile voastre :) |
| dilaural | Draga Anemone... problema asta mi-o pun si eu... In primul rand am aranjat cu cineva de la Sect. 2 ora la care vreau sa fie cununia. M-a intrebat din start "in situatia in care se va decala putin, cum doriti sa fie mai devreme sau mai tarziu?". Si gandeste-te ca vorbeam cu "pila"... da' la aia care se duc fara nici o relatie, cunostinta, cum o fi?!??!?!? Si eu am vorbit de acum si am cuninia in septembrie. Tre' sa o mai "omenesc" cu ceva astfel incat sa fiu sigura pe ora mea... Iar la problema nr. 2 am inteles ca nenea ala care face poze este pur si simplu aciuat acolo... Nu ai nici o obligatie sa primesti pozele de la el. Stiu pe cineva care i-a spus "daca ne faceti poze va spalati cu ele pe cap ca eu nu va platesc nici una..." Presupun ca asta este metoda deoarece la Sect. 3 unde cunosc pe cineva mi s-a spus ca mosu' respectiva care face poze este super plin de bani si e mana in mana cu cel care oficiaza casatoriile. Asa ca probabil pers respectiva (ofiterul de stare civila)iti va spune ca e obligatoriu. Dar cel mai bine este sa te intereszei direct la Secretariatul Starii Civile. Dar sa te duci cu tupeu... Sigur fotografii aceia nu sunt obligatorii! Dilaural http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12 |
| pupezica | Am rezolvat si noi cu primaria. La sect 1 pt 2 iulie asatzi trebuia sa depunem actele, dar le-am depus cu pile de sapt trecuta. mi-am ales ora 9 si 20min, probabil ca pila n-a fost suficient de mare, eu vroiam 10-11 dar mi-a zis ca atunci e omor, si am preferat mai dimineata in loc de pranz. si mie mi-a zis de fotograful ala, eu am fotograf nu stiu de ce trebuie sa-mi bage pe gat pozele aluia.Dr nu cred ca e obligatoriu. |
| anemone | Pupezica ai fost azi la primarie? ca daca da poate ne-am vazut pe acolo In privinta fotografului m-am interesat la Relatii cu publicul si am aflat ca fotograful nu e obligatoriu, dar se pune intrebarea cui dai buletinele atunci cand te prezinti la primarie in ziua casatoriei... Pupezica poate afli ceva de la pila :) Oricum eu nu ma las, la ce comportament au avut chiar ma gandesc serios sa fac apel la cunostintele mele din televiziuni, sa vedem pe unde mai scot camasa cu fotograful. Ce mi-ar place sa pun o camera ascunsa pe mine cand o fi sa dau buletinele alea.......:)) |
| anemone | ca sa fiu mai clara. Ofiterul starii civile ne-a comunicat ca in ziua casatoriei trebuie sa venim mai devreme cu 15 minute si sa dam buletinele fotografului (in ce calitate ????)- teoretic ca sa confirmam prezenta. |
| dilaural | Si ce calitate are Dl. Fotograf ca sa-mi ia mie buletinul??? Este angajat al primariei? Este vreun oficial? Cum adica sa-i dau lui buletinul? De unde stiu eu cine naiba e ala??? Mai fetelor... buletinul nu se da asa la primul venit care ti-l cere...!!!! Exista niste reguli si in chestia asta... Dilaural http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12 |
| before-after | Noua ne-a luat buletinele o doamna de pe acolo ( gen femeie de servici), iar pe "fotograful nepoftit" nici macar nu l-am vazut. Nu ma asteptam deloc sa fie asa. E adevarat ca, noi am facut cununia vineri, si poate nu s-a obosit sa vina.(nu era aglomeratie). |
| simonam_78 | Acum cateva luni am fost si noi la sectorul 3, in recunoastere. O doamna de acolo ne-a recomandat sa venim cu vreo 3 saptamani inainte! Asta ce inseamna, ca trebuie sa ne ducem cu ceva? Si cui trebuie sa dam si ce? Chiar sunt in ceata [V] Stie cineva cum se procedeaza? Pile am gasit doar la sector 6 http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;111/st/20050827/e/Wedding/dt/8/k/97fe/event.png http://community.webshots.com/user/simonamiu |
| ratusca1977 | Am auzit ca la sectorul 3 trebuie sa vii in ziua cand depui actele pe la ora 6, ca e omor..... Chestia cu fotograful e o tampenie, atat le trebuie sa mi-l bage pe gat, nu cred ca e obligatoriu. Si daca face poze sa le pastreze pt ca eu nu iau nici o poza, am fotograf profesionist. http://compage.totalnet.ro/edy/ |
