Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (18)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Buna ziua mamicilor!
Mirabela eu i-am dat prune uscate, le pun seara in apa si a 2 a zi i le pasez, eu am luat din alea neafumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

pupici mamici!

lml sarbatoritilor! va servim cu o feliuta de tort cu alune, gem de prune, stafide si glazura de cioco si cocos ..nu ingrasa
ma bucur ca boboceii sunt cuminti si papaciosi...mai putin cacaciosi
eu i-am dat doar lapte si putin dovlecel cu cartof dulce la amiaz..face kk macar o data pe zi..ma gandesc sa-i dau si dimineata niste suc de fructe..
e adevarat ca e foarte importanta hidratarea, asa cum spune si mirabela ...am mai citit asta, ca la introducerea solidelor tre' sa fim sigure ca bebeii sunt hidratati corespunzator..
gabi sper ca e mai bine stefan..
carmen sanatate lui paul!
carina e chiar frumos hobby-ul tau..eu am crosetat o gramada in sarcina, costumase, caciulite, din pacate unele nu i le-am dat inca si au ramas mici..

david ieri a fost cuminte, muuult mai cuminte fata de sambata, o fi zis ta'su ca-s nebuna cand i-am povestit circul de sambata...doar ca azi-noapte a supt de m-a rupt, aproape non-stop..
pupici la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Legat de apa..lui David nu am simtit niciodata sa ii dau din proprie initiativa apa. El oricum papa tzitzi cand avea chef asa ca daca ii era sete, ''cerea''.
Sophiei am inceput sa ii dau 2-3 lingurite de apa dupa ce mananca. Mi se pare ca are uneori momente cand pare ca nu ii convine ceva si daca ii fac un biberon, mananca foarte putin.Asa ca banuiesc ca e setea la mijloc si de aia incerc, cand imi aduc aminte, sa ii dau putina apa dupa masa.
Ea a ramas cu 4 biberoane de lapte praf (230ml/biberon), asa ca, desi mananca bine la fiecare masa (are doua mese - una de legume si una de fructe), nu si-a micsorat cantitatea totala de lp mancat zilnic.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Of, mi-e tare dor de voi, nu mai apuc deloc sa va citesc, sunt foarte obosita, nu mai reusesc deloc sa recuperez orele nedormite... uneori simt ca pic din picioare, noaptea ajung sa zic ca nu ma duc la toaleta, decat daca chiar nu mai pot sa ma tin, de teama de a nu trezi vreo mandruta si sa nu pot dormi. Ma bucur de fiecare clipa dormita, dar orice as face nu reusesc sa dorm mai mult de 5-6 ore pe noapte, ca pana le culc, pana mananc se face 11-12 si dimineata la 6-7 mi se da trezirea, iar noaptea ma trezesc si pierd destul timp, dar nici nu ma mai uit la ceas sa vad cat. De vreo cateva zile miorlaie mititica rau, fara sa o consoleze nimic, cred ca de la dinti, desi nu se vede niciunul gata sa iasa, dar o deranja-o sub gingie deocamdata... Saptamana trecuta am fost la dentist, ca ma doare cand beau rece in mai multe zone, de fapt nu rece, ci la temperatura camerei si ajunsese sa fie tare neplacut. Rau e ca nu mai pot merge decat maine si ce apuca medicul sa lucreze, cu aia ma aleg... (merg si tata si sotul cu mine, ca eu sa pot sta pe scaun, iar ei sa stea cu fetele). Data trecuta am iesit in fuga ca se trezise Simona si urla de nu se mai auzea nimic, dar bine ca a dormit in rest, cat am stat in cabinet. Poimaine mergem la controlul de 5 luni (implinite azi, dam de baut!), sa vedem ce ne spune... Am vazut ca voi ati inceput diversificarea, ma bucur ca aveti pui asa mari si sper si ca nu e cu prea multi nervi. Am citit din urma si m-a socat indicatia englezoaicei sa ii dea copilului cartofi prajiti si bucati de pizza... Mi se pare complet gresit si nu cred ca s-a referit la cartofi la cuptor in ulei, cum se gandea Tzitziri. Chiar cred ca lumea nu mai stie cum sa manance sanatos si atunci nu ma mira nimic. Revin cand pot, va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Carmen sanatate muciosului mic:

tratamentul a fost asa:
- Oscillo 1 tub dimi si unul seara x3 zile
- pivalone cate 1 puf in fiecare nara de 3 ori/zi
- colargol cate 1 picatura in fiecare nara de 3 ori/zi
- apa de mare de cate ori e nevoie
- aspirat cu BB de 3 ori, in rest cu pompita manuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neatzaaa, fetelor!

Va servesc cu cafelutza, simpla, cu lapte, cum poftiti!

