| Retete rapide | |
| Marianar | OMLETA CU CARTOFI PRAJITI Ingrediente: 6 oua, 2 linguri de lapte, 300g cartofi, ulei, sare, piper. Se curata cartofii, se condimenteaza, se taie in felii subtiri si se prajesc in ulei. Separat se bat ouale impreuna cu laptele, se condimenteaza si se toarna peste cartofii prajiti (imediat ce au fost scosi de la prajit). Se serveste cald cu branza sau sunca. Pofta buna! Mariana & Vladutz |
| Marianar | initial postat de simonab OMLETA CU ROSII/ARDEI Fetelor dragelor, Eu una nu sunt prea priceputa in bucatarie dar fac o omleta de se ling toti de buna ce este: Pai iau vreo 2 rosii si le decojesc de piele (cateodata nu le mai decojesc cand ma grabesc!) si un ardei gras maaare sau doi mai mici. Pun ardeiul taiat la prajit cu putin ulei, adaug apoi rosiile cubulete. Intre timp iau vreo 3 oua si le amestec cu bucati de branza si pus totul in tigaie, peste rosii/ardei. Si mai amestec din cand in cand (de se face "terci" cum zice sotul - el o compara cu o omleta englezeasca dar eu nu stiu ce-i aia!) si gata. Si e buuuuuuna .... Sper ca m-am exprimat cum trebuie si m-am facut inteleasa ... Simonab |
| Marianar | [hia] La cele mentionate de tine eu mai pun feliute de ciuperci, cabanos-rondele foarte subtiri, un pic de ceapa tocata marunt si marar verde. E suuuuuuuuper! [pofta][pofta][pofta] Mariana & Vladutz |
| osna | initial posta de alba reteta rapida si f.gustoasa! Deci: Se fierbe orezul. Se amesteca fierbinte cu multa grija cu ulei si un pachet de alune prajite,faramitate si condimente putin iuti (de exemplu sofran sau boia iute, ca se coloreaza). E tareee bun,merita incercat. |
| osna | initial postat de marianar PAPARA DE PAINE Ingrediente: 12 felii de paine, 2 cesti de lapte, 4 linguri branza de oi, 2 linguri de unt, 2 oua, o lingura de branza de vaci, sare. Feliile de paine se taie cam de grosimea degetului si se pun in lapte pentru cateva minute, apoi intr-o tava unsa cu unt se pune un rand de felii de paine, se presara branza de oi, apoi iarasi paine si branza, avand grija sa nu fie forma prea plina deoarece papara creste la cuptor. Se adauga o lingura de unt si se toarne cele 2 oua batute impreuna cu o ceasca de lapte si putina sare. Apoi se presara branza rasa si se introduce la cuptor si se lasa sa se rumeneasca incet cam 45 min. |
| osna | initial creeat de salmida am fiert buchetele de broccoli in apä cu sare si le-am läsat sä se scurgä. Dupä aceasta le-am amestecat cu maionezä si cu usturoi pisat; maioneza am fäcut-o insä ceva mai acrisoarä, asa o preferäm noi. Se adaugä, verdeatä si eventual piper |
| osna | initial creeat de joanna Se iau citeva buchetele de brocoli si se pun in tigaia cu ulei ,se mai adauga o ceapa(e mai bine daca e ceapa verde)taiata marunt si se unduieste acolo.Separat se bat oua 4 oua ca pentru omleta si se adauga putin lapte.Se toarna peste ceapa si brocoli ,dupa ce s-a aruncat o mare parte din uleiul in care s-au prajit ele. Se prajeste bine baza pe aragaz si apoi se pune sub flacara grilului (pentru cine are).Asta pentru ca se umfla foarte frumos omleta si se coace frumos.Daca nu aveti grill pur si simplu se intoarce obisnuit. Se adauga sare piper. |
| osna | galusti cu usturoi 6 linguri unt se bat cu 3 galbenuse pina pasta devine spumoasa.se adauga 150g gris, 6 linguri pesmet, un praf de copt,500g brinza de vaci( quark), sare si se framinta bine.se pun albusele batute spuma si usturoi tocat fin.se fac galusti mici care se fierb in apa sarata 15 min si apoi se scurg.se dau prin unt incins.se servesc imediat. |
| osna | initial postat de rainbow Uite..una repida de felul 2 pot sa-ti spun eu acu : cantitatile...le apreciezi tu...depinde cit vrei sa faci... -pui apa la fiert cu sare, vegeta, putin ulei -pui in apa cind aceasta clocoteste orezul, mazarea, porumbul din conserva si ardeiul rosu taiat -le lasi la fiert doar 10 min...sa nu se sparga orezul..dupa care le torni in strecurator ca sa se scurga apa -o ridiche neagra o cureti si o tai fisii subtiri ca pe niste taietei, o pui intr-0 farfurioara cu sare si putin otzet -poti face si un mujdei cu smintina...mmmm....e tare bun -desfaci 1-2 conserve de ton bucati -pe farfurii asezi frumos orezul, linga orez tonul bucati, presari deasupra ridichea taiata fisii si torni mujdeiul cu smintina MUJDEIUL ...daca iti place...ii da un gust mai bun..mmmmm SI GATA :) |
| osna | initial postat de mamasilvia Omleta pizza _o faci din cate oua crezi tu ca merge in tigaia ta (eu la a mea pun 5). -faci o omleta obisnuita ( la foc mic sa nu se arda)si cand este aproape gata pui deasupra salam taiat bucatele , sau costita , carnati sau pui din toate cate putin.Peste salam poti taia felii de rosii si ardei dupa care adaugi branza sau cascaval, acoperi tigaia si mai lasi pe foc cam cat crezi tu ca este gata (5-10 min)tot la foc mic. -iarna cand nu prea sunt rosii pun doar salamul si branza iar cand se serveste fiecare isi pune sos de rosii deasupra . -o poti diversifica cum vrei , trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia. |
| osna | legume cu cascaval 250g ciuperci din conserva o ceapa mare sau 2 mai mici 250g rosii mici 4 oua 4linguri smantana 200g cascaval sare,piper,vegeta o lingura de unt 1 ardei taiat cuburi fine(daca vreti) ceapa si ciupercile se taie marunt si se pun la calit.rosiile se taie in 2 sau in 4 si se adauga si ele.ouale se amesteca cu smantana ,condimente.se toarna peste legume si se lasa vreo 10min la foc foarte mic acoperite cu un capac. dupa vreo 5 min se pune si cascavalul taiat felii subtiri si se lasa sa se topesca. |
| osna | ochiuri la cuptor 200g sunca fiarta se taie felii subtiri.se pune putin ulei intr-o tigaie si se prajesc in el bucatele de sunca si o ceapa mare tocata sau o legatura ceapa verde la foc potrivit amestecind mereu.se pun intr-o forma.desupra se sparg 6 oua incet.se condimenteaza cu sare si piper.deasupra se farimiteaza putina brinza si se pune la cuptor pina se incheaga ouale |
| osna | initial postat de gabrielaG papara 250g franzela, 300ml lapte, 100g unt, 250ml smantana, 200g branza telemea sau de burduf, 3-4 oua. Franzela se taie felii de 1cm grosime. Laptele se bate bine cu ouale intregi si se toarna peste feliile de franzela; acestea se tin in lapte pana il absorb bine. Intr-un vas termorezistent se asaza alternativ feliile de franzela cu branza rasa, bucatele de unt si smantana, terminand cu branza, unt si smantana. Vasul se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pana se rumeneste preparatul. Se serveste fierbinte |
| osna | monique Mamaliga "Taci si ....inghite"! Ingrediente: faina malai : ~ 300g ( daca masurati cu o canita gradata [din vesela celui mic !]: ~ 250ml ) lapte : 1l sare bacon carnati afumati cas ( cascaval, branza Mozarella, branza burduf, telemea ) smantana 5-6 oua Mamaliga : Se fierbe laptele cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga "in ploaie" faina de malai amestecand continuu pana ce mamaliga incepe sa se "umfle", apoi se ia de pe foc, cu o lingura cu apa se umezeste suprafata mamaligii , se rastoarna cu o miscare brusca pe un fund de lemn. Cand s-a racorit putin ( atat cat sa poti pune mana! ) se imparte mamaliga ( in sectiune transversala ) in 2 blaturi cu ajutorul unui fir de ata. Se ia un blat si se aseaza intr-o cratita pt.copt. Se aseaza umplutura: carnatii afumati taiati rondele, baconul taiat cubulete, casul taiat in cubulete, apoi smantana... Se aseaza deasupra umpluturii blatul superior pe care se preseaza cu ajutorul unei linguri 5 - 6 cuiburi pt. oua. Apoi se adauga ouale asezandu-se frumos in cuiburile create. Mai adaugi niste branza ( cascaval ) rasa peste oua. Se coace la cuptor la foc moderat pana cand se coc ouale ( se coaguleaza bine-bine albusurile ! ). Se serveste calda. Muraturile nu trebuie sa lipseasca la aceasta masa |
| osna | ela: Tortelini - o punga tortelini cu carne (am incercat vreo 3 feluri pana am gasit unii sa-mi placa) - se fierb conf. instructiunilor - ca altfel se sfarama, se scurg - sosul - cascaval ras si smantana mai slaba - ochiometric si dupa gust si in f-ctie si de cat sos vreti sa va iasa, dupa ce s-a topit cascavalul puneti sunca presata taiata cubulete, busuioc la greu, potriviti de sare si facultativ, un catel de usturoi pisat. Cine mai vrea, poate sa puna si ciuperci taiate marunt - dar se face mai mult sos atunci. Turnati sosul peste tortelini si asta a fost - mie imi ia cam 20 de min. de cand am intrat in bucatarie pana ii pun in farfurie Piure cu ciuperci- nu doar ca e f. gustoasa si rapida, dar e si de post! Deci piure stie toata lumea cum se face, iar ciupercile taiate se pun intr-o tigaie mai adinca, cu putin ulei, apa, delikat, cimbru, piper. Se lasa sa se patrunda (dar sa nu se fiarba!!) si cand sunt numaŽbuna (?!?) se pun cativa catei de usturoi pisati, se amesteca bine si asta a fost. Se serveste, bineinteles, cu piure! Acum, mie imi place f. mult usturoiul, dar cine nu-l suporta, sa nu se apuce sa faca mancarica asta, ca fara usturoi - degeaba... |
| osna | adelap Eu cand nu am chef sau timp sa stau mult in bucatarie, iau carne de orice fel pentru roast (vita, porc, miel), sau puiul intreg, o dau cu un amestec de unt topit+usturoi maruntit+sare+piper. O dau la cuptor, mai pun si niste cartofi de jur imprejur si herbs peste roast daca ai chef si....voila. Cred in total imi ia vreo 15 minute prepararea |
| osna | bautura de vara 500g piersici 2 pahare sampanie 4 linguri lichior(de portocale) piersicile se curata de pielite si se trec prin storcator.se adauga la suc lichiorul si se bate bine cu mixerul sa se omogenizeze.se puen sapmania rece si se serveste in cupe inalte.este foarte parfumata . se pot adauga si prune si caise. |
| osna | initial postat de palmyrah2000 reteta de gogosi bestiale 200 g iaurt fix 1 ou 150 g faina 1 linguritza praf copt Iaurtul se amesteca cu oul +un praf de sare+coaja de lamiie si se adauga faina amestecata cu praful de copt.Iese un aluat moale. Uleiul trebuie sa fie incins in momentul in care aluatul este gata. Se ia cu linguritza din compozitie si se pun gogoselele in tigaie. Se scot pe hirtie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat |
| crinuta | [pofta] Super fetele, o sa mi le notez pe toate. pupici Crinuta |
| MirelaV | Omleta cu cartofi si branza se ia un cartof mai mare..se da pe razatoarea mica..se stoarce bine de amidon si se condimenteaza..se bat 3 oua care se condimenteaza si ele si se amesteca cu cartoful ras si branza rasa se pun in tigaie si se uniformizeaza..cand e gata pe partea de jos se intoarce cu o spatula si se face si pe partea cealalta..si gata..[papica][pofta] MirelaV |
