Avortul
Andrada Considerati avortul o crima?
Gabbriela Nu stiu daca fac bine scriind aici dar tot o sa scriu. Daca avortul este facut numai asha ca nu vrei sa ai bb shi ramai intentzionat gravida mi se pare o crima (pt ca acea sarcina putea fi prevenit in zilele astea cu atatea metode contraceptive), intreruprea unei sarcini din motive medicale nu mi se pare o crima, ci o necesitate (decat sa fac un bb distrus pe toata viatza prefer sa fac avort). Sper ca parerea mea nu deranjeaza pe nimeni. O zi buna shi multa sanatate la toata lumea. Gabbriela & Julian [bibe] http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos
AncaN Nu. Cateodata..un rau necesar. Anca N.
OtiliaLia
quote:
Originally posted by Gabbriela
(decat sa fac un bb distrus pe toata viatza prefer sa fac avort). Gabbriela & Julian [bibe]
Pai atunci hai sa-i exterminam pe toti handicapatii - ca tot sunt distrusi pe toata viata. La ce sa mai traiasca ? Japonia spre exemplu e "plina" de handicapati de tot felul, dar nimeni nu-i "scuipa" sau "impinge mai incolo". Toata lumea ii trateaza ca pe niste fiinte umane, (care au avut ghinionul sa se nasca sau sa dobandeasca incapacitatea lor). Si ei la randul lor poate in adancul sufletului se simt "handicapati" dar fac ceea ce pot. (manufactura, repoteri la TV, radio, ingineri de diverse specializari) Se poate trai si asa, iar aici exista facilitati de tot felul care sa le usureze viata. Lia-S
Gabbriela Nu m-am referit la copii cu o mana, un picior defect, care nu pot umbla... me refeream la copii care efectiv nu pot sa traiasca fara ajutorul unei persoane, aceeia sunt copii distrushi pe viatza, de ce sa dai viatza la ceva care nu o poate trai, de ce sa faci un om sa il pui numai la suferintze? Copii, oameni care se pot deplasa cu anumite aparate... pot lucra cu mainile, pot sa faca ceva in viata asta shi daca sunt handicapatzi nu ii consider o sarcina cu porblema.... sarcinile cu probleme sunt shi acelea in care bb are 2 % shanse de viatza (o cunoshtintza a trebuit sa faca avort pt ca creierul bb ei se dezvolta inafara craniului... descoperite la ecografi sarcina a fost intrerupta imediat...shi sunt multe alte cazuri; copii care se nasc fara maini shi fara picioare... doar un corp cu un cap... daca se descopere la timp de ce sa duci sarcina la bun sfarshit?)... la acest fel de sarcini ma refeream eu. De ce OtiliaLia vrei sa aduci pe lume un asha copil (daca ar fi cazul doamne fereshte fi sincera shi spune daca nu ai avort SHI TU). PS: Sa nu se intzleaga ca eu atac persoane... pt ca nu este asha... incer sa imi sustzin punctul meu de vedere... nu toata lumea este obligat sa vada acelashi lucru ca mine. Gabbriela & Julian [bibe] http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos
ralucami Draga OtiliaLia handicapatzii (mai exact persoanele cu handicap) nu si-au ales Japonia ca tzara preferentziala pt a o "umple". Citisem undeva ca Japonia se afla printre ultimele tzari ca procentaj de persoane cu handicap. Ca tu vezi mai multzi intr-o zi, nu inseamna ca e "plin". Sunt de aceiasi parere cu Gabbriela. Atunci cand as afla ca bebelushul meu are o problema fantastica de sanatate atunci as recurge la un avort. Prefer sa imi "duc" singura toata frustrarea , durerea , mustrarile de constiintza decat sa ma joc cu fericirea copilului meu. Chestiile astea le intzelegi abia dupa ce ai trait o experientza de viatza, abia cand ai fost pus in fatza faptului implinit. Dar aici nu trebuie sa ne justificam. E doar un sondaj de opinie si intr-o societate civilizata parerea unei persoane se respecta, fie daca itzi convine ori ba. Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
gabione Sa ma ierte dumnezeu, am votat ca nu. In zilele noastre acest lucru se intampla foarte des(din cauza situatiei actuale in care traim ; sunt conditii proaste de trai, nu prea ai ce oferii copilasului tau). Si decat sa il cresti chinuit stiind ca nu ai casa si toate cele, cum sunt unii ca dorm prin canale, ghene sau mai stiu eu pe unde,atunci mai bine... Dar sunt cazuri in care avortul este chiar necesar. Cunosc pe cineva care chiar a trebuit sa faca avort,in ciuda vointei sale, pentru ca acel bebe din burtica avea mari probleme de sanatate si daca i-ar fi dat viata,ar fi crescut deformat si cu mari probleme la cap. Si credeti-ma ca mamica lui este medic, este f. deceptionata si trista,a incercat tot ce i-a stat in putinta. Bine daca e sa o luam din punct de vedere religios, avortul este un mare pacat=pruncucidere. Dar revin, decat sa ii faca si sa ii arunce pe la ghene, in loc sa ii dea macar la crese, spitale sau sa ii dea altcuiva spre adoptie, atunci nu ramane decat acest lucru trist de facut. toate cele bune! gaby[flo]
danis chiar daca uneori este necesar, justificat, explicabil, dorit sau asumat, am votat pentru da; nu sunt in situatia de a da cu pietre fara sa stiu despre ce vorbesc; pentru mine, este tot curmarea unei vieti
alina morostes Eu consider ca avortul e o crima ca oricare alta. alina
AAM Mai fetelor, eu am votat ca nu este o crima.Va inteleg pe cele care il considerati o crima.Avortul din motive medicale (copil bolnav) eu cred ca este cel mai intemeiat .Otilia sper ca nu o sa-mi sari in cap , dar gandeste-te in primul rand la copilul care ar fi toata viata intr-o situatie destul de ingrozitoare pt el si cand spun asta stiu ce vorbesc.Ai spus ca in Japonia sunt multi copii handicapati si oameni handicapati , ma bucur ca le este bine si ca sunt tratati cum trebuie dar oricum ei se simt un pic in afara societatii.Eu stiu ce inseamna un copil handicapat si de aceea imi permit sa va spun ca nu este usor nici pentru parinte si nici pentru copil.Am 2 veri si amandoi sunt handicapati , unul este surdomut si al doilea este sufera de autism .Pentru cel mare care este surdomut nu ne facem multe probleme pt ca este un baiat inteligent si frumos si poate cu putin noroc si ajutor va ajunge sa lucreze in domeniul informatic dar cel mic este autist si este ingrozitor si pentru el si pentru parintii care au incercat tot ce se putea, ca sa nu mai vorbim de biserici pe care le-au luat pe toate la rand .Crede-ma ca daca nu esti intr-o situatie ca aceasta nu poti simti ce simte un parinte care are un copil handicapat .Numai simplul fapt ca ei intr-o zi se vor duce de pe lumea aceasta si groaza de ce se va intampla cu copilul lor ii imbatraneste in fiecare zi .Asa ca nu mai fiti atat de categorice cele care spuneti nu avortului.Matusa mea cred ca ar da orice sa nu isi vada copii suferind batjocora oamenilor un pic inconstienti. Consider ca este de datoria noastra de femei sa incercam sa ne protejam si daca cu toata protectia se intampla sa ramanem insarcinate si nu suntem pregatite sau nu ne dorim, sau Doamne fereste copilul are probleme cred ca un avort poate fi o solutie.Dreptul la avort este un drept al nostru si chiar daca este considerat o crima tot dreptul fiecareia dintre noi ramane ,si este alegerea noastra care nu ar trebui judecata in alb si negru. Multi pupici !!!! anamaria "Fii indulgent cu altii si sever cu tine."
karmen Sigur, problema are multe nuante, depinde cum o privesti. Daca privesti avortul foarte obiectiv si judeci la rece, eu zic ca Da este o crima. De fapt ce este avortul? Distrugerea sau uciderea unui produs de conceptie. Si asta nu este crima? Eu asa am gandit. Daca nu sunt probleme cu sarcina si faci avort asa din inertie, atunci raspunsul e clar.Problema este delicata atunci cand afli ca fetusul nu este sanatos si continuarea sarcinii ar insemna nasterea unui copil cu handicap. Din acest moment se discuta din pdv medical, ce inseamna riscuri si complicatii atat pentru copil cat si pentru mama. Decizia apartine in totalitate familiei si e foarte dureros sa iei o asemenea decizie. Eu lucrez la o comisie care examineaza anual copiii cu handicap. Am vazut cele mai grave forme de boala, am vazut in ochii acestor copii suferinta si disperarea pe chipurile mamelor. Ei sunt cei care ar trebui intrebati despre aceasta problema. Carmen si bb Calin
ludmmyla
quote:
Initial creeata de Andrada
Considerati avortul o crima?
Eu consider ca nu e o crima. Stiu ca exista multe metode contraceptive in zilele noastre dar in societatea romana, oamenilor, mai ales parintilor care au copii de 16-17 ani, le este greu sa vorbeasca despre acest subiect si tinerii fac ceea ce le trece prin cap; si pe cand s-a intamplat sa se conceapa un copil e prea tarziu sa se informeze....trebuie sa faca avortul pt ca de nu se distrug 2 vieti. Nu e usor sa cresti un copil si sa fii si tu insati un copil. Dar in schimb pe acele persoane care fac din avort un sport, le detest. S-a intamplat o data ai grija sa nu se intample a doua oara, pt ca si femeilor sarace li se pun la dispozitie gratuit destule metode contraceptive pe care nu le folosec.
mitub Daca se foloseste ca metoda de contraceptie, da, este o crima. Daca este impus medical, cred ca trebuie sa te conformezi, indiferent cat ti-ar fi de greu. Deci cred ca raspunsul final este DA> sanatate la toata lumea si bebei frumosi,] Boga
oz Mai fetelor, faptul ca in Ro sunt conditii grele de trai, ca unele fete raman gravide la 16 ani sau ca se intampla des, poate ca scuza avortul in ochii unora din voi, dar asta nu inseamna ca nu este o crima. Cu sau fara scuza tot crima este. Si daca vorbim de copii handicapati tot crima este, poate o faci ca sa scutesti copilul de suferinte sau sa te menajezi pe tine...dar este crima, faptul ca acel copil nu este 100% normal nu inseamna ca uciderea lui nu este o crima. Si hai sa fim serioase, cate din femeile din Ro fac avort din cauze medicale (a mamei sau copilului)? majoritatea nu vor sa se complice, sa-si asume raspunderea. Ce tot scoateti cazurile astea in fata? sunt rare si nu le scuza pe celelalte.
EdeL Buna, Am citit parerile expuse mai sus.... si m-am intrebat in cazul in care este vorba de nasterea unui handicapat(dureros mai suna cuvantul) :Oare persoanele care refuza avortul o fac pentru a-i da dreptul la viata sau o fac din egoism pentru a avea o constiinta curata?
canuta-om-sucit Draga Otilia daca tu ai fi in stare sa aduci pe lume un astfel de copil, pe o parte palaria jos ca ai puterea asta, pe de alta parte esti inconstienta. Chinui viata aia nefericita si nevinovata si pe tine. Daca tu ai chef de astea be my guest, cum spune americanul. Oricum asta e numai parerea ta nu trebuie sa critici parerea celorlalte. aura
crinuta Cine suntem noi sa decidem daca acel copil are dreptul sau nu la viata? Cine ne-a investit pe noi cu puterea asta? Atata vreme cat viata vine de la Dumnezeu, cu ce drept hotaram noi ( chiar si atuncic cand vezi Doamne avem argumente solide) ca acel copil poate sa traiasca sau nu? Asta nu inteleg eu. De unde pana unde ideea ca avem aceasta libertate? Este un pacat urias...
OtiliaLia
quote:
Originally posted by Gabbriela
Nu m-am referit la copii cu o mana, un picior defect, care nu pot umbla... me refeream la copii care efectiv nu pot sa traiasca fara ajutorul unei persoane, aceeia sunt copii distrushi pe viatza, de ce sa dai viatza la ceva care nu o poate trai, de ce sa faci un om sa il pui numai la suferintze? Copii, oameni care se pot deplasa cu anumite aparate... pot lucra cu mainile, pot sa faca ceva in viata asta shi daca sunt handicapatzi nu ii consider o sarcina cu porblema.... sarcinile cu probleme sunt shi acelea in care bb are 2 % shanse de viatza (o cunoshtintza a trebuit sa faca avort pt ca creierul bb ei se dezvolta inafara craniului... descoperite la ecografi sarcina a fost intrerupta imediat...shi sunt multe alte cazuri; copii care se nasc fara maini shi fara picioare... doar un corp cu un cap... daca se descopere la timp de ce sa duci sarcina la bun sfarshit?)... la acest fel de sarcini ma refeream eu. De ce OtiliaLia vrei sa aduci pe lume un asha copil (daca ar fi cazul doamne fereshte fi sincera shi spune daca nu ai avort SHI TU). PS: Sa nu se intzleaga ca eu atac persoane... pt ca nu este asha... incer sa imi sustzin punctul meu de vedere... nu toata lumea este obligat sa vada acelashi lucru ca mine. Gabbriela & Julian [bibe] http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos
Scuze ca n-am raspuns mai devreme, dar am fost "pe drumuri" in ultimele 2 saptmani. Da, in Japonia exista un reporter TV fara maini si fara picioare, care lucreaza nu stiu la care televiziune, si apare in reportajele turistice ! Exista supravietuitori ai bombardamentelor atomice, care erau inca in burt mamei, si care s-au nascut fara creier si sunt sustinuti in continuare sa traiasca. Sunt o multime de defecte genetice tot din cauza iradierii (in mod special in zonele Hiroshima-Nagasaki), dar n-am prea auzit ca cineva sa-i blameze pe parintii care desi stiu ca o sa iasa 50 % un copil cu probleme, totusi incearca sa-l aduca pe lume. (a 2,3-a generatie de iradiati) Dar asta e alta lume, cu problemele ei. Eu doar dadeam exemplu. Lia-S
gabibarta Nu este o crima. E ultima noastra decizie daca vrem acel copil sau nu. Totusi nu ar trebui sa fie o metoda contraceptiva. Si daca e vorba de o sarcina dorita, dar se stie ca acel copil va fi bolnav, eu votez pentru avort, mai ales daca mai am si alti copii. Nu ar fi drept nici fata de ceilalti copii, nici fata de cel nenascut sa aduc pe lume un copil care se va chinui o viata intreaga. Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
oz Am intalnit o familie care are o fata de 17 ani cu mintea unui copil de 2 ani, adica handicapata mintal. Fata asta este atat de vesela, se joaca frumos cu copiii mici, deseneaza, rade si efectiv se bucura de viata. E drept ca este desprinsa de realitatea noastra dar acolo la ea e frumos si ea e fericita pentru ca parintii ei sunt extraordinari si o iubesc.
