Aveti, de, ales, intre, nastere, normala, si, cezariana!, Ce, alegeti?, Si, de, ce?Cel, mai, mare, pacat, este, acela, de, a, nu, zambi,, macar, odata,, in, fiecare, zi, de, viata!">
| Nastere normala sau cezariana? | |
| infofun | Aveti de ales intre nastere normala si cezariana! Ce alegeti? Si de ce? Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata! |
| danis | daca este vorba numai despre alegere, nu de vreo urgenta medicala, am ales deja: nasterea naturala. |
| CorneliaG.T. | Pt ca sunt o curajoasa[xx(],am ales nasterea normala(chiar daca a durat 18 ore epuizante si pentru mine si pt sot).Daca viata bebe-lui ar fi in pericol as alege cezariana.Cezariana este o operatie complexa ,pe cand nasterea e ceva NORMAL.[:D] |
| Cristina_C | Nasterea normala! Am vrut sa nasc eu, nu sa fiu operata. De ce sa ajung aiurea la cutit? Si pentru ca, statistic vorbind, cezariana e mai riscanta decat nasterea naturala. Daca doctorul mi-ar fi recomandat cezariana cu siguranta ca l-as fi ascultat. Dar nu a fost cazul, mi-a spus ca totul e sub control si ca pot sa nasc natural. Si am nascut! Cristina http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C |
| spic de grau | Eu am ales nasterea normala..dar bebe a ales cezariana.. Dupa 14 ore de travaliu - bebe nu a venit cum trebuie (a venit cu diametru cel mai mare al capului), astfel incat am fst operata de urgenta (mai ales ca incepuse sa scada pulsul bebelusului). Dupa operatie nu am avut durei ptr ca mi-au mentinut inca 24ore peridurala, si imi faceau perfuzii cu calmante. Dar am fst buimaca de la atatea "droguri"..si nu m-am putut bucura din plin de bebe. Am inteles ca la urmatoru snt obligata sa fac tot cezariana..[bang] |
| parpalak | Pai daca-i pe alese, aleg si eu nastere normala, cu travaliu de maxim doua ore, dimineata si inainte de weekend :) Sanatate la bebei si mamici. http://community.webshots.com/user/parpalak http://home911.servebeer.com |
| iris | am ales deja, de doua ori, cezariana; pentru ca am putut alege si "pentru ca merit"! iris |
| CM | CEZARIANA.DE CE? Pentru ca cred ca voi avea indicatie(dupa 35 de ani), iar riscul anestezic in ziua de azi este foarte mic. |
| FlorentinaE | Am ales cezariana (aveam peste 30 ani) si la nastere s-a constata ca era placenta previa.Probabil tot aici ajungeam... Ene Adriana |
| Ancade | Cum aici nu poti alege, am nascut normal, dupa 15 ore de dureri insuportabile, bineinteles ca fara calmante, ca doar aici se spune ca trebuie sa suferi, sa simti durerile facerii, daca vrei sa devii mama;daca ar fi sa aleg sigur as alege cezariana.Varsta aici nu conteaza pt a ti se propune cezariana;cumnata mea a nascut la 39 ani , normal si ii iesise uterul afara.Pt urmatoarele sarcini nu i s-a atras atentia ca poate avea probleme si deci le-a pierdut pe la 4 luni (2 la numar);acum i s-a spus sa nu mai incerce ca nu are sanse sa tina sarcina.Avea 41 si respectiv 42 cand a pierdut sarcinile. Anca |
| oz | nastere naturala. De ce? pentru ca sunt norocoasa si am nascut rapid si usor, fara taieturi, cusaturi sau dureri prea mari, pentru ca a doua zi am fost ca noua. |
| gabitzica | si eu am nascut din pacate cu cezariana, pentru ca am miopie si am dioptrii destul de mari. Ma simt frustrata ca nu am nascut normal, mai ales ca am ajuns la spital in ziua programata pentru operatie cu dilatatie de 3-4 cm, fara dureri si sunt convinsa ca as fi nascut usor. Dar in schimb durerile si spasmele de dupa operatie au fost groaznice. Si ce m-a durut foarte tare a fost faptulca nu l-am avut pe bebe linga mine din prima clipa, sa il pot alapta. L-am cerut a doua zi. Mai vreau un copil si ma ingrozeste gindul ca voi fi nevoita sa nasc din nou cu cezariana. Eu nu recomand cezarina ls nimeni, doar in cazul in care exista motive serioase. Gabi si bebe Tudor (22.10.2003) |
| ionela-roxana | Eu pot sa zic ca am ales sa merg singura sa mi se induca nasterea pt. ca a fost lenes bb , dar nici nu sa pus in discutie cezariana. Dupa nastere am aflat ca din cauza ca bb era blocat in col , in salonul de alaturi se pregatea masa pt cezariana [bruta]noroc ca atunci sa grabit si nu a mai fost nevoie de cezariana. Si la a doua nastere voi alege tot calea naturala daca nu vor fi probleme! Ione` www.saracut.go.ro |
| frosa | Am deja o nastere cu cezariana, asa am ales eu. Asta cu NORMALUL la nasterea naturala mi se pare putin exagerata cind este vorba de niste dureri incredibile si mai mult de faptul ca risti oricind dupa nu stiu cite ore de travaliu sa nasti tot prin cezariana. Se spune ca fericirea este mai mare dupa ce nasti normal................ lasa ca pot sa/mi gasesc multe motive de fericire si fara sa trec prin chinurile iadului, mai sunt si alte metode si in afara de asta copilul te face fericita oricum in fiecare zi. Riscuri exista in ambele cazuri la fel de multe ....... doamne fereste la fel sunt si avantaje si dezavantaje pentru ambele depinde de fiecare persoana in parte ce simte ca este mai potrivit pentru ea. Oricum nu vreau sa militez neaparat pt nasterea prin cezariana, este ok si nasterea normala cu anestezie epidurala. |
| oana_noemi | nastere normala, dar am facut cezariana la indicatia medicului, col nedilatat, contractii ioc...si acum regret ca nu l-am vazut pe tzumpurel cand s-a nascut, dar asta e! Oana si bb Erik http://community.webshots.com/user/oana_noemi http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro |
| annaa | Dupa o nastere normala am vazut femei in spital ridicandu-se la 3 ore in picioare, pe cand la cezariana zaceau si 2-3 zile in niste dureri groaznice. Nu stiu cum este dar depinde de mai multi factori-varsta, sanatatea mamei si a copilului, posibilitati. [bis] Ana |
| oz | quote:Dupa nastere m-am dat jos de pe masa si m-am dus pe picioarele proprii in pat. Am avut noroc sa nu fiu taiata si in afara de oboseala nu am avut nici un alt discomfort. Eu am o manie cu dusurile si nici macar doctorita nu a reusit sa ma opreasca sa fac dus dupa 2 ore (cat am fost consemnata la pat). Stiu ca tentatia de-a face cezariana este mare dar cred ca in afara cazurilor unde este indicatie medicala, nu merita sa-ti tai burta, cred ca in final suferinta este mai mare. |
| Rodica P | Oricine alege de buna voie operatia cezariana o face pentru ca nu stie ce o asteapta. Eu am vrut sa nasc normal, intuitia imi spunea ca nu e cea mai usoara cale, dar bebe nu a vrut. Rezultatul e ca am fost privata de a auzi primul strigat al copilului meu de a-l vedea si de a-l stringe la piept in prima zi de viat Ce-i drept exista insa si varianta ca nasterea naturala sa insemne un travaliu foarte lung in care sufera si mama si copilul. Pentru ca desi pentru mama cezariana inseamna suferinta pentru copil inseamna mai curind venirea pe lume fara prea mari eforturi si probleme. |
| spic de grau | Nu stiu de ce spui "chinuri groaznice". Eu nu am avut deloc dureri. Depinde de [medic] si de asistentele de langa tine, ca sa nu suferi dupa. Neplacut e ca trebuie sa stai in pat cu sonda dupa tine, ca ai nu stiu cate cabluri legate de tine..si ca esti cat se poate de ametita; ca in primele 24 ore nu te poti spala singura si ai nevoie de ajutoare ptr asta[baie]..Iar apoi ai si probleme cu [consti].. Dar si daca iti face epiziotomie..ai da orice numai sa nu treci pe la toaleta. Sa fim cinstite! Am spus ca nu as alege cezariana din cauza ca: am fst ca [alcool] dupa nastere, ca mi-a venit laptele f tarziu (iar bb s-a obisnuit sa suga la [bibe], si apoi a respins sanul..)... Iar cezariana e pana la urma o operatie si ca orice operatie e destul de riscanta[bruta]! Lumy [mamica] si David [copil] http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/lucaluminita/my_photos http://www.infobebes.com/TVBB/image.asp?img=3840&taille=1 "Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise) |
| julia23 | Am nascut natural si tot asa vreau sa nasc si la urmatorul bb. Am nascut repede,usor,cu dureri suportabile in 2 ore,dar chiar daca ma chinuiam mai mult nu as fi ales cezariana ca mor de frica numai cand aud de operatie. Adriana si bb Julia(7 luni) Julia23 http://community.webshots.com/user/julia062003 |
| Adela | Cezariana!!! (asa cum spunea iris): pentru ca merit. [zz] De ce? E mai putin dureros si complicat. Este o cale foarte sigura de a aduce pe lume un copil. (am exclus faptul ca am miopie. Puteam sa nasc foarte bine natural dar am refuzat, toata perioada sarcinii am citit despre nasteri si am hotarat cezariana, informata fiind!) La fel am sa aleg si la urmatoarele nasteri.[bis] Vad ca unul din motivele pentru care se opteaza pentru natural este: "de a auzi primul strigat al copilului meu de a-l vedea si de a-l stringe la piept in prima zi de viata". Eu am nascut cu rahi si nu am fost privata de acest lucru, am fost treaza si constienta tot timpul. spic de grau> nu depinde cum nasti ca sa influenteze cantitatea laptelui in primele zile! (important e sa fie la termen!) In ceea ce priveste refacerea dupa o nastere sunt de acord ca natural te refaci imediat (dar asta nu e un argument convingator pentru mine) Desi nu am avut dureri absolut deloc mie mi-au trebuit 2 zile sa ma pun pe picioare, in astea 2 zile ma ridicam f greu din pat pentru a merge la baie sa ma spal (mai ales pe dinti imi era greu sa ma aplec) dar eram ajutata.... simteam ca scap un fel de burta la vale [:D]. Din a 3-a zi deja puteam sa fac si dus, neajutata.[baie] Nasteri usoare oricum va decideti! ~~Adela &[zana]Julia |
