Ati alaptat?
ADMIN Ati alaptat?
ADMIN Sondajul a fost propus de Tareia: "Cred ca ar fi interesant de stiut cate mamici au alaptat dupa ce bebelusul a implinit 6 luni si pana la ce varsta. Pt.cele care nu au alaptat mai tarziu de 6 luni,daca puteti sa scrieti si motivul. De ex: "a trebuit sa ma intorc la servici" sau " nu am mai avut lapte" sau "m-am imbolnavit si a trebuit sa opresc alaptatul". De asemenea poate am putea numara si cate mamici nu au alaptat deloc si motivele pt. care nu au facut asta. As incepe eu: am alaptat si dupa ce baietelul meu a implinit 6 luni si inca il mai alaptez (are acum 9 luni). Va multumesc pentru interesul acordat."
Marina eu am alaptat cam 2-3 sapt. Nu am avut lapte si nici nu m-am prins decat atunci cand am constatat ca al meu copil scadea in greutate pe zi ce trece. Pana am introdus mancarea solida cu gust[:D]Maria a avut greutatea sub medie, si totul s-a datorat infometarii din primele saptamani!ufffffff. De aici un mare of al meu...lipsa de informare a proaspetelor mamicilor. Nu stii ce sa faci, nu stii cum ar trebui sa fie bine, nimeni in spital nu te ajuta... Marina
2mami Eu am alaptat primul copil pana la 1 an (as fi continuat dar nu a mai vrut, ulterior am constatat ca a renuntat cam in perioada in care ramasesem insarcinata cu al 2-lea bebe si probabil se modificase ceva din gust sau poate compozitia?). Din pacate, cu al doilea copil, care a fost prematur, am avut mereu probleme. L-am alaptat pana la 4 luni dar cu mare greutate (de la 2 luni, jumatate din masa era de la [bibe]). Nici acum nu inteleg ce s-a intamplat in jurul varstei de 2 luni, de nu mai voia nicicum laptele de la mamica lui [q].
Anina_n Am alaptat timp de 15 luni si 1 saptamana. Deja, lucram de 2 luni iar alaptatul devenise foarte obositor. Ii iesisera maselutele si caninii, nu o mai chinuiau gingiile, nu mai era atat de agitata si atunci am hotarat ca a venit momentul sa o intarc. Nina & [copil] Nina-Cristina (1 an si 9 luni) http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
Banti Eu i-am alaptat pe ambii copii, pe fetita 8 luni si pe baietel 11 luni, in primele 4 luni au primit numai lapte matern fiecare. Nu am avut probleme cind i-am intarcat. Erau amindoi grasuni si nu prea am avut probleme de sanatate cu ei. Consider ca a fost o experienta deosebit de frumoasa si gingasa, dincolo de aspectul practic. Ioana
ariel_7000 alexutza are aproape 7 luni si inca o mai alaptez la masa de seara.m-am decis sa-i dau sa suga cat pot de mult, pt ca stiu cat de important este laptele matern, plus apropierea fizica dintre noi doua. ariel http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1 http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
ionela-roxana Am alaptat 11 luni si asta in cazul in care am reinceput scoala cand bb avea 6 luni! Veneam de la scoala ca sa il alaptez dar nu-mi pare rau! Am incetat doar atunci cand a vrut el! Sunt foarte fericita ca l-am alaptat atat de mult![mamica] Sanatate si numai bine!!! Ione`
nadina Am alaptat 8 luni. Am avut lapte din belsug si bebe papacios. Din cauza alergiilor mele (cel putin asa cred eu) copilul a avut colici. 4 luni nu am pus geana pe geana. Ii dadeam cand bonnisan,cand Sab Simplex. Cand a implinit 3 luni jumate m-am intors la serviciu. Pe la 3 luni a inceput diversificarea. Am continuat si cu alaptatul. La inceput m-am muls si fugea soferul sa-i lase biberonul,apoi am alaptat-o numai seara,noaptea si dimineata. La 8 luni am intarcat-o deoarece devenise foarte cald in Bucuresti,nu mai avea pofta de mancare, nu se mai odihnea bine, am hotarat sa plece putin la bunica la munte. Privind in urma, pot spune ca nu a fost deloc usor insa a meritat. Sentimentul de fericire pe care il ai simtind puiul la san nu se compara cu nimic altceva. E pacat sa ai lapte si sa abandonezi din cauza unor mici disconforturi, alaptatul natural este foarte important pentru sanatatea bebeilor nostri. Nadina "Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
bubutzu Da,am alaptat 11 luni(mi-a fost foarte greu sa-l intarc dar am fost nevoita din cauza reinceperii activitatii) [pup]de la Cristina si bb Mihai(1an si 11 luni)
ciupercar Rebecca are 8 luni acum si inca o alaptez, dar numai seara si dimineata. De la 6 luni am inceput serviciul. Vreau s-o alaptez pana la 1 an, daca o sa mai am lapte, ca deja a inceput sa faca figuri, cred ca intrat in faza cand nu mai vrea sa bea asa de mult. raluca www.rebecca.ro
cl L-am alaptat pe Alex pana la 7 luni. Desi aveam lapte din belsug, l-am intarcat dim mai multe motive. In toata perioada alaptarii, copilul a avut colici.Toate ceaiurile si siropelele, pe care le-am incercat, au fost inutile. Cand il vedeam cun se contorsioneaza si strange din pumnii, mi se rupea sufletul. Poate ca daca nu ma lasau pe mine nervii, mai continuam, nu stiu. Un alt motiv a fost faptul ca incepuse sa ma ia pe post de suzeta, statea la san mult si bine, daca ar fi putut, ar fi stat toata noaptea si incepuse sa ma si muste, pentru ca-i ieseau dintisorii. Am simtit ca nu mai pot si am zis ca gata, ma opresc. Claudia
Otilia Adélie implineste in curind 16 luni si tot o mai alaptez... Am alaptat-o exclusiv pina la 6 luni si jumatate si este foarte sanatoasa, n-a fost racita niciodata (si nici alte otite sau infectii respiratorii n-a avut) Otilia&LaAdelita
Margot Am alaptat pana la 10 luni, si cred ca as mai fi putut alapta.Dar eram asa de grasa ca nu ma mai puteam suporta eu.Asa ca am hotarat sa nu mai alaptez si sa incep sa mananc mai putin, plus ca devenise si f obositor, eram noaptea pe post de suzeta, ii placea sa adoarma cu sanul in gura si cum il scapa se trezea si plangea.Greseala mea recunosc. Margot
Danza L-am alaptat pe Danut pana la 1 an 7 luni si 10 zile. Desi am inceput serviciul cand micutzul avea doar 3.5 luni, datorita distantei mici intre servici si casa, am putut sa-l alaptez in regim normal (pana la 6 luni numai san), fara supliment de lapte praf si fara prea mari sacrificii, primind o placere imensa atat eu cat si micu. Cu drag, Dana, mamica lui [copil] Danutz Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250 http://www.yamafoto.com/?ref=6599
adriana Am alaptat 13 luni si sunt tare mandra de asta [:D].. Daca nu ramaneam insarcinata cand Codrin a facut 11 luni, probabil ca incercam alaptatul pana la 2 ani [:p] Dar se pare ca el a simtit ceva si s-a intarcat singur [:(] La fel o sa fac si cu al doilea...[alcool]
madelaine Eu primul copil l-am alaptat doua luni pentru ca am ramas gravida cu al doilea. Al doilea l-am alaptat 4 luni, iar ultimul aproape 6 luni. Madelaine si cei trei muschetari
Florys Pe primul l-am alaptat cinci luni si jumate...dupa care fiindca tocmai racisem groaznic in iunie [bang] m-am gindit ca e de ajuns cu alaptatul si m-am oprit din proprie initiativa... Cu al doilea, am alaptat-o pina la patru luni si jumate cind am pierdut laptele....[bang] fiindca a fost f. greu, eu incepind lucrul cind bebitza avea doar 49 de zile....Eu as fi vrut macar pe al doilea sa-l pot alapta mai mult dar nu a fost sa fie... Flory "Sanatate ca-i mai buna decit toate! Albumul: "http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
mariailin Am alaptat numai trei luni pentru ca m-am imbolnavit, am racit la plamani, si am facurt un tratament lung cu antibiotice. M-am simtit f. vinovata la momentul respectiv. Am avut noroc ca Vlad a acceptat imediat laptele formula. Maria
DanaR Din pacate si spre marea mea durere Patric nu a mai vrut sa suga de la 4 la 5 luni decat noptea si apoi nu a mai vrut deloc, desi lapte aveam... Culmea a fost ca a refuzat total orice fel de lapte asa ca i-am suplinit lipsa laptelui cu urda de casa, iaurt si smantana pana pe la sapte luni cand a acceptata lapte de vaca dar foarte putin... Cu drag si pupici pt. mamici laptarese adevarate DanaR
Samsara7 Am alaptat ceva mai mult de 3 luni. Aveam lapte din belsug, copilul manca cu pofta dar din pacate mi-am supraevaluat fortele si din pricina oboselii si a stresului am inceput sa pierd laptele. Am alaptat pana la ultima picatura si mi-a parut tare rau ca nu s-a putut mai mult, deoarece e un moment privilegiat intre mama si copil, ca sa nu mai vorbesc de beneficiile laptelui matern. Mihaela
clara am alaptat f putin 1-2 luni pentru ca nu prea am avut lapte. de aceea invidiez mamicile[:I]care au avut lapre si l-au hranit pe bebe mullllllte luni. dar poate Doamne Doamne imi da lapte mulllllt la bb2. clara[gravi]
petruta Alimentatzie mixta ( mai mult lapte praf) inca de la inceput, pentru ca aveam putin si nici acela nu-l dorea decit din biberon. Deh asa s-a invatzat din materitate cind eu nu aveam deloc ! Asa ca mare chin a fost, muls cu pompitza... Pe la 4 luni a refuzat laptele matern, chiar si administrat cu biberonul. Deci, vointza am avut, in ciuda tuturor sfaturilor de a renuntza, cantitatea cit de mica adunata, i-o dadeam prima. Cu toate ca preponderent in hrana lui a fost laptele praf , nu a avut probleme de sanatate, alergii etc. Petruta & bb Mihai [copil] http://community.webshots.com/user/gabrielmil
CameliaH Pentru ca fetele mele s-au nascut prematur la 32 de saptamani au fost hranite in spital mai intai prin gavaj (sonda introdusa in stomac) apoi cu biberonul cu lapte muls de la mine. Am stat doua luni la maternitate. Am continuat acasa cu mulsul si laptele dat la biberon pentru ca mi-a fost imposibil sa reusesc sa le invat la san. Erau foarte mici ca si greutate, mi-au spus sa nu le fortez sa suga sa nu faca efort prea mare sa scada in greutate. La 3 luni jumate Maria s-a imbolnavit si am mai stat o luna cu ea in spital in doua reprize. Dupa prima repriza de stat in spital, epuizata, cu nervii la pamant obosita fizic si psihic si la indemnurile soacra-mi care nu ma mai suporta sa ma vada mulgandu-ma si care avea puternica impresie ca fetelor nu le place laptele meu, am renuntat incet incet la alaptat. Mi-am facut o mie si un de procese de constiinta din cauza asta, dar atat am putut eu in momentul respectiv. Si am avut lapte o gramada. La maternitate se hraneau 7 prematuri cu laptele donat de mine. Nici nu reuseam sa scot tot mereu tot laptele, mi se umflau sanii, staeam cu gheata, etc. Toate bune!
crism Am alaptat pe baiat pana la un an jumate... Daca nu ramaneam insarcinata poate mergeam pana la doi. Acuma alaptez fetita si are 8 luni. Nu stiu cand o sa ne oprim, dar stiu ca o sa mergempana peste un an. Vad efectele alaptatului, amandoi copii au fost sanatosi, si sunt sigura ca alaptatul a avut legatura. Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si[copil]Elena Maria 8 luni.
hi_lara Horia, baietelul meu are 13 luni si inca il mai alaptez.E drept, ca deja ma bate gindul sa-l intarc fiindca a inceput sa suga tot mai des...este deja o forma de alint.Este bine dezvoltat si sanatos...cred ca a meritat efortul din plin!!!
Pet Dar pentru cele care inca alapteaza sau abia au inceput raspunsul potrivit e "nu ma regasesc in variantele de mai sus"?