george23
quote:
Originally posted by gabibarta
Nu este o crima. E ultima noastra decizie daca vrem acel copil sau nu. To[hia]tusi nu ar trebui sa fie o metoda contraceptiva. Si daca e vorba de o sarcina dorita, dar se stie ca acel copil va fi bolnav, eu votez pentru avort, mai ales daca mai am si alti copii. Nu ar fi drept nici fata de ceilalti copii, nici fata de cel nenascut sa aduc pe lume un copil care se va chinui o viata intreaga. Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
george23 Motivat sau nu avortul ramine o crima. Se poate spune o crima necesara in anumite conditii dar numai Dumnezeu stie care. Oricum mai devreme sau mai tirziu totul se plateste.
debby Parerea mea : este o crima . Pe de alta parte constienta fiind de nasterea unui copil cu handicap , as fi prima care ar recurge la aceasta , si nicidecum pt mine ci pentru sufletelul chinuit si intrebarile infinite pe care si le va pune in viitor : de ce Doamne , de ce eu ?. Un lucru e sigur , sa lasam egoismul deoparte si , chiar daca nu suntem perfecti , cu multa gandire , sa luam decizia ce ni se pare cea mai apropiata de a fi cea buna !
maggda Am votat "nu".Decat sa aduci pe lume un copil caruia nu-i poti oferi din punct de vedere material nici strictul necesar, atunci mai bine nu-l fa decat sa vina pe lume si sa chinuie.In Ro stim ce situatie este, copiii din familiile sarace nu au nici un viitor.Nu posibilitati de scolarizare, nu viitor.Cand apuca sa-si cumpere un apartament???Dar ce tot vorbesc...o garsoniera??In veci!!!! Eu nu am probleme din punct de vedere material, chiar deloc, dar decat sa se chinuie copilul meu in viata ca sa-si faca cele necesare, am facut un singur copil, D-zeu ma ajuta sa-i fac de toate incat sa nu aiba nici un gand in viata.Stiti cum e "banii nu aduc fericirea dar o intretin".[:D]
debby Ceea ce nu inteleg eu la mare parte din familiile sarace este ( generalizez ) ca se gasesc bani pt avort sau bautura dar nu si pt niste nenorocite de anticonceptionale . Or fi 50000lei rigevidon-ul , cele mai ieftine . Prefera sa chinuie un copil sau , in cazurile cele mai dese mai multi . Suntem persoane rationale si acum avem posibilitatea de a alege momentul oportul , bine intr-un procent de 90% , dar de ce oare sa nu profitam ? Nu vreau sa judec pe nimeni dar de ce oare la noi mai des decat la altii ?
maggda La noi lipseste cu desavarsire educatia sexuala.Din pacate daca intrebi in familiile sarace de metode contraceptive nu cred ca vei auzi ceva.Nu sunt educati, nu-i intereseaza...ceva de genul asta cred...
ralucah De cand urmaresc acest site opinia mea s-a schimbat total. Sincer va spun, cand am citit cum se chinuie cateva fete sa aiba si ele un bebelus, m-a facut sa stau sa chibzuiesc mai bine. Nu il am in plan, dar daca e sa fie....fara discutie il pastrez. In Romania de azi, sa dai nastere insa unui copil cu probleme medicale grave, cred ca este o usoara inconstienta. Deocamdata, ca societate suntem departe de a oferi un climat normal pentru persoane cu handicap de orice fel Spuneti fetelor, cate institutii ati vazut voi adaptate pentru persoane cu handicap motor?? (nu va ganditi doar la un amarat de closet sau un loc de parcare) Nici macar institutii de stat nu sunt. Si cate firme sunt dispuse sa angajeze astfel de oameni in posturi cu responsabilitate? Sa il las sa fie batjocorit si sa se chinuie intr-o societate care nu este pregatita sa il intampine, doar ca sa traiesc cu constiinta impacata ca nu am facut avort? Si daca se intampla ceva cu noi parintii lui cat este inca mic, doamne fereste, ce se va alege de el???? Draga Oz...e foarte frumos ce spui de fetita..DAR SE INTAMPLA IN ALTA TARA!
Cricor Eu as zice ca e o crima. A, ca exista justificari... Stiti, din toate cunostintele mele care au facut avort, una singura l-a facut medical. La toate celelalte raspunsurile au fost: - n-am ce sa le dau nici la astia de mancare - asa venim noi in fiecare an de la mare cu un cadou in burtica - doar n-o sa fac un copil la 16 ani - trebuie sa-mi termin facultatea - sunt prea tanara, n-am apucat sa-mi traiesc viata, abia am terminat facultatea. - ce sa fac daca prietenul e viril - parca n-as face un copil acum.... si n-a facut ... si variatii pe aceleasi teme Corina
try
quote:
Originally posted by debby
Ceea ce nu inteleg eu la mare parte din familiile sarace este ( generalizez ) ca se gasesc bani pt avort sau bautura dar nu si pt niste nenorocite de anticonceptionale . Or fi 50000lei rigevidon-ul , cele mai ieftine . Prefera sa chinuie un copil sau , in cazurile cele mai dese mai multi . Suntem persoane rationale si acum avem posibilitatea de a alege momentul oportul , bine intr-un procent de 90% , dar de ce oare sa nu profitam ? Nu vreau sa judec pe nimeni dar de ce oare la noi mai des decat la altii ?
raspuns simplu: lipsa de educatie si de informare sexuala. Un copil stie tabla inmultirii daca i-a fost explicata de cineva, daca l-a ajutata cineva sa inteleaga sau, eventual, daca a invatat-o singur. Altfel daca nu a invatat-o, ce pretentie ai sa iti raspunda la intrebarea cat fac 5 x 9? In Africa de ce se fac atatia copii in conditiile unui nivel de trai de mizerie? In primul rand din lipsa de educatie si informare. Diferenta e ca ei sunt atat de saraci si lipsiti de educatie incat nici avort nu pot face. Acolo sunt cel mai aproape de procesul natural al reproducerii. Cu cat tara e mai dezvoltata cu atat reproducerea poate fi mai mult controlata. Trebuie sa intelegem ca Romania trece printr-o perioada de tranzitie si in domeniul acesta. Vor trebui ani de zile care sa aduca schimbari in comportamentul femeii romance (ma refer la usurinta cu care se face un avort in cele mai mutle dintre cazuri). Legal, avortul nu-i o crima si este permis pana in 12 sapt. de sarcina (nu vorbesc aici de exceptii: avort din considerente medicale), peste 12 sapt. el este considerat crima. Moral, tine de fiecare in parte. Unii avem morala mai stricta si mai putin permisiva, altii suntem mai libertini in gandire, altii suntem foarte religiosi si legam viata de Dumnezeu, altii consideram ca viata a aparut din intamplare pe pamant si e un proces pur natural care nu are legatura cu divinitatea. De fiecare data se discuta problema avorturilor din acest punct de vedere: moral, iar diferentele de opinie nu inceteaza sa apara. Trist este ca nu putem sa respectam decizia celui de langa noi si ca incercam continuu sa ne impunem punctul de vedere. Consideram ca judecata noastra e mai dreapta decat a celorlati, in fapt toti avem dreptate si nici unul in parte. Discutiile astea au toate baze relative, nu-i nimic construit pe certitudini, totul e construit pe norme, reguli, pareri, idei, opinii, sentimente. Cand o sa constientizam fragilitatea si relativitatea propriilor noastre pareri si idei o sa avem mai multa intelegere fata de parerile si ideile celor din jur. "Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" [gravi] 10 sapt DNP 1 nov.
flori76 Am citit candva,intr-o carte de la biserica,ca avortul este o crima. Si spunea acolo ca este o crima mai odioasa decat daca omori un om cu sange rece,pt ca prin avort...ucizi o fiinta FARA APARARE. Flori[pup]
oz
quote:
Originally posted by maggda
Decat sa aduci pe lume un copil caruia nu-i poti oferi din punct de vedere material nici strictul necesar, atunci mai bine nu-l fa decat sa vina pe lume si sa chinuie.
in aceasi nota: decat sa ramai gravida si sa faci avort mai bine nu ramai gravida.
allya DA este o crima, in opinia mea. Nu sunt conditii materiale? da-ti-l spre adoptie daca nu ati putut folosi mijloacele contraceptive cum se cuvine....si nu ati cunoscut niciodata copii proveniti din familii cu conditii mizere de viata? care sunt oameni normali si puternici si care se bucura de viata si au reusit sa se descurce?...[flo] Este handicapat? are o malformatie? asta nu inseamna ca nu are lumea lui unde este fericit! si ca nu poate lupta cu handicapul sau! uitati in cazul lui Cristi are o malformatie la inima f grava insa e un copil vesel si iubit, el nu avea dreptul la viata? Am vazut un caz pe discovery health, unde o femeie a nascut 2 siameze lipite la cap si una a supravietuit operatiei de dezlipire si e o fetita dulce si frumoasa, daca mama avorta aceasta fetita nu ar mai fi fost... Hai atunci sa-i euthanasiem pe toti cei care nu sunt ca noi si ii consideram poveri si handicapati si nu o sa fim cu nimic mai buni decat nazistii care tocmai asta faceau in lagarele lor de exterminare....ii distrugeau pe cei "imperfecti"...ii gazau (gazarea se considera o metoda fara durere si prea mult chin.....)[xx(] Da, Try ai dreptate nu avem de ce sa ne ratoim la cei care au o parere diferita de noi si sunt intru totul de acord cu cele zise de tine. Eu sunt f anti mai ales ca sunt mamica si de fiecare data cand il tin in brate pe copilas simt cat de rau este sa faci avort. Inainte de a avea bebe eram impotriva insa nu eram atat de drastica, acum simt si sunt convinsa de asta si ma cutremur mai ales cand imi aduc aminte cum misca in burtica si de primul eco din primele saptamani... pupici, allya si alex-dinu (28 oct 2003) http://community.webshots.com/user/allyalex
luipetra Da, daca il folosesti ca metoda contraceptiva sau pentru ca tu consideri ca nu-i momentul potrivit. Nu, in cazul avortului terapeutic si aici nu intra doar cazul in care copilul e malformat, ci si atunci cand sarcina pune in pericol viata mamei. Optiunea e insa a fiecaruia si ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa nu trebuiasca sa iau eu vreodata decizii de felul asta. Am votat Da.
debby Am votat DA , am dat argumente , dar nu stiu pt cate din noi argumentele sunt bine fondate ! Acum si eu strig in gura mare AVORTUL ESTE O CRIMA , dar nu am uitat si nu voi uita niciodata ca si eu sunt asasina . Se intampla undeva la cei 17 ani , plina de incredere in partener si cu o dorinta nestavilita de a fi mamica , Dumnezeu vruse asa , El ma alesese pe mine si-mi daruise cel mai frumos cadou . Scumpul meu viitor sot in schimb nu era de acord , trebuia sa emigram (el era deja stabilit in afara ), sa luptam pt o viata mai buna , si nu ar fi fost decat o piedica in calea fericirii noastre . Nu am avut taria de a-mi asuma responsabilitatea , nu am avut taria de a deveni mama , am fost o LASA si m-am lasat purtata de valul dragostei oarbe , lasa ca el stie mai bine ce este de facut . Un an de zile dupa ne-am casatorit , un an de zile dupa totul s-a risipit ... Nopti nedormite si doua manute ce se prapadesc strigand intr-una "MAMI" . Mami de fapt il omorase . Ce rost cand spun ca oricum nu se mai intampla , va trece viata dar mereu va fi o intrebare : cu el(ea) oare ce s-a intamplat ? Nu cer compatimire , si nici n-as merita .