| danat | Subscriu la ceea ce a spus Adela! Si nu numai pentru ca merit, ci pentru ca AM DREPTUL SI POSIBILITATEA DE A ALEGE! Eu am ales sa nasc prin cezariana, cu anestezie rahi+epidurala asa ca am fost treaza aproape tot timpul. Consider ca fiecare femeie isi cunoaste limitele suportabilitatii, stie cat poate duce vorba aceea, si poate sa ia singurica hotararea in consecintza. Isi asuma durerile de "n" ore (cine poate sti cate?!?!?!) ale unui travaliu corespunzator nasterii naturale sau isi asuma durerile de dupa operatie ale unei cezariene. Daca este sa luam pe numar de ore, este adevarat ca la o nastere naturala te doare mai putine ore, dar ce intensitate este in orele alea....nici nu vreau sa ma gandesc! La cezariana poti simti durere in prima zi, dar dupa aceea simti o jena si ti-e un pic teama ca-ti "fuge" burta [:D]. Pe mine m-au speriat mereu incertitudinile, teama de necunoscut, asa ca nu am putut sa fiu in stare sa aleg varianta nasterii naturale caci nu stiam ce ma asteapta, cate ore de chin. Ma bazam pe faptul ca mama avusese cu mine un travaliu luuuung de 13 ore, eu seman cu ea in general la problemele femeiesti, asa ca am zis sa nu risc.In plus, toate ecografiile din ultimul trimestru de sarcina imi spuneau ca bb e marisor si mai era un feeling, stiam ca e mai bine asa... Mai e si varsta aveam 34 si ceva la data aceea. Dar nu e cazul tau Infofun [zz] Eu l-am ridicat in bratze pe bebe la 10 ore dupa operatie si am stat cu el in camera, asa ca a trebuit imediat sa-mi intru in atributiunile de mamica. Mult mai grea mi s-a parut lipsa somnului, decat durerea operatiei. A treia zi am plecat acasa.A! Si avusesem dreptate, pina la urma m-am felicitat ca am ales cezariana: bebe a avut 4,200 kg si 53 cm la nastere si este un capatzanos, cred ca ma facea [bruta] Oricum ti-ai alege sa nasti, gandeste-te ca nimeni nu te va judeca in functie de cum ai nascut si nu vei fi o mama mai buna sau mai putin buna, indiferent de metoda aleasa! In fond, pentru copiii nostri, indiferent de cum i-am adus pe lume, toate suntem MAMA... danat si bb Radu Stefan http://community.webshots.com/user/danateu |
| ancuta06 | Si eu am nascut natural, nu am ales, mi s-a parut normal. Nu mi-a trecut prin cap nici o clipa sa nasc prin cezariana. In plus, aici nu prea ai de ales. Oricum, a fost o nastere usoara.....abia astept sa o fac din nou. Mi-a placut la nebunie, desi dureri am avut, nu am avut anestezie, dar a fost o experienta unica. Am nascut la ora 14.40, iar la 17, cand au terminat cu mine si cu bebe si au plecat toti vizitatorii, am fost sa fac dus. Si nu a fost deloc greu. Nu as alege sa nasc prin cezariana, atata timp cat nu sunt probleme. Si asta mai ales pt ca cezariana implica maxim 2 copii..iar eu vreau sa pot oricand sa mai am. Nu zic ca vreau 10, dar oricum, nu vreau sa mi se impuna. Ancuta & [copil] Martijn, (24.10.2003) http://community.webshots.com/user/Busch_family |
| Samurai-lady | Un vot pentru CEZARIANA[bum]. Pe bb Kenta l-am naskut natural,a durat vro 14 ore si a durut mai mult decat am crezut.Fara anestezice,fara nimik.Pe bb 2(cand o sa vina) o sa-l nasc cu cezariana. Sa nu ne gandim doar la durerea mamei,ci si la riscurile pentru bebe. Eu cred ca bebe risca mult mai mult la o nastere normala,unde daca ceva nu merge bine,Doamne fereste ce se poate intampla. Samurai-lady si bb Ken http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady http://community.webshots.com/album/131524971hYaAPU |
| eLaura | Si eu am nascut natural, cu durerile de rigoare si toate cele, naturale si ele, nu? Am coborat singura de pe masa, am mers singura in salon si-spre disperarea doctorului-am facut un dus la doua ore dupa nastere (cand am ramas singura)! Cred cu tarie ca cezariana este o solutie de rezerva pentru o nastere care nu poate avea loc pe cale naturala! Durerile post-operatorii sunt cel putin mai lungi ca perioada, ca intensitate nu poate aprecia decat o femeie care a trecut atat printr-o nastere naturala cat si printr-o operatie. Si-apoi...fiecare organism trece in mod diferit prin situatii similare. Cezariana, in afara neajunsurilor imediate, lasa in urma o taietura pe uter care oricand poate deveni fibromatoasa...In orice caz, optiunea este a fiecareia dintre noi si oricare ar fi ea, fie sa se termine totul cu bine! Laura, mama lui Catamic |
| mariagi | nascut normal in 2000.internata de o saptamana in spital,bebe Cosmin nu vroia cu nici un chip sa iasa.s-a pus la un moment data problema sa nasc prin cezariana,daca se ivesc complicatii.intr-un final fericit am nascut la 41 de saptamani si jumatate,rupt membranele dimineata de catre doctor,calciu injectabil,nascut normal- am intrat in sala la 12:50 si am nascut la 17:50.a meritat tot efortul!si in aceea seara ma plimbam pe holuri cu vizitatorii. Maria & Cosmin[bicla] |
| Wellness | Nastere naturala. |
| Julie | Voi deschide un sondaj pe aceasta tema, va invit sa participati. Julie |
| Mona_B | Nastere naturala, pe cat posibil fara anestezie.Cezariana, doar daca viata copilului ar fi in pericol. Ramona[gravi]15 saptamani |
| sinzi_ana | Eu am ales naturala, dar daca mai fac un bebe, cezariana fara sa clipesc. consider ca e mai bine pentru copil, David a avut cordonul in jurul gatului, lucru care nu s-a vazut la echo, si care i-a pus viata in primejdie, si fractura de clavicula...iar eu ditamai cusatura si o hemoragie de toata frumusetea!!! Sinzi si David http://community.webshots.com/user/sinzi_ana |
| anca tanasica | Natural. De ce? Pentru ca asa e normal, din 2 mari motive cu colaterale: 1.Copilul nu este supus stress-ului unei operatii, copilul iese natural, oasele bazinului mamei sunt special facute sa-i preseze plamanii ca sa elimine lichidul amniotic, mama ii transmite prin sange hormoni si enzime pentru a-l pregati pentru viata terestra, nu bagi in el medicamente si anestezice, etc. 2. Mamica se reface mai repede, ii da laptele mai repede, nu are o taietura urata pe burta, uterul e OK si se retrage mai repede, cand iti vezi copilul (este f.important sa il vezi imediat si sa intri in contact cu el imediat) se secreta hormonul fericirii care-ti prelungeste viata, legatura mama-bebe este mai puternica (tine de mirositul reciproc in prima jumatate de ora dupa nastere-ca doar suntem mamifere) Sunt alte mii de motive pro nastere naturala, cel mai important tine de stress-ul copilului, bebelusul nascut natural paseste in viata cu dreptul, asa ca eu cred ca cele pro-cezariana ar trebui sa se gandeasca intai la copil.... Asa ca fetelor care ati ales cezariana pentru ca meritati, v-ati gandit, copilul merita? Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003) ================================== http://www.vectornoise.com/Alex/index.html ================================== |
| cataghe | Incep cu experienta personala: eu am nascut natural, fara peridurala, copil de 3,900kg, in conditiile in care eu am 1,63m, acum aproape 6 ani. A fost greu. Asta e tot ce imi amintesc, ca a fost greu! Durerile au fost mari, si dese. Si stiu ca vreo doua zile dupa aceea nu prea eram in stare de nimic - nici vorba de dus, cum povesteau unele dintre fete. Dar cam in asta constau amintirile mele, in chestii generale, in care acum nu mai am nici o implicare psihica, nu pot sa-mi "reprezint" cum erau durerile alea, doar ca erau mari, au trecut, e ok, e ca si cum as vorbi despre altcineva. Mie nu mi-a trecut prin cap sa nasc prin cezariana. Daca ar fi sa mai nasc o data, si ar fi pe alese, poate ca mi-as pune o peridurala. Poate. Continui cu experienta profesionala: fac cezariene aproape in fiecare zi, in unele zile chiar cite 2 sau 3. Eu una, daca nu as fi nevoita, nu m-as supune la asa ceva. De cele mai multe ori lucrurile merg bine, dar sunt si zile horror cind avem hemoragii masive din uterul care nu mai stie sa se contracte pentru ca e taiat... sau cind anestezistul are dificultati la trezirea pacientei... sau cind se incearca rahi de mai multe ori si datorita unei conformatii anatomice mai speciale a coloanei nu se reuseste... sau cind au dificultati la intubare... sau cind gravida face tulburari de ritm cardiac pe masa... sau cind... sau cind... Si mai sunt un fel de zile horror: cind operam uneori femei la 20 de ani dupa o cezariana, si in burta e plin de aderente care sporesc mult dificultatile si riscul operator, exact ca dupa orice alta operatie pe abdomen. Ca exista riscuri si la nasterea naturala, da, sint de acord... intotdeauna o nastere reprezinta un risc potential pentru mama si copil, oricum s-ar desfasura ea. Obstetricienii au chiar o vorba: "poti sa stii cum incepe o nastere, dar nu poti sa stii niciodata cum se termina"... Rolul personalului medical este tocmai sa decida intrarea in scena a mijloacelor medicinii moderne in momentul in care ceva merge prost. Da, sigur, asta solicita coronarele medicului, ii poate da palpitatii si probabil din comoditate, multi recomanda cezariana atunci cind nu este nevoie de ea. Tracasati ani de zile prin operatii, multi ajung sa perceapa riscul operator cam la fel cu cel obstetrical, si din punctul lor de vedere, e preferabila o procedura care se poate termina in maxim o ora (dar si in 25 de minute daca totul merge snur), uneia care poate dura ore in sir... si se poate termina exact "in puterea noptii"!! Am auzit de nenumarate ori mamicile plingindu-se: m-au lasat sa ma chinui in travaliu 12 ore, cu dureri insuportabile. Vreau sa va spun ca asta este una dintre caracteristicile durerilor de travaliu, care este cunoscuta ca regula "din ce in ce": sunt din ce in ce mai dese, din ce in ce mai intense, din ce in ce mai lungi si nu cedeaza la antialgicele uzuale sau la antispastice. Iar un travaliu perfect normal, dupa OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), dureaza pina la 15 ore. Aici mai e un chichirez, iti trebuie un pic de experienta si de atentie ca obstetrician sau ca moasa ca sa decizi cind a inceput travaliul. Colul majoritatii gravidelor, mai ales daca au mai nascut inainte, este