| olguttza | Noua, la sectoru 5, anu trecut, intr-o sambata, ne-a luat buletinele o tanti de la paza (un soi de bodyguard). N-a fost nici un fotograf prin preajma, desi era plina ziua de cununii, ci doar fo doi lautari, de care nu scapai nici cu slubje (chiar n-am priceput ce legatura are lautaru cu starea civila), si o haita de tzigani cershetori - tziganci cu multe fuste si plozi in bratze -, care se tineau ca râia. Asa ca va sfatuiesc, spre binele vostru, s-aveti niscaiva maruntzi la voi (ca altfel n-aveti cale de scapare), nu ca noi, care-am avut doar hartii mari [:D]. [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=7310&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Cununia noastra[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=3b1b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Nunta[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=ae25&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Pozici[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=/549e"]Zenga[/url] Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| dilaural | Roxygeo... parca tu ai facut iubita cununia la Sect. 2. Spune-mi si mie cum a fost? A venit fotograful ala peste voi? Vi l-au impus de la Starea Civila? Cum e treaba acolo??? Pupici Dilaural http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12 |
| ellamiss | Olguttza si la sector 5 este nebunie mare?EU ma gandeam sa merg inainte cu 3 saptamani sa-i dau cuiva 1.000.000 lei,poate ma are in vedere sa-mi pun ora cand vreau eu dar cui sa-i dau?Crezi ca e putin 1.000.000 lei? photos.yahoo.com/ellamiss2000 |
| olguttza | quote:Nu stiu ce sa-ti spun despre suma... Noi ne-am dus doar cu 10 zile inainte de cununie, cand a trebuit sa ne depunem actele. Ne-am dus, intr-adevar, la ora 5 dimineata, pentru ca voiam o anumite ora - 12:00! Si nu c-am mai fi fost legati de altceva, ci pentru ca am vrut ca la ora 14:00 sa-nceapa petrecerea acasa! Deci, la ora 5, cand am ajuns noi la starea civila, mai aveam o pereche in fata (venisera cu juma de ora inaintea noastra), iar la ora 8:00 (ofitzereasa incepe la 9:00 programu), cand a venit dactilografa, erau deja peste 12 perechi, ca sa nu mai spun ca la 9:30, cand am plecat d-acolo, era omoru' de pe lume... In fine, cand am intrat sa depunem dosarul, am bagat intre acte 200.000, pentru orice eventualitate...Pentru ca ora 12:00 era deja data, dar nu de perechea care fusese inaintea noastra! In catastif figurau inca cel putin alte 10 familii!! Asa ca noi primiram ora 11:45...oricum, destul de aproape de adevar [:D] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=7310&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Cununia noastra[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=3b1b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Nunta[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=ae25&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos"]Pozici[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/album?.dir=/549e"]Zenga[/url] Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. |
| Oana T | Dim cate citesc aici e o adevarata problema cu rezervarea orei la starea civila, in Bucuresti. In Oradea e altcumva...De exemplu...eu am nunta in 16 iulie...in ianuarie am fost la starea civila si mi-am rezervat data. Acum o saptamana am fost pana acolo dupa dosarul ce trebuie completat si mi-au confirmat inca o data rezervarea.In ziua nuntii, dupa oficiere se plateste o taxa de 500.000lei. Nu este nevoie de pile, de cadouri, flori sau altceva. In Oradea, casatoriile civile se oficiaza la Casa Tineretului, in aer liber, intr-un loc, ca o gradina plina de flori. Este superb![cool] |
| Carmen_Marieta | Dilauralbuna, am citit azi mesajele mai vechi si am vazut ca a-ti facut cununia civila la sectorul 2. spune-mi te rog cu cat timp inainte a-ti vb acolo? au intervenit probleme? te obliga sa faci poze cu fotograful lor? multumesc anticipat...[pup][pup] |