bidiloi Nu putem condamna pe nimeni ptr. ca sint situatii si situatii si nu te poti pune in locul femeii respective! Citeodata nu ai de ales cum a recunoscut Debby, sint de asemenea situatii in care poate femeia respectiva a ramas gravida in urma unui viol, si atunci iar nu poti condamna femeia care se hotareste sa opreasca sarcina respectiva.Sint total de acord ca in principiu e o "crima" sa opresti din evolutie o sarcina, dar sint si cazuri in care nu putem sa condamnam aceste decizii care vin din partea unor femei care nu au de ales,nu au o solutie!De aceea eu ma abtin! Decizia ,precum pacatul ...apartine fiecaruia! Cu respect [canada] simona
loredanap sa nu va suparati tare pe mine si sa nu aruncati cu pietre.eu intre 18 si 21 de ani am avut patru intreruperi de sarcina si acum regret f f f mult dar stiu ca asta nu e o scuza ,eram aeriana.daca atunci aveam mintea de acum nu ma gandeam la asa ceva ci faceam copilul fara sa imi pese nici de gura lumii (pentru ca asta e o boala cantagioasa in ro),nici de parinti care au fost destul de ascultatori de barfe si s-au temut intotdeauna de gura lumii si nu concepeau ca fetitele lor dragi si tinute in "puf"sa faca copii nemaritate .asa ca eu am facut aceste intreruperi fara stirea lor(nici in ziua de azi nu au aflat si nu as vrea sa afle)pe banii mei pentru ca aveam deja un loc de munca si cu sprijinul moral al adinei si catalin.stiu ca este de condamnat asa ceva dar asa s-a intamplat.acum de cand am un bebe gandesc si ma comport cu totul altfel.sunt alta.sunt un om matur ,sau cel putin asa imi place sa cred.va pup LORI http://www.babiesonline.com/babies/s/sebipac
debby Nu arunca nimeni cu pietre , Loredana , eu una stiu prin ce am trecut dupa si cred ca o sa-l am pe constiinta o vesnicie . Stii ca la noi preotii spun sa botezi un copil pentru fiecare intrerupere de sarcina . Eu una am facut-o , se numea Diana Mariana (eu ma numesc Diana) , dar se pare ca Dumnezeu nu m-a iertat . Ingerasul ala de copil era totul pentru mine , provenea dintr-o familie saraca care poate nici painea pe ziua de maine nu mai stiau de unde s-o procure . Mi-am pus sufletul pe tava , dar 7 luni dupa , Diana nu a mai fost ... Asa ca am ramas si fara sufletelul meu , si fara cea care credeam ca ma va compensa macar putin , ca-mi va mai lua din remuscari . In orice caz , orice s-ar intampla eu nu-mi gasesc scuze si n-as mai face-o oricare ar fi situatia . O sa scanez cateva poze , triste , dar eu copil asa frumos nu am vazut si toata lumea se minuna de ea . Cu Dumnezeu inainte !
oana cretu DA, o consider ca fiind cea mai mare crima, aceasta de a lua viata unui copil nevinovat, care nu a cerut sa fie adus pe lume, ci noi am facut-o, fara a ne gandi la consecinte. Fiul lui D-zeu zice: "Lasati copiii sa vina la mine", dar asta nu inseamna sa-i trimitem in acest fel! Nu dati cu rosii in mine, caci nu judec pe nimeni care face acest lucru, si mama mea a facut-o, nu sunt D-zeu sa am dreptul sa judec, dar asta o consider eu, o crima. Tot ce am facut si am sa mai fac in viata este sa incerc sa conving fete din jurul meu sa nu faca acest lucru, desi a fost mereu fara rezultate, le respect decizia. Si chiar ma gandesc legat de asta la cat de tare a scazut natalitatea in Romania...[bang] oana-cannes "Si maine mai este o zi..." http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
danielac si eu am votat tot pentru nu. consider ca nu e o crima atata timp cat nu ai facut-o intentionat, si asa cum spuneau mai multe fete aici, mai ales daca e din punct de vedere medical facut. [*] Dana si Diana-Maria [*] http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072 paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
Sibylle Eu NU sunt împotriva avortului, insa nu cred ca as putea face unul. Mi-e ciuda pe cele care nu au ce mânca, dar nu se gândesc sa se protejeze din diferite considerente( religioase, morale sau prostie) si fac copii care vor suferi toata viata. Inainte de toate cel mai important e sa te protejezi. Dar daca ti s-a întâmplat, e mai bine sa iei o decizie cu capul si nu cu picioarele. Insa aici vorbesc doar de cele ce traiesc in tari ca România. Sigur ca daca la noi ar fi alte conditii de trai si ajutoare financiare pt mamici, un copil nu ar mai fi asa de greu de crescut. Cam asta e parerea mea. Nu pot fi foarte stricta decât in privinta unui avort facut de mine. Fiecare femeie are probabil un motiv foarte întemeiat de a-si întrerupe sarcina.
Leona Cand exista atatea metode de prevenire a sarcinii,eu cred ca avortul este o crima! Daca copilul deja este,oricat de mic ar fi,este o crima sa-l omori.Daca nu vrei sa fii mama,cel putin fii atenta! De asta s-au inventat anticonceptionalele!
jojo Da,este dar vom fi judecati de altcineva acolo sus....si eu la rindul meu imi voi primi pedeapsa.Aveam 18 visam la o casatorie din mare dragoste ...pura ,frumoasa,dar cind s-a auzit de sarcina sa facut totul scrum si intunericul mi-a umplut zilele.Nopti de plinset si de remuscari ,decizia care era inevitabila m-a sugrumat pur si simplu. Au trecut ani ,sunt mamica de 4 luni si acum ma mai gindesc cum o fi aratat el sau ea,cum mi-ar fi zimbit...am un nod de lacrimi si string pumnul si-mi zic ca nu , nu e crima ..dar in esenta..? E !
lucia_cs Categoric consider si eu ca este o crima. Faptul ca un copil vrea sa vina pe lume nu este alegerea noastra, noi suntem condusi de Dumnezeu, care decide acest lucru, fara El nu am putea ramane insarcinate cu sau, fara voia noastra. Noi nu suntem nimeni care ar putea decide ceva despre viata unui om, este foarte comod sa decizi si sa zici ca "decat sa am un copil handicapat, mai bine il omor", dar nu este deloc corect. Natura asa a stabilit, asa trebuie sa fie, asta ar fi crucea pe care trebuie sa o luam pentru a-L urma pe Domnul Isus. Consider ca un crestin nu ar face asa ceva, pentru ca un crestin are sperante in inviere si viata vesnica, si stie ca daca in aceasta viata copilul este bolnav si handicapat, in viata vesnica, nu va mai avea aceste probleme. Consider ca a decide asupra unei vieti, este ca si cum te-ai juca de-a Dumnezeu. Chiar daca acel copil nu va putea trai decat cateva minute, zile, luni, chiar si chinuit, asa trebuia sa fie, si sigur ca "dincolo" nu va mai avea astfel de probleme. Imi dau cu parerea ca poate acesta este un test care este dat unor persoane, si ca orice test, uni trec altii cad. Fara sa judec, pot zice ca este destul de egoista alegerea mortii copilului, pentru ca multi se gandesc ca le-ar distruge viata. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu am facut decat sa-mi spun parerea care mi-a fost ceruta in acest sondaj. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu se confrunte nimeni cu aceste necazuri, iar daca totusi se intampla, atunci sa ia decizia cea mai corecta. Lucia sotia lui Csaba.
mihuta Nu am facut niciodata avort si nu cred ca as face, dar nu as considera niciodata avortul o crima (decat poate morala) pentru ca mi se pare mult mai important sa protejez dreptul unei femei de a alege. Chiar daca ar exista educatie sexuala pentru tot poporul chiar daca ar exista alternative viabile pentru femeile care nu vor sa creasca bebelusul pe care l-au nascut (adica posibilitatea de a da in adoptie copilul imediat) tot as sustine dreptul femeii de a alege.
annaa Da este o crima. Am 36 de ani si ma lupt din toate puterile pentru a ramane insarcinata. Am fost internata in spital pentru laparoscopie si in salon era o femeie de 45 de ani care urma sa intre in operatie pentru a fi curatata cu totul de ovare, uter..., era foarte bucuroasa ca in sfarsit dupa operatie nu o sa mai aiba grija sarcinilor, ca de cand era ea facea cate 2-3 avorturi pe an, si avea la activ "45sau 46 nu stiu exact" cum spunea ea, si era o femeie titrata, o "doamna"[bruta] Si nu este avortul o crima? Ana[q][q][q]
infofun DA si NU. Da atunci cand din cauza inresponsabilitatii tale ajungi sa faci un avort. Si NU atunci cand se datoreaza unui viol sau unei decizii medicale. DARimi amintesc cand eram si eu "domnisoara" si ma protejam cu prezervativ sau cu ajutorul "ferelii" si ma gandesc ca am avut mare noroc ca nu am ramas niciodata,(atunci, caci acum sper sa raman) desi nu era atat de imposibil la felul in care ma protejam, si nu stiu daca s-ar fi intamplat ce alegeam, asa ca nu pot judeca pe nimeni insa daca am ocazia incerc sa conving sa nu se mai apeleze la astfel de metode. Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
puffy si eu sunt total impotriva avorturilor,cu singura exceptie cand sunt terapeutice.consider ca nu avem dreptul sa luam viata nimanui,dar nici nu avem dreptul sa aducem pe lume un copil handicapat.eu una desi imi doresc enorm copii, as prefera sa nu am toata viata decat unul nenorocit.si nu inteleg fetele care raman gravide luna de luna si avorteaza.am stat cateva sapt in spital internata la sectia de avorturi si pot sa spun ca am vazut destule.AVORTUL ESTE O CRIMA.http://images.google.ro/images?hl=ro&lr=&ie=UTF-8&q=abortion .va rog sa va uitati la aceste imagini.sunt dure, dar sunt cruda doamne iti multumesc ptr ce ne-ai dat,ptr ce ne-ai luat si ptr ce ne-ai lasat.amin
puffy realitate. doamne iti multumesc ptr ce ne-ai dat,ptr ce ne-ai luat si ptr ce ne-ai lasat.amin
ralualexandrei DA e o crima ,e o crima pe care nu am comis-o dar pe care as fi comis-o daca ar fi fost vorba de un copil handicapat pt ca atunci cand noi ne-am fi dus,el cu cine ar fi ramas?In Romania e greu ca om normal daramite handicapat!Eu m-am nascut dintr-o inconstienta a unei"mame"TBC-ista si care facea si tratament in perioada sarcinii fara ca nimeni sa stie ca e gravida.Doctorii sau ingrozit cand au aflat si au ordonat avort de urgenta,nu l-a facut dar nu din considerente morale ci din egoism,oricum apoi m-a abandonat.Cu voia lui Dumnezeu care a facut o minune am iesit spre uimirea tuturor sanatoasa dar de n-ar fi fost asa credeti-ma nu mi-as fi dorit viata.Oricum am fost stigmatizata de abandon.Multumesc Domnului ca mi-a dat alti parinti . andrei
flori76 Incredibil,Puffy[q][q][q][q][q][q] OOOOOFFFFFFFFFF!!!!!! Flori
arisa_alina Eu ce sa-ti spun.Nici nu stiu ce sa cred,ca este o crima sau nu.Am facut si eu un avort acum trei ani si vreau sa-ti spun ca a fost oribil,partea cea mai urata a vietii.Daca ai ramas gravida si il pastrezi nu inseamna ca este un copil distrus.Daca ar fi sa dau timpul inapoi,eu nu as mai face avort sau cel putin as lua masuri contraceptive.Am gresit si regret nespus de mult pentru asta[bang]pentru ca copilul este singurul care iti umple viata de bucurie[copil.Eu am acum o fetita de doi ani.Am divortat de sot in urma cu 5 luni,am ramas cu copilul si pt. ca am nascut-o inseamna ca este un copil distrus?Ai grija de tine si incearca sa uiti cu toate ca nu va fi usor.Bafta Sakamoto
lia popescu Cred ca orice femeie care face o ecografie in timpul sarcinii si vede cu ochii ei embrionul se va gandi de 10 ori mai mult inainte de a decide daca este sau nu cazul sa pastreze sarcina. Oricum cred ca ea este cea mai in masura sa hotareasca ce are de gand. Decat sa aduci pe lume un copil pe care nu il doresti sau caruia nu ai prea multe sa-i oferi, mai bine renunti la sarcina. Sunt multe de discutat daca este sau nu o crima avortul, dar cand vad atatia copii maltratati, malnutriti, neiubiti, ma intreb daca nu ar fi fost mai bine ca acestia sa nu se fi nascut. Oare ei ce ar alege?
iris77 subiectul acesta este unul destul de delicat si mai presus de atat si unul foarte controversat.Parerile sunt impartite, eu spre exemplu nu sunt de acord cu avortul,insa uneori si adaug din pacate este necesar. Nu spun toate acestea din proprie experienta deoarece pana in prezent nu am ramas niciodata insarcinata, asa ca... Dar incerc sa ma pun in situatia unei tinere care a fost violata sau al unei tinere care afla ca viitorul copil sufera de o maladie foarte grava.dOAMNE FERESTE...
cataghe Eu nu stiu sa raspund la intrebare... sincer, nu stiu. Inclin sa cred ca da, e o crima... Dar daca tot se discuta subiectul, vreau si eu parerea voastra: daca avortul e o crima, medicul care face avortul (manopera in sine) ce e? Criminal... complice?... Asta ma preocupa pe mine pentru ca eu ca rezidenta de ginecologie am fost si sunt nevoita sa fac avorturi. Si nu pot sa zic ca dorm bine noaptea... desi eu personal nu am recurs la avort chiar daca sarcina a fost total neprogramata, poate "nu era momentul", etc. Am considerat ca trebuie sa-mi asum responsabilitatea si nu regret, am un copil dulce si cred ca sint o mamica tinara. In acelasi timp insa, daca acum as avea o sarcina nedorita recunosc ca nu stiu ce as face, sa ma fereasca bunul Dumnezeu de o asemenea intimplare! Deci... care e parerea voastra in legatura cu medicii? Multumesc, Catalina. This is the first day of the rest of my life!
Julie
quote:
Originally posted by cataghe
Dar daca tot se discuta subiectul, vreau si eu parerea voastra: daca avortul e o crima, medicul care face avortul (manopera in sine) ce e? Criminal... complice?...