moale si intredeschis, si poate fi foarte usor interpretat ca "dilatatie 2 cm" atunci cind de fapt nu este. Daca se intimpla asta, atunci calcularea timpului scurs de cind gravida este in asa-zisul travaliu va fi eronata. Ceea ce am vrut sa va amintesc cu toate astea este ca la specia umana, nasterea se petrece cu dureri, si ca orice femeie, atunci cind decide sa aiba un copil, ar trebui sa se gindeasca la acest dat natural si sa se obisnuiasca cu ideea. Deci, fetelor, daca vreti parerea mea sincera, chestia asta cu "eu aleg ce fac cu corpul meu si cum nasc", este o prostie. Nasterea pein cezariana nu este o "optiune", este un gest medical care are anumite indicatii precise, si pentru a decide daca aceste indicatii exista sau nu, s-au inventat medicii. Asta este motivul pentru care in toata lumea civilizata este incurajata nasterea naturala - ca s-au pus la punct tot felul de mijloace pentru a creste confortul gravidei in travaliu, e adevarat si e foarte bine. Celor care ati nascut prin cezariana "pentru ca meritati", ce sa va spun... a fost "alegerea" voastra, si daca medicul vostru v-a permis sa alegeti si nu v-a incurajat sa nasteti natural, greseala ii apartine in primul rind lui. Dar, inainte de a recomanda si altora calea asta, incercati sa vedeti undeva o cezariana, ca sa stiti exact ce ati "meritat". Cele care au avut intr-adevar nevoie de cezariana pot realmente sa multumeasca cerului ca traiesc acum si nu in urma cu 100 de ani... pentru ele cezariana a fost ceea ce trebuie sa fie, adica o necesitate si nu o optiune. Tot ceea ce v-am spus reprezinta parerile mele personale, formate prin prisma unor anumite experiente. Asa ca nu astept comentarii sau pareri pro sau contra. Ceea ce am intentionat cu acest mesaj a fost sa le conving pe cele care vor cezariana "pentru ca merita" sa se gindeasca de doua ori inainte de a lua o hotarire. Numai bine, nasteri usoare si copii sanatosi! Catalina. This is the first day of the rest of my life! |
| iris | quote:da, anca, eu cred ca merita si copilul si mami a lui sa scape de cit mai mult stres; repet, am ales cezariana si pentru mine si pentru copil; mi s-a parut solutia buna, singura solutie buna si am ales asa - nu m-a stresat ideea operatiei poate si pentru ca nimeni nu mi-a prezentat-o ca pe bau-bau...ca nici nu este bau-bau; copiii au fost ok, eu la fel; pentru mine a fost important sa evit stresul asteptarii si al necunoscutului; stiam ca o nastere vaginala e ceva prea greu pentru mine si stiind ca stresul meu va fi si al copilului am ales fara sa am vreun dubiu; deci copiii au fost in regula, eu la fel, happy end, care e problema...?! iris |
| Nora | La prima nastere, am ales calea naturala! dupa 36 de ore in spital, asteptand contractiile, bebe Andrei si-a lasta capul pe spate in prezentatie bregmatica si doctorii au decis cezariana de urgenta! A doua oara, am ales eu cezariana, fiindca asa fusese prima oara si nu mai vroiam si un alt tip de probleme. Deci, am nascut de doua ori prin cezariana, dar si acum am nostalgia nasterii normale, parca as fi trisat un pic! Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor http://community.webshots.com/user/NoraCosmin |
| Anculina | Cezariana. Pt.ca am limita de sus la durere foarte jos. a fost super o.k. |
| floarea_soarelui | De la bun inceput am ales nasterea normala...(cezariana nu va intra in calculele mele decat in caz de urgenta) si asta pentru ca eu stiu f bine si pe propria piele ca o operatie va ramane o operatie iar tesuturile taiate...va pot poduce surprize extrem de "vesele" dupa ani de zile...asha ca ceea ce parea o usurare pt voi...(eu cred ...dar este numai parerea mea...ca pt copil nasterea prin cezariana atunci cand nu este absolut necesara...esta un stres...asta pt ca dragele de anestezii va amortesc pe voi...dar nu-i iarta nici pe micutsi...is sedati si asta ...iar poate avea urmari...)...poate deveni o problema...si repet...vbesc din experientsa nu din auzite...In fine...la 34 de ani am nascut la municipal...normal..internandu-ma la ora 22..cu dilatatie 2cm...si nascand la 4:56 ...expulzia efectiva a biberoanei a duratcam o ora...eu am o tolerantsa mare la durere ...multumesc lui Dumnezeu...deci nu a fost chiar insuportabil...desi nici parfum de roze nu a fost....dar a meritat...un copil vioi si vesel...care nu a simtit pe pielea lui efectele anesteziei...iar eu...desi taiata m-am miscat iute dupa 4 zile...gratie alifiei de galbenele..si mainilor de aur ale ginecologului meu:) NU incerc saconving de nimic...doar ca eu stiu ca ceva taiat...in corpul uman...niciodata nu va fi fara urmari...fie ele chiar si minime...de aceea cred ca cel mai bine estesava lasati in pace corpurile daca nu este absolut necesar...durerea se uita in secunda in care auzi mogaldeata...si nu mai ai in minte decat ca esti mama....Oricum fiecare alege...dar oare de ce in afara romaniei se "propovaduieste" nasterea naturala...cu usurarea durerii ...de rigoare (epidurala se practica si la noi si se poate face si numai pe perioadadilatarii...lasand nasterea fara anestezic...sau pana la capat..deci..fara dureri...fara muschi uterin taiat..fara..fara..).. Cam atat...si dacane ajuta Dumnezeu si mai facem un bebe...tare mi-l doresc...o sanasc tot normal...daca asta imi va fi permis...dar asha cum spuneam...fiecare este liber safaca ce vrea cu el...deci va dorim nasteri usoare....si numai bine sa aveti in viata:) Dana si biberoana Ioana (24.09.2003) floarea soarelui |
| alina33 | Nasterea normala o recomand tuturor celor care au posibilitatea sa aleaga,nu neaparat sa merite.Eu am nascut prin cezariana la recomandarea medicului -pentru ca am dus sarcina"la pat" cu risc de avort si pentru binele lui bebe -si nu o recomand la nimeni.Asa dureri dupa nastere nu cred ca mai sunt, plus ca nu poti sa te ocupi de copil cit mai repede fapt ce a dus la obisnuirea alimentarii lui cu biberonul si nu la sin.Asa ca pe linga faptul ca ai dureri te mai si chinui alaturi de copil sa il dezveti de biberon.Cele ce nu s-au chinuit cu cezariana au fost ori extrem de norocoase ori...ma abtin. Alina si bebe Dragos http://www.inarad.ro/dragos |
| lorellay | Nu am nascut inca.In februarie. As vrea nastere normala chiar daca mi-e frica de mor.Dar mai frica imi e de cezariana.Sper sa nu fie nevoie.Pana acum totul e normal. Lorellay Va pupic, tzoc |
| danateo | S-au spus destul de multa aici pro si contra cezarienelor si la ceea ce s-a spus eu nu am sa adaug decat experienta mea personala care cred ca e destul de graitoare si fara alte incercari de a a face pe a tot stiutoarea si informata: Eu am ales sa nasc prin cezariana pentru ca asa am vrut si nu o sa las pe nimeni sa ma critice pentru asta si am sa va spun de ce: placenta mea era lipita de uter si asta nu s-a vazut la nici un ecograf!!! Abia la operatie s-a vazut! Daca nasteam normal aveam toate sansele sa am probleme mari: placenta retinuta in uter (deci tot operatie) sau si mai rau, riscam a nu pot naste si copilul ar fi avut mult de suferit sau mai rau, ar fi putut chear sa moara in timpul nasterii! Spuneti-i cum vreti dar eu am sa numesc asta pana la moarte instinct matern! Nu frica de nastere normala, nu moft ci pur si simplu soarta! Nu sunt de acord cu cele care se bat cu pumnul in piept ca sunt super-mame doar pentru ca au avut curajul sa nasca natural! Bravo lor insa intotdeauna am sa sustin cu tarie dreptul femeii de a naste asa cum ii dicteaza instinctul! Nu cum "este normal". Ah, inca ceva: am nascut cu rahi-anestezie, deci mi-am vazut copilul din prima secunda, am alaptat dupa 4 ore (pentru ca mi-am dorit si am avut vointa), mi-am revenit complet extrem de repede (dupa 5 zile, cand am venit acasa, spalam rufe) si nu am in momentul de fata nici o problema sau macar disconfort! Si nimeni nu ma poate acuza ca legatura dintre mine si copilul meu nu este puternica, pentru ca nu am nascut normal! Dana si bb Matei http://www.geocities.com/bebe_matei |
| Danutza | Eu am ales cezariana,si nu imi pare rau.Nu cred ca m-as fi escurcat eu prea bine la o nastere naturala.A fost alegerea mea.Si data viitoare, daca va mai exista, tot asa voi alege. Danutza |
| oanna_uk | Nastere normala dar medicii au hotarat cezariana, asa ca nu am incotro.[bang]Totusi m-au linistit intr-o privintza aceea ca al doilea copil il pot naste normal daca nu vor fi probleme. oanna |
| infofun | DA pareri pro si contra! Cele care ati spus ca exista epidurala, da exista insa se face? Poate la Buc, sau in alta parte insa aici in Galati nici nu se pomeneste de asa ceva, de parca ar fi ceva ce tine de extraterestri. Si nu numai cu asta se face asa, ci si cu femeile ce au intradevar nevoie de cezariana, se fac ca nu vad si cand nu se mai poate, inca se apeleaza la tampenia de forceps ce pot sparge vasele capilare ale micutului, Asa s-a intamplat verisoarei mele, si sincer mi-e atat de teama, sa nu se intample ceva cu bb al meu......... Eu o sa nasc in martie, nu stiu inca cum, ce ma sperie pe mine este faptul ca eu sunt foarte mica in bazin, am 1.63 si 48 de kg inainte de sarcina, acum am 50. Stiu ca sunt mica de la doctorul ce imi face controlul, mi-e teama ca n-o sa ma dilat destul si tampitii sa ma lase sa ma chinui si mai ales sa chinui pe bb. As dori sa nasc natural, insa sa nu-mi chinui copilul sau Doamne fereste sa-l pun in pericol datorita corpului meu. Am sa merg macar la doi medici inainte de a naste sa masoare capul si greutatea lui bb si sa compare cu bazinul meu, ca sa stiu daca voi putea sau nu naste normal. Pentru mine as alege natural, pentru bb cezariana, asa ca in functie de cum se va dezvolta voi alege atunci. Insa nu cred ca are importanta cum se naste atat timp cat bb si mama sunt in siguranta! Important e sa fie sanatosi!!! GabrielaHope si bebitza din burtica!!! [gravi] "Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!" |
| Dena | Desi as avea multe motive sa abordez o nastere prin cezariana, desi sotul meu considera ca pt mine ar fi cea mai buna metoda, medicul ginecolog mi-a spus ca o sa incercam nasterea naturala (aici nu pacientul alege si nu pacientul il invata pe medic cum sa-si faca meseria) si numai in cazul unei complicatii trecem pe cezariana. Eu ma tem de amandoua...orice durere cat de mica e o mare suferinta pt mine, dar mi-am dorit prea mult pe bebe ca sa ma mai gandesc la asta... Cred ca de cezariana mi-e insa mult mai frica... imi amintesc cat de greu m-am refacut dupa operatia de extirpare a apendicelui si nu vreau sa mai trec prin aceeasi proveste... Mi-a placut mult pledoaria pt nasterea naturala a medicului cataghe vreau sa ii multumesc pt postare... mi-a facut bine sa o citesc... Denisa si bebica din burtica - 28 sapt. "Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi |
| CorinaM | [biz] Eu am nascut prin cezariana si nu imi pare rau deloc, din contra o recomand oricui. Cand mi s-a pus intrebarea cum vreau sa nasc, am zis ca indiferent si atunci doctorul a hotarat ca vom vedea pe parcurs, dar avand in vedere ca am nascut prima data la 37 de ani, ca am bazinul foarte ingust, ca fetita era mare 4kg si mai ales ca a avut de la 5 luni cordonul ombilical in jurul gatului s-a hotarat unanim ca este mai buna si fara riscuri cezariana. Am fost intrebata ce fel de anestezie prefer ( totala, rahi sau peridurala ) si dupa ce mi s-au explicat toate tipurile am ales peridurala. Operatia a decurs fara nici o problema, am fost constienta tot timpul, am auzito pe Gabi cum a tipat, am vazut-o cum au consultat-o medicii la 3m de mine si dupa ce au constatat ca totul este O.K., mi-au adus-o langa mine si am putut sa o ating si am sarutat-o pe capsor. Taietura este foarte mica 7cm, facuta pe orizontala deci nici nu se vede, s-a inchis in cele 8 zile de spitalizare si chiar nu am avut nici o problema. A doua zi dupa operatie am mers pe coridor si m-am plimbat putin mai incet si in ziua urmatoare am putut sa cobor si sa urc treptele nesprijinita. Trusa de peridurala contine pe langa doza din timpul interventiei care este mai mare inca trei doze, care mi-au fost administrate cand am simtit nevoia, asa ca am trecut cu bine de toate fazele. Deci sincer nu am avut nici un inconvenient si din cate am inteles mult mai repede se vindeca taietura de la cezariana, plus ca nu ai inconenientele celeilalte taieturi. Am cunostinte care s-au vindecat abea dupa o luna in urma nasterii normale, ba au mai facut unele si infectii. Eu nu pot decat sa vorbesc din punctul meu de vedere si din ceea ce stiu de la cunostinte si prietene asa ca in concluzie votez pentru cezariana. Corina & Gabriela o zi frumoasa tuturor |
| CorinaM | [biz] In completare vreau sa adaug ca nu am nici un inconvenient dupa 3 ani de la cezariana, nu ma doare operatia si nu am avut aparte de nici o surpriza. Dupa discutii cu medicii (2) ginecologi, cu anestezistul si cu medicul neonatolog care a avut grija de Gabi in maternitate si care mi-e prietena de familie, dupa citit si informat va pot spune urmatoarele : 1. la anestezia totala copilul trebuie scos in max. 5 minute, deoarece anestezia poate sa aiba o oarecare influenta asupra copilului, il poate amorti si isi revine mai greu ( vorbim de minute ) 2. la anestezie rahidiana, apare doar problema ca mamica nu isi poate misac si ridica capul aprox.6 ore, asta pentru ca sa nu i se faca greata si sa nu aiba dureri de cap. Acest tip de anestezie nu are nici o influenta asupra copilului. 3. Anestezia peridurala sau epidurala tot una, nu are nici un fel de influenta nici supra copilului nici asupra mamei. Din aceste motive am ales a trei-a varianta si a fost perfect. Corina o zi frumoasa tuturor |
| descintec | Calatina [flo] infofun, aceleasi dimensiuni le-am avut si eu si am nascut natural intai o fetita de 3.400 kg, apoi un baietel de 4.300 kg. Daca n-as fi nascut natural cum mai povesteam copiilor povestile nasterii lor? :) Ne simtim foarte legati cand le povestesc cum am luptat impreuna. Pentru mine experienta de a simti cum vin pe lume a fost nepretuita. D. |
| danat | Cata [bis][cool] jos palaria (ca pentru asta nu am emoticons)! In sfarsit o parere avizata si nu din auzite... Cu toate acestea si eu am ales cezariana si nu am sa enumar nici un motiv, toate au fost personale si simtite adinc, altfel as fi stat putin pe ganduri... Daca-mi permiteti, as vrea sa dau un sfat pt fetele care au nascut prin cezariana si care au postat sau vor mai posta la subiecte de acest gen (care au fost si vor fi vesnic pe acest site [8D]): NU va mai justificati nimanui DE CE ati ales cezariana, toate ati avut, sunt sigura, motive mai mult sau mai putin justificate dpdv medical, dar nu va cere nimeni sa va justificati!!! Este ca si cum pe undeva, ati avea un sentiment de vinovatie, sau de parca a-ti datora ceva cuiva care are alta parere...Intotdeauna vor exista pareri pro si contra. Eu am facut "greseala" de a posta de 2-3 ori la astfel de subiecte si mi-am dat seama ca e un razboi al nervilor (ma rog, e mult spus...) dar ca aceste polemici sunt fara de sfarsit... Fiecare femeie simte in felul ei, isi cunoaste propriul organism si stie cat poate duce. Alegerea este a voastra si asa trebuie sa ramina![flo] Sper sa nu ma fi inteles gresit![flo] Dana mama lu' bb Radu Stefan http://community.webshots.com/user/danateu |
| Roxana_G | Nastere normala categoric. Insa cu epidurala... Am mai povestit despre asta pe aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31357&whichpage=1 Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004) |
| anky | Eu am vrut sa nasc natura dar bebe a vrut cezariana.Asta este..am constatat meconium in lichidul amniotic,doctorii mi-au provocat durerile ceea ce mi s-a parut groaznic,m-am chinuit 9 ore fara sa ma dilat asa ca am ajuns la cezariana si cred ca voi alege si de aceasta data tot cezariana. O zi buna! [gravi]Anca si[copil]Bianca |
| boo lina | normalaaa[greutati] am nascut de 2 ori si prima data i-am cerut doctoritei cezariana, noroc ca nu a vrut, mi-a spus ca si ea a nascut normal si ca daca nu sunt motive intemeiate cezariana e o prostie. ma bucur ca am ascultat-o. intr-adevar travaliul nu e usor dar nici de nesuportat, sau cel putin la mine asa a fost. iar la a doua nastere travaliul a fost 10 min si nasterea 5. si dupa ce am nascut doctorita mi l-a pus pe bebe pe piept - vreau sa va spun ca s-a oprit din plans instantaneu iar eu m-am topit la fel de instantaneu [9cer] |
| ruprich | Cezariana.Pentru ca asa am ales eu, mi-a fost mai putin frica decat de nastere normala.Am apucat sa ma chinui o noapte, si sincer, este foarte, foarte dureros.M-au chinuit durerile 4 zile dupa nastere, dupa care am fost ca noua.M-am felicitat cand le vedeam pe celelalte fete care au nascut normal si mergeau mai greu ca mine. |
| bibyrox | Inca nu am fost pusa in situatia de a alege (sper sa fiu in urmatorul an!) dar.. acum daca ma intrebati as alege nasterea prin cezariana! De ce? Pentru ca imi este groaza de durerile acelea ale nasterii despre care am auzit de la numeroase persoane! Dar.. pana la urma ma voi decide impreuna cu doctorul meu! Sper sa am noroc de un medic bun care sa puna pe primul loc sanatatea pacientei si abia apoi buzunarul lui! Kisss [pup][amoras] "You only live once, but if you live right, once is enough!" Roxxy http://photos.yahoo.com/bibyroxx |
| babygirl | cand va fi sa fie, cu siguranta ca as alege nasterea prin cezariana. si eu am fost nascuta prin cezariana si sunt perfect sanatoasa, iar mama mea imi povestea ca s-a refacut repede si frumos. m-a alaptat pana la 11 luni si in maternitate imi povestea ca avea atata lapte incat se mulgea si dadea si altor mamici pt copiii lor. adevarul este ca mi-e teama de nasterea naturala, si aici vorbesc atat de durere, dar si de complicatii, eu avand bazinul destul de stramt. poate ca sunt eu fricoasa sau poate ca asa am crescut, pe langa femei care au nascut fara nici o problema cu cezariana. prietena mea a nascut in germania, in februarie, si a avut travaliu 23 de ore. apoi a nascut natural.sunteti de admirat toate cele care puteti trece prin asa ceva. sunteti brave! mie mi-e teama ca as intra in panica, in criza de astm si as face mai rau. in plus, de felul meu aleg solutiile mai usoare atunci cand exista alternative. "Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pana la lacrimi." (A.Camus) |
| patisor | cezariana ,de ce pentru ca asa mi s-a recomandat de catre medic, am tinut cont de parerea lui si a fost foarte bine . eu de fel sunt fricoasa ,eram cu moralul la pamant asa ca ....medicul a considerat ca e cel mai bine sa recurgem la cezariana . ramona si patricia c ramona |
| MLDiana | Dupa doua nasteri grele aleg cu toata convingerea cezariana . Lidia ,Tiara si David D. |
| carmenutza | normala cu epidurala. Carmen si bb Maya Alexia http://www.community.webshots.com/user/carmenmaya |
| symaco | [flo] eu am nascut normal,nu sa pus problema de a alege. am nascut destul de´´usor´´,am avut dureri de la 10 dimineatza si abia la 10.32noaptea am nascut! dc ar fi sa aleg tot nastere normala as vrea....cred ca mai bine dc se poate safacem cum ne zice mama natura:natural! bafta info,cum o fi cum nu o fi sa ai parte de bb foarte sanatos,tu la fel! [flo][flo] |
| RELY27 | CEZARIANA fara discutie.Oricum dupa ce am nascut prima data cu cezariana si a adoua tot asa se va face.DE CE CEZARIANA? Pt ca am avut o nastere f grea, dupa 13 ore epuizante cu contractii la 3 minute am ajuns dimineata tot la cutit... [bruta]si atunci de ce a meritat sa ma chinui? In plus daca nu interveneau chirurgical medicii am fi pierdut copilul care credeti-ma se incapatana sa mai vina.Oricum avand in vedere ca am vazut sau mai bine zis simtit durerile pentru ambele nasterii mi s-a parut mult mai usoara cezariana.Dupa cezariana nu poti sa te ridici din pat o zi, dar apoi iti revii usor.Parerea mea umila. [;)] rely. RELY |
| irina.c. | Am vrut nastere naturala ,desi am dioptrii cam mari ,fiindca ma tem pana si de ideea de operatie.Oricum,am nascut cu dr.Suciu Nicolae,care este pentru nastere naturala.Am nascut usor,dar m-am refacut mai greu.Ma gandesc si ca e mai bine sa nasti natural,fiindca ,Doamne fereste! se intampla ceva cu copilul ,nu trebuie sa astepti 2 ani ca sa faci altul.Dar fiecare isi are propriile temeri... Irina si bb Ilinca "Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont." |
| aura 1974 | Eu am avut doua nasteri naturale , amindoua au fost grele insa le-am suportat destul de bine.In una din ele durerile au inceput la 9.00 dimineata si am nascut a doua zi la 6.35 dimineata.Doua lesinuri si alte multe intimplari.[copil][dual][grup] |
| Dena | Eu optez pt nasterea vaginala cu epidurala. Ramane de vazut daca si bebe va avea aceeasi optiune. [:)] Initial as fi vrut cezariana, desi imi e tare teama de operatie (dupa operatia de apendicita eu m-am refacut tare greu, e singurul meu termen de comparatie)... dar la lectiile de nastere mi-am dat seama exact ce mi s-ar potrivi mai bine. Nasteri usoare pt viitoarele mamici! Denisa si bebica din burtica - 32 sapt. "Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi |
| ionela roxana | Prima nastere am avut-o naturala, normal cu injectie de dilatare rapida, nerupta, ci taiata frumos de medic intre contractii(am fost perfect de lucida cand s-a petrecut totul), asa incat in doua ore de cand am ajuns la spital cu dilatatie de 5-6cm am nascut fetita[:D]Fetita s-a angajat perfect ptr. o nastere naturala; de fapt medicul este cel care decide de la bun inceput cum vei naste, ci nici decum ca aleg eu nasterea naturala sau cezariana; aici ptr. a face cezariana medicul se consulta cu sotul si bineanteles cu viitoarea mamica, avand nevoie de semnatura sotului.La a doua nastere cum va fi vom mai vedea; momentan bebe se afla cu capul in jos;eu as prefera tot nasterea naturala, caci dupa prima m-am refacut fff. repede(la 5 ore dupa nastere m-am ridicat din pat sa-mi vad odorul, iar a doua zi coboram si urcam scarile de zor, de toata lumea s-a crucit) roxana http://photos.yahoo.com/arisalaura |
| ad_risnov | Toata sarcina am mers pe ideea nasterii naturale, fara epidurala (asa imi recomanda dr. mea). In final s-a hotarat cezariana pt. ca bb nu vroia sa mai iasa din burtica si fusesem diagnosticata cu oligoamnios, adica mai aveam f. putin lichid amniotic. Nu am regretat deloc, dimpotriva mi-am dorit sa se intervina si m-am refacut f.f. repede dupa operatie, fara sa zac cu dureri ingrozitoare. Singurul dezavantaj (daca o fi din cauza asta): lapticul s-a instalat cu greutate. Adriana - mamica lui [copil]Rares (13.02.2004) [foto] [url="http://community.webshots.com/user/ad_risnov"]Album Rares[/url] [colegi][url="http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004"] Bebelusi ian.-febr. 2004[/url] |
| narcisa | Prima nastere a fost naturala, cu un travaliu de peste 30 de ore, a durat foarte putin sa nu ajung la cezariana(mi se rupsese apa si a fost indusa artificial); a doua oara tot indusa si am ajuns la cezariana de urgenta. Daca ne vom hotari pentru bb 3 voi alege din start cezariana. Doua incercari mi-au ajuns, si n-a fost deloc usor. narcisa x [copil][copil]Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004 http://community.webshots.com/user/dohmann101 |
| irrinuca | Nastere naturala Explicatia: desi am fost adepta cezarienei inainte de a naste, nu am putut cu nici un chip sa-i conving pe medicii de aici sa-mi faca cezariana. Fetelor care vreti cezariana in Romania, nu se stie cat timp mai puteti opta. Simt ca in curand se va face o campanie pro nastere naturala & alaptat la san, ca si aici. Vroiam cezariana ptr ca am avut probleme, operatie pe vagin si uter chiar inainte de a ramane gravida (malformatii si alte chestii naspa). Nici nu as fi visat sa nasc un copil la termen pe cale naturala. Bebe insa a ales, exact in ziua DPN-ului s-a rupt apa si bebe era deja cu capul spre iesire (angajat). Nu am avut de ales. Nu am avut nici o contractie, asa ca m-au indus, si dintr-odata am avut dureri groaznice, iar inima lui bebe incetinea. Mi-au facut o interventie de urgentza: taietura (am avut 7 copci, deci taiata de sus pana jos si asta pe viu, ca anestezia nu apucase sa-si faca efectul) + ventuza. VA spun cu toata sinceritatea ca dupa ce i-a iesit capul copilului m-am simtzit cea mai fericita femeie din lume. Stiam ca si corpul o sa iasa foarte curand. Cand i-am auzit glasciorul m-am topit, nici nu am mai simtzit nimik. Mi l-au dat imediat in bratze, asa murdarel, si am avut acel sentiment (pe care nu-l ai de multe ori in viatza) al implinirii si fericirii depline. Nu stiu daca as fi simtzit la fel dupa o cezariana. M-am refacut extrem de repede, am nascut la 4 pm si a doua zi dimineatza am iesit cu bebe in bratze pe usa maternitatii. Imediat dupa nastere as fi putut sa jur ca nu mai vreau sa nasc, akum imi doresc o surioara ptr bebelul meu scump. Irinuca si bebe Andreas [bonjovi] nascut pe 30/07/04 http://community.webshots.com/user/irrinuca |
| alexandrueduard | Aleg nasterea normala: refacere mai rapida si mai putine complicatii dupa nastere. Magda si bb Alex puisor http://community.webshots.com/user/edyalex |
| iselin | nastere naturala, daca nu sunt probleme, pentru ca sunt o curajoasa!!! am nascut natural bebele unic, dar regret ca nu am ascultat doctorul sa fac cezariana. Bebele era mare, a facut un efort fff mare sa ajunga afara. bebele a fost epuizat dupa nastere, a facut si o circulara de cordon, dar eu desteapta-inconstienta ii spuneam doctorului ca nu,nu, nu vreau cezariana...Probabil am fost teribilista, acum m-am maturizat!![:D][:D] |
| hena | Daca ar fi sa aleg, as opta pentru nasterea naturala... dar sortii au vrut altfel. O operatie de rinichi ma recomanda pentru cezariana, si daca asa este mai bine pentru BB si pentru mine - m-am consolat cu ideea asta. |
| Missy | Cezariana - am avut un travaliu greu, si mi s-a parut mult mai usoara operatia chiar si cu revenirea de dupa. www.babiesonline.com/babies/f/fratila |
| mephala30 | Am ales cezariana, pt. ca mi-a fost frica. Acum suntem bine, m-am refacut destul de repede si nu regret alegerea facuta. Carmen si [copil] Iustin(5 iunie 2004) [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mephala30/my_photos"]Album IUSTIN[/url] |
| mariana tache | Eu am nascut prin cezariana. De la inceput mi-am dorit asta, dar nu am putut sa-l conving pe medic, asa ca stabilisem ca o sa nasc normal, cu peridurala. Dar bebe,Stefan,nu a vrut sa vina,asa ca a intervenit cezariana de urgenta. Nu regret deloc ca s-a intamplat asa, cu atat mai mult, cu cat anestezia a fost cu peridurala si am stiut tot ce se petrece in jurul meu. Mi-am revenit foarte repede: dupa 4 zile am ajuns acasa, iar la o saptamana nu mai aveam nimic. Motivele pe care le-am avut sa-mi doresc cezariana nu pot sa vi le expun deoarece sunt mult prea personale. Scuze. mariana tache. |
| simonaburg | Am nascut prima data natural si a doua data prin cezariana. Doctorii au decis pt. mine de fiecare data. daca as face un al trei-lea bebe si as putea alege, dar comisiile medicale sunt in prezent f. severe si zgarcite in aprobari de cezariene pt. ca sunt costisitoare, as alege 100% cezariana. Dupa nasterea naturala (prima)am suferit mai bine de un an ca ma mir ca domnul - sotul meu -nu a cedat psihic.Dupa operatie m-am refacut in trei zile si acum am o cicatrice ca un fir argintiu de par iar sotul meu era in extaz cand a aflat ca la 6 saptamani dupa cezariana eram deja bine mersi si apta pt. reluarea vietii in doi. |
| paula2003 | Pentru sanatatea mea normal, pentru cea a copilului am ales cezariana si bine am facut ca a fost pelvian. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/ |
| mama_sonyei | Si eu am ales nasterea normala, dar dupa 24 de ore de travaliu am facut anestezie epidurala (in total am fost in travaliu 36 de ore)... Bebe ar fi vrut sa iasa dar se pare ca seman cu mama mea care a avut nevoie de interventia doctorilor la fiecare nastere (nu i s-au rupt membranele) si a nascut de 3 ori...M-am refacut foarte repede si ii multumesc doctoritei mele ca a avut o mana de aur... Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra ------------------------------------- Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta |
| @lbin@ | despre subiectul asta am mai scris pe aici pe undeva ..daca ar fi de ales aş alege naşterea normala bineınteles! da'nu mereu ai posibilitatea sa alegi te poti trezi cu o surpriza la naştere ...despre naşterea prin cezariana aici ın turcia : -poti naşte de trei ori prin cezariana dar perioada ıntre sarcini sa fie de cel putin 2 ani -anestezia este generala dar minima(pt a afecta cıt mai putin bebeluşul ) adica mai ıntıi adormi apoi ıncet ıncet devi semiconştienta(am auzit plınsul copilului )dar am cam simtit şi durerea (a meritat toata suferinta pt. ca la cezariana nu ai posibilitatea sa-i auzi vocea ) -mi-au adus fetita ın camera la aproximativ 2 ore dupa operatie doctora m-a lamurit ın privinta ei (ıi facusera analizele o tinusera o ora la ıncubator ca aşa se procedeaza nu intru ın amanunte ),nu ne-au tinut separat am fost tinute ın aceeaşi camera pe durata internarii(3 zile) -m-au sfatuit sa o alaptez chiar daca eu am ripostat ca nu am lapte doctora mi-a demonstrat ca am şi m-a informat ca primul lichid care se afla ın sıni ın primele 24 de ore este foarte ımportant pt bebe -operatia a fost fara copci (prin lipire)deci nu m-a chinuit nimeni ca sa-mi scoata atele :) -taietura este o dungulita fina foarte estetica (ıntre locul unde se termina burtica şi ıncepe pubisul deci pot purta bikini fara sa se vada :)am o prietena care a facut cezariana ın romania operatia este groaznica groasa cıt un deget şi este taiata chiar pe burta zici ca mai are un ..fundulet..ın fata.. -tot personalul cu care am intrat ın contact (doctori asistente moaşe femei care fac curatenie )s-au purtat extraordinar de bine ımi vorbeau frumos şi mi-au dat ıntotdeauna lamuriri cınd le solicitam , nu a fost spital de stat dar nici particular oricum aici nu conteaza indiferent ce spital este plateşti ori tu din buzunarul tau ori asigurarea daca o ai bineınteles suma a fost de 500 dolari o suma destul de acceptabila ın comparatie cu alte spitale ...toata lumea ne-a spus ca am scapat ieftin :) avantaje şi..dezavantaje: poti sta ın poponeta dar mergi ca o babuta cam 3-4 zile :) durerile de la naştere nu ai ocazia sa le cunoşti dar ai dureri dupa (dureaza ın jur de 24 de ore pe urma se amelioreaza )ın maxim 2 saptamıni eşti ca şi noua dupa o cezariana daca ai pe cineva lınga tine care sa te ajute ıti revii şi mai repede asta e valabil ın amındoua cazurile :) deci daca stam sa ne gındim mai bine la naştere şi dupa naştere indiferent de felul ın care ai facut-o ai ''putin'' de tras :D |
| addiana | toata sarcina m-am pregatit pentru nastere normala, dar nu a fost sa fie. dr a hotarat: cezariana! diana si denisa http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie |
| mamaluidavid | Daca as fi avut posibilitatea sa aleg as fi ales nasterea naturala.Din pacate a fost nevoie de cezariana.Dar totusi nu mi-am pierdut sperantza ca urmatorul va fi natural[:D] Stefania si David 24.12.2004 [url="http://www.babiesonline.com/babies/d/davidel"]DAVID[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/stefaniabalan/my_photos"]Poze noi[/url][foto] |
| Grisulica | Aleg nastere naturala.Insa la recomandarea medicului(am avut tensiune de sarcina a fost nevoit sa apeleze la cezariana). Oana si[copil]Mada |
| ralu_trancu | la mine nu cred ca voi putea alege. am ultimele 2 vertebre strambe (cazaturi in fund la patinaj)[xx(] si put ramane paralizata la nastere daca e bb mai mare si le misca. |
| flor_25 | Pareea mea personala ( pana acum nefiind nici o data insarcinata), este cezariana din mai multe motive. 1. Cu toate ca nu am fost operata de nimic in viata mea, prefer cezariana pt. ca in /romania si la noi in oras, Buzau, nu se uita un doctor la tine daca vrei sa nasti normal. 2. Am vazut cazuri de cezariana ( nasa mea ) care la doua ore dupa operatie a fost singura la baie, dupa patru ore a fost dusa la salon , unde a primit bebele la pat. Cred ca depinde de fiecare cat de speriata este de operatia in sine. 3. Dca nasti normal si te mai si taie, apoi te coase aia nu se cheama tot operatie? Cate mamici nu au s-au nu au avut probleme in timp datorita cusaturilor facute de asistenta sau moasa X? Sunt foarte rare cazurile cand vine doctorul la tine sa te coasa , dar sa te intrebe cum te smti? La noi in Buzau daca ai ghininul sa nasti la sfarsit de sapt. dr. este la vila lui de la ...., n-ai incotro si nasti cu moasa sau asistenta, care pe langa faptul ca ii dai o ''caciula'' de bani face si misto de tine. |
| vladhana | Eu am optat pentru nastere normala dar a doua oara daca va fi sigur voi alege cezariana.Nu m-au speriat durerile,pe care le consider normale,ci ceea ce se poate intampla cand nu ai doctor bun.Eu era sa-mi pierd copilul sau sa ramana cu probleme neurologice,doar norocul ne-a scapat de o asemenea tragedie,pentru ca doctorul meu a preferat sa doarma.Si e sef de sectie...care m-a urmarit de la 4 saptamani dar n-a vazut nimic deosebit pana cand m-am urcat pe masa sa nasc.Mai degraba sa fii taiata decat sa te intorci acasa fara copil!!! Hana |
| Claudya Apostol | [il]Am avut norocul sa am parte de o nastere normala si usoara , a fost mai greu dupa pentru ca moasa a fost putin neglijenta cu mne si ma lasat sa ma" rup" si nu am putut sta normal pe fund mai multe luni , in rest totul daca se poate spune a decurs normal ;cezariana in cazurile de urgenta trebuie folosita pentru ca este o operatie care salveza doua vieti dintr-un sigur foc daca este folosita din timp. claudia |
| ANDREEABANICA | Cezariana,din cauze medicale. Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004 [url="http://community.webshots.com/user/andreeabanica"]poze Alexia[/url] "In aceeasi limba toata lumea plange, In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru |
| Anculina | Cezariana. Pt ca nu suport durerea.In ultimele luni de sarcina, nici controlul banal nu-l mai puteam suporta, sa nasc natural mi se parea o idee SF pt mine... Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste ! |
| adelaide | As fi vrut nastere normala, dar domnisorica n-a putut lua pozitia de iesire pentru ca avea un cordon ombilical f. scurt, asa ca a fost cezariana si a fost ok. Basca cei 30 de ani trecuti fix.[:D] |
| Lavi | Cezariana. Pe Eva cu cezarian si pe bebe Teodor la fel , am miopie forte, deci nu se pune altfel problema.Urasc operatiile, mi-e groaza de reanimare, dar alta solutie nu a fost si nic nu va fi. Lavi http://community.webshots.com/user/lavinia295 |
| lgireada | Vot pt cezariana, nici nu vreau sa ma gandesc la durerea unei nasteri naturale! Liliana |
| badjoke | Eu am ales cezariana si bine am facut. In momentul cand m-au taiat au observat ca aveam placenta praevia. Si facusem o gramada de echografii....dar nu s-a vazut. Ma ingrozea gandul cand auzeam ca "au folosit forcepsul si l-au tras pe bebelus de cap" sau "i-au dislocat umarul bebelusului pentru ca au folosit forcepsul". Mi-am zis ca mai bine ma taie pe mine decat sa i se intample ceva bebelusului. Parerea mea este ca nasterea normala este o idee preconceputa. Majoritatea doctorilor recomanda, din comoditate, nasterea normala . Pe cand la cezariana e altceva. Daca ar fi sa mai nasc si a doua oara as alege tot operatia de cezariana. "Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho |
| danitin | Am ales sa nasc prin cezariana. In primul rand pentru ca mi-a fost foarte frica de ore lungi cu dureri, in al doilea rand pentru ca operatia mi-o putem inchipui pe cand nasterea normala nu, in al treilea rand ma gandeam ca oricum ajung la o cusatura si parca mai bine pe burta decat in locuri considerate de mine mult mai sensibile. Am nascut cu cezariana si anestezie epidurala si nu am regretat nici un moment alegerea facuta. Am nascut la 23.15 - am avut un pic copilul langa mine imediat dupa operatie, a duoa zi m+am ridicat din pat iar in a patra eram deja acasa. Nu spun ca nu au fost dureri - au fost si inca mari, dar nu stiu cu sa explic, pare putin absurd, mi se parea mai o.k. sa ma doara o taietura pe burta decat o cusatura acolo jos Mamica de spiridus Poze cu Loriana http://community.webshots.com/user/danielactin |
| impreuna | Am fost nevoita sa nasc cu cezariana si nu imi pare rau. Pot sa vorbesc din experientza si sa compar cazul meu cu a celorlalte pe care le-am vazut in spital, inclusiv cu o prietena buna care a nascut a doua zi dupa mine: - Nu a trebuit sa suport un travaliu lung si chinuitor - Bebe a venit pe lume fara probleme si fara sa se chinuie, dupa 2 ore mi-a adus-o la alaptat. BB prietenei plangea intontinuu dupa nastere pana pe la 3 luni iar dr a zis ca probabil a ramas cu ceva sechele de la nastere ca s-a chinuit mult. Si-a revenit greu, era toata vanata si nu respira bine... - Eu a doua zi puteam sa stau in fund, sa ma plimb, cealalta era toata taiata si nu avea voie sa se aseze cateva saptamani - La mine durerea din cauza operatiei era aproape inexistenta, la cealalta...naspa, abia se misca. - O cusatura interna se vindeca mult mai greu decat cea externa. - Nu cred in bancuri cum ca o femeie s-ar simti mai putin "femeie" dc naste cu cezariana. A doua nastere va fi clar tot prin cezariana, nu vad de ce m-as complica altfel. Insa..., daca nu ar fi aparut probleme in ultimul moment, as fi vrut sa nasc natural, insa acum dupa ce am vazut avantajele unei cezariene m-am razgandit. Oricum ar fi nasterea, tot are avantaje si dezavantaje si depinde mult si de organism. Cam asta e parerea mea. Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara |
| clauditzadennis | Am nascut prin cezariana din cauze medicale (bebe in prezentatie elviana, cu un picior deja angajat!), iar daca as avea posibilitatea de a alege... as alege cu ochii inchisi CEZARIANA! Claudia,soacra frumoasei Oti Povestea nasterii http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38156 |
| crini | Eu am ales nasterea normala de ambele dat, dar cred ca a doua oara ar fi trebuit sa-mi faca cezariana. Bebe a fost mare (4500g) nu cobora, a durat 20 ore, pana la urma l-au scos cu ventuza, care are si ea riscuri. Daca, prin absurd, as mai avea un copil, as alege cezariana (doar daca n-o fi vreun pisoi pana in 3 kg). Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004) |
| mirinda2000 | daca nu vor fi motive medicale , optez pt nastere naturala . Oricum am uterul usor retrovers , si-mi va fi mai greu natural dar daca doctorita imi va recomanda calea naturala , merg pe mana ei .Si vreau si 2-3 copii . mirinda[gravi](15 +) |
| coral | Eu am dorit nastere naturala, inimioara lui bebe a decis cezariana. mami de Aschiuta |
| Lory_k | La mine n-a fost cazul de cezariana si-am nascut normal si fara nici un fel de complicatii! A durat 10 ore dar,a meritat!Daca ar fi sa mai nasc o data tot normal as vrea. Lory_k[mamica]lui[copil]ALIN CRISTIAN |
| Ramba | nastere normala |
| LauraNicole | Pe Alexa am nascut-o normal desi sunt bolnava de inima , am bronsita astmatiforma inca de la nastere si probleme cu ochii ( abstigmatism ) si daca nu ar fi nici o problema medicala as alege sa il nasc si pe urmatorul copil tot in mod normal . Un bb are nevoie de noi : http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm |
| gazea | Nu cred ca se poate inlocui cu nimic,acele clipe de bucurie cand iti vezi bebelusul inca ud si <<sifonat>>,e ceva ce nu se poate spune cu cuvinte,oricit de greu este se merita sa nastem normal,binenteles,daca sanatatea ne permite si bebele nu e in pericol.Nu asi schimba nasterea naturala pe o cezariana.Curaj fetelor! |
| Edessa | Am nascut prin cezariana. Sunt AB IV cu Rh negativ...A fost OK! |
| bqb | Am ales initial sa nasc natural, desi "ebeneficiez de un RH negativ si sotul de unul pozitiv". Cu alte cuvinte cam suntem pe invers. Acum astept cel de al doilea baietel, care va veni in martie. Sincer nu as mai alege nasterea naturala nici pentru greutatea mea in aur. Suferi ca un caine... Nu exista nimeni si nimic intr-un spital care sa te pregateasca psihologic pentru o nastere indiferent ca ea are loc pe cale narurala sau prin cezariana. Avand in vedere varsta, RH-ul, placenta previa si experienta unei nasteri naturale, aleg CEZARIANA. De ce sa ma chinui 18-20 ore cand in maxim 40 minute totul e gata iar a doua zi sunt pe picioare?... |
| canceuadriana | As alege nasterea normala, de fapt am ales nasterea normala. Am o fetita nascuta pe 11 iulie 2005. Cred ca nasterea este un lucru foarte natural si firesc pentru orice femeie, mai mult, revenirea dupa o nastere normala se face mult mai repede, este incredibil sa vezi ca dupa o asemenea trauma si dupa un asemenea efort poti sa mergi pe picioarele tale la mai putin de jumatate de ora. Poate pentru cine nu a nascut niciodata nasterea normala e subiect de cosmar si ie mi-a fost teama dar daca ar fi sa mai nasc o data tot asta as alege. ACanceu |
| irina varga | Eu din pacate am fost fortata de imprejurari sa nasc prin cezariana,dar daca as avea posibilitatea sa nasc din nou si sa nu fie alte probleme ,as naste normal deoarece e minunat dupa chinul pe care il tragi in timpul nasterii sa auzi plansul micutului care iti va umple sufletul de bucurie.PUPICI varga irina elena |
| alina2006 | cezariana...de ce? de frica, sunt o lasa...asta e... |
| sanziana72 | Nasteer naturala, pentru ca este un proces fiziologic normal dupa care corpul se reface mult mai repede. Bineinteles ca daca ar fi indicatii medicale, as alege cezariana. Acum e drept ca nasterea a ales-o de fapt bebe, care s-a nascut la 8 luni si in 4 ore am nascut, dintre catre cel putin o ora am mai si motait. Asa ca imi da mana sa vorbesc de nastere naturala, ca a fost usor! Sanziana & Marina (03/10/2004) http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti! |
| flavia maria | normala..e mai bine si pentru BB si pentru mama... mama lui bebita(29.05.2004) in sfarsit poze... http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviapopcj/album?.dir=/7d54 |
| georgiana.david | quote:Eu sunt de acord cu tine si ca dovada, am 2 cezariene si 2 minuni de copii Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004) http://community.webshots.com/user/giorgios72 http://community.webshots.com/user/cristidavid70 |
| Alynutza | Eu inca nici nu m-am casatorit, dar deja imi pun problema asta. Nu stiu cum ar fi mai bine sa fac, nu prea rezist la durere, in plus mama mea a nascut natural (de doua ori) si cel putin cu frate-meu a avut niste probleme super nasoale, s-a infectat pe cusatura (ca a trebuit s-o taie putin) si a suferit un an de zile de pe urma asta, in plus i s-a lasat uterul si acum a trebuit sa se opereze. De aceea eu as fi inclinat pentru cezariana. Am auzit ca acum taietura e mica si se face in asa fel incat poate fi acoperita de parul pubian. Am vazut ca unele spuneati ceva de miopie, exista vreo legatura intre miopie si nastere? Ca eu nu stiam nimic de asta. Pentru cele care ati nascut cu cezariana, e chiar asa nasol? Noi avem o clinica particulara de gine in Cluj, am inteles ca fac si cezariana, a nascut vreuna dintre voi acolo prin cezariana? Miresica de 15 iulie 2006 |
| dolcebaby | Si eu mai am cam 2 luni pina voi naste prin cezariana la cerere, eu personal nu ma simt capabila sa nasc normal din cauza fricii... Le admir pe toate femeile care nasc normal sunt curajoase si ma inclin in fata lor [asia] dolcebaby |
| Tia | cezariana-planificata, pentru ca suntem in RO si n-am vrut sa am "surprize" la spital.. mi-am revenit foarte repede, am nascut joi si am iesit din spital luni dimineata [cool] |
| asi | Naterea naturala e benefica pentru evolutia copilului. Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra. [url="http://community.webshots.com/user/ubi19"]Familia mea[/url] [url="http://community.webshots.com/user/razvan2004"]Razvan[/url] |
| ilona77 | am ales cezariana si din comoditate, dar mai ales din frica si nu regret alegerea facuta chiar daca multe persoane imi impuiau capul cu beneficiile nasterii normale ... O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche) |
| MaryP | Eu voi naste prin cezariana. De ce? De frica durerilor. Toata viata am fost prin spitale cu crize renale, eliminat de pietre "natural", macar acum sa nu sufar, cand am numai motive sa fiu fericita. Asa ca..fiecare cu decizia lui. |
| pumuklii | Am ales cezariana si ma felicit pentru asta fiindca m-am scutit de durerile chinuitoare ale unui travaliu de cine stie cate ore( io fiind la prima nastere). Recuperarea a fost foarte usoara, contrar vorbelor din popor si chiar mi-am vazut Puiutul la o ora dupa ce am nascut. Daca voi mai face un copil, voi alege cu siguranta aceeasi metoda. Cu drag, Luminita |
| Jany | si eu tot prin cezariana dar la mine nu a fost la alegere a fost de urgenta cu toate ca eu vroiam natural dar asta a fost sa fie bine ca suntem sanatoase amandoua |
| danonica | Excluzand cazurile in care practica medicala o impune aleg si recomand tuturor :NASTEREA NATURALA. Este de neconceput din cauza fricii sa alegi cezariana. Cineva foarte drag mie mi-a spus cu cateva saptamani inainte de a naste: Esti constienta ca in timpul travaliului copilul sufera ca sa vada lumina zilei.Sufera sa iasa si sa treaca prin acest tunel care este corpul tau si sa ajunga in bratele tale? OK, si tu suferi, si pe tine te doare, poate mai mult decat pe el.(de fapt nu mai mult, doar tu constientizezi durerea!!) Dar o cezariana ii va face mai mult rau lui decat bine tie. Vrei pentru o clipa sa te scutesti inutil dpdv medical de aceasta durere doar pt ca asa ti se pare tie ca este bine sau vrei sa fii alaturi la bine si la greu de copilul tau inca din prima clipa a nasterii? Puneti-va aceasta intrebare ori de cate ori aveti ocazia si veti gasi singure raspunsul !! [url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamavi20050205_-8_My+child+is.png[/img][/url] |
| NanaMotoc | As alege cu siguranta nasterea normala mai ales ca acum exista si epidurala. Motivul: te recuperezi mult mai bine si mai repede dupa nastere. Nana Motoc |
| MaryP | Cezariana!!! Pentru ca mi-e frica de epiziotomie (care reprezinta pentru mine ceva muuuult mai crud si urat decat o taietura pe burta!!!).[gravi] [url="http://community.webshots.com/album/164093253QskeOo"]nunta mea[/url] Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani) |
| mira_m | Aici fetele lauda de zor epiziotomia! http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=55999 Don't talk unless you can improve the silence! Mami [vampa] & minunea mea [aerob] ( mai 2004) [pegeam] |
| maria2mami | Cezariana am facut cu anestezie totala (din anumite probleme de sanatate si din comoditate si de frica de durere)....si-mi pare tare rau ca nu eram treeaza[alcool]sa-mi vad fetita in primele clipe de viata. Am vazut-o a doua zi....si era asa de frumoasa.... Pupici [url="http://community.webshots.com/user/maria_matei"]... ingerasa mea creata aici[/url][url="http://community.webshots.com/user/mihaela2maria"] SI aici din trecut.....[/url] |
| b_irina_c | Eu mi-am dorit natural, dar am nascut prin cezariana (anestezie totala) ca asa a vrut bb (mare si gras si neintors). Si eu am oarecare regret ca nu l-am auzit live prima data, dar noroc cu tehinca moderna ca ii pot auzi primul tipat de cate ori vreau [;)]. Si zau ca mi-as fi dorit sa am si eu macar o contractie, sa simt ca nasc... Si cezariana doare tare, la mom respectiv mi s-a parut cumplit, dar acum deja am uitat.... Pe puiut l-am vazut cam la jumatate de h dupa ce m-am trezit si l-am alaptat a doua zi (colostrul). Treaba cu cicatricea mica tine de "materialul clientului". A mea e cheloida, adica s-a facut deja cat un siret de pantof si am sanse mari sa se lateasca (si nu creste par pe ea [:D]), dar oricum nu umblu dezbracata sa se vada [:D].... Irina si [poc] Vladut (26.08.2005) [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos"]Poze[/url] |
| ifa | Am avut de ales si am nascut normal si as face-o dinou.A fost o experienta extraordinara nu se poate compara cu nimic altceva pe lumea asta.As recomanda asta oricarei femei care poate alege.Nu cred ca este prea frumos sa-ti poti tine copilul in brate dupa cateva ore cand iti revi din anestezie.Cred ca medici recomanda prea usor cezariana.In ultimul timp parca ar fi o moda. ileana |
| comanmilena | mie imi era foarte frica sa nasc normal si iata ca am ajuns sa fac cezariana ptr ca copilul nu se intorsese cu capul in jos. nu imi pare rau acum daca as da timpul inapoi as alege cezariana.[bis] [;)][mamica] |
| mildi | As alege la orice ora nastere normala. Am si nascut normal primul meu copil in 4 ore de travaliu. E si mult mai sanatos si pentru mama si pentru copil. Ildi si Daria |
| mira_m | Fetelor, o nastere naturala e fara calmante si epiziotomie! Credeti ca epidurala nu afecteaza deloc bebeul sau taietura nu va va afecta pe voi in timp, asa cum si la cezariana exista anumite riscuri? Don't talk unless you can improve the silence! Mami [vampa] & minunea mea [ispita] ( mai 2004) [RO] |
| supermomy05 | Daca ar fi fost dupa mine as fi ales nasterea normala. Sanse as fi avut cam 80%, in ciuda faptului ca eram cu sarcina gemelara. Opinia mea si experienta ma fac sa sfatuiesc viitoarele mamici sa opteze ptr nastere normala, daca nu e in pericol bb sau mamica. Intradevar cezariana este o operatie complexa, dar dureaza pana cand vei fi aproape ca inainte. De ce? Ptr ca durerea va persista si la o banala schimbare de vreme, sa nu mai zic ca vei simti taietura de fiecare data cand iti vei tine bb in brate. Nu zic ca ma plang, dar ptr mine a fost o experienta pe care nu o doresc la nimeni. Si din pacate nu o voi putea uita niciodata. Asta datorita si circumstantelor prin care s-a intamplat cezariana. Deci, viitoare mamici, nu uitati: daca sunteti destul de curajoase, nu sunt complicatii, nasteti normal. Durerea de dupa, tine o zi, doua, dar la cezariana dureaza 3-4 zile pana te poti ridica pe piciorele tale, si abia dupa aceea te lasa sa-ti vezi bb-le. Kinga, alias Supermomy05. |
| Dandush | Sunt adepta nasterii naturale si asta am ales la ambii copii. La primul aveam 20 de ani si uite ca nu mi-a mai fost frica. Dupa o nastere naturala ai dureri cateva zile dar dupa o cezariana, pot sa spun ca toata viata.(ex. la schimbarea vremii). Le compatimesc pe mamele care trec prin cezariana ; nu pot sa se bucure la fel de mult ca cele care nasc normal ,de primul zambet sau primul planset al bebicului. Oricum, o [flo] pentru toate mamicile. If u wanna c the rainbow,u have to put up with the rain. |
| mira_m | quote:Daca nu ai experienta cezarienei nu poti sti daca ai sau nu dureri. Eu le compatimesc pe toate mamele care au fost nevoite sa suporte o epiziotomie! Don't talk unless you can improve the silence! Mami [vampa] & minunea mea [ispita] ( mai 2004) [RO] |
| moni25 | Eu am nascu natural pentru ca mi-a fost frica de cezariana. Cand m-au apucat durerile (nastere provocata) i-am zis doctorului ca vreau cezariana si el a inceput sa rada[:D](imi venea sa-l bat ca nu-mi face). oricum nasterea a fost grea, recuperarea grea, am avut 4 copci jos, multa vreme n-am putut sa stau in shezut[^]. Am o fetita superba, si incerc sa ma conving sa mai fac unul, dar... mi-e teama.[ups] moni si maria 5,2 ani |
| viermisor | Pro-cezariana si eu. oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta |
| danyboy | am nascut acum 7 ani si am facut-o normal.peste cateva luni voi naste din nou si daca totul este in regula voi alege tot calea naturala. cred ca asa a fost lasat de Dumnezu pe lumea asta... parerea mea[gravi] |
| celsi | am vrut cezariana dar au aparut complicatii pe la 4luni si doctora mia spus ca ea nu se risca sa ma opereze.acum ii multumesc pt ca daca faceam cezariana nu mai traiam clipele fericite de la nastere catalina |
| peti | quote:Subscriu! |
| NinaB | quote:fals! |
| nushulica | din foarte mare frica nu as alege niciodata naturala....am stat cu sora mea la maternitate cand a nascut natural si am zis ca nu voi trece niciodata prin asa ceva a trebuit sa o taie[bang]...s-a refacut relativ repede dar...cunosc multe persoane cu cezariene si nu au nimic nu le doare taietura la schimbarea vremii sau ce se mai zicea pe aici Nushulica si finutza [copil] Ingrid(11.12.2005)[hop] |
| Veve | quote:Uite io p-asta nu pot s-o pricep!Adica cum nu traiesti clipele fericite?Eu am doua cezariene la activ (nu la cerere,e drept!) si de fiecare data am fost perfect constienta (ba la a doua eram atat de fericita,ca ma ruga dr.sa ma opresc din ras ca misc masa si nu-si poate face treaba),mi-am tinut bebelusu-n brate de cum a vazut lumina zilei,mi l-au adus la alaptat imediat,de a doua zi l-am avut cu mine-n salon zi si noapte si-n a 3-a am plecat acasa.Dureri au fost,ca la orice interventie chirurgicala majora,nu stiu daca mai mari sau mai mici decat la nastere naturala dar suportabile,insa asta nu m-a impiedicat sa ma misc,sa ma bucur si sa am grija de copilul meu. Cred c-ar fi timpul sa ne dam seama ca ambele variante au avantaje si dezavantaje si sa nu ne mai lansam in afirmatii nefondate despre situatii neexperimentate! PS Ar trebui sa simt ceva special la schimbarile de temperatura??sau alea de presiune atmosferica?cre'ca am un defect,dom'le!uitara astia sa-mi monteze barometru'[alcool] [url="http://www.danasoft.com/sig/airise.jpg"]Irina,[/url][url="http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqusdg20010221_-9_My+child+is.png"]veve[/url] & [url="http://b2.lilypie.com/5kxEm8/.png"]croko[/url][url="http://pg.photos.yahoo.com/lacramic04"][hia][/url] [url="http://community.webshots.com/user/airise"]poze1[/url],[url="http://community.webshots.com/user/agnesiris"]2[/url],[url="http://community.webshots.com/user/irina_ld"]3[/url],[url="http://community.webshots.com/user/veverik"]4[/url],[url="http://community.webshots.com/user/veverik2"]5[/url],[url="http://www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve"]6[/url] |
| Klaus29 | quote:si eu la fel... tot cezariana as alege daca as da timpul inapoi... Claudia si bebe Andrei (13martie2004) http://community.webshots.com/user/klaus29100 si NOUTATI 2006 http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG |
| anaana | Am si eu o intrebare. De ce la sarcinile obtinute prin fiv si nu numai se face cezariana sub motivul de 'copil pretios'. Da ce al meu nu e pretios, adica lasa daca nu-i sa fie acum mai pot sa fac unul? Asta mie imi dovedeste ca pentru copil cea mai sigura nastere este cezariana. Pentru fiecare mama copilul ei e pretios si admir pe cele care au luat decizia de a naste prin cezariana. Eu am nascut natural, fara epidurala, copilul a avut probleme cu care a luptati in primii 2 ani de viata, probleme ce ar fi fost evitate la nasterea prin cezariana. Felicit pe cele care aleg sa nasca natural, nu avem drepul sa judecam deciziile altora. Ana |
| carmona | Eu le-am facut pe amandoua! Prima natural, travaliu 10 ore din care contractii dureroase 2 ore. A doua cezariana, eram mai "batrana", copilul pozitionat cam aiurea, si inca ceva probleme, in fine, eu vroiam tot natural, a iesit asa. Comparatie: copilul a iesit repede la cezariana, s-a cam inecat cu lichid amniotic (la natuala inteleg ca nu se intampla) dar medicii erau acolo, si a fost OK. La scoatere s-a vazut ca avea si o circulara, dar s-au mai vazut si nasteri naturale cu succes cu circulara. Eu: am aflat a doua zi dupa o noapte de dureri ca mamicile la a doua nastere au contractiile uterine mai puternice, asa ca pt. mine a fost o noapte de dureri continue (noroc cu calmantele) nu ca la travaliu unde contractiile tin minte ca te apuca, dar te mai si lasa sa rasufli. Si dupa aceea, grija pt. operatie, mai greu cu ridicatul din pat, a trebuit sa am ajutor acasa vreo saptamana ca nu ma descurcam. La naturala am fost activa imediat. In fine, a fost experienta mea, erau fete care s-au chinuit f mult la naturala si tot la operatie au ajuns, si mamici cu cezariana care nu aveau asa dureri dupa. Cred ca deciziile sunt in functie de particularitatile fiecarui caz, in final bebe sa fie sanatos, dar si mama lui ca sa-l poata creste, nu? |
| mariana_78 | Fetita mea a fost mai lenesa si nu a vrut sa iasa decat la o saptamana dupa termen.. am vrut sa nasc normal dar dupa 12 de ore de contractii si dilatare de 3 cm am decis sa fac cezariana. Am discutat si cu medicul meu aceasta decizie, care din fericire pt. mine a fost cea mai buna decizie pt. ca dupa operatie am aflat ca orcium nu as-i fi putut sa nastc normal din cauza unor complicatii. Durerile de dupa operatie se compenseaza si ajungi sa nu le mai simti in momentul in care iti vezi copilasul... |
| a_deju | cezariana, fara doar si poate, pentru ca e dreptul meu de a alege, si pentru ca nu suport nici un fel de durere, nici chiar in acest caz... Deea si bebe |
| clau07 | Eu am ales nasterea naturala, dar dupa 18 ore de travaliu din cauza ca fata mea era tare capoasa si nu vroia sa se nasca natural, chiar daca aveam dilatare suficienta : am ajuns la cezariana. Eu dupa cezariana m-am ridicat a doua zi din pat si m-am ocupat de fata mea: schimbat , alaptat, facut baita. In a doua zi mi-a spus ca pot sa fac si dus. Ceea ce am si facut. Aveam un pansament invizibil. La a doua nastere oscilez daca sa mai incerc natural sau sa fac cezariana. Claudia [gravi]si [copil] Alexandra ( 8 iunie 2004) -------------------------------------------- Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea. |
| miria_cristina | Eu am vrut cezariana. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." |
| NADYA | As alege NATURALA...pentru ca ceea ce simti prin nastere naturala nu vei simtii prin nastere cezariana. Cezariana fac numai daca imi fa fii recomandata in caz de probleme sau mai stiu eu ce.[flo] |
| NinaB | quote:ce nu simti maica? durerile? nu le simtzi la cezariana ...ce-i drept...[:D] altceva ce nu mai simtzi? |
| GeorgetaR | Intr-adevar, si eu cred ca depinde de la caz la caz. Eu am nascut normal acum un an si sapte luni si intentionez sa fac la fel si peste inca vreo 3 luni, asta daca bineinteles totul va fi OK. Prima data a fost destul de bine, nu am avut dureri imposibile, copilul a fost foarte bine si am putut sa am grija de el foarte repede.Dar, repet, situatiile difera de la caz la caz. |