Cricor Eu l-am alaptat pana la 9 luni, cand am fost in Romania si tot drumul ala lung, statul prin aeropoarte, apoi diferenta de fus orar, ne-au dat peste cap si am inceput sa nu mai am lapte, el sa nu mai vrea sa suga. Dupa o luna cand ne-am intors, n-a mai vrut sa suga deloc. Cand avea bebeul 6 saptamani am facut mastita, si pentru ca am luat antibiotice (vreo 5 zile), am fost in mare cumpana daca sa-l mai alaptez sau nu. Si medicul meu si pediatrul m-au incurajat sa nu opresc alaptatul, mai ales ca luam un antibiotic care se da si bebelusilor daca s-ar imbolnavi. M-am bucurat pe urma ca nu m-am luat dupa mintea mea.
Gabbriela Am alaptat 9 luni si 2 saptamani, intr-o zi i sa pus pata ca nu mai suge si asta a fost tot. Acuma are 11 luni si papa formula si alte mancaruri. Gabbriela & [copil]Julian
MadyCM Matei a supt pana pe la 2 luni jumate... Eu aveam lapte destul si era si consistent, insa atunci am racit foarte puternic si desi nu am luat nici un medicament, totusi... probabil ca ceva s-a intamplat cu gustul laptelui meu pentru ca a inceput sa-l respunga... cum il puneam la san, lua o gurita si incepea sa planga si sa ma impinga... am trecut pe lapte formula si il mai pacaleam noaptea cand dormea in timpul suptului... De pe la 3 luni nu a mai mers nici asta, asa ca am inceput diversificarea si... asta a fost! Pupici si.... cele care pot, sa alapteze ca e bine pentru bebei! (poate mai putin pentru sanii lor... depinde de noroc... ai mei au scazut mai rau decat erau inainte, cand si asa erau mici :-D) Corina si bb Matei
iamona am alaptat pana la 7 luni...stresul intoarcerii la lucrul mi-a intrerupt laptele... as fi alaptat si pana la 2 ani...aveam lapte mult peste cerintele bebeului... trebuie sa prezicez ca el nu a vrut sa suga niciodata.. m-am muls la 3-4 ore pana la 7 luni si i-am dat cu biberonul... acum vreau sa fiu sigura ca nu i se da biberon sau suzeta in spital ca sa pot alapta si eu normal, la san....cat s-o putea de mult
rachel Am alaptat-o pe Ioana pana la varsta de 6 luni.As mai alaptat-o si la ora actuala ( Ioana are 9 luni ) dar n-am mai avut suficient lapte. Nu regret , de fapt ar fi o prostie sa regret faptul ca am alaptat. In prezent imi amintesc cu drag momentele in care se agata de sanul meu. Rachel si Carmen http://www.babiesonline.com/babies/s/spetco
amelia O alaptez inca pe Ana Maria (are aproape 1 an si 2 luni), dar doctorita pediatra mi-a spus ca dupa 1 an e bine s-o intarc, pentru ca altfel puiul meu nu se va dezvolta bine din punct de vedere psihologic, devenind prea dependent de mine. Asta mi s-a parut ciudat, fiind in contradictie cu tot ce ni se spune in rest (scoala, mass-media): "Alapteaza cat mai mult cu putinta, pana la 2 ani daca se poate!". Pe de alta parte stim ca dupa 1 an laptele matern nu mai are aceeasi compozitie. Deci am decis sa fac cum mi-a spus doctorita, mai ales ca i-a aparut fetei un nodul la sanul drept si ne-a spus ea ca ar fi din cauza hormonilor materni transmisi prin lapte. Asa ca de vreo 2 luni am mai rarit-o cu alaptarea, primeste san numai de 1-2 ori pe zi, mai mult ca o gustarica. Oricum eu sunt foarte multumita si mandra ca am reusit sa o alaptez pana la varsta asta (1 an si 2 luni) si ca am avut lapte cum trebuie, incat nu a necesitat suplimentare cu lapte praf. Dar saptamana viitoare va trebui sa iau medicamentul acela nenoocit care imi va lua puiul de la piept... si sunt deja tare trista... Va pupam cu drag! Amelia si Ana Maria. [url]www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria[/url] Dincolo de nori este intotdeauna soare!
Lia Uite ca-s campion[:)]. L-am alaptat pe Iepu pana la 2 ani si 3 luni.E adevarat ca ramasese doar ca un hobby,inainte de somn cate o tzoshcaiala mica. N-am reusit sa constat decat influente pozitive ale alaptatului.Iepu a fost in mod continuu un copil sanatos,acum cateva zile s-a captusit cu un virus si a avut febra pentru prima oara(va avea 2 ani si 11 luni pe 13 nov.).Pediatrul spunea ca in principiu ar trebui sa fie febril pentru o saptamana,Andrew a avut febra doar 3 zile.N-am constatat intarziere de limbaj,dependenta excesiva,toate sunt in regula. Retrospectiv privind lucrurile,am convingerea c-a fost un lucru bun. Numai bine mamicilor si bebelusilor! Lia&Andrew
aquariusrpro Din pacate nu am putu alapta dacat pana pe la 5 luni dar ultima luna si jumatate au fost doar "gustari".Nu aveam lapte suficient si Bubu nu lua in greutate cat trebuie. De la 3,5 luni am trecut pe alimentatie mixta si pe la 5 luni ICIL a secat de tot! Felicitari celor care au reusit alaptatul la "ca la carte" ! Roxana&Ruxandra
danielac Din pacate nu, desi mi-am dorit si as fi putut sa o fac. Asta e viata... [*] Dana si Diana-Maria [*] http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072 paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
Sabina Eu inca alaptez, si Sofia se apropie de 14 luni. Felicitari pentru sondaj, eu sunt cea care s-a rugat de un milion de ori de moderatori sa faca Sticky subiectul meu despre alaptat ( Motivele intarcarii precoce), asa ca ma bucur nespus ca s-a gasit macar solutia asta. Pana acum cred ca e solutia optima pentru fata mea, care nu vrea alt lapte.Din pacate ma scoala noaptea...asa ca de azi noapte a dormit Tati cu ea, eu am preluat ostilitati-le de la 5 30 AM...cand i-am dat sa suga... Sabina & Sofia Galagia
jade l-am alaptat pe Andrei 9 luni si as fi continuat daca nu ar fi renuntat singurel. oricum, sunt convinsa ca e cel mai bun aliment pentru copilasii nostri. Mada
Dy Cezar are 8 luni si inca il mai alaptez dimineata, in cursul zilei de 2 ori ca un supliment, seara si in cursul noptii cand vrea el. Cand avea doua luni, m-am imbolnavit tare, am avut febra 39,6 si a trebuit sa ii dau lapte formula timp de o saptamana, pana mi-am revenit. Pot sa va spun ca in acea saptamana am fost tare speriata pt ca bb s-a constipat foarte rau de la laptele praf, plangea dupa mine rau de tot, iar eu eram disperata pt. ca nu mai puteam sa-l alaptez, si imi era teama ca nu va mai dori sa pape de la mine. In acest timp m-am muls si laptele l-am aruncat. Daca nu s-ar fi intamplat asa, as fi putut sa spun ca l-am alaptat exculsiv la san pana la 5 luni. Dar nu a fost asa. Dupa o saptamana fix, am inceput din nou alaptatul. As vrea sa pot sa-l alaptez cat mai mult posibil, pentru ca este un sentiment ce nu poate fi inlocuit cu altceva. Dy - mami de Cezar si sotie de Danut http://community.webshots.com/user/dienuta101
bagoiu Pe primul l-am alaptat pana la 3 luni exclusiv. Apoi, pt ca luase foarte putin in greutate, i-am dat completare. I-am mai dat pana pe la vreo 7 luni, dar cu mare chin, eu nu aveam suficeint, el, daca nu i se umplea gura de lapte, nu voia sa suga etc. Acum, Sofia are aproape 9 luni si ii dau in continuare. Nu stiu cat o sa mai reusesc, desi nu au fost probleme semnificative pana acum, doar uneori, de oboseala, stres, sau cand mi-a revenit menstruatia (la 7 luni jumatate). Desi in momentele cand ai un pui la san te simti fericita, pot spune ca ma simt cam obosita. Si, cum mai spunea cineva, sunt ingrozitor de [grasa]si ar trebui sa fac ceva. Totusi, inca nu renunt! Oricum, nu stiu daca ma lasa Sofia asa usor ca ii plaaaaceee!..[pofta]
Marianar Din pacate foarte putin, pana la 3 luni jumate. Atat am avut. Asta e, oricum Vladut e un copil santos si nu am avut niciodata probleme. Sanatate la bebici si la mamici! Mariana & Vladutz
claudia_2803 Am alaptat-o pe Laura 8 luni.Primele 6 saptamani au fost cumplite(infectie la sani,etc).La 11 luni a facut infectie la rinichi si sincer,am fost foarte dezamagita.[bang]Ma asteptam sa fie mai rezistenta la boli dar...I-am zis lucrul asta doctoritei si ca pe urmatorul nu-l voi alapta deloc la care ea mi-a raspuns:daca nu o alaptai putea fi si mai rau.Asta ca sa ma incurajeze.Oricum...n-a reusit[q] Claudia&Laurici
oz sa fiu eu singura mama care a URAT alaptatul? primul copil l-am alapatat 3 saptamani, a fost CUMPLIT, nu avea legatura cu copilul pe care il iubeam extraordinar de mult, stateam cu ochii pe ceas: mai sunt 2 ore si se scoala sa suga...mai este o ora...ultima jumatate de ora de asteptare simteam ca imi pierd mintile. In final am fost foarte fericita ca am gasit o scuza sa renunt, trebuia sa ma intorc la scoala si nu puteam sa fiu acasa la fiecare 3 ore. O zi i-am dat o masa san, una biberon, a doua zi numai biberon. Laptele meu a disparut ca prin minune si abia atunci am reusit sa ma bucur cu adevarat de bebe. Fata a fost prima data bolnava (amigdalita) la 3 ani si 3 luni, acum e pana la umarul meu si a fost bolnava (racita) in total de 5-6 ori, altceva nimic. Al doilea copil l-am alaptat 10 zile, si astea cumplite, din cauza stresului (ne pregateam plecarea din tara) am renuntat (sau am avut un motiv sa renunt), laptele a disparut foarte rapid si de data asta si am putut sa ma bucur de copil. Si asta a fost bolnav de 3 ori, viroze pe care le-a facut cand am ajuns in Au pentru ca erau alti virusi. In rest amandoi copiii sunt foarte sanatosi si nu am probleme cu ei. personal cred ca se exagereaza importanta alaptatului ducand unele mame (care nu pot alapta)la disperare. Si eu mi-am facut procese de constiinta cand am renuntat la alaptatul primului copil, mi-era frica ca va fi bolnav, etc si numai din cauza mea. Daca este sa dau un sfat ar suna cam asa: atata timp cat va face placere este foarte, foarte bine dar nu cred ca este ceva atat de important incat sa te rupi in figuri pentru asta. Si mai ales nu judecati pe cele care nu vor sa alapteze, nu le faceti sa se simta vinovate, o mama care alapteaza impotriva vointei si impotriva a ceea ce simte va avea resentimente fata de copil, mai bine cu biberonul si fericiti decat cu sanul si cu mama nebuna.
ruxij Eu am alaptat 3 luni. Dar am dat si completare, cu precadere la ultima masa, a.i. copilul meu a dormit cate 8 ore pe noapte de la varsta de 3 saptamani. Asta a fost minunat, pt. ca am stat cu el acasa doar 2 saptamani. ruxij
Eliana Eu am alaptat 1 an si inca mai alaptez si voi alapta in continuare pentru ca aceste momente sint unice pentru mine , nu o mai pot alapta dupa ce o intarc .
piscot eu nu am alaptat pentru ca..nu am bebe. deocamdata ! insa ma cam gandesc cu groaza la acest episod. stiu ca laptele matern este foarte important pentru copil si am sa ma stradui...desi nu stiu cum voi putea trece peste dureri si altele... eu in general sunt cam fricoasa...iar acum din cauza anticonceptionalelor am sanii foarte sensibili [hia]
nelia Am alaptat-o pe Agata pina la 2 ani si 2 luni si daca nu ma hotaram sa o intarc probabil ca ar mai fi sput si acum. A fost atit de importanta tzitzica pentru ea ca si acum isi aduce aminte de ea, se asaza in brate in pozitie de supt si cind era mica, mica (si arata cu minutele cit de mica era ea si stringe din ochisori induiosata) papa tzitzica, dar acum ea e mare, mare si nu mai suge, numai bebelusii fac asa. A papat exclusiv sin pina la 6 luni si jumatate, pina la 18 luni cit a vrut, la cerere, apoi doar dimineata si seara pina la sfirsit. A fost usor, am vrut si eu, a vrut si ea, am avut lapte (si inca mai am putin, desi au trecut 4 luni de cind am intarcat-o!), am avut ceva dureri si rani la inceput de-mi venea sa pling de fiecare data cind alaptam, dar au trecut, au fost si citeva momente mai dificile mai tirziu cind voia tzitza tot timpul, fie noapte, fie zi. Nu pot sa spun ca e sanatoasa tun, pina la doi ani cind a inceput gradinita nu am avut probleme, dar acum se imbolnaveste ca toti copii, a luat tot ce a putut, microbi, virusi... este adevarat ca nu o tin mult, in doua-trei zile sintem din nou bine. S-a dezvoltat pina acum normal, e isteata si nu e deloc dependenta si nici cind sugea nu era, isi facea plinul si dupa aceea isi vedea de treaba ei, mai degraba ma „iubeste acum“, atunci eram femeia cu tzitza, cu papa si care o alina cind cadea si se lovea... abia acum sint mami si sint a ei, nu ma da la nimeni... dar si acum doar cind nu are alte treaba... [bang] Asa a fost la noi... dar sint cu totul de acord cu Oz, mai bine un biberon si o mama sanatoasa prin toate locurile, decit o tzitza si o mama care se da cu capu' de pereti. Aceeasi chestie e valabila pentru mine si in cazul statului cu copilul acasa... decit sa stea copilul acasa cu o mama stresata si nervoasa, mai bine aceasta lucreaza sau face altceva si copilul sta cu un inlocuitor, e mai bine si pentru mama, dar si pentru bebe. Deci nu cred ca exista reguli pentru asa ceva sau daca exista sint nescrise si sint pentru fiecare mama si copil in parte. De exemplu, eu nu-mi propun nimic pentru al doilea copil, ca nu stiu nici cum voi fi eu si nici cum va fi el... Hai ca m-am intins, am uitat ca e un sondaj de opinie, Doamne-fereste de cel care face sondaje pe strada si da peste mine... se lasa de meserie incepind de-a doua zi. Scuze... Cornelia, mamica Agatei
iren Eu,din pacate,n-am alaptat decit o luna,pt ca Bogdanelu il refuza constant,asa ca l-am bagat pe lapte milupa,pe care oricum,de la 4 luni nu l-a mai vrut,intrind direct pe mincare -creme pt bebelusi. Iren&Bogdanelu
KRISTA Eu am facut parte din cele cateva procente mamici care n-ar fi avut nici o sansa sa alapteze, conform parerii medicului, lucru care m-a suparat destul de mult atunci cand am aflat. Nu am avut lapte o saptamana, iar mameloanele nu erau iesite in afara, dar nu m-am lasat pagubasa, ci am pus in practica cele citite inainte de a naste si cu mult efort si frustrare din partea amandurora, am reusit sa-mi alaptez bebelusul, spre surprinderea inclusiv a "specialistei" in lactatie cu care m-am intalnit de 3 ori pe saptamana in primele 3 saptamani...caci dupa aceea nu a mai fost nevoie. In tot acest timp, nu am dat copilului nici o picatura de lapte praf, cu toate ca in primele zile cred ca a suferit putin de foame, dar nu a scazut drastic in greutate, din fericire. La 3 saptamani dupa nastere lucrurile au intrat in normal, productia de lapte a devenit suficienta pentru nevoile bebelusului si asa s-a mentinut timp de 15 luni cand am inceput procesul de intarcare. Sunt convinsa ca daca as fi apelat la laptele praf in disperare de cauza, nu as mai fi alaptat niciodata. Ma mir si eu acum cand privesc in urma, de vointa si puterea de care am dat dovada! Iar prin prisma experientei pe care am avut-o, eu nu inteleg cand cineva spune, am avut lapte, i-am dat 2 luni dupa care s-a terminat(laptele), pentru ca nu e posibil acest lucru in conditii normale, cand se alapteaza corect, la cerere sau din 2 in 2 ore( in primele luni)si, mai ales cand exista DORINTA de a face acest lucru. Cu cat alaptezi(mulgi) mai des, cu atat ai mai mult lapte! Consider ca un copil ar trebui alaptat cel putin 1 an, nimic nu poate inlocui laptele matern si intimitatea unica intre mama si copilul ei care se creeaza prin aceasta cale. In concluzie, sunt foarte mandra ca am reusit ca timp de 15 luni sa alaptez la cerere( e adevarat ca si modul de viata mi-a permis acest lucru), si poate ca as mai fi continuat, dar pentru ca ne dorim in curand un al doilea bebelus, am decis sa ma opresc aici. K.
alba Am alaptat pina la 9 luni si as m-ai fi vrut,dar nu s-a mai putut,din pacate [:(] ***Alba*** http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78
calina73 fetita mea are 5 luni si inca mai suge laptic,nu a mancat nimic altceva si este bine ,vreau sa -i dau san pana la 6 luni dupa care vom incepe diversificarea.
nela Eu l-am alaptat pe Nandy aproape 7 luni.As fi vrut si mai mult dar deja laptele nu mai avea calitatea necesara pentru nevoile lui. S-auzim numai de bine! Nela
Freia am alaptat cam 14-15 zile... lacomila mi-a facut rani la sani si numai puteam alapta. Ma doare ca nu am putut sa o fac mai mult timp. Parca am pierdut ceva pretios in relatia mea cu ea. Cand ranile au trecut eu nu prea mai aveam lapte, asa ca bebe mananca Nan cu fier d la nestle si suc de morcov cu mar si portocala. Freia si bebe Alexa http://community.webshots.com/user/freia_ro
iuliiuli Am alaptat pana la 11 luni pe Alex, desi incepusem serviciul pe cand el avea 7 luni si 3 saptamani. Am mai continuat dar pe la 11 luni cand m-am decis sa-l intarc eram f obosita si starea mea se transmitea si la el (s-au asa mi se parea mie atunci) si incepuse sa fie destul de agitat. Mentionez ca pana la 4 luni i-am dat numai [bibe], iar la urmatorul as incerca sa nu ma opresc la 11 luni[:D] iulia si alex iulia
Mazarica L-am alaptat pana aproape de 7 luni. De pe la 6 luni a inceput sa manace mai putin de la san, treptat , treptat a renuntat. N-am incercat sa-l fortez ptr. ca oricum voiam sa-l trimit la munte cu bunicii ( era in iulie). A fost foarte bine pentru copil, a venit mai grasun si mai rosior in obraji. Mazarica
roxanal eu din pacate n-am alaptat decat 6 luni ptr. ca a trebuit sa ma intorc la serviciu si cineva m-a invatat gresit ca n-ar fi bine sa-i dau numai dimineata si seara [bang][bang][bang]... si acum regret dar asta e Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva
Doina Fetita mea are 15 luni si inca bea laptic [bis] eu ma gindesc la intarcare dar nu stiu cum sa fac pt ca ei asa ii mai place sa suga [pofta][pofta][pofta] seara nu adoarme fara laptic si bea de parca n-a baut nimic toata ziua [ups] De cite ori am incercat sa-i dau si altfel de laptic, am avut un succes "enorm" [vom] asa ca... continui alaptarea, oricum imi place si ma simt bine iar ea inca nu poate concepe sa adoarma fara lapticul ei [:D] Doina&Carlita-iubita
Florys Krista la mine chiar asa s-a intimplat. La 49 de zile am inceput lucrul si alaptind mi-a fost foarte greu...dar am reusit timp de patru luni cu eforturi mari sa o pot alapta. Imi era f. greu si ptr. ca bebita mea se trezea de n ori pe noapte...nu neaparat sa manince....si cind ma trezeam dimineata eram aproape epuizata....plus ca trebuia sa-i las si laptic in frigider inainte sa plec la servici... Deci...laptele meu s-a dus pur si simplu...si sa stii ca eu mi-am dorit sa o alaptez cit pot de mult dar nu a fost sa fie...pediatra mi-a zis ca e din cauza stresului, oboselii, etc.... [flo] ptr. cele care pot si au vointa sa alapteze cit mai mult. Flory "Sanatate ca-i mai buna decit toate! Albumul: "http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
Corina Paraianu Am alaptat-o pe micuta mea pana la 1 an si 1 luna in primul rand pentru ca am considerat asta un mare bine pe care i-l fac ei si in al doilea rand ca am avut f.mult lapte. De la 3 luni jumate am inceput diversificarea (NU si lapte praf insa). De la 5 luni am inceput sa ma duc zilnic la scoala pentru ca obtinusem o bursa de master si era pacat sa o pierd. Totusi am alaptat-o de 3 ori pe zi pana la 11 luni si apoi doar dimineata si seara. Iar colicile din primele luni sunt cauzate in primul rand de alimentatia si agitatia nervoasa a mamei, m-a convins pediatrul meu si m-am convins si eu singura. Bravo mamicilor care alapteaza! Eu stiu cat de greu este si cata rabdare, energie, timp trebuie sa sacrifici, dar oare ce merita mai mult in lumea asta decat un copil? cu prietenie, Corina[flo]
KRISTA
quote:
Originally posted by Florys
Krista la mine chiar asa s-a intimplat. La 49 de zile am inceput lucrul si alaptind mi-a fost foarte greu...dar am reusit timp de patru luni cu eforturi mari sa o pot alapta. Imi era f. greu si ptr. ca bebita mea se trezea de n ori pe noapte...nu neaparat sa manince....si cind ma trezeam dimineata eram aproape epuizata....plus ca trebuia sa-i las si laptic in frigider inainte sa plec la servici... Deci...laptele meu s-a dus pur si simplu...si sa stii ca eu mi-am dorit sa o alaptez cit pot de mult dar nu a fost sa fie...pediatra mi-a zis ca e din cauza stresului, oboselii, etc.... [flo] ptr. cele care pot si au vointa sa alapteze cit mai mult. Flory "Sanatate ca-i mai buna decit toate! Albumul: "http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
Draga Flory, Te asigur ca in situatia descrisa de tine ai toata admiratia mea si cred ca ai facut o treaba foarte buna avand ambitia de a-ti hrani puiutul cu laptele tau atatea luni...primele luni sunt esentiale si fiecare zi, saptamana conteaza! In mesajul meu vorbeam de alaptatul in "conditii normale, la cerere sau din 2 in 2 ore" si mai putin de cazurile in care mamica e nevoita sa mearga la servici la scurta vreme dupa nastere, cand, evident oboseala suplimentara acumulata si stressul pot influenta cantitatea de lapte produsa. Dar si in situatia asta, pentru ca a venit vorba, cunosc mamici care au alaptat mai mult de 1 an, mulgandu-se la serviciu la aproape fiecare 3 ore pentru a asigura lapticul de a doua zi pentru copilas. Bineinteles ca aveau si conditiile necesare(camera speciala, frigidere, etc.), dar nu asta e atat de important cat dorinta de a face acest lucru. Scuze, nu am vrut sa ofendez pe nimeni, de aceea am si venit cu lamuriri suplimentare. K.
verutza Eu mi-am alaptat baietelul care acum are aproape 3 ani, pana la un an si jumatate si am facut asta cu mare placere. Cand l-am intarcat, a fost o mare tragedie si pt mine si pt el. Dar am facut asta pt ca doream sa raman insarcinata cu al doilea copil. Acum am si o fetita de 7 luni pe care doresc sa o alaptez cel putin la fel de mult. Intre mine si copiii mei exista o legatura speciala, pe care nu stiu daca as fi dobandit-o altfel.
Florys [pup] Krista am inteles ce ai vrut sa spui. Si eu am avut pompa Avent si am folosit-o la fiecare trei ore cit eram departe de bebe, dar pediatra mi-a spus ca nu e acelasi lucru cind suge bebe. Si de la pompa [bang] am avut multe rani la sin, imi aduc aminte ca la un moment dat imi dadea singele dupa nici un minut de folosit. Dar nu m-am oprit decit in momentul cind nu mai aveam lapte deloc. Si am putut sa-mi dau bine seama deoarece in prima luna de cind am inceput lucrul umpleam doua biberoane de lapte in mai putin de 5 min. si tot mai era...iar inspre patru luni...de abia umpleam un biberon in 10-15 minute...de multe ori ma rugam sa mai curga nitel...ori faceam o pauza si incepeam din nou...Si in tot acest timp m-am incapatinat sa nu-i dau deloc lapte praf bebitei. A fost un chin dar a meritat. [flo] nu sint suparata din contra, ptr. mamicile care au timp si stau acasa...alaptarea la cerere in primele luni e necesara ptr. productia de lapte. Cu mult respect, Flory "Sanatate ca-i mai buna decit toate! Albumul: "http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
emari L-am alaptat pe Andrei pana la un an si o saptamana, dar ce e drept am fost nevoita sa dorm cu el, intrucat se invatase sa doarma cu sanul in gura! Foarte greu l-am si intarcat, stiu ca in urma tentativelor esuate anterior, in cele din urma m-am hotarat sa apelez la maica-mea, caci nu mai suportam sa-l aud cum plange, si trebuie sa recunosc ca la un moment dat si mama mea s-a speriat rau de tot de plansetele lui, insa ea a fost mai puternica, daca a spus gata , pai gata a fost! Am incercat anterior sa-i mai suplimentez laptele, sa-i dau cereale, pur si simplu nu a vrut sa le accepte (nu a acceptat nici suzeta!), peste zi manca mancare, iar noaptea sanul era baza! Stiu ca un moment dat soacra-mea mi-a zis " nu mai da banii pe atatea produse straine (lapte, cereale, fulgi, etc.) si nu mai insista, caci asta e roman de-al nostru, vrea piure, carnita,ficatei, fructe etc." Acum culmea, e innebunit dupa cerealele Nestle, dar recunosc ca si mananca bine in continuare! Deci pot sa spun ca sunt o mamica fericita la acest capitol! mari
Laura T Am alaptat, dar putin, la Bianca doar doua luni, iar la Ramona - trei luni, pentru ca asa au vrut ele, la un moment au refuzat sanul si au preferat biberonul. Imi pare rau ca nu am putut lupta sa le alaptez mai mult... Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)
GabrielaG Primul baiat 11 luni, iar al doilea un an si 2 luni. Pupici, Gabriela si baietii
Catan Eu l-am alaptat pe piciul meu opt luni .M-am oprit cind a inceput sa devina f alintat si cerea din ora in ora si noaptea[bang].Desi lapte aveam am renuntat,ptr ca eram ff obosita[font=Courier New][.
mmi Am alaptat pina la 10 luni jumatate. Daca as fi fost mai bine informata si mai bine sfatuita as fi alaptat mai mult timp, dar asa a fost. Toata lumea se minuna ca 'are 10 luni si inca suge la sin'. Si eu m-am lasat influentata. Pacat ca nu am avut acces la 'Despre copii' la acea vreme. Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.[pup]
Silan bb meu s-a nascut la 7 luni jumate, cu 2 kg si nu a avut putere sa suga. totusi eu am avut lapte din belsug, asa ca m-am muls timp de 2luni pt a-l hrani cu lapte de mama. totusi, 2 luni de zile sa te mulgi e foarte greu, trebuia sa fac asta din 2 in 2 ore, eram plina de rani, eram extenuata (un muls dura cca 3/4 ore) si la un moment dat nu am mai suportat.Am avut probleme si cand am intarcat, m-am chinuit 3 saptamani, findca antipirina (medicament pt. suprimarea lactaitie) nu a avut efect. Numai eu stiu cat m-am chinuit, cu pungi de gheata pe piept zi si noapte. Pungile se spargeau si eram uda pana la piele. A fost o experienta ingrozitoare care m-a facut sa vad un lucru: alaptarea este ideala, dar daca nu e posibila si te distrugi mulgandu-te, mai bine renunta. Eu cel putin mi-am dorit sa mor in perioada aia. Pupici.
simonab Si eu am alaptat pina la 9 luni si un pic .... si foloseam si pompa dela Avent ca sa mai scot din laptic caci era foarte mult si mi-a fost frica de complicatii .... Iar cand am vazut ca vrea sa bea si cu biberonul am pacalit-o si i-am pus lapte praf cu cereale in el si uite asa a uitat sa mai suga la pipet ... gata !
foxy primul copil pina la 7 luni,al doilea pina la 11luni.Fiecare s-a "oprit" singur.
elena magda fetelor, Stefan al meu va avea in curind 2 ani si jumatate si-l alaptez inca.e adevarat ca am inceput pe la 5 luni. pina atunci m-am muls si l-am hranit cu biberonul. sint momente cind ma enerveaza suptul asta al lui dar...imi revin imediat si ma gindesc ca la un moment dat se va opri. si in afara de asta..sint momente ce nu se vor intoarce niciodata.
Flavia Si eu am alaptat ambii pitici. Pe Andrei pana la 4 lunisis jumatate cand nu a mai fost suficient si a trebuit sa ii suplimentez cu lapte pref si ce sa vezi s-a prins ca e mai usor acolo si nu am mai reusit sa il conving sa vrea san. Iar Alex a manmcat de la inceput mixt ca era nesatul si facea circ daca nu simtea ca plesneste dar ne-am descurcat mixt pana la 3 luni cand nu a mai vrut sa suga decat din sanul drept il punea si la stangul ca si cum ar sta la dreptul si tot nu voia in final si el a preferat biberonul.Nu ma simt vinovata ca nu am putut mai mult sau ca mama natura nu a facut canistrele mai mari. Important e ca am incercat sa le ofer tot ce am putut mai bun si mai frumos . Flavia
laura_frick L-am alaptat pe Sebi 1 luna si 3 saptamani.As fi continuat dar a trebuit sa urmez un tratament de 10 zile antibiotc, timp in care eu m-am muls de 3-4 ori pe zi, sa pastrez laptele iar pe el l-am intarcat. Dupa cele 10 zile de tratament am incercat sa revin la alaptat si desi aveam lapte Sebi nu a mai vrut sa suga....sugea 1 minut si adormea.I-am tot dat asa pana mi s-a terminat laptele. Nu stiu de ce nu a mai vrut puiul meu sa suga dar pot sa va spun ca acum are 15 luni si e un copilas perfect! Laura
mada taba Eu am alaptat-o pe Maria 9 luni si pana pe la 5 luni nu a mancat decat lapte si ceai si a crescut foarte bine. Madalina mt
vio27 Am alaptat pana cand Vladut a implinit 5 luni jumate. De la 4 luni eu am inceput serviciul, dar n-a fost o problema(il alaptam noaptea, dimineata si dupa ce ve neam de la srvici pe la 5-6). Pe la 5 luni n-a mai vrut.
Saso si eu inca mai alaptez! bb e incapatinat si cere tzitzi! pune minuta si se uita la mine... am trecut de 6 luini... si chiar daca ziua papam si altceva, seara si dimineata si peste noapte(citeodata si peste zi) daca bb cere atunci primeste! Sanatate! Nathalie si Sofi http://www.nathalie.net.ms/
AlexandruL [ nu ]doar pentru mãmici [disco][flo] AlexandruL
pojogam bebelusul meu are cinci luni si-l alaptez in continuare, mai ale ca e un doritor de lapte. Imi doresc sa am cat mai mult lapte sa-i dau pana la un an pentruca e foarte sanatos asa.Insa daca sunt agitata sau ma stersez am observat ca este influentata lactatia. Va doresc cat mai mult laptic si cat mai mult calm ...
pojogam sunt cam obosita si am facut multe greseli de scriere dar ...iertare
alina morostes Am alaptat pana la 4 luni si jumatate deoarece nu am mai a[bibe]vut lapte. alina
gio Experienta mea cu alaptatul nu esste una prea fericita. Ideea e ca nimeni nu-ti explica cum ar trebui sa-ti dai seama daca ai lapte suficient, in spital asistentele nu-si dau deloc interesul, iti aduc copilul si descurca-te cu el. In reviste citesti ca alaptarea e cea mai buna pt bb, ca organismul matern isi regleaza cantitatea de lapte in functi de nevoile lui bb....ca trebuia sa ai incredere in tine ca ai lapte suficient. Si apoi te lovesti de realitate , care la mine a fost in felul urmator - bb tipa dupa ce sugea 1 ORA la san, am tinut-o si trei si a reusit sa adoarma...Nu stiam ce are...nu-mi spunea nimeni... sanii erau plini(asa credeam) si laptele era mai mult pe hainele mele.Ideea e ca bb nu a luat in greutate (a scazut) si de la 2 sapt ii dau supliment de lapte praf. Acum ii dau doar dimineata si seara san + completare. Nu pot accepta nici acum ca nu am avut lapte sa se poata satura si al meu bb, iar tot ce citesc despre alaptare nu ma face decat sa ma simt aiurea, sa ma gandesc ca poate m-am pripit cu introducerea laptelui praf.. apoi ma gandesc la momentul in care i-am dat laptele, dupa ce, pt prima data in 2 sapt de viata, bb a adormit linistita dupa masa, satula si multumita (prima completare cu lapte praf). AAA...si san o sa-i dau cat o sa mai fie, chiar si 1 ml. Dar nu ma poate convinge nimeni ca daca s-a declansat lactatia, e imposibil sa nu ai lapte suficient pt bb (cum mi-a spus o asistenta ca de fapt nu vreau eu sa-mi hranesc copilul). Se intampla si asa. Sanii mei, plini, nu au avut niciodata mai mult de 100 ml (in ambii). Cred ca asta era capacitatea max[:D] Gio si bb TAisia
DianaP Cand citesc mesajele de mai sus imi vine sa [bang].Cu regret spun ca eu nu am alaptat pe [bb]decat 3 luni.De ce??? Din mai multe motive.In primul rand la maternitate nu mi-au dat-o la san decat dupa 5zile, astfel ea nu a invatat sa traga cum trebuie, apoi a descoperit ca ceaiul de la biberon curge cu mai putin efort decat laptele de la san si in final a racit si a avut nasucul infundat o perioada de timp, nu mai putea sa suga cum trebuie se enerva si plangea. Laptele meu nu era suficient(am facut proba suptului 2 sapt si am constatat ca nu a luat in greutate)si oricum trebuia sa-i dau si completare asta sa zic ca ar fi singura mea consolare.
grati.ela Sunt mamica Ozanei si am alaptat fetita pana la 2 ani fara o saptamana. Lucrand in invatamantul superior aveam 3 ore pe zi si asa am putut merge la servici de cand Ozi avea 4 luni. Nu am tinut neaparat sa o intarc asa tarziu dar aveam mult lapte si imi era mult mai usor. Au existat cateva mici probleme: desi la 7 luni copilul avea 7,8kg nu acceptase inca diversificarea. Primea doar masa de fructe dar altceva imi era imposibil sa-i dau. Asta pana intr-o zi cand vazandu-l pe tatal meu ca manca piure cu castraveti murati a cerut si ea. Prin urmare pe la 8 luni Ozana mea a inceput mancarica si asta asortata cu muraturi (desi doctorita ma avertizase ca da scaune moi).Iaurtul l-a primit dupa 2 ani.Pentru mine a fost destul de obositor pentru ca noaptea Ozi avea regim de nou nascut: pana am intarcat-o a supt la o ora si jumatate. Totusi nu am scapat de raceli, de rosu in gat sau bronsita. Intarcarea am reusit-o cu ajutorul doctoritei care vazand ca deja nu mai vreau sa o alaptez i-a explicat ca fetitele care vorbesc nu mai sug precum bebelusii (Ozi imi spunea - destul de clar, pentru ca a vorbit repede - mami desfa nasturelul ca gasesc eu tita). Succese! Gratiela.
ic Am intarcat-o la 1 AN SI O LUNA ,INCEPUSE SA NU MAI MANANCE BINE, LAPTIC NU MAI ERA... PROBLEMA E CA SI ACUM LA 1 AN SI 6 LUNI NU ADOARME PANA NU PUNE O MANA LA CANCHICA (TATICA)SI DEGETELUL DE LA CEALALTA MANA IN GURITA. irina b.
otiliac L-am alaptat pe Adi al meu pana la 7 luni. Incepand de la 4 luni mi-am inceput serviciul si cat eram plecata manca o masa de lapte praf formula. La 7 luni am ablactat pentru ca am fost nevoita. Nu prea mai aveam lapte(asta pentru ca am fost plecata pentru 3 zile si mi-a scazut secretia lactata cu toate ca m-am stors cat am putut). Dar este innebunit dupa Milumilul minune asa ca am intarcat foarte usor. Am inghitit 2 zile Dostinex si n-am avut vreo problema cu sani angorjati sau alta neplacere. Acum are 9 luni si laptele este inca marea lui placere. [copil] Otilia
MarikaStefan Fetita am alaptat 11 luni. Din pacate pe bb baiat nu mi-lau dau la nastere, si abia in a treia zi am putut sa merg sa alaptez, cand el deja tragea bine din biberon, iar din tzatzic venea inca foarte greu. Acum la 5 luni ii mai dau de doua ori pe zi, dupa mere rase si dupa ciorbica, doar asa completare, si dimineata la prima ora cand se scoala laptic la tzatzic, in restul zilei la biberon, lapte pref si mai nou lapte de vaca, am de gand sa-i mai dau pana cand accepta el, macar pana la anul nou.