| scarmanus | Am o reteta super rapida de rulada aperitiv, pe care o putei face in 2 timpi si 3 miscari atunci cand aveti musafiri neasteptati. Iat-o: RULADA APERITIV -6 oua -4 linguri faina -100 g unt -300 g parizer -300 g cascaval -verdeata -1 praf copt Galbenusurile se freaca cu untul, faina si albusurile batute spuma. Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza parizerul si cascavalul taiat cuburi, plus verdeata. Se amesteca si se aseaza in tava de chec tapetata cu faina. Daca vreti putei faceti variatiuni pe aceeasi tema, adica puteti inlocui cascavalul cu branza de oaie, puteti pune si ardei rosii pentru mai multa culoare, chiar castraveciori murati taiati foarte fin, lasati-va imaginatia sa zburde! scarmanus |
| adar | Băi fetelor, voi nu știți ce înseamnă RAPID: se ia una bucată pizza de orice fel ambalată la cutie, se desface folia protectoare, se introduce la cuptor pentru 10 min. (timp în care poți pregăti farfurii, cuțite, etc.) se scoate de la cuptor și se servește în funcție de bunul simț al fiecăruia cu mâna, furculița sau sos de roșii. Eu personal o servesc cu mare plăcere cu ...mâna... Vă doresc succes la ... preparare!!! Pupici, adar |
| Marianar | OMLETA SPECIALA 3 oua 3 linguri de smantana 3 linguri cascaval ras patrunjel si marar verde tocat fin Se amesteca toate ingredientele si se pun la prajit in putin ulei sau in tigaia cu bulina (fara ulei) Mariana & Vladutz |
| Laura _Oprescu | Saru'mana de retete..[bis] Laura |
| eli | si eu mi le-am salvat pe computer si o sa le incerc[yami]. Va anunt care a fost cea mai delicoasa[papica]. Hai ca deja mi s-a facut [pofta]de ceva bun si rapid[:)] [:)]Eli [il] de [bicla]si [dc] |
| LauraFlo | SALATA DE TON Ingrediente: ton maruntit din conserva,paste Barilla care au forma de boabe de orez, ceapa, ardei gras verde, masline de preferinta fara samburi. Se fierb pastele,se scurg foarte bine si cand s-au racit complet se amesteca cu celelalte care au fost taiate cat mai fin( nu mic)...Aaa...Cantitatile sunt in functie de gust...bunul simt sau...de buget...sau de cate persoane aveti la masa. Pofta buna! P.S.Daca v-a placut spuneti ca mai am.(Ma pricep la bucatarie mai bine decat la altele) Mii de pupici, LauraFlo[bis] |
| simonaM | pasta de peste. se ia doua cuti de peste(ton sau tuna fish)si se mixeaza cu mixerul,se pune 2-3 oua fierte maruntite maioneza si verdeata..patrunjel,marar si ce aveti pe acasa ...si am uitat sa zic un catel de usturoi. si e gata pasta(se pote umplea si rulourile de sunca. pofta mare[alcool] mona78 |
| Eryka | OMLETA PIZZA 3-4 cartofi, un ardei gras, 4 oua, 5-6 felii de salam, 100 g de cas (branza), sare, piper, ulei pentru prajit, patrunjel verde tocat. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie pai. Se pun la prajit. Pana ce ei se prajesc, intr-un vas radem branza (casul), adaugam ardeiul taiat bucatele, salamul, la fel, taiat bucatele, ouale si batem compozitia, pe care apoi o condimentam cu sare si piper, dupa gust. Cand cartofii s-au prajit, ii scoatem cu spumiera intr-o tigaie de teflon, dar nu mai adaugam ulei, fiind suficient cel ce se scurge de pe cartofi. Se pune tigaia cu cartofi pe foc si asteptam pana ce cartofii incep sa sfaraie. Atunci turnam compozitia pe baza de oua si amestecam bine pana cand omleta se incheaga. Deasupra presaram patrunjel verde tocat. Eryka [gravi]& sufletzelul din burtica---> (13 saptamani) |
| brenda7777 | ca aperitiv: chiftele de ton si mazare 200gr. de mazare fiarta, 60gr. de ton in ulei (din cutie), 80gr. de urda, 1/2 lamaie, 2 ridichi mai mari, 1 morcov, 1 castravete, 20gr. branza rasa, Se pune mazarea in mixer cu urda, sucul de la lamaie,tonul,branza rasa si un varf de sare,se amesteca totul pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa in frigider pt. 5min. Dupa care se curata morcovul, ridichile si se spala castravetele, se taie legumele foarte fin.Scoatem compozitia de la frigider,si cu mainele umede facem mingiute care le dam prin legumele taiate fin, unele prin castravetii taiati, altele prin morcovul taiat, si altele prin ridichea taiata fin.Pe platou se pot pune feliute de castraveti, morcov, sau ridiche.(si salata , bineanteles) |
| Milia | Interesanta reteta de chiftele de ton cu mazare. Ma gandesc ca ies si mai bine daca se tavalesc chiftelele prin legumele rase pe razatoarea cea mai fina (in loc de a fi taiate marunt). Cred ca adera mai bine la compozitie, nu? |
| brenda7777 | da Milia ai dreptate, poti sa le dai pe razatoare(mie imi plac mai mari) |
| brenda7777 | Oua in sos de ceapa (pt. 4 persoane) -6oua, -1ardei gras(mai mare)copt pe plita, -2cepe mari, -2dl de lapte, -1leg. de patrunjel, -3lg.de ulei de masline, sare,piper -3lg. de faina. Se fierb ouale. Se taie ceapa(pestisori),si se pune in tigaie cu 2 lg. de ulei de masline,se prajesc;separat se amesteca faina cu laptele,si se toarna peste ceapa. se adauga sare si piper. Ungeti vasul de Ena cu uleiul ramas, si puneti ouale taiate rondele, ardeiul copt taiat felii, sosul de ceapa. Se ocopera cu patrunjelul taiat fin.Se da la cuptor, pt. 10min. la 200°. |
| brenda7777 | Curcan in salsa:(pt. 4 persoane) - 800gr. de piept de curcan, -2 lamai, -patrunjel, 4 foi de salvie, -150gr. de iaurt, -2 linguri de faina, -1 lingurita de mustar, sare Se taie pieptul de curcan in bucatele si se dau prin faina. Intr-o tigaie se pune sucul de la lamai cu 2 linguri de apa, cu patrunjelul(taiat fin)si salvia, prima de a incepe sa fiarba se adauga bucatile de curcan si un varf de sare. Se amesteca si se lasa pe foc cca. 10min. Se scot bucatelele de curcan, se pun pe farfurie, in sosul ramas in tigaie se toarna iaurtul cu lingurita de mustar, si se amesteca bine pana se formeaza o salsa omogena. Dupa care se varsa peste bucatile de carne. |
| simonaM | chec de parizer. 300 gr parizer,300 gr cas ,3 oua,3 linguri smintina,3 linguri faina. parizerul se taie cuburi,se amesteca cu casul razuit,se pune sare patrunjel verde,smintina ouale,faina. se amesteca toate si se coace in tava. se taie rece. mona78 |
| Milia | Cand n-am timp sa gatesc si nu mai e nimic de mancare prin frigider, cumpar ficatei de pui (proaspeti, nu congelati), si in jumatate de ora masa este gata: pun ficateii intr-un vas cu capac, in ulei incins, si ii las sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaug apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput. Separat, pregatesc un sos gros (cam o cana) din bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Le amestec bine, iar cand ficateii sunt gata, torn sosul deasupra si las sa mai fiarba 2-3 minute acoperit, caci sosul de rosii sare peste tot. Separat, pregatesc ori un piure de cartofi, ori cartofi prajiti, ori o mamaliguta, ori fierb paste, si le servesc cu ficatei si cu sos. Uneori, pentru variatie, pun in loc de oregano, usturoi pisat marunt, sau fac ficateii fara bulion, doar cu usturoi pisat. |
| lela | Supa Frantuzeasca Ingrediente : o ceapa medie, 100 ml ulei,2l apa,5 cuburi Knorr,o lingurita vegeta,piper,250 gr smantana,o leg patrunjel, cascaval ras,paine toast,4-5 catei de usturoi. Preparare : ceapa se caleste in ulei,se adauga apa si cand aceasta clocoteste se pune vegeta ,cuburile de Knorr,piper. Se aduce din noi la fierbere si se adauga smantana diluata cu putin supa calda. Se lasa pe foc pana incepe din nou sa fiarba, trageti cateva clocote ,stingeti focul si adugati patrunjelul tocat. O linura de cascaval ras se pune in farfuria se toarna supa iar painea toast se freaca bine pe ambele parti cu usturoi,se taie cubulete si se adauga in supa. Pofta buna ! Lela |
| violetzyka | Hai sa va dau o reteta de PIZZA RAPIDA pe care am invatat-o in camin in anii studentiei si care era rezultatul colaborarii tuturor colegelor de camera,fiecare cu ce avea.Aveti nevoie de oua,in functie de cat de mare e foamea sau cate persoane flamande sunt in casa,faina,branza,salam,ciuperci din conserva...si orice mai gasiti prin frigider.Se pot face n variatiuni pe aceiasi tema.Se bat ouale bine intr-un castron si se adauga faina,pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani iar apoi se adauga si celelalte ingrediente,sare,piper.Se prajeste la foc potrivit,sa se patrunda bine iar cand e rumenita pe o parte,se intoarce si pe partea cealalta,exact ca o placinta.Se serveste cu sos de rosii. Sper sa va placa.Pofta buna. [flo] |
| scarmanus | O reteta dulce rapida, afrodisiaca, care te bine-dispune si care merge de minune in serile geroase de iarna. E furata de la Anton Roman, cu o mica inspiratie de la angelina si cu ceva de la mine. Iat-o: Mere bete -2 oua -1/2 pahar vin (de preferinta dulce) -1/2 paharel rachiu bun -1 praf sare -1 lingurita bicarbonat stins in otet -1 lingura de zahar Faceti un aluat moale ca de clatite. Curatati merele (vreo 4-5), scoateti-le cotorul si apoi taiati-le rondele. Dati-le prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoatei-le pe hartie sa se stoarca de ulei, pudrati-le cu scortisoara din belsug si apoi desenati cu miere peste ele. Sa-mi povestiti rezultatele! scarmanus |
| Ea | Buna fetele, Super retele!!! 1.Uite eu fac cartofi taranesti, care imi plac la nebunie. Cantitatile le alegeti voi! Cartofi fierti in coaja si apoi curatati si taiati cubulete. Ceapa se caleste putin impreuna cu cartofii si bucati taiate marunt de kaiser afumat,peste care se pune marar tocat, sare, piper. va pup. |
| zebra | quote:foarte bine,eu mai pun si un pic kyury zebra |
| danielac | Fetelor aveti niste retete super, va urmaresc demult! Iata si de la mine o retea de supa-crema rapida daca aveti oala sub presiune si robot de bucatarie: 4-5 cartofi, 2 cepe, 3-4 morcovi, 1 telina, 1-2 radacini de patrunjel, 3-4 rosii (bulion daca nu sunt rosii), fasole verde (cateva pastai), si alte legume de sezon sau congelate... dupa gust. Toate acestea se curata si se spala si se fierb in oala sub presiune. Dupa ce au fiert foarte bine, se scurg de zeama si se paseaza in robotul de bucatarie impreuna cu o capatana de usturoi... Se adauga si din zeama ramasa (cam 3 sferturi) si se pune patrunjel verde deasupra! Puteti sa o serviti si cu crutoane! E o bunatate si merge si pentru bebici!!! [*] Dana si Diana-Maria [*] http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072 paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac |
| Dgc | PASTE Mie mi se pare cea mai rapida reteta si o folosesc foarte des. Paste de care preferati, (eu cumpar in general paste din grau dur), se pun la fiert dupa cum scrie pe pachet. Dupa care se curata 3-4 catei usturoi si se piseaza. Dupa ce s-au fiert pastele se scurg si se pun intr-o tigaie de teflon unde se pune ulei de masline, usturoi-ul, delikat, oregano, busuioc, marar (din acela la plic) se lasa pe foc cca. 3-4 min., dar se amesteca in continuu sa nu se prinda. Eu de obicei aduag peste aceste paste ton, sunt delicioase. Pofta buna[papica] Oua romanesti Este o alta reteta dupa care sotul meu este innebunit. Se pune intr-o oala apa si sare la fiert in momentul cand fierbe apa se pune cate un ou si se lasa sa fiarba putin dupa care se scoate cu grija sa nu se sparga. Pentru garnitura: 2-3 cepe taiate marunt se calesc in putin ulei de masline, dupa care se adauga putina apa, suc de rosii, delikat, oregano, piper si se lasa la fiert pana scade. Aceasta garnitura se serveste langa oua. |
| Imi_incep_viatza | Cea mai "cu adevarat rapida retzeta "dintre toate prezentate pana acum [:)] [8**]se ia o pizza [yami], se pune in cuptor cu microunde sau de la aragaz cca 5 minute , si apoi ...[papica] se serveste [yum]!!! Stiu... [:-)))] sunt the best [bis]!!!! [:)] [:-)))] [:)] [:-)))] Iubirea niciodata nu se opreste, iubirea lupta pentru a creste, iubirea devoreaza orice, depaseste orice, iarta orice, iubirea e divina |
| lena | Paste super-rapide: Se ia o bucata de sunculita, se taie cubulete, se pun intr-o tigaie ciuperci de la cutie, se calesc, se adauga sunculita, se lasa vreo 3-5 minute si se adauga sos de tomate de la cutie, borcan, indiferent, se pune putin cascaval ras si toata "smecheria" se adauga pastelor fierte. E un deliciu! By the way la pastele care trebuiesc fierte in jur de 12 minute puneti-le niste ulei de masline in apa care fierb si sare, devin mai gustoase. Pofta buna! |
| Candy | Garnitura de legume la cuptor Intr-o tava unsa cu ulei din belsug se asaza straturi: cartofi cruzi taiati felii rotunde, morcovi felii, se adauga o mana de mazare sau fasole verde, broccoli... ce va place. Se presara Knorr/Vegeta praf (cca o lingura) si se completeaza cu apa pana cand legumele sunt acoperite. Cand sunt aproape fierte se scurg de zeama ramasa si se presara deasupra parmezan. La servire se poate adauga patrunjel verde tocat, pentru aspect. Gata! Eu folosesc garnitura asta langa snitele, cabanos prajit, peshte file...(fiindca nu-mi plac cartofii natur) |
| yndra11 | Penne cu pastrama Se fierb pastele (penne), apio separat se amesteca 250 g smantana cu sare, piper si busuioc. Se prajeste pastrama afumata de porc f. putin apoi se amesteca cu sosul si toate se pun peste paste... Apoi te lingi pe degete... Pofta buna! |
| carina | Mancare chinezeasca: 400 de grame de carne (porc sau vita si pui cred ca merge dar eu n-am facut) se pune intr-o tigaie cu putin ulei pana se albeste apoi se adauga si se lasa sa fiarba pana ce scade apa si e fiarta carnea. Separat se amesteca 2-3 linguri de faina (preferabil faina alba de porumb) cu sos de soia pana iese un sos de consistenta smantanei. Peste sos se adauga zeama de la un compot de ananas. Cand carnea e gata se toarna sosul deasupra si se lasa sa fiarba cam 10 minute mai adaugand apa cu vegeta daca este necesar si sosul e prea gros (trebuie sa fie in continuare de consistenta smantanei). In timpul asta taiati o ceapa rosie (merge si de cea normala) solzisori si 3-4 catei de usturoi fin de tot. Puneti in sos ceapa, usturoiul si bucatile de ananas din cutie si mai lasati pe foc aprox 5 minute. Ca si garnitura eu folosesc orez sau noodles (taietei instant). Pofta buna! Anda si bebelusa Carina cea nazdravana http://community.webshots.com/user/andamihai |
| simonaM | pasta de peste. se ia 2-3 cuti de sardina(eu folosesc tuna fish,este mai gustoasa) se stoarce de ulei,se pune intr-un vas si se amesteca bine ,se pune sare piper si 2 oua fierte tari razuite....si maioneza.se orneza cu patrujel si marar.se ung feliile de piine. este simplu si usor. mona78 |
| petra | Da, da fetelor, cu retetele voastre rapide[papica], m-a apucat ora 12 noaptea aici si mi-a plouat in gura[pofta][pofta] de ma duc direct la bucatarie sa mananc ceva, asa ca sa pot sa adorm macar!![bang] Am vrut sa va scriu si eu doua retete rapide, dar nu mai pot>>>>! La toti numai bine! |
| ioanaradu | HELP!! va rog ... da-ti-mi si mie o reteta SIGURA pentru galuste!!! |
| Marianar | quote:cauta aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14197 Mariana & Vladutz |
| ioanaradu | multumesc mult mariana, o sa incerc data viitoare cu micile secrete pe care le-am gasit acolo! ca de facut am facut si saptamana trecuta ... dar de patru ori am stricat eu compozitia si a cincea ... mi-a reparat-o gazda!:) ioana |
| Marianar | BULZ DE MAMALIGA initial postat de: Mazarica Eu il fac asa: Fac o mamaliga ceva mai moale. Intr-o tava unsa cu unt pun un strat de mamaliga, unul de branza in coaja de brad sau de burduf, alt strat de mamaliga, iar deasupra oua batute. Se serveste cu smantana. Tava se da la cuptor 15-20min, pana se rumeneste. Pofta buna! Mazarica Camelia Mamaliga pt. bulz poate fi facuta in zer. loremari2000 Iata cum stiu eu ca se face bultzul si cum am si mancat. Se face o mamaliga tare, se modeleaza in mana o minge mai mare, in interior punandu-se branza de burduf.Se pune se se coaca un pic pe plita, sau daca nu in cupor pana se rumeneste un pic.Se mananca numai calda, si optional se poate pune si smantana deasupra.Asta am mancat eu in zona Branului. mariana gutescu |
| Julia_TM | Buna tuturor, Iata o reteta pe care ar trebui sa o poata prepara fiecare: Se ia o farama de inima, mica Doar atat cat poate duce-n spinare-o furnica, De sub pleoape se iau priviri drăgăstoase Cernute prin genele lungi, mătăsoase, Se-adauga cald, un sambur de zambet Stropit din belsug cu esenta de suflet Pulsul, masurat in scobitura gatului Se picura-ncet, la mijlocul trupului, Pasiune se toarna incet, cu-o pipeta Iar la urma se pune tandretea, discreta. Se-amesteca bine, Cu degete fine Cu un strop de dor Si cu un fior Cu ploaie la geam, Nebunie-un gram, O perna brodata, Perdeaua lăsata, Si-apoi după gust Al soaptelor must, Un bob de miere, Si-un pic de durere. Se-amestecă toate In pantec de noapte La foc mic de stele Ca-n jocul de iele, Dragostea sa fie Vis si feerie. Pofta buna! |
| alehiam | Salata cu macrou afumat 2 macrouri afumate, 2 cepe, 2 mere, maioneza se curata de piele si de oase macroul, se marunteste. se curata de coaja merele si se dau apoi prin razatoarea mare. ceapa se taie marunt. se amesteca toate bine, apoi se adauga maioneza si se da la rece. este foarte gustoasa si de fiecare data cand am facut-o a avut succes Salata cu paste spirale 1 punga de paste, 1 cutie de porumb fiert, 2-3 castraveti in otet, 1 ardei, maioneza se fierb pastele si apoi se amesteca cu porumbul scurs, castraveti taiati marunt, maioneza, ardeiul. cine vrea poate sa mai adauge si ton maruntit din ulei. Salata cu ridiche neagra 2-3 ridichi negre rase mare, 1 ceapa taiata marunt, 1 mar curatat de coaja si ras, 2-3 bucati macrou marinat, maioneza. se amesteca bine toate ingredientele si se mananca cu multa placere |
| lena | Tagliattele cu brocoli(2 persoane): O capatana de brocoli Tagliattele Maioneza(de preferat olivemayonaise light) Ciuperci(de la cutie) 2 bucati mari de piept de pui Se taie pieptul de pui, bucatele mai mici, se prajeste in putin ulei... Se pun pastele la fiert 13-15 minute su sare si o lingurita ulei de masline Se fierbe si brocoli in apa cu sare Se amesteca la sfarsit maioneza cu ciuperci brocoli si se toarna peste paste, se aranjeaza si puiul alaturi...se presara ptuin patrunjel verde peste paste(doar daca va place!) Pofta buna! |
| alina morostes | Lena draga imi spui si mie ce sunt tagliattelele,ceva paste fainoase? Multumesc anticipat si scuze! alina |
| Milia | Tagliattele sunt paste, asa este. Le gasesti la supermarket, scrie pe ambalaj "Tagliattele". Daca nu, cred ca poti folosi si alte tipuri de paste, de care ai in casa. |
| alina morostes | Multumesc Milia pentru explicatii. alina |
| smmiha | Nu sunt o experta in bucatarie, dar sotului meu ii place mult urmatoarea reteta cu cartofi si piept de pui. Ai nevoie de 4-5 cartofi marisori pe care-i cureti si-i tai rondele. Tapetezi cu unt sau margarina un vas de iena si pui cartofii, peste care torni apa, aproape sa-i acoperi si adaugi condimente (eu folosesc secretul gustului). Ii dai la cuptor pana incep sa fiarba cu vasul acoperit, apoi adaugi pieptul de pui dezosat deasupra cartofilor, condimentezi si dai iarasi la cuptor fara a mai acoperi vasul.Cand sunt aproape gata presari deasupra cascaval dat pe razatoare si-l dai la cuptor cat sa se topeasca cascavalul. Sper sa va placa. Mihaela |
| Doris.S | |
| Doris.S | PUI CU SMANTANA: Se dezoseaza carnea de pe pulpe si piepr si se prajeste in ulei pana se rumenesc un pic. Se toarna smantana, delicat, sare. Eventual ceapa rumenita. Foarte bun si simplu de realizat |
| Marianar | Gris cu lapte initial postat de angi_gemeni 500 ml lapte 30 g. gris fin 2 linguri de zahar jumatate de pachetel de zahar vanilat Se fierbe grisul in 300 ml lapte timp de 15 minute, apoi se adauga restul de lapte(200 ml), zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se fiarba 10 minute amestecand continuu. Asta e reteta cu cantitati pe care o am eu. Angi si gemenii initial postat de Milia Eu am o cana de 100 ml cu care masor grisul: la 1 l de lapte umplu cana cu gris cam doua treimi sau trei sferturi. Pun 1 litru de lapte la fiert cu un strop de sare si 4 linguri de zahar. Cand clocoteste, adaug grisul in ploaie, amestecand usor. Niciodata nu mi s-au facut cocoloase. Daca are lapte destul si amesteci din cand in cand, nu e nici o problema cu grisul. Nu se fierbe grisul mai mult de 10 minute. Intre timp, el "se umfla" si vei obtine un gris cu lapte exact de consistenta dorita. Il pui in castronele, adaugi dulceata sau un sirop dulce. Succes! initial postat de Marianar Pt. 2 portii: 600ml lapte 4 linguri cu gris (rase) 1 lingura cu zahar 1 plic zahar vanilat Laptele fiert in prealabil, se incalzeste un pic dupa care se adauga zaharul si grisul. Se ameststeca pana se omogenizeaza apoi se lasa sa clocoteasca la foc mic cca.5 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca. Daca ti se pare prea gros adaugi un pic de lapte cald si mai dai un clocot. Vladut papa in fiecare dimineata gris cu lapte. Reteta asta o fac aproape zilnic. Mariana & Vladutz |
| louisea | Cotlete de porc cu ciuperci (2 portii): 4 cotlete, o cutie ciuperci in conserva feliate, o cutie de rosii conservate, o ceapa taiata solzisori, 150 ml smantana lichida (medie- daca e f subtire se face apa, iar daca e f groasa nu iese sosul bine), sare, piper se pun cotletele spalate si uscate intr-o tava de yena, deasupra ciupercile scurse de zeama din conserva, clatite si uscurse f bine de apa, ceapa, sare, piper, iar peste tot se toarne smantana. se da la cuptor 45-60 min. la 180-200C. ca garnitura puteti face cartofi la microunde.. |
| Marianar | FRIGANELE initial postat de adda Friganelele pe care le stiu eu sunt asa: bati ouale ca pentru omleta (adaugi si putin lapte sau smantana, sare, piper, marar tocat sau ce mai vrei tu), inmoi feliile de paine in oua si le prajesti in ulei incins. Nu stiu daca asta e ceea ce cauti (habar n-am daca se mananca alaturi de mazare...noi le mancam cu cascaval ras deasupra) initial postat de acina bati ouale capt omleta, dai feliile de paine prin lapte apoi prin ou apoi se prajesc in ulei se presara zahar la sfarsit. Anca initial postat de Milia Friganele cu mazare Mazarea se face sote. Din mazare verde (primavara) sau din cea congelata. Intr-un vas se pune o lingura de unt, se adauga boabele de mazare si putina apa fierbinte, sare si o lingurita de zahar. Se lasa vasul acoperit, la foc mic, pana cand mazarea este fiarta (daca mai e nevoie, se mai completeaza cu apa). Cand e gata mazarea, se pune marar tocat marunt. Separat se fac friganelele: se taie painea felii, se da prin lapte si ou si se prajeste in unt sau ulei. Cand e gata, pe fiecare felie se presara putin zahar tos. Se servesc cu mazarea preparata ca mai sus. |
| Mona12373 | Pentru cine nu are timp sa gateasca si pregateste friptura iata cateva retete de garnituri: GARNITURA DE CIUPERCI Aveti nevoie de:- ciuperci( proaspete sau conservate)4-500g. -bulion sau rosii in bulion 100g -ceapa 2-3 buc -condimente(piper,boia dulce si pt.cei care prefera mancarea condimentata boia iute dupa dorinta) Se caleste ceapa in ulei cu putina apa,se adauga ciupercile cand sunt gata se adauga bulionul si condimentele.Cand caliti puneti si putina sare in cazul in care nu au condimentele(delicat).Mai lasati 5-10 min. si gata. CARTOFI TARANESTI Aveti nevoie de:-cartofi 1,5 Kg. -ceapa 4 buc. -boia dulce 1 lingura -usturoi 4-5 catei -piper -ulei sau margarina sau chiar unt Se curata cartofii si se fierb.In alt vas se caleste ceapa cu (in ulei sau unt)sare si condimente.Dupa ce au fiert ,cartofii se rastoarna peste ceapa,se adauga usturoiul si se prajesc putin cca5 min.Daca doriti puneti in final si verdeata(marar sau patrunjel) Salutare tuturor!Voi reveni! |
| slakje | gratare cu cartofi prajiti: ceafa de porc se taie felii, se bate putin. se pune sare, boia, vegeta, piper , curry. se prajeste putin in unt la foc mare pe o parte si pe alta si la sfarsit se adauga o lingura de vin.se scoate cu tot cu sosul obtinut pe o farfurie. se mananca cu cartofi prajiti si cu mujdei de usturoi :))) [:D][:D][:D]. |
| Marianar | initial postat de moka Carne cu mazare si porumb Carne de porc 300g, la microunde 15 min. apoi in tigaie cu putin ulei, sos soia, boia dulce, piper pana se rumeneste. Se adauga o cutie de mazare, una de porumb, se leaga (optional) cu o lingura de faina. Moka si Mokutza (11 sapt) |
| Alina Maria | Buna, O reteta care o am de la sotul meu olandez la inceput am spus ca eu n u mananc asa ceva pana la urma a inceput sa-mi placa iar acum m,or dupa ea. Se prajeste in tigaie sunca presata si apoi se pune coca de clatite cu cascaval in ea .Gata! Rapid nu daca ai pofta mai poti praji la inceput si ciuperci sau ardei. Pofta buna! alina |
| mstef | Cand n-am timp sa gatesc si nu mai e nimic de mancare prin frigider, cumpar ficatei de pui (proaspeti, nu congelati), si in jumatate de ora masa este gata: pun ficateii intr-un vas cu capac, in ulei incins, si ii las sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaug apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput. Separat, pregatesc un sos gros (cam o cana) din bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Alta varianta la reteta Miliei: Tai o ceapa(sau mai multe,daca va place)solzisori si o pun impreuna cu ficateii in ulei incins, pana ceapa se inmoaie iar ficateii ii tot intorc pe toate partile sa se albeasca si sa se rumeneasca foarte putin.Apoi torn apa(cam o canita de cafea mare)si acopar tigaia pana se fierb bine ficateii.La sfarsit pun o lingura sau doua de mustar pe care le amestec in zeama care s-a lasat.Mai las sa dea doua-trei clocote,eventual mai adaug un pic de apa daca e nevoie ca sosul sa fie mai subtire si gata! mstef |
| Arlekyn | Mere impanate Reteta personala, de dieta 1 mar de persoana, scobit carne tocata dupa preferinta (prefer pasare sau peste) condimente, in care predomina verdeata aromata Mere se spala, se scobesc cu lingurita. Se face o pasta ca de chiftele cu care se umplu merele, apoi se dau la cuptor 360*F/30-40' Se servesc cu frisca lichida sau iaurt/smintina etc si vin Demisec sau rosu. Pot fi garnitura sau gustare, functie de umplutura. Ptr. desert folositi ca umplutura: stafide, nuca de cocos, miere, nuci, alune, etc... Crede si nu cerceta!... |
| enik | FASOLE USCATA CON CILLI SE IAU CATEVA CONSERVE DE FASOLE ROSIE(GATA FIARTA), O JUMATATE DE KG CARNE TOCATA SE CALESTE CU CEAPA SI DIVERSE CONDIMENTE DUPA GUST. CAND CARNEA E GATA SE AMESTECA, CU FASOLEA SI PORUMB DIN CONSERVA(BOABE) SE ADAUGA CURY SI NEAPARAT PRAF DE CILLI SA FIE CAT MAI IUTE SI SE PUNE PE FOC SA SE PATRUNDA TOATE . E FFF BUN!!!! |
| schuster laura | MINCARE RAPIDA CU OREZ INGREDIENTE: OREZ -la cerinta fiecaruia SUNCA sau PARIZER -la fel dupa dorinta UNT CONDIMENTAT PREPARARE: Intr-o tigaie se incinge putin ulei in care se prajeste sunca sau parizerul,dupa aceea se amestena cu orezul deja fiert si dupa ce totul s-a incins bine se pune untul condimentat si mult patrunjel. Se serveste cu salata. TIPP: Cine doreste si are timp poate praji ceapa (verde) si usturoi pisat este f.bun. Aceasta reteta nu stiu daca exista undeva,mie mi-sa intimplat de multe ori sa fierb orez prea mult si mi-a parut rau sa-l arunc si asa in urmatoarea zi m-am gindit la aceasta metoda sa-l ptegatesc. Sper sa v-a placa si celor care probeaza v-a urez; POFTA BUNA! schuster laura |
| Theodora | Daca nu am postat corect,pentru ca sint mai multe salate si nu am timp sa caut,rog moderatorii sa puna retetele acolo unde le e locul,cu scuzele de rigoare!!! Oricum sint si usoare si rapide!!! SALATA DE FASOLE Pentru 6 persoane timp de gatit:2 ore 1/2 kg fasole boabe 2 cepe 2 morcovi patrunjel masline verzi si negre Ulei(de masline de preferat) otet sare si piper Punem la inmuiat fasolea 12 ore in apa rece. O fierbem la foc mic (apa cit sa acopere fasolea si adaugam daca e nevoie!) si sare o punem spre sfirsit. Cind s-a fiert o strecuram,o clatim cu apa de la robinet si o punem intr-un castron. Taiem marunt patrunjelul,morcovii si ceapa si maslinele. Adaugam componentele peste fasole,in castron. Intr-un borcan cu capac puneti uleiul,otetul(1 pahar de ulei si 2 linguri de otet) si piperul si amestecam bine pina obtinem un fel de sos.Turnam peste fasole,amestecam si servim! PASTE CU LEGUME Pentru 4 persoane Timp de gatit:1 ora 400 gr macaroane mici,scurte,nu spagetti 2 vinete 2 dovlecei 100 ml ulei 2 linguri de patrunjel tocat 1 lingura de menta tocata oregano(nu sint sigura de denumire) uscat sau proaspat daca aveti 50 gr paine sare si piper Spalam dovleceii si vinetele,le curatam si le taiem in felii groase. Coacem legumele la grill sau gratar si apoi le taiem in mici patrate. La fel si painea(la grill) taiata in felii apoi o punem in blender si o facem galeta. Fierbem macaroanele in apa sarata cu o lingura de ulei. Le punem(macaroanele) intr-un castron si mai punem 4 linguri de ulei de masline. Adaugam verdeturile,amestecam,piperam si punem deasupra galeta.Daca se gaseste,ca aici galeta de cumparat e mult mai rapid si cred ca putem renunta la ea daca nu avem sau nu ne place!!! Amestecam si servim separat macaroanele adaugind in fiecare farfurie legumele coapte. SALATA DE CARTOFI Pentru 8 persoane Timp de gatit: 90 minute 4 cartofi mari fierti 8 oua fierte tari 2 castraveti 2 mere acre 2 cepe 2 felii de jambon 8 castraveti murati 8 linguri de ulei 8 linguri de otet sare si piper Ca sa nu ma lungesc cu descrierea din carte,o fac in putine cuvinte... Taiem toate ingredientele in cubulete,adaugam uleiul.otetul.sare si piperul,amestecam bine si apoi o punem pe un platou.Putem decora cu foi de salata si rosii... SALATA DE PASHTE...si nu numai! Pentru 6-8 persoane Timp de gatit:40 min 4 castraveti 8 foi de spanac 4 foi de salata verde 2 ardei grasi,unul rosu(gogosar) si unul verde PENTRU SOS 1 ceasca de smantana 1/2 ceasca de iaurt gros 1/2 ceasca maioneza o ceapa verde(numai partea verde!) menta 3 linguri de ulei sare si piper rosu Curatam legumele si le scuturam bine de apa.Taiem felii castravetii si ardeiul gras in bastonase subtiri.Taiem gros salata verde si spanacul. Pregatirea sosului:Taiem marunt foile de ceapa verde. Intr-un castron punem smantana,iaurtul,maioneza,uleiul, foile de ceapasarea si piperul rosu.Cu o furculita amestecam sosul,il acoperim si il punem in frigider timp de o ora. Punem apoi toate legumele(castravetii,salata,spanacul) pe un platou adinc sau intr-un castron mai deschis,punem sosul si servim! SALATA CU FRUCTE DE MARE 1 ceasca maioneza 1 lingurita de mustar 1 lingura capares patrunjel tocat marunt 1 salata verde taiata marunt diferite fructe de mare...rac,creveti s.a Amestecam maioneza,mustarul,capares si putin patrunjel si taiem salata verde,pe care o punem intr-un castron si adaugam pe deasupra fructele de mare,fierte in prealabil Deasupra punem maioneza. Putem adauga dupa preferinta oua fierte taiate in felii. [loveyou]Theodora,[bonjovi] Alexandros,[bonjovi] Yannis POZELE NOASTRE: [url="http://community.webshots.com/user/theodorapap"]web3[/url] [pup] 13.August.2004 Jocurile Olimpice Atena 2004 http://www.athens2004.com/athens2004/ |
| 1Sanziana | currywurst pt 2 pers: 6 cremvursti,200ml ketchup(se poate folosi si suc de rosii,dar atunci mai trebuie pus zahar si un pic de amidon,ca sa fie mai grosut),un praf de boia de ardei iute,curry din belsug,piper Se prajesc cremvurstii taiati feliute in putin ulei,dupa care se pune ketchu-ul si condimentele.Se serveste cu paine. |
| slakje | Sandwich deosebit de bun pt seri in care nu-ti pasa de greutate a la slakje:[:D] Se ung doua felii de paine una cu maioneza alta cu ketchup. Se taie feliutze subtziri carnitza de pui prajita inainte in cuptor sau in tigaie si se pune pe una dintre feliile de paine.Se pune putzin oregano si ceapa tocata marunt sau mujdei de usturoi dupa gust. Separat se prajesc in ulei catziva cartofiori care apoi se pun si el in sandwich.Daca mai este loc inghesuitzi si niste feliutze de castravecior murat. [grasa]... Pofta buna!!! Alina. |
