Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Offf, Stelutz, imi pare rau ca si Matei e constipat. Vezi ca borcanelele au si orez in ele. Da-i mai bine para cruda daca ai, sau paharele de la Nestle sau Hipp care sunt 100% fruct. La noi astea au functionat ultima data.
Si eu i-am pus trei zile consecutiv supozitor. Cand o vedeam cum urla nu o lasam cateva zile sa vad daca face.
Stai linistita ca nu da nimeni cu rosii. Eu te felicit ca ai alaptat pana acum! Si daca ii dai lp noaptea in loc de san si asa te poti odihni si tu...foarte bine! Stii vorba Oanei cu tiglele de pe casa, da?
Eu sincer recunosc ca mi-e mai usor cu sanul noaptea, ca dorm cu ea si decat o mufez si adorm la loc. Sunt dimineti in care nici nu-mi aduc aminte de cate ori s-a trezit. Dar daca ii sa sotul lp si in timpul asta tu te odihnesti, atunci e bine!

Probabil ca laptele de tara ar fi cel mai sanatos, dar eu nu am nici o sursa de incredere, asa ca ii cumpar (Milli sau Napolact). Cu Ca la fel m-am intrebat si eu ce Ca se foloseste. Mergi la farmacie si ceri Calciu lactic (la Sensiblu e 16 lei cutia de 50 pastile).

Ce pot sa-ti spun e ca stiu si bebei de 9 luni care se trezesc fara numar noaptea. Mamicile respective sarbatoresc cand leaga 2 ore. Deci nu esti singura. Mai sunt bebei la fel ca Matei si chiar mai mari ca varsta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Neata !

Stela, nici din partea mea nu primesti rosii. In primul rand, nu e treaba noastra sa dam cu rosii, in al doilea rand, nu cred ca ai de ce sa te simti vinovata. Partea cea mai hranitoare de laptic si-a luat-o Matei de la tine in aceste 7 luni. Mie pedi mi-a zis ca dupa 1 an laptele nu mai este atat de grozav si ca il pot scoate fara remuscari.
Eu vreau sa i-l scot de tot pana la 11 luni, nu voi pastra nicio repriza noaptea sau dimineata inainte de serviciu. Este o alegere persoanala la care nimeni nu are drept sa judece.

Iris mananca tot mai bine. Ieri, de exemplu, si-a scos singura o masa de laptic pentru ca i-a placut mult combinatia de piure de legume cu branza si lamaie (fara lamaie n-a inghitit o lingurita, cu lamaie a ras tot castronelul si sa fi fost mai bine de un borcanel de 120g). Usor usor imi dau seama de ce ii place, stiu ca gusturile i se pot schimba, o testez cu diverse combinatii si arome. Azi ii voi da pepene galben, am gasit in piata pepenasi la 2 lei bucata, l-a testat deja sotul si zice ca e gustos.

Eu o sa-i bag o masa de cereale seara, dupa 8. In cele 2 dati cand a mancat asa, a dormit foarte bine, s-a trezit la minim 3 ore pentru san, a mancat si-a adormit cuminte. Inainte urla si se agita foarte tare, cred ca plangea de foame. Tot la 11+ noaptea se culca, orice-i fac, nu reusesc s-o conving sa adoarma sub ora 10. Daca face asta, la 12 e treaza si are chef de joaca.

Arata frumusel dimineata, sper sa fie vreme buna, sa scot dragonita la parc, s-o dau in leagan. Iri mi-a facut surpriza neplacuta sa puna gurita pe manerul leaganului cand nu eram atenta. M-am necajit putin, dar asta e, farmacie n-o pot tine.

O sa ne caut un carut sport, ceva foarte usor si practic, ca hardughia ma rupe la spinare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Neata si de la noi.