Acum cativa ani am vazut filmul acela, "Three Women" parca se numea, un film alcatuit din trei episoade, pe trei "epoci" diferite, in care era dezbatuta problema avorturilor. Primul episod o avea ca protagonista pe Demi Moore, al doilea pe Sissy Spacek si al treilea pe Cher, in rolul unui medic ginecolog care facea intreruperi de sarcina. Probabil ca filmul in cauza e unul care face propaganda in sensul libertatii de a alege, insa (si) prin perspectiva acestui film, eu personal nu pot acuza un medic care "executa" avorturi - de crima. PS Nu am avut nici un avort in viata mea, am avut o singura sarcina care e acum baiatul meu de sapte ani:)))), am avut candva "revelatia" ca a recurge la avort trebuie sa fie o chestie extrem de dificila, pshihologic vorbind, si chiar m-am jurat atunci ca eu nu voi recurge vreodata la asa ceva. Si cu toate acestea NU pot spune ca avortul e o crima si ca medicul - care nu e decat un instrument, in cele mai multe cazuri - este un criminal. Repet, este parerea mea personala J.
oz Catalina, ca medic poti sa alegi, doctorita care m-a asistat pe mine la nasteri nu facea avorturi, mi-a spus ca se fac bani buni din asta dar pe ea nu o intereseaza, ea nu poate sa o faca. Cunosc colegi de-ai mei de breasla care refuza sa trateze cainii folositi in lupte desi cativa astfel de 'clienti' iti pot hranii familia fara probleme. Cred ca este decizia ta!
dianaforisch buna! fetelor....Eu sunt cam noua dar am citi raspunsurile legate de subiect si am votat cu da dar de fapt eu as zice si da si nu,daca ne gandim bine avortul este o crima mai ales sufleteasca care ataca viitorul nostru si nu prezentul,de la un avort avem mai mult de pierdut decat de castigat ,repercursiunile dupa un avort sunt grave si fizic si psihic .Eu am patit-o din pacate daca vreti sa va impart mica mea experienta dar cu efect major o voi face cu placere. f.Diana
cataghe
quote:
Originally posted by oz
Catalina, ca medic poti sa alegi, doctorita care m-a asistat pe mine la nasteri nu facea avorturi, mi-a spus ca se fac bani buni din asta dar pe ea nu o intereseaza, ea nu poate sa o faca. Cunosc colegi de-ai mei de breasla care refuza sa trateze cainii folositi in lupte desi cativa astfel de 'clienti' iti pot hranii familia fara probleme. Cred ca este decizia ta!
Oz, ce bine ar fi sa fie asa de simplu! Ceea ce spui tu insa este valabil in momentul in care esti specialist pe picioarele tale. Cu rezidentii, din pacate, se schimba problema. Cel putin in .ro rezidentul este un fel de sclav care munceste pe plantatie si care nu se poate duce sa-i spuna sefului ca el nu vrea sa culeaga bumbac penru ca are nu stiu ce dileme morale! Intelegi? Ei iti dau de facut o treaba - cu atit mai mult cu cit lor nu le place s-o faca, sau nu ies bani din ea, sau e la risc (avorturile la cerere care se fac in spitale si nu la cabinetele particulare intrunesc toate aceste "calitati", pentru ca acestor servicii li se adreseaza o anumita partea a populatiei, care nu are bani, dar are in schimb tot felul de boli transmisibile sexual si nu numai!!) Deci, ei iti dau de facut o treaba si tu trebuie s-o faci, nu intereseaza absolut pe nimeni daca iti place sau nu. Vii cu dilema morala, te intreaba imediat de ce naiba ai facut ginecologie daca ai dileme morale, nu stiai ca va trebui sa faci avorturi?! Trebuia sa te gindesti inainte sa intri in hora, ai intrat, acum joaca, "ca toti am facut la fel la vremea noastra"! Cam asta e. De aceea m-ar fi interesat parearea voastra, pentru ca eu sint nevoita sa fac chestia asta si nu pot refuza fara sa-mi ridic toata sectia in cap, asta implicind sa-mi periclitez pregatirea pe alta parti! Ca n-o sa fac in momentul in care ajung pe picioarele mele, e clar, dar pina atunci mai este. Numai bine, Catalina. This is the first day of the rest of my life!
sinzi_ana Eu nu sunt de acord cu nesimtirea unora care isi spun ca daca voi ramane exista si solutia cu avortul!!! Dar uneori avortul e necesar... In cazul unui viol, sau la decizia parintelui cand afla ca viitorul copil va avea mai probleme fizice si implicit psihice!!! Adica cei cu simtpomul Down, sau spina bifidia!!! E greu de luat o decizie, dar fiecare femeie are dreptul la a hotara ce sa faca cu corpul ei!!! Este o crima mai mare sa abandonezi un copil care va suferi toata viata si va avea parte numai de mizerie si nefericire!!! Sinzi
cocolino Eu cred ca daca avortul e facut din cauze medicale,nu poate fi considerat o crima.Cred ca o femeie care isi doreste cu ardoare un copil,nu si-ar bate joc de corpul ei cu buna stiinta...Totusi intre a creste un copil care se va chinui toata viata si(pe linga el se chinuie si familia) a intrerupe sarcina cind inca se mai poate face ceva...cred ca cel putin 90% dintre cele care s-ar afla in aceasta situatia ar alege intreruperea sarcinii.Cei 10%,pur si simplu cred ca ar refuza ideea ca bebele lor ar putea avea ceva si ar merge la risc..Dar atunci,bucuria de mama ,s-ar transforma in suferinta..Plus ca ar trebui sa mai infrunti si gura rautacioasa a lumii. Eu personal am fost intr-o astfel de situatie si din pacate vina a apartinut in exclusivitate medicilor..Mie mi-a trebuit mai bine de 6 luni sa uit de acest episod si sa-mi revin psihic. Daca avortul se face din neglijenta femeii,ptr ca nu isi ia masuri de protectie...DA,avortul e o crima..Sunt atitea femei care se lupta luni si poate chiar ani de zile ptr a face un copil...iar unele privesc cu nepasare si indiferenta faptul ca fac un avort. Toate bune.. cocolino
ancuta06 E o crima, si multe dintre noi am comis-o. Fiecare isi are motivele ei, si cu siguranta fiecare femeie care are suflet, regreta si nu se grabeste sa o faca si a doua oara. Eu am facut o intrerupere de sarcina, si imi pare rau ca am ramas gravida atunci, cand practic nu aveam de ales. Eram clasa a XI a. Atunci mi se spunea ca nu e copil pana la 3 luni, si am crezut. Acum, dupa ce am facut ecografie bebelusului meu cand aveam 9 saptamani de sarcina, si l-am vazut rostogolindu-se, plin de viata, stiu ca nu e asa. Ce pot sa mai spun? Regret tare mult, inca mai sunt marcata.....mi-a luat un an sa ajung inapoi pe o linie de plutire....nu voi uita, dar voi incerca sa traiesc cu ceea ce am facut. Nu prea mai am de ales. Ancuta & [copil] Martijn, (24.10.2003) http://community.webshots.com/user/Busch_family
crism Avortul este o crima pentru care nu exista justificare. [url]http://www.createhealth.org/dimensional.html#[/url] Am gasit pe internet imagini 4D cu "oul fertilizat" incepand de la 11 saptamani. [:(] Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
adlemi Din fericire pentru mine nu am facut nici un avort pana acum.Si mi-am jurat ca nici sa nu fac vreodata!Am avut odata inspiratia de a vedea filmul unui avort,si cand l-am vazut pe bb cum se zbatea in burta...am inmarmurit!Si da,este o crima!!!!!!
Danelutza Consider ca avortul este intr-adevar o crima pentru care mai devreme sau mai tirziu trebuie sa platesti. Nu am facut nici un avort, spre nefericirea mea am un fibrom extrauterin si am pierdut o sarcina de doar doua luni. Am crezut ca innebunesc. Doctorii mi-au spus ca am sanse sa fac un copil normal, dar... cred ca de frica nu am mai ramas insarcinata. Ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa am un copil, caci o femeie fara a fi mama nu se simte realizata, indiferent cit de bun ar fi sotul, la un moment dat te simti singura. Am spus ca platesti pentru avort mai tirziu, asa este, am doua matusi care au facut avort pentru ca era prea devreme pentru a avea un copil, iar apoi cind au vrut un bebelus... nu au mai ramas insarcinate, asa ca... trebuie sa ne gindim bine, daca nu vrem un copil e mai bine sa ne protejam. Imi pare rau daca cu aceste cuvinte am suparat pe cineva Daniela
minimona De ce sa recurgi la avort cand exista atatea metode contraceptive? Nu e mai bine sa previi o sarcina nedorita ? Sunt de acord cu avortul in cazul sarcinilor cu malformatii. minimona
ionela-roxana Eu sunt fericita ,nu am trecut niciodata prin experienta unui avort si cu ajutorul lui Dumnezeu nici nu voi trece! Daca este din cauze medicale (malformatii ,boli grave sau chiar pericol pt. mama )zic ca nu este o crima este ceva care nu poate fi impiedicat. Iertati-ma ca sunt foarte directa insa daca este doar pt. ca nu ai bani sa cresti acel copil(situatie in care sunt multe femei de la sate),cu banii dati pe operatie poti sa cumperi pastile pe cateva luni,mai nou se dau pastile gratuit,atat la studente , eleve cat si la femei fara posibilitati materiale! Sunt impotriva avortului cu toata fiinta mea , nu e normal sa omori un suflet dat de Dumnezeu,o bucurie a ta ! Putem vorbii si de fetele de liceu care raman insarcinate,am fost fata de liceu care avea o viata sexuala dar pt. asta stiam mijloacele de contraceptie si le foloseam!Este si vina parintilor care nu sunt foarte apropiati de copii ,mai ales de fete!Nu stiu cum as fi reactionat daca a-s fi avut o fata si mi-ar fi spus ca e insarcinata ,fiind eleva!Stiu doar ca nu as fi dat-o afara din casa si sigur nu as fi pus-o sa avorteze! Stiu si femei pt. care avortul e ceva normal,nu ma protejez dar daca e sa fie avortez!Asta i-mi spunea o cunostinta care are o fetita de 1 an si jumatate .De cand a nascut si pana acum are 3 avorturi,si probabil va mai avea! Nu mai continui pt. ca as spune acelasi lucru nu sunt de acord cu avortul! Totusi statul se poate implica mai mult si anume sa faca operatii de legare a trompelor pt. femeile care nu mai doresc copii.Astfel poate nu ar mai fii atatia copii flamanzi ,nedezvoltati ,pusi sa cerseasca ! Roxi si bb Rares 9. april.2002 http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
crissandrada Pana acumun an eram de parere ca doar o femeie inconstienta si fara prea multa pregatire poate sa ramana insarcinata in ziua de astazi cu atatea metode de contraceptie. Dar acu un an am ramas si eu insarcinata fara sa vreau.Aveam un copil de 8 luni, alaptam, ma pazisem la fel cum m-am pazit si 2 ani inainte de a face fetita dar s-a intamplat. Nu stiu cum dar asta a fost. Am facut avort cu toate ca imi promisesem ca nu voi face niciodata. Dar nu aveam nici un ajutor de la nimeni, sotul meu este mai tot timpul pe plecAT si am considerat ca nu voi putea face fata cu un copilde 1 an si 4 luni si unul nou nascut.
lorellay E o crima. Gnditi-va la cele care incearca sa aiba copii si nu reusesc. Lorellay Va pupic, tzoc
CorinaM [mamica] Da este cea mai groaznica crima posibila. O comiti asupra unei fiinte mici si nevinovate care nici macar nu a cerut sa existe. Eu, intru in categoria criminala, deoarece din pacate am facut un avort la 21 de ani, eram studenta , necasatorita,... defapt nu are nici o importanta deoarece nimic nu scuza gestul. Daca asi putea schimba ceva in viata mea (si as avea multe de schimbat daca mi s-ar oferi sanas), este categoric fapta pe care asi schimba-o. Regret din suflet, m-am spovedit la preot, amm facut slujbe pentru sufletul micutului, am aprins lumanari si inca mai aprind si ma rog pentru copilul caruia i-am refuzat iubirea mea. Dupa 16 ani de la aceea fapta, ani in care am plans m-am rugat am implorat sa am si eu un copil cat de mic am nascut o fetita Gabriela care acum are 2,11 ani si este comoara mea. Si sa stiti, ca in sarcina avind 37 de ani, mi s-a spus ca probabilitatea ca un copil sa se nasca cu probleme este mai mare e.t.c. si ca trebuie sa fac analize speciale e.t.c. ei aflati ca am fost atat de hotarata sa am copilul si sa nu mai fac aceeasi gresala incat am hotarat sa nu fac analiza respectiva, deoarece sa fim seriosi totul este cu o anumita probabilitate si nimic sigur 100%. Mi-am asumat riscul de a o naste pe Gabriela si de a o iubi indiferent de situatie si Dumnezeu m-a rasplatit cu un copil sanatos si frumos. In plus sa stiti ca nu mi-a fost usor. Sunt mama singura de la bun inceput, tatal a dat bir cu fugitii in momentul in care a aflat de copil, nu a fost pregatit sa-si asume responsabilitatea asa ca mi-am asumat-o in totalitate. Deci este o crima. Oricare ne-ar fi scuza tot crima ramane avortul. Cu drag Corina & Gabriela o zi frumoasa tuturor
b4delia Mi-am schimbat parerea dupa ce am vazut poze cu copii avortati. Mai ales cei de citeva luni. Nu-s prea eu citita in domeniul avortului caci Doamne fereste niciodata nu m-am pus in situatia asta. Dar daca ce am citit si vazut e adevarat, cum sa nu fie o crima cind doctorul taie capul unui prunc si apoi il scoate din burtica mamei? Mi sa facut parul maciuca. Eu nu inteleg cum unele fac avorturi multiple. Adica sa spunem ca ai "gresit" odata...dar a doua oara? ..a treia oara? ...etc. Mi se pare mie sau e mult mai acceptat avortul ca metotda de contraceptie in Romania? Am o prietena care a ramas insarcinata in timp ce era in vacanta in Romania. Cind s-a dus la spital doctorii au presupus automat ca ea vrea avort!! S-au mirat si chiar sa-au bucurat asistentele cind ea a spus ca vrea sa pastreze sarcina. Asa a si facut. Momentul nu era potrivit. Era tinara casatorita, inca in facultate, dar uite ca au trecut si prin asta. Acum are o dulceata de baietel care le umple viata de bucurii. La rindul meu si eu am fost un "accident" si le multumesc parintilor mei si in zi de azi ca m-au "pastrat". Curaj la toate care se gasesc in aceasta situatie. Sa va ajute Dumnezeu sa gasiti calea cea buna!
CorinaM
quote:
Originally posted by b4delia
Dar daca ce am citit si vazut e adevarat, Eu nu inteleg cum unele fac avorturi multiple. Adica sa spunem ca ai "gresit" odata...dar a doua oara? ..a treia oara? ...etc. Mi se pare mie sau e mult mai acceptat avortul ca metotda de contraceptie in Romania?
[mamica] Sa stii ca este adevarat ce ai citi si vazut, pozele cu copilasii din burica ... Asa este. De exemplu la 4 saptamani, GABITA mea avea inimioara perfect dezvoltata si am vazut pe ecograf cum bate. Am fost impresionata pana la lacrimi si am realizat ca sunt un om cu doua inimi ce bat impreuna. Ginecoloaga mi-a explicat ca in primele 10 zile se dezvolta inima care este primul organ care intra in functie. Pai daca inimioara este acolo si bate , atunci ?... In legatura cu cealalta problema (avorturi multiple)in nici un caz nu este vorba de o metoda de contraceptie in Romania, mai degraba este vorba de inconstienta, nepasre si mai ales lipsa de educatie si informare si nu ma refer neaparat la educatia sexsuala, ma refer la educatie pur si simplu, ca sa nu mai vorbesc de educatia spirituala care este aproape inexistenta. Dar ce parere aveti despre medicii care fac aceste avorturi si practic sunt partasi la aceste crime. Ginecoloaga mea nu face avorturi si nu este de acord cu ele ( decat in cazuri extreme - sanatate), am auzit si de alti medicii care au aceeasi parere. Cu drag Corina & Gabriela 2,11 ani o zi frumoasa tuturor
ruprich Nu.
Ioana75 Si eu am fost un "accident", dar am raspuns "nu". Pentru ca este posibil ca momentul "accidentului" sa fie atit de prost pentru parinti, incit sa nu se poata descurca cu bb. Eu vreau bb, n-am facut avort si nu o sa fac de buna voie, dar sint cazuri, cupluri la al n-lea copil, care nu mai pot face fata cu inca un bb. Exista oameni mai puternici si oameni mai slabi. Ioana
flor Buna fetelor, Fiind noua pe-aici am citit toate paginile cu subiectul asta, mi se pare foarte interesant dar dur in acelasi timp.Si eu am votat cu da,este o crima, chiar daca nu sunt in totalitate de acord sa dai nastere unui copil handicapat, care toata viata ar suferi si tu pe langa el. Stii ca exista institutii specializate care pot ajuta astfel de persoane, ca au si ei lumea lor, dar totusi eu sincera sa fiu nu as avea puterea sa am un asemenea copil. Ii stimez si admir pe cei care pot si mai ales pe cei care adopta copii cu probleme. Am facut si eu prostia de a face un avort acum 8 ani, si acum ma gandesc cum am putut fi asa inconstienta, exista riscul sa nu mai pot avea alt copil. Asta a fost cea mai urata experienta din viata mea si nu doresc sa se mai repete vreodata.
AC Eu zic ca nu e crima, dacanu este utilizata ca mijloc contraceptiv !!!??? Exista cazuri extreme gen boli genetice care dau nu un handicap minor ci care condamna copilul chiar la moarte in primii ani sau la adolescenta. Exista cazuri tolerate de probleme familiale majore. Andreea si galusca[copil] Anne-Sarah
aura 1974 Buna fetelor. Din punctul meu de vedere avortul este o crima si nu orice crima tinind in cont ca fatul, bebelusul nu are nici o posibilitate de autoaparare. Eu nu am avut nici un avort chiar daca am ramas insarcinata cind baietelul avea doar 1an si 4 luni. Nu a fost nici o problema, i-am crescut pe amindoi si sint foarte fericita si mindra de ei. Parerea mea e ca probabil parintii nu stiu sa asculte si sa explice fiilor care sunt consecintele unei reletii sexuale,(nu toti parintii)nu vreau sa-i invinovatesc doar pe ei.O viata e o viata si nimeni nu are dreptul de ai taia firul.In cazul ca nu se doresc copii cred ca ar fi mult mai bine sa utilizeze metode anticonceptive.Un bebe nu are nici o vina ,nu e el vinovat in cazul in care vine , nu e el vinovat daca mama nu dispune de resurse le necesare,nu e el vinovat daca mama e doar o copila de 16 ani fara experienta. [q]si sint [:(]
Tia daca nu este sustinut de un motiv medical intemeiat, da
andrada biris Daca vorbim de avortul terapeutic (cauza:mama sau fatul) atunci nu incape nici o discutie. Daca vb de avortul la cerere....nu judec, consider ca femeia are dreptul de a alege. Nu stiu daca pusa in una din pozitii as face-o. Adica terapeutic DA. La cerere NU. Asa cred fara sa fiu in situatia... Dar (e un mare dar pentru ca vreau sa devin ginecolog) nu vreau sa fiu in nici una din pozitii: medicul care face sau femeia care cere. Daca va da dumnezeu sa am parte de sarcini du-se la termen...e bine, dar daca viata ma va obliga (medicul are dreptul sa refuze dar cine stie? oricum banii nu sunt motiv destul de puternic). Cineva (un ginecolog caruia i-am cerut parerea si pe care l-am intrebat daca pot scapa, ca si ginecolog, sa fac intreruperi de sarcina la cerere) spunea sa consider ca daca nici un medic nu ar accepta asta fiecare din femeile in cauza ar putea apela la....stiti voi cum era cand mortalitatea cea mai mare era in randul femeilor care apelau la tot felul de metode pentru a scapa de sarcina. Cred ca nu sunt in masura sa judec fara a fi in cunostinta de cauza. Dar poate fiindca eu am trecut prin multe ca sa am bb si am dorit-o cu disperare tind sa condamn femeile care o fac din comoditate sau egoism. Nu vb de cele care nu-si permit sau care din alte motive nu pastreaza sarcina. Si mai vb de cele care din lipsa de cultura si educatie raman gravide si fac avorturi repetate. Ca admit ca se mai intampla... dar in vremurile in care exista atatea metode contraceptive....cate 10-15 avorturi....nu exista cuvinte. Sa stiti ca am intalnit. Si cazuri in care doresc bb, raman si apoi pt ca s-au despartit de tata...ASTA NU! E parerea mea si nu judec pe nimeni care e impotriva avorturilor. Cu toate astea lumea e plina de copii abandonati fie ca sunt handicapati (grav) fie ca pur si simplu nimeni nu i-a vrut. Andrada mamica Briannei Andrada [mamica] si Brianna [copil]
gegea Pareri si pareri...situatii si situatii...femei si femei....Nu suntem Dumnezeu, nu putem judeca pe nimeni. Oricum, avortul te distruge fizic (dar recuperabil) si psihic (dar numai in parte recuperabil)...evident, in cazul unei femei care are constiinta si indiferent de justificare sau imprejurare. Nu conteaza ca ai ramas neintentionat insarcinata, conteaza ca intentionat si cu buna stiinta ii suprimi viata. O persoana care chiar nu poate avea copii si care vede ca altele fac avorturi cu nemiluita si sunt si foarte degajate cand il fac, are toate motivele sa judece si se considera neindreptatita in fata lui Dumnezeu.... Eu personal, am trait o astfel de experienta si m-am simtit oribil apoi. E cumplit si e bine sa nu te joci cu asa ceva.Cu adevarat linistita ma voi simti cand imi voi strange la piept copilasul(acum sunt insarcinata in 19 saptamani) dar poate nici atunci....pt ca nu exista nicaieri in lume suflet care sa poata tine locul altuia. Cu totii suntem unici.
ruxij Da, este o crima, categoric. Totusi nu mi se pare corect ca numai femeia sa fie vinovata atunci cand se intampla. Barbatii nu au nici o contributie, desi ei sunt de multe ori cei care imping femeia la avort? Desi datoria lor ar fi sa ingrijeasca si sa ocroteasca femeia si copiii lui? Ca femeia doar nu ramane gravida de una singura. Mai cred ca si societatea contribuie cu varf si indesat la aceste crime, prin conditiile care sunt "oferite" femeilor si prin presiunile la care le supune din toate partile.
Jazz Well, Am votat "nu". Din punctul meu de vedere nu e o treaba in alb si negru, are de cele mai multe ori o multime de nuante de gri. Nu sunt de acord cu avortul ca metoda de contraceptie, desi ,din nefericire, stiu ca in unele parti, din lipsa de educatie e folosit ca atare. Nu sunt de acord cu avortul atunci cand e facut dupa primele trei luni decat daca fatul si mama sunt in pericol. Nu cred ca e o crima facut devreme (in prima luna sau a doua luna) pentru ca nu consider ca se curma o viata, din punctul meu de vedere e o masa de celule in continua diviziune si nu o fiinta umana (inca!) si nu e o crima cand e facut dupa viol... In rest sunt pro-educatie sexuala, cu cat mai devreme cu atat mai bine, metodele contraceptive trebuiesc folosite daca o femeie are un pic de respect pentru viata ei si pentru corpul ei. [;)] ________________________ "Because woman’s work is never done and is underpaid or unpaid or boring or repetitious and we’re the first to get fired and what we look like is more important than what we do and if we get raped it's our fault and if we get beaten we must have provoked it […]for lots and lots of other reasons we are part of the women's liberation movement."-Ms.
Pdelia Am votat DA desi nu sunt sigura ca aici se pote spune DA sau NU , este mult mai complicata problema .[ilp] Aducerea pe lume a unui copil nu e o joaca si iti creeaza responsabilitati pentru o viata !!![bang] Desi am votat asa eu i-as considera criminali si pe cei care obliga o femeie sa aduca pe lume un copil atunci cand ea nu doreste acest lucru si ma gandesc aici la cei care ar vrea ca avorturile sa fie ilegale !!![bruta] Problema este cu mult mai complexa si greu se poate ajunge la o concluzie care sa impace pe toata lumea !!! [pegeam]
pisi_ella DA, e o crima...poate cea mai atroce!![V] [pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] din burtica http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx http://www.emmaandreea.3x.ro
Kittie Banuiesc, ca toata lumea care a scris aici, ca nu se va ajunge la o concluzie certa da/nu in subiectul asta, niciodata. Fiecare judeca din experienta - asa si eu, cand mi-am tinut copilul in brate, mi-am dat seama ca nu e fericire mai mare pe lumea asta si ca doar in cazuri medicale se poate accepta avortul ca "solutie". Frica si toate celelalte motive care conduc o femeie catre o intrerupere de sarcina n-au scuza in fata Domnului, chiar daca El le stie pe toate.. ..parerea mea...experienta mea...
addiana in principiu nu sunt de acord cu avortul. sunt constienta ca sunt unele cazuri cand trebuie facut(sarcina imediat dupa cezariana sau alte complicatii medicale,situatie financiara super proasta, varsta frageda- pana in 16 ani...). eu una nu as fi in stare, mi-am dorit un bebe foarte mult si l-am conceput la 21 ani, si sunt sigura ca nu ma voi opri aici. nu le condamn pe cele care au facut un avort, dar daca sunt mai multe... consider ca o femeie ar trebui sa aiba grija de corpul ei si sa se protejeze, ca doar sunt atatea metode de contraceptie. ()dar si aici sunt exceptii: femei violate in primul rand, sau chiar cele maltratate de sotii lor, etc) pe tema asta as avea prea multe de spus, dar ca sa dau un procent: doar 1% din cazuri nu le consider crima, cu toate ca la propriu toate sunt. diana si denisa http://pg.photos.yahoo.com/ph/pozedenisa/my_photos
Elise eu am votat ca nu. Desi imi doresc enorm de mult un bb, desi eu n-am facut, si n-as fi facut avort nici la 15 ani. Dar aici nu discut cazul meu. Ci cazul unei femei (vecina) care si-a aruncat bb in ghena de la bloc... Sau cazul copiilor nascuti normali si mutilati intentionat, ca sa cerseasca. Sau al celor vinduti pentru organe. Sint lucruri care se intimpla. Sint copii nascuti frumosi, si normali, si care mor zilnic din cauza inconstientei, prostiei sau rautatii adultilor. Asta mi se pare adevarata crima. Nu cred ca ai dreptul sa oferi o viata care sa nu insemne decit suferinta. Mai bine renunti din start la sarcina. Mai bine faci avort. Chiar daca si asta ar fi o crima... este o crima care se poate uita, si ierta, mai usor. Elise
cristinamh am votata DA... atata timp cat o amiba e considerata "vie", nu vad cum un grup de celule intre care bate o inimioara sa nu fie considerate la fel... n-am facut avort la cerere, si nu stiu daca as avea vreodata puterea so fac... desi sincer, situatia financiara nu cred ca mi-ar permite mai mult de 2 copii. in decembrie ma chinuiam sa raman insarcinata... si am ramas... dar... sarcina a fost extrauterina. pana s-a vazut la echograf am sperat nebuneste ca dr meu se inseala... dar dupa ce s-a confirmat a urmat cosmarul... trebuia sa renunt. in ziua cand am facut prima injectie cu metotrexat ii batea inima... asitenta ma intreba daca ma doare... ce sa ma doara?? sufletul, care era devastat?? oare conta o intepatura, cand inimioara aceea urma sa se opreasca??? aveam 7 saptamani... si embrionul acela se incapatana sa traiasca! se dezvolta f. repede... tratamentul nu a avut efect, trompa statea sa plesneasca si m-a bagat in operatie la 8 saptamani. in ziua operatiei i se vedeau mugurii manutelor... sotul meu si dr incercau sa-mi explice ca nu am de ales, murim amandoi sau numai unul... ca nu am ce face... si acum incerc sa ma conving ca semnatura mea pe acordul pt operatie nu a fost pentru un avort... am semnat pentru ca sa nu las acasa un copil fara mama... si totusi, cand am venit acasa, un bun prieten m-a intrebat daca avortul a decurs cum trebuie... asadar se considera avort??? nu stiu daca o sa pot uita vreodata ecranul de la echograf... desi am incercat sa nu ma uit... si nu stiu daca, poate , peste ani, cand voi avea acasa doi copii, voi avea puterea sa renunt la un al treilea... am pierdut o trompa, ma gandesc f. serios ca dupa a doua nastere s-o leg pe-a doua... daca va fi nastere cezariana o voi face sigur. daca nu, exista atatea contraceptive... linistea sufletului nu are pret... cine face un avort si poate trai restul vietii cu povara asta... e alegere personala... Cristina [baietel] si [copil]Andrei-Razvan http://www.andreirazvan.home.ro http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
anomis81 Categoric ca ...DA, si mai e si pacat. Mai mult decat atat e un pacat de moarte. Cine suntem noi? si de ce credem ca suntem in stare sa privam de la viata o fiinta? Pentru ca este o fiinta.... Daca D-zeu ti la dat, tot EL te va ajuta sa-l si cresti....
gabirus
quote:
Originally posted by maggda
In Ro stim ce situatie este, copiii din familiile sarace nu au nici un viitor.Nu posibilitati de scolarizare, nu viitor.Cand apuca sa-si cumpere un apartament???Dar ce tot vorbesc...o garsoniera??In veci!!!!