| emanuella | Ciorba de papara se pune apa la fiert cu 3-4 catei de usturoi si sare dupa gust. Intre timp se bat 2-3 oua cu sare, piper, boia de ardei si putin gris. Se prajeste in ulei si cand este gata se portioneaza. Cand fierbe apa se pun bucatile de papara,otet (dupa gust)si se drege cu un chem (la alegere). Eu o prefer mai consistenta. Este f. buna si o fac cand merg de la serviciu si nu am mancare gatita. ella |
| Milia | quote:Te rog, daca vrei, sa detaliezi partea cu "chem". Nu stiu ce inseamna. Merci! |
| Midori | Nu mai rezist, mor de foame, ma duc sa-mi fac niste sandwich-uri. |
| joanna | Doua cutii de salmon ,o ceapa taiata marunt,doua linguri cu margarina,sare,piper se dau la mixer. Se servesc pe felii de piine prajite cu castraveti proaspeti. Pofta buna! Joanna |
| simonab | Nu stiu daca a mai scris cineva asta ... Eu pun intr-o farfurie plata niste frunze de salata verde apoi iau piersici (jumatati de piersici) din sirop (la conserva) si pun peste piersici salata de ton cu maioneza. Asez pirsicile cu salata ton pe farfurie si le mai las vreo ora la frigider. Pofta buna Simona si Maria Alexandra |
| Mirupati | Iei o chifla taiata in doua, ungi feliile cu putin unt, pui dupa gust ketchup sau maioneza sau alte sosuri, cite o felie de cascaval subtire, putina ceapa, o fripturica din frigider, sau sunca - 2 min la microunde si ai un fel de hamburger facut de tine. Miruna, Horia si Martin, 26 August 2003 http://community.webshots.com/user/petimiru |
| schuster laura | OMLETA CU VINETE INGREDIENTE: pentru 2 pers. -1 vinata, -2-3 ls.ulei, -2oua mari s-au 3-4 mici, -2ls. smintina, -sare,piper.nucsoara de muscat MOD PREPARARE: Se curata vinata de coaja se taie felii se sareaza si se lasa ca.10-15 minute deoparte. Dupa aceea se pun feliile intr-un servet si le zvintam bine. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins se pun feliile de vinete la prajit si dupa ce se intorc se toarna peste ouale batute in prealabil cu smintina,sare,piper si nucsoara de muscat. Se lasa sa se omogenizeze dupa preferinta si se serveste fierbinte cu salata de sezon. schuster laura |
| sheherezada | Salata de ton cu porumb Se iau doua conserve,una de porumb si una de ton maruntit.Se desfac si se amesteca continutul.Se pune piper dupa gust,lamaie stoarsa sau helas.Pofta buna! sheherezada |
| Ubi | Conserva de mazare cu baby carrots (se gasesc la orice supermarket) - Marco Polo sau Maxim am luat eu - se pune ton din conserva de ton (maruntit) - lamaie, patrunjel si GATA!!!!! 10 minute? Cred ca e mult! Spor, Cristina |
| lizeta | Pui fiert (eu pun puiul care-l fierb in supa) taiat buc mici, boabe de porumb fiert sau conserva, 100 gr. smantana 150 gr. iaurt, 1-2 leg de marar, sare si piper. Se serveste rece. E super. (parerea mea) Lizi si Ana mica (10.07.2002) |
| emoison | quote:Si eu fac o varianta a retetei tale, in sensul ca in loc de sunca sau parizer folosesc carne conservata (luncheon meat), pe cre o amestec cu orezul cald, cu putin unt si cu pasta de rosii. Copiilor le place enorm chestia asta[pofta] Cu bine, Elena http://community.webshots.com/user/emarusceac |
| lizeta | Salata de pui piept de pui - se fierbe si se taie fin; cartofi - se taie cubulete si se fierb; 2,3 mere - se decojesc si se razuie; ciuperci - ideale sunt ghebele; porumb; telina - se razuie fin; castraveciori murati - se taie cubulete mici; maioneza si smantana in parti egale; sare, piper. Se amesteca toate intr-un bol mare si se lasa putin la frigider. Delicios! http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=lizeta Lizi si Ana mica (10.07.2002) |
| Nordy | Vreau sa contribui si eu cu o reteta "OREZ CU SOS DE SPANAC" ce trebuie: orez,(500g) spanac (ideal la borcan 400g) cateva cepe, ardei gras (2 bucati) 2 linguri de bulion, un macrou (potrivit) afumat se gaseste la orice alimentara (atentie nu marinat ci afumat) delikat piper si sare.Orezul si sosul se fac separat Se spala orezul (intr-o singura)si se pune la fert, atentie dupa fiert orezul trebuie sa se desprinta bob cu bob (de aceea trebuie cumparat un orez bun de la fourmi sau carrefour)si pentru a nu se pistosi dupa ce il puneti in oala apa de deasupra nu trebuie sa depaseasca 2 degete, si foarte important nu amestecati in el in timp ce fierbe acoperiti si lasati-il, din momentul in care puneti orezul in oala dati focul mai incet altfel se arde la fund si nu se face. Sosul: Se taie ceapa si ardeiul gras marunt si se calesc in ulei, apoi se pune bulionul se caleste si el putin si dupa aceea puneti spanacul si pestele dezosat in prealabil si facut bucatele ( el da gustul acela bun de afumatura)apoi se mai lasa aproximativ 5 min timp in care se amesteca ( foc potrivit)apoi se pune aproximativ 400 ml de apa se adauga sare piper si delikat dupa gust selasa la fiert 30 de min.Sosul trebuie sa fie gros ( nu ca ciorba)el practic dupa fiert asa ramane. Mod de Servire Se pune cateva linguri de orez intr-o farfurie si si cateva linguri de sos langa oreas in aceeasi farfurie ( sau peste orez depinde de preferinte)se amesteca orez sisos si se duce la gurita....HMMMMM daca ati sti ce bune e, incercati sa vedeti... |
| lizeta | Salata pt zile caniculare 1 salata 250 gr branza 150 gr. salam uscat 1 castravete mare sau 2-3 mici 2 rosii mari 1 ceapa 3 lingurite otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar marar, patrunjel, sare, piper. http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=lizeta Lizi si Ana mica (10.07.2002) |
| lizeta | Salate bune! 1. 5 morcovi, 3 mere, 1 lamaie, 1 portocala, 100 gr. miez de nuca. Morcovii, merele se dau pe razatoare, se amesteca cu coaja rasa de lamiae si portocala, cu zeama de la lamiae si portocala si miezul de nuca taiat sau pisat. [pofta] 2. 300 gr. paste scurte (fundulite sau ce aveti), 3 morcovi, 2-3 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 rosii mari, 200 gr. sunca, 150 gr. masline, zeama de lamiae, frunze de busuioc, verde, sare, piper. Morcovii si dovleceii se curate de coaja, taiati fideluta ( sau se dau pe razatoarea mare) se calesc ~ 5 minute. Se amesteca toate si e nemaipomenita cu vin alb demisec. [cina2] http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=lizeta Lizi si Ana mica (10.07.2002) |
| slakje | Va voi scrie acum o retzeta rapida olandeza, asa cum obisnuieste sotul meu sa gatesca in zilele friguroase mai ales: Se face rapid un piure de cartofi care se amesteca cu varza murata si slanina(sunca) afumata prajita bine. Nu arata foarte aspectuos dar este foarte bun la gust si "tipic" olandez. |
| Nadia1976 | RULADA DE CARNE CU CIUPERCI Se bate carnea, ca pentru snitele, apoi se iau ciupercile dintr-o conserva si, eventual o felie de morcov (fiert inainte),usturoi taiat marunt, se ruleaza si se "prinde" cu o scobitoare, sa nu se desfaca. Se pune in tava de cuptor (unsa cu ulei), impreuna cu cartofii taiati cum doriti (eu ii tai cuburi). Se mai poate pune: felii de ardei gras (rosu, verde, galben), felii de ceapa, legume date intr-un clocot; se pune putina apa (de preferat minerala), se acopara tava cu folie de aluminiu. Se da la cuptor; cand cartofii sunt cam pe jumatate moi se inlatura folia de aluminiu si se lasa la cuptor pana se rumenesc cartofii si credeti ca carnea e gata. Nu e chiar RAPIDA, dar e prefetata sotului meu (canadian); e, de fapt, pe locul 2, dupa ciorba de fasole cu afumatura... Pofta buna! |
| Nadia1976 | MANCARE CHINEZEASCA Ce va trebuie: 500gr. carne vita legume congelate, cam 450gr. orez sos de soya(eu am mai folosit si sos "teriyaki", dar e mai bune cel de soya) Cantitatile variaza in functie de pentru cate persoane gatiti. Eu pentru trei persoane. Carnea se taie felii (cam un cm. latime si lungimea care este...) sau cuburi (dupa preferinte); Se prajeste carnea intr-o tigaie adanca; cand carnea e prajita bine, se adauga legumele si se acopera si se lasa la foc pana legumele s-au fiert. Daca nu folositi carne de vita (care lasa apa), atunci inainte de a pune legumele, se adauga cam jumate de cana de apa. Cand legumele s-au fiert, se adauga orezul fiert separat, se adauga sos de soya, se mai lasa vreo 5 minute si POFTA BUNA!!! E rapid si simplu! |
| sheherezada | SALATA DE CARTOFI cartofi fierti,ciuperci din conserva,sunca taiata felii subtiri si masline+maioneza sheherezada |
| aissa | Va dau si eu o reteta de salata sa spunem pe care o stiu de la o colega. Luati o punga de orez prefiert (Uncle Ben's sau altul mai ieftin) din acela care se fierbe in punga. Il fierbeti conform instructiunilor in apa clocotita cu sare la foc mic cca 20 min. Cand e gata, scurgeti punga de apa, si puneti orezul intr-un castron si amestecati cu o cutie de amestec mexican cu porumb,ardei, morcovi si mazare. Dupa gust, puteti sa faceti ca mine si sa mai adaugati inca o conserva care e doar cu porumb (imi place sa fie mai mult, si in cea de amestec predomina mazarea). Puteti pune si verdeata si daca doriti, carne de pui fiarta. este foarte gustoasa, usoara si dietetica.[yum][papica] |
| romaniaau | Wok (mincare chinezeasca) Un piept de pui taiat cubulete se prajeste citeva minute in 2-3 linguri de ulei, de preferat de masline. Se adauga brocoli sau conopida rupte bucatele, o conserva mica de ciuperci, o conserva mica porumb, amestec de legume congelate. Daca folositi legume proaspete, le dati mai intii intr-un clocot separat si apoi le adaugati la mincare. Carnea se patrunde repede, iar legumele sint deja preparate. Se adauga putina smintina si un virf de lingurita de curry. Se gusta de sare. In 20 de minute este gata mincarea. Se serveste cu orez fiert separat. |
| uka | incercati mai una :se amesteca o conserva ton,1 ling.margarina,1 cutie frischkäse si ceapa(de preferinta verde)[bis] |
| coral | Ton cu avocado 1 conserva ton in ulei 1-2 avocado depinde de marime 1 conserva porumb 2 castraveciori murati Se paseaza miezul de la un avocado, se amesteca cu o conserva de ton bine scursa, cu prorumb si castraveciorii taiati marunt si scursi. Se orneaza cu feliute de ardei galbeni. Porc cu ananas 300g carne de porc 1 ardei rosu, 1 ardei galben 1/2 conserva de ananas 1/2 ceapa taiata feliute Se pun in tigaia inalta unsa cu f putin ulei ingredintele de mai sus si se prajesc pina devin crocante. Se serveste cu pilaf simplu amestecat cu o legatura de ceapa verde taiata marunt sau ciuperci cu maioneza si usturoi. There is a difference between knowing the path and walking the path. |
| Mickyyy | Rapid si bun [pofta][pofta], Paste cu ton.
Se fierb pastele (preferabil spiralate, da' nu neaparat), se scurg bine, se amesteca cu un baton de branza topita, se mai pune o cutie de ton in ulei si condimente (oregano, cimbru, sare si piper). Se servesc calde.