darius
quote:
Initial creeata de ADMIN
Ati alaptat?
yo
darius Da,l-am alaptat pe bebelusul meu(Darius)aproape 3 luni.De ce asa de putin?Pt.ca,fiind putin mai marisor,nu mai avea rabdare la san,mai pe scurt urla de foame la san,vazand ca refuza sanul,nu am avut alta alternativa dacat sa-l trec pe lapte praf,si incet-incet i-am diversificat alimentatia.Acum Darius este un dolofanel baietel de 1 an si 2 luni,medicul pediatru spune ca e un copil bine dezvoltat si sanatos tun!Mi-a fost greu recunosc,sunt singura si era primul copil,dar copilul meu merita orice sacrificiu! yo
LIONI Am alaptat pana la trei luni deoarece nu am avut lapte suficient , iar bebe(Bogdan)a primit lapte praf de la inceput.Si acum la 1 an si 10 luni , seara bea cate 2 biberoane de lapte praf.[bibe] MARIANA
acs Am alaptat timp de 7 luni. Cand a implinit Maria 6 luni am fost nevoita sa reincep serviciul. Fetita s-a obisnuit cu mancarea solida, iar eu n-am mai avut lapte decat o luna. Manuela
Saso AJUTOR!! eu am zis ca...uite acum are 7 luni si pina sapt trecuta tot mai sugea! apoi a lasat-o mai moale! acum... eu ce ma fac simt asa o senzatie ca sanii mi-s grei si plini! i-as mai da sa traga o data din ei..dar mama zice ca laptele e stricat! tin sa spun ca am avut lapte din belsug, dar incepea sa nu-i mai ajunga( a ajuns iar la 6 luni sa se trezeasca noaptea din 3 in 3 ore) ce sa fac???? oarecum mi-e frica si am incercat cu pompa.. in afara de durere nu vine nimic![/i] Sa-i dau copilului, sau nu? se poate sa fie stricat?Multumim! Nathalie si Sofi http://www.nathalie.net.ms/
amuleta Nu este stricat laptele dar daca bebelusul tau n-a supt suficient sinul se intareste si incepe sa doara. Ai doua solutii: daca vrei sa continui sa alaptezi, mulge-te si pune si copilul la sin cit mai des si in citeva zile s-ar putea sa revii la normal. Daca nu vrei sa mai alaptezi, pune comprese reci, ia aspirina pentru durere si nu te mai mulge ca prelulgesti durerea. In citeva zile sinul va reveni la normal. S-ar putea ca bebelusul tau, pur-si-simplu sa nu mai vrea sa suga si sa fi venit vremea intarcatului.
amuleta Am alaptat o luna cu fiecare din cei doi copii si a fost o tortura. Copiii mei au avut peste 4,5 kg si stateau la sin cite o ora. Eram tot timpul ca o somnambula. Dupa o luna m-am intors la lucru ca n-am avut de ales si dupa un schimb de 32 de ore veneam acasa atit de obosita ca nu voiam decit sa dorm. Am renuntat. Acum sint gravida cu al treilea si stiu de la inceput ca n-o sa alaptez. N-am avut probleme de sanatate cu nici unul dintre copii.
Sabina
quote:
Originally posted by Saso
AJUTOR!! eu am zis ca...uite acum are 7 luni si pina sapt trecuta tot mai sugea! apoi a lasat-o mai moale! acum... eu ce ma fac simt asa o senzatie ca sanii mi-s grei si plini! i-as mai da sa traga o data din ei..dar mama zice ca laptele e stricat! tin sa spun ca am avut lapte din belsug, dar incepea sa nu-i mai ajunga( a ajuns iar la 6 luni sa se trezeasca noaptea din 3 in 3 ore) ce sa fac???? oarecum mi-e frica si am incercat cu pompa.. in afara de durere nu vine nimic![/i] Sa-i dau copilului, sau nu? se poate sa fie stricat?Multumim! Nathalie si Sofi http://www.nathalie.net.ms/
Iubita, nu intarca.Nu se strica laptele, simti sanul greu pt. ca bebe mananca si altceva( sau nu...?) Si Sofia a avut faza cu trezitul des pe la 6 luni...strsul meu cred ca era de vina. Scrie-ne ce-ai mai facut! Sabina & Sofia Galagia
Saso multumesc de raspunsuri! eu ma gindeam sa nu mai alptez... sau sa o fac mai rar ca nu se mai satura numai de la sin.. si dupa ce minca si altceva de multe ori nu mai vroia sin. asa ca nu stiam ce sa fac.. am ajuns la seara si dimineata.. seara era nasol ca se trezea noaptea destul de des(2-3 ore) si vroia iar tzitzi. asa ca am introdus laptele praf.. si pe linga si tzitzi.. dar se facea ca ramineam...si asa cu o tensiune in sini! acum parca e mai bine.. degeaba am incercat sa ma mulg.. a fost chin mare si nu venea nimic.. doar cind bb papa! are putere nu gluma! va pupam si va multumim inca o data! Nathalie si Sofi http://www.nathalie.net.ms/
lizuca Noi tocmai ne-am luat adio de la tite, desi suntem destul de nefericite amindoua. Dar de-acum am crescut si trebuia s-o facem si pe-asta odata. Fata mea a supt la cerere, chiar si din ora in ora, in primele luni. Speranta mea cea mare e ca acum, dupa intarcare, sa nu se mai trezeasca noaptea de trei-patru ori sa suga si sa-mi ingaduie si mie mai multe ore de somn. A mai luat cineva Dostinex? Se gaseste in farmaciile romanesti? mami & alisia (15 luni)
Imi_incep_viatza Am ...simt...sunt...emotie..emotionata.....este ceva ....niciodata nu mi-am putut imagina ca sunt atatea femei care isi hranesc ingerasii cu propria lor seva...Va apreciez si va stimez sincer......si va invidiez teribil :))[balcon]..lasa, ca o sa-mi creasca si mie sanii pana raman eu insarcinata :)))) Iubirea niciodata nu se opreste, iubirea lupta pentru a creste, iubirea devoreaza orice, depaseste orice, iarta orice, iubirea e divina
Anamaria-Livia Din pacate, eu am alaptat doar cite va zile. Andrei s-a nascut inainte de termen (35 saptamini), altminter maricel si vioi (2,900 kg si 48 cm - dr. Octavia Ciurel mi-a zis ca s-ar fi facut de vreo 4 kg). Una dintre doctoritele neo-natolog din Cantacuzino (nu-i pe lista medicilor, mai bine) a fost foarte panicarda si imi zicea sa nu-l alaptez ca-i slabit, ca nu are putere, ca mai bine ii dau cu biberonul ca maninca mai mult. Ce sa fi facut, sa nu ascult un doctor?!?!!?!? Am ascultat-o, Andrei s-a facut lenes si nu mai avea rabdare sa suga, iar eu dupa ce am folosit pompa aia de am luat-o gaia, tot am ramas fara lapte. Asa ca, viitoare mamici, alaptati, oricit de greu v-ar fi si oricit de putin vi s-ar parea ca suge bb, e mai bine pentru el, dar si opentru voi. Nu am avut nici un fel de probleme cu Andrei din cauza asta, insa tot ma incearca un sentimet de vinovatie. Anamaria si bb Andutzu
roinita Am alaptat 5 saptamani. Dar a fost un stres pentru mine. Alaptam pentru ca era bine pentru copil. Dar dupa cinci saptamani nu am mai rezistat, oricum nu mai aveam destul lapte, asa ca am renuntat. Copilul e sanatos si nu am avut probleme deosebite cu el.
irinuca2003 am alaptat-o pe Irina 6 luni, in exclusivitate, iar pana acum, la 9 luni, partial pentru ca a trebuit sa ma duc la serviciu
ruxi Am alaptat pana la 13 luni, desi as fi vrut un pic mai mult, dar Clara s-a intarcat singura. Nu mai avea chef sa suga, pur si simplu. Oricum cantitatea mi se diminuase, pentru ca la 10 1/2 luni, am inceput serviciul si ii dadeam mai rar. [:X][pup] Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Andreutza Foarte interesant subiectul![cool] Eu am alaptat pana la 1 an si 2 saptamani, mai aveam lapte dar mai putin, dar [copil]incepuse sa muste si in plus alaptatul imi crea o stare de agitatie si nervozitate crescuta.[copil]arata de 2 ani si parea ca sunt caraghioasa.Am considerat la unison cu medicul pediatru ca mi-am facut datoria.Dovada ca am ales bine momentul este ca [copil]nu a regretat nici un minut si desi sugea la cerere nu am avut reclamatii. Cu drag,[fuga] Andreea si Octaveatza
aalexia Alaptatul a ramas una din cele mai fascinante experiente din viata mea. Atunci cand imi tineam copii la piept nu mai conta nimic ptr. mine ...eram unici.Nu m-am putut bucura prea mult de acest lucru caci stresul si varsta probabil m-au impiedicat ( indeosebi la al doilea copil) sa-l alaptez mai mult de 3 luni.[bang]
anna maria Eu am alaptat exact 1 an,2luni si 8 zile.Daca era sa nu fi ramas din nou graviduta mai alaptam in continuare pina lasa de buna voie. Sustin alaptatul cit mai mult. [mamica]Teodorei[gravi]in 15 sapt. ana maria,DPN 15 august,dr.Mihaela Grigore
EMMA-GABRIELA EU AM ALAPTAT DOAR 4 LUNI DIN PACATE.MOTIVUL?O [biz] OBRAZNICA M-A INTEPAT IAR LAPTELE S-A AMARAT.RUXANDRA NU A MAI VRUT SUB NICI O FORMA S-O MAI ALAPTEZ.S-A ACOMODAT GREU CU LAPTELE PRAF,DAR PINA LA URMA TOTUL A FOST OK.ACUM A CRESCUT,ARE APROAPE 4 ANI SI CULMEA,NU SUPORTA SA VADA ALBINE.FUGE MANCAND NORI TIPAND CA O INTEAPA SI N-O SA MAI AIBA LAPTE PT.FETITA EI.....
[mamica]& RUXICUTA PITICUTA
raviczki L-am alaptat pe Edgar 13 luni si probabil as mai fi facut-o in continuare dar din cauza dintisorilor lui aveam niste rani ingrozitoare.... :( Imi pare rau ... dar ma bucur ca am reusit si atat... Diana
gabibarta Fetita mea are 1 an si 10 luni si inca o mai alaptez. Mi se pare ceva normal si natural, e o placere pentru ea. O las pe ea sa-si aleaga momentul intarcarii, ca sa nu sufere. Mai am un baiat de 6 ani si 10 luni, el nu a supt decat 7 luni. Nu a mai vrut, ne-a fost foarte greu pentru amandoi. Daca aveti probleme de alaptare sau intarcare, va ajut cu placere. Gabi Barta
bendis David are un an si doua saptamani si inca isi mai ia portia de "fericire" Spun asta pentru ca dupa ce l-am alaptat are o mutrita tare satisfacuta, zici ca tomai a prizt o doza. Eram hotarata ca la un an sa renunt la alaptare dar cand a implinit 1 an mi-am dat seama ca EU inca nu sunt "psihologic" pregatita. Asa ca ... show must go on! Bendis http://photos.yahoo.com/dianabalas
bendis David are un an si doua saptamani si inca isi mai ia portia de "fericire" Spun asta pentru ca dupa ce l-am alaptat are o mutrita tare satisfacuta, zici ca tomai a prizt o doza. Eram hotarata ca la un an sa renunt la alaptare dar cand a implinit 1 an mi-am dat seama ca EU inca nu sunt "psihologic" pregatita. Asa ca ... show must go on! Bendis http://photos.yahoo.com/dianabalas
julia23 Bebelina mea are 6 luni si jumatate si o alaptez,pina la 5 luni a papat doar tzitzi dupa care am inceput sa si diversificam,dar tot papa 6 mese de tzitzi pe zi plus 3 diversificate. Laptic am destul,eu vreau sa o alaptez cit mai mult,este un sentiment minunat cind o tin la piept si cauta nerabdatoare tzitzica cu guritza ei mica. Julia23 http://community.webshots.com/user/julia062003
CRIXIA Am alaptat doar 7 luni. Si spun "doar" pentru ca mi-as fi dorit cel putin un an, dar s-a terminat lapticul. Da, s-a terminat, caci nu am avut nici o problema de revenire-adaptare a sanilor, ceaa ce m-a facut sa cred ca s-a epuizat rezerva de lapte. CriXia http://community.webshots.com/user/crixia
lacri [bang]din pacate eu am alaptat cam 2 saptamani desi mi-am dorit sa fie o perioada mult mai lunga ,nu s-a putut.....[bang][bang][bang]tare imi pare rau ca nu am reusit sa alaptez mai mult timp. Fabian si mami Lacramioara
rodika Baietelul meu are 8 luni jumate si inca-l alaptez ,voi contiunua macar pana la un an ,cu toate ca ma simt slabita si fara putere. De vreo saptamana nu mai mananca bine(mancare )I-am gatit diferite feluri ,nu vrea si basta.Dinti are 6 pana acum ...care sa fie cauza?voi ati patit la fel? Va multumesc mult celor care-mi veti raspunde! rodika
gabi25 Rares face 1 an si 11 luni saptamana care vine si inca papa titi.Nu a fost usor dar nici nu pot spune ca am facut cine stie ce sacrificii. Cel mai dezavantajat e tati care ajunge mai rar la titi [xinpat]. Am avut un mare noroc, la primul alaptat a fost o asistenta deosebita, mi l-a asezat foarte bine la san si asa ca nu am avut probleme. Cand am facut rani mi-am dat cu unt, la fel si cand a venit furia laptelui. Acasa am dormit cateva luni mai mult intr-un cot deoarece sugea foarte des. La doua saptamani am fost la pediatra disperata ca bebe plange mult si suge des, eu spuneam ca nu se satura. Doctorita mi-a spus ca daca bebe a crescut in greutate nu are cum sa nu fie bun laptele. L-a luat pe Rares si l-a cantarit, dupa care l-a pus sa suga si apoi iar la cantarit (proba laptelui) si a descoperit ca sugea doar 40 ml lapte din 90 ml cat ar fi fost normal. A spus ca e lenes si daca eu rezist sa incerc sa il alaptez in continuare la cerere. Si asa am luat toate bancile din parc la rand si jumatate din magazinele din oras pentru ca bebe urla dupa titi din 1/2 in 1/2 de ora. De pe la inceputul anului s-a scos singur de la papica de noapte si acum mai papa doar inainte de somnic si la trezire. Si cu toate ca uneori imi venea sa ma urc pe pereti de oboseala si durere nu regret nici o secunda tot ce am facut. Si ce sa va spun ....ca toata lumea ma intreaba de unde papa bebe ca sani nu am mai deloc....pentru mine important e ca sunt "productivi"[cool]. Pupici la mamici si bebici http://community.webshots.com/user/cameliac ``````````` Just hope ```````````
pisi_ella Emma are 1 an si 2 saptamani si inca o alaptez. Vreau sa-i dau pana la 2 ani, daca am... [pis]_Ella & [copil]Emma http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx http://www.emmaandreea.3x.ro
Karina Eu am alaptat pina la 1 an si 3 luni, cind Bogdan s-a intarcat singur, dar si acum mai cauta tzitzi, dar mai mult in joaca. Am avut mereu suficient lapte, dar am avut grija sa beau multe lichide. Zilnic pina a facut Bogdan 1 an am baut 3 cani de ceai de chimen cu anason si am mai luat si ulei de marar. Eu am aflat asta citind Formul-As, din pacate in spital nimeni nu-ti da asemenea sfaturi. Karina+Bogdanel
crenick Eu am trei copiii si din pacate desi mi-am dorit nu i-am alaptat decat 6-7 saptamani ,neavand lapte suficient.La primul a fost mai greu pana am fost convinsa ca nu se satura de la san .Va felicit pe cele care reusiti si aveti rabdarea sa-i alaptati perioade atat de mari.
arisa_alina Eu am alaptat cam pana la 3 luni.Imi doream s-o fac mai mult dar nu am mai putut.Din motive inca necunoscute nu am mai avut lapte iar fetitei mele oricum nu-i placea de la mamica.Prefera biberonul si suzeta cate un minut[bibe].Si slava Domnului ca nu am avut nici probleme de genul"furia laptelui"sau ceva de genul asta. Sakamoto
anca tanasica Eu inca alaptez si vreau sa alaptez pana la 2 ani cel putin. Debutul alaptatului la noi a fost f.greu, cand am iesit din maternitate nu aveam lapte, dar a fost langa mine pediatra bebelinei care m-a invatat sa-i dau la cerere si sa ma mulg dupa aia, si sa iau galactogil si intr-o saptamana aveam lapte suficient. Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003) ================================== http://www.vectornoise.com/Alex/index.html ==================================
sinzi_ana Am alaptat mai putin de o luna, cu ajutorul unui supliment de lapte praf, laptele meu nu era indeajuns Sinzi
ancuta06 Am alaptat 6 saptamani integral, iar apoi 2 sapamani lapte matern plus formula, cam jumate-jumate. Am inceput sa-i dau formula pt ca laptele meu nu era suficient, ma mulgeam toata ziua si abia imi ajungea. la inceput am avut mai mult, am congelat ce era in plus, iar de la 4 saptamani am inceput sa folosesc si de acolo, pe la 6 saptamani s-a terminat si ala. In plus, al meu bebe nu prea stia sa suga, asa ca dupa ce a pierdut in greutate de cateva ori, i-am dat numai cu biberonul un timp, laptele meu. Dupa ceva timp a invatat si el sa suga, asa ca le mai combinam, dar evident ca nu avea cum sa manance suficient doar de la san, ca aveam foaarte putin. Ancuta & [copil] Martijn, (24.10.2003) http://community.webshots.com/user/Busch_family
mamicaluitheo Pe primul baietel (Theo ) l-am alaptat 3 luni jumate, iar pe al doilea (Florin) l-am alaptat 1 an si 3 luni. andreea
norris
quote:
Originally posted by gabi25
Rares face 1 an si 11 luni saptamana care vine si inca papa titi.Nu a fost usor dar nici nu pot spune ca am facut cine stie ce sacrificii. Cel mai dezavantajat e tati care ajunge mai rar la titi [xinpat]. Am avut un mare noroc, la primul alaptat a fost o asistenta deosebita, mi l-a asezat foarte bine la san si asa ca nu am avut probleme. Cand am facut rani mi-am dat cu unt, la fel si cand a venit furia laptelui. Acasa am dormit cateva luni mai mult intr-un cot deoarece sugea foarte des. La doua saptamani am fost la pediatra disperata ca bebe plange mult si suge des, eu spuneam ca nu se satura. Doctorita mi-a spus ca daca bebe a crescut in greutate nu are cum sa nu fie bun laptele. L-a luat pe Rares si l-a cantarit, dupa care l-a pus sa suga si apoi iar la cantarit (proba laptelui) si a descoperit ca sugea doar 40 ml lapte din 90 ml cat ar fi fost normal. A spus ca e lenes si daca eu rezist sa incerc sa il alaptez in continuare la cerere. Si asa am luat toate bancile din parc la rand si jumatate din magazinele din oras pentru ca bebe urla dupa titi din 1/2 in 1/2 de ora. De pe la inceputul anului s-a scos singur de la papica de noapte si acum mai papa doar inainte de somnic si la trezire. Si cu toate ca uneori imi venea sa ma urc pe pereti de oboseala si durere nu regret nici o secunda tot ce am facut. Si ce sa va spun ....ca toata lumea ma intreaba de unde papa bebe ca sani nu am mai deloc....pentru mine important e ca sunt "productivi"[cool]. Pupici la mamici si bebici http://community.webshots.com/user/cameliac ``````````` Just hope ```````````
crism Pe baietel l-am alaptat pana la un an jumate, dupa care am ramas insarcinata imediat cum l-am intarcat. Acuma o mai alaptez pe fetita care are un an si 4 luni, si tot asa am sa o fac pana la un an jumate. Cred ca as vrea ca pe restul copiilor sa ii alaptez tot un an jumate. :) Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
CorinaM Buna, cu parere de rau nu am alaptat decat pana la 3 luni, deoarece lui bebita nu i-a ajuns niciodata laptele de la san desi era bun, nu-i ajungea cantitativ, in plus nu stiu de ce dar a refuzat din start sanul stang desi curgea la fel de bine?.., asa ca incetul cu incetul a trecut complet pe sticluta. Pacat, mi-a placut sa alaptez, desi la inceput m-am chinuit ceva. Sentimentul de alaptat al puiului nu se compara cu nimic. Corina & Gabriela o zi frumoasa tuturor
ruprich Am vrut sa alaptez, dar au fost probleme.
gioto 11 luni si inca mai alaptez.probabil pina la 1 an!
adi_edi Am alaptat pina la 9 luni si jumatate, cind Edi s-a intarcat singur, desi nu as fi crezut! Am fost tare norocoasa, am inteles ca nu e usor sa-i intarci pe papaciosii astia! Adi si bebe Edi
flor Am alatatat-o pe Anne-Marie pana la 8 luni, in prima luna din cauza ca nu aveam suficient lapte a primit si supliment, dar apoi lactatia s-a reglat si a papat bine pana am inceput diversificarea. De-atunci a papat din ce in ce mai putin laptin si normal ca lactatia a scazut.
RELY27 Am alaptat foarte putin, doar trei saptamani, dar si in cele trei sapt nu am avut suficient lapte, baietelul meu nu ii ajungea.La 3 saptamani a facut pneumonie si eu eram f racita si a trebuit sa iau medicamnete si cred ca atunci am pirdut laptele de tot.Sunt de acord cu alimentatia de la san atata vreme cat medicul recomanda asta dupa o anumita vreme, pt ca am citi undeva ca dupa un an este de preferat sa intarci copilul.De ce? Nu retin explicatia.Oricum daca as fi avut lapte suficient l-as fi alaptat atat cat ar fi trebuit.Sunt de acord cu alaptatul atata vreme cat mama maninca sanatos, nu consuma alcool, tigara etc.Decat sa faci asta si sa alaptezi mai bine nu.Si eu sunt fumatoare dar pe perioada de sarcina si alptare am renuntat. [flo]rely RELY
narcisa Ambii copii pina la 4 luni. narcisa x [copil][copil]Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004 http://community.webshots.com/user/dohmann101
misty Pana pe la 9 luni. De la 3 saptamani a avut si supliment, 1 biberon zilnic, si nici vorba sa renunte la alaptat. Cand l-am intarcat a parut pregatit pentru asta, n-a fost deloc nefericit, a uitat f repede.
Missy 7 luni si 2 saptamani, si am intrerupt pentru ca nu a mai vrut ea, ca eu mai continuam pana la 9-10 luni. www.babiesonline.com/babies/f/fratila
symaco [alcool]eu am alaptat 3 saptamani.mi sa´´complicat´´laptele si nu a mai fi putut papat! cu parere de rau...as fi vrut sa alaptez macar pana la 6 luni! [flo]
iry Eu am alaptat primul copil pana la 11 luni jumatate iar al doilea are deja sapte luni si inca mai suge sper sa suga si el macar ca fratele lui[bibe]asta daca nu renunta singur ca defapt primul asta a facut. Eu sunt pro alaptat e bine si pentru copil si pentru mama,parerea mea. Sincer e o metoda buna de a scapa de excesul de grasime acumulat pe timpul sarcinii eu deja am revenit la greutatea dinainte de al avea pe al doilea copil si ma simt excelent. [pup]tuturor lcarjau
aura 1974 La 40 de zile de la nastere am inceput sa ma simt rau , deci am fost la medic, acesta mi-a facut analizele si cum rezultatele ieseau dupa trei zile m-au sfatuit sa nu alaptez in acest interval de timp.
Totul a iesit bine insa baietelul meu nu mai vroia lapte asa ca pe el l-am alaptat doar 40 de zile.
Pe fetita am alaptato 1 an , am intrerupt din cauza problemelor de sanatate, o sarcina extrauterina. cuerpo sano , mente sana
onutza Pe primul baiat, Bryan , l-am alaptat pina la un an si 4 luni cind nu a mai vrut el ...eu, mama eroina , i-am mai bagat tzitzica in gura vreo 2 zile sa il momesc dar nimic. Pe bebe Sean - 10 luni - il alaptez cu drag si spor - si intentionez desi o sa incep serviciul in decembrie sa continui cu alaptatul dimineatza, si de la ora 4 dupaamiaza pina seara cind de obicei mai suge de 3-4 ori pina cind nu o sa mai vrea ...sau pina la 2 ani ...ca daca vrea copilul sa suga pina la 5 ani nici asa nu sint de acord. Pupici la bebici si la mamici Onuta,Bryan Alexandru(26feb. 2001) si Sean Raphael (29 dec. 2003) http://community.webshots.com/user/onutza_mamicutza ; http://community.webshots.com/user/onutza_mamicutza_1
april da, 4 luni, mai mult nu am avut. dar alimentatia bb a fost mixta de la 1 luna
simonab am alaptat cam 8 luni ... Simona si Maria Alexandra
paula2003 Pana la 4 luni dar m-am muls. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
iselin 4 luni, dupa aceea nu a mai vrut bebe. Ma impingea efectiv cu mana, daduse si de gustul laptelui formula.[bang]
alala [flo]eu am alaptat pina la 8 luni,cind i-a iesit lui Tudor primul dinte.de atunci nu a mai vrut,desi am insistat.a trebuit sa-i respect dorinta.. m.arion
paula2003 Nu a supt ci m-am muls pana la 4 luni. Lapte am avut pt. 3 copii dar nu am mai putut psihic. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
mama_sonyei Au trecut 4 luni si o saptamana de cand alaptez si sper sa mai pot alapta inca cateva luni (macar pana la 6-7 luni)... slava Domnului ca lapte este si fata mananca. Este cel mai usor mod de a alimenta bebelusul, cel mai sanatos, mai septic, mai simplu... Daca am senzatia ca nu mai este chiar asa mult ma apuc si beau ceai de chimen+anason+talpa gastii, iau spirulina si alte vitamine... Sper sa fie cat mai mult... Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra ------------------------------------- Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta
paula2003 Nu a supt de la san dar m-am muls si i-am dat pana la 4 luni. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/ [pegeam] Sarbatori fericite [pegeam]
anda141
quote:
Originally posted by paula2003
Nu a supt de la san dar m-am muls si i-am dat pana la 4 luni. paula2003[loveyou] & alexandra [9cer] http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/ [pegeam] Sarbatori fericite [pegeam]
Paula, de ce ai raspuns de 3 ori la celasi subiect?? [:D] Monica [mamica] si [copil] ALBERT EDUARD (19 ianuarie 2004 ) [foto] [url="http://community.webshots.com/user/monica1816"]Album Albert[/url] [url="http://www.freewebs.com/bbianfeb2004"] Bebelusi de ianuarie-februarie 2004[/url] [pegeam] [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] [pegeam] Sarbatori fericite alaturi de cei iubiti !!!
ramonaa Baietelul meu are 11 luni si il mai alaptez noaptea. Sper sa ma mai tina. Este foarte placut.
pisi_ella Da, alaptez si acum, la 1 an si 7 luni!! [pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] din burtica http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx http://www.emmaandreea.3x.ro
carmenp [flo]Pe Ionut pina pe la 8 luni iar Ilinca are deja 5 luni si mai suge inca Carmen,Ilinca&Ionut
tonic Am alaptat 2 ani si jumatate. Inca de cind am ramas insarcinata mi-am dorit sa pot alapta cit mai mult. Am avut o sarcina f.grea si am nascut o prichindica de 185o grame, numai piele si os. Din fericire a fost extrem de puternica si mincacioasa si a supt la sin la citeva ore dupa dupa nastere, cu putere si mult drag de parca facea asta de cind lumea. Am avut lapte din belsug si nici un fel de probleme cu sinii. Pentru ca nu lua in greutate i s-a dat si lapte praf, dar nici de la ala nu a crescut, asa ca dupa o luna a refuzat tetina si nu i-am mai dat decit lapte de la sin. Am intentionat sa-i dau pina pe la un an si jumatate, dar pentru ca a avut probleme cu dentitia si a suferit foarte mult - greturi, varsaturi, febra si diaree-am tot aminat si am ajuns la o virsta la care nu a fost chiar usor sa o intarc. Am tot sperat ca se va opri lactatia de la sine dar laptele tot venea. Pentru ca Antonia minca deja foarte bine si bea orice fel de lapte cu canita am luat hotarirea cea grea si am oprit alaptarea. A suportat destul de greu despartirea de tzitzi-si acum mai asteapta sa vina o surioara sau un fratior si sa pape cu el laptic- dar sunt multumita ca nu a fost bolnavicioasa si ca a evoluat destul de bine. Nustiu totusi daca in cazul unui al doilea copil as mai merge chiar atit de departe, cred ca m-as opri pe la doi ani sau pe-acolo. Ca o concluzie, a fost o perioada foarte placuta din viata mea, ne-a ajutat sa ne apropiem mai mult si pe ea sa depaseasca momentele grele, spaimele si durerile. catalina
aysha Eu l-am alaptat cu biberonul[^] si doar 2 saptamini a fost lapte matern in el. Restu'...formula sa traiasca! Cu sinceritate,Aisha. "Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
deliak Darius are un an si 5 luni si inca mai suge la sin. Citeodata imi este greu, ca de cind s-a nascut el ,eu nu am mai dormit o noapte cap-coada,fiindca se trezeste de 3- 4 ori sa ma tocaie.Sotul meu ride de mine, spune ca eu sunt statia de alimentare OMV si el este o masinuta care se alimenteaza cu combustibil. Este greu ,dar si frumos.Cred ca cele mai frumoase sentimente le traieste o mama,atunci cind are la pieptul ei mogaldeata pe care o iubeste atit de mult. De intarcat nu stiu cind o sa-l intarc,nu sunt pregatita sa-l vad suferind din cauza asta asa ca o sa mai asteptam(pina cind merge la cresa...).OMP recomanda 2 ani,dar cine stie...
addiana da, am alaptat ~ 10 luni, si am intarcat-o pt ca am facut o amigdalita de toata frumusetea si a trebuit sa iau antibiotice prea puternice. dar am avut noroc pt ca nu a plans deloc dupa san. recomand tututror mamicilor sa alapteze, e un sentiment unic, doar pentru noi. sper ca la urmatorul(urmatorii) bebe sa pot alapta mai mult, macar pana la 1 an. diana si denisa http://pg.photos.yahoo.com/ph/pozedenisa/my_photos
marilena_ral in prezent alaptez. fetita are 7 luni si am sa alaptez atata timp cat voi avea lapte
gazzella Felix are doar 2 luni jumate, intentionez sa-l alaptez exclusiv la san minimum 6 luni si sa continui sa-l alaptrez pana in jurul varstei de 3 ani.[cool]
mihaela bogdan DA AM ALAPTAT 1 AN. ALEXANDRA ACUM LA 1 AN JUMATE ARE DECIT 4 DINTISORI DECI MIA FOST FOARTE BINE . IAR ALAPTATUL LAM OPRIT INTR-O INCERCARE . AM VRUT SA VAD CUM IE SA NU-I DAU 2 ZILE SA VAD CUM REACTIONEAZA SI A FOST BINE , CAND SOACRA A AFLAT MA SFATUIT SA NU O INTORC LA SAN . NU VA POT SPUNE CIT DE RAU MIA PARUT. VA PUP MIHAELA SI BIBI(ALEXANDRA)
m_lory pe fata am alaptat-o pana la 9 luni,fiind obligata sa plec din localitate,iar pe baiat il mai alaptez si acum la 6 luni mlore
crystina Am alaptat pina la 1 an si doua luni si mi-a parut tare rau ca m-am oprit. Cristina si [copil] Lilly Elisa http://community.webshots.com/user/crystinna
Miruna Enescu De doua ori cate 6 luni. Miru
gabitzica Eu l-am alaptat pana la un an si o luna jumate, cand s-a intarcat singur [q] www.stoc-studio.ro/tudor
felicia0606 Eu am alaptat numai patru luni pentru ca a trebuit sa reincep serviciul din pacate! Felicia [url="http://www.babiesonline.com/babycontest/vote.asp"]VOTATI AICI CU ALEX E. pentru finala concursului![/url] http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003 http://community.webshots.com/user/felicia0606
loredanap si eu am alaptat 11 luni si 3 zile.s-a lasat singur .pur si simplu nu mai vroia san.nu stiu care e motivul.poate nu se mai satura Lori si Sebi [bonjovi][url="http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=1153&page=1"]poznasu' nostru[/url]
MIB L-am alaptat pe Victor pana la 7 luni can au inceput sa-i iasa dintii si prefere sticluta in locul sanului. A renuntat singur la laptele matern pe perioada in care ii ieseau dintii, dupa o saptamana sau doua imi cauta sanii dar din pacate nu mai aveam lapte. Imi amintesc cu drag acea perioada si daca voi mi avea un bb o sa-l alaptez cat mai mult. Ioana M si Victoras ( 10.03.2003 )
Grisulica Sunt o mamica care nu a putut sa alapteze deloc,si pentru asta mi-am facut foarte multe mustrari de constiinta. Am facut tensiune de sarcina,de aceea am nascut prin cezariana la 39 sapt.(o fetita -3200g).Dupa nastere tensiunea nu s-a normalizat foarte repede,cum s-a intamplat la alte mamici care au avut tensiune.Dupa cum cred ca stiti laptele la mamicile care nasc prin cezariana vine abia dupa 3-4 zile, insa eu am avut a-2-a zi dupa nastere tensiune fff.mare(180/120)si am fost nevoita sa iau medicamente.Tensiunea a oscilat mult urmatoarele zile dar am avut valori mult mai mici 150/95...si au fost zile cand nu luam medicament si as fi putut alapta.Insa si lapte am avut putin ,de stimulat venirea laptelui cu oxitocina nu s-a putut pt. ca e contraindicat in tensiune.Si uite asa Madalina a supt din biberon,s-a obisnuit cu el si in zilele cand nu luam medicament o mai puneam la san ,dar nu tragea deloc si plangea foarte tare.M-am mai muls,dar avand lapte putin,nu am adunat mult...Pot sa zic ca Mada a papat cam 100ml de lapte de la mine. Ma invinuiesc mereu ca nu am putut s-o alaptez,imi pare nespus de rau ca nu a stat la sanul meu sa pape,sa tina manuta pe san,nu stiu ce inseamna toate aceste lucruri si-mi pare nespus de rau... In urma faptului ca nu a papat lapte de mama ,s-a imbolnavit deja de 4 ori:otia ,amigdalita de 2 ori,diaree microbiana, si acum nu are decat aproape noua luni.Cand a fost bolnava eram distrusa,plangeam si ma invinuiam mereu... Asa ca laptele matern e ffff important!Sa alaptati cat de mult puteti cu lapte de mama! Eu mi-as fi dorit enorm sa pot alapta dar nu s-a putut... Oana si[copil]Mada
deliak am un bebe de un an jumate si il alaptez si acum. As vrea sa-l intarc,dar nu sunt hotarata 100%,asa ca... mai rabd.
Tanaion L-am alaptat pe Toma 1 an si 5 luni si cred ca sistemului lui imunitar i-a prins tare bine. In plus, imi era si tare usor cu laptele pregatit, incalzit la purtator. Tana
emma27 m-am pregatit toata sarcina pentru momentul alaptarii.mi-am facut masajesi am respectat o groaza de indrumari.a venit marele moment si....groaznic.micuta isi ducea limba pe cerul gurii si nu putea apuca sfarcul.a reusit de vreo 3 ori in doua zile,plangea tot timpul de foame.dupa 4 zile de cosmar,am dat-o pe biberon,caci murea de foame.nici pana acum nu stiu dc asa a fost sa fie sau nu m-au indrumat suficient asistentele.am o fetita acum de aproape 3 ani,foarte bine dezvoltata si sanatoasa,dar tot am ramas cu un regret ca nu am alaptat-o.sper ca alte mamici sa nu treaca prin experienta mea.am avut totusi noroc,nu am facut complicatii,si dupa o saptamana in care imi recoltam laptele cu pompa,s-a retras de la sine lactatia.un ochi rade,altul plange... Ema
candy24 In primele doua saptamani am avut lapte mult imi curgea pe haine ,ma trezeam uda toata el a fost cam puturos la inceput si cand a invatat el deja il pierdusem si l-am dat pe lapte praf.Mi-a parut rau dar ce era sa fac.
ana maria Eu inca alaptez, asa ca nu am putut raspunde la chestionar. Confirm ce a spus Marina pe prima pagina, din pacate in spital nu aflam prea multe si de multe ori se pierde laptele din lipsa informarii. Eu am nascut prematur (la 33s) si desi toata lumea imi spunea ca nu am nici o sansa sa alaptez (bebe avea sub 2 kg si nu avea forta sa suga si nu aveam nici sfarcuri) pana la urma am dovedit contrariul si sper sa-l mai alaptez si in continuare. experineta e unica si bucuria de a-ti ajuta copilul nu e egalata de nimic. Ana Maria si bebe Victor Stefan [bibe](15 12 2004) Succes si s-auzim numai de bine!!!
Inger alb Da!si inca mai alaptez si voi alapta si la al 2/3-ilea copil(da Domnul) Jesus said, "Let the little children come to me" We love Jesus because He first loved us.
oana cretu Da, o luna si jumate pana nu a mai vrut el sub nici o forma, desi era lapte, era mai usor cu biberonul. Oana si Seb [copil] (10.01.2005) "Si maine mai este o zi..." [paste] [paste] [paste]
bonita Am alaptat 11,5luni,si sunt foarte mandra de asta.La inceput a fost groaznic,sanii erau prea plini si nu avea cum sa prinda,imi curgea sange si durerea era mare mare,dar nu m-am gandit nici o clipa sa renunt,m-am muls,cat timp se vindeca un san ii dadeam din celalalt ,si uite asa m-am chinuit aproape o luna.Dar a meritat. [flo]
Laura030677 Da, am alaptat la ambii copii. La primul copil, am alaptat timp de 6 luni (lapte exclusiv la san), dar in ultima luna se trezea la fiecare ora noaptea si vroia papa, ajunsesem zobie din cauza oboselii si am adaugat lapte formula pana la inlocuirea sanului. La cel de-al doilea nazdravan, am alaptat mai putin 3 luni a avut lapte exclusiv de la san, dupa care a inceput sa se manifeste ca si fratiorul sau mai mare. Probabil ca, fiind mai voinic (4 kg), a avut necesitati mai mari. Oricum am mers pe alimentatie mixta pana am scos sanul de tot. Cam asta e![flo] Peace![hippi] Laura cu 2 baieti: Radu si Rares
mariussimiuc Robert are 6 luni jumatate si inca il alaptez.As vrea sa-l alaptez cat mai mult timp posibil.Chiar daca am inceput diversificarea masa de dimineata si cea de seara e de la san,iar in timpul zilei ii dau si intre mese,de sete.[:D] Miha si puiul Robert [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mariussimiuc/album?.dir=f3f8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos"]Pozele noastre[/url] Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.
iully Am alaptat o luna si jumatate.Nu ca n-am vrut,dar am facut mastita si au fost nevoiti dc sa-mi faca ablactare.[q]
herra inca o fac! prima luna si jumatate am folosit doar pompa; si multe ceaiuri, si galactogil, sa mentin lactatia; am facut de doua ori mastita, odata la un san si a doua oara la ambii (asa m-am "prezentat" la botez). eram pe punctul de a renunta, mi-era frica de un abces, dar am avut noroc de o doamna doctor ([flo][flo][flo]) care m-a invatat in al 12-lea ceas cum sa-l pun pe Vlad la san! Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there... [loveyou] Cristina & [baietel] Vlad [copil](23 septembrie 2004)
bijuarda Pe primul copil l-am alaptat 12 luni, iar pe cel de al doilea l-am alaptat 3luni ange
Claudya Apostol [il]nimic nu este mai frumos pentru o mama decat sa isi simta puiul la sanul ei cum se hraneste. Am alaptat 1 an si6 luni , mai aveam lapte si atunci dar ii crescuse deja si canini si pieptul aproape ca mi se facuse rana si nu mai rezistam asa ca am renuntat la alaptat , dar consider ca a fost suficient , si sfatuiesc tinerele mame sasi alapteze copii.DE exeplu eu nu am avut sfarcurile formate la san , nu am avut nici lapte in primele 3 zile dar am incercat am insistat si am reusit. claudia
ANDREEABANICA Am alaptat pana la 11luni,am intarcat-o pt ca laptele nu-i mai era suficient si pt ca se trezea de 4-5 ori pe noapte,iar eu eram la capatul puterilor,daca nu s-ar fi trezit de atatea ori noaptea probabil ca as fi alaptat pana la doi ani. Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004 [url="http://community.webshots.com/user/andreeabanica"]poze Alexia[/url] "In aceeasi limba toata lumea plange, In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
Anculina Am alaptat 2 saptamani, apoi am facut noduli la sani, mi-a saczut laptele, nu mai aveam suficient, am completat cu formula pana la 1 luna si jumatate, apoi s-a terminat de tot si am trecut exclusiv pe formula. Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
oticdrag2004 Fetita mea Evelina are 10 luni si inca o mai alaptez ce e drept mai putin dar inca mai papa. Pina acum 3 zile totul a fost ok din punctul de vedere al sanatatii ei. Nu-mi dau seama cum dar mititica a racit si stiam ca daca papa san nu se va imbolnavi... Pediatra mi-a prescris Cefalexin 4ml la 8 ore,Ambroxol 7 picaturi la 8 ore si pt. dezobstructie nazala Colargol.Dupa ce termin acestea sa continuu cu Sumetrolim 5ml la 12 ore.Mie mi se pare ca totusi Cefalexinul este prea puternic si acel Colargol e disperare:pateaza si nasucul tot infundat este peste 2-3 ore. Sa zicem ca acum se simte ceva mai bine nu mai e asa de ragusita, tuseste mai putin, nu stiu cum e gitul caci nu am nici o sansa sa-i deschid gurita. Voi ce spuneti? sa continuu cu acest tratament,faza e ca si eu sunt la fel de rau virusul exista in casa caci tusesc si stranut[q] otilia dragusanu
oticdrag2004 Am uitat sa specific si eu i-au in urma unei radigrafii pulmonare AMOKSIKLAV 625mg 1 compr. la 12 ore,FARINGOSEPT PARACETAMOL si EFITUSIN.Acest sirop contine alcool etilic 90% si chiar are gust de alcool. Intrebarea mea este mai pot sa-i dau piept? siropul eu nu-l mai iau dar ma intreb acest AMOKSIKLAV....va multumesc SANATATE MAXIMA TUTUROR otilia dragusanu
adelaide Am alaptat pana la 9 luni cand printesa a hotarat sa se lase de meseria tzoc-tzoc. As fi vrut mai mult, dar daca dumneaei nu si nu... Otilia stiu ca Amoksiklavul e amoxiciclina care e permis la in alaptare, dar cu prudenta si daca e musai. Citeste prospectul! Oricum nu e la cele interzise.
oticdrag2004 Adelaide, am citit msj. tau I-ti multumesc Ai specificat ca ai alaptat pana la 9 luni,,,si dupa? tu cum te-ai simtit, ce ai facut stii ma gindeam si eu sa o intarc caci cu aceasta raceala... daca nu ii dau ma doare pieptul ingrozitor[q] otilia dragusanu
adelaide Otilia, n-am avut dureri pentru ca fetita a papat din ce in ce mai putin, ajunsesem sa manance doar prin somn (numai asa primea sanul). In concluzie productia a scazut considerabil, pana aproape de zero. Acum am citit mesajul de pe pagina anterioara. Si fetita mea s-a imbolnavit cand alaptam. Si noua ne-a dat Ceclor(si eu am considerat ca e prea puternic, dar daca a zis doctorul...) si apoi continuare cu sumetrolim.In nas am pus Nostamine. Sanatate multa si tie si bebitei!Sper ca deja sunteti bine.
andreea_claudia14 Am alalptata foarte putin desi mi-as fi dorit sa alaptez mult mai mult dar nu s-a putut poate din cauza cezarienei,care multa lume zice ca nu se poate alapta din cauza faptulii ca iti face cezeriana.Asta este dar sunt foarte multumita asa cum este. [url="http://community.webshots.com/user/corsaru_andreea"]Poze[/url]
gangurici_licurici Da, pana la 8 luni. L-as fi alaptat in continuare dar de pe la 7 luni a inceput sa manance tot mai putin la san, din pacate. A coincis la noi cu o perioada de vreme f. calda, cand am inceput sa-i dau apa cu biberonul. Nici acum nu stiu daca asta a fost motivul, am insistat sa-i dau san in continuare, dar la un moment dat nu am mai avut ce sa-i fac, asa ca l-am trecut pe formula. andreea_claudia, ma indoiesc sa aiba legatura cu cezariana- si eu am nascut cu cezariana, am avut lapte inca de a 2-a zi, si cum spuneam l-am alaptat pana la 8 luni. [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/corina_ioana_albu/album?.dir=1dfb&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos"]Ganguriciul[/url]
Mona_B Baietelul meu are aproape noua luni, l-am alaptat imediat dupa nastere si inca o mai fac,cat va dori el,si va fi posibil, ma bucur ca pot s-o fac,ii merge foarte bine. Numai bine la mamici si bebici, Mona
LauraNicole Pe Alexa am alaptat-o pana la 1 an si 4 luni .Sandra din pacate nu a avut acest noroc , nefiind nascuta de mine . Un bb are nevoie de noi : http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm
impreuna Sara are 9 luni si inca o alaptez si sper sa o fac pana dupa 1 an. Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
LauraNicole Laptele de mama e cel mai bun . Un bb are nevoie de noi : http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm
Diana9703 am alaptat amandoua fetele aproape 6 luni (4 luni si 6 luni), apoi m-am reintors la serviciu si s-a terminat si cu laptele. Pe cea mica am alaptat-o mai mult si (poate mi se pare mie) a fost si mai rezistenta la raceli. Diana mamica Anei si a Mariei
mamini am avut lapte f putin si am alaptat partial-atit cit a fost pina la 7 saptamini, cind nu a mai iesit nici o picatura. as fi vrut sa alaptez mai mult, dar ma bucur ca a fost macar si picul care a fost. M
Ontica Camelia Am alaptat pana la 6 luni, nu ca nu as fi vrut sa continuu, dar d-ra mea, cand o puneam la titi ziceai ca o ardea ceva. Nu se satura si pace. Dupa ce s-a auto-intarcat, eu nu am avut probleme, fiindca totul a fost progresiv. Oricum, alaptatul este sanatate curata pt bb, cu cat mai mult, cu atat mai bine. [url="http://community.webshots.com/user/ontica"]poze cu noi[/url] Camelia & Alexandra Elena [bonjovi] (27 feb 2004)
emaaimee Inca alaptez,sper sa mai vrea fata sa pape de la mami. mamica scumpei Bibi-02/07/05 http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
ceciliamocanu Eu am alaptat pana la patru luni si jumatate, cand din cauza lipsei mele de calciu am fost nevoita sa renunt,fara sa stiu ca puteam sa iau un supliment de calciu si as fi rezolvat problema. Acum alaptez din nou si, preventiv, iau supliment de vitamine si calciu.[bang]
diadaniela Am alaptat pana la 1 an. diadaniela
Lory_k Am alaptat pana la trei luni si pentru ca nu se satura,l-am trecut pe lapte praf.
Lory_k[mamica]lui[copil]ALIN CRISTIAN
http://community.webshots.com/user/alink119
Loreena Eu inca o alaptez pe Carla; acum are 1 an si 5 zile; ii dau seara si dimineatza si uneori si in timpul zilei. [url="http://www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/"]Carla-Maria[/url] [url="http://photos.yahoo.com/lauramateescu"]Poze cu toata Familia[/url]
inaioana Am alaptat-o pe Katja pana la 1 an si 5 luni luni si am intzarcat-o pentru ca ramasesem insarcinata si ma simteam foarte epuizata. Mi-a fost teama sa nu afecteze sarcina... Si tare mi-e dor de momentele alea! Ioana [gravi]14 saptamani si [copil] Katja(30 martie 2004) [url="http://community.webshots.com/user/inaioana"]poze cu mami, tati si katja[/url]
carmenduta2003 Rares are aproape 8 luni. De doua zile mi-a venit ciclul si am inceput sa iau Jasmin, la recomandarea medicului ginecolog. Nu stiu daca sa-l mai alaptez sau nu, mi-este teama sa nu-i dauneze medicamentul. In prospect scrise ca nu trebuie luat de femeile care alapteaza. Fetele care au alaptat pana la un an si ceva, cum ati procedat? [url="http://community.webshots.com/user/carmenduta2003"]Poze Rares[/url] [url="http://b1.lilypie.com/D0Pfp3/.png"]Varsta lui Rares[/url]
paula2003 Am avut lapte pt. 5 copii dar nu putea fetita sa prinda si sa traga, deci am apelat la muls. [bascket] Paula[gravi]cu Paul sau David???? 32+[baietel] si[URL="http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/my_photos"]Alexandra[/URL] [loveyou]