| Catalin | raspuns postat de elyanne, 26/01/2006, 19:05:19 Cununia civila Acte necesare la starea civila - certificatele de nastere ale ambilor soti in original si copie - certificate medicale prenuptiale valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori - actele de identitate ale ambilor soti original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria) - declaratia de casatorie completata la Oficiul Starii Civile in ziua depunerii actelor - pentru cei care au mai fost casatoriti, dovada desfacerii casatoriei anterioare - certificatul de deces sau sentinta de divort. - Doi martori - Taxa extrajudiciara de timbru. In cazul in care unul dintre viitorii soti este strain: - Pasaportul cu viza, valabil de la depunerea actelor pana la incheierea casatoriei; - Certificat de nastere si traducerea legalizata la notar - Declaratie la notar din care sa rezulte datele de stare civila si faptul ca a fost sau nu casatorit. In cazul in care a fost casatorit, sunt necesare certificatul de deces sau sentinta de divort in original si traducere legalizata. - Doi martori - Taxa extrajudiciara de timbru. Actele se depun la Starea Civila cu minimum 10 zile inainte de oficializarea casatoriei. Casatoria se poate incheia la expirarea termenului de 10 zile in care se cuprinde atat ziua in care a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria. Dupa expirarea termenului de 10 zile, casatoria se poate incheia numai pana la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale. Uzanta cere ca, la primarie, sa se duca numai tinerii si parintii lor. Nu se fac invitatii speciale, iar rudele si prietenii pot veni doar daca doresc. Tinuta este eleganta, sobra, de oras, deoarece casatoria civila are loc dimineata: - mireasa si celelalte doamne nu vor purta rochii stralucitoare de lamé sau strasuri, - mirele si domnii vor purta costume elegante, dar in nici un caz frac sau smoching. Cununia religioasa Biserica Ortodoxa Romana Conditiile impuse de aceasta religie sunt: - viitorii miri trebuie sa fie botezati in cadrul Bisericii Ortodoxe, - sa nu fie rude de sange pana la gradul al VII-lea sau sa nu fie incuscriti, - ei trebuie sa fie spovediti si cuminecati inainte de savarsirea Tainei Cununiei, - nasii sa fie botezati si cununati in cadrul aceleiasi Biserici. Teoretic casatoriile mixte nu se pot savarsi in Biserica Ortodoxa Romana, dar in realitate, pe plan local, cu aprobarea Episcopului locului sau a preotului locului sau a preotului paroh, se pot realiza cu conditia ca urmasii sotilor sa fie botezati in Biserica Ortodoxa Romana. Un impediment la Cununie este a treia casatorie, Biserica Ortodoxa Romana accepta sa oficieze cununia religioasa doar de trei ori pentru aceeasi persoana. Taxele se percep de obicei de la nasi, care sunt considerati parintii spirituali. Nu in ultimul rand, se cere mirilor ca inainte de Cununie sa-si fi pastrat castitatea si, bineinteles, sa fie credinciosi. Actele necesare sunt: - certificatul de casatorie civila Legat de Cununia religioasa nu pot sa copiez aici decat despre Biserica Ortodoxa Romana pentru ca, daca informatiile gasite de mine, despre celelalte biserici ar fi gresite, nu as avea cum sa stiu. Asa ca las pe cele care cunosc despre cununia religioasa la celelalte religii sa faca adaugirile. |
| irinabobe | gata am reusit sa depun actele la primaria sect.1 pt 6 mai. spre bucuria mea am avut noroc si nu a fost deloc aglomerat. erau doar vreo 8 perechi pana la ora 10. asa ca nu am avut probeleme. o fi o perioada in care nu prea se fac nunti? poate asta e motivul. |
| Porumbita | quote:la noi nu au fost probleme; am depus actele cu 7 sau 10 zile inainte (nu mai stiu exact); fotograful lor nu te obliga, da te ia asa de repede ca pana te dezmeticesti deja i-ai dat si banii (pe mire il abordeaza cu platitul)... sincer mie nu mi-a parut rau pt ca pozele facute de el au fost cele mai faine si pe alea le-am pus la album; noi am facut cununia duminca la 10 (sambata era "full" si duminica mai erau destule perechi si inainte si dupa noi) |
| NicoletaB | fetelor care aveti nunrile [pe 6, 13 mai cum a fost la depusul actelor? la ce ora ati fost acolo si la cat ati reusit sa va programati, caci eu ttrebuie sa le depun pe 15 mai la sectorul 3 |