Mickyyy[mamica] si [copil] Malina Ioana (31.03.2004)
[foto] [url="http://community.webshots.com/user/mickyyyy"]Album Malina[/url]
|
| flor | Ficatei pe salata 500 gr ficat (curcan, rata sau vita) 100 gr bacon 1 ceapa salata verde 5-6 rosii mici (cokteil tomate) sare,piper, ulei de masline Se taie ceapa rondele si se pune la prajit in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat putin se dauga bacon-ul taiat cubulete mici si apoi ficatul tait felii subtiri. Se lasa 5-10 minute sa se rumeneasca bine, se pune, sare piper dupa gust. Salata se taie, se stopeste cu putina lamaie, se pun rosiile si deasupra ficatul. Pofta buna flo |
| ionella3003 | Buna fetelor! Va trimit si eu o reteta de foaie de placinta ieftina si rapid de preparat[cool]: 1 pachet margarina( Unirea eventual) 4 linguri apa 1 ingura otet faina cat cuprinde a.i. aluatul sa aiba consistenta plastilinei in faina se pune jumatate de lingurita bicarbonat nestins. Se amesteca bine tot ce am scris mai sus, se imparte in doua, se intind doua foi si se umplu cu ce vreti voi ( mere, dovleac, carne,branza etc). Nu este necesar sa se unga tava. Iese excelenta! Pofta buuuuuuuuuuuna!!!![papica] Ionella si BB mic[copil] (de 7 saptamani) |
| loredanap | retete rapide de post aveti?tare mult as vrea sa diversific un pic dar nu stiu mai nika LORI si SEBI(21 IAN 2002) |
| mamicaluitheo | RULADA DIN PIEPT DE PUI 2 PIEPTI DE PUI, 1 legatura ceapa verde, 2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel, 2- 3 oua, mirodenii . se da totul prin masina de tocat , se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust. intr-o tava de chec se pune acea compozitie, mai intai la foc mic si dupa fro 15-20 de minte o idee mai maricel focusoru[:D] secretul acestei rulade: ca sa nu iasa uscata se pune cat mai multa verdeata.....data prin masina de tocat sau robot, bineinteles. va pupacesc DUMNEZEU este acolo sus pentru fiecare dintre noi. Cu dragoste Andreea mami lui theo si florin |
| Ana Stroe | reteta foarte rapida. ficatei de pui, pusi pe foc cu 1/2 cana lapte si 1/2 cana ulei, 1/4 ceapa si daca vreti 1/2 morcov si cind e aproape gata 2-3 catei de usturoi aruncati peste si- dupa preferinte- o conserva de ciuperci. fiul meu e mare amator de ficat gatit in felul asta. mincarica de piept de pui: pieptul se taie bucatele si sa prajeste in ulei, se scoate deoparte si in uleiul respectiv se arunca un ameste de legume: ardei taiati patrate ( de preferinta 1/2 rosu, 1/2 galben si 1/2 verde), o 1/2 ceapa si usturoi, dupa gust. dupa ce se calesc putin se pune pieptul inapoi si 3-4 rosii curatate de pielita si taiate sau o conserva de pasta de rosii. eu il servesc linga un piure. intr-o 1/2 ora este gata masa si foarte gustoasa. Ana |
| Mia. | PIZZA CU FELII DE PAINE Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei sau margarina felii de paine(daca se poate gata feliata) peste care se pune cu o lingura suc de rosii,verdeturi pt. pizza.Apoi se pun:salam sau sunca taiate cuburi,ciuperci idem,cascaval ras si ouale batute bine cu putin lapte si se da la cuptor.E gata in10 min. max. 15 cu tot cu copt. |
| Veve | Numai si numai pentru c-am promis mamiciiluitheo [;)],(care m-o prins in una din rarele zile cand ma prefaceam ca gatesc [:p])postez o reteta de PUI SPICY...sau cum vreti s-o numiti!Ingredientele nu-s batute-n cuie,pentru' ca eu le pun okiometric si asa ies pe gustul meu. -1kg piept de pui dezosat -pesmet -400ml iaurt -2 linguri boia de ardei dulce -1 lingurita boia de ardei iute -2 linguri praf de mustar -4 linguri otet -3 linguri miere de albine -2 linguri usturoi pisat Pieptul de pui se taie fasii de cca 5cm latime,se sareaza,se dau prin iaurt si pesmet si se baga la cuptor (infierbantat in prealabil) 15 minute,asezate pe o tava tapetata cu folie de aluminiu (eventual unsa cu putin ulei sa nu se prinda).Intre timp,intr-un castronel,se face un sos din restul ingredientelor.Dupa cele 15 minute la cuptor,se scoate tava,se intoarce puiul pe partea cealalta si se unge cu sos;se da la cuptor pentru 10 minute,apoi se scoate din nou,se intoarce puiul,se unge cu sos si se mai lasa 10 minute. Noi le papam cu sos de blue cheese si tulpini de telina.[:)] Daca doriti,omitand sosul sau ingrediente din el (dupa preferinta),puteti servi puiul si copilasilor mai mititei! (Habar n-am daca reteta se-ncadreaza la "rapide"?![ups] ) Irina,veve & croko[url="http://pg.photos.yahoo.com/lacramic04"][hia][/url] [url="http://community.webshots.com/user/agnesiris"]pozici[/url] |
| mamicaluitheo | Momoasa lu' mama sarumanaaa din tot sufletul. esti o dulceata ca de obicei.[flo][pup][pup] SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI! [pegeam] [pegeam] [pegeam] Cu dragoste Andreea mami lui Theo & Florin [url="http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo"]poze[/url] |
| louisea | quote:[pofta][pofta][pofta] delicios.. am sa-l incerc si eu in week-end sosul blue chese il cumperi sau il prepari tu?? (cum? [:D]) Glædelig Jul!!! Craciun fericit!!! ------------------------ [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/louisea23/album?.dir=/f341&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0"]poze noi cu Bandit[pis][/url] |
| daniela_daneza | Pollo Salmone: 1,6 kg piept de pui, 250 g creveti decorticati, 8 rondele de vinete, 12 felii cascaval, 400 ml smantana lichida, 100 g somon fume Pieptul de pui se taie in jumatate, se bate putin si se pune la prajit in putin ulei. Jumatatile se prajesc pe ambele parti, se adauga crevetii, sare, piper, smantana si 4 felii de cascaval. Se lasa la foc mic pana ce sosul se leaga si devine cremos. Separat se prajesc feliile de vinete pe ambele parti, somonul se taie in fasii si se pune cate una pe fiecare rondea de vanata. Se aseaza piptul de pui pe farfurii, rondeaua cu somon deasupra si o feliuta de cascaval peste care se toarna sosul. [cina2] dana |
| Mia. | CURCAN[papica] [url="http://www.lucavasile.go.ro"]Poze[/url] |
| louisea | quote:?????? [*]Glædelig Jul!!! [pegeam] Craciun fericit!!![*] ------------------------ [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/louisea23/album?.dir=/f341&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0"]poze noi cu Bandit[pis][/url] |
| mephala30 | Prajitura cu foi de napolitana [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mephalaretete/album?.dir=15b3&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/mephalaretete/my_photos"]aici[/url] Se face usor si repede. Si e ft. buna. Carmen si[copil]Iustin(5.06.2004) [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mephala30/my_photos"]Album Iustin[/url] |
| loneanbianca | [bis] O RETETA RAPIDA PT AMATORII DE SALATE IN SPECIAL: SUNCA,MERE RASE, CEAPA ROSIE SI CONDIMENTE DUPA GUST... TOATE AMESTECATE CU MAIONEZA!!!E F. BUNA (DACA O MINCATI NU VA DATI SEAMA DIN CE ESTE) MERITA INCERCATA!!! POFTA BUNA![grasa] Bianca [flo] [url="http://community.webshots.com/user/biancalonean"]Poze[/url] |
| AdynaB | Saluti fetele,va dau si eu o reteta rapida si delicioasa(cui ai place pestele): Se fierb 3 cartofi mai mari in coaja circa 30 min.Dupa fierbere se taie pe lungime si se scobesc,scobeala se amesteca cu o conserva mica de ton,o ceapa taiata marunt,2 lingurite de mustar si se umple la loc cartofii.Pe o tava se pun cartofii umpluti apoi se pune pe ei smintina mai lichida.Se lasa la cuptor circa 20 min. Adyna si Selina bambina |
| danyce | Super suna reteta ta, AdynaB. Cred ca o fac vineri. Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004 [URL="http://community.webshots.com/user/danyce103"][foto][iepu]Alma, sufletel mic si iubit[/URL] [URL="http://community.webshots.com/user/fonske1100"][iepu]Alma, sufletel mic si iubit -[foto]noi[/URL] |
| Doris-Alina | Fetelor va scriu si eu o reteta rapida, buna,satioasa,si aspectuoasa. Se numeste cuibusoare de oua. Daca aveti ramas de ieri sau de la masa de pranz pireu de cartofi ,nu-l aruncati.Prajiti intr-o tigae bacon taiat cubulete sau costita,scurgeti bine uleiul,si amestecati pireul cu baconul prajit. Pregatiti un castron rezistent la cuptor,puneti pireul amestecat cu costita,si va mai trebuie cateva rosii(cate persoane sunt la masa,una de fiecare).Taiati capacelul la rosii,curatati miezul,si in fiecare rosie spargeti un ou. Aceste rosii cu ou in ele,se aseaza usor in castronul cu pireu ,dupa care se rade cascaval si se da la cuptor.Pofta Buna !!! Doris doris |
| Georgetachiu | Sunt noua pe aici, dar va urmaresc de mult timp si sunt incintata ca am gasit un grup de oameni care au cam aceleasi ocupatii pe care le am eu: copii, casa, familie, mincare (si prajituri sau torturi), gospodarie in general, poate si croitorie cite putin.... eu de asemenea imi place sa desenez si am facut o ocupatie pe care am impartasit-o cu copii, petrecind astfel timp cu ei de cind au fost mici. Va dau si eu o reteta (destul de rapida) de Salata de cartofi cu mazare (mazare verde boabe) 3-4 Cartofi mijlocii, fierti in coaja, curatati si taiati in cuburi 3-4 oua fierte tari, taiate in felii 1 legaturica de ceapa verde, spalata si taiata marunt mazare verde boabe (fiarta si racita, sau congelata, dar dezghetata la temperatura camerei) mayoneza smintina mustar sare si piper dupa gust marar verde tocat marunt Se amesteca cartofii, ouale, ceapa verde, boabele de mazare, mayoneza, mustarul si smintina dupa gust, sarea, piperul si mararul. Cind este bun de sarat, etc. se amesteca feliile de oua (se adauga la urma pentru a nu se zdrobi prea tare). Se poate servi ca felul II sau ca si garnitura la fripturi, etc.... Pofta buna, Georgeta B. Chiu - Chicago |
| alexa121 | Salata italieneasca Ingrediente: 100 gr morcovi curatati, taiati rondele si fierti in apa clocotita si sarata, 100 gr fasole verde, curatata,taiata in 2-3 bucati, fiarta in apa clocotita si sarata, 100 gr cartofi, curatati de coaja, taiati in cuburi de marime potrivita si fierti in apa sarata, 100 gr boabe de mazare fiarta, 150 gr de masline, 4 oua rascoapte, marar si patrunjel. Legumele fierte si racite, se aseaza in salatiera. Se mai adauga masline curatate de simburi, verdeata taiata marunt si 4 oua rascoapte taiate in sferturi. Aceaste cantitatii se amesteca usor cu maioneza, salatiera se garniseste la alegerea gospodinei. |
| sexy | Aripi picante se poate alege ce sos doriti din cele 2. Sos nr 1 · gem de capsuni (25%) · ketchup (75%) · usturoi pisat · ghimbir proaspat · boia iute Sos nr 2 · œ ceasca de ketchup · Œ ceasca otet balsamic · 2 linguri de zahar · 4 lingurite praf de usturoi · 4 lingurite Worchester · 3 lingurite Tabasco · doua lingurite mustar · 2 lingurite boia iute · putin ulei de masline se gatesc aripile pe gratar(TIGAIE) sau in cuptor pana sunt pe trei sferturi gata, timp in care se amesteca intr-un vas toate ing marinatei. Se scot aripioarele, se pun fierbinti in amestec, se acopera bine si apoi se pun la foc, in varianta pe care ati ales-o. In final se pot consuma alaturi de un sos pe baza de maioneza, usturoi, smantana, dupa dorinte se poate consuma cu orce salate. o alta varianta e sa le dati prin faina,si le puneti la prajit in ulei incins. succes. |
| mamicaluitheo | quote:oileuuuuuuuuu nu imi spune asa ceva..........ca mor aici nu alta. tie ti-a placut???gemul ameastecat cu ketchupul si cu boia iute????????[alcool][alcool][alcool] [paste] Andreea mami lui Theo & Florin [url="http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo"]poze[/url] Fericirea este un dar divin (Aristotel) Salvati-l pe Mihaita! http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225 |
| Teodora D. | quote:eu acum am vazut pozele [olala] ,ti-au iesit super toate prajiturile, UNDE SUNT RETETELE?[pofta] mor aici de pofta, cine ma pune sa bantui pe forum la ora asta? Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera) |
| roxi23 | Buna fetelor! Va scriu si eu o reteta rapida! Orez cu ton Asadar se desfac 2 conserve cu ton si se prajesc im uleiul propriu;dupa care se adauga putin usturoi zdrobit si se mai lasa 1 min Se adauga 1 cana orez, 1 litru de apa, sare, condimente pt gust si se lasa la foc mic. cand este fiert orezul, se adauga sos de rosii si masline verzi si se mai lasa cateva minute pe foc |
| nushulica | quote:iese gustos??/ca tare imi surade si mie reteta asta[:D] |
| coral | 2 pachete (500 gr.) de branza Philadelphia sau telemea 1 lingura de marar uscat 1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica sare, piper dupa gust ceapa ( folosesc fulgi de ceapa dehidratati)sau ceapa verde taiata marunt. Daca mincam imediat mai rad si un morov. Se amesteca toate cele de mai sus bine de tot si se potriveste totul dupa gustul fiecaruia. Se face un rulou care se imparte in 2 bucati, o parte se da prin susan si una prin nuca prajita si macinata. Nuca si susanul eu le pun pe o foaie de aluminiu si rotesc rulourile pina se incarca cu seminte si paoi le string. Se taie felii si servesc alternind cu felii de rosii si mar stropit cu lamiie. mami de Aschiuta |
| Lotus | [:)] Salutare tuturor! [pup] Am o reteta dulce pentru voi care se prepaa repede si usor; sper sa va placa. Se ia un pachet de smochine, câteva nuci, scortisoara si zahar. În mijlocul fiecarei smochine se face o gaura (fara sa scoatetem miezul) care se ummple cu nuci tocate marunt(nu macinate)amestecate cu zahar. Eu adaug si putina miere deasupra fiecarei smochine si pun mai putin zahar. Apoi smochinele se pun într-o tava întinsa si se dau la cuptor la foc mic timp de 10-15 minute. Zaharul o sa se topeasca putin si smochinele se vor inmuia. Pofta Buna! [pup] "Nu conteaza ce stiu ceilalti despre tine cat conteaza ce nu stiu si cred ca e adevarat." |
| adorotheea | [pup][pup][:)][:)] Salata de ton cu maioneza!!! FFFF rapid!! Se face maioneza,(sau se cumpara gata facuta) se taie castraveti murati taiati cubulete, se pune o conserva, doua de ton fara uleiul sau zeama din conserva, si apoi porumb dulce din conserva. Se amesteca toate si se adauga sare dupa gust!! Toata lumea o lauda!!! Cantitatile se pun in functie de cate persoane o servesc! De ex la 2 conserve de ton, eu pun 6-8 castraveti murati mari si o conserva de porumb!!! Pofta buna!!!!! Dorotheea, Thomas [copil](1an si 8 luni) si Rafael[mamica] (2 luni) |
| unboticutz | quote:eu acum am vazut pozele [olala] ,ti-au iesit super toate prajiturile, UNDE SUNT RETETELE?[pofta] mor aici de pofta, cine ma pune sa bantui pe forum la ora asta? hai, te rugam, fa-ne un pustiu de bine si invata-ne si pe noi! o sa-ti visez prajituricile ca tare frumoase le-ai facut! [dual] Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere. |
| flamingo | Aooooleuuuu ce-i cu pozele alea.....?????Eu cand inchid ochii vad tava aia cu ciocolata...[pofta][pofta][pofta][pofta] actioneaza rau de tot asupra psihicului. Si eu care mai inainte fusesem pe un site cu retete de slabit... Haideti cu retetele....[papica][papica][papica], arata super [pup] |
| lorepiro | waw, fetelor mai lasati-ma ca e ora 3 dimineata si dupa ce am vazut retetele voastre imi vine sa dau iama in bucatarie :) bune de tot, numai citindu-le si iti lasa gura apa. ar fi bine daca retetele astea, s-ar si pastra undeva, pe ceva, reunite intr-o broshura, nu? tinerete fara batrinete... si moarte usoara |
| sonya | [hia]eu fac galustele asa: separ albusurile de galbenusuri de la 2 oua, bat albusurile spuma tare cu putina sare dupa care adaug galbenusurile si gris (folosesc numai baneasa ca este cel mai bun) si amestec bine. gris pun cam 4-5 linguri, atit cit sa nu fie foarte tare (ca si o pasta de pate) dupa care le mai las vreo 3 min, timp in care grisul incepe sa creasca. cind supa clocoteste le pun cu lingurita si daca mi se pare ca se farima mai pun un praf de gris. succes |
| osna | SALATA RAPIDA CU PASTE 200g mazare din doza sau praspata 200-250g(jumatate de pachet) de paste,melcisori sau ce aveti la indemana 2 oua fierte tari 3linguri ketchup 3linguri suc de portocala 250g iaurt natural 3rosii 1mar 200g cremvusti sau parizer sau kasseler -mazarea se opareste in apa sarata apoi se lasa la stors intr-o sita. -pastele se fierb si ele in apa sarata si se storc. -ouale si parizerul se taie cubulete mici,la fel si marul. -rosiile se taie cuburi sau felii micute -ketchup-ul si sucul de portocala se amesteca apoi se incorporeaza usor in iaurt. -totul se amesteca si se lasa 10-15min sa se patrunda. -se pune sare si piper |
| madalinad | MANCARE DE VINETE (nu stiu cum se cheama...) se taie rondele vinete mai micute, se trec prin faina+sare+piper si apoi prin ou, se prajesc in ulei. se face un sos din bulion, faina, sare, piper, un pic de zahar si usturoi pisat, se pun vinetele in sos si totul la cuptor pana scade sosul. yummy! madalina http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos |
| Doinna | Buna fetelor! Am tot asteptat reteta la prajitura cu foi de napolitane dar nu stiu ce s-a intimplat.Va rog daca stiti reteta....stau cu foile in casa de citeva saptamini si nu stiu ce crema sa fac... Multumiri si numai bine! doina popa |
| puskin | Buna, Vroiam doar sa va spun ca Mephala ( Carmen) este in concediu, deci momentan nu citeste forumul. Va sfatuiesc sa ii dati un PM si va raspunde cu siguranta la intoarcere. Ruxandra |
| ianuta | Ardei cu pui.. Reteta e inventata de mine, dar e rapida, gustoasa si mai de regim :) O punga de ardei copti(din comert) se taie fasiute, se adauga 2 conserve de ciuperci taiate si doi piepti de pui taiati si ei patratele mai mici. Se tin pe foc 2 minute in putin ulei si se adauga 2 linguri de bulion diluate un pic cu apa. Sare , piper si ce verdeturi prefera fiecare....Se stinge focul cand puiul e fiert(maxim 20 min). Pofta mare! |
| Lady_Hawk | Moaaaaaaama...voi bagati uamenii in boala [biz]...creminali in serie ce sunteti [bruta]...hihihi...balosesc in fata monitorului de zici ce-i asta...[bang][bang][bang]...dar nah..daca tot mi-ati facut una ca asta cu retetele voastre...macar stie careva dintre voi cum se face GULASUL DE VITA??? Io[flo] |
| michelle7 | va trimit o reteta de " chiftele vegetale "( numele original e vegetarian pakora si nu stiu ce inseamna e o reteta indiana ) care va ia 10 minute sa o preparati . aveti nevoie de FAINA DE NAUT ( chickpeas , garbanzo , BESAN FLOUR IN MAGAZINELE INDIENE) UN CARTOF RAZUIT UN MORCOV RAZUIT O CEAPA RAZUITA FRUNZE DE CORIANDRU TOCATE ( DACA NU PATRUNJEL) SARE 1/2 LG CURRY 1/4 LG PIPER CAYENNE SE AMESTECA LEGUMELE RAZUITE CA FAINA SI CU APA ( ALUATUL TREBUIE SA FIE MAI GROS CA CEL DE CLATITE) SE INCINGE ULEI INTR-O CRATITA ( 5 CM ULEI) SI SE PUNE CATE O LINGURA DE ALUAT IN ULEI Reteta e foarte gustoasa si va asigura un aport bun de proteine . ( se stie ca proteinele ne ajuta sa ramanem tinere , pentru ca s-a demonstrat ca zilele in care nu consumam suficiente proteine sunt zilele in care imbatranim , iar femeile in general nu consuma suficiente proteine .) michelle7 |
| Kerria | Bine v-am gasit!Ma primiti si pe mine la discutiile voastre? Fiind din Arad, zona in care se gatesc multe feluri de mancare unguresti, va trimit o reteta de GULAS DE VITA: 1 kg. carne de vitel se taie bucatele si se lasa in apa 2 ore (din cand in cand se schimba apa sa iasa tot sangele din carne). 2 cepe mari taiate marunt se pun la calit in ulei pana devin aurii. Se pune carnea peste ceapa si se lasa la calit 1/2 ora, amestecand din cand in cand. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper, 2 morcovi taiati rondele, 2-3 catei de usturoi, sare, vegeta sau delikat, 1 lingurita boia dulce si dupa gust boia iute. Se pune apa calda si se lasa la fiert (la foc mic).Se curata 1kg. de cartofi si dupa ce a fiert carnea, se adauga cartofii. Dupa ce gulasul este fiert, se presara patrunjel tocat. In unele restaurante din Ungaria, gulasul se face si cu galuste de ou: 1 ou batut se amesteca cu o priza de sare si faina cata intra ca sa iasa un aluat moale, sa nu se dezlipeasca usor de pe lingura. Se pune la fiert o cratita cu apa si cand apa clocoteste, se rup galuste micute (cat se ia cu varful lingurii) si se fierb. Dupa ce sunt fierte, se clatesc cu apa rece, se scurg si se pun in gulasul de vita. Se lasa mancarea sa dea un clocot impreuna cu galustele si [papica]. Boiaua de ardei iute se pune cate putin si se gusta, pentru ca altfel iese foarte picanta. Kerria |
| iris79 | Azi gatesc chilli con carne. Pentru cei interesati am sa scriu reteta: Se caleste in ulei de masline o ceapa rosie taiata marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti pana devin aurii. Se adauga 500g cane de vita tocata si se caleste circa 5 minute. Se adauga o cutie de rosii in conserva taiate marunt, o cutie de fasole mexicane, 2 ardei grasi taiati marunt, 2 ardei iuti tocati, o rosie mare proaspata, tocata, sare, piper. La toate astea se adauga un cub de delicat de vacuta dizolvat in 300ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba jumatate de ora. Se serveste cu orez. Pofta mare! |
| petaluda | n-am inventat eu nimci nou : salata de telina se da pe razatoare morcov si telina (in functie de nr de persoane flamande) se adauga bucatele de pui preparat la cuptor (in general fac salata asta cand am resturi de pui facut la cuptor) se adauga maioneza, sare si piper. se amesteca toate ingredientele, si gata. e o solutie cand imi ramane cate o pulpita si o jumatate de piept care zac in frigider. |
| niculae | reteta rapidade branza o ciudatenie locala (tara fagarasului) se poate face tot in bucatarie din lapte de bivolita sau vaca nefiert: -se pune laptele la fiert -inainte de a da in clocot se picura putin otet de mere (sau bors) -branza coaguleaza si se scoate cu sita din zerul brusc limpede ce o inconjoara este o chestie foarte rafinata, cu gust bland si carnatie piersicoasa. in principiu nu se conserva, e un fel de reteta a bunicii de pe o zi pe alta. www.ajutormenaj.ro |
| Yrys78 | Mor de faome si imi curg balele in fata monitorului astuia. Sunt la serviciu si am comandat mancare libaneza si s-a pierdut pe drum...si masochista cum sunt, ma uit pe retete. PS: Buna, Iris79, incantata de cunostinta...eu sunt 78...nice to meet you!!!![pup] http://community.webshots.com/user/yrys78 Yrys78 |
| monagan | Trandafiri-Se servesc f. bine langa bere. Se face un aluat ca si ptr. patura de taitei. Dupa ce s-a intins cu sucitorul si s-a pudrat cu faina, se taie in fasii cam de 2 cm latime.Se ruleaza fiecare fasie pe degete (3 degete nu mai multe) si se arunca in uleiul bine incins. Nu se lasa in ulei dacat pana cand isi schimba putin culoarea.Deasupra se poate presara sare. P.S. In aluat se poate adauga si branza si putin chimen. MG |
| anacezara | MEPHALA30 , te rog scrie reteta de la foile de napolitana , ca arata super !!! Mersi mult !!![bis][bis][bis] __________________________________________________ [zana] zana : ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000 [fetita] fetita PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004 |
| iris79 | Stie cineva cum se face crema pentru cremsnit? Sper ca asa se scrie. Nice to meet you too, Yrys 78. |
| Georox | Sa va vand un pont pentru gogoselele cu iaurt : adaugati si rom, le va da o aroma deosebita. La mine nu au rezistat mai mult de o zi, si am facut cat pentru o armata. De preferat sa folositi un iaurt care este mai gros pentru ca altfel iese aluatul prea subtire.[pup] |