Chiar ti se pare definitoriu aspectul material pentru a hotari daca o fiinta are sau nu dreptul la viata? Poti tu sa-i masori sansele? E o argumentatie intr-adevar egoista! O persoana care face asta isi apara propriul confort! Exista atatea exemple de oameni mari, scriitori, muzicieni etc. care au pornit din familii extrem de sarace. Indiferent de situatie, din secunda in care l-ai conceput esti responsabil pentru acel copil. Renuntarea este cea mai mare dovada de lasitate si egoism. De unde stiti voi asa de sigur ca Dumnezeu nu v-a randuit un copilas cu anumite probleme tocmai pentru ca voi aveti nevoie de aceasta experienta pentru a invata? gabirus
barsines E greu de spus. E foarte greu si poate nedrept sa judeci o femeie care ajunge intr-o astfel de situatie. Eu cred ca este numai intre ea si Dumnezeu. Am o prietena care a avortat. Nu am avut curaj sa-i spun nici sa avorteze nici sa nu avorteze. Si asta pentru ca nu credeam ca am dreptul. Dar am crezut de datoria mea sa o informez : ca micutul are deja o inima, etc. Hotararea trebuie sa fie numai a persoanei in cauza. Eu asa cred. Iar noi cei din jur sa fim alaturi de femeia care trece prin asa ceva fara sa o judecam.
zozela Cu siguranta e o CRIMA...[V] http://community.webshots.com/user/zozela
spic de grau Problema eu o pun in felul urmator: in zilele noastre, avem posibilitatea sa vedem cu ajutorul ecografului, cum arata bebe, daca e sau nu ok. Vazandu-l ca nu e ok, decidem sa il omoram. (in fine - sa facem un avort terapeutic). Ma intreb: in conditiile in care nu s-ar fi inventat ecograful, si in conditiile in care ar exista libertatea de a alege la nastere daca un bebe poate sau nu sa traiasca (pe considerente terapeutice), ati fi de acord sa vi se omoare pruncul? ...ca sa nu se chinuie toata viata... Cate ati fi atunci de acord cu aceasta decizie..terapeutica? Eu asa vad problema.[:(] [majoreta] Luminita [mamica] si [copil] [url="http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau"]DAVID[/url] - 11.03.2004 [bibe] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758"]Povestea nasterii lui David[/url][url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucaluminita/my_photos"][foto][/url] "Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Ioana81
quote:
Originally posted by zozela
Cu siguranta e o CRIMA...[V] http://community.webshots.com/user/zozela
Subscriu...exista metode contraceptive!!!!!!!!!
ionella3003 Sunt si eu de parere ca este O CRIMA[:(]!!!! Nu putem lua noi locul lui D-zeu sa decidem daca cineva trebuie sa traiasca sau sa moara, indiferent de imprejurari! Parerea mea!!! Ionela si Alex (DN 21.09.2004) [URL="http://community.webshots.com/user/ionella3003"]ALEX cantaretul[/URL]
claudia_m imi doresc foarte mult un copil! medicii nu mi-au dat foarte multe sanse, dar intre a chinui toata viata o fiinta umana si a nu avea copii aleg prima varianta.nu ma refer doar la copii cu handicap ci si la cei care vin pe lume "din greseala",pe care ii vezi la cersit goi si flamanzi, batuti daca nu aduc bani la sfarsitul zilei, importanti doar pt alocatia lor,copii carora parintii nu pot sau nu vor sa le ofere minimum necesar. copilul nu cere sa vina pe lume!! cand a aparut trebuie sa-i oferi dragoste, intelegere, un climat familial propice pt. a deveni "om" concluzia o trageti singuri... claudia_m
spic de grau
quote:
Originally posted by claudia_m imi doresc foarte mult un copil! medicii nu mi-au dat foarte multe sanse, dar intre a chinui toata viata o fiinta umana si a nu avea copii aleg prima varianta. concluzia o trageti singuri... claudia_m
[help][ups]..sunt sigura ca nu pe prima o alegi..cel putin asta concluzie o trag eu[;)]. [majoreta] Luminita [mamica] si [copil] [url="http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau"]DAVID[/url] - 11.03.2004 [bibe] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758"]Povestea nasterii lui David[/url][url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucaluminita/my_photos"][foto][/url] "Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
flor_25 Eu nu cred ca este cea mai buna solutie, nu pot sa cred ca in ziua de azi poti ramane insarcinata fara sa vrei cu atatea metode de contraceptie. Daca doresti intr-adevar sa te protejezi ( chiar daca o ,,faci ocazional '') exista destule metode de protectie. Voi nu credeti?
Inger alb Sincer DA! si am facut tot posibilul sa raman, insarcinata la momentul potrvit. Iar in rest avem, foarte mare grija sa nu raman insarcinata. Eu, una multumesc lui D-zeu ca ma ferit de CRIMA! Si daca, va fi o intanplare ESTE BINE VENITA/T! Dar, mai este o cauza daca docturul, imi va spune ca copilul, are vro boala si nu este bine venit (voi face crima[:(]) Jesus said, "Let the little children come to me" We love Jesus because He first love us.
flafi [V]Am votat DA, pentru ca eu consider avortul o crima. Dar asta nu inseamna ca sunt impotriva lui. Cred ca fiecare are dreptul de a hotari si de a-si duce crucea. cred de asemenea ca un avort, uneori, poate produce mai putine daune decat daca sarcina e dusa la sfasit. eu una nu imi pot permite sa judec pe cineva care a recurs la asemenea metoda, a fcaut ce a considerat de cuviinta in acel moment, dar nu incurajez aceasta practica. "So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame" Vaya con Dios http://community.webshots.com/user/flafi1
hosen da avortul este intradevar o crima!!!!!!!!!!!! si tot odata te distrugi si insushi pe tine in toate punctele de vedere,eu fetita care o am am infiat-o,si numi pare rau chiar de loc,dar uniori cind trebue sa alegi intre propia mama,mai avind si citiva frati dupa tine mai mici,care sa nu fii in stare sa-i cresti,chiar daca te-ai dori un copil din dragoste,pe care sal doresti cu adevarat,si care tatal copilului sa nu-l recunoasca,si adevaratu-l tata sa te puna sa alegi intre mama si propriul tau copil,uniori nu ai incotro si trebue sa faci o crima chiar daca suferi o veata pe chestiea asta,eu acum chitiva ani in urma,asa am patit,eram in.......4 luni insarcinata aveam si gemeni imi doream copii din toata inima,chiar daca tatal copiilor nici nu vroia sa auda de ei,atunci eu eram in a noulea cer,nu va pot exlica cit de fericita eram,fatii mei erau mici cind au aflat ca sunt in sarcinata,mea zis,draga noastra sora de unde maninca patru frati mai in cap si doi,doamne va scriu trecutul,cu lacrimi in oki,kare aceasta chestie no doresc nici la dusmanul meu,maicamea la fel era fericita ca va fi bunica tinara,intre timp aflase tatal meu pe timpurile alea,taicameu nu se inpaca cu maicamea bine,si eu certuri scandaluri si etc,dar pe mine nu ma vrut de chind ma nascusem,cind aflase taicameu,venise cu scandal acasa,o batuse pe maicamea,rau de tot si pe fratii mei saracii erau mici inca nu intelegeau cam mai nimica,dupa care ma adusese-n camera unde facuze zarva si-mi zice,punindui cutitul la git mamei mele ..ori copii mei ori maicamea,nu va pot explica ce dezastru ce ......aveam in sufletul meu atunci simtiam ca mi se tae picioarele,maicamea pe jumate avea respiratie jumate no auzeai,fratii mei sarachii,fratii mei se tineau de durerea pe unde ii lovise taicameu,zicea ca dadea in mingea de fotbal in ei,daca nu era maicamea in veata eu nu cred ca eram in stare sa intretin trei frati sai educ si etc,a fost un dezastru pentru mine imi muscam buzele ca sa nui raspund cu lacrimi in oki,vede-am ceata la un moment dat in fata okilor,din cauza lacrimilor,sincer lam uibit pe taicameu enorm de mult, dar nu intelegeam de ce ma ura atit de mult de ce nu intelegea ca vroiam sa fiu fericita,si etc,cind vazuse ca nu raspund ma luat la suturi,si cu picioare-n burtica mea,si mea zis ca daca nu sunt maritate nu am dreptul la copii si sunt o.....,ma luat cu forta si ma dus la un vechin deal nostru din bloc si mi sa facut avort,cind me-am revenit,am ramas cu senzxatie de cosmar acest cosmar il am aproape zilnic,de ani buni,dar totusi ce ma lenisteste putin este rasp;in adincul sufletului mama,de fiecare data dupa acel caz cind ma privea in oki taicameu,imi zinbea cu un semn de multumire,dupa care am reusit sa fug dea casa sa-mi arangez singura veata si sa fiu pe picioarele mele,sa fiu independenta nu nu vreau sa credeti ca vreau sa par modesta chiar de loc acum citiva ani in urma iam propus mamei mele dragi,stiind era scandal in continuare si etc,iam zis mamei mele,daca vre-i sa ma vezi acasa,divorteaza,si dinsa imi raspunse puiule mi frica ne va omora pe toti,atunci maicamea cu frica-n dinti a divortat ca vroia sa-si aiba copii linga ea fericiti,si sa se bucure de ei,acum taicameu sea mai revenit un pic,nu mai e cum a fost eu mam maritat,fratii mei care invata care trebue sa se insoare,taicameu acum sa recasatorit a treia oara cu una mult mai tinara de cit el,si este fericit eu insa copii mei proprii nu pot sa-i fac,dupa acest caz am facut si tratamente si tot degeaba,de aia am ingerasul meu care am infiat-o,dar taicameu stiind ca a gresit cinva fata de mine,de fiecare data cind vorbeste cu un frate de-al meu sau cind o suna pe maicamea,ii transmite,salut-o si pe Dia,mii dor de ia,vreau so vad sper ca intreo buna zi sa ma erte,nam stiut ca o sa iasa asa,vreau sa-mi cer ertare de la ea,sincer lam ertat de mult,dar pin ce am trecut nu pot uita,este foarte greu,pentru mine,si sunt ceva ani dea tunci,de aia va zic la toate avortul este o crima!!!!!!!!-medicul care a fost minan mina cu taicameu acum cind ma vede,nici ma car nu are curajul sa ma priveasca-n oki,si dispare tot timpul din fata mea,o data sa intilnit maicamea si ea zis cum a putut sa faca asa ceva,si stii ce ea zis ca ea singura a venit oricum am lasat-o balta,dar doamne doamnei sus si dinsul vede,si acest medic are si el la rindul lui2 fetite,asa ca nu-mi fac griji,astai povestea mea acra,imi cer scuzer ca am depasit tema si titlul subiectului hosen
ileana achim Da, avortul este o crima, una dintre cele mai urate: sa ucizi o faptura incapabila macar sa se apere! Am doi copii, un baiat si o fata, fetita mea are multe dizabilitati, poate fi etichetata daca vreti cu termenul dezgustator "copil cu handicap". Cine plange de mila unui copil cu probleme isi plange de fapt lui insusi de mila. Va spun din experienta proprie, copilul are o inocenta dumnezeiasca, pur si simplu nu-si constientizeaza conditia, fetita mea este de o frumusete si veselie cu adevarat minunate, dar viata de parinte este grea, pt ca te lupti continuu pt copilul tau. De asta insa Dumnezeu alege sa ti-l dea, pt ca are incredere in rabdarea si dragostea ta mai putin obisnuite si pt ca TU ai nevoie sa duci lupta asta. Sper sa nu devin patetica, dar pur si simplu ma ingrozesc argumentele cu "saracul copil care e handicapat sau care moare de foame". Cineva, nu-mi amintesc acum cine, spunea un lucru cutremurator: PANTECELE MAMEI A DEVENIT CEL MAI PERICULOS LOC DE PE PAMANT.
crinuta Da, il consider o crima! Cine suntem noi ca sa decidem daca un copil are sau nu dreptul la viata???????????? Ce, daca este al nostru, avem acest drept? Noi suntem cei care ii dam viata, sau Dumnezeu? Crinuta si [copil] Rayan
Jazz Chiar daca femeia a ramas insarcinata in urma unui viol? Cine nu a trecut prin asa ceva nu stie ce inseamna. Teama, cosmarurile, cicatricile permanente si dureroase... Intreb doar din curiozitate. ________________________ "Because woman’s work is never done and is underpaid or unpaid or boring or repetitious and we’re the first to get fired and what we look like is more important than what we do and if we get raped it's our fault and if we get beaten we must have provoked it […]for lots and lots of other reasons we are part of the women's liberation movement."-Ms.
ileana achim jazz, nu cred ca durerea si cicatricile produse de un viol dispar printr-un avort...dimpotriva, s-ar putea sa se inrautateasca...nu de alta, dar macar din sentimentul difuz ca te-ai facut si tu partasa unei alte violente, mult mai oribile...pana la urma, care e vina copilului zamislit in astfel de conditii teribile? stiu ca e ingrozitor, am auzit de astfel de cazuri, dar cunosc o poveste din timpul celui de-al doilea razboi mondial despre o femeie violata de un soldat inamic, copilul nascut a fost de neinlocuit apoi in viata ei... daca gasim o singura circumstanta atenuanta pt crima, drumul e deschis in multe alte directii...pana la urma, si Raskolnikov era indreptatit sa gandeasca ca o baba nenorocita si zgarcita nu merita sa traiasca in vreme ce atatia tineri inteligenti mor de foame...
iully DA. EU consider avortul o crima.Dumnezeu nu face greseli..(copii cu handicap)Orice fiinta are un rol in planul Sau. E parerea mea. Pupici[pup]
uka Eu am votat pt da cu toate ca am facut un avort.Si nu pt ca nu as fi avut situatie financiara ci pt ca erau 2% sanse sa fi fost sanatos:un rinichi lipsa, probleme cu inima, cu capul.Care isi doreste sa se fi nascut asa? Cu aceasta exceptie sunt total impotriva.Chiar daca nu am avut situatie si eram "copil" (17) tot nu am facut avort si copiii nu au murit de foame si au cam tot ce le trebuie.