N-am intrat ieri pt ca eram franta, cu o noapte in urma Matei n-a dormit intre 00.45 si 2, apoi intre 3.30 si 5, plus treziri super dese. Dar azi noapte a dormit brotacul f bine, cu treziri de papa la 22, 12, 3.30, 5.30 si 6.15 trezire finala... iar eu m-am culcat la 9, deci chiar am prins somn, nu gluma

De vineri, cand a facut scandal de la dinti, dupa somnul ala lung de dupa-amiaza, brotacul s-a trezit evoluat! V-am zis ca s-a intors de pe burta pe o parte, ei bine, seria evolutiilor ma tot suprinde. Acum scoate tot felul de sunete, tuguie buzele, bolboroseste, face brrrr, si zice mai multe consoane, ca inainte scotea cate vocale.. Sta mult mai bine in fundulet, nu-si mai balangane capul decat putin. Cand il ridic de maini in fundulet isi tine capul perfect, inainte si-l lasa moale pe spate. Isi foloseste mainile simultan f bine... ce sa mai, am avut un salt in forta, asa subit! Deci am fost la puseu.. tare mi-ar placea sa se mai linisteasca si el acuma cu somnul, daca ne lasa si dintii...

Din pacate, mie mi-a venit Ieri am avut o mica criza de isterie de dimi, chiar nu stiam ce-i cu mine si seara pam, pam, auvenit musafirii... macar am avut o justificare fata de sot, care credea ca am luat-o pe aratura, dar ce-i drept nici nu dormisem bine...

Va las ca tre sa-l culc pe Mateiutz. Revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Neata gacici, slaba miscare pe aici... pe unde sunteti?

Carmen sanatate multa lui Paul, sa fie macar o forma usoara.

Lalu ohoooo ce papacios avem noi acolo. Bine ca papa, fier de care ii dai? Si al meu are anemie dar incerc din alimentatie, trec mai repede la carne si out. Tu ii dai carne, ou? Branza, iaurt de care? Pun intrebari ca nush ce se mai recomanda acum.

Oana tu ce ii mai dai Sophiei?

Alina nu pot vedea filmuletul, este indisponibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Micaela multumesc, o sa-i dau si eu pruna dar nu azi ca incerc din nou para, sper sa-i placa. Eu am o problema cu blenderul vertical, nu pot pasa fructe, is prea uscate, voi cum faceti, mai puneti ceva zeama, gen suc de fructe?

Corina ma tot gandeam la constipatia lui David al tau, ai mai fost la gastro? Nu as vrea sa te sperii dar daca iese asa greu cu kk mai vine vezi un specialist, am o prietena care are fetita de 8 ani si de cand era bb nu face decat cu supozitor, sficterul s-a lenevit si nu mai poate singur sa-si faca treaba. Ii mai faci clisme? Nu te supara ca ma bag asa dar nu e de gluma, altfel cand vb cu un specialist, eu asa as face. Una e sa fie ceva temporar si alta e sa fie tot timpul constipat, indiferent ce ar papa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Neata !

Kytanutz, de bine ce-ai scris atunci ca doarme fii-mea singura, mi-a tras o noapte cu 12 treziri, de-am zis ca ma duc pe coclauri. A intrat iar in perioada cu "o noapte buna, alta agitata".
Noi inca ne trezim de cateva ori pe noapte (in zilele bune), nici vorba de culcat la 23 si trezit la 6-7, la noi nu s-a impartit praful de somn.

Azi suntem la ziua 4 de avocado. Ieri i l-am pasat cu furculita si l-a scuipat. M-am dus si i l-am mixat cu putina banana si suc de portocala si a ras vreo 2 linguri mari. Maine incercam cartof dulce. Mi s-a stricat dovleacul in 2 zile tinut in debara, azi ies si cumpar altul.
O sa incerc sa-i bag iar legume, ca fructele vad ca le accepta fara probleme.

Am tot citit ca voi le-ati facut analize bebeilor. Noi n-am facut nicio analiza de cand am iesit din spital, ne vede pedi lunar si atata tot. Sa nu mai spun ca EU n-am facut nicio analiza, nici la gineco nu m-am mai dus dupa controlul de la 6 sapt. Cred ca e cazul sa merg, pentru analize/control de rutina, dar asa n-am niciun chef de stat pe la cozi...

Pupam bebeii frumosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Neata,

Mirabela, nu stiu ce sa ii mai dau...sunt asa de incantata ca mananca (spre deosebire de David) ca uneori mi se pare ca daca i-as mai baga ceva nou as distruge tot mirajul . La David eram incantata sa bag mereu ceva nou, poate poate as fi gasit reteta minune care sa ii placa si sa manance si el, dar la Sophia mi se pare ca o dau peste cap

Am la congelator brocoli si fasole verde. Cred ca incerc una din ele pana in weekend, cand vreau sa ii dau iaurt.

Calin ce mai papa bun? Alte idei la masa de pranz in afara de radacinoase, cartof dulce, dovlecel si morcov?

Mergi la inceput