| Georox | Eu fac urmatoarea crema pentru foile de napolitana: Ingrediente : 2 oua 8 linguri faina 1 litru lapte 12 linguri zahar (eu pun la ochi) miez de nuca prajit si maruntit Amestec ouale cu 6 linguri zahar, adaug faina si treptat laptele. Apoi se pune pe foc si se amesteca in continuu pentru a nu se prinde de oala. O lasati pana fierbe, apoi se da la o parte. Separat se pune la caramelizat celelalte 6 linguri de zahar, iar cand s-a topit se adauga crema deja facuta. Se amesteca cele doua compozitii si se aduaga si miezul de nuca. Se mai lasa sa fiarba putin, cam 5 minute, dupa care se pune la racit. Recunosc este o reteta putin mai complicata, dar credeti-ma ca merita.[:)] |
| monagan | Cand sant in pana de idei, obisnuiesc sa fac placinta cu carne (sau cu ciuperci, branza, dulceata, mere, etc) Cumpar din magazin ''foi de placinta'' ( 25000 lei/pach,)sint f,f,f subtiri(1 pachet ajunge pentru 1 tava normala de aragaz) si incep asezarea in tava: 1 rand foi, unul de umplutura,1 rand foi, unul de umplutura, etc iar deasupra se pune smantana, iaurt, se orneaza si se da la cuptor cam 20 min. Se serveste de preferinta calda. E super buna si rapida . MG |
| jone | eu azi am facut rapid: spaghete fierte cu pesmet si nuci (pesmetu, nucile si putin zahar prajite in putin ulei) super bun. maine:spaghete cu conserva de ton. jo si alexandra [copil] |
| daniela_b | Eu sint pofticioasa si gurmanda. Gatesc in disperare si sint pretentioasa la mincare. M-am "procopsit" si cu un sot mofturos din cale afara asa ca va dati seama cum a devenit pentru mine gatitul o lupta, ce mai...un ditamai razboi...unul picant si ademenitor. Ma dau in vint dupa mincare de calitate, bine gatita si sanatoasa. Am gustat bucate alese, am incercat retete supersofisticate si am dus pina la extrem tot ce inseamna gatit. Plus ca sint dintre acei maniaci care maninca ciudatenii ( pentru unii...), melci, broaste, caracatite, serpi.. Dupa toata introducerea asta, vreau sa va spun ca mincarea mea preferata este soia texturata prajita si innabusita, cu salata Cesar's alaturi. Stiu, suna banal, dar va asigur ca eu daca trebuie sa aleg dintre acest fel de soia si un alt fel, oricit de gustos si "frantuzit" sau cea mai delicioasa friptura, eu aleg fara sa ma gindesc prea mult " friptura de soia". Soia texturata, gatita asa cum trebuie este foarte buna si sanatoasa. Am scris aici nu ca sa va bat la cap cu povesti ci ca sa va intreb daca mai exista vreo persoana care sa fie in asentimentul meu si care sa stie sa gateasca soia in vreun fel "genial", pentru ca vreau sa aplic rapid reteta. Intre timp va scriu modul meu de preparare: Daca este post, soia se moaie de cu seara in apa rece. Daca nu e post se moaie in lapte. Dupa citeva ore se scurge, si se pune la fiert cu apa timp de 10-20 de minute, pina se inmoaie bine. Obligatoriu se adauga mai multa sare decit ai pune la o alta "fiertura" si multe condimente, pentru ca soia este in general total fada si fata de alte alimente care contin in mod natural sare, aceasta nu contine deloc. Nu va temeti deci sa puneti mai multa sare. Eu obisnuiesc sa adaug si altele la fiert, de exemplu morcov, telina si ceapa.. Dupa ce am scos-o si am lasat-o la racit suficient cit sa poata fi BINE stoarsa si presata (altfel iese usor amara), imi pregatesc un vas adinc ( un castron) in care fac un sos din verdeturi bine maruntite, putin ulei de masline, coaja de lamiie, condimente : piper, boia, coriandru boabe...busuioc sau maghiran...etc. (de fapt pun ce imi place mie...fiecare pune ce-i trece prin cap. Sosul nu trebuie sa fie foarte "lung", vorbim aici doar de vreo 2 linguri de ulei de masline si cite un praf din ce v-am scris mai sus..) Peste aces sos pun 3-4 catei de usturoi, taiati felii) si acum incep sa prajesc soia intr-o tigaie larga, in care pun tot ulei de masline, in cantitate suficienta ( mai mult decit la cartofi prajiti de exemplu) astfel incit atunci cind se incinge uleiul sa pot praji feliile de soia pe toate partile. Dupa ce se rumeneste fiecare dintre ele, le scot una cite una si le pun imediat in castronul pentru care am pregatit si o farfurie pe care sa o pun deasupra ca un capac, dupa ce am pus soia peste sosul respectiv, ca sa le "aburesc" putin cu toate aromele...Desigur ca amestec putin sosul ca sa intre printre toate feliile si apoi, am rabdare sa treaca vreo 5 minute ca sa le pot servi. Va asigur ca maminc de vreo doua ori pe saptamina cel putin acest fel, nu ma plictisesc de el si fac diverse combinatii, adaug orez basmati sau jasmin, alaturi, sau cartofi sau orice alte legume..si de fiecare data primesc o nota de "21 " de la sotul meu care este un "carnivor feroce". Cit despre salata Cesar's, promit ca o sa mai scriu, desigur daca se arata doritori sa incerce. In pricipiu, felul descris mai sus merge cu salata simpla de rosii si dureaza foarte puin sa-l pregatesti daca ai grija, din timp sa pui feliile de soia la inmuiat. Acum, astept si alte retete cu soia texturata Va salut pe toti, cu drag |
| Deanny | Reteta rapida: pulpe de pui la cuptor cu legume. Prepararea dureaza 10 minute, coacerea e mai lunga - 50-60 minute. Se spala copanelele sau ciocanelele (de obicei le folosesc pe acestea din urma), se pun in tava, se mai adauga cartofi taiati bucati mari, morcovi taiati transversal, cateva rondele de ceapa, ardei, cativa catei de usturoi taiati felii mici, cateva felii de rosii, dupa care se adauga putina boia dulce, vegeta si cateva linguri de ulei. Se adauga vreo 2 cani de apa, cat sa fie legumele acoperite si se da la cuptor la foc potrivit vreo 50 de minute pana se evapora apa si se rumenesc toate. Iese o minunatie, morocvii ies putin caramelizati, dulci si buni, catofii excelenti, la fel si puiul...[papica] Mie imi place la nebunie acest fel de mancare. Pofta buna! Pupici, Deanny |
| luizica | Am si eu o reteta rapida Orez cu peste Intr-un vas ena (nu stiu cum se scrie) pun ulei de masline, calesc niste orez pana se face mai maroniu la culoare, dupa aceea torn cam 1/2 l supa (delikat amestecat cu apa) si il las pe foc sau la cuptor cam 10 min. Imi place asa ca nu se lipesc boabe de orez ca la pilaf. Cand este gata orezul desfac o cutie de ton si-mi amestec cu orezul cat ton doresc. Imi place mult tonul, vara il amestec intr-o salata de rosii. |
| mihaelada | Vin si eu cu o reteta care familiei mele place foarte mult....si e si rapida:) O casoleta cu ficatei proaspeti ( uneori adaug si pipotele cu inimioare , dar schimb ordinea, adica fierb pipotelele bine inainte sa adaug ficateii ) cand sunt rumenite frumos pun ciupercute din conserva, adaug bulion,un praf de zahar, delicat, putin cimbru si...gata! Cu mamaliguta fierbinte este un deliciu. |
| Miha-Andreas | Sa scriu si eu citeva retete bune: PUI LA TAVA 2 pui mijlocii , 1 lingura de unt , sare.Se curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor si se ung din cand an candcu unt . Cand sant aproape gata , nu se mai ung se lasa sa se rumeneasca frumos pe deasupra . se servesc cu cartofi si salata .Sosul din tava se lasa sa mai fiarba cu o lingura e apa . Se strecoara si se serveste an sosiera . Salata de icre imitate Ingrediente: 1 1/2 ceasca cu apa, 4 linguri de gris, 1 lingura de pasta de peste, 1/2 lingurita de boia, 100 grame de ulei, 1 lingurita de otet sau de lamiie, o ceapa mijlocie. Se pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cind apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. Se fierbe amestecind, pina ce pasta devine potrivit de consistenta. Se da la o parte, si dupa ce s-a racorit, se freaca, punind pasta de peste, boia pentru culoare, si ulei ca la orice salata. Se potriveste de acru si de sarat, se adauga ceapa taiata si se aseaza pe o farfurie, punind citeva masline imprejur. Pofta buna! [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_sverige/my_photos"]ALBUMUL NOSTRU FOTO[/url] |
| Miha-Andreas | Papanasi fierti Ingrediente: 250 de grame de brinza de vaci, 1 ou mare sau doua oua mici, 3 linguri de gris, sare, 1 lingura de faina, 2 linguri de unt, 1 lingura de pesmet Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mina muiata in faina galuste mici rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare adincitura la mijloc. Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Cind da in clocot, se pun papanasii si se tin pina se ridica toti deasupra. Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba vreo 10 minute la foc foarte mic. (Daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). Se scurg, se oparesc cu unt si se presara deasupra pesmet prajit. Se servesc foarte fierbinti cu smintina si zahar. [yami][cina2] [*]SARBATORI FERICITE[*][*] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_sverige/my_photos"]ALBUMUL NOSTRU FOTO[/url] |
| monagan | CRACIUN FERICIT TUTUROR! [pegeam][pegeam][pegeam] MG |
| bunicuta | O alta reteta rapida: macrou la cuptor macrou curat spalat si taiat in doua bucati se pune intr-o tava cu putina apa si ulei apoi pestele se sareaza pipereaza,se pune cimbru, putin delikat ,1-2 lg bulion desfacut cu putina apa, citiva catei de usturoi si foi de dafin tava se pune la cuptor si din cind in cind se stropeste pestele cu sosul din tava(la nevioe se mai adauga apa. Se face foarte repede este gustos si sanatos pentru stomac. deasupra se poate pune patrunjel verde se poate servi cu cartofi natur.Pofta buna[alcool] |
| lucia-mihaela | buna fetelor [hia][hia][hia] bunicuta si lotus, vreau sa va spun ca am incercat si eu retele voastre si ca mi-au reusit [cool][bis][bis]. a fost pt. prima oara cand eu i-am gatit sotului meu si a iesit totul atat de bine[cina2][cool]. a fost super mancarica si am fost si eu bucatareasa..[papica][cool] va multumesc frumos pt. tot.[flo][flo][flo] va pup[pup][pup][pup] |
| micalondra | Alta reteta cu soia texturata: "friptura de soia" ii spun eu. Pun intr-un vas putin ulei, felii de soia, ceapa taiata in bucati mai mari (in 4-6, depinde de marimea cepei), usturoi, morcovi si telina, taiate tot asa mai grosut, apoi condimente dupa gust (boia, vegeta, piper sau curry, etc.). Acopar cu apa si dau la cuptor. Dupa ce scade din apa si pe o parte sunt rumene feliile le intorc si pe cealalta parte si mai las putin pana se rumenesc si devin usor crocante. Sau alta reteta usoara: legume ce am prin casa (cartofi, morcovi, telina, varza, ciuperci, ceapa, usturoi, dovlecel, vinete, etc), taiate in bucati groase (de ex. morcovul in rondele cam de 1 cm grosime, cartoful si ceapa in 4 parti) si puse intr-un vas in care am pus ulei. Pun condimenta, acopar cu apa si dau la cuptor. Aceasta "friptura de legume" are un gust deosebit fiindca fiecare legume isi pastreaza gustul propiu. Se poate presara cascaval ras dupa ce se scoate de la cuptor. Pofta buna! |
| akella | Salata de pui cu sos de iaurt Ingrediente: 4 piepturi de pui (a 150 g), 2 lg. ulei, sare, piper, 250 g porumb (cons.), 4 rosii, œ castravete salata, 300 g iaurt, 1 ceapa, 1 salata, cate 1 leg. ceapa verde, busuioc si patrunjel, 1 lg. otet, 50 g smantana, 50 g cascaval ras Carnea se spala, se sterge si se prajeste in ulei cca 20 minute. Se scoate si se condimenteaza. Castravetele si rosiile se taie felii, ceapa se taie solzisori, iar salata se rupe bucatele. Totul se amesteca intr-un castron, impreuna cu boabele de porumb. Verdeata se toaca marunt si se amesteca bine cu otet, iaurt si smantana. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza salata pe farfurii si se adauga sos. Pieptul se taie felii si se pune peste salata. Deasupra se presara cascaval ras. |
| Carmen_Marieta | Salata andaluza Ingrediente: 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita, 2 oua, 100 ml. untdelemn, patrunjel verde si marar, otet dupa gust, piper, sare. Mod de preparare: Legumele se taie in |