Azi am fost mai marinale (8.30 in loc de 10). S-a tot partzait pana s-a trezit. Apoi peste 15 minute a facut un kk moale, chiar cu portiuni lichide absorbite de pampers. N-a mai facut ea asa de 2 luni cred!
Acum i-am dat iar mar cu para de la Hipp rsi branzica facuta din lp Topfer (am o cutie desfacuta si decat sa o arunc, ca de baut nu mai e chip, ii fac branza din ea. Poate o ajuta si in forma asta cu kk. Partea nasoala e ca iese ffff fina, ca nisipul. Prima data acum cateva zile am si aruncat-o, am zis ca nu mi-a iesit. Chinul mare e la strecurat: prin tifon si strecuratoare. Pt 130 ml lapte am folosit de 3 ori tifon, ca se tot infunda).

Abia astept sa iesim afara ca pare super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Stela, in primul rand ca imi place ce a zis Bob - nu e problema noastra .
In al doilea rand..e treaba cu tiglele pe casa. Si eu fac rau de tot daca nu ma odihnesc.In studentie eram fix ca tine.Niciodata nu am stat noaptea sa invat. Nu ma duceam la petreceri si alte manifestari de astea specifice varstei ca stiam ca as fi zacut 3 zile dupa sa ma refac. Si nu avea sens.
Deci tu vezi sa iti fie tie bine.
Eu iti recomand ca lp cu toata inima Topfer. Sophia nu a fost deloc constipata, l-a tolerat foarte bine, a luat bine in greutate si a tinut si locul Vigantonului .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nu am actiuni la Topfer, am uitat sa precizez

Sophia a avut o perioada in care facea o data la doua zile kk,dar fara probleme. Acum de cand cu diversificarea face zilnic si tot fara probleme.A mai avut zile cand a facut mai tare dar nu s-a plans si si-a revenit ziua urmatoare.
Cred ca o ajuta bine perele si mai nou iaurtul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neatza fetelor!

Anca, Olivia, Bobuletz, Oana, va multumesc din suflet pt vorbele care ma ajuta enorm, ca recunosc ca am cateva remuscari

In principiu, dupa cate am mai citit si aseara despre comfort nursing (again) m-am hotarat ca-i voi da lp dupa baita... Adica in loc sa-i dau masa de seara cu cereale, ca tot e grasun, ii dau lp, care e f nutritiv, cu vitamine &co. Sper sa fie satios, sa doarma ceva mai bine. Daca nu vad imbunatatiri, iar eu sunt praf cu somnul, ii voimai introduce un bibe nopatea... de regula se trezeste pt o masa mai copioasa in intervalul 2-4 si atunci il pot trezi pe sot.

Oana, noi am optat pt lp de la dm, pt ca luam toate lucrurile de bebe de acolo. Am si auzit ca n-ar constipa, si Anidaz il recomanda. Topfer i-am dat si eu lui Matei in prima luna, cand nu papa lm exclusiv si stiu ca-i bun

Olivia, si la noi a fost super cu alaptatul noaptea cam pana la 3 luni. Tot asa il mufam, papa acolo un minut, doua, adormea istant la san, nici nu mai stiam de cate ori se trezea. Dar acum, cred ca s-au marit nevoile lui si cand se trezeste sa pape suge vreo 10 min timp in care se trezeste de-a binelea. Si nu stiu de ce nu mai suporta sa pape culcat langa mine, incepe sa dea din maini si picioare si tre sa-l iau in brate ca sa suga linistit, apoi il legan (fara sa ma mai ridic in picioare, slava cerului) si asa adoarme. Dureaza cam 20 de minute cu totul. Eu stau cu el in brate pe pat, apoi usurel ma culc cu el langa mine, nu-l maipun in pat, ca in pat doarme maxim o ora, langa mine doarme 2.