Apanda Eu am votat cu da nu pentru ca ma aflu prin cele care au facut un avort, dar daca te gandesti ca sarcina este in urma unui violnristi sa nasti un copil pe care nu ti l-ai dorit si care mereu iti va aduce aminte de o experienta neplacuta. Stiu ca este cel mai mare pacat sa decizi tu cine traieste si cine nu, mai ales ca noi femeile avem acest dar divin de-a da viata. Asta e parerea mea Pupici pitici multi si mici, de la A@A@A
olim Si eu am votat da, dar asta nu inseamna ca il onsider o crima%, depinde de motiv.Daca este din punct de vedere medical,daca medicii itirecomanda acest lucru mi se pare normal, chiar sunt impotriva cerora care spera sa gaeasca o solutie. Insa in momentul can tu faci un copil cu buna stiinta, adica nu ai grija de tine, cred ca este unul dintre cele mai mari pacate din lume pentru o femeie.Cred in Dumnezeu si in minunile Lui, dar cred si in medicina.Iar in ziua de azi sa faci un avort ca s-a intamplat sa ramai gravida, la cate metod de prevenire sunt mi se pare o idiotenie, Sper sa nu fii jignit pe nimeni, dar asta e parerea mea personala.
scumpyy19 Buna DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE AVORTUL ESTE SI VA FI O CRIMA DEOARECE EXISTA ATATEA METODE CONTRACEPTIVE PE CARE LE POATE FOLOSI ORICINE IN FUNCTIE DE ORGANISMUL PE CARE-L ARE. UNELE CAZURI SUNT DE INTELES DESI SI ACELEA SUNT CONSIDERATE CRIME DAR DECAT SA ADUCI PE LUME UN COPIL BOLNAV SA SUFERE O VIATA INTREAGA ATAT EL CAT SI MAMA LUI MAI BINE SA NU-L FACI.SA NU SE SUPERE LUMEA DAR ACESTA E ADEVARUL
Claudya Apostol Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa existe sarcini nedorite ,toata lumea stie ca in momentul unui act sexual o femeie poate sa ramana insarcinata in orice moment , de aceea daca vrei sa nu ramai insarcinata ori nu te "culci" cu nimeni ori din acel moment iti iei niste metode de precautie care te scutesc de momente neplacute si foarte nefericite.IN momentul cand vrei sa ai un copil trebuie sa stii ce faci, este totusi o viata nu este ca la scoala ca ai luat o nota proasta si o repari cu o alta mai buna sa iti iasa media.............. claudia
gangurici_licurici Cred ca e gresit sa consideri ca avortul e o metoda contraceptiva. Insa se pot intampla greseli. Am patit-o si eu: am ramas insarcinata intr-un moment nepotrivit. Alegerea mea a fost sa nu am un copil pe care sa mi-l creasca mama (pentru ca eu nu as fi putut sa o fac la acel moment). Cred ca un copil ar trebui facut atunci cand e si dorit, poate asa n-ar mai fi atatia copii abandonati. Ideea e sa nu abuzezi de asta, adica sa gandesti: las' ca daca se intampla pot sa fac avort. Ideea e sa te protejezi, dar asa cum spuneam accidente se pot intampla. In cazul meu, s-a intamplat ca eu luam pastile de cativa ani buni, dar am hotarat, la sfatul medicului, sa fac o pauza de 1 luna-2. Nu stiu de ce aveam eu impresia ca dupa asa mult timp de luat contraceptive prima luna e sigura, ca o cant insemnata de hormoni ramane in organism si te fereste de sarcina. De fapt, cum am aflat mai tarziu-prea tarziu- e exact invers. Cred si acum ca am luat decizia corecta. Oricum, baietelul nostr a venit pe lume tot printr-un "accident": s-a spart prezervativul, chestie pe care nu o mai patisem niciodata, adica s-a spart la tanc, cum se zice. Nu ne-a parut rau nici o clipa, desi noi planificasem bebele in anul urmator. Se pare ca el acum a vrut sa vina pe lume...
Ioana-Cristina E foarte greu sa treci prin experienta unui avort , mai ales daca te hotarasesi sa pastrezi copilul dar anumite situatii nu-ti permit acest lucru. O stiu si va spun asta din propria experienta. Acum 2 luni eram fericita si utilizam topicul "Odiseea sarcinii" cel mai mult...si incercam sa invat cat mai multe de la altii...Acum....Totul s-a sfarsit urat si dureros si de aceea am un alt cont ca sa nu-mi aduca cineva aminte prin ce-am trecut.. E foarte greu...mai ales cand te trezesti din somn si-ti dai seama ca el,puiutul tau scump nu mai este....E greu si trist. Nu vreau ca cineva sa treaca prin ce am trecut eu si viitorul meu sot...De aceea , le rog pe toate femeile care pot si isi permit sa faca un copil sa nu renunte la el. Nu stiu ce norocoase sunt ! Ioana-Cristina
oz depinde ce considera fiecare ca fiind accident [alcool], faptul ca ai decis sa faci sex neprotejat in momentul in care nu-ti doreai copil, fara sa te obosesti sa intrebi medicul care ti-a recomandat sa opresti pastilele, sau sa cauti informatii...eu nu i-as spune accident [alcool]. Prezervativul care s-a spart, ei asta este accident! se poate intampla, si eu folosesc prezervativ pentru ca nu suport pastile, dar am in casa pastila de dupa, asa ca daca vreodata se intampla un accident cu prezervativul am sa iau pastila [:D]. Pastila de a 2-a zi este o metoda si pentru cazurile de viol, parca nu e destul de traumatizant violul mai trebuie biata femeie sa treaca si printr-un avort [:(].
pisik 4ever la 25 de ani am ramas gravida fara sa vreau cu prietenul meu de atunci. Terminasem amandoi facultatea si lucram de doi ani. Eram impreuna de 5 ani. Cum a auzit, a sarit in sus sa fac avort, ca daca vreau sa il pastrez n-am decat sa ma descurc singura, intre noi totul se termina. Am fost asa de scarbita de atitudinea lui, deoarece eu l-as fi pastrat, nu vad ce motive aveam sa nu il avem, incat am decis sa fac avort dupa care l-am parasit. You're unique. Just like anyone else.
danitin Cred ca este o chestiune mult prea delicata ca sa o tratam in alb si negru, cu da sau nu. Cred ca multe fete nu sunt deloc pregatite pentru momentul in care, dintr-un accident sau nu, ajung in situatia de a ramane insarcinate si nu isi doresc copilul. Deseori familia nu le este alaturi, educatie in domeniu nu se face, poate nu sunt indeajuns de mature in gandire... Ce e mai grav, sa comiti o astfel de crima sau sa dai natere unui copil pe care sa-l sufoci si sa-l arunci la gunoi sau sa-l abandonezi in maternitate sau in spital? Am citit despre cazul unui astfel de copil abandonat care nu a iesit din salon de 6 luni de zile si are atarnata o oglinjoara in patut: e singurul lui interlocutor....Sunt destule creaturi chinuite, si cu toate aceasta sa faci un avort e ceva extrem de grav...
andrath am votat NU fiindca cre in dreptul fiecareia de a alege. De a alege sa traiasca intr-un fel sau altul, de a face exact ce vrea cu corpul, mintea si sufletul ei. Pe langa dreptul la viata avem si "liberul arbitru" care ne da posibilitatea sa alegem. vad ca aici pe forum, aproape toata lumea s-a grabit sa infiereze avortul si sa se dispretuiasca pe "pacatoase" cu fraze absolut lipsite de realism. un copil traieste in fiecare zi si are nevoie de multe lucruri, e o fiinta vie, nu o notiune abstracta si daca viitoarea mama isi da seama ca e peste puterile ei sa-l creasca, SA NU-L FACA. sunt suficienti copii nefericiti pe lumea asta! idei de genul ca pana la urma mama se va descurca cumva cu botul de carne au facut sa apara atitia copii abandonati, fiindca in practica e mult mai greu. faptul ca unele femei nu pot face copii nu ar trebui sa insemne ca celelalte trebuie sa faca cat mai multi ca sunt norocoase ca pot! nu vorbesc aici de femeile care si-au facut un obicei din avort: de obicei acestea platesc mai tarziu toate astea cu propria sanatate si uneori chiar viata! vorbesc de femeile care au ramas accidental insarcinate si nu-si pot asuma raspunderea unui copil: sunt poate la randul lor copii, au o situatie financiara instabila si asa mai departe! nu pentru toate dintre ele exista un cavaler pe cal alb care sa le salveze si sa le ajute si atunci ele nu au incotro. si va vine sa credeti sau nu accidentele chiar se intampla! in fine imi inchei aici peroratia. nu sunt pro-avort, sunt pro-choice, pro-educatie sexuala facuta cum se cade in scoli. Andreea
impreuna E clar o CRIMA, pentru ca de fapt iei o viata, a unui copilas nevinovat caruia nu-i dai dreptul la viata. Nu cred in scuzele ca ar fi un copil handicapat sau nu ar avea viitor, pentru ca Dumnezeu hotaraste daca copilul ala se naste cu probleme sau nu. Noi NU suntem dumnezeu! Un om handicapat poate sa se nasca asa, sau poate la fel de bine sa dobandeasca handicapul pe parcursul vietii. Atunci ce sa facem cu el, sa-l omoram sa nu se mai chinuie? Ca doar e acelasi lucru... Se tot vorbeste de dreptul femeii de a alege..., dar copilul ala saracutu nu are nici un drept? Ca doar nu el ne-a pus sa-i dam viatza... Femeia are dreptul sa aleaga, sunt de acord, dar sa o faca inainte de a procreea, nu cand are o viata in burtica. Nu am facut niciodata avort si nici nu as face asa ceva. Consider corect sa suport consecintele unei sarcini oricare ar fi ele, decat sa traiesc toata viatza cu constiintza incarcata ca am luat o viatza nevinovata si mai mult chiar a copilului meu, care este o parte din mine! Parerea mea!!! Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
cami30 N-as vrea sa starnesc prea multe voci impotriva mea, dar sincer mi-e scarba de atitudinea lupilor moralisti care au raspuns la acest sondaj cu Daaaaaaaaa, avortul e o crima impotriva umanitatii si un pacat in fata lui Dumnezeu.. Din cultura mea asa, de ateu convins, imi amintesc cum ca biserica condamna si contraceptia, iar sexul se face doar in scopul reproducerii, nu? Daca tot avem atatea persoane religioase, de ce nu respecta cutumele pana la capat. Adica mi se pare mojicie sa ma dau un bun crestin, care bea, fumeaza si face sex de placere... dar condamna pe de alta parte avortul. Am senzatia ca pentru un om cu adevarat religios nu exista conceptul de avort terapeutic. Marea majoritate a femeilor care au votat cu DA, si-au lasat portite de scapare... PAi stai sa vedem , pai daca e copilul cu handicap mai bine avortez... pai decat sa chinui un suflet fac avort. etc. PAi.. si cum mai e cu moralitatea crestina aici? Pai daca e dat de Dumnezeu... lasa-l acolo. Cu un picior, cu cap sau fara, autist sau surdo-mut, ca e darul lui Dumnezeu nu? E foarte simplu sa judeci femeile care regurg la avort, impingand in fatza concepte crestine fara a avea habar de doctrina crestina. Adicatelea... daca copilul venit pe lume.. se loveste, se acceidenteaza si ramane cu handicap pe vecie, ce facem, il omoram... terapeutic? Pai ori laie ori balaie fetele mele. Daca tot sunteti iubitoare de Dumnezeu, fiti pana la capat, cu toate bucuriile dar si nenorocirile pe care vi le aduce CEl de Sus. Si acum parerea mea. Nu, avortul nu este o crima. Avortul se face din lipsa de informatii, din ignoranta, din prostie, din dorinta, din ce vreti voi. Mamele noastre ( unele) au facut avorturi pe banda pentru ca pe vremea lor nu existau contraceptive, si nu cred ca v-ar fi placut sa aveti cate 8-10 frati, chiar daca Ceausescu platea alocatii pentru copii. Nu existau carti, nu aveau habar de cum sa te protejezi, iar metoda calentarului nu era infailibila. AM cunoscut femei, mame de 2-3 copii, cu multe avorturi la activ tocmai pentru ca nu aveau cum sa se protejeze, iar daca noua acum ne scade libidoul si facem sex mai rar din motive de stres, pe vremea mamelor nu prea se punea problema asta, iar daca el mai venea si un pic ametit acasa cu chef de sex.. ce sa mai faca biata femeie care mai avea 2-3 copii de crescut si in plus si serviciu... Tot din considerente religioase sau din ignoranta sunt adusi pe lume azi multi copii cu dizabilitati pe care parintii sau de cele mai multe ori statul se chinuie sa-i creasca. La asta cotizam si noi. Procentul de persoane cu handicap care isi pot castiga existenta este net inferior celui de persoane care au nevoie de asitenta 24h. PEntru Romania este ingrozitor sa ai un copil cu oarece deficiente pentru ca societatea noastra nu are infrastructura necesara integrarii unor astfel de oameni, si de ce nu pentru ca poate nici nu au existat atat de multe persoane cu handicap ca in alte tari unde din aceleasi false motive religioase multe cupluri aduc pe lume copii cu probleme fara sa se gandeasca. Si de ce nu, statul ii ajuta, poate fetele care locuiesc in alte tari pot confirma asta. Imi povestea cineva cum in Elvetia exista foarte multe familii in care exista si un copil cu handicap, din cauza ca se casatoresc persoane cu grade de rudenie mai apropiate sau mai departate pentru a nu-si instraina averile.. si pe langa 1-2 copii sanatosi, mai apare si unul bolnav. Pai nu e asta egoism? Avortul nu este o crima cum nu este de asemenea o solutie in caz de sarcina. Ideala ar fi prevenirea nu? Ideal ar fi sa nu ne imbolnavim de cancer la plamani si sa nu fumam, dar fumam nu? Ideal ar fi sa nu facem hepatita urmand cele mai elementare masuri de igiena si totusi ne imbolnavim nu? Ideal ar fi sa nu facem multe lucruri.. pe care din nefericire le facem si ajungem in situatii de multe ori fara iesire. Omenirea este tot o jungla, poate chiar mai prost organizata decat cea condusa de regele leu, de cea unde selectia naturala este drastica si numai cei puternici supravietuiesc, unde nu se lasa in viata animalele cu defecte genetice pentru a risca degenerarea lantului trofic. Poate suna cam dur, dar daca esti pregatit sa afirmi ca avortul este o crima, esti pregatit pana la capat, sa aduci pe lume un copil oricum ar fi el, si sa fii parinte in orice situatie, nu numai in acelea care iti convin tie. Fara portite de scapare, fara alternative, da? Eu fac parte din categoria criminalilor, de fapt complicilor la crima, pentru ca adevaratul criminal este medicul care mi-a facut intreruperea de sarcina la 19 ani cand accidental am ramas gravida ( nu exista pilula de a doua zi si nici un cabinet de planning care sa ma ajute). Nu m-a pedepsit nici un Dumnezeu pentru ca nu concep sa-mi las existenta condusa de cutume, prejudecati si "pedepse divine". Cred in ceea ce vreau eu sa cred si actionez asa cum imi dicteaza mie ratiunea. Cogito ergo sum!! Si astea fiind spuse sper ca nu am suparat pe nimeni cami
mandyksch Eu cred ca in primul rand cine nu vrea sa aiba copii sa se protejeze, caci avortul nu e o solutie. Acum sunt atat de multe metode contraceptive. Totusi nu imi pot permite sa judec femeile care fac avort.Cel mai usor este sa judeci pe altii. Nici mie nu mi-ar placea sa fiu judecata pentru ceea ce fac pt, ca la o adica eu sunt in situatia respectiva si nu persoana care ma judeca. Iar femeile care au ales sa faca avort terapeutic pt ca se descoperise ca fatul avea anomalii-nu pot sa le condamn, ele probabil s-au gandit la ce vor face copii lor cand vor fi mari, ei vor fi in varsta si nu vor mai avea putere sa le poarte de grija. Sper insa ca eu sa nu ajung niciodata in situatia de a face avort. Mandy, 28+
ingerash doamne dumnezeule, am vazut acele poze si am ramas socata, am abia 17 ani si nu mi-am inceput viata sexuala dar prefer sa raman singura pt totdeauna decat sa-mi mutilez si sa-mi ucid copilul in halul ala. ma doare sufletul de la ce am vazut [V] . le rog frumos pe toate fetele care sunt pro avort sa arunce o privire la acele fotografii ca sa realizeze ce inseamna un avort (dati un search pe google photos la cuvantul abortion) Oana
maria amalia Eu cred ca numai dupa ce ai nascut si ai un bb poti raspunde la aceasta intrebare. Da, consider ca e o crima, daca ma gandesc ca in loc sa dau viata unui copil la fel ca cel pe care il tin in brate as fi ales avortul. Ganditi-va daca ati fi facut avort in loc sa nasteti copilul pe care il aveti acum. Cum ati prefera viata de acum cu copil sau fara copil in ea? Il considerati o minune in viata dv. nu? E, tot asa era si acela pe care ati ales sa nu-l aveti. Multa sanatate tuturor! Manu si bebele Maria Amalia [bibe] http://pg.photos.yahoo.com/ph/manu_14nov/my_photos
oz
quote:
Originally posted by cami30 Poate suna cam dur, dar daca esti pregatit sa afirmi ca avortul este o crima, esti pregatit pana la capat, sa aduci pe lume un copil oricum ar fi el, si sa fii parinte in orice situatie, nu numai in acelea care iti convin tie. Fara portite de scapare, fara alternative, da?
sunt de acord cu tine, eu nu as putea omori copilul meu indiferent cat de bolnav ar fi. Am discutat problema asta cu cineva aici si m-a intrebat ce as face daca copilul nu ar avea nici o sansa de supravietuire si odata nascut ar muri in cateva ore. I-am zis ca l-as tine orele alea in brate si l-as iubi.
quote:
Cred in ceea ce vreau eu sa cred si actionez asa cum imi dicteaza mie ratiunea.
pentru mine credinta nu are nimic de-a face cu avortul, eu nu sunt dispusa sa-mi cladesc viata si fericirea indepartand din viata proprii mei copii, conceputi intr-un moment mai inoportun tot din vina mea.
cataghe
quote:
Originally posted by cami30 Eu fac parte din categoria criminalilor, de fapt complicilor la crima, pentru ca adevaratul criminal este medicul care mi-a facut intreruperea de sarcina la 19 ani cand accidental am ramas gravida
Heh, ce convenabil![:D] _________________________________ In God we trust, all others bring data.
LauraNicole Depinde de motivul pentru care faci avort . Un bb are nevoie de noi : http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm
bogdanai Subiectul e delicat de cind lumea ... Teoretic, da, este o crima. Practic, as vrea, ca femeie, sa am dreptul de a alege daca sa fac sau nu aceasta crima, in sensul ca as vrea sa am libertatea de a alege. Singura pedeapsa pt aceatsa crima sa fie constiinta mea, si nu ceva legal. N-am fost pusa in situatia de a alege,Doamne fereste, dar as vrea sa stiu ca sunt libera sa fac ce vreau. Cu ce nu sunt insa sub nici o forma de acord sunt cei care toarna copii cu nemiluita ca "asa scrie in Biblie si asa le-a dat Dumnezeu" si se asteapta sa-i creasca comunitatea. Adica eu sa platesc pt convingerile lui religioase !!! Caz concret, un tip din asta care a facut 16 copii, nevasta-sa a murit la 45 de ani de cancer, a stat omul 1 an dupa care s-a insurat din nou, ca de, p... cere !! (scuzati limbajul). Nevasta-sa are si ea 1 copil, dar cred ca in curind va intra si ea pe banda !!! Bineinteles ca n-are cum sa tina casa singur, chiar si cu nevasta, asa ca a gasit niste femei la fel de bisericoase (soacra-mea de exemplu) care se duc cu rindul in fiecare zi si-i curata, ii spala, ii calca, ii gatesc pt toata armata de copii !! Femei care strabat tot orasul ca sa-l ajute pe saracul om, care nu mai pridideste, in schimb pt ele nu fac eforturile astea ... Plus copiii mai mari, care au o viata chinuita de mici, incercind sa preia o parte din sarcinile parintilor lor ! E, cu asta eu nu sunt de acord ! Boghi http://community.webshots.com/user/bogdanai
lili26it Teoretic da este o crima dar cand te gandesti ca il faci si apoi nu ai cum sa-l cresti incepi sa crezi ca e mai bine asa decat sa-l vezi murdar,mort de foame si lasat pe strada la cersit unde toata lumea rade de el si il injura!Cunosc cateva cazuri in care femeia nici macar nu stie ce e aia pilula contraceptiva ca sa nu mai vorbim de alte metode,asa ca fac copii si apoi ii abandoneaza spunand ca nu are cu ce-l creste!Daca ramai insarcinata si crezi ca nu ai posibilitatea de a creste acest copil si de ai oferi tot ceea ce el are nevoie sau daca sunt probleme de sanatate sa ma ierte Dumnezeu dar e mai bine sa intrerupi sarcina asa nu suferi nici tu mai tarziu dar nici el!Asta e parerea mea[ups] Dogaru Lili
ana maria Pentru mine e o crima. Si poate doar femeile care au trecut prin ani intregi de treatamente pentru a face un bebe inteleg asta. Dar, pe de alta parte nu conmdamn pe nimeni. Ana Maria si bebe Victor Stefan [bibe](15 12 2004) Succes si s-auzim numai de bine!!!
Jocelyn Eu cred ca nu e o crima sa faci avort in cazuri speciale si prin caz special nu inteleg ca ai uitat sa iei pilula. Deasemenea nu sunt de acord cu ideea de-a face cati copii iti da Domnul, ca Domnul nu vrea sa devii o povara pentru altii si sa-ti chinui sotia si sa ajungi la "anul si copilul". Dar asta tine de contraceptie, nu de avort. In rest, pentru cele care nu se protejeaza si pe urma se vaita c-au ramas insarcinate si trebuie sa faca avort fiindca n-au gandit inainte, cred ca e o crima. "Remember not only to say the right thing in the right place, but far more difficult still, to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment."
iullia pt mine, e o crima cum crima a fost si ce mi-au facut eram insarcinata in 10 saptamani, m-am dus sa fiu luata in evidenta, analize, etc si bomba: copilul nu se putea naste (am mai multe probleme, printre care bazin dublu, (doar pe dinauntru, asa sunt "ca biscuitele in dunga"), spina bifida samd) m-am internat si mi-au facut chiuretajul, dupa ce, in prealabil mi-au facu laminare, de aceea m-au oprit in spital cu o zi inainte mi se spusese ca, fatul era normal, se dezvolta normal, si ca s-ar fi nascut cu o greutate aprox. de 3800-4000, ceea ce-i era imposibil corpului meu sa suporte, deci, se impunea o mica cezariana la 5 luni, fara garantia ca fatul va supravietui, sub 15%, iar eu, putin peste 50%
roxi23 E o crima si eu am fost partasa...Imi dau seama acum cand il tin pe Darius de 2 luni in brate...In urma cu 2 ani am facut un avort, consideram ca nu sunt pregatita...Acum 11 luni, cand am af;at ca sunt insarcinata, am stat pe ganduri dar am ales pastrarea sarcinii. Vazandu-l pe Darius, imi dau seama ca as fi comis cea mai absurda crima posibila...nici nu vad viata fara bebelusul meu...Si viata mea nue printre cele mai frumoase, dar bebelul imi da putere sa mrg mai departe. E singura ma fericire! http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi
Tzupi nu cred ca avortul e o crima....in cazul in care bb-ul s-ar naste foarte bolnav, dar mai cred ca in ziua de azi exista destule metode contraceptive la indemana oricui pentru a nu se ajunge la avort. Anca&bb Mara [url][/url]http//:www.noraz.ro/mara-ulia
ceciliamocanu am raspuns DA este o crima si intradevar sunt situatii cand esti nevoit sa treci prin asta din motive medicale sau materiale,sa nu ma intelegeti gresit vorbesc in numele meu.Am trecut prin asta si nici acum, dupa multi ani, nu imi pot ierta.pentru mine ramane sa-mi port crucea si sa ma descurc cu constiinta mea cum pot.dar...nu demult am fost pusa in situatia de a alege...eram insarcinata in 14 saptamani cand la triplu test mi sa spus ca exista o probabilitate mai mare de 1 la 50 de a avea un copil cu spina bifida. am ales... si astazi imi legan copilul sanatos tun chiar in timp ce va scriu. Cred ca sunt una dintre putinele mame care dupa ce a trecut prin experienta avortului si a unei extrauterine nu mai putea spune "da" unui avort indiferent de perspectiva.inainte de a stii sigur ca e sanatos ma vedeam cu el in brate alinandu-l si iubindu-l si nu stiam cum sa-i spun sotului meu ca eu nu renunt la acest bb pentru nimic in lume! Dumnezeu ma ajutat si acum legan un ingeras la pieptul meu ! [9cer] In clipele acelea ma gandeam insa ca societatea m-ar condamna daca as da viata unui copil cu handicap, acum, cand avortul este la indemana oricui. este greu sa judeci pe altcineva dar raman la convingerea ca este o crima indiferent de motive
fdoina Avortul e o crima mai infricosatoare decat alte crime, pentru ca e chiar mama cea care decide sa ia viata propriului ei copil In ce priveste avortul din motive medicale, el are circumstante atenuante, doar in ce-l priveste pe med