Brotacul da semne de trezire, revin sa va zic ce nopate de pomina am avut :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Buna dimineata,
Eu sunt la Oradea, vremea nu tine deloc cu noi, acum e inorat si de dimi a plouat putin. L-am scos afara dar nu e ca si cum ar fi soare si frumos. Imi e greu sa intru ca nu ma pot lega la WiFi de la soacra mea, pe tel nu pot si am cam consumat stick ul de net al sotului. Suntem bine, Paul s-a comportat exemplar pe drum, am fost nevoiti sa facem doar o oprire (ne-am fi oprit mai mult dar ploua). Cand ajungem acasa recuperez cu scrisul.
Va puuup.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata mamici!

off stellutz imi pare rau ca si matei e constipat...sper s-o rezolvati, pentru ei nu-i o problema pana ajung sa se screama, sa planga si sa faca urat...david n-a produs ieri decat 2 nuci, azi nimic, cu tot hipp-ul si fructele la borcanel...eu ii dau azi supa, suc de fructe si lp, sper sa faca...
cat despre rosii, nici o sansa ..mult mai importanta o mamica cat de cat odihnita si sanatoasa, acuma ca matei e marisor..mie mi-era mai usor s-alaptez noaptea decat sa-i dau lp, doar ca eu am luat-o invers, i-am dat noaptea lp si dupa aproape 4 luni i-am dat san..daca alaptam tot timpul nu stiu daca mai vorbeam asa usor..
oli ma bucur ca maya si-a dat drumul..
carmen concediu placut, macar sa va odihniti..

pupici


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Daca vrea cineva sa participe, cu mentiunea ca puteti veni cu copiii si fie ii tineti la san, in brate etc, fie ii lasati cu cineva afara din sala si iesiti cand e nevoie. Iau cu copy paste:

Cresterea si ingrijirea copilului – Fii un parinte informat si responsabil
Eveniment de educatie parentala -“Invata sa ai un copil sanatos”


Bucuresti, 13 Aprilie: Asociatia Ingrijirea Copilului in parteneriat cu Bestkids te invita sambata, 13 aprilie, intre orele 11 – 13.00 la Sala Mica a Palatului National al Copiilor din Bucuresti la un nou eveniment din seria "Invata sa ai un copil sanatos".

Cresterea si ingrijirea copilului este grija principala a oricarui parinte sau viitor parinte. Pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului este esential ca parintii sa primeasca informatii si sfaturi direct de la specialisti sau oameni cu competente in domeniu.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor de informare a parintilor sau viitorilor parinti, evenimentul beneficiaza de prezenta a trei specialisti invitati, dr. Ana Culcer (pediatru), dr. Radu Horhoianu (ginecolog #351;i sexolog) #351;i Mariana Radulescu (psiholog). Acestia vor raspunde intrebarilor adresate de catre public in cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri.


Accesul la eveniment este gratuit dar se realizeaza doar pe baza de confirmare la adresa de email mariusc@ingrijireacopilului.ro sau la numerele de telefon 0769.058.760 sau 0728.985.797

Detalii pe www.ingrijireacopilului.ro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Am vazut putin si ce ati scris, nu stiu daca ati scris si repet aiurea... daca da, scuze. Pe langa para, in caz de constipatie, puteti da si pruna, are tot rol laxativ. Si la mancare nu dati orez, banana si orice care ar ajuta la constipatie.

Iar branzica se poate face si cu pastile de Ca si cu putina lamaie stoarsa in lapte cand e cald spre fiert. Eu numai asa am facut-o, la indicatiile pediatrei mele.

Iaurt eu numai facut in casa i-am dat si il faceam asa: incalzesc laptele si cand e cald, dar nu fiert, pun putin iaurt din comert (ceva care pare cat mai natural: Natura, Campina, Muller) si amestec. Las asa de seara pana dimineata, spre ex. si se transforma tot in iaurt. Daca nu se leaga incalziti cuptorul, il opriti si puneti acolo vasul, ca sigur se va lega. Alte fete au folosit alta metoda sau chiar au cumparat iaurtiera din comert. Si ca sa faceti urmatoarea transa puteti pune iaurt din cel care tocmai se termina, adica din cel facut de voi, incat procentul de iaurt din comert sa fie tot mai mic. Eu nu am facut asa, mereu am pus din comert, dar fiecare se adapteaza in functie de cum vrea.

Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput